ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ:απευθείας σύνδεση με φωλιά πελαργών.

28 Οκτωβρίου 2011 ...και πανηγύρι και παρέλαση

Η μία από τις δύο είσόδους του παζαριού στη Γέφυρα Καλογήρου

Δεσπόζει η μπαλαρίνα αλλά λίγα τα παιδιά που ανεβαίνουν
Κυκλοφοριακή συμφόρηση δίπλα από το παζάρι στην Εθνική  οδό.
...και πέρδικες βρίσκεις να αγοράσεις

Πριν την παρέλαση στο Γυμνάσιο
Στο Μνημείο Μπιζανομάχων οι μαθητές  με τον  Διευθυντή του ΕΠΑΛ Φιλιππιάδας Δημήτρη Μπάκο
Στην πλατεία το αδιαχώρητο μετά το τέλος της παρέλασης.


Η Φιλαρμονική του Δήμου ανοίγει την παρέλαση
Βιντεοσκοπημένα στιγμιότυπα από την πλατεία μετά την παρέλαση
Και στο παζάρι μετά την παρέλαση 

32 σχόλια:

filoiko είπε...

Στην Φιλιππιάδα στην παρέλαση δεν είχαμε επεισόδια και διαμαρτυρίες όπως σε αρκετές αλλες πόλεις στην Ελλάδα.Ολα κύλισαν ομαλά.Ακουσα βεβαια κάποιους μαθητές να λένε ότι γυρίσαμε αντίθετα το κεφάλι όταν φτάσαμε στους επίσημους,αλλά μόνο αυτό και από λίγους.

Κατα τα άλλα στην πλατεία μετά την παρέλαση το αδιαχώρητο. Που να βρεις να κάτσεις;

Και ψάχνοντας για θέση πέφτεις πάνω σε παλιούς φίλους και συμμαθητές που τόχουν συνήθεια τέτοιες μέρες νάρχονται για το πανηγύρι.

Τελικά βρίσκεις να κάτσεις ενώ κοντεύει 12.Στις μία σου φέρνει καφέ ενώ είναι ώρα για …γράδα.Στο Αγιο όρος κάπου διάβασα το τσίπουρο το λένε αγιόνερο.

Καλά... η γραβάτα του δήμαρχου σήμερα ηταν όλα τα λεφτά.Ανοιχτό σιέλ λόγω επετείου σε άσπρο πουκάμισο και μαύρο κοστούμι.

Και του χρόνου να μαστε καλά.

Ανώνυμος είπε...

Οι βουλευτές Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ κ.κ. Θανάσης Οικονόμου και Μιχάλης Παντούλας,αρχικά προσπάθησαν να προσεγγίσουν την εξέδρα των επισήμων στα Γιάννενα,όμως ακολούθησαν αποδοκιμασίες και τους φυγάδευσε η Αστυνομία από την πίσω πλευρά της κεντρικής πλατείας των Ιωαννίνων.Έτσι η παρέλαση ξεκίνησε χωρίς την δική τους παρουσία.

Ανώνυμος είπε...

Επεισόδια σημειώθηκαν στην παρέλαση που πραγματοποιήθηκε στην πόλη της Άρτας από ομάδες αγανακτισμένων πολιτών, οι οποίοι διέσπασαν τον αστυνομικό κλοιό και κινήθηκαν εναντίον της εξέδρας των επισήμων, όπου βρισκόταν η γραμματέας αποκεντρωμένης διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας κ. Δήμητρα Γεωργακοπούλου,οι βουλευτές του Νομού,ο αντιπεριφερειάρχης και ο δήμαρχος της πόλης.Οι διαδηλωτές εκσφενδόνισαν αυγά εναντίον των επισήμων!!!

filoiko είπε...

Στο τέλος της ανάρτησης για την 28 Οκτωβρίου μετά τις φωτογραφίες υπάρχουν και κάποια βίντεο που τραβήχτηκαν χθες.
Δεν είναι και τόσο καθαρά αλλά δείχνουν
χαρακτηριστικά στιγμιότυπα από αυτό που συνέβαινε στην Φιλιππιάδα.
Καλό Σαββατοκύριακο.

Ανώνυμος είπε...

Mια, τελείως διαφορετική από το
επαναστατικό κλίμα των ημερών, ΑΠΟΨΗ...

Από ένα διανοητή που έδω και πολλούς μήνες έχει αποκαλέσει"ολίγιστο" τον έλληνα πρωθυπουργό !

..."Tο εφιαλτικότερο και από τον εφιάλτη είναι ο δικός μας πανικός που έχει τον χαρακτήρα συλλογικής παράνοιας: Zούμε την έξωθεν επιβαλλόμενη «θεραπεία - σοκ» μιας καταστροφής, και εμείς αντιδρούμε με τον φανατισμό της αλογίας ηλίθιου ανθρώπου – απεργούμε.

