ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ:απευθείας σύνδεση με φωλιά πελαργών.
Βράδυ Κυριακής 15 Ιαν 2012.Τι άλλο από ποδόσφαιρο στην Φιλιππιάδα;



Σαββάτο 14 Ιαν 2012 μεσημέρι στην πλατεία
πρωί Σάββατο 14 Ιαν 2012.Δεν έχει χιόνια ο Γκογκόμυλος αλλά κάνει ψοφόκρυο...
Από την συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης 11/1/2012
 Συνεδριάζει σήμερα 10/1/2012 η επιτροπή διαβούλευσης του Δήμου Ζηρού προκειμένου τα 50 μέλη της να εκφέρουν την γνώμη τους πάνω σε ένα προσχέδιο του «επιχειρησιακού σχεδίου» και να διατυπώσουν τις δικές τους προτάσεις για αυτό το ΠΕΡΙΦΗΜΟ ΣΧΕΔΙΟ, που υποτίθεται ότι θα φέρει ένα πακτωλό χρημάτων από τα ΕΣΠΑ και τα άλλα ευρωπαϊκά προγράμματα για να αναγεννηθεί επιτέλους αυτός ο τόπος !


Κατά σύμπτωση έπεσε στα χέρια μου αυτό το προσχέδιο, που αν δεν απατώμαι έχει εγκριθεί κατα πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο ενώ η αντιπολίτευση το καταψήφισε χωρίς βεβαίως να αντιπροτείνει κάτι το πραγματικά αναπτυξιακό..

Κουραστική και μονότονη η ανάγνωσή του .Πρόκειται για μια μετριότατη έκθεση ιδεών εξ αντιγραφής !

Εξ άλλου τι άλλο θα μπορούσαν να προτείνουν τρεις υπάλληλοι της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου και ένας οικονομολόγος για την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής από το να περιοριστεί σε τούτη την αξιοθρήνητη φράση :

«Θα επιδιώξουμε την ισόρροπη ανάπτυξη όλων των περιοχών» !


Με αυτή την φαεινή ιδέα τους θα συγκλονίσουν τους ευρωπαίους κουτόφραγκους και το χρήμα θα ρεύσει για να σωθεί επιτέλους αυτός ο τόπος!

Τι να πει κανείς; Να κλάψει ή να γελάσει ;

Δεν υπάρχουν τεχνοκράτες; δεν υπάρχουν ειδικοί επιστήμονες;

δεν υπάρχουν επιτυχημένοι επιχειρηματίες και νοικοκύρηδες συμπολίτες σε αυτό τον τόπο που έχουν διαπρέψει στον επαγγελματικό και επιχειρηματικό τομέα οι οποίοι θα μπορούσαν να καταθέσουν προτάσεις , η υλοποίηση των οποίων θα άλλαζε την μοίρα ολόκληρης της περιοχής τουλάχιστον στον πρωτογενή και δευτερογενή αγροτοκτηνοτροφικό τομέα;

Όταν αυτή τη στιγμή στη περιοχή Φιλιππιάδας παράγεται το σχεδόν το 15% του ελληνικού χοιρείου κρέατος, όταν εκτρέφεται το καλύτερο πρόβατο της Μεσογείου, όταν παράγονται εκατοντάδες χιλιάδες κοτόπουλα, όταν διατηρούνται σε λειτουργία τέσσερα βιομηχανικά σφαγεία , τέσσερα εργοστάσια επεξεργασία κρέατος , δυο κορυφαίες βιομηχανίες τυροκομίας και αρκετές μικρότερες , όταν αυτός ο τόπος είναι προικισμένος με τους ευφορότατους και τελείως ανεκμετάλλευτους κάμπους της Μπόιδας- Μαυρής, του Κερασόβου- Κλεισούρας και της Φιλιππιάδας-Ν. Κερασουντας - Πέτρας , που θα μπορούσαν να μετατρέψουν την περιοχή μας σε πραγματική Ολλανδία της Ελλάδας,


Ο δήμαρχος και η δημοτική πλειοψηφία ανάθεσε σε κάποιους, ακατάλληλους για αυτή τη δουλειά υπάλληλους- δεν έχω τίποτε με τους ανθρώπους, ούτε ξέρω ποιοι είναι- να φτιάξουν μια έκθεση ιδεών που είναι για γέλια και για κλάματα.


Και σαν να μη έφθανε αυτό, σήμερα καλεί την επιτροπή διαβούλευσης- άλλος θίασος αυτός-να βάλλει την σφραγίδα της !

Με το συμπάθιο αλά περί θιάσου πρόκειται.

Όταν σε αυτή την επιτροπή το 15% των συμμετεχόντων προέρχεται από το σύλλογο περί βιβλίου και άλλων τινών περί το περιβάλλον και ούτε 1% από τους πραγματικούς φορείς της Ανάπτυξης δεν είναι για γέλια και για κλάματα;


ΤΟ ΤΙ ΕΠΡΕΠΕ ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΓΊΝΕΙ δεν χωράει σε αυτό το σχόλιο. Θα επανέλθουμε …

Β.Γ


Κυριακή 8 Γενάρη 2012 απόγευμα στο γήπεδο. 
 Ο Εθνικός παίζοντας στην έδρα του  νίκησε την Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012 τον Θεσπρωτό Ηγουμενίτσας με σκορ 3-2.


Σάββατο 7 Γενάρη 2012 
Γιορτές τέλος...Βόλτα με ένα τραγούδι.

30 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ!ΤΩΡΑ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΚΡΕΣΕΝΤΟ;

Ανώνυμος είπε...

Μίλτο σ' ευχαριστούμε για το μουσικό βιντεάκι.

Ανώνυμος είπε...

