ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ:απευθείας σύνδεση με φωλιά πελαργών.

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβούλιου


Συνεδριάζει την Τετάρτη  09  Νοεμβρίου  2011  και  ώρα  18 : 00΄  το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ζηρού με τα παρακάτω  θέματα:
1.     Αποδοχή χρηματοδότησης ποσού 155.900,00 €  από  το  Επιχειρησιακό  Πρόγραμμα : « Θεσσαλίας – Στερεάς  Ελλάδας – Ηπείρου  2007 – 2013 »  για  το  έργο :  « Αποκατάσταση  των  χώρων  Ανεξέλεγκτης  Διάθεσης  Αποβλήτων  ( Χ.Α.Δ.Α. )  στην  περιοχή  Γέφυρα  Καλογήρου ( ΦΙΞ )  και  στο  Τ. Δ.  Κερασώνα  του  Δήμου  Φιλιππιάδας » για την πληρωμή του δικαιούχου αναδόχου και ορισμός υπολόγου διαχειριστή
2.     Αποδοχή  χρηματοδότησης  ποσού  80.348,29 €  από  το  πρόγραμμα  « ΘΗΣΕΑΣ »  για  την  πληρωμή  λογαριασμών  έργων  ενταγμένων  στο  πρόγραμμα 
3.     Ορισμός  Ορκωτού  Λογιστή  για  έλεγχο  του  ισολογισμού  και  των  αποτελεσμάτων  οικονομικής  χρήσης  έτους  2011  του  Δήμου  Ζηρού
4.     Κατάρτιση  Κανονισμού  για  τον  τρόπο  εκπροσώπησης  των  μεταναστών  στο  Συμβούλιο  Ένταξης  Μεταναστών  Δήμου  Ζηρού 
5.     Συγκρότηση  Συμβουλίου  Ένταξης  Μεταναστών  Δήμου  Ζηρού 
6.     Διόρθωση  κτηματολογικής  εγγραφής  του  Λάμπρου  Κατρή  του  Σπυρίδωνα  και  εξουσιοδότηση  του  Δημάρχου  για  την  υπογραφή  των  απαραίτητων  δικαιολογητικών
7.     Λήψη  απόφασης  σχετικά  με  τα  εγκαταλειμμένα  αυτοκίνητα
8.     Καθορισμός  χώρου  τοποθέτησης  ρολογιού  ‘’ Εις  μνήμην  Στρατηγού  Κωνσταντίνου  και  Αρχοντίας  Βασιλείου ‘’

9.     Έγκριση  εκπόνησης  και  ανάθεση  της  μελέτης  με  τίτλο : « Κατασκευή  ρολογιού  ‘’ Εις  μνήμην  Στρατηγού  Κωνσταντίνου  και  Αρχοντίας  Βασιλείου ‘’ »   
10.  Δημιουργία  και  ενίσχυση  κωδικών  αριθμών  προϋπολογισμού  του  Δήμου  οικονομικού  έτους  2011
11.  Ορισμός  μελών  για  τη  συμμετοχή  τους  στην  Κοινή  επιτροπή  Παρακολούθησης  εκτέλεσης  της  προγραμματικής  σύμβασης  του  έργου : « Βελτίωση  και  εκσυγχρονισμός  εξωτερικού  και  εσωτερικού  δικτύου  ύδρευσης  οικισμού  Πέτα »
12.  Έγκριση  υποβολής  πρότασης  στο  πρόγραμμα  Αγροτικής  Ανάπτυξης  της  Ελλάδας  2007 – 2013                  « Αλέξανδρος  Μπαλτατζής »,  για  ένταξη  του  έργου« Αποκατάσταση  του  κτιρίου  του  παλαιού  σχολείου  Κρανέας  Δήμου  Ζηρού  και  μετατροπή  του  σε  συλλογή – εκθετήριο  της  λαογραφικής  - αγροτικής – πολιτιστικής  κληρονομιάς »
13.  Έγκριση  πρωτοκόλλου  προσωρινής  παραλαβής  του  έργου : « Αντικατάσταση  δικτύου  ύδρευσης  στο  Τ.  Δ.  Παναγιάς »
14.  Τροποποίηση  Τεχνικού  προγράμματος – αναμόρφωση  προϋπολογισμού
                                                                                

44 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οικογένεια Παπανδρέου τίτλοι τέλους.

Οπως και ο δικομματισμός εδώ και καιρό.

Ανώνυμος είπε...

Όταν έκανε την δήλωση ο Παπανδρέου ότι θα χρεοκοπήσουμε αν δεν πάμε στο ΔΝΤ (Νοέμβριος 2009), κάποιοι Αμερικανοί χρηματιστές έβγαλαν από τα Σπρεντ 17 δισεκατομμύρια ευρώ σε μία ημέρα. Πριν λίγες ημέρες, όπως κατήγγειλε βουλευτής στη Βουλή των Ελλήνων, μία Τράπεζα του εξωτερικού, που διευθυντική θέση κατέχει ο αδελφός του Παπανδρέου, έβγαλε 10 δισεκατομμύρια ευρώ σε μία ημέρα, μετά την ανακοίνωση περί δημοψηφίσματος.
17 και 10 = 27 δισεκατομμύρια ευρώ, σε δύο ημέρες, με δύο δηλώσεις του Παπανδρέου.
Μην τον κλαίτε τον λεβέντη τώρα που φεύγει. Κλάψτε για τα συντρίμμια που άφησε. Που, με τη βοήθεια του Θεού, σε 10 χρόνια με αυτούς τους ρυθμούς θα φθάσουμε το χρέος στο 120% του ΑΕΠ, εκεί δηλαδή που το άφησε ο Καραμανλής το 2009.

