ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ:απευθείας σύνδεση με φωλιά πελαργών.

Δεν κάνουν τίποτα για το στρατόπεδο. (του Κώστα Γκέτση)


Σε μια πόλη που έχει τα προβλήματά της σε σχέση με την οικιστική της ανάπτυξη και από καιρό αναζητούσε την διέξοδο σε χώρους για περιβαλλοντικές, πολιτιστικές και άλλες δράσεις, ο χώρος αυτός μπορεί να βρέθηκε, αλλά οι παράγοντες του Δήμου Ζηρού, φαίνεται να λένε «πάρτε τον πίσω, δεν έχουμε τι να τον κάνουμε».
Απ’ την 1η Αυγούστου 2011, το στρατόπεδο της Φιλιππιάδας, έπαψε να λειτουργεί και ο χώρος παραδίδεται στο Δήμο για να επιστρέψει στην προ του 1963 κατάσταση, σ΄ ότι αφορά το ιδιοκτησιακό βέβαια. Από τότε δεν έχει προβληθεί, πολύ περισσότερο δεν έχει συζητηθεί μια πρόταση για το τι μπορεί να γίνει εκεί και πως αυτός ο χώρος, μπορεί να αποδειχτεί χρήσιμος για τους πολίτες της Φιλιππιάδας. Σε αντίθεση βέβαια με άλλους Δήμους της χώρας, όπου η παραχώρηση των στρατοπέδων, αποτελεί αίτημα και κάνουν διαβήματα προς κάθε κατεύθυνση.
-Είναι όμως δυνατόν, για μια δημοτική αρχή, να προκύπτει μια τέτοια ευκαιρία και να μην αρχίζει μια συζήτηση για το πώς θα αξιοποιηθεί και τι πρέπει να ζητηθεί απ’ την πολιτεία, ώστε να γίνουν πράξη κάποιες προτάσεις και ιδέες που και η δημοτική αρχή μπορεί να έχει και οι απλοί πολίτες μπορούν να καταθέσουν;
Κι όμως είναι δυνατόν. Γιατί για τα δρώμενα περί τον Δήμο Ζηρού, γνωρίζουμε πολύ καλά, ότι είναι πάρα πολλοί αυτοί που επίμονα ζητούν να αρχίσει η συζήτηση για το τι μπορεί να γίνει και πως μπορεί να γίνει. Να προβληθούν και να τύχουν της κριτικής όλες οι ιδέες, ώστε να βρεθεί η καλύτερη πρόταση και η πρόταση που σήμερα, εν μέσω οικονομικής κρίσης, μπορεί να γίνει πράξη.
Δεν θέλουμε να παραστήσουμε τους γνωρίζοντες τα πάντα και για το λόγο αυτό δεν καταθέτουμε σήμερα και τις διάφορες, σωστές και μη προτάσεις, που έχουμε κι εμείς ακούσει για την αξιοποίηση του χώρου αυτού. Εκείνο που με βεβαιότητα γνωρίζουμε και το καταγράφουμε, είναι ότι υπάρχουν πολλές και ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες προτάσεις.
Απορία όμως προξενεί η στάση της δημοτικής αρχής. Η οποία θα έπρεπε να είναι έτοιμη για την εξέλιξη της παραχώρησης των χώρων στου στρατοπέδου, πριν ακόμη αυτή γίνει πράξη. Αλλά έστω και τώρα, απ’ την ημέρα που οριστικά παραχωρήθηκε ο χώρος, θα μπορούσε να είχε καταθέσει κάποιες προτάσεις και να τις θέσει στην βάσανο του διαλόγου, ανάμεσα στους πολίτες, ώστε να φανεί το αρχικό ενδιαφέρον και ακολούθως να προκύψουν οι ουσιαστικές παρεμβάσεις, που μπορεί να οδηγήσει και στο αποτέλεσμα.
Το ερώτημα βασανιστικό και πρέπει άμεσα να απαντηθεί απ’ την δημοτική αρχή:
-Γιατί επιμένει σε στάση αδιαφορίας, την στιγμή, που έστω και ως στοιχείο αισιοδοξίας της κοινωνίας, η όποια συζήτηση για το θέμα της αξιοποίησης του χώρου του στρατοπέδου είναι αναγκαία;
Εμείς, επιμένοντας ότι πρέπει κάτι να γίνει και να γίνει άμεσα, θα περιμένουμε την όποια απάντηση.
 απο την εφημερίδα Η ΓΝΩΜΗ 21-10-2011

15 σχόλια:

filoiko είπε...

