ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ:απευθείας σύνδεση με φωλιά πελαργών.

Δημόσια διαβούλευση και Επιχειρησιακό πρόγραμμα 2012-2014 (από σχόλιο)

«Έναρξη δημόσιας διαβούλευσης της Α΄ Φάσης του Επιχειρησιακού Προγράμματος του Δήμου Zηρού, για την τριετία 2012-2014”

Eυχαριστώ τα μάλλα για την βοήθεια. Το βρήκα και το ξαναδιάβασα σαν επίσημο πλεον ντοκουμέντο. Τελειώνοντας την ανάγνωση-καμία προσπάθεια για μελέτη- πάτησα ασυνείδητα το Esc και όπου φύγει-φύγει … και ακόμα τρέχω. Από χθες αυτή η συνεχής και ακατάπαυστη φυγή Καμία διάθεση για προσθήκη σκέψεων ή προτάσεων ούτε καν για σχολιασμό.
Σήμερα άλλαξα γνώμη και ξαναγύρισα σε άλλη όμως οθόνη αυτή τη φορά-πολύ μεγάλων διαστάσεων και άρχισα να διαβάζω από την αρχή και μάλιστα μεγαλοφώνως για να προσαρμόζω ταυτόχρονα την άρθρωση μου στα νεά πρόσθετα δεδομένα της στοματικής μου κοιλότητας…με πρόθεση να ξαναδώ τα

πράγματα πιο ψύχραιμα και πιο νηφάλια με την απέλπιδα ελπίδα ότι «δεν μπορεί κάτι πρέπει να βγει από αυτή την προσπάθεια.
Όμως μετά την ανάγνωση κόλλησα. Τι στο διάολο διαβούλευση είναι αυτή με ένα ξηρό κείμενο στην ανάρτηση – πιστό αντίγραφο του πρόχειρου και αρχικού χωρίς τις προτάσεις της επιτροπής διαβούλευσης;, χωρίς τις απόψεις ή τις αποφάνσεις των μελών του δημοτικού συμβουλίου; Καλούμαι δηλαδή να συντάξω μια έκθεση των απόψεών μου και με ένα e-mail να το αποστείλω για τα 