Γκρεμίζουμε από μόνοι μας τους όρους της συλλογικής μας συνύπαρξης, καταστρέφουμε σαν μανιακοί την όποια κοινωνική περιουσία και το όποιο επιχειρηματικό δημιούργημα συμπολίτη.
Kάθε συντεχνία θέλει να περισώσει προνόμια, να μείνει, μόνη αυτή, άθικτη από την καταστροφή.
Kαι νομίζει ότι θα το πετύχει διαλύοντας τις προϋποθέσεις λειτουργίας κοινού βίου, καταστρέφοντας τους όρους της συνύπαρξης.

Eίναι κυριολεκτικά παρανοϊκό: Ποιον φαντάζονται ότι ζημιώνουν ή εκβιάζουν οι παντοδαποί κάθε μέρα απεργοί στο χρεοκοπημένο ελλαδικό κράτος; Aπό τους όγκους των σαπισμένων σκουπιδιών στους δρόμους, την καθημερινή παράλυση κάθε κοινωνικού μέσου μεταφοράς, τις δίχως έλεγχο εναέριας κυκλοφορίας πτήσεις αεροπλάνων, τα κλειστά σχολειά και τα υπό «κατάληψιν» υπουργεία, θίγεται μήπως η «Tρόικα», δυσχεραίνεται στο παραμικρό η απάνθρωπη πανουργία του ΔNT;
Mήπως ταλαιπωρούνται, έστω και ελάχιστα, οι αχρείοι εγκληματίες της επαγγελματικής πολιτικής στη χώρα μας; Oι απεργίες βασανίζουν μόνο το κοινωνικό σώμα και προπάντων τη φτωχολογιά, τον ανήμπορο, αδύναμο πολίτη.
Eίναι μια στυγνή, σαδιστική ομηρεία ανθρώπων από αδίστακτους συνανθρώπους".

Χ Γιανναράς,στην Καθημερινή προχθές..

ΥΓ.
Ένας άλλος επίσης πολύ μεγάλος διανοητής,ο Π.Κονδύλης πριν από δεκαπέντε χρόνια έγραφε:
"Οι κομμουνιστές ήταν ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ οι τελευταίοι που υλοποίησαν και τις δυο πλευρές του ανθρώπινου παράδοξου σε στενή συνάφεια μεταξύ τους ως υπερασπιστές μιας ανθωπιστικής ουτοπίας και ως εκτελεστές μιας στεγνής τρομοκρατίας....".

Και σήμερα στο MEGA σε μια συγκλονιστική ανάλυση ο Μέγιστος των εν ζωή ΣΤΟΧΑΣΤΏΝ- ΑΝΑΛΥΤΩΝ- ΔΙΑΝΟΗΤΩΝ Στέλιος Ράμφος αποφαίνεται:
μετά την καταρράκωση των πολιτειακών Συμβόλων στη Θεσαλονίκη προχθές το επόμενο Βήμα
θα είναι η ΕΚΤΡΟΠΗ ...
Καταστροφή η περαιτέρω παραμονή της
κυβέρνησης,όλεθρος για τον τόπο οι εκλογές!
Η Μόνη λύση σωτηρίας:
Κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας για δυο χρόνια τουλάχιστο...χωρίς Παπανδρέου, χωρίς Σαμαρά και τους λοιπούς της Βουλής εκτός ελαχίστων...
Αυτή η κυβέρνηση να την αναζητήσει και να τη στηρίξει ο σημερινός πρωθυπουργός...με την πλειοψηφία του. Τα περί συνεναίσεως
με τον Σαμαρά είναι άλλα λόγια να αγαπιώμαστε...

Ανώνυμος είπε...

Aσ’τους άλλους. Εσύ ο ίδιος , που ευθύνεσαι ; Τι προσάπτεις στον εαυτό σου; Από εκεί θα βρεθούν τα υπόλοιπα..
Όσο αυτό δεν γίνεται , η κρίση θα παρατείνεται , το σάπισμα θα βαθαίνει και τα φαινόμενα της ανομίας θα γίνονται όλο και πιο άγρια.
Ψυχή έχουμε, δεν έχουμε κατανόηση του εαυτού μας .
Άλλο να είσαι έξυπνος και άλλο να κατανοείς.
Η κατανόηση είναι ένας βαθμός πάνω από την εξυπνάδα και την γνώση., είναι μια ευαισθησία βαθύτερη , η ποία έχει να κάνει με το κατά πόσο βγαίνουμε από τον εαυτό μας..
Μας ενδιαφέρει αυτή την ώρα της κρίσεως να κοιταχθούμε απ’ έξω . Τι σημαίνει «απ’ έξω»; Σημαίνει αντί να παίρνουμε θέσεις, να ΚΑΤΑΝΟΟΥΜΕ.
Έτσι και στον εαυτό μας θα μένουμε και θα κατανοούμε.
Αντίθετα εμείς καθρεφτιζόμαστε στις επιθυμίες μας, δηλαδή δεν κοιταζόμαστε πουθενά.
Υπάρχει περίπτωση να βρεθούμε;

Aπο "τη λογική τηςπαράνοιας" του Σ.Ράμφου.

