ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ:απευθείας σύνδεση με φωλιά πελαργών.

Καλημέρα...


Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011 πρωί 7 και... 
Μια ματιά από την Ιονία προς την Φιλιππιάδα.
Μόλις σκάει ο ήλιος και χαμηλή η θερμοκρασία 6 C .(ΚΛΙΚ στο video)

29 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Στη μία το πρωί και κάτι, καθώς πρόλαβα να δω τα τελευταία χαστούκια της Μέρκελ και του εκπροσώπου τύπου της, του Σαρκοζί, στον Έλληνα πρωθυπουργό και αυτός δεν υποχωρούσε τίποτε, ρίγησε το είναι μου ! Συνταράχτηκα !
Επιτέλους! Ένα περίφανο ελληνικό ΟΧΙ!

Και έρχεται πρωί-πρωί ο δρασύτατος Δανίκας να ρίξει τον λίθο του αναθέματος σε μας τους απλούς συνέλληνες αποκαλόντας έναν έκαστο εξ ημών "μια ευρωμαΪμού είσαι. Ου να μου χαθείς¨!
Απολαύστε τον :

"...Γιατί ψηφίζαμε αυτά τα συγκεκριμένα κόμματα για να βολευόμαστε και να εκμαυλιζόμαστε κι εμείς. Γιατί ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού κλέβει ασυστόλως αρνούμενο πεισματικά να συμμορφωθεί και συλλογικά να πορευτεί. Γιατί η συντριπτική πλειοψηφία της ελίτ - σε όλους τους χώρους - ενσωματώθηκε σ' αυτή την διαπλοκή. Και γιατί όλοι οι αστοί πολιτικοί είναι χωμένοι βαθιά μέσα σε πάσης φύσεως διαπλοκή. Ουδέποτε ψήφισα ΠαΣοΚ. Ούτε καν το διανοήθηκα. Ομως όσο περισσότερο τον βρίζουν τόσο περισσότερο μου γίνεται συμπαθής. Αγαπητέ μου, φταις κι εσύ. Γι' αυτό όταν κοιτάω τον εαυτό μου στον καθρέφτη, του λέω το εξής: Φοράς κοστούμι Prada, φέσι Οθωμανικής κατοχής και τσαρούχια Πασαλίδικης κοπής. Μια ευρωμαϊμού είσαι. Ου να μου χαθείς!".

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα, καλημέρα. Η μέρα θα ήταν καλή αν ένας τουλάχιστον Έλληνας συμφωνούσε με τον διπλανό του. Ακόμη και αυτοί που συμφωνούν μεταξύ τους έχουν λόγους να διατυπώνουν την διαφωνία τους.

filoiko είπε...

Από myfilippiada.gr:

Στο Ζηρό θα στεγαστεί προσωρινά το 2ο Δημοτικό Σχολείο Φιλιππιάδας

Συγκεκριμένα η απόφαση:

Ο Δήμαρχος Ζηρού, συγκροτεί την Επιτροπή Καταλληλότητας και επιλογής χώρου μετά κτιρίου για την προσωρινή στέγαση σχολικής μονάδας (2ο Δημοτικό Σχολείο Φιλιππιάδας) σε κτίριο της Παιδόπολης Ζηρού η οποία αποτελείται από τους:



Α. Τακτικά Μέλη:


1. Ηλιόπουλο Δημήτριο, Διευθυντή της Δ/νσης Π.Ε Ν. Πρέβεζας, Πρόεδρος
2. Κωστάκο Δημήτριο, Πρόεδρο Τοπικής Ενότητας Φιλιππιάδας, μέλος
3. Λένα Αγγελική, ιατρό Δημόσιας Υγείας, μέλος
4. Σέττα Χρήστο, Αρχιτέκτων Μηχανικό του ΟΣΚ, μέλος
5. Ευθυμίου Ευγενία, υπάλληλος ΔΟΥ Φιλιππιάδας, μέλος


B. Αναπληρωματικά Μέλη:
Τα τακτικά μέλη απόντα ή κωλυόμενα αναπληρώνουν αντίστοιχα οι:

1. Παλαντζίδης Παύλος, εκπρόσωπος της Δ/νσης Π.Ε Ν. Πρέβεζας
2. Λέτσος Γεώργιος, Αντιπρόεδρος Τοπικής Ενότητας Φιλιππιάδας
3. Αθανασούλα Ελένη, επόπτης Δημόσιας Υγείας
4. Γαβριηλίδης Γαβριήλ, Πολιτικός Μηχανικός ΟΣΚ
5. Θεοδώρου Ιωάννης, υπάλληλος ΔΟΥ Φιλιππιάδας

Ανώνυμος είπε...

