ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ:απευθείας σύνδεση με φωλιά πελαργών.

Kαλά Χριστούγεννα,Χρόνια πολλά


13 σχόλια:

filoiko είπε...

Η φωτοΗΜΕΡΑΣ από την λίμνη δεν είναι καθόλου επεξεργασμένη.
Ούτε κουνημένη.

Βρέθηκα εκεί-στο χωματόδρομο κάτω από την καφετέρια- πεζοπόρος γύρω στις 5 το απόγευμα σήμερα.

Είναι η στιγμή που ο ήλιος δύει και φωτίζει μόνο το βουνό με τα χιόνια
γι αυτό φαίνεται και έντονα.Η διάρκεια σε αυτό που είδα ήταν μικρή.Ενα με δύο λεπτά.Ημουν τυχερός .Τράβηξα με την μηχανή περίπου 8 φωτογραφίες από διαφορετικά σημεία.
Οι άλλες εφτά βγήκαν κουνημένες…παραμονή Χριστουγέννων σήμερα και το τσίπουρο το μεσημέρι στην πλατεία έρεε αλόγιστα μέχρι 3 και…

Να περάσετε καλά.Καλά Χριστούγεννα

Ανώνυμος είπε...

Η χωρα εχει δυο μεγαλα προβληματα.Το ένα είναι η παντελης ελλειψη ενός δημοσιου,που να λειτουργει υπηρετωντας τους πολιτες,πανω στο οποιο να μπορει να οικοδομηθει ένα προγραμμα επενδυσεων,εκμεταλλευσης των ελληνικων παραγωγικων προϊοντων και μεγαλων εργων.Χωρις τους κρατικοδιαιτους εργολαβους,προμηθευτες και εμπορους,που σιτιζονται ακομα από κει,ρουφωντας,όπως τα παρασιτα,ολους τους χυμους μιας αναπτυξης,χαρις στα νομοθετηματα της Βουλης,στα κυκλωματα των δημοσιων υπαλληλων,που εχουν πιασει τα καταλληλα ποστα και στις πολιτικες πλατες,που προσφερουν τα δυο μεγαλα κομματα.

Το δευτερο μεγαλο προβλημα είναι οι δειλοι και ανικανοι πολιτικοι της.Που προειδοποιημενοι από Ευρωπαιους εταιρους και ξενους δανειστες,ηδη από το 2008,ότι αυτή η κατασταση Νοτιας Αλβανιας δεν είναι πλεον αποδεκτη,αντι να αρχισουν να συμμαζευουν το μαγαζακι που εφτιαξαν και να το μετατρεπουν σε κρατος χρησιμο για τους κατοικους του,το παρεδωσαν χωρις καμια διαπραγματευση και χωρις συναισθηση ευθυνης στους ξενους για να το κυβερνησουν!!Αυτο ζουμε σημερα...

http://o-kairos.blogspot.com/

Ανώνυμος είπε...

Ένας ολόκληρος Πούτιν συγκλονίστηκε , ένας Αρχιεπίσκοπος πάσης Ελλάδος ολόψυχα στο πλευρό του και ένας Μητσοτάκης – λίγο το έχετε- λάβρος κατά της δικαιοσύνης που είχε το θράσος, τέτοιες ώρες για την χριστιανοσύνη, να διατάξει τη προφυλάκιση του ΑΠΙΘΑΝΟΥ καλόγερου που έφερε τούμπα ένα Καραμανλή !
Αυτή την στιγμή βλέπω και ακούω (ΝΕΤ) των άγιο Θεόφιλο των ΙΕΡΟΣΟΛΎΜΩΝ και αναγκάζομαι να παραδεχθώ ότι:
O τελευταίος Θεός θα εξαφανιστεί μαζί με τον τελευταίο άνθρωπο. Και μαζί με αυτόν το δέος, ο φόβος , η αγωνία , αυτές οι μηχανές που δημιουργούν θεότητες.
Ο φόβος μπροστά στην ανυπαρξία, η αδυναμία να κατανοηθεί ο θάνατος ως μια διαδικασία φυσική , αναπόφευκτη , με την οποία πρέπει να συμβιβαστούμε καθώς και η απόρριψη , η απουσία νοήματος πέραν αυτού που εμείς προσδίδουμε , ο α priori παραλογισμός , ιδού οι γενεαλογικές καταβολές του θείου.
Είναι αδύνατο να σκοτώσει κανείς μια πνοή, ένα αγέρα, μια μυρωδιά. Δεν σκοτώνει κανείς ένα όνειρο , μια προσδοκία. Ο Θεός που κατασκεύασαν οι θνητοί καθ υποστασιοποιημένη εικόνα τους είναι απολύτως αναγκαίος για να κάνει εφικτή την καθημερινή ζωή παρά το αναπόφευκτο δρομολόγιο του καθενός, προς την ανυπαρξία. Όσο υπάρχουν άνθρωποι αναπόφευκτα θα πεθαίνουν . Mια μεγάλη μερίδα εξ αυτών δεν μπορεί να αντέξει την ιδέα του θανάτου και αναζητεί αγωνιωδώς υπεκφυγές.
Δεν δολοφονεί κανείς μια υπεκφυγή .Εκείνη μας σκοτώνει : ο Θεός θανατώνει ό,τι του αντιστέκεται. Κατά πρώτο λόγο την λογική, την ευφυΐα, το κριτικό πνεύμα.