Ενα τοσο ομορφο τραγουδι και μια τοσο ασχημη πολη! Ευτυχως εχει πολλες ομορφιες κοντα της. Πραγματικα ομως αναρρωτιεμαι κ. Ζηκο τι ειναι αυτο που σας κανει να καταγραφετε ασταματητα τις εικονες της μικρης μας πολης.

Ανώνυμος είπε...

Σε απαντηση του προηγουμενου αρθρογραφου πιστευω οτι η ομορφια ειναι υποκειμενικη.Μπορει να βρισκεσαι στην ομορφοτερη πολη του κοσμου και να αισθανεσαι πολυ ασχημα.Ο τοπος που μεγαλωσαμε και τον κουβαλαμε μεσα μας ειναι μοναδικος.Συνδεομαστε μαυτον οποιοσδηποτε κι αν ειναι.Σημασια εχουν οι ομορφες εμπειριες ,η μυρουδια απο τον περιγυρο που οσα χρονια κι αν περασουν θα μας ξυπναει μνημες απο τη νεοτητα μας

Ανώνυμος είπε...

Πιστευω αν εναν τοπο δεν τον αγαπας δεν μπορεις να τον εξειδανικευσεις .Ειμαι σιγουρη οτι αυτο κανει ο Μιλτιαδης .Αγαπαει πολυ τον τοπο του και προσπαθει καθημερινα να μας θυμιζει οτι αξιζει αυτη η πολη

filoiko είπε...

Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια.

Στο γήπεδο το απόγευμα δεν είχε πολύ κόσμο.Την βγάλαμε καλά στο πρωτο ημίχρονο είχε ήλιο στο δεύτερο όμως έκανε κρύο.Στον φωτεινό πίνακα δίπλα από το σκορ έδειχνε θερμοκρασία 7 βαθμούς.Δεν δυσκολεύτηκε να κερδίσει ο Εθνικός τον Θεσπρωτό.
Κερδίσαμε 3-2 και με διαιτησία σε αρκετές περιπτώσεις εις βάρος μας.


Το πρωί 8 ειχα πάει στο Ζηρό.Η θερμοκρασία ήταν στους μείον 2.
Αρκετές λακούβες στον χωμάτινο δρόμο με τσιάφι,το νερό παγωμένο.

Συνηθισμένο πλέον πρωινές ώρες,να ακούς μέσα από το δάσος αντίκρυ της λίμνης και τουφεκιές κυνηγών αλλά και τσιριγμό από ξυλοπρίονα που κόβουν δέντρα για καυσόξυλα.
Έναν κυνηγό τον βρήκα σημάδευε προς τα δέντρα στο δρόμο ενώ πέρναγα.Αδιαφόρησε και δεν είπε τίποτα στην παρατηρησή μου ότι εδώ περνάει κόσμος και αυτοκίνητα και είναι επικίνδυνο το κυνήγι.

Και δίπλα το Κέντρο περιβαντολογικής εκπαίδευσης.
Και σε λίγες μέρες εκεί θα λειτουργεί και το 2ο Δημοτικό Σχολείο της Παλιάς.

Καλό βράδυ.

Ανώνυμος είπε...

Που την είδατε την ομορφιά σε αυτή την πόλη;
Κάντε μια βόλτα σε ανάλογες πόλεις του ίδιου μεγέθους σε άλλα μέρη της Ελλάδας ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΊΤΕ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΠΟΛΗ,
ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΆ, ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΆ, ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΑ !

ΕΔΩ
ΚΟΙΤΑΖΕΙΣ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ, ΤΙΣ ΜΠΑΡΟΚ ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ,ΤΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ, ΤΟ ΠΑΡΚΑΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ, ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΑΙ ΑΝΕΜΠΟΔΙΣΤΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΣΚΑΤΩΝ ΚΑΙ ΛΥΜΑΤΩΝ, ΤΟ ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΣΚΟΥΠΙΔΑΡΙΟ,
ΚΑΙ ΣΟΥ ΜΑΥΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ, ΕΥΦΡΑΙΝΕΤΑΙ Η ΨΥΧΗ ΣΟΥ !

ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΤΡΕΧΕΤΕ ΠΟΛΥ ΜΑΚΡΙΑ ,
ΚΑΝΤΕ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΦΙΛΟΘΕΗ, ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΑΗ ΓΙΩΡΓΗ, ΤΗΝ ΝΕΑ ΚΕΡΑΣΣΟΎΝΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΞΑΛΑΦΡΩΣΕΙ ΤΟ ΜΑΤΙ ΣΑΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΠΙΤΙΑ ...ΜΕ ΓΟΥΣΤΟ , ΜΕ ΧΑΡΗ ΚΑΙ ΤΑΞΗ ΒΑΛΜΕΝΑ.

ΥΓ
Η οικονομική άνθιση των τελευταίων δεκαετιών μπορεί να έδωσε στην μεγάλη πλειοψηφία άνεση, δύναμη και επιρροή δεν μπόρεσε όμως να δώσει παιδεία και καλλιέργεια. Αυτές θέλουν χρόνο πολύ και κόπο μεγάλο για να ανθίσουν .
Μέχρι τώρα «σπίτια», βίλες, κουρσάρες μπορούσε να φτιάξει και να αγοράσει κανείς αμέσως. Η γνώση όμως και το γούστο δεν αγοράζονται…με τίποτε.
Προ παντός από εκείνους που είναι ταγμένοι επαγγελματικά να εμπνεύσουν και να επιβάλλουν το γούστο και τη γνώση .
Όταν εκείνοι απέτυχαν τόσο οικτρά να δώσουν και να εμπνεύσουν μια κάποια ταυτότητα σε αυτό το χάνι ,
τι να σου κάνουν οι δυστυχείς τοπικοί άρχοντες, οι οποίοι πέρα από την παρά φύσει φιλοδοξία να γίνουν οι "πρώτοι" της πόλης δεν διέθεταν ούτε γούστο , ούτε γνώση – ακόμα και τη τοιχειώδη- ήταν μετριότητες;
Και η ευθύνη είναι και δική τους, πρωτίστως όμως είναι δική μας.
Ημών των ολεθρίως και ανοήτως ενσταυλισμένων εντός των μικρών ή μεγάλων κομματικών μαντριών.
Δικός μας νάναι και όποιος νάναι!

filoiko είπε...