Συνεδρίαση σήμερα στις 12 το μεσημέρι του Δημοτικού Συμβούλιου.Στην
αρχή πριν ξεκινήσει η διαδικασία τολμάμε να ζητήσουμε τον λόγο και αφού μας δίνετε ρωτάμε τον Δήμαρχο:

-Δήμαρχε διάφορα σοβαρά θέματα που αφορούν την Φιλιππιάδα αιωρούνται
και παραμένουν αναπάντητα όπως:

-ΓΠΣ
-Διαθήκη στρατηγου Βασιλείου (ενημερωτικά να αναφέρω εδώ ότι στην διαθήκη του ο Φιλιππιαδιώτης Κων.Βασιλείου στρατηγός εν αποστρατεία δώρισε ένα διαμέρισμα στον Δημο Φιλιππιάδας με την επιθυμία αφου εκποιηθεί να φτιαχτεί ένα μεγάλο ρολόι σε κεντρ πλατεία της Φιλιππιάδας)
-Στρατόπεδο
-Κανονισμός λειτουργίας πλατειών

Οι απαντήσεις συνοπτικές και με υφος ότι εμείς κάνουμε καλά την δουλειά μας και δεν ξεχνάμε τίποτα:

-ΓΠΣ άμεσα περνάμε στην παρουσίαση της Β φάσης.Ο αρμόδιος υπάλληλος θα σας δόσει απάντηση.
-Διαθήκη Βασιλείου (η απάντηση απομαγνητοφωνημένη):
Πήραμε μια απόφαση για το που θα γίνει και αναθέτουμε μελέτη και θα γίνει καλλιτεχνικός διαγωνισμός.Και να πούμε και το ιστορικό ότι η προηγούμενη Δημοτική αρχή εκποίησε την διαθήκη και άμεσα θα κάνουμε ανάθεση.

-Για το Στρατόπεδο πρόσφατα πέρασε στην ιδιοκτησία του Δήμου.
-Αμεσα θα βγει και ο κανονισμός για τις πλατείες.

Αυτά.

Ανώνυμος είπε...

Οργασμός έργων και πράξεων!

... με ταχύτητες ασύλληπτες.

Και τι απέμεινε να γίνει;
Κάτι χαμόσπιτα που κάποιοι ανεγκέφαλοι είχαν την φαεινή ΙΔΕΑ να τα χαρακτηρίσουν
διατηρητέα και τώρα ρυπαίνουν τον περιβάλλοντα χώρο με τα "θρυψαλιασμένα" ερείπια τους !

Ακόμα και οι πέτρες θα σαπίσουν που στέκουν εκεί ακίνητες χωρίς ο δήμαρχο μας να έχει το δικαίωμα να τα "ξεπαστρέψει" από εκεί.

Ανώνυμος είπε...

Όποιος έχει πάει στρατό ξέρει πως ο στρατός δεν αφήνει τίποτε πίσω...Αν σκεφτείτε πώς προτιμάει να κάψει υλικά παρά να τα αφήσει ή δωρίσει. Εσείς πιστεύετε πως δεν ήθελαν να αφήσουν τα τολ η την περίφραξη?Ερχόταν ο ταξίαρχος και έλεγε γιατί το κάνουμε αυτό !!! Έτσι λειτουργεί ο στρατός ....Είχατε αναρωτηθεί ποτέ γιατί πετάνε τα φαγητά στον στρατό και όχι να τα δίνουν γηροκομεία φτωχούς?Εγώ επειδή ρώτησα αν δώσουν θα φανεί πως ο στρατός κάνει κακοδιαχείριση!!!