Ανώνυμος είπε...

Κάθε πρωί και… λίγο καφέ-Δανίκα.

Προσωπικά, ως ανώνυμος καφετζής νοιώθω μεγάλη υποχρέωση να ευχαριστήσω τον ευγενικό σερβιτόρο Μιλτιάδη για την άμεση εξυπηρέτηση στο σερβίρισμα:

«Δολοφόνοι»
….. Σκεφτείτε το ψύχραιμα. Πετάξτε από μέσα σας κάθε ίχνος προπαγάνδας που έχουν ενσταλάξει μέσα σας οι αχαλίνωτες κορώνες των όψιμων εθνοπατριωτών.
Εκείνων δηλαδή που μας έφεραν εδώ και τώρα από «δολοφόνοι» εμφανίζονται πάναγνοι και αθώοι.
Σκεφτείτε και αναρωτηθείτε. Τι μπορεί να κάνει μια κυβέρνηση μικρού, περιορισμένου ορίζοντα, όπως την προτείνει σαν κοστουμάκι για τα συμφέροντά του, ο Αντώνης Σαμαράς.
Τι μπορεί να κάνει μια τέτοια κυβέρνηση που δεν μπορεί να διεκπεραιώσει η σημερινή. Ας τα πάρουμε από την αρχή. Με τις εκλογές σε τέσσερις, πέντε, έξι εβδομάδες όπως τις θέλει η Νέα Δημοκρατία, θα προκύψει ακυβερνησία. Κανένα κόμμα δεν θα συγκεντρώσει απόλυτη πλειοψηφία.
Επομένως νέα εκλογική αναμέτρηση μέχρι ο Σαμαράς να καταφέρει την πολυπόθητη, γι’ αυτόν, αυτοδυναμία. Η χώρα σε απόλυτο χάος για το προσωπικό καπρίτσιο και για την προσωπική βεντέτα ενός πολιτικού που σκίζει τα ρούχα του ότι πάνω απ' όλα βάζει την σωτηρία της πατρίδας
. Αν είναι έτσι, τότε γιατί δεν συνεργάζεται με άλλα κόμματα.
Αν είναι έτσι, τότε γιατί αρνιόταν μέχρι προ τίνος να ψηφίσει την δανειακή σύμβαση.
Αν είναι έτσι, τότε γιατί εξακολουθεί να πορεύεται, αυτός και μόνο αυτός, όπως πριν.
Γιατί δηλαδή ο Σαμαράς είναι ο μόνος αστός αρχηγός που ακόμα και τώρα στην πιο εφιαλτική στιγμή δεν υιοθετεί μια διαφορετική πολιτική κουλτούρα και με κανένα δεν συμμαχεί.
Γιατί; Μα φυσικά για ιδιοτελείς προσωπικούς, κομματικούς σκοπούς.
Να πλιατσικολογήσει ψηφοφόρους από το ΠαΣοΚ. Να εκβιάσει τις ψήφους ζαλισμένων από την κρίση, πολιτών.
Έτσι να σκαρφαλώσει στον θώκο του πρωθυπουργού ως απόλυτος θριαμβευτής. Και γιατί στην συνέχεια να κατηγορεί για την φτώχεια και το πριόνισμα συντάξεων και μισθών, τον προηγούμενο πρωθυπουργό.
Με απλά λόγια, ό,τι συνέβαινε στο παρελθόν, από την Μεταπολίτευση μέχρι εδώ, ό,τι συνέβαινε δηλαδή με τον δικομματισμό, όπου ο ένας επωφελείτο αρπάζοντας ψήφους από τον άλλο, το ίδιο κάνει και τώρα, όταν η χώρα τραμπαλίζεται στο χείλος του γκρεμού.
Αγαπητέ, όχι μόνο δεν έχουν βάλει μυαλό αλλά ακόμα χειρότεροι από πριν.
Όποιος πιστεύει ότι η επόμενη κυβέρνηση θα επανορθώσει αδικίες και θα διορθώσει έστω στο ελάχιστο την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό, πλανάται πλάνη διαστάσεων επικών.
Εδώ είστε και εδώ είμαι.
Σε μερικούς μήνες και με κυβερνήτη τον Σαμαρά θα τραγουδάμε το θρυλικό άσμα του Μητσάκη «Όπου Γιώργος και μάλαμα» παιδιά!



ΥΓ…Καλημέρα Μας.

Ανώνυμος είπε...

Πάντως το χειροκρότημα όταν τέλειωσε την ομιλία του χθές ο Παπανδρέου ήταν σαν να του κουνούσαν μαντήλια.