Θα συναντηθούν σήμερα Δευτέρα 9/1/12 το απόγευμα τα μέλη της Επιτροπής πολιτών Φιλιππιάδας με αφορμή την αυριανή συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου Ζηρού.

Θα γίνει συζήτηση για τον τρόπο παρέμβασης της Επιτροπής πολιτών
με τις δικές της προτάσεις πάνω στο μοναδικό θέμα που αφορά το επιχειρησιακό προγράμμα 2011 - 2014 του Δήμου Ζηρού.

Ανώνυμος είπε...

Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή διαβούλευση του Δήμου Ζηρού προκειμένου τα 50 μέλη της να εκφέρουν την γνώμη τους πάνω σε ένα προσχέδιο του «επιχειρησιακού σχεδίου» και να διατυπώσουν τις δικές τους προτάσεις για αυτό το ΠΕΡΙΦΗΜΟ ΣΧΕΔΙΟ, που υποτίθεται ότι θα φέρει ένα πακτωλό χρημάτων από τα ΕΣΠΑ και τα άλλα ευρωπαϊκά προγράμματα για να αναγεννηθεί επιτέλους αυτός ο τόπος !

Κατά σύμπτωση έπεσε στα χέρι μου αυτό το προσχέδιο, που αν δεν απατώμαι έχει εγκριθεί κατ πλειοψηφία από τη Δημοτικό Συμβούλιο ενώ η αντιπολίτευση το καταψήφισε χωρίς βεβαίως να αντιπροτείνει κάτι το πραγματικά αναπτυξιακό..
Κουραστική και μονότονη η ανάγνωσή του .Πρόκειται για μια μετριότατη έκθεση ιδεών εξ αντιγραφής !
Εξ άλλου τι άλλο θα μπορούσαν να προτείνουν τρεις υπάλληλοι της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου και ένας οικονομολόγος για την οικονομική ανάπτυξη του περιοχής από το περιοριστεί σε τούτη την αξιοθρήνητη φράση :
«Θα επιδιώξουμε την ισόρροπη ανάπτυξη όλων των περιοχών» !

Με αυτή την φαεινή ιδέα τους θα συγκλονίσουν τους ευρωπαίους κουτόφραγκους και το χρήμα θα ρεύσει για να σωθεί επιτέλους αυτός ο τόπος!
Τι να πει κανείς; Να κλάψει ή να γελάσει ;
Δεν υπάρχουν τεχνοκράτες; δεν υπάρχουν ειδικοί επιστήμονες;
δεν υπάρχουν επιτυχημένοι επιχειρηματίες και νοικοκύρηδες συμπολίτες σε αυτό τον τόπο που έχουν διαπρέψει στον επαγγελματικό και επιχειρηματικό τομέα ,
οι οποίοι θα μπορούσαν να καταθέσουν προτάσεις , η υλοποίηση των οποίων θα άλλαζε την μοίρα ολόκληρης της περιοχής τουλάχιστον στον πρωτογενή και δευτερογενή αγροτοκτηνοτροφικό τομέα;
Όταν αυτή τη στιγμή στη περιοχή Φιλιππιάδας παράγεται το σχεδόν το 15% του ελληνικού χοιρείου κρέατος, όταν εκτρέφεται το καλύτερο πρόβατο της Μεσογείου, όταν παράγονται εκατοντάδες χιλιάδες κοτόπουλα, όταν διατηρούνται σε λειτουργία τέσσερα βιομηχανικά σφαγεία , τέσσερα εργοστάσια επεξεργασία κρέατος , δυο κορυφαίες βιομηχανίες τυροκομίας και αρκετές μικρότερες , όταν αυτός ο τόπος είναι προικισμένος με τους ευφορότατους και τελείως ανεκμετάλλευτους κάμπους της Μπόιδας- Μαυρής, του Κερασόβου- Κλεισούρας και τη; Φιλιππιάδας-Ν. Κερασουντας - Πέτρας , που θα μπορούσαν να μετατρέψουν την περιοχή μας σε πραγματική Ολλανδία της Ελλάδας,

Ο δήμαρχος και η δημοτική πλειοψηφία ανάθεσε σε κάποιους, ακατάλληλους για αυτή τη δουλειά υπάλληλους- δεν έχω τίποτε με τους ανθρώπους, ούτε ξέρω ποιοι είναι- να φτιάξουν με έκθεση ιδεών που είναι για γέλια και για κλάματα.

Και σαν να μη έφθανε αυτό, σήμερα καλεί την επιτροπή διαβούλευσης- άλλος θίασος αυτός-να βάλλει την σφραγίδα της !
Με το συμπάθιο αλά περί θιάσου πρόκειται.
Όταν σε αυτή την επιτροπή το 15% των συμμετεχόντων προέρχεται από το σύλλογο περί βιβλίου και άλλων τινών περί το περιβάλλον και ούτε 1% από τους πραγματικούς φορείς της Ανάπτυξης δεν είναι για γέλια και για κλάματα;

ΤΟ ΤΙ ΕΠΡΕΠΕ ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΓΊΝΕΙ δεν χωράει σε αυτό το σχόλιο. Θα επανέλθουμε …

Β.Γ

Ανώνυμος είπε...

