ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ:απευθείας σύνδεση με φωλιά πελαργών.

Το κάναν...καλοκαιρινό!

Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011
Κατά πάσα πιθανότητα δεν θα μείνει τίποτα όρθιο 
στον χώρο του πρώην Στρατοπέδου.

Εκτός από τα πορτοπαράθυρα που έχουν αφαιρεθεί από όλα
τα κτίρια,σειρά για διάλυση έχουν τα ΤΟΛ και οι υπόλοιπες εγκαταστάσεις. 
Ακόμη και την στέρεα περίφραξη με συρματόπλεγμα πάνω σε μπετόν που υπήρχε περιμετρικά του στρατοπέδου την καταστρέφουν.
Ο Δήμος Ζηρού είχε στείλει το καλοκαίρι επιστολή διαμαρτυρίας
προς το ΓΕΣ ,δεν πήρε απάντηση και τώρα απλως παρακολουθεί.
Εκτός της κατάστασης αυτής με την καταστροφή δημόσιας περιουσίας,
παραμένει ζητούμενο και κανένας τελικά δεν ξέρει πως θα 
αξιοποιειθεί αυτός ο χώρος για την Φιλιππιάδα.  
Η κατεστραμμένη από μπετόν περίφραξη
                                                                                 
Δέντρα μέσα από την περίφραξη πρόσφατα κομμένα.
                                           
 video και φωτο 22-10-2011
ακολουθεί η επιστολή που είχε στείλει ο Δήμαρχος
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ "ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΑΚΗ"
E-mailΕκτύπωση

ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                        Φιλιππιάδα   26/08/2011
ΝΟΜΟΣ  ΠΡΕΒΕΖΑΣ                                      Αρ. Πρωτ.  16153
ΔΗΜΟΣ  ΖΗΡΟΥ 
Ταχ.Δ/νση : Πλατεία  Γ.Γεννηματά
Τ.Κ :48200   Φιλιππιάδα
Τηλέφωνο:  2683 3 60600-635
FAX:  2683024667


ΠΡΟΣ: Υπουργό  Εθνικής Άμυναςκ.. Μπεγλίτη Πάνο
                                                                                                        ΚΟΙΝ: 1. Α΄ Σώμα στρατού Κοζάνης Υπόψιν  Στρατηγού κ. Κεχαγιά
                                                                                                                   2. Διοικητή  8ης Μεραρχίας Πεζικού κ. Ντζιμάνη



Kύριε Υπουργέ,

Σε συνέχεια της προηγούμενης επιστολής μας ,σας είχαμε επισημάνει την σημασία του Στρατοπέδου «ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΑΚΗ» που βρίσκεται στη Φιλιππιάδα, στην έδρα του  Δήμου Ζηρού.
Εκφράζοντας από την πρώτη στιγμή την έντονη δυσαρέσκειά μας για την επικείμενη μεταφορά του Στρατοπέδου, βρεθήκαμε μπροστά στην αμετάκλητη θέση του αρμόδιου Υπουργείου .
Με θλίψη διαπιστώνουμε ότι η μεταφορά του στρατοπέδου συνοδεύεται με ενέργειες που είναι πραγματικά καταστροφικές και επιζήμιες για την δημόσια περιουσία.
Τα κτίρια, οι περιφράξεις και γενικά εγκαταστάσεις που καταστρέφονται, υπενθυμίζεται  ότι έγιναν με το υστέρημα του ελληνικού λαού και θα έπρεπε να χρησιμοποιηθούν πάλι προς όφελός του.
Παρακαλούμε όπως εξετάσετε άμεσα το θέμα και να μεριμνήσετε να μην καταστραφούν οι πάγιες εγκαταστάσεις του στρατοπέδου «ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΑΚΗ».


