ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ:απευθείας σύνδεση με φωλιά πελαργών.

Εις ταν πόλιν...

Αρκετός κόσμος παραυρέθηκε το  βράδυ της Κυριακής 4 Δεκέμβρη 2011 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβούλιου στην Φιλιππιάδα όπου παρουσιάστηκε το νέο βιβλίο του γνωστού συγγραφέα και ποιητή.Γιάννη Καλπούζου με τίτλο «Άγιοι και Δαίμονες εις ταν πόλιν» στην εκδήλωση που διοργάνωσαν ο Σύλλογος Φιλιππιαδιωτών Αττικής,ο Σύλλογος Περί βιβλίου Φιλιππιάδας,το βιβλιοπωλείο Βιβλιαγορά και οι εκδόσεις Μεταίχμιο.


Ο συγγραφέας Γιάννης Καλπούζος με τους διοργανωτές  της εκδήλωσης Γιώργο Κολοβάτσιο από τον Σύλλογο Φιλιππιαδιωτών, Ιωάνννα Θεοχαροπούλου από τον Σύλλογο περι βιβλίου και εκπρόσωπο από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Ο συγγραφέας Γιάννης Καλπούζος με τον δημοσιογράφο Φάνη Μπάρκα

Ο Γιάννης Καλπούζος σε αναμνηστική φωτογραφία 
Ειδική αφιέρωση για το filoiko από τον συγγραφέα στο οπισθόφυλλο του βιβλίου




5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΤΕ ΑΣ ΤΑΡΑΚΟΥΝΗΘΟΎΜΕ ΛΙΓΑΚΙ...

"Ο ΜΗΡΑΙΟΣ κ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Ήταν η κίνηση του κ. Παπανδρέου για το δημοψήφισμα τόσο προβληματική, που ακόμη δεν έχει αναιρεθεί η επικινδυνότητά της.
Η κρίση αξιοπιστίας που προκλήθηκε τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό, από την επιλεγείσα με όρους εσωστρεφείς, σχεδόν καθαρά κομματικούς, απόφασή του, ήταν πρωτοφανής και θα καταδιώκει για πολλά χρόνια την Ελλάδα.
Υπό το βάρος της κατακραυγής τα πήρε όλα πίσω και επιστρέφοντας από τη Νίκαια βρέθηκε αντιμέτωπος με απόλυτο αδιέδοδο, που τον ανάγκασε να παραιτηθεί και να αποδεχθεί τη συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας, την οποία μέχρι την τελευταία στιγμή ήθελε ποδηγετημένη και ελεγχόμενη.
Το δυστύχημα είναι ότι ο εμπνευστής της επιμένει να την υπερασπίζεται, μη αντιλαμβανόμενος το μέγεθος της ζημιάς που προκάλεσε.

Και το χειρότερο είναι ότι διαστρέφει απολύτως την πραγματικότητα. Εχει βάλει τους υποτακτικούς του να φωνάζουν δεξιά - αριστερά ότι δήθεν τον ρίξανε τα συμφέροντα, ότι δεν το ήθελαν οι εκδότες, οι τραπεζίτες και όλοι οι κακοί του κόσμου τούτου.

Τα όσα έπραξε, τα αποτελέσματα που μπορεί να είχαν οι επιλογές του για την Ελλάδα, ότι ο κόσμος, οι ψηφοφόροι του κόμματός του τον έχουν εγκαταλείψει, ότι το μέχρι πριν ένα μήνα κυβερνών κόμμα έρχεται πέμπτο στις δημοσκοπήσεις στο λεκανοπέδιο της Αττικής και ότι από τα καμώματά του κινδυνεύει να διαλυθεί η δημοκρατική παράταξη, όλα αυτά δεν τα συλλογίζεται, ούτε τα συζητάει.
Κακά τα ψέματα, ο κ. Παπανδρέου αποδεικνύεται το μοιραίο πρόσωπο της παρούσης περιόδου.
.....

Ο κ. Παπανδρέου απέτυχε παταγωδώς και οφείλει να αναλάβει πλήρως τις ευθύνες του, όπως θα συνέβαινε σε κάθε δημοκρατικό κόμμα στην Ευρώπη και στην Αμερική. Όπου αλλού, ένας ηγέτης με τέτοια επίδοση δεν θα στεκόταν ούτε μέρα.
Ο κ. Παπανδρέου επιμένοντας στης Ανατολής τα ήθη, στις αντιδημοκρατικές οικογενειοκρατικές και ιδιοκτησιακές δομές, βασανίζει και βασανίζεται.
Στη συνείδηση των πολιτών έχει αποτύχει και όσο ταχύτερα το αντιληφθεί τόσο καλύτερα για τον ίδιο, το κόμμα του και την ευρύτερη δημοκρατική παράταξη".