Ανώνυμος είπε...

Εκτός λοιπόν από το γεγονός ότι το σύνθημα "Παπούλια προδότη" αποτελεί "ιερή λαϊκή διαμαρτυρία" και το σύνθημα "Η χούντα δεν τελείωσε το '73..." αποτελεί επίσης "αποδεκτό" σύνθημα κατά τον τηλεοπτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ. Πράγματα που άμα δεν τα ακούσεις ο ίδιος δεν τα πιστεύεις. Άμα όμως τα ακούσεις τι κάνεις;

Η προσπάθεια εναγκαλισμού των "εξοργισμένων" ΠΑΣΟΚων που δεν τους βγήκε η άσκηση, και των, απαραίτητη η διάκριση, δίκαια οργισμένων φτωχότερων κοινωνικών στρωμάτων δεν είναι βέβαιο ότι οδηγεί στα αναμενόμενα πολιτικά αποτελέσματα. Όταν μάλιστα προσχωρείς ιδεολογικά και πολιτικά ακόμη και χωροταξικά σε απόψεις και συμπεριφορές που καμία σχέση δεν έχουν με την αριστερά. Ο κόσμος έχει κάθε δικαίωμα να νιώθει χαμένος και αποπροσανατολισμένος, όχι όμως οι ηγεσίες των κομμάτων.

Με απλά λόγια Αλέξη μου.

Άμα κάνεις παρέα, συνθηματολογώντας αδιέξοδα, με τον Λυμπερόπουλο, τον Φωτόπουλο, και τους Ηρακλειδείς ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ.

Άμα καταφέρεις να δώσεις ένα μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας ώστε με σκληρή δουλειά να αλλάξουμε αυτό τον τόπο, αρχίζουμε και συζητάμε.

Αλλά ποιός ακούει πια σε αυτή την χώρα;

"...

ΑΓΡΙΕΜΕΝΟ το σκυλί ΓΑΥΓΙΖΕΙ τη φωνή του.

Βοήθα καλέ μου, μη ΦΑΓΩΘΟΥΜΕ ΜΕΤΑΞΥ μας.

..."

ΥΓ

Αφιερωμένο σε όσους, έστω και ενδόμυχα, διαισθάνονται ότι κάτι δεν πάει καλά με την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ.

Ανώνυμος είπε...

"Άμα καταφέρεις να δώσεις ένα μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας ώστε με σκληρή δουλειά να αλλάξουμε αυτό τον τόπο, αρχίζουμε και συζητάμε.
Αλλά ποιος ακούει πια σε αυτή την χώρα;
"...
ΑΓΡΙΕΜΕΝΟ το σκυλί ΓΑΒΓΙΖΕΙ τη φωνή του.
Βοήθα καλέ μου, μη ΦΑΓΩΘΟΥΜΕ ΜΕΤΑΞΥ μας".
Ανώνυμος, 31 Οκτωβρίου , 5:54 μμ..

Τα περιέχει όλα αυτό το παρένθετο.
Σαν να αποτέλεσε τον προπομπό της αιφνιδιαστικής απόφασης του πρωθυπουργού για το δημοψήφισμα !