Ανώνυμος είπε...

Διάλογος Ανωνύμου με την Αλεπού της ΕΡΗΜΟΥ.

-Α. Ερήμου:

Θα γίνει επιτέλους υπουργός ο Καρατζαφέρης;
...αντε, επιτελους ! Μας τα πρηξε !!!


Καν τον υπουργο τον Γιωργαρο , Γιωργακη !!!

Ανώνυμος :
Aν έχουν πρηστεί τόσο πολύ, με αποτέλεσμα να σας γίνονται ανυπόφορα, κόψτε τα.
Θα ΑΠΑΛΛΆΓΕΊΤΕ από ένα περιττό και τόσο επώδυνο βάρος.
5 Νοεμβρίου 2011 10:12 π.μ.

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ ... και ήταν ΤΌΣΟ πολλά τα
μαντήλια!

Εξ άλλου, το "όπου Γιώργος και μάλαμα" είναι τόσο διαχρονικό Οπότε δεν υπάρχει καμία περίπτωση για το ρεφρέν :Πάλι με χρόνους με καιρούς πάλι δικά μας Θάνε".
Είμαι σίγουρος ότι δεν εμφορείσαι από την αντίληψη:
Ότι τα ανθρώπινα απολιθώματα της προλιθικής περιόδου θα συμμετάσχουν στην ΠΕΡΊΛΑΜΠΡΗ Δευτέρα ΠΑΡΟΥΣΊΑ που επαγγέλθηκε ο ονειροπαρμένος απόστολος των ΕΘΝΩΝ...
Ήταν ξεκάθαρος τότε: ΟΣΟΙ πρόλαβαν, τον ΚΎΡΙΟ είδαν.
Οι στρατιές των ΑΛΛΩΝ στα σκουπίδια !

Ανώνυμος είπε...

Mαύρα και ...ΕΡΗΜΑ !

"Αλεπού του ΟΛΥΜΠΟΥ" ήθελα να γράψω..

Ανώνυμος είπε...

"Έγκριση εκπόνησης και ανάθεση της μελέτης με τίτλο : « Κατασκευή ρολογιού ‘’ Εις μνήμην Στρατηγού Κωνσταντίνου και Αρχοντίας Βασιλείου »

ΔΗΜΟΣ ΖΗΡΟΥ...

Κάποτε ο υπουργός Συντονοσμού Σ.Μαρκεζίνης
απείλησε να εισάγει μυριάδες ρολόγια -ξυπνητήρια για να αφυπνήσει τον ελληνικό λαό από τον μακρόχρονο και μακάριο ύπνο..

ΣΉΜΕΡΑ, που και οι "γιούφτοι" κουβαλούν δυο ρολόγια ο καθένας-το ένα με χρυσή αλυσίδα στη τσέπη και το άλλο με χρσή καδένα στο χέρι-ο ΔΆΜΑΡΧΟΣ βάλθηκε να μας κρατάει σε συνεχή εγρήγορση
με την κατασκευή ΕΝΟΣ, αλλά λέοντος
ωρολογιού. !

Αλήθεια αυτή η άσκοπη δαπάνη δεν θα ήταν αρκετή για την επισκευή μιας στέγης σε ένα από τα καταρρέοντα πετρόχτιστα της πόλης μας;
Δεν είναι κρίμα να γίνουν όλα ρημαδιό και ερείπια, που θα αποτελούν όνειδος "ες αεί";

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΚΟΥΣΑ ΣΗΜΕΡΑ.
Οπως καποιοι αλλοι δημοι αποφασισε και ο δημος ζηρου να στηριξει τους
δημοτες του νομικα και με ιδικο
γραφειο για να μη πληρωσουμε το
ΧΑΡΑΤΣΙ που μας εβαλαν μεσα στον
λογαριασμο της ΔΕΗ. ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ
για αυτη την αποφαση που πηραν.
ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΡΩΙ ΠΡΩΙ ΟΛΛΟΙ ΜΑΣ
ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΔΕΗ
ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΓΙΑ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΩΤΕΣ
ΚΑΙ ΣΤΑ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΑΝΩΓΕΙΟΥ-
ΘΕΣΠΡΟΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΚΡΑΝΙΑΣ
ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΠΕΡΑ
ΑΠΟ ΤΑ ΤΟΣΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΜΑΣ
ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΟΤΙ ΤΟ ΚΑΛΛΥΤΕΡΟ.

Ανώνυμος είπε...

Οι δύο, ο εξής ένας...

συναίνεση, Γιώργος Παπανδρέου,
Αντώνης Σαμαράς

Στου Πάσχου Μανδραβέλη

Στην διάρκεια της κατά Γιάννη Βούλγαρη «μοιραίας πενταετίας» κάποιος μπορούσε να διακρίνει ένα ενδιαφέρον pattern στους σχολιασμούς των τηλεοπτικών παραθύρων. Για ό,τι κακό έκανε το ΠΑΣΟΚ (κι έκανε πολλά) έφταιγε το ΠΑΣΟΚ. Για ό,τι κακό έκανε η κυβέρνηση της ΝΔ (κι έκανε καταστροφικά) έφταιγε το πολιτικό σύστημα. Κατά τον ίδιο τρόπο αυτό που ακούμε τώρα -κυρίως στα τηλεκαφενεία- είναι ότι για το αδιέξοδο που διαφαίνεται «φταίνε και οι δύο»...