Θα ήθελα να διορθώσω τον κύριο/κυρία που υπογράφει Β.Γ. στο κεντρικό σας σχόλιο.Ο περί βιβλίου εκπροσωπείται μόνο από ένα μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου,πράγμα που σημαίνει 1/50 και όχι το 15% όπως αναφέρατε.(μάλλον από βιασύνη).Τώρα αν υπάρχουν κάποια μέλη του συλλόγου,όχι του ΔΣ, που εκπροσωπούν κάποιον άλλο φορέα ή τον εαυτό τους αυτό είναι άσχετο και μάλλον αισιόδοξο.Σημαίνει πως υπάρχουν άνθρωποι που ενδιαφέρονται για τα κοινά ποικιλοτρόπως μέσα από τους διάφορους φορείς που δραστηριοποιούνται σ'αυτόν το μικρό άλλωστε, τόπο.Και απορώ γιατί πολύ συχνά αναφέρεται ο περί βιβλίου με κακόβουλη διάθεση,λες και είναι ο πλέον καθοριστικός παράγοντας του τόπου ,ενώ θα έπρεπε να σχολιάζεται και να κρίνεται η δημοτική αρχή του τόπου,αυτή που ψηφίζει και εκτελεί ή όχι τη λαϊκή εντολή.

filoiko είπε...

Λόγω μη απαρτίας-όπως αναμενόταν βέβαια-δεν έγινε η συνεδρίαση της Επιτροπής διαβούλευσης σήμερα.Μόνον 20 από τα 50 μέλη ήταν παρόντα.

Σχολιάστηκε από κάποιους και η μη παρουσία σε ένα τόσο σοβαρό θέμα
των επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης μείζονος και ελάσσονος.

Οπως προβλέπεται θα ξαναγίνει η συνεδρίαση αύριο Τετάρτη 11/1/2012 στις 17:00.

Ανώνυμος είπε...

Άκουγα τον Κουλούρη, και είπα να γράψω ένα σχόλιο. Καθώς είχα μια δυό μέρες να επισκεφθώ το blog πέρασε η ώρα διαβάζοντας τα σχόλια. Πέρασα καλά και ξέχασα τον Κουλούρη. Να' στε καλά.

filoiko είπε...

Από email που λάβαμε
Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η
Π Ρ Ο Σ : 1. Τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου ΖΗΡΟΥ
2. Γιολδάση Δημήτριο, Δήμαρχο ΖΗΡΟΥ
3. Πρόεδρο Δημοτικής Κοινότητας Φιλιππιάδας
4. Προέδρους Τοπικών Κοινοτήτων Δήμου Ζηρού
5. Εκπρόσωπο Τοπικής Κοινότητας Τσαγκαροπούλου

Καλείστε να προσέλθετε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχιακού Καταστήματος την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012 και ώρα 18 : 00΄ σε συνεδρίαση για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης :
1. Συζήτηση και λήψη απόφασης για τη στελέχωση με Ιατρικό Προσωπικό του Κέντρου Υγείας Φιλιππιάδας
2. Αποδέσμευση και απόδοση στο Δήμο Ζηρού του συνόλου της έκτασης του Στρατοπέδου « ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΑΚΗ » και ανάληψη συμβολαιογραφικών εξόδων μεταβίβασης και μεταγραφής
3. Έγκριση των αριθ. 53 και 67/2011 Αποφάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου του Νομικού Προσώπου « ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ – ΔΗΜΟΥ ΖΗΡΟΥ » που αφορούν την έγκριση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας ( Ο. Ε. Υ. ) του Νομικού Προσώπου
4. Αποδοχή ποσού 212.753,58 € από το Υπουργείο Εσωτερικών ( 121.264,04 € για κάλυψη λειτουργικών δαπανών και 91.489,54 € για επενδύσεις – έργα ), 50 % της Γ΄ δόσης για την εξόφληση των πάσης φύσεως οφειλών του Ελληνικού Δημοσίου προς τους Ο.Τ.Α.
5. Αποδοχή χρηματοδότησης ποσού 264.209,79 € από το πρόγραμμα « ΕΛΛΑΔΑ 2004 » για το έργο : « Κατασκευή γηπέδου ποδοσφαίρου – στίβου Δήμου Φιλιππιάδας » για την πληρωμή του δικαιούχου αναδόχου και ορισμός υπολόγου διαχειριστή
6. Αποδοχή χρηματοδότησης ποσού 80.000,00 € από το πρόγραμμα « ΕΛΛΑΔΑ 2004 » για το έργο : « Κατασκευή κλειστού γυμναστηρίου τύπου Τ 11 Β », για την πληρωμή του δικαιούχου αναδόχου και ορισμός υπολόγου διαχειριστή
7. Αποδοχή ποσού 37.015,00 € από το Υπουργείο Εσωτερικών για την υλοποίηση προγραμμάτων μερικής απασχόλησης
8. Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με τα οριζόμενα στην αριθ. 310/2011 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Δωδώνης
9. Ορισμός μελών για τη συγκρότηση Επιτροπής του Νόμου 2734/1999 ‘’ Εκδιδόμενα με αμοιβή πρόσωπα και άλλες διατάξεις ‘’
10. Ορισμός Υπηρεσιών που εμπλέκονται στην διαχείριση της πράξης με τίτλο : « Ανάπτυξη Ευρυζωνικού Δικτύου πρόσβασης στο Δήμο Θεσπρωτικού »
11. Οριοθέτηση της περιοχής « Ζηρούπολη » ( ενδιάμεσα )
12. Έγκριση Τεχνικού Προγράμματος έτους 2012 του Δήμου Ζηρού
13. Έγκριση υποβολής πρότασης για ένταξη της πράξης με τίτλο : « Τεχνική υποστήριξη για την ενίσχυση της διοικητικής οργάνωσης και ενίσχυσης της διαχειριστικής επάρκειας του Δήμου Ζηρού » σύμφωνα με την αριθ. 4156/23-11-2011 πρόσκληση της Μονάδας Οργάνωσης της Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων ( ΜΟΔ Α. Ε. )
14. Υποβολή πρότασης στο Ε. Σ. Π. Α. 2007 – 2013 για ένταξη της προμήθειας με τίτλο : « Προμήθεια εξοπλισμού για τα Τμήματα Ένταξης ( Τ. Ε. ) των Σχολείων του Δήμου Ζηρού »
15. Παραχώρηση χρήσης αυτοκινήτου μάρκας MAZDA στην ΔΗ. ΖΗ. Α. Ε. Ο. Τ. Α.
16. Ορισμός εκπροσώπου για την συμμετοχή του στην Τοπική Επιτροπή Τουριστικής και Πολιτιστικής Ανάπτυξης Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας
17. Ορισμός Επιτροπής διεξαγωγής δημοπρασιών για εκποίηση ή εκμίσθωση πραγμάτων του Δήμου Ζηρού
18. Σύσταση Επιτροπής διενέργειας διαγωνισμών και επιλογής αναδόχων εκτέλεσης έργων
19. Ορισμός Δημοτικού Συμβούλου για τη συγκρότηση επιτροπής παραλαβής πάσης φύσεως εργασιών
20. Συγκρότηση επιτροπών του ενιαίου κανονισμού προμηθειών ΟΤΑ έτους 2012
21. Ορισμός επιτροπής παραλαβής έργων αξίας μέχρι 7.219,37 € με το Φ.Π.Α.
22. Ορισμός επιτροπής παραλαβής έργων αξίας άνω των 7.219,37 € με το Φ.Π.Α.
23. Λήψη απόφασης σε αίτημα του Δημότη Σώτου Παπαχρήστου
Η Πρόεδρος
Ιατρού – Παπαϊωάννου Θεοδώρα