Είναι πρωτόγνωρο να καλείται ο έλληνας πρωθυπουργός σε απολογία από τους ευρωπαίους ομολόγους του και να χαστουκίζεται τόσο ανελέητα – κοντά στα μεσάνυχτα- και αυτός να επιμένει παχυδερμικά σε μια ξηροκέφαλη και τυχοδιωκτική απόφαση.. ΜΕ ΤΕΛΙΚΟ ΤΙΜΗΜΑ ΤΗΝ ΑΠΟ ΣΤΙΓΜΗΣ ΣΕ ΣΤΙΓΜΗ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΟΥ,
Προσοχή όμως. Ας μη βιάζονται οι ρεαλιστές, γιατί,
ΟΤΑΝ,
Ο Αντωνάκης, «αποσυνάγωγος» από το λαϊκό ευρωπαϊκό κόμμα επειδή έλεγε συνεχώς ΟΧΙ σε όλες τις ευρωπαϊκές αποφάσεις ζητώντας ΕΔΏ ΚΑΙ ΤΩΡΑ «επαναδιαπραγμάτευση» αλλά και συνυπεύθυνος κομματικά για την κατρακύλα της χώρας, εμφανίζεται ξαφνικά με θράσος περισσό ως υπέρμαχος της ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας,
ΟΤΑΝ,
Η Αλέκα καθημερινά σαλπίζει «συνεχή αντεπίθεση» για να κατακτηθεί επιτέλους η λαϊκή εξουσία ,
ΟΤΑΝ,
Ο Αλέξης διατυμπανίζει ότι: «χωρίς τον Σύριζα, Αλέκα, προκοπή δεν βλέπεις»
ΟΤΑΝ ,
ο Καρά-τζαφέρης από κανάρα σε κανάρα περπατάει ,
ΟΤΑΝ ,
Η ΧΩΡΑ ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΖΗΤΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ,
OTAN ΣΑΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ Ο ΠΕΡΙΓΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ,
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΕΣ ;

ΥΓ..Καθώς τους ακούω από το πρωί στα ραδιόφωνα, εξακολουθούν και αυτή την στιγμή να σκυλεύουν ψηφοθηρικά πάνω στο τυμπανιαίο πτώμα της δύστυχης χώρας..
Οι μεν για την διαδοχή , οι δε για
να διαμοιραστούν τα ιμάτια του καταρρέοντος κόμματος ...
και γαία πυρί μειχθήτω !

ΒΓ.

Ανώνυμος είπε...

Ζούμε τον απόλυτο εξευτελισμό του συνόλου του πολιτικού προσωπικού. Τηλεσίγραφο έλαβε με ιταμό τρόπο η χώρα από Μέρκελ, Σαρκοζί, και αυτοί το χαβά τους. Διαμοιρασμός ιματίων γιατί ούτε καν εξουσία δεν υπάρχει πιά να διαμοιράσουν.

Ανώνυμος είπε...

Ανεξάρτητα από την άποψη που μπορεί να έχει ο καθένας σχετικά με τον αν πρέπει ή όχι να γίνει δημοψήφισμα, διερωτώμαι αν ως χώρα έχουμε ή όχι πλέον το δικαίωμα να πάρουμε όποια απόφαση θέλουμε, για όποιο θέμα θέλουμε, με όποιο τρόπο θέλουμε. Άν αυτό το απλό ζητηματάκι δεν λυθεί θα το βρούμε πολύ σύντομα μπροστά μας.

Ανώνυμος είπε...

Επιτέλους μια φωνή που δεν δέχεται την πρόκληση Μέρκελ - Σαρκοζί. Από την Διαμαντοπούλου.