Βεβαίως ευθύνες έχουν και οι δύο. Διαφορετικές και για διαφορετικά πράγματα. Και ο κ. Παπανδρέου έκανε λάθη με κορυφαίο αυτό του δημοψηφίσματος και ο κ. Σαμαράς κάνει λάθη με διαρκές αυτό του αντιμνημονιακού αγώνα. Αλλά η συζήτησή σήμερα δεν είναι εκεί.

Η συζήτηση τώρα είναι το διαφαινόμενο αδιέξοδο να βρεθεί μια κυβέρνηση συνεργασίας που να διευθετήσει μερικά πράγματα μέχρι να φτάσουμε στις εκλογές. Εδώ το pattern συνεχίζεται: «φταίνε και οι δύο»...
Μόνο που υπάρχουν καινούργια δεδομένα στο τραπέζι, δεδομένα τα οποία δεν λένε να αλλάξουν το pattern. Ο ένας παραιτείται από την πρωθυπουργία.
Ο άλλος δεν αναβάλει τις φιλοδοξίες του για την πρωθυπουργία ούτε για τέσσερις μήνες. Ο ένας έκανε ένα βήμα για εκλογές στον Φεβρουάριο του 2012 και όχι στο τέλος της τετραετίας, δηλαδή τον Οκτώβριο του 2013. Ο άλλος παραμένει σταθερός στο αρχικό αίτημα για εκλογές εδώ και τώρα. Αν -όπως λέγεται κυνικά- στόχος και των δύο είναι η καρέκλα ο ένας θυσιάζει 19 μήνες (τυπικά) βέβαιης πρωθυπουργίας και ο άλλος 4 μήνες (τυπικά) πιθανής πρωθυπουργίας.
Συνεπώς δεν «φταίνε (εξίσου) και οι δύο»

Να συμφωνήσουμε ότι η παραίτηση του κ. Παπανδρέου ήταν θολή. Δεν είπε την λέξη «παραιτούμαι», αλλά «μπορούμε να συζητήσουμε και τον επικεφαλής». Πως μπορούν να αποκαλυφτούν οι μύχιες και κάκιστες προθέσεις του κ. Παπανδρέου; Μόνο αν η Νέα Δημοκρατία προτείνει τέσσερα ονόματα μεταβατικών πρωθυπουργών και περάσει η μπάλα στο ΠΑΣΟΚ.
Αν η κυβέρνηση δεν αποδεχθεί κανένα ή αν δεν αντιπροτείνει κάποιο αντίστοιχο πρόσωπο, ιδού η αποκάλυψη.
Ας αναλάβει το ΠΑΣΟΚ το κόστος της μη συναίνεσης.

Αλλά κάτι πρέπει να προτείνει και η ΝΔ· έστω θολό όπως -κατά την ίδια- πρότεινε ο κ. Παπανδρέου. Αν δεν το προτείνει δεν ισομερίζονται οι ευθύνες. Δεν «φταίνε και οι δύο».

Ας σβήσουμε τις παραινέσεις των εταίρων για συναίνεση και την απέχθειά τους για τις πρόωρες εκλογές, οι οποίες θα έχουν τις ίδιες επιπτώσεις στια αγορές όσο και το τεθνεών δημοψήφισμα. Υπάρχουν δύο προτάσεις στο τραπέζι.
Του ΠΑΣΟΚ που λέει τον Φεβρουάριο και της ΝΔ που λέει εδώ και τώρα. Αν ως προς τις επιπτώσεις έχει δίκιο το ΠΑΣΟΚ, οι εκλογές τώρα, χωρίς να δεθεί από παντού η σύμβαση, σημαίνει άμεση καταστροφή.
Αν έχει δίκιο η ΝΔ που λέει ότι το ΠΑΣΟΚ ακολουθεί την καταστροφική πολιτική του μνημονίου, στους 18 μήνες θα προστεθούν άλλοι τέσσερις.
Εκτός αυτού με δεδομένο ότι η ΝΔ θα συγκυβερνά, αυτές οι «καταστροφές» θα μειωθούν τουλάχιστον κατά το μισό.

YΓ. Ολο το άρθρο στο protagon.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμος:

"σε 10 χρόνια με αυτούς τους ρυθμούς θα φθάσουμε το χρέος στο 120% του ΑΕΠ, εκεί δηλαδή που το άφησε ο Καραμανλής το 2009."

Αυτός είναι και ο ορισμός του παπαγάλου (ελληνιστί παπαγαλάκι).

Ο παπαγάλος ως γνωστόν απλώς αναπαράγει ήχους ανώτερων πνευματικά όντων όπως είναι ο άνθρωπος. Ο ίδιος αδυνατεί να σκεφτεί.

Ανώνυμος είπε...