Ανώνυμος είπε...

Για τον ή την εκπρόσωπο "του περί βιβλίου".

Κανένας επί του παρόντος ψόγος για τις πολιτισμικές δραστηριότητες του μόνου της κοινωνίας των πολιτών φορέα, που κινείται και δραστηριοποιείται θαυμάσια και με αξιοσύνη εκ μέρους των μελών του Δ.Σ..
Ακόμα και στη περίπτωση που διεκδικούσατε την συμμετοχή όλου του ΔΣ στην επιτροπή Διαβούλευσης, καλώς θα ενεργούσατε διότι σαν φορέας έχετε χρέος να φιλοδοξείτε οι απόψεις σας να έχουν απήχηση προς όφελος του συλλόγου..
Προσωπικά εγώ( ο ΒΓ όχι η ΒΓ) αναφέρομαι σε αυτούς που φιλοτέχνησαν αυτή την αναπτυξιακή οπερέτα...
Και εδώ, και με το συγνώμη , υπεισέρχεται το "εάν κάποιοι.." των ημετέρων ,που εισήλθαν μέσω άλλων ατραπών...
Σε αυτό το τελευταίο επικεντρώθηκε εξ αρχής η κριτική μου...

ΥΓ.. Απαντήστε μου με το χέρι στη καρδιά:
Σας εκφράζει αυτό το Τουρλομπούκι;

Παίρνω όρκο, αν και δεν πιστεύω στις ορκωμοσίες,
ποτέ δεν ΘΑ πετύχετε απαρτία,
κι αν κάποτε για λόγους βίαιης επιστράτευσης το πετύχετε,
μέσα σε μία ώρα, το μάξιμουμ, "αναμαζώματα και ανεμοσκορπίσματα" .

Β.Γ

Ανώνυμος είπε...

μπραβο κυριε βασιλη ο λογος σου βαλσαμο..μονο που ολα αυτα που λες δεν ξυπνανε κανεναν..

Ανώνυμος είπε...

Kαι πάει... λέγοντας.


"Αναρωτιέμαι, βέβαια, γιατί αυτή η μεγάλη απορία για τον Κίμωνα που δεν ήθελε έλεγχο;
Γιατί τα γέλια και ο χλευασμός; Ποιος εξέλεξε τον Κουλούρη βουλευτή τόσες φορές, ψηφίζοντάς τον.
Μήπως μας τον επέβαλαν και αυτόν… οι ξένες δυνάμεις;
Συνάδελφος του Κίμωνα δεν ήταν ο πρώην υπουργός της ΝΔ, Μαρκόπουλος που φώναζε «είμαι βουλευτής και θα με σερβίρεις πρώτα απ’όλους»;

Πόσοι ανώνυμοι και επώνυμοι «Κουλούρηδες» παραβιάζουν κάθε μέρα τους κόκκινους σηματοδότες και όλο και κάποιον γνωστό έχουν να τους «σβήσει» τη κλήση;

Πόσοι «Κουλούρηδες» παραβιάζουν τις ουρές της εφορίας- από αυτούς που πάνε φυσικά και με κίνδυνο να γελάσετε μαζί μου που το γράφω ακόμα και ως ενδεχόμενο-,
πόσοι από εμάς δεν χρησιμοποιήσαμε κάποιον γνωστό μας για να παρακάμψουμε μια ουρά ή μια διαδικασία;
Δεν είναι καθόλου απίθανο μάλιστα, το μεγαλύτερο γέλιο και χλευασμό να τον έριξαν στον Κίμωνα και κάποιοι που το δίπλωμα οδήγησης το πήραν «λαδώνοντας».

Αν για τους ξένους η Ελλάδα είναι μια όμορφη χώρα για τουρισμό, για εμάς που ζούμε σε αυτή είναι και πολύ διασκεδαστική. Είμαστε στην ουσία όλοι Κουλούρηδες, αν τολμήσουμε φυσικά να κοιταχτούμε στους καθρέπτες μας".

*Ο Niko Ago. protagon.