Διαβάστε το άρθρο του Economist και την αξιολόγησή του για τα συμβαίνοντα.

Ανώνυμος είπε...

Τώρα την ψηφίζει την δανειακή σύμβαση ο Αντωνάκης. Ολίγιστος μεταξύ ολίγιστων...

Ανώνυμος είπε...

Για να μπορούμε "να πάρουμε όποια απόφαση θέλουμε, για όποιο θέμα θέλουμε, με όποιο τρόπο θέλουμε", θα πρέπει να είμαστε σε θέση να σεβόμαστε τον ευατό μας και τους άλλους. Εδώ και πολύ καιρό έχουμε αποδείξει ότι δεν σεβόμαστε τίποτε.

Ανώνυμος είπε...

Nα μια γενναία φωνή

"Είστε εκτός τόπου και χρόνου. Σήμερα περίμενα την παραίτηση του Υπουργικού Συμβουλίου. Λυπάμαι για την παράταξη, λυπάμαι για τη χώρα».

Βάσω Παπανδρέου


Ατίθασος blog

Ανώνυμος είπε...

"Μια κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ είναι ούτως ή άλλως αδύνατη, αν και... ο Πρωθυπουργός εμφανίστηκε διατεθειμένος να αυτοαντικατασταθεί από πρόσωπο κοινής αποδοχής. Η Σαμαρική ΝΔ με βάση το ιδεολογικό-πολιτικό της DNA, δεν πρόκειται σε καμιά περίπτωση να συναινέσει. Εγκλωβισμένη στον κορσέ του συγκρουσιακού λαϊκισμού της, θα επιμείνει μέχρι τέλους στην ουτοπία της «άλλης πολιτικής» μέσω «επαναδιαπραγμάτευσης», που αποκλείεται να γίνει αποδεκτή από την Ε.Ε., η οποία θεωρεί την πολιτική αυτή εκτός πραγματικότητας."

ΥΓ.. Αυτά τα γραφόμενα δεν είναι κτήμα εμού του ΑΝΩΝΎΜΟΥ, αλλά του Γιάννη Λούλη , του ανθρώπου που ανέστησε τον ΚΑΡΑΜΑΝΛΉ όταν βρίσκονταν στην αντιπολίτευση για επτά ολόκληρα χρόνια και τον κράτησε στην πρωθυπουργία για άλλα έξη περίπου χρόνια...
Στο ΑΤΙΘΑΣΟΣ είναι αναρτημένο όλο το άρθρο. Έχει ενδιαφέρον.

Ανώνυμος είπε...

Ισως αύριο το κύκνειο άσμα για την οικογένεια Παπανδρέου.

Ανώνυμος είπε...

Ακούσατε, Συνέλληνες,

"Ποιος έδωσε το δικαίωμα στην Μερκελ και τον Σαρκοζί να κάνει κομάντο στη χώρα μας;"

Ακόμα να το πάρει χαμπάρι ο φέρελπις ηγετίσκος.
Και την δική του βουλευτική αποζημίωση και την επιχορήγηση του δικού του κόμματος,
Όλες τις συντάξεις και όλους τους μισθούς,
Τα σχολεία καιτα νοσοκομεία,
όλα, ανεξεραίτως όλα ,
Όλοι και όλα,
Πληρώνονται και συντηρούνται με τα χρήματα των ψηφοφόρων της Μέρκελ και του Σαρκοζί....

Πολιτικό ανάστημα που συντρίβει τους ευρωπαίους ηγετίσκους...!

Αλλοίμονο στο τόπο..
Ηγέτες και ηγετίσκοι της συμφοράς..

ΒΓ

Ανώνυμος είπε...