Ο   ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΓΙΟΛΔΑΣΗΣ    ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ


14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Όταν οι τοπικές κοινωνίες διεκδικούν δυναμικά κερδίζουν. Δυστυχώς στο δήμο μας ο καθένας ενδιαφέρεται για το δικό του συμφέρον, αν δε θεωρήσει ότι αυτό κινδυνεύει τότε και μόνο τότε ξυπνά και διαμαρτύρεται και αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά όλοι οι τοπικοί άρχοντες που μας κυβερνησαν μέχρι τώρα.Δεν τους ενδιαφέρει να προωθήσουν ζητήματα γενικού ενδιαφέροντος, αφού εξασφαλίζουν την εκλογή τους με την ικανοποίηση των μικροσυμφερόντων των ψηφοφόρων τους.
Ούτε προηγούμενοι δημοτικοί άρχοντες δεν ξέφυγαν από αυτό.Για το συμφέρον τους δεν διστάζουν να αδικήσουν τους πολίτες και το μελλον της πόλης.Γι αυτό μην αναρωτιέστε γιατί δεν υπήρξε αντίδραση για τη λεηλασία του στρατοπέδου, για το δεύτερο δημοτικό που δεν βρήκε ακόμη κτίριο να μεταφερθεί και για πολλά άλλα.

Ανώνυμος είπε...

Προς ΠΑΣΟΚους επιστολή το σύντομο ανάγνωσμα: Δεν είδατε τίποτε ακόμη, το πικρό ποτήρι του τέλους της μεταπολίτευσης θα το πιούμε μέχρι τέλους. Άν μερικοί πιστεύαν ότι οι εποχές αλλάζουν ανώδυνα, ας αλλάξουν πλευρό.

Εν τω μεταξύ όλοι οι πανέξυπνοι της χώρας φύγαν από την Αθήνα μην τύχουν στον δρόμο τους τον Παπανδρέου και προσβληθούν και ήρθαν έδώ να ασκήσουν τα πολιτικά τους καθήκοντα. Για αυτό και δεν ακούς τίποτε άλλο στα καφενεία παρά συζητήσεις για την ανάπτυξη, τον σχεδιασμό, την προσφορά κ.λπ., όπως ακριβώς επισημαίνει και ο προηγούμενος σχολιαστής. Το επιχείρημα ακαταμάχητο.

Εδώ η πατρίδα χάνεται εμείς θα συζητάμε για στρατόπεδα, παζάρια, σχέδια πόλης, ανάπτυξη, πρωτοβουλίες και κουραφέξαλα;

Εικόνα σου είμαι κοινωνία και σου μοιάζω...

Ανώνυμος είπε...

Τον ιδεολογικό και κομματικό ορίζοντα του αποστολέα θα ήταν καλό και χρήσιμο να ξέραμε, για να μπορέσουμε έτσι να εικάσομε το κέντρο βάρος του ανδρός αλλά την σοβαρότητα των προβλέψεων του.
Για να μάθουμε και εμείς επί τέλους, ποια είναι αυτή η πολιτική δύναμη που προορίζεται από τον ΥΨΗΣΤΟ να μας σώσει..

filoiko είπε...

Aπό email που λάβαμε:

Τον μεγάλο δάσκαλο της ελληνικής φωτογραφίας, τον Ηπειρώτη φωτογράφο της αντίστασης και του κοινωνικού προβληματισμού, Κώστα Μπαλάφα, τιμά ο Δήμος Ιωαννίνων.Τον μεγάλο δάσκαλο της ελληνικής φωτογραφίας, τον Ηπειρώτη φωτογράφο της αντίστασης και του κοινωνικού προβληματισμού, Κώστα Μπαλάφα, τιμά ο Δήμος Ιωαννίνων. Στη μνήμη του Κ. Μπαλάφα, που έφυγε από τη ζωή πριν από μερικές ημέρες, σε ηλικία 91 χρόνων, διοργανώνεται έκθεση φωτογραφιών του με θέμα "Κατοχή και Αντίσταση, ημέρες μνήμης" στη Δημοτική Πινακοθήκη, όπου ταυτόχρονα θα ανοίξει βιβλίο συλλυπητηρίων. Η έκθεση θα εγκαινιαστεί στις 25 Οκτωβρίου και θα διαρκέσει ως τις 3 Νοεμβρίου.Ο Κ. Μπαλάφας γεννήθηκε το 1920 στην Κυψέλη της Αρτας, από γονείς αγρότες και έζησε από κοντά τον πόλεμο του 1940 και την εθνική αντίσταση. Φωτογράφησε τον ένοπλο αντάρτικο αγώνα κατά των κατακτητών και τον αποτύπωσε στο φωτογραφικό λεύκωμα "Το Αντάρτικο στην Ηπειρο", ενώ, παρότι εργαζόταν (από το 1951) στη ΔΕΗ, αφιέρωνε τον περισσότερο χρόνο του στη φωτογραφία.