"Ο παπαγάλος ως γνωστόν απλώς αναπαράγει ήχους ανώτερων πνευματικά όντων όπως είναι ο άνθρωπος. Ο ίδιος αδυνατεί να σκεφτεί."

Ευχαριστώ πολύ για τον χαρακτηρισμό σου. Από κάθε σου γράμμα διαχέεται η ευγένεια και το ήθος, χαρακτηριστικά που τα λαμβάνουμε από το σπίτι μας. Και πάλι ευχαριστώ!

Ανώνυμος είπε...

Απορώ γιατί σπεύδεις να αναγνωρίσεις τον εαυτό σου στον ορισμό του παπαγάλου. Θα αρκούσε απλά να τεκμηριώσεις την άποψή σου πριν αποδεχθείς τον ορισμό του παπαγάλου ως δικό σου χαρακτηριστικό. Αν σου είναι δύσκολο να τεκμηριώσεις την άποψή σου μην αναπαράγεις άκριτα τουλάχιστον. Δεν είναι ούτε ευγενικό, ούτε ηθικό, ούτε νόμιμο ούτε βέβαια δημιουργικό.

Ανώνυμος είπε...

φίλε μου δεν τα ξέρεις καλά τα πράγματα ο Βασιλείου άφησε ένα σπίτι διαθήκη στον δήμο ώστε να το πουλήσει και με τα λεφτά να φτιάξει ρολόι

Ανώνυμος είπε...

Ο εκλιπών άφησε ένα σπίτι για να φτιάξουμε ένα ρολόι. Τι ρολόι θα είναι αυτό που θα στοιχίζει όσο ένα σπίτι με το οικόπεδο υποθέτω, μαζί; Εν τω μεταξύ το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο είναι "Καθορισμός χώρου τοποθέτησης ρολογιού". Όσα προηγούνται της τοποθέτησης, αποδοχή εντολής του εκλιπόντος, αξιολόγηση περιουσίας, πώληση, σχεδίαση και δαπάνη μελέτης και κατασκευής ρολογιού κ.λπ., κ.λπ φαντάζομαι ότι είναι γνωστά στο αξιότιμο Δημοτικό Συμβούλιο και έχουν τύχει της έγκρισής του. Οπότε Μιλτιάδη σε σένα έλαχε ΠΑΛΙ ο κλήρος να μας ενημερώσεις σχετικά γιατί προφανώς τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου έχουν πιό σπουδαία πράγματα να κάνουν.

filoiko είπε...

Στην προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβούλιου είχα ρωτήσει τον Δήμαρχο και η απαντησή του ήταν η εξής:
(κείμενο απομαγνητοφωνημένο):

Πήραμε μια απόφαση για το που θα γίνει και αναθέτουμε μελέτη και θα γίνει καλλιτεχνικός διαγωνισμός.Και να πούμε και το ιστορικό ότι η προηγούμενη Δημοτική αρχή εκποίησε την διαθήκη και άμεσα θα κάνουμε ανάθεση.

Τώρα στην συνεδρίαση της Τετάρτης τα σχετικά θέματα αναφέρουν:

8. Καθορισμός χώρου τοποθέτησης ρολογιού ‘’ Εις μνήμην Στρατηγού Κωνσταντίνου και Αρχοντίας Βασιλείου

9.Έγκριση εκπόνησης και ανάθεση της μελέτης με τίτλο : « Κατασκευή ρολογιού ‘’ Εις μνήμην Στρατηγού Κωνσταντίνου και Αρχοντίας Βασιλείου

Τι καταλαβαίνετε;

Ανώνυμος είπε...

Με το φτωχό μου το μυαλό καταλαβαίνω τα εξής:

1. Την απόφαση για το ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ την έχουν πάρει ήδη. Τι να κάνω τώρα, θα υποθέσω ότι αυτό σημαίνει ότι ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ (;) έχει ήδη αποφασίσει ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙ.

2. Ότι έχει γίνει ήδη ο καλιτεχνικός διαγωνισμός και πάλι ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ(;) ποιό ήταν το καλύτερο καλλιτεχνικό δημιουργημα.

3. Ότι η περιουσία εκποιήθηκε από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή , δηλαδή από το ΙΔΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ για πόσο δεν ξέρω, με ποια νομική διαδικασία επίσης δεν ξέρω. Θα μας πουν(;).

4. Ότι η δαπάνη μελέτης είναι τόση ώστε να μπορεί να γίνει απευθείας ανάθεση. Και ότι όσοι άλλοι συμμετείχαν στον διαγωνισμό δεν θα πληρωθούν για την πρότασή τους. Θα πληρωθεί μόνο αυτός που θα του ανατεθεί τελικά η μελέτη. Προφανώς η σχετική πρόβλεψη υπήρχε στα τεύχη του καλιτεχνικού διαγωνισμού.

5. Ότι για όλες αυτές τις ενέργειες σύμπασα η συμπόλίτευση και η αντιπολίτευση είναι ενήμερη και συμφωνεί και έχει εξουσιοδοτήσει τον Δήμαρχο να κρίνει και οικονομικά και καλιτεχνικά.