Για μια ακόμα φορά ο οικείος και πολύ συμπαθής, πλέον, Δ.Δ προσεγγίζει την τραγική μας κατάσταση διεισδυτικότατα και βάζει το δάκτυλο στο τύπο των ήλων :

"Είναι αδιανόητο ένα κόμμα από μόνο του να αναλάβει μια τόσο κολοσσιαία ευθύνη και για τα επόμενα δέκα, είκοσι χρόνια να δέσει χειροπόδαρα τον έλληνα πολίτη. Που πάει να πει, σκληρή, ανελέητη λιτότητα, στο μισό μισθοί και συντάξεις και απώλεια εθνικής κυριαρχίας. Κατανοητό;
Σαν να λέμε στον Γιώργο Παπανδρέου και στους βουλευτές του να κάνουν ομαδικό χαρακίρι στην πλατεία Συντάγματος. Επομένως πρέπει να βάλει την τζίφρα της και η Νέα Δημοκρατία. Ομως ένα τεράστιο Οχι έλεγε εκείνη.
Γιατί; Μα φυσικά για μικροκομματικές σκοπιμότητες και εκλογικά οφέλη.
Σου λέει, άσε τον μαλάκα τον Γιώργο να βγάλει το φίδι από την τρύπα. Ετσι να του 'ρθει κατακέφαλα όλο το γιαούρτι.
Και αν χρειαστεί - γιατί παίζει και αυτό - να τον στείλουμε στο Γουδί.
Και ύστερα εμείς ως πατριώτες της δυστυχισμένης ελληνικής γης, να έρθουμε στην εξουσία λέγοντας στον λαό, αφού το ΠαΣοΚ ψήφισε αυτή την προδοτική συμφωνία, τώρα εμείς πρέπει να τιμήσουμε την υπογραφή της χώρας.
Αρα η πρόταση για Δημοψήφισμα προέκυψε ακριβώς απ' αυτή τη μικροκομματική και τυχοδιωκτική λογική.
Αν η αξιωματική αντιπολίτευση συμφωνούσε με τη δανειακή σύμβαση τότε ουδείς λόγος για Δημοψήφισμα.
Γιατί κι εσύ, αγαπητέ της ακαταπόνητης οργής, το ίδιο πράγμα στη θέση του Παπανδρέου θα έκανες".

Από το Βήμα on line.

Ανώνυμος είπε...

Όσοι έχουν περπατήσει μέσα στο στρατόπεδο θα γνωρίζουν οτι υπάρχει πολύ μεγάλη χρήση ΕΛΕΝΙΤ στους όρχους οχημάτων. Όσο ήταν στρατόπεδο και υπήρχε κόσμος μέσα το προσωπικό γνώριζε την συμεριφορά του υλικού (σε περίπτωση θραύσης τα κονιορτοποιημενα σωματιδια διαχέονται στην ατμοσφαιρα και στον υδροφόρο ορίζοντα) και απέφευγε την θραύση τους. ΤΩΡΑ ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΦΥΛΑΞΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΤΡΟΠΗΣ αυτής της ορολογιακής βόμβας που βρισκεται δίπλα στα σπίτια μας?? ΑΜΕΣΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΥΠΟΜΝΗΣΗ ΓΙΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΥΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΝΔΕΔΕΙΓΜΕΝΟ ΑΣΦΑΛΗ ΤΡΟΠΟ.

Αυτά τα λίγα. Τρέξε για φωτογραφίες τώρα...

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή ο στρατός που τα έχει όλα χρεωμένα και δεν αφήνει τίποτε "ξέχασε" τα ελλενίτ;

Ανώνυμος είπε...

Άντε τώρα να βρούμε άκρη.


"Ο Σαμαράς συνεχιστής του Παπανδρέου

Ο γελοιοποιημένος στις Κάνες πρωθυπουργός από τη Γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ και τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος επέστρεψε βαθιά ταπεινωμένος και εξαιρετικά αποδυναμωμένος πολιτικά, βρέθηκε εντελώς απροσδόκητα να ξαναγίνεται κυρίαρχος του εσωκομματικού παιχνιδιού στο κυβερνών κόμμα με τη βοήθεια του αρχηγού της ΝΔ, ο οποίος ξαφνικά βρέθηκε να διατυμπανίζει ότι είναι... πιο φανατικός υποστηρικτής της δανειακής σύμβασης που υπέγραψε ο Γ. Παπανδρέου από τους υπουργούς και τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ! Απίστευτη πολιτική φαρσοκωμωδία.