Εκεί που σταματά η λογική ξεκινάει ο στρατός

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ σήμερα
Παντελής Μπουκάλας

Στα τριάντα χρόνια που πέρασαν αφότου κατέλαβε για πρώτη φορά την εξουσία, με τελικό σύνθημά του εκείνο το φοβερό «Στις δεκαοχτώ σοσιαλισμός», το ΠΑΣΟΚ δεν βρέθηκε ποτέ τόσο μακριά από τις διακηρύξεις του, τόσο χαμηλά στην προτίμηση του κοινωνικού σώματος, τόσο ψηλά στην κλίμακα της αναξιοπιστίας και τόσο βαθιά ηττημένο αφενός, πολιτικά και ιδεολογικά, διχασμένο αφετέρου. Ολα τούτα αποκαλύπτονται σαφέστατα στις αλλεπάλληλες διαδηλώσεις, αλλά και στα «μικρά κοινοβούλια» που στήνονται σε λαϊκές, καφενεία και ταβέρνες. Και από προχθές έγιναν ορατά (και ακουστά) και στα «μεγάλα κοινοβούλια» των γηπέδων της χώρας, με τα συνθήματα που φώναξαν εκεί οι φίλαθλοι, ανεξαρτήτως οπαδικών φρονημάτων, ή τα έγραψαν στα τεράστια πανό τους· το ένα μάλιστα, του ΟΑΚΑ, το... συνέλαβε η αστυνομία ύστερα από μια εξαιρετικά συντονισμένη επιχείρηση...

filoiko είπε...

Απο το myfilippiada.gr:

Επίσκεψη του 1ου Δημοτικού Σχολείου Φιλιππιάδας στην Έκθεση Φωτογραφίας για την απελευθέρωση
Τρίτη, 25 Οκτώβριος 2011 11:21 0 Σχόλια
Την Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011 επισκέφτηκε , το 1ο Δημοτικό Σχολείο Φιλιππιάδας, την έκθεση που εκτίθεται στο αίθριο του Δημαρχείου και αφορά την απελευθέρωση της Φιλιππιάδας κατά τους Βαλκανικούς Πολέμους,1912-13.

Η Τετάρτη Δημοτικού συνοδευόμενη από τις Δασκάλες κ. Κώστα Καλλιόπη και κ. Ρακυωτάκη Αλεξάνδρα, περιηγήθηκαν στην έκθεση φωτογραφίας και συνομίλησαν με τον Δήμαρχο Ζηρού κ. Γιολδάση.

Τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου είχαν την ευκαιρία επίσης να ακούσουν το οπτικοακουστικό υλικό και να γνωρίσουν από κοντά την ιστορία της απελευθέρωσης της πόλης της Φιλιππιάδας.

filoiko είπε...

Πριν από λίγο στο ΚΤΕΛ πάνω στο γήπεδο.
Περίμενα το λεωφορείο από Θεσσαλονίκη.

Στιγμιότυπο:
Κατεβαίνει κάποιος βιαστικά από ένα λεωφορείο που συνέχιζε μάλλον για Πρέβεζα.
Ρωτάει:
-Τουαλέττα που έχει;
-Δεν υπάρχει τουαλέττα,έχουμε όμως μπειμπυλίνο από τον Δήμο...
του απαντάει ο Αλέκος.

Ανώνυμος είπε...

και τα ΚΤΕΛ έφυγαν από σημείο που είχαν και τουαλέτες και χώρο δικό τους και παρκινγκ..να πάνε που??

Στην Εθνικό Οδό που από τύχη δεν έχει γίνει ατύχημα με τις αναστροφές των λεωφορείων...