Ανώνυμος είπε...

Κι ο Αντώνης ονειρεύεται...ανάπτυξη...

Παραθέτω τον επίλογο της δήλωσης του Αντώνη Σαμαρά από τις Βρυξέλλες:

Σε κάθε περίπτωση, σταθερά υποστηρίζω και θα το επαναλάβω σε λίγο στους... ηγέτες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Kόμματος, ότι η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, εκτός από το όποιο κούρεμα, προϋποθέτει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και μεγάλα και συνεχή πρωτογενή πλεονάσματα. Γι’ αυτό και απαιτείται, άμεσα, η επανεκκίνηση της Ελληνικής Οικονομίας. Ώστε να πάρει μπροστά και να αρχίσουν να μειώνονται τα ελλείμματα. Ώστε να μπούμε σε τροχιά βιώσιμης λύσης των προβλημάτων μας, στο πλαίσιο, πάντα, της Ευρωζώνης.

Σχόλιο Παραπολιτικής: Ελπίζω να μην μετέφρασε κανείς τη δήλωση αυτή στους Ευρωπαίους εταίρους μας. Είμαστε μια τρελή χώρα που ζητά το κούρεμα να μην θεωρηθεί χρεοκοπία, που απαιτεί να δανείζεται φθηνά από τα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης κι όχι από τις αγορές και ταυτόχρονα απαιτεί...υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης.
parapolitiki.com

YΓ. Αν δεν βαριέστε πατήστε :ΛΟΓΟΠΛΟΚΙΕΣ και θα τον δείτε-σε τι κατάσταση θα τον δείτε- δίπλα στην Μέρκελ που ξεγκαρδίζεται στα γέλια...

Μια εικόνα, χίλιες λέξεις !
Ούτε για κλάματα ούτε για γέλια.
Μοιρολογείστε..
Αυτά τα ανθρωπάκια που μας κυβερνούν ή φιλοδοξούν να μας μας κυβερνήσουν οδηγούν τον τόπο στη συμφορά...

Ανώνυμος είπε...

"Με ποιον είσαι ρέ;"

«Με κανέναν δεν είμαι εγώ. Δεν ξέρω από πολιτικά, δεν ανακατεύομαι.»
Τότε ήταν που ξέσπασε το βροντερό γέλιο τού χωριάτη, ενώ πίεζε ακόμα περισσότερο το περίστροφο στο στήθος μου: «Με κανέναν; Α χα χα χα! Δε γίνεται αυτό κουμπάρε. Ή με τον έναν θα είσαι ή με τον άλλον. Υποχρεωτικά. Άιντε, λέγε να τελειώνουμε. Δε θα ξημερωθούμε εδώ
Το χνώτο του βρωμούσε κρασί, η
απλυσιά του μου ‘κοβε την ανάσα. Επρόκειτο για απόβρασμα, που σε ομαλές συνθήκες θα επιβίωνε στο δεύτερο υπόγειο της κοινωνίας. Τώρα όμως ο εμφύλιος και η ανωμαλία τον είχαν βγάλει στον αφρό σαν το σκατό στην επιφάνεια του ανοικτού βόθρου. Περίμενα να με σκοτώσουν σ’ εκείνο το σοκάκι, αλλά την τελευταία στιγμή μ’ έσωσαν δυο πράγματα. Η φωνή μιας γριούλας πίσω από ένα κλειστό μπατζούρι απέναντι μας και κάτι ανδρικές ομιλίες που ακούστηκαν στο βάθος τού στενού. «Φοβηθείτε το Θεό» είχε φωνάξει η γιαγιά που προφανώς παρακολουθούσε τη σκηνή μέσα από το σπίτι και δεν άντεξε να μην επέμβει. «Σκάσε!» της φώναξε ο κουστουμαρισμένος, «σκάσε κωλόγρια, μη μπω μέσα και σε γαμήσω».
Στο μεταξύ οι ανδρικές ομιλίες πλησίαζαν, θα πρέπει να ήταν πεντέξι άτομα, οπότε οι δύο αρκουδόμαγκες μού έδωσαν μια σπρωξιά κι έφυγαν τρέχοντας προς την αντίθετη κατεύθυνση. Ίσως φοβήθηκαν για καμιά περίπολο και δεν τόλμησαν να πυροβολήσουν, ίσως με φοβέριζαν απλώς χωρίς να θέλουν να με σκοτώσουν. Εγώ πάντως, είδα τον χάρο με τα μάτια μου.»