ΥΓ. Αφιερωένο στο τελυταίο φίλο για το "μπράβο", που
μου εκπέμπει.

Ανώνυμος είπε...

τελικα ειμαστε πολλοι...αλλα σκορπιοι..

Ανώνυμος είπε...

Ο Κουλούρης είναι απίθανος, απολαυστικός και αποκαλυπτικός.

"Ο κος Παπουτσής μου χρωστάει τα πάντα. Τον είχα βοηθό στις κινητοποιήσεις και έτσι του γνώρισα τον Ανδρέα."

Και συνεχίζει ο αθεόφοβος:

"Και μετά του γνώρισα την Δήμητρα και έτσι αναρριχήθηκε".

Η Δήμητρα λοιπόν και όχι ο Ανδρέας βοήθησε τον Παπουτσή να αναρριχηθεί.

Πως το λέει ο λαός;

Άν δεις καράβι στο βουνό, μ...ί θα τόχει σύρει.

Και συ λαέ βασανισμένε...

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΤΙΜΟΤΕΡΟΝ, ΣΚΟΡΠΙΟΙ
ΠΑΡΑ ΜΠΟΥΛΟΥΚΙ...

filoiko είπε...

Συνολικά 17 μαθητές του Νομού Πρέβεζας διακρίθηκαν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό «Θαλής», που διοργάνωσε για το φετινό σχολικό έτος η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία (ΕΜΕ).

Στην συνέχεια θα συμμετάσχουν στον επόμενο διαγωνισμό, με τίτλο «Ευκλείδης», που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21 Ιανουαρίου.

Τα ονόματα των διακριθέντων
από το Λύκειο Φιλιππιάδας είναι:

Γ΄ΛΥΚΕΙΟΥ
ΝΤΑΛΑΟΥΤΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
1ο ΕΝΙΑΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ

Γ΄ΛΥΚΕΙΟΥ
ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΜΙΧΑΗΛ
1ο ΕΝΙΑΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Απο-καράφλιασα !

Επί τέλους, ο Στέφανος υποψήφιος πρόεδρος!

Ειρμοί και συνειρμοί που με
κατέκλυσαν !

Άκης, Κίμων, Στέφανος
η Αριστερή Συνείδηση και η καρδιά του Βαθέως ΠΑΣΟΚ !

Και εκείνα τα ΣΥΜΒΟΛΑ;
Ακατάλυτα!

Στο μέσο ο ένας και μοναδικός,
ο παμμέγιστος ΑΝΔΡΕΑΣ,

Δεξιά ο Μαρξ και Αριστερά ο Λένιν

...και ο "πίτερ" στην καρέκλα !

ΥΓ... Αναταράξεις του υποσυνείδητου
νυχτιάτικα !

Άντε τώρα να με πιάσει ο ύπνος….

Ανώνυμος είπε...

Που τα έχει τα λεφτά ο Αντωνάκης;

Διαβάστε:

http://www.capital.gr/stoupas/Article.aspx?id=1374762

Ομορφάντρες μου...

Ανώνυμος είπε...

Ο προηγούμενος σχολιαστής αδικεί κατάφωρα τον Αντωνάκη καταγγέλοντας ότι το έχει τα χρήματά του εκτός Ελλάδας.

Απλώς τα χρήματα που έχει εντός Ελλάδας ξέχασε να τα δηλώσει!

Δηλαδή εσείς τι νομίζατε ότι μόνο τρακόσια ψωροχίλαρα έχει ο Αντωνάκης και θέλει να γίνει πρωθυπουργός;

Εδώ έχουμε δικούς μας που έχουν εκατομμύρια και πάλι το σκέφτονται να "εκτεθούν" για βουλευτές "αν δεν αλλάξει φυσιογνωμία το κόμμα"

filoiko είπε...

Απο Δημο Ζηρού λάβαμε το παρακάτω emailَ

Συνεδρίασε η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης

Συνεδρίασε τη Τετάρτη το βράδυ (11-01-2012) υπό την προεδρία του Δημάρχου Ζηρού, Δημήτρη Γιολδάση, η Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου. Όπως είναι γνωστό με τον Καλλικράτη, ιδρύθηκε και λειτουργεί σε κάθε Δήμο Επιτροπή Διαβούλευσης, στην οποία συμμετέχουν εκπρόσωποι των Τοπικών Φορέων και Δημότες του Δήμου. Θέματα της συνεδρίασης ήταν η συζήτηση για τα παρακάτω θέματα:
• 1η Φάση του Επιχειρησιακού Προγράμματος , Στρατηγικός Σχεδιασμός
• το τεχνικό πρόγραμμα
• το προσχέδιο του προϋπολογισμού
Στην επιτροπή συμμετείχαν ωστόσο, πολίτες και εκπρόσωποι φορέων της περιοχής, που διατύπωσαν τις δικές τους προτάσεις
Ο Δήμαρχος Ζηρού ενημέρωσε τα μέλη της Επιτροπής ότι έχει ολοκληρωθεί ο Στρατηγικός Σχεδιασμός του Επιχειρησιακού Προγράμματος ο οποίος έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο όπου μπορεί κάθε πολίτης να διατυπώσει τις δικές του απόψεις και συμπληρωματικές προτάσεις ενώ συζήτηση πραγματοποιήθηκε για όλα τα παραπάνω θέματα.
Τέλος, τα μέλη της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης, μετά από τις παρατηρήσεις και προτάσεις τους γύρω από έναν εποικοδομητικό διάλογο γνωμοδότησαν θετικά, για τον προϋπολογισμό το Τεχνικό πρόγραμμα και το Στρατηγικό σχεδιασμό.

Ανώνυμος είπε...