Ασχέτως του αν συμφωνεί κανείς ή διαφωνεί με την απόφαση, Ιδού πεδίο δόξης λαμπρό :
Να πάρουν θέση τα κόμματα για να μη εγκλωβιστεί ο περήφανος ελληνικός λαός στο ψευτοδίλημμα της κυβέρνησης!
Αφού είναι κατά των αλλεπάλληλων μνημονίων και κατά της επικείμενης δανειακής σύμβασης να το πουν ξεκάθαρα στον ελληνικό λαό για να κρίνει και να αποφασίσει…
Αν όμως φοβούνται ότι ένα συντριπτικό όχι θα σπρώξει την χώρα με την δική μας θέληση στη δραχμή,
τότε πρέπει να του ΕΠΙΣΗΜΑΝΟΥΝ ότι η αρνητική ψήφος οδηγεί στον όλεθρο.
Οφείλουν να το πουν ξεκάθαρα στον «εκβιαζόμενο» ελληνικό λαό και χωρίς περιστροφές …
Ο κόμπος έφτασε στο χτένι .
Μπορεί ο Γιωργάκης να τρελάθηκε , όμως εξακολουθεί να παραμένει πρωθυπουργός της χώρας και από το σύνταγμα έχει κάθε δικαίωμα να οργανώνει δημοψηφίσματα στα οποία οφείλουν να παίρνουν θέση όλα τα κόμματα .
Θέση υπεύθυνη, όχι ψηφοθηρική, για ΕΝΑ συγκεκριμένο θέμα και όχι για μια «σούπα θεμάτων» που προσφέρονται στο λαό κατά τις βουλευτικές εκλογές…
Αφού σε στιγμές κρίσεως καλείται ο «κυρίαρχος» ελληνικός λαός μέσω των εκλογών
με την ψήφο του να βγάλει την χώρα από το αδιέξοδο- και αυτό το διατυμπανίζει κατά κόρο σύμπασα η αντιπολίτευση, γιατί φοβάται αυτή την ψήφο του στη περίπτωση του δημοψηφίσματος;
Ιδού πεδίο δόξης λαμπρό ! Τα κοινοβουλευτικά κόμματα έχουν χρέος να καθοδηγήσουν τον περιούσιο ελληνικό λαό να πάρει την σωστή απόφαση…
Αν ο Γιωργάκης θέλει να οδηγήσει τη χώρα στο φρενοκομείο μπορεί κάλλιστα ο Αντωνάκης να του φράξει αυτό το δρόμο με μια του κίνηση : Να εξαναγκάσει εδώ και τώρα τον πρωθυπουργό να προκηρύξει εκλογές με την άμεση παραίτηση όλης της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ , για να καταλάβει ο ΚΑΙ ο Γιωργάκης πόσα απίδια παίρνει ο σάκος ! Στις δημοκρατίες δεν υπάρχουν αδιέξοδα…..

ΥΓ…Προσωπικά δεν μπορώ ακόμα να πάρω θέση υπέρ ή κατά του δημοψηφίσματος, ούτε υπέρ ή κατά των εκλογών, διότι και στις δυο περιπτώσεις όλα τα κόμματα ασελγούν ψηφοθηρώντας, κατά περίπτωση, πάνω στο πτώμα μιας χρεοκοπημένης Ελλάδας… Και αυτό είναι το δράμα της.

Ανώνυμος είπε...

θα τρελαθούμε σήμερα.

Τα ΝΕΑ γράφουν :

Εμμεση προτροπή - υπόδειξη προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να παραιτηθεί ούτως να διαλυθεί η Βουλή και να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές συνιστά η χθεσινή δημόσια παρέμβαση του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.
Ο πρόεδρος του ΣΥΝ και επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο Προεδρικό Μέγαρο για λόγους πολιτικού τακτ δεν έθεσε ευθέως στον Κάρολο Παπούλια ζήτημα παραίτησής του από το προεδρικό αξίωμα για να διευκολύνει τις εξελίξεις. Ωστόσο το περιέγραψε με σαφήνεια αμέσως μετά τη συνάντησή τους τονίζοντας (έπειτα από ερώτημα περί παραίτησης) ότι "ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει την απόλυτη ευχέρεια αλλά και την ευθύνη ο ίδιος να επιλέξει τον τρόπο με τον οποίο θα προφυλάξει το Σύνταγμα και τους νόμους και την εθνική ακεραιότητα της πατρίδας μας".

ΥΓ...Και πολιτειακές περιπέτειες δηλάδή;
Αφού ο Αλεξης και ο Αντώνης έχουν το ίδιο αίτημα για άμεση προσφυγή στις κάλπες γιατί ο πρώτος δεν ζητέι μια ακρόαση από τον Σαμαρά για να συμφωνήσουν σε μια ομαδική παραίτητση και των δυο κοινοβουλευτικών ομάδων:
Οπότε και η πίτα ολόκληρη και ο σκύλος χορτάτος...
Όλα τά ειχε η Μαριορή , ο φερτζές της έλλειπε!
Καιρός και πολυτέλεια να ψάχνουν και να παζαρεύουν καινούργιο πρόεδρο !

Ανώνυμος είπε...

ΥΓ.2..

Μάντης είμαι, ρε γαμώτο μου;

ΙΔΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ - ΔΕΙΞΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΗΓΕΤΗ ΠΑΙΧΤΟΥΡΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙ ΤΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ!
Aπό το : Κουρδιστό Πορτοκάλι