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΟΥΑΛΕΤΑ ΣΤΑ ΚΤΕΛ.
ΣΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΕ ΠΛΗΘΥΣΜΟ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ.
ΓΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΑΔΕΙΑ ΕΝΑ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΣΤΟ ΓΟΡΓΟΜΥΛΟ ΘΕΛΕΙ ΔΥΟ ΤΟΥΑΛΕΤΤΕΣ.
ΤΙ ΝΑ ΠΕΙΣ;

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ


Πήραμε τη ζωή μας λάθος

Με τον πρωθυπουργό μας να φαντάζεται ότι θα απαλλάξει την Ελλάδα από τον βραχνά του χρέους, θα ελευθερώσει τις τράπεζες και θα «πνίξει» την οικονομία με πιστώσεις, η χώρα οδεύει σταθερά προς το μεγάλο «κούρεμα», τη χρεοκοπία και σε επόμενο στάδιο στην έξοδο από την ευρωζώνη.

Κατά τα φαινόμενα το κούρεμα που αποφασίζεται στις Βρυξέλλες θα κινείται μεταξύ 45% και 55%, θα οδηγεί τις τράπεζες κατευθείαν στην πόρτα του ταμείου χρηματοπιστωτικής σταθερότητας, τους περίπου 500.000 μικρούς και μεγάλους μετόχους στην απαξία, την περιουσία των ασφαλιστικών ταμείων στα Τάρταρα και τον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας σε συνεχείς επάλληλους φαύλους κύκλους που θα οδηγήσουν σε άπειρα λουκέτα και χιλιάδες εργαζόμενους στην ανεργία.

Κακά τα ψέματα, το προηγούμενο ελληνικό οικονομικό, κοινωνικό και πολιτικό οικοδόμημα θα εισαχθεί μετά τη σύνοδο κορυφής των Βρυξελλών σε τροχιά «ελεγχόμενης» κατάρρευσης, με την ελπίδα ότι σχεδόν ταυτόχρονα θα ξεκινήσει η ανοικοδόμησή του.

Ωστόσο οι κυβερνώντες μοιάζουν ακόμη και τούτη την υστάτη ώρα να μην μπορούν να αντιληφθούν το βάρος της κατάστασης και των συνεπειών της κρίσης. Αφού έχασαν χρόνο και έπαιξαν στην κυριολεξία με τις τύχες της χώρας συνεχίζουν να ζουν με τις ψευδαισθήσεις τους, επιμένουν να υπερασπίζονται οικογενειακά κεκτημένα, δεν αντιλαμβάνονται ότι προδίδονται από τις επιλογές τους, από την ίδια ζωή τους, από τον μύθο που υποτίθεται τους συνόδευε.

Αν είχαν ελάχιστη σχέση με την ποίηση θα μπορούσαν να αναλογισθούν και να παρηγορηθούν σιγοτραγουδώντας «πήραμε τη ζωή μας λάθος κι αλλάξαμε ζωή». Αλλά πού τέτοιες ευαισθησίες από εξουσιομανείς...

ΚΑΡΑΚΟΥΣΗΣ. το ΒΗΜΑ

filoiko είπε...

Από myfilippiada.gr

Αθωώθηκε ο Εθνικός Φιλιππιάδας για την υπόθεση με τα στημένα
Τρίτη, 25 Οκτώβριος 2011 20:25 0 Σχόλια
Η Πειθαρχική Επιτροπή της Ένωσης Football League και Football League 2 αποφάσισε την Τρίτη την αθώωση των Πιερικού, Εθνικού Αστέρα, Δόξας Κρανούλας, Αναγέννησης Επανωμής, Αετού Σκύδρας κι Εθνικού Φιλιππιάδας για την εμπλοκή τους στο σκάνδαλο με τα στημένα.



Αριθμ. απόφ. 317/25-10-2011

ΠΡΟΣ Α. ΛΙΟΝΤΟΥ (Πρόεδρο) ΤΑΠ ΕΘΝΙΚΟΣ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ

Ι. ΝΑΥΡΙΝΙΑΔΗ (Πρόεδρο) ΤΑΠ ΑΕΤΟΣ ΣΚΥΔΡΑΣ

Απαλλάσσει τους Α. ΛΙΟΝΤΟΥ, ΤΑΠ ΕΘΝΙΚΟΣ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ, Ι. ΝΑΥΡΙΝΙΑΔΗ και ΤΑΠ ΑΕΤΟΣ ΣΚΥΔΡΑΣ από την αποδιδόμενη σε αυτούς πειθαρχική παράβαση (πειθαρχική δίωξη ποδοσφαιρικού εισαγγελέα της ΕΠΟ)».

gazzeta.gr

Ανώνυμος είπε...