περαιτέρω ! Που είναι ο λόγος και ο αντίλογος; Ποιος από τους συμπολίτες μας θα κρίνει, θα επικρίνει ή θα επικροτήσει τις προτάσεις μου; Εγώ, ο απλός πολίτης που αποφάσισα να συμμετάσχω σε αυτόν τον διάλόγο δεν έχω δικαίωμα να διαβάσω τις προτάσεις των άλλων συμπολιτών μας προκριμένου να ζυμώσουμε και να συνθέσουμε ένα μίνιμουμ προτάσεων που οδηγούσε σε μια ρεαλιστική και πραγματικά αναπτυξιακή σύνθεση;
Αυτό το πολυσέλιδο σενάριο που έχουμε μπροστά μας που στοχεύει; Ποια είναι η αναπτυξιακή του πρόταση; Ποιες είναι εκείνες οι επείγουσες μελέτες που πρέπει να συντάξουμε ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ προκειμένου να επιτύχουμε αυτόν τον ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΣΤΟΧΟ;
Διαβάζω με ικανοποίηση:
«Συγκράτηση πληθυσμού στους μικρούς-φθίνοντες ωστόσο οικισμούς-οι οποίοι εφ, όσον οργανωθούν με τις απαραίτητες υποδομές θα προσφέρουν ένα ελκυστικό περιβάλλον για την εγκατάσταση νέου πληθυσμού». Δεν νομίζω ότι θα υπάρξει συμπολίτης σε αυτό το Δήμο που θα μπορούσε να προβάλλει την παραμικρή ένσταση. Όμως ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΜΠΑΚΈΡΑ ΔΕΝ ΓΡΆΦΟΥΝ ΤΊΠΟΤΕ !
Ποιες μπορεί να είναι αυτές οι υποδομές;
Μιλάμε για υποδομές πρόσβασης και κοινωνικών αγαθών(ρεύμα, νερό) ή μήπως για επαγγελματικές και ποιες είναι αυτές οι τελευταίες;
Με ποιες και πόσες μελέτες πρέπει να σχεδιαστούν προκειμένου να υλοποιηθούν μέσα στην τριετία;
Οι υποδομές που πρέπει α γίνουν στο πανέμορφο Τσαγκαρόπουλο είναι οι ίδιες με αυτές που πρέπει να δίνουν επί παραδείγματι στην Τύργια Κρανιάς;
Πως και πότε θα σχεδιαστούν αυτές οι υποδομές όταν πουθενά δεν αναγράφεται τι και πόσο παράγεται σε κάθε διαμέρισμα;
Με ποια δεδομένα θα κάνουμε προτάσεις για τον αναπτυξιακό σχεδιασμό στη πρωτογενή τομέα όταν δεν αναγράφεται πουθενά έστω και μια λέξη το είδος της παραγωγής και ο ζωικός πληθυσμός του κάθε διαμερίσματος..
Ποιο είναι αυτό το επιζητούμενο «ελκυστικό περιβάλλον» προκειμένου να εγκατασταθούν εκεί αυτοί που θα συνθέσουν τον νέο πληθυσμό της κάθε περιοχής;
Με ποιες επενδυτικές προτάσεις θα ενθαρρύνουμε αυτούς τους ανθρώπους και επι πλέον ποιες είναι εκείνες οι προτάσεις , οι ενέργειες και οι πράξεις του ΔΉΜΟΥ για τους είδη υπάρχοντες αγρότες για την βελτίωση και αύξηση της παραγωγικότητας τόσο για το δικό τους καλό όσο και για να γίνουν παράδειγμα μίμησης και προσέλκυσης για τους «λούμπεν» πλέον των μεγαλουπόλεων;

ΥΓ. Δημοσιεύω το παρόν στο Filoiko –και όχι στη «δημόσια διαβούλευση» για να μη πεταχτεί στο κάλο των αχρήστων.

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γι’ αυτό, εδώ που φτάσαμε:

•Αν δεν συνειδητοποιήσουμε πως χρειαζόμαστε πολιτιστικές συντεταγμένες πορείας με όρους υπαρξιακής αναθεμελίωσης της κοινωνίας μας, της πολιτείας μας και της ίδιας μας της «ψυχής», πάντοτε στη βάση του κληρονομημένου απ’ τους αιώνες αξιακού μας πλούτου.
•Αν, εντέλει, δεν αποφασίσουμε να πληρώσουμε το υψηλό κόστος της εθνικής μας αξιοπρέπειας και να σηκώσουμε στους ώμους μας το μέλλον του τόπου μας, δεν θα ξεφύγουμε απ’ τα τοκογλυφικά νύχια των δανειστών μας και της «τροϊκανής αρμοστείας», που είναι η επικυρίαρχη εντολοδόχος της αδυσώπητης εξουσίας τους.

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ….