Γράφει η Μαρία Ψαράκη
Αγαπητό Fimotro,
Λες και κάποια κακή μοίρα κρατά τον ευλογημένο αυτό τόπο δέσμιο και απολύτως εγκλωβισμένο στις αχαλίνωτες ορέξεις ενός απολύτως διεστραμμένου και σάπιου πολιτικού σκηνικού που μοναδικό του σκοπό έχει τη διασπάθιση των...
χρημάτων των πολιτών χωρίς καμία απολύτως τσίπα, ανερυθρίαστα, με προφανή στόχο τις τσέπες των γνωστών - αγνώστων.
Πως να χαρακτηρίσει κανείς και κυρίως πως να σχολιάσει την είδηση που είδε χθες το φως της δημοσιότητας και μας ενημερώνει για τις επιχορηγήσεις των κομμάτων στο διάστημα 2009-2011; Στοιχεία που δείχνουν ότι το 2011, σε περίοδο πρωτόγνωρης οικονομικής κρίσης, έλαβαν 5 εκατομμύρια περισσότερα σε σχέση με το 2010, εισπράττοντας τα παρακάτω εξωφρενικά ποσά: περίπου 1,9 εκατομμύρια ευρώ το ΠΑΣΟΚ, 1,5 εκατομμύριο η ΝΔ, 466.000 ευρώ το ΚΚΕ, 389.000 το ΛΑΟΣ, 347.000 ο ΣΥΡΙΖΑ, 160.000 οι Οικολόγοι Πράσινοι.
Πως πρέπει να αντιδράσουν οι Έλληνες βλέποντας τα στοιχεία αυτά, όταν- βυθισμένοι μέσα στην δυστυχία και την απόγνωση που τους έριξαν, διαπράττοντας κυριολεκτικά αλητεία, τα δυο μεγαλύτερα κυρίως πολιτικά κόμματα-, αναγκάζονται να μειώσουν ακόμα και το φαγητό, στην προσπάθεια τους να μπορέσουν να επιβιώσουν, με τους μισθούς πείνας που επέβαλαν εσωτερικοί και εξωτερικοί προδότες στο 80% του πληθυσμού, έτσι ώστε να θησαυρίσει και να τετραπλασιάσει τα κέρδη του το υπόλοιπο 20% των ήδη προνομιούχων ;
Πως να αντιδράσει ο λαός που του έκλεψαν τη ελπίδα, που του στέρησαν την ευκαιρία να παλέψει για μια καλύτερη ποιότητα ζωής, που του ρούφηξαν το αίμα και που τώρα συνεχίζουν ρουφώντας του και το μεδούλι, ενώ παράλληλα, επιχορηγούνται κιόλας μεταξύ τους για την εξαιρετικά καλή δουλειά που έχουν κάνει εις βάρος του ταλαίπωρου, ανθεκτικού, αλλά πολύ φοβάμαι και ανόητα αμετανόητου Έλληνα; Γιατί εκεί πραγματικά υπάρχει απόλυτη συνευθύνη και συνυπαιτιότητα. Όταν πεισματικά και με ακρίβεια ελβετικού ρολογιού ανακυκλώνουμε τους ίδιους και τους ίδιους, δίνοντας την ευκαιρία σε πολιτικά πτώματα να έρχονται ξανά και ξανά στην επιφάνεια; με μοναδικό στόχο την αύξηση των σελίδων των πόθεν έσχες τους και φυσικά τον πολλαπλασιασμό των ποσών που βρίσκονται στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς. Και φυσικά δεν τα φάγαμε μαζί, απλά τους βοηθάμε εμμονικά και αναίτια να τρώνε τα δικά μας χρήματα, όχι μαζί με εμάς, αλλά μόνοι τους. Και αυτό το καταφέρνουν, χρόνια τώρα, περίφημα. Η επίκαιρη ερώτηση τώρα είναι μία και μοναδική: μετά από τα δεινά που μας έχουν βρει, έχουμε άραγε βάλει μυαλό;

Ανώνυμος είπε...

Από το προηγούμενο η αφορμή.

Τι να πει κανείς;

Από τους δυο μεγάλους φορείς του δικομματισμού δεν περιμέναμε κάτι το διαφορετικό. αφού δεκαετίες τώρα το μόνο που γνωρίζουν να πράττουν είναι κολυμπούν στην διαπλοκή και την συναλλαγή,

Όμως το ΜΕΓΑ ερώτημα όμως που γεννάται αφορά τους άλλους, τους Αρχάγγελους της κάθαρσης από την κόπρο του Αιγίου και τους υπερασπιστές των πεινασμένων και κοινωνικά κατατρεγμένων!
Για αυτούς που κόπτονται για τις οριζόντιες και κάθετες περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις των εξαθλιωμένων ο λόγος.
Για το τιμημένο ΚΚΕ και τον ασυμβίβαστο ΣΥΡΙΖΑ ο μέγας θαυμασμός!
Πετσόκομμα στις απολαβές των πεινασμένων προσαυξήσεις στις επιχορηγήσεις των κομμάτων!
Δοξάστε τους !

Ανώνυμος είπε...

Βοήθεια !

Μπλέχτηκα στις ιστοσελίδες του Δήμου Ζηρού και δεν μπορώ να βρώ διέξοδο...

Για το Θεό σας,
αν υπάρχει κανένας χριστιανός, που θα μου υποδείξει την στήλη , στην οποία έχει αναρτηθεί το "επιχειριασιακό πρόγραμμα" θα του είμαι ευγνώμων εκ των προτέρων

Ανώνυμος είπε...

Έναρξη δημόσιας διαβούλευσης της Α΄ Φάσης του Επιχειρησιακού Προγράμματος του Δήμου Zηρού, για την τριετία 2012-2014

http://www.dimoszirou.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=96:-z-2012-2014-&catid=13:2011-05-02-15-23-24&Itemid=54

Ανώνυμος είπε...

Σε δυο συνέχειες...


