ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ:απευθείας σύνδεση με φωλιά πελαργών.

Φιλιππιάδα...τελευταία μέρα του 2011

 
Σε μαγαζί της Μπιζανίου παιδάκια λένε τα κάλαντα
Στην πλατεία ανοιξαν το κουτί και διά 3
Πλατεία στο Κέντρο Υγείας
Στην οδό Αβέρωφ

Από την λαχειοφόρο του Εθνικού για το αυτοκίνητο.

Οπως κάθε χρόνο και φέτος την Παρασκευή 30 Δεκ 2011 η παλιοπαρέα  συναντήθηκε στην καφετέρια του Μάγγου

6 σχόλια:

filoiko είπε...

Καλή χρόνια!

Ανώνυμος είπε...

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!ΤΟ 2012 ΝΑ ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΣΑ ΜΑΣ ΣΤΕΡΗΣΕ ΤΟ 2011!

Ανώνυμος είπε...

χορτάσαμε χριστούγεννα φέτος στον ΔΗΜΟ ΖΗΡΟΥ και όχι φιλιππιάδα!!!

τέτοια παρακμή πουθενά δεν υπάρχει.

χρονια πολλά και καλά μυαλά το 2012

Δημήτρης...

Ανώνυμος είπε...

Όντως,
Eίμαστε μπανανία.

"ΤΟ ΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΑΔΕΛΦΟΥ

Τι ύφος, τι στυλ, πόση λεπτότητα και η γλώσσα υπέροχη σε μια επιστολή όντως ξεχωριστή, ιδιαίτερη και αλήθεια εμπνευσμένη και γραμμένη από τον συγγραφέα - αδελφό του ηγέτη, που ήθελε να μας σώσει και για να το επιτύχει κυβέρνησε με ελευθερία τους αθεόφοβους υπουργούς του, οι οποίοι τι έκαναν για να τιμήσουν την δημοκρατικότητα και την ελευθερία που τους προσέφερε;

Τίποτε, κατά τον επιστολογράφο, μόνο περίσσευμα αχαριστίας και θράσος απύθμενο επέδειξαν και επιδεικνύουν, απαιτώντας, άκουσον - άκουσον, από τον χαλίφη να παραιτηθεί και από την αρχηγία του κόμματος.

Μα πώς είναι δυνατόν κάτι τέτοιο; Το κόμμα είναι δικό μας, τι είναι όλοι αυτοί που θέλουν να μας το πάρουν;

«Αυτά είναι του Χαλιμά», σύμφωνα με τον συγγραφέα- αδελφό του πολυχρονεμένου μας.

Ούτε καν της Χαλιμάς... Και εσείς πάλι αυτό βρήκατε για να αποδώσετε το πρόσωπο; Τι θέλετε να πείτε, ότι ο συγγραφέας δεν ξέρει, ότι γράφει ελληνικούρες και άλλα τέτοια κακεντρεχή;

Είναι η ελευθερία του συγγραφέα, του καλλιτέχνη η αυθαιρεσία αγαπητοί του, είναι η μαγκιά του Νίκου του Τρότσκι (άλλο τούτο πάλι...) που τα βάζει με όλους, και με όλα, με τα μίντια, με τα συμφέροντα, με τους κακούς γενικώς. Ανεξαρτήτως βεβαίως αν όποια πέτρα και αν σηκώσεις από κάτω θα τον βρεις.

Οπως και αν έχει πάντως το γράμμα του αδελφού μόνο σε καλό μπορεί να μας βγει. Γιατί απλούστατα φανερώνει την μακροχρόνια πλάνη μας και μας δείχνει πως δεν είχαμε μάτια να δούμε πόσο απίθανος είναι αυτός ο θίασος των ανικάνων επιγόνων..."

akarakousis@dolnet.gr

Ανώνυμος είπε...

MΙΑ ΜΌΝΟ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ ΑΠΌ ΤΟ ΑΡΘΡΟ "ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΑΝΤΕΧΕΙ ΑΚΌΜΑ"
ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΜΑΜΑΛΑΚΗ στο protagon.

Κάποιος φίλος μου σε στιγμή αυτοκριτικής έκλαψε μετρώντας τα παπούτσια του. 25 ζευγάρια σχεδόν αφόρετα. Και τα εγγόνια του θα είναι καλοπαπουτσωμένα. Κάποιος άλλος μέτρησε 17 πουλόβερ όλων των χρωμάτων, στη Μεσογειακή Αθήνα. Τέτοια ωραία πράγματα. Όλα αυτά ήταν σπατάλη.
Και εσύ αγαπητέ Μανώλη μπορεί να μην έκλεψες δραχμή ούτε από το δημόσιο, ούτε από ιδιώτη, αλλά τα γλεντούσες τα επιδόματα για ανύπαρκτες δουλειές. Πρέπει να κάνουμε μια επανάσταση.
Οι πολιτικοί είναι σάπιοι και δεν φαίνεται κανένας νέος να βγαίνει στον ορίζοντα να πει μια σωστή λέξη. Τσαντίζομαι που δεν ξέρω τι θα ψηφίσω όταν θα έρθει η ώρα. Γιατί και δεν θέλω να δώσω ψήφο στους δημιουργούς αυτής της κατάστασης, αλλά παράλληλα θέλω να πιάσει και τόπο η ψήφος μου. Πρέπει να αντιδράσουμε. Πρέπει να ξαναμπούμε δυνατοί στην παραγωγική διαδικασία.