ΓΙΑ ΤΗΝ «ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ»
Είπε ;
Δεν μένω όμως στις διαπιστώσεις ούτε σε μια οιονεί σπουδή της ουσίας της πολιτιστικής μας ταυτότητας, αλλά περνώ και στη σηματοδότηση μιας πορείας διεξόδου προς μετατροϊκανό ξέφωτο.
Έχοντας πλήρη επίγνωση των δυσκολιών άρθρωσης ενός οραματικού και ρεαλιστικού ταυτόχρονα «διά ταύτα», προσπαθώ να σηματοδοτήσω:
· Τις συντεταγμένες της ζητούμενης αναθεμελιωτικής, ανορθωτικής και αναγεννητικής στρατηγικής διεξόδου σε μετατροϊκανό ξέφωτο.
· Το νέο όραμα, που έχει ανάγκη ο τόπος μας, τον νέο πατριωτισμό, στη βάση του εαμικού: ελληνικότητα + διεθνισμός + δημοκρατία + ουμανισμός, τη νέα συλλογικότητα, που τόσο έχουμε ανάγκη τούτους τους πολύ δίσεκτους καιρούς.
Όλες οι δύσκολες αναζητήσεις μου έχουν ως αφετηριακή τους βάση την πεποίθησή μου πως τούτο το μαύρο χάλι που περνάμε δεν είναι μόνο μια οδυνηρή οικονομική χρεοκοπία, με όλα τα επαχθή της συνακόλουθα, αλλά μια φοβερή δοκιμασία με διαστάσεις εθνικής τραγωδίας, που απειλεί τις ίδιες τις υπαρξιακές αντοχές της ελληνικής μας συλλογικότητας.
Γι’ αυτό, εδώ που φτάσαμε:
.Αν δεν συνειδητοποιήσουμε πως χρειαζόμαστε πολιτιστικές συντεταγμένες πορείας με όρους υπαρξιακής αναθεμελίωσης της κοινωνίας μας, της πολιτείας μας και της ίδιας μας της «ψυχής», πάντοτε στη βάση του κληρονομημένου απ’ τους αιώνες αξιακού μας πλούτου.
· Αν, εντέλει, δεν αποφασίσουμε να πληρώσουμε το υψηλό κόστος της εθνικής μας αξιοπρέπειας και να σηκώσουμε στους ώμους μας το μέλλον του τόπου μας, δεν θα ξεφύγουμε απ’ τα τοκογλυφικά νύχια των δανειστών μας και της «τροϊκανής αρμοστείας», που είναι η επικυρίαρχη εντολοδόχος της αδυσώπητης εξουσίας τους.

YΓ.
Ο συμπατριώτης μας ΛΑΟΚΡΑΤΗΣ ΒΑΣΣΗΣ σε συνέντευξη του για το νέο του βιβλίο :
«Η χρεοκοπία της μεταπολίτευσης.»
Αξίζει τον κόπο να διαβαστεί απ όλους μας, γιατί σε κάποια από τις σελίδες του ο «πας-‘εκαστος» εξ ημών θα εντοπίσει και τον εαυτό του.

Ανώνυμος είπε...

Ξεσκονίζοτας το αρχείο του filoiko
η ματιά μου κολλάει πάνω σε τούτο το εδάφιο :

Η ΤΙΟΙΚΗ ΑΡΧΗ μέσα από την επαφή και τη συνεργασία με τις πρωτοβουλίες πολιτών ή με άλλες μορφές οργάνωσης του κινήματος, όχι μόνο έρχεται δίπλα στη λαϊκή βάση, αλλά ταυτόχρονα ξεφεύγει και από την ύβρη των κλειστών θυρών στις απαιτήσεις των πολιτών. Εμπλουτίζεται με νέες ιδέες, φιλτράρει τους στόχους της όχι σε μία ψηφοθηρική λογική, αλλά σε μία οραματική προοπτική για τον τόπο. Άλλωστε, οι ίδιες οι κινηματικές δράσεις είναι εκείνες που ενισχύουν την τοπική διεκδίκηση προς την εξουσία.

Είναι επιβεβλημένη ανάγκη όμως οι πρωτοβουλίες τούτες να λειτουργούν στο πρότυπο της αυτοοργάνωσης. Μόνο όσο είναι αυτοδιοικούμενο και ανεξέλεγκτο μπορεί το κίνημα να παράγει ιδέες και να αμφισβητεί. Και η αμφισβήτηση είναι η λειτουργικότερη αρετή της δημοκρατίας, αφού θέτει υπό συνεχή κρίση και έλεγχο κάθε θεσμό, κάθε δράση. Η αμφισβήτηση του κινήματος είναι η πεμπτουσία της προόδου, αφού εγκαταλείπει τη λογική της επανάπαυσης, αρνείται το σκεπτικό της στασιμότητας και θέτει σε κίνηση όλη την κοινωνία προς εξεύρεση νέων, καλύτερων και πιο ανθρώπινων λύσεων για τα ζητήματα που την αφορούν.