Εύλογο είναι βεβαίως το ερώτημα γιατί ο Αντώνης Σαμαράς τήρησε αυτή την αυτοκαταστροφική για τον ίδιο και για το κόμμα του στάση. Ακόμη και αν για άγνωστους λόγους "αίφνης ηράσθη σφόδρα" τη δανειακή σύμβαση του Γ. Παπανδρέου, γιατί δεν μπορούσε να περιμένει καν ούτε ένα ή δύο 24ωρα πριν εκφράσει δημοσίως το πάθος του, ώστε στο μεταξύ να έχουν "φάει" τον Γ. Παπανδρέου οι δελφίνοι και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ;

Είναι προφανές ότι ο πρόεδρος της ΝΔ υπέκυψε τελικά στις πιέσεις τόσο των εξωτερικών πολιτικών παραγόντων της ευρωπαϊκής Δεξιάς (Μέρκελ, Σαρκοζί, Γιουνκέρ, Μπαρόζο, Βαν Ρομπέι κ.λπ.) όσο και εσωτερικών κύκλων του κατεστημένου που τον στηρίζουν. Απαρνήθηκε έτσι τη δύσκολη πολιτική που ακολουθούσε μέχρι τώρα, αυτήν της σταθερής άρνησης στο Μνημόνιο, το Μεσοπρόθεσμο, το Πολυνομοσχέδιο κ.λπ., η οποία όμως είχε αποδώσει πάμπολλα πολιτικά οφέλη στον Α. Σαμαρά. Του είχε επιτρέψει αφενός να ανασυγκροτήσει και να θέσει σε τροχιά εξουσίας το διαλυμένο κόμμα που παρέλαβε από τον Κώστα Καραμανλή μέσα σε δύο μόλις χρόνια και αφετέρου να κυριαρχήσει πολιτικά, ιδεολογικά και οργανωτικά στη ΝΔ."

Γ. ΔΕΛΑΣΤΙΚ,ΕΘΝΟΣ,

YΓ. Στον αντίποδα του Δ.Δανίκα, με εντελώς αντίθετη θεώρηση στην οποία κυριαρχούν τα συνωμοσιολογικά στοιχεία.

Είναι να μη τελενώμαστε;

Ανώνυμος είπε...

Αφιερωμένο στον Αλέξη:

"Ο υπερρεαλισμός ή σουρεαλισμός ήταν ένα κίνημα που αναπτύχθηκε κυρίως στο χώρο της λογοτεχνίας αλλά εξελίχθηκε σε ένα ευρύτερο καλλιτεχνικό και πολιτικό ρεύμα. Άνθισε κατά κύριο λόγο στη Γαλλία των αρχών του 20ου αιώνα, κατά την περίοδο μεταξύ του πρώτου και δεύτερου παγκοσμίου πολέμου. Τα μέλη του αντέδρασαν σε αυτό που οι ίδιοι ερμήνευαν ως μία βαθιά κρίση του Δυτικού πολιτισμού, προτείνοντας μία ευρύτερη αναθεώρηση των αξιών, σε κάθε πτυχή της ανθρώπινης ζωής, στηριζόμενοι στις ψυχαναλυτικές θεωρίες του Φρόυντ και στα πολιτικά ιδεώδη του Μαρξισμού. Ως κύριο μέσο έκφρασης, τόσο στη λογοτεχνία όσο και στις εικαστικές τέχνες, προέβαλαν τον «αυτοματισμό», επιδιώκοντας τη διερεύνηση του ασυνείδητου, την απελευθέρωση της φαντασίας «με την απουσία κάθε ελέγχου από τη λογική» και διακηρύττοντας τον απόλυτο μη κομφορμισμό."

Άν η έμφαση δίδεται ΣΤΗΝ ΑΠΟΥΣΙΑ ΚΑΘΕ ΕΛΕΓΧΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ καλό θα ήταν να συμπεριλάβει και τις προτάσεις σε αυτό το κλίμα.

Εκτός αν πράγματι πιστεύει ότι έχει κάποια επαφή με την λογική η πρότασή του για συνεργασία με το ΚΚΕ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Ανώνυμος είπε...