Απλώς προσπάθησα να αποκρυπτογραφήσω σε απλά Ελληνικά το πυκνό πολιτικό λόγο που απομαγνητοφωνήθηκε και μας παραθέτεις.

Μια μικρή, πλην όμως αιτιολογημένη υποψία, περνά από το μυαλό μου, ότι κανείς δεν ξέρει τίποτα.

Γιατί κανείς δεν ρώτησε. Παρά μόνο εσύ Μιλτιάδη μου.

Ανώνυμος είπε...

Και τώρα αφού διασφαλίσαμε, λέμε τώρα, ΜΕ ΥΨΗΛΟ ΑΙΣΘΗΜΑ ΠΑΤΡΩΤΙΣΜΟΥ το μισθό μας και τις συντάξεις μας, μπορούμε πάλι να ξαναγυρίσουμε στην πολιτική ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΞΕΡΟΥΜΕ. Τα κεφάλια μέσα στην τρύπα, τα οπίσθια σηκωμένα, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ και να ΑΚΟΥΜΕ ο ένας τον άλλο. ΑΚΟΥΣΤΕ Real Fm να πάρετε γραμμή από το Νικολάκη. Και τον Τράγκα. Θησαυρός.

Ανώνυμος είπε...

Βαθύτερο κίνδυνο να μην γίνονται πλέον εκλογές διαβλέπει η κα Λιάνη. Και διαπιστώνει ότι ήρθε η ώρα να συζητήσουμε σοβαρά για το πως θέλουμε την χώρα μας σε 20 - 30 χρόνια. Ξεχειλίζει από σοβαρότητα ο λόγος της. Όπως πάντα.

Ανώνυμος είπε...

Ο Τσίπρας και η Παπαρήγα αρνήθηκαν να παραβρεθούν στην σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών. Είναι και αυτό μια άποψη για την λειτουργία της δημοκρατίας. Αλλά "δυστυχώς" τόσο οι κυβερνήσεις όσο και οι συμφωνίες γίνονται στα πλαίσια των θεσμών. Εκεί κατατίθενται οι διαφωνίες και οι προτάσεις. Όχι με ανακοινώσεις στα media.

ΥΓ

Φαίνεται ότι το να μπεί φυλακή ο Ανδρέας Παπανδρέου είναι ισχυρότερο κίνητρο για την καθημάς "αριστερά" προκειμένου να συμμετάσχει σε συζητήσεις.

Ανώνυμος είπε...

Η χώρα έζησε τις τελευταίες πολλές μέρες τον απόλυτο διεθνή εξευτελισμό, με αποκλειστική ευθύνη των δύο μεγάλων κομμάτων. Και την ανοχή των υπολοίπων. Κομμάτων και πολιτών. Μας αρκεί που διασφαλίσθηκε ο μισθός μας και οι συντάξεις μας. Τώρα μπορούμε ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΜΕΝΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΙΝΔΥΝΟ να ειρωνευτούμε αλλήλους και να σηκώσουμε με αισθήματα ΑΛΗΘΗΙΝΟΥ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΥ το λάβαρο της Αγίας Λαύρας. Προκειμένου να σκεπαστούν τα μάτια και τα αυτιά μας και να τυλιχτούμε σε ένα πέπλο που θα μας απομονώσει από τους υπόλοιπους κατοίκους αυτού του πλανήτη. Δεν είναι για γέλια πάντως η κατάσταση αν μου επιτρέπετε. Και επειδή έτσι φερόμαστε οι πληγές αυτών των ημερών δεν βλέπω να κλείνουν με τίποτε.

Ανώνυμος είπε...

Η μεγαλύτερη ντροπή είναι να μιλάει ο Βορίδης και όι άλλοι να κάνουν τουμπεκί ψιλοκομμένο. Συνέλθετε...

Ανώνυμος είπε...

Ξεκίνησε ήδη η κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων. Από τον Βαρδή Βαρδινογιάννη, ο οποίος τάχθηκε ενυπόγραφα εναντίον του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου και παρέδωσε τα δικά του μονοπώλια στο λαό. Και τα πιό δύσκολα ξεκινούν με το πρώτο βήμα.

Ανώνυμος είπε...

Δεν πάνε στη σύσκεψη, γιατί ο πρόεδρος εκτός από προδότης που είναι δεν σερβίρει ντολμαδάκια.

Ανώνυμος είπε...

Να με συγχωρούν οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ αλλά μοιάζει λίγο ανόητο να προσπαθείς να μοιάσεις στον Ανδρέα Παπανδρέου όταν δεν έχεις κλείσει ακόμη τις εκρεμμότητες με τα 16 χρόνια σου.

Ανώνυμος είπε...

Πλάκα έχει να πίστεψε κανένας σοβαρός άνθρωπος ότι ο Σαμαράς μέχρι τώρα έκανε αντι-μνημονιακό αγώνα. Σοβαρός είπαμε όχι ο Τσίπρας.

Ανώνυμος είπε...