«Τελικά, κύριε Γιώργο, Αριστεροί ή Δεξιοί ήταν;» ρώτησα εγώ.

«Πού να ξέρω; Και τι σημασία είχε; Η ίδια σκηνή επαναλαμβανόταν εκατό φορές την ημέρα, με κουμπουροφόρους κι απ’ τις δυο παρατάξεις και με θύματα απλά ανθρωπάκια. Η λογική είχε χαθεί κι όλα έπρεπε να στριμωχτούν μέσα σ’ ένα υποχρεωτικό Δεξιά ή Αριστερά. Τον μέσο δρόμο τον κυνηγούσαν ανελέητα κι οι δύο. Ξέρεις πόσος κόσμος πήγε τσάμπα, μέχρι να τελειώσει αυτό το πανηγύρι των φανατικών;»
ΥΓ...
Για περισσότερα : protagon, Καμπουράκης.

Τοσα πάθαμε και τίποτε δεν μάθαμε..

Ανώνυμος είπε...

Όσοι τους είδαμε στη tv,
Ήταν και οι δυο τους να ... τους κλαίνε οι ρέγγες! Και τον Γιώργο και τον Αντώνη.

Μίλτο,
Πάρε θέση.
Εκλογές ή εθνική συνενόηση;
Προσωπικά, συνπογράφω με τον

ΘΑΝΑΣΗ Γ. ΤΣΕΚΟΥΡΑ

Ενα από τα συνηθέστερα κλισέ της εποχής είναι ότι "στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα". Γιατί υποτίθεται ότι στα αδιέξοδα καλείται "να αποφασίσει ο κυρίαρχος λαός", καταφεύγουμε στη λύση των εκλογών και τα αδιέξοδα εξαφανίζονται.

Δυστυχώς για τους "εκλογολάτρες", η ανάλυση των παραμέτρων της τωρινής πολιτικής στιγμής δεν τους δικαιώνει και η Ιστορία δεν τους επιβεβαιώνει. Ας αρχίσουμε από τη δεύτερη.

Τρεις είναι οι πιο εμβληματικές καταστροφές που προέκυψαν ή επιταχύνθηκαν από πολιτικούς σχεδιασμούς και αστόχαστη προσφυγή στη "μοναδική διέξοδο" απ΄ όλα τα αδιέξοδα.
Οι εκλογές τον Νοέμβριο του 1920 που "προετοίμασαν" σε λίγο χρόνο τη Μικρασιατική Καταστροφή.
Οι εκλογές του 1946 που επιτάχυναν το βήμα της εμφύλιας σύγκρουσης. Και δύο δεκαετίες αργότερα, την άνοιξη του 1967, οι εκλογές που δεν έγιναν ποτέ. Απλώς άνοιξαν τη λεωφόρο για να περάσει η "χούντα" των συνταγματαρχών. Αυτά για την Ιστορία, η οποία διδάσκει μόνο αυτούς που επιθυμούν πραγματικά κάτι να διδαχθούν...

Μήπως όμως η "ανάγνωση" της τρέχουσας πολιτικής συγκυρίας αναδεικνύει την αξία των εκλογών, ως βέλτιστη λύση για τα αδιέξοδα που όλοι βιώνουμε;

Υπόθεση εργασίας: η χώρα οδηγείται σε εκλογές τον προσεχή Νοέμβριο ή Δεκέμβριο. Μόνο τυφλοί δεν μπορούν να προβλέψουν τα αυτονόητα επερχόμενα.

Απο το ΕΘΝΟΣ, ΣΉΜΕΡΑ

filoiko είπε...

Κάπου το είδα γραμμένο:

Αφού τα ξέρουμε όλοι τόσο καλά όλα, γιατί η χώρα είναι σε αυτά τα χάλια;

Ανώνυμος είπε...