Σαφώς και μία ανεξέλεγκτη οργάνωση μπορεί να έρχεται σε αντίθεση με τις πολιτικές κινήσεις της τοπικής αρχής. Ωστόσο, η εμπειρία δείχνει ότι οι κινηματικές πρωτοβουλίες -επειδή ακριβώς δεν αποσκοπούν στην πολιτική σύγκρουση ως αντιπολιτευτικό αυτοσκοπό, αλλά στην επίλυση ακανθωδών προβλημάτων- έχουν την ευελιξία της ιδεολογικής ανανέωσης, του διαλόγου και της συνεργασίας."

18 Δεκεμβρίου 2009..

ΥΓ..Τρεις Δεκέμβρηδες μετά.

ΌΠΙΣΘΕΝ ΟΛΟΤΑΧΩΣ...

Ανώνυμος είπε...

Ποιος ήταν ο απόηχος από την συνεδρίαση της επιτροπής διαβούλευσης;
Μέχρι στιγμής μηδενικός ..με εξαίρεση βεβαίως τις φωνές που εκφέρονται μέσα από τις σελίδες του filoiko .
Λαμπρή επίσης εξαίρεση αποτελεί και το θαυμάσιο σχόλιο του συνδημότη μας Νίκου Νικολάου στο τελευταίο φύλλο της Φωνής..
Συμπυκνώνει με μεγάλη ευστοχία το ουσιαστικό πλαίσιο μέσα στο οποίο πρέπει να κινηθεί και να δράσει μια πραγματικά δημιουργική επιτροπή διαβούλευσης.

Β.Γ

ΥΓ.. Μιλτιάδη , αναδημοσίευσε αυτό το σχόλιο. Για τους αναγνώστες του blog ..και για την μικρή ιστορία αυτού του τόπου, όσο κι αν τα καθημερινά δρώμενα φαίνονται ευτελή και τετριμμένα..
Γιατί και αυτά αφήνουν τα όποια αποτυπώματά τους μέσα στο χώρο και στο χρόνο…

filoiko είπε...

Από την ΦΩΝΗ 13-12012

Η προγραμματισμένη για τις 10-1-2012 συνεδρίαση της επιτροπής διαβούλευσης του Δήμου Ζηρού αναβλήθηκε λόγω έλλειψης απαρτίας. Πραγματοποιήθηκε την επόμενη μέρα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στη Φιλιππιάδα, αλλά και πάλι με πενιχρότατη συμμετχοή. Από τους αιρετούς παραβρέθηκαν μόνο ο κ. Βογιατζής και ο κ. Παπαδιώτης.
Η Λάκκα Θεσπρωτικού έλαμψε δια της απουσίας της.
Ο Δήμαρχος παρουσίασε το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Δήμου για την τριετία 2012-2014. Ήταν ο στρατηγικός σχεδιασμός, ένα πλαίσιο στόχων, που, όπως είπε, θα εξειδικευθεί μέχρι το Σεπτέμβριο. Ακούστηκαν κάποιες προτάσεις αλλά ουσιαστικά διαβούλευση δεν έγινε. Δεν ειπώθηκε τίποτε για τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες του Δήμου μας:
-Τον οικονομικό μαρασμό της περιοχής
-Την ερήμωση των χωριών
-Την ανάπτυξη και τη χρήση γης
-Την υποβάθμιση και κλείσιμο δημόσιων υπηρεσιών στο δήμο μας
-Τη διαχείριση σκουπιδιών και την υποβάθμιση του περιβάλλοντος
-Τους οδικούς άξονες της παραεγνατίας και της σύνδεσης Πρέβεζας-Ιόνιας οδού που είναι υπό μελέτη.
-Τα προβλήματα που απασχολούν όσους έχουν απομείνει στα χωριά μας.
Θα είναι κρίμα να αφήσουμε να εκφυλιστεί ο θεσμός σε μια απλή τυπική διαδικασία. Η Επιτροπή Διαβούλευσης θα μπορούσε να κινητοποιήσει τους συμπολίτες μας να ενδιαφερθούν για τα κοινά και να συνεισφέρει σημαντικότατα στη διαμόρφωση προτάσεων για τα ζητήματα που απασχολούν τον τόπο μας και την συναδέλφωση και ομογενοποίηση των 22 χωριών του Δήμου, αν καταφέρει να οργανώσει και υλοποιήσει αυτό που λέει το όνομά της: διαβούλευση. Διαβούλευση σε κάθε τοπική κοινότητα με όλους τους τοπικούς φορείς, τις παραγωγικές τάξεις, τους επαγγελματικούς, επιστημονικούς και πολιτιστικούς συλλόγους, τις ενώσεις πολιτών. Να διαδραματίσει ένα ρόλο συντονιστικό, δημιουργικό και ανανεωτικό, ξεπερνώντας τις κομματικές και παραταξιακές αγκυλώσεις.
Προς αυτή την κατεύθυνση πρέπει να αναζητηθούν τρόποι δράσης και ο κανονισμός λειτουργίας της.
Νίκος Νικολάου