Εκείνο που μεταξύ όλων καταλάβαμε όλοι τις τελευταίες μέρες είναι το εξής πολύ απλό. Όποιος υπερβάλλει στο λόγο του ή/και στις πράξεις του βρίσκεται πολύ γρήγορα προ των ευθυνών του. Και καταπίνει την γλώσσα του. Μόνο που μετά τρέχουμε όλοι μαζί.

Ανώνυμος είπε...

Αγανακτισμένος και ο Ψωμιάδης. Τι αγανακτισμένος. Οργισμένος. Και ο νομάρχης και ο ποδοσφαιρικός παράγων. Τους κυνηγούν για πολιτικούς λόγους. Μάλιστα ο νομάρχης δηλώνει εφθαρσώς. Όποιος δεν πιστεύει στην πατρίδα και στην εκκλησία να φύγει να πάει αλλού. Πρώτος - πρώτος ο Γιώργος. Να πάει στην πατρίδα του. Για αυτό σας λέω ρε παλληκάρια, τι να κάνουμε, δεν είμαστε όλοι μαζί. Και όποιος αθροίζει τις δυνάμεις του αδιακρίτως με τον καθένα τα βρίσκει ήδη μπροστά του. Εν τω μεταξύ έχει γεμίσει η πατρίδα προδότες και δωσίλογους. Είναι τόσα τα κομμένα κεφάλια στο πάτωμα που δεν μπορούμε να περπατήσουμε πιά.

Ανώνυμος είπε...

Μαθήματα ήθους από τα τηλεπαραθυρα από τους βουλευτές των δύο μεγάλων κομμάτων...

Και ο πιο αφελής πολιτικά μπορεί να διαπιστώσει πως εννοούν την εθνική ενότητα που έχουν κλειθεί να εφαρμόσουν για να ξεπεραστεί η κρίση.

Βέβαια και η υποκρισία περισσευει .
Ενώ βγάζουν τα μάτια μεταξύ τους κάπου εκεί πριν φύγουν δηλώνουν ότι ο ενας εκτιμά βαθύτατα τον άλλο.

Ανώνυμος είπε...

Πρόβλημα της τελευταίας στιγμής με τον Παπαδήμο. Τον θέλει και η Ρεάλ Μαδρίτης.

ο pitsirikos.

filoiko είπε...

Eδοσα πήρα πουθενά Μιχάλης η Αγγελος στην πλατεία.

Κρύβονται για να μην κεράσουν.

Και στο κινητό η κλήση προωθείται...

Που θα πάει μέχρι το βράδυ θα φανούν.

Μέρες που είναι...
Χρονια πολλά.

filoiko είπε...

Με το που έκατσα δίπλα σε φίλο στην πλατεία -κι αλλοι τρεις μαζί-με ρωτάει:

-Μήπως ξέρεις πόσο έχει ο χαλκός;
-Που να ξέρω,δεν ξέρω απαντώ
-Καλά θα ρωτήσω αλλο γύφτο μου λέει.
Γελάσαμε και γω μαζί.

Μετά από λίγο ηρθε κι αλλος στην παρέα
Ρωτάει πάλι ο ιδιος αυτόν που ηρθε:
-Μήπως ξέρεις πόσο έχει ο χαλκός;
-Νομίζω πως έχει...και του είπε τιμή,
ηταν η δουλειά του να ασχολείται και με χαλκό.
Δεν περιμέναμε να απαντήσει έτσι και
γελάσαμε ακόμα ποιο πολύ.

Ανώνυμος είπε...

Επιμένει ο Σκουρλέτης. Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΚΚΕ - ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Ψάχνουν τον πρωθυπουργό.

filoiko είπε...

Κι άλλο ένα καλό χθεσινοβραδυνό.

Επι δημαρχίας Νίκου Πανούση στην Φιλιππιαδα εκεί γύρω στο 1965.

Το Πάσχα το έκανε στην γενέτειρα του,στο ΝικολίτσιΠάντα το βράδυ της Ανάστασης ηταν παρών ο Δήμαρχος Πανούσης.

Κάποια χρονιά βράδυ Ανάστασης είχε αργήσει να πάει και καθε λίγο εβγαινε ο παππάς και ρώταγε στα Αρβανίτικα:

-Ερτεν Πανούσης.
-Δεν ερτεν του απαντούσαν.

Ηθελε ο παππας στο Χριστός ανέστη να είναι εκεί και ο συμπατριώτης Δήμαρχος.

Αφου βγήκε από το ιερό και ρωτησε κάμποσες φορες και την τελευταία πάλι του είπαν:

-Δεν ερτεν.

Αυτός κάπως ενοχλημένος προχώρησε:

-Ερτεν δεν ερτεν...και άρχισε να ψάλλει το Χριστός Ανέστη...

Ανώνυμος είπε...

Έχει πλάκα η Ευρωπαϊκή Ένωση. Προεξοφλούν ότι μετά τις εκλογές τα δύο μεγάλα κόμματα θα είναι το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ. Όμως εδώ είναι βαλκάνια δεν είναι παίξε - γέλασε. Άμα θελουν να σιγουρευτούν πρέπει να ζητήσουν υπογραφές από όλα τα κόμματα για να στείλουν κάνα φράγκο. Το φαντάζεστε;

Ανώνυμος είπε...