Στα πλαίσια της έλλειψης επαφής με την πραγματικότητα και της έλλειψης ελέγχου από την λογική, νομίζω ότι περνάμε πολύ καλά και έχουμε μια πολύ καλή δημοκρατική κοινωνία όπου ο καθένας μπορεί να λέει την κουταμάρα του χωρίς καμία επίπτωση... στον τρόπο με τον οποίο σκέπτονται και αντιδρούν οι υπόλοιποι...

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΞΑΝΑΡΘΟΥΝ...


Παραιτηθείτε, για να κυβερνήσουν, ξανά, αυτοί που πήρανε τα αποθεματικά των Tαμείων και αφού τα κάμανε ομόλογα και τα βουτήξανε στο αίμα, το αίμα των ασφαλισμένων, τα βγάλανε βόλτα σε πισίνες με καρχαρίες, και έγινε το έλα να δεις : δώσ΄μου και μένα μπάρμπα ! Κι όταν τα γυρίσανε στα Ταμεία αλλουνού του έλειπε το χέρι, αλλουνού το πόδι, αλλουνού του είχαν ανοίξει την κοιλιά και κρατούσε τ’ άντερα του στα χέρια.

Παραιτηθείτε να έρθουν αυτοί, που, (για τίνος το συμφέρον ;), τα είχανε κατεβάσει σε ένα καλόγερο και ο αθεόφοβος μια ολόκληρη κυβέρνηση, (μόνος του;), την γλύκαινε και τον γλυκαίνανε, την τάιζε και τον τάιζαν, τους έδινε και του δίνανε : μιλάμε για εκατομμύρια ευρώ.

Παραιτηθείτε να κυβερνήσουν αυτοί, που όταν καιγότανε ολόκληρη η Ελλάδα και - για όνομα του Θεού - καήκανε ζωντανοί, σχεδόν, εβδομήντα άνθρωποι, ο πρωθυπουργός Καραμανλής δήλωσε από τηλεοράσεως, ότι έβλεπε τα τεκταινόμενα από την τηλεόραση του σπιτιού του στην Ραφήνα.

Παραιτηθείτε για να έρθουν αυτοί, που οι πρώτες νομοθετικές πράξεις τους, μετά τις εκλογές του 2004, ήταν να καταργήσουν τον ΣΔΟΕ, δίνοντας έτσι το σύνθημα στην αγορά, στην ραχοκοκαλιά της παραοικονομίας, της φοροδιαφυγής και εισφοροδιαφυγής, τους μικρομεσαίους, να κλέβουν τον ΦΠΑ, να μην κόβουν αποδείξεις να ρημάξουν τα κάθε είδους Ταμεία. ….

YΓ.. Τα υπόλοιπα στις ΛΟΓΟΠΛΟΚΙΕΣ

Ανώνυμος είπε...

Με το καλό, να μας ξανάρθουν !

ΕΙΔΕΣ πόσο η ελπίδα ζωντανεύει τον άνθρωπο, λαδώνει τη γλώσσα να γυρνάει ροδάνι και τρέφει την ψυχή;
Λαλίστατος π.χ. ο κ. Στυλιανίδης, σε τροχιά επανάκαμψης του κόμματός και πιθανής υπουργοποίησής του. Νωπές οι μνήμες, αλλά τις έσβησε η σχετική ανεπάρκεια των πασόκων και η δραματική πολιτική συγκυρία. Υπουργός ο παραπάνω κύριος και ξόδευε μόνο για τη σουίτα (τη βραδιά) όσο δέκα συνταξιούχοι το μήνα. Αυτοί μας ξανάρχονται!
ΤΑ ξεχάσαμε;
Τους θυμόμαστε;
Τα σβήσαμε;
Έρχονται οι «σεμνοί και ταπεινοί» και θα’ χουν την (υπο)στήριξη της (λεγομένης) αριστεράς-δεν αμφισβητείται.
Δεν θα ξεστομίσει κακιά κουβέντα η Κανέλη,
δεν θα τους κακολογήσει ο Αλέξης
και... να (ξανα)δεις ότι μόνο το διαλυμένο(;) ΠΑΣΟΚ θα συγκεντρώνει τα πυρά τους.
Χωρίς να δίνουν πεντάρα για την Ελλάδα που τη γουστάρουν εκτός Ε.Ε. και τη δραχμή σε αξία κατοχικού καταρράκτη.
ΜΑΣ ξανάρχονται με καλοσιδερωμένη ρεντικότα και με…παρθενορραφή στα σκέλη. Ωστόσο «καθαρόν δεν είναι ό,τι επλύθη, αλλά ό,τι δεν ελερώθη» (Καμπούρογλου).