ΥΓ.. Καρακούσης, Βήμα on line

Ανώνυμος είπε...

Το έθνος να λυπάστε
αν φορεί ένδυμα που δεν το ύφανε.
Ψωμί αν τρώει αλλά όχι απ' τη σοδειά του.
Κρασί αν πίνει, αλλά όχι από το πατητήρι του.
Το έθνος να λυπάστε
που δεν υψώνει τη φωνή παρά μονάχα στη πομπή της κηδείας.
Που δεν συμφιλιώνεται παρά μονάχα μες τα ερείπιά του.
Που δεν επαναστατεί παρά μονάχα σαν βρεθεί
ο λαιμός του ανάμεσα στο σπαθί και την πέτρα.
Το έθνος να λυπάστε
που έχει αλεπού για πολιτικό,
απατεώνα για φιλόσοφο,
μπαλώματα και απομιμήσεις είναι η τέχνη του.
Το έθνος να λυπάστε που έχει σοφούς από χρόνια βουβαμένους.

Kαλίλ Γκιμπράν , "ο Κήπος του Προφήτη" - 1923
Από: Harry Klynn

Ανώνυμος είπε...

Μετά το τελευταίο σχόλιο, τι
να προσθέσει κανείς! Ακτινογραφία μας πέρασε ο κος Kαλίλ Γκιμπράν!

Ανώνυμος είπε...

Κομμάτια και αποσπάσματα.

Ποτέ τόσο πολλοί δεν ψήφισαν προϋπολογισμό, συζητώντας για οτιδήποτε άλλο εκτός αυτού και δηλώνοντας ότι διαφωνούν με τις προβλέψεις και επιλογές του.

Ο Παπανδρέου δηλώνει ότι παραιτήθηκε θυσιαζόμενος για να συνεχισθεί η πολιτική του. Οι Παπανδρεϊκοί δηλώνουν ότι τον έριξαν τα συμφέροντα.

Ο Σαμαράς συνεχίζει να δηλώνει ότι ξέρει την συνταγή για να βγούμε από την κρίση αλλά θα την πεί μόνο όταν διαπραγματευθεί ο ίδιος. Δεν την έλεγε στον Παπανδρέου, δεν την λέει ούτε στον Παπαδήμο. Ισως γιατί και οι δύο έχουν κοινή έναρξη επιθέτου. Ίσως γιατί ο Παπαδήμος είναι ο "οποισδήποτε φούφουτος" που λέει και ο Μανόλης. Ίσως γιατί δεν του την έχει πει ακόμη ο Φαήλος.

Ο Καστανίδης δήλωσε ότι αναλαμβάνει πρωτοβουλία για την Κεντρο-αριστερά.

Ο Μιχάλης (αν δεν ήταν ο Χαραλαμπίδης και κάτι φιλαράκια θα έλεγα ότι τόχει τ'όνομα) δήλωσε ότι θέλει να γίνει πρωθυπουργός.

Ο Τσίπρας συνεχίζει να δηλώνει ότι θα κάνει κυβέρνηση με το ΚΚΕ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Και τον ίδιο πρωθυπουργό φαντάζομαι ή θα προτείνει κανένα "άλλο φούφουτο";

Η Παπαρήγα δήλωσε ότι δεν θέλει να γίνει πρωθυπουργός πριν φορολογήσει τις εταιρίες με 60%. Δεν διευκρίνησε αν η φορολογία θα επιβληθεί πρίν την κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής ή μετά. Επίσης ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση θα ορκισθεί Δευτέρα και όχι Κυριακή. Δεν διευκρίνησε σε ποιόν αιώνα.

Στην Ελλάδα (νομίζει ο καθένας ότι) είσαι ό,τι δηλώσεις. Προφανώς θεωρώντας όλους τους άλλους κάφρους ιθαγενείς και αγνοόντας ότι όσο δηλώνεις πράγματα τόσο οι υπόλοιποι καταλαβαίνουν τι μέρος του λόγου είσαι.

Εν τω μεταξύ η πατρίδα κινδυνεύει...

Ανώνυμος είπε...

τι καραγκιοζιλίκια θεε μου, πήραν βήμα οι υπαλλήλοι του Τρυφωνιδη, ποσο πιο χαμηλά αυτό το κωμοπολο? αμτε κ με τις ψηφους των βλάχων θαρρείς θα δεις προκοπή? Αυτή η φάρα κατέστρεψε την Φιλιππιαδα αλλά ακόμη μυρίζονται ψαχνό κ ορμούν τα αποπαιδια τους.......