Το παραπάνω το έχουν ήδη συζητήσει στο EuroGroup, απλώς το θεώρησαν καταρχήν πολύ σκληρό. Πάντως τα πράγματα είναι σχετικά απλά όσο και δύσκολα. Στο εσωτερικό ο καθένας παλεύει να ΠΕΡΙΣΩΣΕΙ τον εαυτό του ΜΗΔΕΝΟΣ εξαιρουμένου, και στην Ευρώπη να ΠΕΡΙΣΩΣΟΥΝ τα λεφτά τους. Τα υπόλοιπα για να περνά η ώρα, να βγάζουν το ψωμί τους οι "δημοσιογράφοι" και να γράφουμε και εμείς καμιά ανοησία.

Ανώνυμος είπε...

Δεξιότερα το τιμόνι στην Πορτογαλία. Οπότε το σχήμα έχει ως εξής. Να έχει εγκαταλείψει η Ευρώπη όλες τις κοινωνικές κατακτήσεις των τελευταίων 30 χρόνων λόγω της επικράτησης της δεξιάς σε όλες σχεδόν τις χώρες και όπου υπήρχε λίγο διαφορετική κατάσταση να επιβραβεύεται η δεξιά.

Ανώνυμος είπε...

Οι πολιτικοί στην Ελλάδα έχουν χάσει την εμπιστοσύνη των πολιτών. Μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να υπάρχουν νέα πρόσωπα που θα αντικαταστήσουν τους φθαρμένους πολιτικούς.

Από τις εφημερίδες της Ευρώπης.

Μας πήραν χαμπάρι...

Ανώνυμος είπε...

Κυκλοφορούν:

1. Επιτέλους, άνοιξε το κλειστό επάγγελμα του πρωθυπουργού.

2. Αποφασίστε επιτέλους. Θέλω να ξέρω τι νόμισμα θα βάλω στην βασιλόπιτα.

Ανώνυμος είπε...

Γίνεται αγώνας δρόμου. Θα βγεί η Ελλάδα από το Ευρωζώνη, θα διαλυθεί η Ευρωζώνη ή θα φύγει η Γερμανία από το Ευρωζώνη; Ελπίζω να βγούμε πάλι τελευταίοι.

Ανώνυμος είπε...

Μην τους πιέζετε να βιαστούν. Υπάρχει συμφωνία μεταξύ τους. Όσο αργούμε τόσο οι Γερμανοί σκέφτονται ότι θα τους στοιχίσουμε πολύ άν βγούμε από το Ευρώ και ετοιμάζονται να μας δώσουνε περισσότερα. Ξέρουν τι κάνουν τα παιδιά.

Ανώνυμος είπε...

Τα σχόλια άνοιξαν με το: "Οικογένεια Παπανδρέου τίτλοι τέλους." Λέτε να τελειώσουν με το Σαμαράς τέλος; Γάτος ρε ο Γιώργος ακούστε που σας λέω.

Ανώνυμος είπε...

ΟΛΙ ΡΕΝ: Ο Μητσοτάκης της Ευρωζώνης.
Σώνει και καλά να υπογράψει και ο Σαμαράς.

Ανώνυμος είπε...

Τουρκόσποροι….

Το κράτος είναι ιδιοκτησία του κόμματος.
Και το Κόμμα ιδιοκτησία του Σουλτάνου.
Μ' αυτή την ταυτολογία λειτούργησε η ελληνική πολιτική διαδικασία.
Απ' αυτή την ταυτολογία μυθοποιήθηκε του κάθε αρχηγού η Σωτηρολογία. Απ αυτή την ταυτολογία προέκυψε η εκλογική πελατεία.
Γι' αυτό συμβαίνει πλιάτσικο στα κρατικά ταμεία.
Γι' αυτό δεν λειτουργούν οι θεσμοί.
Γι' αυτό ο Λαός περιμένει κάποιον Σωτήρα.
Γι' αυτό οι εκπρόσωποι του έθνους είναι υποτελείς στην ηγεσία.
Γι' αυτό ο κάθε αρχηγός συμπεριφέρεται και εκλαμβάνεται ως αυτοκράτωρ μοναδικός.
Γι' αυτό τα κεφάλαια της ελληνικής Ιστορίας είναι σημαδεμένα από την καταλυτική παρουσία κάποιου εθνοσωτήρα. Γι' αυτό ο διχασμός
Γι' αυτό τέτοιος παράλυτος και σάπιος δικομματισμός.
Και γι' αυτό η μοναδική σχέση ανάμεσα στην ελληνική Σουλτανία και οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα είναι απλώς μια ονομασία.
Ανεξάρτητα από τις όποιες εσωτερικές εξελίξεις, η πορεία είναι μία:
Ανήκομε στην Ανατολή.
Ουδεμία σχέση με την ευρωπαϊκή κοινωνία.
Να γίνω εγώ κουτόφραγκος;
Ας γελάσω.
Ορκισμένος τουρκόσπορος μέχρι λιποθυμίας!


ΥΓ .. Είπαμε. Πρωινός καφές με λίγο Δανίκα.