Είναι τώρα η ιστορική συγκυρία για να δείξει ο Αντώνης Σαμαράς ότι είναι πραγματικός ηγέτης κι όχι κότα λυράτη, γιουσουφάκι των εξελίξεων και τζάμπα μάγκας. Τώρα που ο Μπαράκ Ομπάμα και οι ευρωπαίοι ηγέτες δεν θέλουν να βλέπουν ζωγραφιστό τον...
Παπανδρέου, ο οποίος αγωνιά για τα Ειδικά Δικαστήρια και τα γουνάκια που τον περιμένουν στη γωνία, ο Σαμαράς οφείλει να πάρει το παιγνίδι πάνω του και να αποδείξει στη κοινή γνώμη ότι είναι παιχτούρα κλάσεως κι όχι απλά προιστάμενος του Μιχελάκη.
Ο Σαμαράς οφείλει να πάρει τους βουλευτές του και να φύγει από τη Βουλή καταγγέλοντας τον Παπούλια για υπονόμευση του Συντάγματος. Μπορεί να το κάνει σε συνεργασία με τους υπόλοιπους αρχηγούς των κομμάτων οι οποίοι έχουν βγει στα κάγκελα αλλά ακόμη δεν λένε να εγκαταλείψουν ομαδικά τη Βουλή.
Είναι τώρα η ιστορική συγκυρία να μας δείξει ο Σαμαράς, ότι η πολιτική απομόνωση στην οποία είχε οδηγηθεί για χρόνια τον έκανε πραγματικό ηγέτη κι όχι νευρικό καφενόβιο φωνακλά. Ιδού λοιπόν Αντώνη Σαμαρά, η Ιστορία σε περιμένει…

Ανώνυμος είπε...

Η σύννεση εκοιμήθει σε αυτή την χώρα. Απομένει ο ενταφιασμός της.

Ανώνυμος είπε...

Εναντίον του δημοψηφίσματος ο Γιάννος. Όποιος κατάλαβε, κατάλαβε.

Ανώνυμος είπε...

O Αντώνης Σαμαράς μόλις τώρα καθώς έβγαινε από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας:

Θα αποτρέψουμε κάθε τρόπο την πορεία προς το δημοψήφισμα διότι θα αγωνιστεί να γίνουν εκλογές εδώ και τώρα...
Τούτων λεχθέντων και μεθεμηνευομένων η Απόσυρση της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ είναι ΑΝΑΠΌΦΕΥΚΤΗ ...

Ποιος άραγε πρόλαβε να ε[ηρεάσει τον ΑΝΤΩΝΆΚΗ;
Ο Ανώνυμος ή το ΚΟΥΡΔΙΣΤΌ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ;
ΠΑΝΤΩΣ ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΟ :
ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΚΑΙ Ο ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ απεξεργάζιονται τον καταποντισμό της χώρας...
Πόσο δικαιώνεται ο Μίμης ΑΝΔΡΟΥΛΆΚΗΣ!

ΥΓ... Δεν θα ΑΦΗΣΩ(!!!!) να οδηγηθεί η χώρα σε δημοψήφισμα!

Ο ΑΝΤΩΝΆΚΗΣ ΓΙΑΤΙ ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΟΝ ΛΑΟ;

Ανώνυμος είπε...

Από τον πάλαι ποτέ ΚΑΙΡΟ της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ

Δημοψηφισμα-εξαπατηση.

Με μια κινηση τακτικης,που δεν αφορα στο λαο και στο μελλον του τοπου,αλλα μονο στην επιβιωση της οικογενειας Παπανδρεου μεσα στην εξουσια και του περι αυτην συστηματος,ο πρωθυπουργος χτες προανηγγειλε τη διενεργεια δημοψηφισματος για την νεα δανειακη συμβαση,που εχει ηδη συμφωνησει με την τροϊκα!

Το προαναγγελθεν δημοψηφισμα δεν αφορα στον λαο,γιατι απλουστατα ο λαος και η χωρα δεν εχει να επιλεξει απο δυο μονο απαντησεις για το οικονομικο και πολιτικο προβλημα,αλλα απο περισσοτερες.Αντιθετως,καθε δημοψηφισμα υποχρεωνει τον ερωτωμενο να επιλεξει μια απο δυο και μονο απαντησεις....

Ανώνυμος είπε...

Από την καθηγήτρια Νίνα Γεωργιάδου στην Καλυμνο σε εκείμενο με τίτλο:
Γιατί κλαίς κύριε πρόεδρε;