Το βαθυτερο κουρεμα εχει γινει στο χρεος των Ελληνων προς την ιστορια τους και την αξιοπρεπεια τους.Στο χρεος τους ο ενας για τον αλλον.Ετσι τους καταντησαν,διαφθειροντας τους,επι δεκαετιες οι κυβερνητες τους:Γουλι.Χρεος μηδεν.Σαν τους νεοσυλλεκτους και τους βαρεια φυλακισμενους.

http://o-kairos.blogspot.com/

Ανώνυμος είπε...

Όποιος έχει παει στον στρατό ξέρει ότι όλα τα υλικά είναι χρεωμένα με το περίφημο "108" ακόμη και οι εγκαταστάσεις επίσης ότι υλικό χάνεται ή καταστρέφεται κοστολογείται. Τι περιμέναμε να μας τα χαρίσει τα υλικά του ο στρατός

Ανώνυμος είπε...

Αν θυμάμαι καλά ο Δήμαρχος έστειλε κάποιο έγγραφο στο Υπουργείο.
Απάντηση δεν πήρε.
Γιατί δεν πήγε; Ή μήπως πήρε προφορική απάντηση. Ή το θεώρησε απαξίωση;

Άρα ο Δήμαρχος ή δεν ήξερε ότι "ο στρατός δεν δίνει τίποτε" (πρόκειται περί μπούρδας), οπότε κακώς έστειλε το έγγραφο ή χειρίστηκε την υπόθεση χαλαρά και τώρα διάφοροι επικαλούνται παροιμίες του τύπου "όπου αρχίζει ο στρατός σταματά η λογική" για να δικαιολογήσουν την χαλαρότητα.

Και αφού ο Δήμαρχος δίνει "ρεσιτάλ απόψεων και θέσεων" στην τηλεόραση γιατί δεν κάνει μια υπεύθυνη και ολοκληρωμένη εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο να μάθουμε όλοι και κυρίως οι εργώδεις σύμβουλοι της αντιπολίτευσης τα σχέδιά του. Στο κάτω - κάτω μας αφορούν όλους.

Ύπάρχει και το άλλο ζήτημα. Μπορεί στα άγνωστα σχέδια του Δημάρχου να προβλέπεται ότι τίποτε από όσα ήταν στο στρατόπεδο δεν χρειάζεται οπότε πάσο και τουμπεκί ψιλοκομμένο μέχρι...

Την διεξαγωγή της επόμενης εμποροπανήγυρης...

Ανώνυμος είπε...

Από το πρώτο σχόλιο:

"τολμάμε να ζητήσουμε τον λόγο"

και

"Οι απαντήσεις συνοπτικές και με υφος ότι εμείς κάνουμε καλά την δουλειά μας και δεν ξεχνάμε τίποτα"

Εμ, καλά να πάθεις Μιλτιάδη αφού "τόλμησες" να ρωτήσεις. Εσύ ένας απλός πολίτης. Εδώ ολόκληρη αντιπολίτευση και δεν "τολμά" να ρωτήσει.

Πάλι καλά που δεν λύθηκε κανένα ζωνάρι ούτε αμφισβητήθηκε ο ανδρισμός σου όπως σε παλιότερες "ιστορικές στιγμές". Εξάλλου αν οι απαντήσεις ήταν σε άλλο ύφος θα έπαιρνες θάρρος και θα ρωτούσες ξανά. Ενώ τώρα, που να "ξανατολμήσεις"...

Ανώνυμος είπε...

Αμάν ρε παιδιά μην φτιάξετε ΜΕΓΑΛΟ ρολόι στην πλατεία. Έλεος, αυτό της έλειπε ακόμη της πλατείας.