Ανώνυμος είπε...

Η ΠΡΟΤΑΣΗ (κόντρα στο ρεύμα).

Το ΠΑΣΟΚ είναι υποχρεωμένο να ολοκληρώσει την κυβερνητική του θητεία, λαμβάνοντας ΟΛΑ τα απαραίτητα μέτρα ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ πολιτικής και ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ της χώρας, στα πλαίσια της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ, διασφαλίζοντας την ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΟΧΗ.

Η ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΣΗ

Η υποχρέωσή του πηγάζει από τρία βασικά ΓΕΓΟΝΟΤΑ:

α. Σαν πολιτικός χώρος έχει την ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΥΘΥΝΗ για την κατάσταση που έχει οδηγηθεί η χώρα ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ.

β. ΑΠΟΤΕΛΕΙ την ΕΚΛΕΓΜΕΝΗ και ΝΟΜΙΜΗ κυβέρνηση της χώρας με ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.

γ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ούτε είναι πιθανόν να δημιουργηθεί άμεσα ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΚΛΟΓΕΣ πολιτικός σχηματισμός ΟΠΟΙΟΥ ΧΡΩΜΑΤΟΣ ο οποίος να ΔΙΑΘΕΤΕΙ και να ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ για την πορεία της χώρας ΣΥΝΟΛΙΚΑ.

δ. Οι εξελίξεις στην ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ έχουν πάρει ήδη την δυναμική ΧΙΟΝΟΣΤΙΒΑΔΑΣ.

ΟΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ

ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ να συνειδητοποιήσει το ΠΑΣΟΚ στο ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥ αυτή του την ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ. Πρέπει να αποδείξει και την ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ του να το πράξει.

Μέχρι στιγμής αναδεικνύεται η αδυναμία του να κατανοήσει την ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ του και η ΣΥΝΟΛΙΚΗ του ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.

ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΡΕΥΜΑ (ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ / Η ΧΙΟΝΟΣΤΙΒΑΔΑ) ΟΛΟΥΣ ΜΑΖΙ.

ΑΦΟΥ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΘΕΙ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

Ως "ελληνική αλεπού" και ως "διεφθαρμένη" χαρακτήρισε μέσω του twitter τη Νέα Δημοκρατία ο γνωστός οικονομολόγος Νουριέλ Ρουμπινί.

"Η διεφθαρμένη Νέα Δημοκρατία, που διόγκωσε το έλλειμμα στο 15% του ΑΕΠ και ξεδιάντροπα είπε ψέματα για αυτό, τώρα θέλει να ξαναγίνει κυβέρνηση της Ελλάδας…
η ελληνική αλεπού, η οποία λεηλάτησε το κοτέτσι, τώρα ισχυρίζεται ότι θέλει να το 'φρουρήσει' ξανά.
Η αξιοπιστία τους είναι πιο βρώμικη από τη λάσπη"

λέει ο οικονομολόγος, που σε αρθογραφία του έχει προτείνει την επιστροφή της Ελλάδας στη δραχμή.
24h NewsRoom

Ανώνυμος είπε...

Τελικώς πολιτική μπορεί να είναι να κάνεις ότι νομίζεις εσύ αδιαφορώντας για την άποψη που μπορεί να έχουν οι υπόλοιποι για την άποψή σου. Εντελώς σουρεαλιστικό, μιλάμε.
Από τον Διά-Λογο κρατάμε τον Λόγο και του προσθέτουμε το α (στερητικό). Άλογοι.

Ανώνυμος είπε...