Κάπου εκεί, γύρω στις 4800 υπολογίζονται οι επί της γης υπάρχουσες θρησκείες. Κάθε μία με τον δικό της Θεό. Θεοί πάνε και έρχονται. Με ποιον να πας και ποιον να αφήσεις όταν κινδυνεύεις ανά πάσα στιγμή να αποκτήσεις το στίγμα της αίρεσης και της αποστασίας;
Εν τούτοις ανάμεσα στη πληθώρα μόνο οι τρεις από αυτές- Ιουδαϊσμός, Χριστιανισμός, Ισλαμισμός, μονοθεϊστικές και κυρίαρχες) είναι ακαταμάχητες. Διαπνεόμενες από την ίδια ενόρμηση εμφορούνται μια σειρά από πανομοιότυπα μίση:
Μίσος για την λογική και την ευφυΐα,
Μίσος για τη ζωή,
Μίσος για τη γυναίκα και την σεξουαλικότητα,
Μίσος για το σώμα, τους πόθους και τις ορμές.,

Στη θέση όλων αυτών υπερασπίζονται.
Την τυφλή πίστη,
Την πλήρη υποταγή στα κελεύσματα των γραφών,
Το πάθος για το υπερπέραν,
Την λατρεία του για τον φυλετικά ΑΚΑΘΟΡΙΣΤΟ(εκ γενετής σημαδεμένο ως στερούμενο γεννητικών οργάνων) φύλακα Άγγελο.
Επιστέγασμα όλων αυτών αποτελεί εκείνο το προς Κορινθίους παραληρηματικό γράμμα του Απόστολου Παύλου, με το οποίο εξαίρει :
Την αποχή από την σεξουαλικότητα,
Την αποθέωση της αγνοίας,
Την λατρεία της αποχής.
Το εγκώμιο της χηρείας,
Το πάθος για την αγαμίας ,
Για να κλείσει ο απόστολος των Εθνών με το ανεπανάληπτο :
«Πάρτε εμένα για παράδειγμα» !

Το είπε ξεκάθαρα ο αθεράπευτα μισογύνης:
Σταυρώστε την ζωή και υμνήστε την ανυπαρξία
Γιατί τι άλλο μπορεί να σημαίνει η αποχή , η χηρεία, αγαμία, το μίσος για το σώμα , η αποχή από το σεξ;

Και σαν να μη έφθαναν όλα αυτά τα δεινά, που εισήγαγε στον Χριστιανισμό κόντρα στο «ΑΥΞΑΝΕΣΘΑΙ και ΠΛΗΘΥΝΕΣΘΑΙ και κατακυριεύσατε τη γη» του παντοδύναμου δημιουργού του κόσμου,
Καλεί, ο αθεόφοβος, τους Κορίνθιους και τον Τιμόθεο να κλείσουν ερμητικά τα αυτιά στις κούφιες απάτες της φιλοσοφίας (=μοναδική πηγή γνώσης και εκπαίδευσης του τότε κόσμου) και να στρέψουν οριστικά τα νώτα τους στις άφρονες και ανόητες έρευνες.
Πίσω λοιπόν στον σκοταδισμό που με τόση πιστότητα επέβαλλαν οι συμπατριώτες του Εβραίοι… μέχρι τη χαραυγή της ΑΝΑΓΈΝΝΗΣΗΣ (της αρχαιοελληνικής παιδείας που με τόσο μίσος καταπολέμησε ο ύστερος και μεσαιωνικός χριστιανισμός- αποπαίδι του Ιουδαϊσμού της διασποράς- ως ειδωλολατρική ).