Σαρκοζί - Μέρκελ:

Καλούμαστε να αποφασίσουμε για μια χώρα για την οποία δεν έχουμε εκλεγεί. Προκύπτουν ζητήματα Δημοκρατίας...

Τι λέτε θα έχουμε εκλογές σύντομα ή όχι;

Ανώνυμος είπε...

Τι να σου κάνουν οι τοπικές κοινωνίες και τι να διεκδικήσουν
όταν αρκούνται σε πικρόχολες διαμαρτυρίες και κούφιες δυσαρέσκιες;
Όταν ο δήμαρχος (πριν λίγα λεπτά) στο ΑΡΤΑ TV δίνει ρεσιτάλ απαντήσεων, προτάσεων και λύσεων με πρώτιστη δέσμευσή του ότι το στρατόπεδο θα μετατραπεί σε εκθεσιακό κέντρο και σε χώρο άλλων κοινοφελών δταστηριοτήτων και υπηρεσιών...κάθε διαμαρτυρία είναι κακόπιστη.
Ας σταματήσει του λοιπόν ο θρήνος για την ερημοποίηση του στρατόπεδου!
Έλεος !

Ανώνυμος είπε...

Με ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος Άρτας καλεί τα μέλη του να προσέλθουν για να ψηφίσουν για εκλογή Δ.Σ αύριο Τρίτη 25 Οκτωβρίου .....
ΕΔΩ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΛΛΟΓΟ;

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ..ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΩΡΑΙΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΕΣ Η ΛΕΞΗ ΠΡΟΕΔΡΟΣ.......

Ανώνυμος είπε...

Αντιγράφω από το Cosmo.gr:

Όπως είπε ο ίδιος στον ραδιοφωνικό σταθμό Δρόμος FM, δε θα πληρώσει κανένα χαράτσι που έχει επιβάλλει η κυβέρνηση.
"Ζήτησα από τον λογιστή μου να μην το πληρώσω και να στείλει υπόμνημα που να λέει ότι αρνούμαι να πληρώσω κάτι για το οποίο δεν χρωστάω. Πληρώνω τις υποχρεώσεις μου και κάτι που δεν χρωστάω δεν θα μου το πάρεις δια της βίας. Που να χτυπιέσαι κάτω, δεν θα σου δώσω τα λεφτά μου!", είπε χαρακτηριστικά.

Σχόλιο Παραπολιτικής: Έχει δίκιο ο καλλιτέχνης. Αν κάποιοι δεν φοροδιέφευγαν ποτέ ήταν οι τραγουδιστές νυχτερινών μαγαζιών. Πόσες και πόσες φορές οι λουλουδούδες κυνηγούσαν τους πελάτες για να τους δώσουν την απόδειξη, πόσες φορές οι πορτιέρηδες δεν μας άφηναν να φύγουμε χωρίς να σπρώξουν με δύναμη την απόδειξη στην τσέπη του σακακιού μας. Κι αν δεν με πιστεύετε, ρωτήστε και τον Κώστα τον Σκανδαλίδη που έχει περάσει τα μισά βράδια της ζωής του ακούγοντας το Νότη...
parapolitiki.com

Ανώνυμος είπε...

Όσοι έχουν περπατήσει μέσα στο στρατόπεδο θα γνωρίζουν οτι υπάρχει πολύ μεγάλη χρήση ΕΛΕΝΙΤ στους όρχους οχημάτων. Όσο ήταν στρατόπεδο και υπήρχε κόσμος μέσα το προσωπικό γνώριζε την συμεριφορά του υλικού (σε περίπτωση θραύσης τα κονιορτοποιημενα σωματιδια διαχέονται στην ατμοσφαιρα και στον υδροφόρο ορίζοντα) και απέφευγε την θραύση τους. ΤΩΡΑ ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΦΥΛΑΞΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΤΡΟΠΗΣ αυτής της ορολογιακής βόμβας που βρισκεται δίπλα στα σπίτια μας?? ΑΜΕΣΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΥΠΟΜΝΗΣΗ ΓΙΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΥΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΝΔΕΔΕΙΓΜΕΝΟ ΑΣΦΑΛΗ ΤΡΟΠΟ.

Αυτά τα λίγα. Τρέξε για φωτογραφίες τώρα...