Μισές δουλειές. Ας πούμε ότι ο Παπανδρέου προσπαθεί ακόμη και παραιτούμενος να κάνει κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας και ο άλλος δεν γουστάρει, τι πρέπει να κάνει; Ας αφήσουν την πλάκα και ας πάρουν το βάρος να προτείνουν εκλογές εδώ και τώρα συναξιολογώντας τα πάντα. Και αν χρειάζεται να τον ρίξουν κιόλας. Να ξεκαθαρίσουν επίσης τι θα γίνει μέχρι να γίνουν οι εκλογές. Όπως και να πουν πως θα προκύψει κυβέρνηση μετά τις εκλογές. Ο Αντωνάκης το ξεκαθάρισε. Εκλογές μέχρι τελικής πτώσεως αρκεί να γίνει πρωθυπουργός. Κατά τα άλλα ο Παπανδρέου είναι ο μόνος που ενδιαφέρεται για την καρέκλα του σύμφωνα με τον εθνομάρτυρα Αντωνάκη. Πλάκα τώρα θα έχει να μας την πεί η Μέρκελ και ο Σαρκοζί αν πάμε σε εκλογές.

Ανώνυμος είπε...

Το βέβαιο είναι ότι κάποιοι ετοιμάζουν το μέλλον στο παρασκήνιο για εμάς χωρίς εμάς.

Ανώνυμος είπε...

Ο Σαμαράς δεν την ήθελε την δανειακή συμφωνία. Ο ΛΑΟΣ δεν την ήθελε την δανειακή συμφωνία. Το ΚΚΕ δεν την ήθελε την δανειακή συμφωνία. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν την ήθελε την δανειακή συμφωνία. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν την ήθελε την δανειακή συμφωνία.Ο ΗΡΑΚΛΗΣ δεν την ήθελε την δανειακή συμφωνία. Τι τους πείραζε να γίνει δημοψήφισμα; Όπως λένε όλοι οι παραπάνω ο κόσμος θα καταψήφιζε την συμφωνία και αυτόν που την σκέφτηκε. Άρα όλοι μαζί θα είχαν κερδίσει μια σημαντική νίκη. Τι μύγα τους τσίμπησε; Όχι όλους. Τον Σαμαρά και το ΛΑΟΣ. Ξαφνικά άρχισαν να δηλώνουν ότι το δημοψήφισμα ήταν λάθος γιατί ΥΠΗΡΧΕ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ να μην ψηφισθεί η συμφωνία. Δηλαδή πως να γίνει ρε παληκάρια. Να το ψηφίσει ο Παπανδρέου για τον λέμε ηλίθιο και προδότη; Δεν πάτε να αγοράσετε κανένα σάκο του μποξ αν θέλετε να εκτονωθείτε. Από τους άλλους ο μεν Αλέξης νομίζει ότι συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις για μια κυβέρνηση της "αριστεράς". Δεν πρόκειται να την πετύχει. Δεν έχει καλέσει στις συζητήσεις τον Ηρακλή. Η Αλέκα το ξεκαθάρισε, δεν μπορεί να μιλήσει με τον Αλέξη γιατί είναι πανικοβλημένος από την λαϊκή δυναμική. Σουρεαλισμός οπισθίων. Αλλά τι αλήθεια παίζει;

Ανώνυμος είπε...

Ο Αντωνάκης έχει πάθει παράκρουση. Θέλει σώνει και καλά να διαπραγματευθεί με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Μάλιστα νομίζω ότι ειλικρινά τα πιστεύει αυτά που λέει. Ξεχνά μια μικρή λεπτομέρεια. Πρέπει πρώτα να γίνει πρωθυπουργός. Μέχρι τότε ούτε στην παρέα του... δεν τον κάνουν παρέα. Τα έχει πάρει στο κρανίο και δεν καταλαβαίνει ότι όσο χειρίζεται τα θέματα με νεύρα, πολλά νεύρα, θα συνεχίσουν να μην τον κάνουν παρέα.

Ανώνυμος είπε...

Η απάντηση Βενιζέλου στην Βάσω Παπανδρέου που διαμρτυρήθηκε γιατί κανένας υπουργός δεν τιμωρήθηκε: "Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί σε αυτά τα θέματα, άν μάλιστα έχουμε διατελέσει υπουργοί". Τι ακριβώς να εννοεί ο ποιητής; Και μετά περιμένετε από το ΠΑΣΟΚ να βγάλει την χώρα από τα αδιέξοδα;