ΥΓ.. και ως γνωστόν : πας μη χριστιανός ειδωλολάτρης , αλλά και πας Έλλην επίσης
ειδωλολάτρης…εξ ού και το περιώνυμο επικρατήσαν: «Ρωμιοί» .

Το έπαθλο του κάθε ειδωλολάτρη: Λιθοβολισμός, κρεμάλα, σταυρός, γκιλοτίνα.:
Έλλην, ελληνικό, ελληνισμός : Επικηρυγμένα για περισσότερα από 1200 χρόνια.!

Παρόλα αυτά,
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ…

ΕΞΩΓΗΙΝΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΜΙΛΤΟ!ΓΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑ ΕΥΤΥΧΙΑ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ !
ΝΑΧΟΥΜΕ ΠΑΝΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ!

Ανώνυμος είπε...

Μίλτο Χρόνια Πολλά. Πραγματικά η χθεσινή φωτογραφία με τον θαυμάσιο συνδιασμό είναι το κάτι άλλο.
Σου εύχομαι καλές γιορτές.
Δ.

filoiko είπε...

Ευχαριστώ να είστε καλά.
Αντεύχομαι.
Χρόνια καλά ευτυχισμένα
και δημιουργικά.

Ανώνυμος είπε...

Ο Μίθρας, ο Ώρος, ο Ηρακλής, ο Μεσσίας...


Μια Άρτεμις βρεφοκρατούσα στη Βραυρώνα, μια Παναγιά βρεφοκρατούσα στις βυζαντινές εικόνες, μια Ίσις βρεφοκρατούσα στην Αίγυπτο. Το πρότυπο κοινό: η ανώνυμη βρεφοκρατούσα μάνα του αναλώσιμου, μαζικού ανθρώπου. Και η ανάγκη κοινή, από χιλιετία σε χιλιετία: Η ανάγκη να πιστεύεις πως υπάρχει μια μέριμνα ουράνια για το ανθρώπινο γένος, μια δύναμη που το κρατάει στην ασφαλή αγκαλιά της και του προσφέρει μαζί με το γάλα κάποια ελπίδα ότι δεν είναι «μηδέν και τίποτα το γένος των ανθρώπων, όπως ορίζει ένα απεγνωσμένο αρχαιοελληνικό επιτύμβιο, ότι δεν αληθεύει ο Εκκλησιαστής με το απελπιστικό «ματαιότης ματαιοτήτων». Κατά τις ανάγκες τους έπλασαν τις θεότητές τους οι άνθρωποι. Και κατά την εικόνα του προσώπου τους, όπως το είπε ο Ξενοφάνης τον 6ο αιώνα π.Χ. Κι αφού τις πλάσουν, πολεμούν για να επιβάλουν τη μονοκρατορία τους.

Αλλά και για να διατηρήσουν την «αποκλειστικότητα χρήσεως» των θεών τους, που τους πολιτογραφούν με τη δική τους εθνικότητα. Οι θρησκείες όμως, όσες έχουν τη δύναμη να γίνουν οικουμενικές, έχουν το γνώρισμα να αλληλολεηλατούνται, να χτίζεται η καθεμιά πάνω στα ερείπια των προηγούμενων, αποσπώντας από τη στάχτη τους ό,τι πρόσφορο. Οι ιδέες και οι εσχατολογικές ουτοπίες οικοδομούνται όπως τα ιδρύματα της λατρείας: με πρώτη ύλη τα θρύψαλα των προηγούμενων ναών, κίονες, θραύσματα αγαλμάτων, σακατεμένα ψηφιδωτά...