...Δεν θέλω να λαϊκίζω, κύριε πρόεδρε, όμως όταν χτες αναφερθήκατε στη συμμετοχή σας στο αντιναζιστικό αγώνα, σκεφθήκατε πόσες χιλιάδες, από τους τότε συναγωνιστές σας, έφαγε η εξορία, ο ταγματασφαλίτης, τα βασανιστήρια; Πόσοι έμειναν ανώνυμοι, θαμμένοι για πάντα στον ομαδικό τάφο του Άγνωστου στρατιώτη; Πόσοι από αυτά τα «τιμημένα γηρατειά» πρέπει σήμερα να επιλέξουν ανάμεσα στο φαΐ και το φάρμακο γιατί η σύνταξή τους δε φτάνει; Ότι για τους ανθρώπους αυτούς που δούλεψαν σκληρά, η δική σας ετήσια αμοιβή των 447.000 ευρώ αγγίζει τα νούμερα των συμπαντικών μετρήσεων;
Σκεφθείτε μόνο ότι για το συνταξιούχο των 500 ευρώ – που με τη δική σας πάλι υπογραφή ξεπερνά το αφορολόγητο των 5000 – η ετήσια αμοιβή σας αντιστοιχεί σε 75 χρόνια πεντακοσάρικου.
Αν δακρύζατε για όλα αυτά ή γιατί ανθρώπινα αισθανθήκατε πολύ τυχερός, κατανοητό, κύριε πρόεδρε. Θυμηθείτε μόνο από την αστείρευτη λαϊκή θυμοσοφία πως «τα στερνά τιμούν τα πρώτα».
Αν κλαίγατε γιατί είδατε κι εσείς το παιδί στο αναπηρικό καρότσι να αποστρέφει το κεφάλι και τον έφηβο να φασκελώνει τους κομισάριους της εξέδρας που τους χαντακώνουν τη ζωή, θα ήταν τιμή σας.
Και τέλος – γιατί η πολλή κλαυσιλογία καταντάει αηδία – μην ντρέπεστε για μας, κύριε πρόεδρε. Κρατείστε τη ντροπή και μοιραστείτε την μ’ αυτούς που επισκέπτονται το προεδρικό μέγαρο για μια καινούργια υπογραφή που αφορά στο ξεπούλημα της χώρας και την ερήμωση του λαού.
Δε ζητήσαμε από τους πατεράδες και παππούδες μας να πολεμήσουν το Δ’ Ράιχ και τους σημερινούς δωσίλογους γιατί αυτό αντιστοιχεί σε μας. Δεν τους ζητάμε όμως να παίξουν και το ρόλο του Αβραάμ.
Δεν είμαστε πρόβατα και δεν θα πάμε ποτέ εκούσια στο σφαγείο.
Και, κύριε πρόεδρε, θυμηθείτε πως όποιος μετράει πρόβατα, στη γλώσσα του Αισχύλου, θα ‘χει τον ύπνο του Αγαμέμνονα.

Νίνα Γεωργιάδου
Κάλυμνος, 29-10-11

Ανώνυμος είπε...

Οι οποίες απαντήσεις είναι ποιές ακριβώς;

Γιατί μέχρι στιγμής έχω ακούσει μόνο δύο καθαρές:

1η. Συμμετέχουμε στην Ευρώπη, προσπαθώντας για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και

2η. Να φύγουμε από την Ευρώπη με ψηλά το κεφάλι χωρίς να πληρώσουμε φράγκο από τα χρέη.

Άλλο δεν άκουσα.

Το μόνο που απομένει να ξεκαθαριστεί σύμφωνα με το πολιτικό μας προσωπικό ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΠΟΧΡΩΣΕΩΝ είναι το μέγεθος της προδοσίας που χαρακτηρίζει όσους υποστηρίζουν την πρώτη, ή το μέγεθος της ανοησίας που χαρακτηρίζει τους δεύτερους.

Ανώνυμος είπε...

Το δηλητήριο έφθασε πλέον στον εγκέφαλο. Η χώρα περιμένει το τέλος της εγκεφαλικά νεκρή...

Ανώνυμος είπε...

H ΛΕΝΑ, ΟΧΙ Η ΚΑΝΕΛΛΗ, Η ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ, ΤΟ ΕΣΚΑΣΕ...

ΜΟΝΟ ΔΥΟ ΑΠΑΙΤΟΎΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ
ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ...ΣΤΗΝ ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ !

ΟΧΙ ΕΞ ΑΦΟΡΜΗΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ ΤΟΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΑΛΛΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΧΑΛΙΝΩΤΗΣ ΦΙΛΟΔΟΞΙΑΣ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΆΚΗ NA ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΣΚΥΤΑΛΗ ΤΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΩΡΟΦΙΛΟΔΟΞΙΑΣ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΝΑ ΑΝΑΣΤΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΑΠΟΣΤΑΤΕΣ..…
ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΕΙ ΣΑΝ ΣΩΣΙΒΙΟ...

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΦΥΛΛΟ ΤΗΣ "Ε"

ΘΑ ΞΑΝΑΝΟΙΞΕΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΗΝΕΣ ΜΕ ΑΛΛΗ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ
Δεν κάνει πίσω η Μάνια Τεγοπούλου παρά την προσπάθεια των διευθυντικών στελεχών και των αρχισυντακτών να αλλάξει η άποψή της. Όπως ενημερώθηκε άνθρωπος του Fimotro, η Μάνια Τεγοπούλου ανακοίνωσε τις οριστικές της αποφάσεις. Αύριο θα είναι το...
τελευταίο φύλλο της εφημερίδας, η οποία θα κλείσει και θα ξανανοίξει μετά από μερικούς μήνες, με διαφορετικό μετοχικό σχήμα και με διαφορετική ιδιοκτησία!...

Από fimotro.blogspot

Ανώνυμος είπε...