Όσοι μείνανε χωρίς δουλειά και ήρθαν από χωριό, να ξαναγυρίσουνε. Να ανεβούνε στα τρακτέρ, να οργώσουν δυο πιθαμές γης, να βγάλουν σοδειά, να την πουλήσουν για να φάνε. Θα είναι μια λύση αυτό. Να ξαναπάρει μπρος η αγροτική βιομηχανία. Να κάνουμε φτηνά κονσερβάκια γεωργικών προϊόντων να τα στείλουμε στην αραπιά να πάρουμε πετροδολάρια. Να περιποιηθούμε τους τουρίστες που θα έρθουν το καλοκαίρι. Να μην τους κλέψουμε τα ευρουδάκια, αλλά να τους τα πάρουμε τεχνηέντως δίνοντάς τους για αντάλλαγμα καλό φαγητό, καλό ύπνο και κόσμια διασκέδαση.

ΥΓ Νεόπτωχοι με πλήρη κατάθλιψη κοιτιόμαστε στον καθρέφτη και κλαίμε την μοίρα μας χωρίς ίχνος αντίδρασης.
Τα πολιτικά κόμματα οργανώνονται για να φάνε ό,τι έμεινε από την πίτα.
Έχουμε και εμείς ένα μέρος της ευθύνης. Η πλουσιοπάροχη ζωή της ευημερίας που ήταν χωρίς αντίκρισμα μας οδήγησε σε μια κατασπατάληση του μηνιαίου μας εισοδήματος.
Από την άλλη όλοι κλέβανε το κάτι τις τους. Οι μεγαλογιατροί, οι μεγαλοδημοσιογράφοι, οι μεγαλοεργολάβοι, οι μεγαλοδικηγόροι, όλοι οι μεγαλοκάτι δηλαδή.
Και εσείς κάνατε σούμα τον μηνιαίο μισθό σας και βάζατε δόση για αυτοκίνητο των 2000 κυβικών που δεν σας ταίριαζε έτσι κι αλλιώς.

Ανώνυμος είπε...

MAZI ME ΤΗ ΔΡΑΧΜΗ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΡΑ...

"Εάν η Ελλάδα επιστρέψει στη δραχμή, στη θέση των Φολκσβάγκεν θα έλθουν τα κάρα με τα μουλάρια...
Ολέθριο για την Ελλάδα θεωρεί το ενδεχόμενο εξόδου της από την ευρωζώνη ο γερμανός μάνατζερ Κλάους Καλντεμόργκεν. Πάντως, αντιμετωπίζει αισιόδοξα τις εξελίξεις στην ευρωζώνη και απονέμει εύσημα στην Ά. Μέρκελ.

Αισιόδοξα αντιμετωπίζει την...
κρίση χρέους της ευρωζώνης ο επικεφαλής της εταιρείας διαχείρισης αμοιβαίων κεφαλαίων DWS, Κλάους Καλντεμόργκεν, που συμμετείχε σε συζήτηση της επενδυτικής επιθεώρησης Börse-Online. Ο κ. Καλντεμόργκεν εκφράζει την ικανοποίησή του για τη στροφή στην ιταλική πολιτική σκηνή, αλλά και για τον τρόπο που η Άγκελα Μέρκελ διαχειρίζεται την κρίση χρέους, επιδιώκοντας την αποκατάσταση της δημοσιονομικής πειθαρχίας στην ευρωζώνη.

Η Ελλάδα θα γίνει φτωχότερη και από την Αλβανία

«Η Ευρώπη έχει τη δυνατότητα να κάνει την έκπληξη ήδη από το πρώτο τρίμηνο της νέας χρονιάς σε αντίθεση με τις ΗΠΑ που μάλλον θα μας απογοητεύσουν» είπε ο γερμανός μάνατζερ.
Αναφερόμενος στα σενάρια εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ ο Κλάους Καλντεμόργκεν προειδοποίησε τους Έλληνες να αποφύγουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο. "Εάν η Ελλάδα επιστρέψει στη δραχμή, στη θέση των Φολκσβάγκεν θα έλθουν τα κάρα με τα μουλάρια. Η Ελλάδα θα γίνει φτωχότερη και από την Αλβανία και αυτό θα πρέπει να το πούμε ξεκάθαρα στους Έλληνες", υπογράμμισε ο επικεφαλής της εταιρείας διαχείρισης αμοιβαίων κεφαλαίων DWS.

Δεν αρκεί η υποτίμηση για την αύξηση της ανταγωνιστικότητας

Στο ίδιο περίπου συμπέρασμα καταλήγει και η εφημερίδα Financial Times Deutschland σε άρθρο της με τίτλο «Υποτίμηση και τελειώσαμε». Στο άρθρο καταδεικνύεται ότι είναι εσφαλμένη η άποψη πως αρκεί η υποτίμηση του νομίσματος για να ανακτήσει η Ελλάδα την ανταγωνιστικότητά της. Αντίθετα, τα παραδείγματα της Ελβετίας και της Μεγάλης Βρετανίας αποδεικνύουν ότι η υποτίμηση από μόνη της δεν επιφέρει αξιοσημείωτα αποτελέσματα. Άλλωστε, τονίζει ο αρθρογράφος, αν ίσχυε αυτό θα έπρεπε η Ελλάδα να εισέλθει το 2001 στην ευρωζώνη διαθέτοντας μία τρομερά ανταγωνιστική οικονομία, καθώς μεταξύ του 1970 και του 2000 είχε εικοσαπλασιαστεί η συναλλαγματική ισοτιμία μεταξύ Μάρκου και Δραχμής. Ωστόσο, η Ελλάδα είχε μεταξύ 1970 και 2000 κατά μέσο όρο έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών ύψους 3,3% του ΑΕΠ, ενώ μόνο το 1972 καταγράφηκε πλεόνασμα.

DW/ Σταμάτης Ασημένιος, dpa, FTD Υπεύθ. Σύνταξης: Σπύρος Μοσκόβου cretalive.gr