Π. Μπουκάλας.Καθημερινή,24.12.2011

ΥΓ.. Και για να ΦΡΕΣΚΑΡΟΥΜΕ λιγάκι την μνήμη μας από την πιο πρόσφατη ιστορία:

Ο Θεοδόσιος ο Β, το σωτήριο έτος449 μ χ «επιτάσσει την καταστροφή οτιδήποτε μπορεί να προκαλέσει την οργή του Θεού ή να πληγώσει τις χριστιανικές ψυχές».

O ορισμός είναι σαφέστατος. Συμπεριλαμβάνει μέγα εύρος από βιοπραγίες και δίνει το σύνθημα στις ορδές των Χριστιανών να μη αφήσουν τίποτε όρθιο.

Ειδωλολάτρεις απίστους , ναούς ελληνικούς ,αγάλματα, στάδια , βιβλία, συγγράμματα φιλοσοφικά και επιστημονικά, ιππόδρομους, φιλοσοφικές σχολές, όλα στο πυρ του εξώτερο διότι είναι του διαβόλου έργα.
Πίσω λοιπόν στις σπηλιές.. και στο πρωτογονισμό.

Νωρίτερα, εκείνος ο Μέγας και μετέπειτα Άγιος Κωνσταντίνος ανακηρυχθείς, αφού πρώτα έγινε παιδοκτόνος και ανθρωποκτόνος δίδοντας εντολή να εκτελεστούν ο γιός του και ο α ανιψιός, διότι κατηγορήθηκαν από την δεύτερη σύζυγό του Φαύστα ότι αποπειράθηκαν να την παραπλανήσουν,
όταν διαπίστωσε ότι η ευειδής και καλλιπάρειος αυτοκράτειρα τον εξαπάτησε κατηγορώντας άδικα τους "συγχωρημένους" δεν δίσταξε να γίνει και συζυγοκτόνος.

Δεν σταματά εδώ, αυτός ο χριστιανικότατος αυτοκράτωρ.
Αφού ανακηρύξει τον εαυτότου 13ο
Απόστολο στη οικουμενική σύνοδο της Νίκαιας,
δεν διστάζει να εξαγοράσει την σωτηρία της ψυχής του και την σιωπή της εκκλησίας με δωρεές, φοροαπαλλαγές , ανεγέρσεις εκκλησιών ( Α, Πέτρος, Α, Λαυρέντιος).
Και το βασικότερο : Εγγράφει στο ρωμαϊκό δίκαιο σειρά άρθρων με τα οποία καθιστά τον Χριστιανισμό επίσημη θρησκεία και τους χριστιανούς μετόχους του ασκητικού ιδεώδους και αμείλικτους διώκτες της έκλυσης των ηθών της παρακμάζουσας αυτοκρατορίας.
..για να φτάσουμε αισίως στον απίθανο Ιουστινιανό που έβαλε οριστική ταφόπλακα και σε αυτή ακόμα τη ανεπανάληπτη μητέρα και τροφό της μεταφυσικής, πρόδρομο του Χριστιανισμού, την Ακαδημία της Αθήνας..

Ως προς τα λοιπά, τα δόγματα της εκκλησίας δεν επιδέχονται ούτε ίχνος αμφισβήτησης.

Ανώνυμος είπε...

Χρόνια πολλά και ανθρώπινα
Χωρις μύθους
με Ώρους, Κρίσνα και Χριστούς
ούτε και Παναγίες!

Μ' αν, στην ουσία, σβήστηκαν
οι μύθοι απ' την αλήθεια
ούτε τα "ποίμνια" χάθηκαν
ούτε τα παραμύθια!

Ζουν οι "ποιμένες" και "βοσκοί"
καλά κρατούν οι μύθοι,
από μπαλκόνια κι άμβωνες
δέσμια κρατούν τα πλήθη.

Καλή η αλήθεια μα πικρή
κι ο κόσμος αν την μάθει
το σκυλολόι που "τρώει" τη Γη
ζημιά πολλή θα πάθει.

Χρόνια Πολλά κι Ανθρώπινα!
Κι αυτό δεν είναι μύθος:
Ένας κι αν είναι αδύναμος
όλοι μαζί είναι πλήθος...

Κ.Β., 24-12-2011

Eξ αντιγραφής.

Ανώνυμος είπε...