Tο ακουσα πριν λίγο στη ΝΕΤ και μαρεσε:
Ο Τσοχατζόπουλος τι θέλει δημοψήφισμα η εκλογές;

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΕΠΡΟΚΟΠΟΙ ΡΕΜΠΕΣΚΕΔΕΣ...

Με το Δημοψήφισμα, ο Παπανδρέου άνοιξε το κουτί της Πανδώρας ώστε να αποκαλυφθεί το μέγεθος μιας αληθινής χρεοκοπίας μοναδικής.
Φανταστείτε δηλαδή. Οι ξένοι και οι ιμπεριαλιστές να σου χαρίζουν εκατό δισεκατομμύρια, να σου δανείζουν διακόσια και από πάνω να σου ρίχνουν τα επιτόκια.
Κι εσύ ως τρελός και ψυχοπαθής να κοπανάς το κεφάλι σου πιστεύοντας ότι έτσι από τον καρκίνο θα θεραπευθείς. Με απλά λόγια, όσα συμβαίνουν και θα συμβούν, αυτή η επικών διαστάσεων μούρλα είναι η τελευταία και πιο καταλυτική απόδειξη μιας μεγάλης αλήθειας.
Ουδεμία σχέση η χώρα με οποιοδήποτε άλλο γεωγραφικό σημείο της Ευρώπης. Από το τελευταίο άκρο της Πορτογαλίας έως την καρδιά της Πολωνίας. Να είστε σίγουροι και στοιχηματίζω ό,τι έχω και δεν έχω, ότι κάποια στιγμή θα μας πετάξουν από την ευρωζώνη. Γιατί, σου λέει αυτοί οι ανεπρόκοποι ρεμπεσκέδες, αυτοί οι τρελοί πρέπει επειγόντως να μετακομίσουν στην ζούγκλα και την Αφρική. Να συγκατοικήσουμε με το είδος μας δηλαδή!

Από τον επιλογο του Δ.Δανίκα...

ΥΓ.Προσωπικά άρχισα να τον συμπαθώ πάρα πολυ αυτόν τον ιδιόμορφο γραφιά...

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΡΩΝΕΣ ΚΑΙ ΡΕΜΠΕΣΚΕΔΕΣ:

Το χάος, το μπάχαλο, η παντελής ανικανότητα, η ολοσχερής αχρηστία, η πρωτοφανής ανωριμότητα και η επικών διαστάσεων φιλαυτία τα συνώνυμα της ελληνικής χρεοκοπίας.
Πρωτίστως του πολιτικού προσωπικού και δευτερευόντως μιας κοινωνίας που συμπεριφέρεται όπως κάθε σχιζοφρενής.

ΓΙΑΤΙ η κυβέρνηση του Γιώργου ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ αντί να ξαναφτιάξει τη κρατική μηχανή και ταυτόχρονα να ξεφορτώσει όλα τα βαρίδια που ροκανίζουν τα μισά έσοδα του δημόσιου κορβανά, βάλθηκε από την πρώτη στιγμή να μαστιγώνει τις τσέπες των μισθοσυντήρητων και των συνταξιούχων. Πορεύτηκε δηλαδή με την γνωστή, ρακένδυτη, τρύπια συνταγή. Με την μπακαλική. Και αντί να κλείσει τις εφορίες και να συμβληθεί με ξένους εισπρακτικούς οργανισμούς, εγκατέλειψε την φορολογία στα ίδια λαμόγια και τους ίδιους ξεχαρβαλωμένους μηχανισμούς.

ΓΙΑΤΙ ο Αντώνης ΣΑΜΑΡΑΣ προκειμένου ως πρωθυπουργός να φωτογραφηθεί με την επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου χάιδευε τ' αυτιά ενός ακροατηρίου που αρέσκεται να ακούει πέτσινες παροχές και πέτσινες υποσχέσεις.

ΓΙΑΤΙ ο ΤΣΙΠΡΑΣ με την έξοδο από την ευρωζώνη και την συνακόλουθη επιστροφή στην δραχμή, μετέτρεψε την πολιτική σε κραυγή και μεταμόρφωσε την αγανάκτηση σε βιομηχανία γιαουρτιού και καλλιέργεια ζαρζαβατικών.

Αλλά και ΓΙΑΤΙ από τη μια ο μέσος Νεοέλληνας οργίζεται και ωρύεται με την δανειακή σύμβαση και την εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων στην Μέρκελ και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και από την άλλη όταν του λες ότι η εναλλακτική λύση είναι η δραχμή σαν ανήμερο θηρίο θα σου ριχτεί.

ΥΓ...
ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΛΟΓΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΡΙΩΣ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ....

Ανώνυμος είπε...

Με μια κινηση τακτικης,που δεν αφορα στο λαο και στο μελλον του τοπου,αλλα μονο στην επιβιωση της οικογενειας Παπανδρεου μεσα στην εξουσια και του περι αυτην συστηματος,ο πρωθυπουργος χτες προανηγγειλε τη διενεργεια δημοψηφισματος για την νεα δανειακη συμβαση,που εχει ηδη συμφωνησει με την τροϊκα!