Ανώνυμος είπε...

Με αφορμή τη συζήτηση για το Κέντρο Υγείας στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο...
Ακούστηκαν πολλές και άκρως ενδιαφέρουσες απόψεις με ιδιαίτερη βαρύτητα ,όπως οι θέσεις των εργαζομένων , της κ.Κωστούλα κα.Παρά τις διαβεβαιώσεις του Διευθυντή του Νοσοκομείου Πρέβεζας, εμένα προσωπικά μου φάνηκε η όλη διαδικασία σαν το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου.
Ανεπίσημες συζητήσεις με πολλούς ανθρώπους που εμπλέκονται, σκιαγραφούν το τέλος του Κέντρου Υγείας της Φιλιππιάδας. Δε χρειάζεται να πω τίποτε για τη σπουδαιότητα της ύπαρξής του στον τόπο μας -ιδιαίτερα από δω και πέρα, στην περίοδο κρίσης που περνάμε-παρά μόνο ότι δεν πρέπει να μείνουμε αδρανείς. Η Αντιπολίτευση του δήμου πρότεινε πιο δυναμικές παρεμβάσεις και όχι μόνο την επανάληψη ενός απλού ψηφίσματος. Οι εργαζόμενοι συμφώνησαν ότι οι ενέργειές μας από δω και στο εξής θα πρέπει να είναι δραστικές. Το πρώτο και το σημαντικότερο είναι να ενημερωθεί ο κόσμος, ο οποίος εξυπηρετείται σε πολύ μεγάλο βαθμό από το Κ.Υ. και να προβούμε όλοι μαζί σε μαζικές κινητοποιήσεις που δε θα αφήνουν περιθώρια στους ιθύνοντες για αλλαγή του παρόντος καθεστώτος.
Σ'αυτήν την κατεύθυνση γράφω τα παραπάνω προς ενημέρωση και συζήτηση για αυτό το πολύ σοβαρό θέμα που αν δεν προσέξουμε έγκαιρα ,θα έχει ανεπανόρθωτες επιπτώσεις για τη Φιλιππιάδα στον τομέα της υγείας ,φυσικά.

Ανώνυμος είπε...

ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ. ΜΕΙΖΟΝ ΘΈΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥς ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ . ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΣΧΟΛΙΑΣΤΗ ΓΙΑ ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΡΙΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ. ΟΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΟΜΩΣ ΘΕΛΟΥΝ ΜΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΟΥ ΝΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΥΣΗ ΣΗΜΑΝΤΙΚΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ.ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΚΑΜΜΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΦΡΟΝΤΙΣΕ ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΟΙ ΚΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑΤΡΩΝ ΠΟΛΛΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ΣΕ ΕΠΟΧΕΣ ΠΟΥ ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΕΦΙΚΤΟ. ΑΣ ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΡΑ ΠΕΝΤΕ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΙ Η ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΕΝΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΜΕΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΕΙΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

Πρωί-πρωί,
Για "την καλη μέρα μας".

"...Ελάχιστοι τόνοι ελαιόλαδου εμφιαλώνονται και πακετάρονται εν Ελλάδι. Το μεγαλύτερο μέρος ως χύμα, εξάγεται στηνν γειτονική Ιταλία σε κόστος φραγκοδίφραγκων και στην συνέχεια οι Ιταλοί με τις δικές τους σύγχρονες υποδομές το εμφιαλώνουν, το εξάγουν και το πουλάνε χρυσάφι ως το καλύτερο και πιο υγιεινό λάδι της υφηλίου. Με απλά λόγια πρώτη, φυσική, ύλη υπάρχει εν αφθονία σ' αυτόν τον ευλογημένο τόπο που λέγεται Ελλάδα. Εξαιρετικό χώμα, εξαιρετικό υπέδαφος, μοναδικές καιρικές συνθήκες. Ομως από την συλλογή και την εκμετάλλευση μέχρι την επεξεργασία, το μάρκετινγκ και τη σύγχρονη τυποποίηση, μεσολαβεί το απύθμενο χάσμα που χωρίζει την Ελλλάδα από οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα. Ετσι συμβαίνει το εξής σουρεαλιστικό. Ο Ελληνας να δουλεύει περισσότερο από τον Γερμανό. Ομως λόγω τριτοκοσμικών υποδομών, να παράγει ευτελές και πανάκριβο προϊόν. Επομένως, σου λένε, αφού υποδομές γιοκ, τότε ο έλληνας εργαζόμενος πρέπει να καταλήξει σε Αλβανό. Που πάει να πει... Και το λέω αυτό επειδή εκτός από τους πολιτικούς φταίει και η δική μας η άδεια κεφαλή. Πάει να πει λοιπόν ότι όλα αυτά τα χρόνια φροντίσαμε την εξωτερική μας φτιασιά, με κάθε είδους μπιχλιμπίδια μοδάτα και ευρωπαϊκά. Ταυτοχρονα καταστρέψαμε και αδειάσαμε απ' όλα τα βασικά και εσωτερικά. Οπως ακριβώς φτιάχνουμε τα σπίτια μας. Μάρμαρο στους λουτροκαμπινέδες, με τοίχους χάρτινους και με μονωτικό υλικό κατάλληλο για την Αφρική. Εξω κούκλα, μέσα πανούκλα. «Ετσι είσαι;» σου λένε. Αρπα τώρα μισθό Βουλγαρίας!"
Δ.Δ

ΥΓ "Αυτή είναι η Ελλάδα" !

Είχαν ξεσηκωθεί τότε τότε και οι περήφανες ελληνικές πέτρες κατά του λογιστάκου Σημίτη.
Είχε συντρίψει τότε τόσο ψυχρά και άκαρδα την ελληνική μας περηφάνεια ...άνευ αποχρόντος λόγου

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχισμένος δηλώνει ο Χρυσοχοίδης γιατί είναι υπουργός ανάπτυξης σε χώρα που βρίσκεται σε ύφεση.

Συγνώμη σύντροφε, θα φροντίσουμε να φέρουμε την ανάπτυξη και μετά σε ξαναβάζουμε υπουργό ανάπτυξης. Ευτυχισμένο αυτή την φορά.

Τελικά ο άνθρωπος είναι και πολύ μαλάκας.