Aπό facebook:

"Ανάμεσα στους ευνοηθέντες από τα λαδώματα ήταν ο πρώην υπουργός άμυνας της Ελλάδας Άκης Τσοχατζόπουλος. Όμως δεν διώχθηκε στην Ελλάδα." (sueddeutsche.de)

Γιατί να διωχθεί στην Ελλάδα, εδώ έκανε απλά τον σοσιαλΗστή, εκεί λαδωνόταν...

Ανώνυμος είπε...

To trend στο Βατικανό φέτος ήταν η Συρία. Στο Φανάρι η παγκόσμια ειρήνη. Τόσα χρόνια, τόσες εκκλήσεις και ουδείς ανησυχεί μήπως δεν υπάρχει κανένας εκεί πάνω.

protagon.gr

Ανώνυμος είπε...

...Κανονικά μπαίνοντας η 1η Ιανουαρίου με τις ανατιμήσεις στο ρεύμα θα έπρεπε νομίζω να δώσει το σήμα να σβήσουν όλοι κάθε μη απαραίτητο φωτισμό, κυρίως εξωτερικό. Γλομπάκια, δεντράκια, στολιδάκια στα σπίτια μας και οι Δήμαρχοι την κούφια εορταστική φωταψία τους. Και στα κάπως πιο σκοτεινά κάτσουμε και να σκεφθούμε, τώρα που μας βούτηξαν το πορτοφόλι, τι στο καλό από εδώ και πέρα μένει για να γιορτάζουμε τα «Χριστούγεννα»;

Άλκης Γαλδαδάς protagon.gr

Ανώνυμος είπε...

Mη κολλάς.
Το ξανάγραψες.
Δεν είναι ο Άκης το πρόβλημα.
Θα ήταν διαμαρτία διαπλάσεως αν έλειπε από το γίγνεσθαι.
Χωρίς τους Εφιάλτες είναι αδύνατο να γραφεί η ιστορία.
Τα ιστορικά ονόματα έχουν ανάγκη από τέτοιους αχθοφόρους.
Και ό Άκης-παρά λίγο πρωθυπουργός της χώρας- είχε αυτή την ικανότητα,
να είναι ο ισόβιος καροτσέρης των αποσκευών του μεγάλου και ανεπανάληπτου ΑΝΔΡΕΑ...
Και εσύ Μιμή ένα να θυμάσαι,
αν ήμουν Θήλυ, θα είχα σκάσει από τη ζήλια μου...
ΥΓ.. το θυμάμαι σαν σήμερα. Καθ οδό προς Φιλιππιάδα και κατά μήκος των στροφών του Μακρυνόρους άκουγα από το ραδιόφωνο ΣΥΜΠΑΣΑ την Αριστερά να οδύρεται για το ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΚΟ!
Επέλεξαν εκείνη την ώρα για ηγέτη του ΠΑΣΟΚ, τον λογιστάκο Σημίτη και όχι τον ΣΟΣΙΑΛΑ - σύντροφο Άκη!

Άστα, φίλε,
...Απόσκατα. Η μνήμη τσακίζει κόκαλα.
Oδυρμοί για τον Άκη,
Πανηγύρια για τον Σαρτζετάκη !
Αποθέωση της ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΙΑΛΕΚΤΙΚΗΣ...

Ανώνυμος είπε...

- Είναι αριστεροί όσοι δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν ΚΚΕ ή ΣΥΡΙΖΑ;
Ή πρόκειται για διαμαρτυρόμενους, που καλύπτονται από την αντιμνημονιακή φιλολαϊκή συνθηματολογία,
ενώ στην πραγματικότητα δεν επιθυμούν την ανατροπή του μοντέλου οργάνωσης της οικονομίας;

- Έχουν εγκαταλείψει την πελατειακή αντίληψη (πρόθεση ψήφου με βάση την προσδοκία διευκόλυνσης) όσοι γυρίζουν την πλάτη στο δικομματισμό,
ή απλώς εκδικούνται για το βίαιο τέλος μιας βολικής αυταπάτης;

- Με άλλα λόγια, η κοινωνία ζητά έναν νέο πολιτισμό από το πολιτικό σύστημα,
ή επιστροφή στις καλύτερες μέρες του χθες;

ΥΓ...
της Αγγελικής Σπανού(Μεταρρύθμιση) τα ερωτήμματα.

Εγώ απλώς θα απαντούσα με τις διαζευκτικές ερωτήσεις...