Το προαναγγελθεν δημοψηφισμα δεν αφορα στον λαο,γιατι απλουστατα ο λαος και η χωρα δεν εχει να επιλεξει απο δυο μονο απαντησεις για το οικονομικο και πολιτικο προβλημα,αλλα απο περισσοτερες.Αντιθετως,καθε δημοψηφισμα υποχρεωνει τον ερωτωμενο να επιλεξει μια απο δυο και μονο απαντησεις...

Παπαδόπουλος-Τετράδης ο καιρός

Ανώνυμος είπε...

Απόλαυση... Να ακούς τον Κουράκη να καταγγέλλει τον Τσολάκογλου ότι δεν ειδοποίησε τον Μουσολίνι και τον Χίτλερ... ότι θα τους καταστρέψει... Έλεος...

Ανώνυμος είπε...

Εγγυητής του πολιτεύματος ο Σαμαράς σύμφωνα με τον κο Ψυχάρη...

Κατόπιν εισηγήσεων του άλλου Ψυχάρη του υιού ο οποίος τυγχάνει σύμβουλος του Σαμαρά...

Η συνομωσία είναι πλέον δεδομένη.

Υποστηρικτής του Παπανδρέου το Βήμα και ο Ψυχάρης από ανέκαθεν παίζει το ίδιο δόλιο παιχνίδι.

Όπως με την εκλογή στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

Βγαίνεις με τίτλο "Παραιτήσου κε. Πρόεδρε", τα παίρνει ο κόσμος στο κρανίο και πάει και ψηφίζει Παπανδρέου.

Ανώνυμος είπε...

O Tσουκάτος διαφωνεί με το δημοψήφισμα.
Η λαική ετυμηγορία μόνο μέσα από εκλογές η αποψή του.

Ανώνυμος είπε...

Καλά τώρα, εδώ διαφωνεί ολόκληρος Βαγγέλης Μαλέσιος τον Τσουκάτο θα ακούσουμε.

Για όσους δεν θυμούνται ο Βαγγέλης Μαλέσιος ήταν ο υφουπουργός, βουλευτής Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος επειδή δεν μπορούσε να βρεί σπίτι στην Αθήνα έβαλε τον επιχειρηματία φίλο του να του βρεί ένα και να το πληρώνει επίσης. Και έτσι έπαψε να είναι υφυπουργός. Για όσους ξέρουν η ουσία ήταν άλλη.

Μετά από αυτό εντελώς τυχαία έγινε βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ο συγγενής του κος Παντούλας.

Ανώνυμος είπε...

Απίθανος ο Σαμαράς! Πως θα αποφασίσουν οι τραπεζίτες αν θα συμμετέχουν στο κούρεμα, εφόσον εμείς δεν αποφασίζουμε να δεχθούμε την συμφωνία. Πως θα αποφασίσουμε εμείς να ψηφίσουμε την συμφωνία αφού δεν ξέρουμε αν θα συμφωνήσουν οι τραπεζίτες!

Ανώνυμος είπε...

Θιασώτης του δημοψηφίσματος η Μαριλίζα. Αφού το έμαθε. Πριν από αυτό δεν το είχε σκεφτεί.

Ανώνυμος είπε...

Ο Σαμαράς θα πάρει σβάρνα την Ελλάδα. Να πάρει δύναμη για να μπορέσει μετά να διαπραγματευθεί με τους Ευρωπαίους. Εν τω μεταξύ όταν μαζεύονται οι δικοί του Ευρωπαίοι, αυτός δεν θα μιλάει. Δεν θα έχει αφομοιώσει ακόμη την λαϊκή δύναμη.

Ανώνυμος είπε...

Οι βουλευτές της ΝΔ καλούν τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να αρθούν στο "ύψος των περιστάσεων". Στο ίδιο ύψος που στέκονταν και οι ίδιοι επί ανεκδιήγητου. Πολλές φορές, πολύ χαμηλά.

filoiko είπε...

Από prevezasports.gr:

Σε φιλικό παιχνίδι που έγινε σήμερα στη Φιλιππιάδα ο Εθνικός πήρε τη νίκη με σκορ 3-1 απέναντι στην Φιλοθέη.

Ο προπονητής του Εθνικού Φιλιππιάδας χρησιμοποίησε όλους τους ποδοσφαιριστές που είχε στη διάθεση του και έβγαλε χρήσιμα συμπεράσματα ενόψει της συνέχειας και σε αναμονή της απόφασης για τον Αετό Σκύδρας ώστε να γνωρίζουν σε ποια κατηγορία τελικά θα αγωνιστεί φέτος η ομάδα της Φιλιππιάδας.