«Έναρξη δημόσιας διαβούλευσης της Α΄ Φάσης του Επιχειρησιακού Προγράμματος του Δήμου Zηρού, για την τριετία 2012-2014”

Eυχαριστώ τα μάλλα για την βοήθεια. Το βρήκα και το ξαναδιάβασα σαν επίσημο πλεον ντοκουμέντο. Τελειώνοντας την ανάγνωση-καμία προσπάθεια για μελέτη- πάτησα ασυνείδητα το Esc και όπου φύγει-φύγει … και ακόμα τρέχω. Από χθες αυτή η συνεχής και ακατάπαυστη φυγή Καμία διάθεση για προσθήκη σκέψεων ή προτάσεων ούτε καν για σχολιασμό.
Σήμερα άλλαξα γνώμη και ξαναγύρισα σε άλλη όμως οθόνη αυτή τη φορά-πολύ μεγάλων διαστάσεων και άρχισα να διαβάζω από την αρχή και μάλιστα μεγαλοφώνως για να προσαρμόζω ταυτόχρονα την άρθρωση μου στα νεά πρόσθετα δεδομένα της στοματικής μου κοιλότητας…με πρόθεση να ξαναδώ τα πράγματα πιο ψύχραιμα και πιο νηφάλια με την απέλπιδα ελπίδα ότι «δεν μπορεί κάτι πρέπει να βγει από αυτή την προσπάθεια.
Όμως μετά την ανάγνωση κόλλησα. Τι στο διάολο διαβούλευση είναι αυτή με ένα ξηρό κείμενο στην ανάρτηση – πιστό αντίγραφο του πρόχειρου και αρχικού χωρίς τις προτάσεις της επιτροπής διαβούλευσης;, χωρίς τις απόψεις ή τις αποφάνσεις των μελών του δημοτικού συμβουλίου; Καλούμαι δηλαδή να συντάξω μια έκθεση των απόψεών μου και με ένα e-mail να το αποστείλω για τα περαιτέρω ! Που είναι ο λόγος και ο αντίλογος; Ποιος από τους συμπολίτες μας θα κρίνει, θα επικρίνει ή θα επικροτήσει τις προτάσεις μου; Εγώ, ο απλός πολίτης που αποφάσισα να συμμετάσχω σε αυτόν τον διάλόγο δεν έχω δικαίωμα να διαβάσω τις προτάσεις των άλλων συμπολιτών μας προκριμένου να ζυμώσουμε και να συνθέσουμε ένα μίνιμουμ προτάσεων που οδηγούσε σε μια ρεαλιστική και πραγματικά αναπτυξιακή σύνθεση;
Αυτό το πολυσέλιδο σενάριο που έχουμε μπροστά μας που στοχεύει; Ποια είναι η αναπτυξιακή του πρόταση; Ποιες είναι εκείνες οι επείγουσες μελέτες που πρέπει να συντάξουμε ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ προκειμένου να επιτύχουμε αυτόν τον ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΣΤΟΧΟ;

Συνεχίζεται...

Ανώνυμος είπε...

Διαβάζω με ικανοποίηση:
«Συγκράτηση πληθυσμού στους μικρούς-φθίνοντες ωστόσο οικισμούς-οι οποίοι εφ, όσον οργανωθούν με τις απαραίτητες υποδομές θα προσφέρουν ένα ελκυστικό περιβάλλον για την εγκατάσταση νέου πληθυσμού». Δεν νομίζω ότι θα υπάρξει συμπολίτης σε αυτό το Δήμο που θα μπορούσε να προβάλλει την παραμικρή ένσταση. Όμως ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΜΠΑΚΈΡΑ ΔΕΝ ΓΡΆΦΟΥΝ ΤΊΠΟΤΕ !
Ποιες μπορεί να είναι αυτές οι υποδομές;
Μιλάμε για υποδομές πρόσβασης και κοινωνικών αγαθών(ρεύμα, νερό) ή μήπως για επαγγελματικές και ποιες είναι αυτές οι τελευταίες;
Με ποιες και πόσες μελέτες πρέπει να σχεδιαστούν προκειμένου να υλοποιηθούν μέσα στην τριετία;
Οι υποδομές που πρέπει α γίνουν στο πανέμορφο Τσαγκαρόπουλο είναι οι ίδιες με αυτές που πρέπει να δίνουν επί παραδείγματι στην Τύργια Κρανιάς;
Πως και πότε θα σχεδιαστούν αυτές οι υποδομές όταν πουθενά δεν αναγράφεται τι και πόσο παράγεται σε κάθε διαμέρισμα;
Με ποια δεδομένα θα κάνουμε προτάσεις για τον αναπτυξιακό σχεδιασμό στη πρωτογενή τομέα όταν δεν αναγράφεται πουθενά έστω και μια λέξη το είδος της παραγωγής και ο ζωικός πληθυσμός του κάθε διαμερίσματος..
Ποιο είναι αυτό το επιζητούμενο «ελκυστικό περιβάλλον» προκειμένου να εγκατασταθούν εκεί αυτοί που θα συνθέσουν τον νέο πληθυσμό της κάθε περιοχής;
Με ποιες επενδυτικές προτάσεις θα ενθαρρύνουμε αυτούς τους ανθρώπους και επι πλέον ποιες είναι εκείνες οι προτάσεις , οι ενέργειες και οι πράξεις του ΔΉΜΟΥ για τους είδη υπάρχοντες αγρότες για την βελτίωση και αύξηση της παραγωγικότητας τόσο για το δικό τους καλό όσο και για να γίνουν παράδειγμα μίμησης και προσέλκυσης για τους «λούμπεν» πλέον των μεγαλουπόλεων;

ΥΓ. Δημοσιεύω το παρόν στο Filoiko –και όχι στη «δημόσια διαβούλευση» για να μη πεταχτεί στο κάλο των αχρήστων.