ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ:απευθείας σύνδεση με φωλιά πελαργών.

Καρναβάλι γυναικών Φιλιππιάδας 2012



6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μίλτο, όπως δείχνουν τα πράγματα βιάστηκε ν' ανθίσει η αμυγδαλιά.

filoiko είπε...

Ετσι είναι συμφωνώ μαζί σου.
Μπήκαμε σε χειμώνα απροσδιόριστης διάρκειας αλλά ευτυχώς που ξεγελάστηκαν οι αμυγδαλιές...
Καλή σαρακοστή.

filoiko είπε...

email στα εισερχόμενα από Εθνικό Φιλιππιάδας ωρα 10:39 απόψε:


Την παραίτηση του υπέβαλλε ο Πρόεδρος του Εθνικού Φιλιππιάδας και σύσσωμο το 7μελές Δ.Σ., σήμερα μετά από έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο που συγκάλεσε ο Πρόεδρος Θανάσης Λιόντος. Αποφασίστηκε να συγκληθεί έκτακτη γενική συνέλευση την επόμενη Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ζηρού με τα εξής θέματα :

α) Απολογισμός πεπραγμένων

β)Εκλογή νέου Δ.Σ.

Καλούνται τα μέλη να παρευρεθούν και να εκφράσουν τις απόψεις για το μέλλον της ομάδας.

Ανώνυμος είπε...

Ω...Γλυκύ μου Έαρ !

Καλό Μήνα λοιπόν με την

'Πικρή αλήθεια:
Το προηγούμενο ελληνικό οικονομικό μοντέλο, αυτό το κράμα κρατικοδίαιτου καπιταλισμού με σοσιαλιστικό προσωπείο και κλεπτοκρατικές πρακτικές τελείωσε οριστικά και αμετάκλητα.

Δεν μπορεί να υπηρετηθεί, ούτε να υποστηριχθεί.

Έπεσε, ή καλύτερα πέφτει, καθημερινά, παρασέρνοντας όσους το επινόησαν και όσους το χρησιμοποίησαν χωρίς μέτρο, χωρίς αιδώ, χωρίς συναίσθηση του βάρους των επιλογών τους.

Την κατάρρευση τη βλέπουμε, την αισθανόμαστε όλοι πια τα τελευταία δυόμισι χρόνια.

Στον βαθμό μάλιστα που οι διεθνείς συσχετισμοί δεν αλλάζουν και παραμένει κυρίαρχο το μοντέλο των παγκοσμιοποιημένων και αλληλοεξαρτώμενων οικονομιών, το προηγούμενο ελληνικό μοντέλο δεν μπορεί να έχει καμία τύχη.

Αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή στη χώρα μας, είναι ακριβώς η βίαιη υποκατάστασή του από ένα καθαρόαιμο της ελεύθερης αγοράς.

Οι εταίροι και οι δανειστές μας, επιχειρούν αυτή την ώρα να επιβάλουν στην Ελλάδα ακριβώς αυτό το νέο μοντέλο και εφαρμόζουν το πιο φιλόδοξο πρόγραμμα οικονομική αναδιάρθρωσης στην σύγχρονη ιστορία.

Πολιτικές αντιστάσεις επί της ουσίας δεν υπάρχουν σ' αυτή τη μεταβολή. Τα κυρίαρχα κόμματα είναι και νιώθουν υπεύθυνα για την κατάρρευση του προηγούμενου μοντέλου, δεν θέλουν και δεν δύνανται να αντισταθούν στην μεταβολή. Αντίθετα την επιζητούν, την επιδιώκουν, αναζητούν τη λύτρωση μέσω αυτής.

Και τα άλλα, που δήθεν αντιστέκονται, καταδιώκονται από ενοχικά σύνδρομα, γνωρίζουν επίσης ότι οι διεθνείς συσχετισμοί δεν ευνοούν τις επιλογές τους και ενδομύχως γνωρίζουν ότι δίνουν μάχες οπισθοφυλακών εν μέσω ερειπίων.

Και η πρότασή τους, η όποια πρότασή τους, είναι εξ αρχής υπονομευμένη, ιστορικά ηττημένη και εντέλει μη αποδεκτή από την κοινωνία.

Καλώς ή κακώς, στο παρόν διεθνές περιβάλλον η Ελλάδα δεν έχει παρά μόνο την επιλογή της μεγάλης αλλαγής του οικονομικού μοντέλου της.

Η χώρα μας είναι αναγκασμένη να αποδεχθεί νέους κανόνες και νέες αρχές οικονομικής λειτουργίας. Και ή θα διαμορφώσει μια άλλη, χαμηλότερη, βάση εκκίνησης ή θα μεταβληθεί σε ζώνη ερειπίων. Ενδιάμεσες καταστάσεις δεν υπάρχουν. Αυτή είναι δυστυχώς η πικρή αλήθεια.

Και οι έχοντες ευθύνη και δημόσιο λόγο δεν μπορούν πια να παίζουν με τις αγωνίες του ελληνικού λαού, πουλώντας άλλοτε φρούδες ελπίδες και άλλοτε αγώνες άγονους.'

Ανώνυμος είπε...

«Κάψτε τα πλοία» της επιστροφής: φυγή προς τα μπρος!

Κάθε μεγάλη οικονομική κρίση (κραχ) έχει πέντε φάσεις συλλογικού αισθήματος: σοκ, αγωνία, θυμός και έκρηξη, κατάθλιψη και στην πέμπτη φάση υπάρχει η διχάλα:
“λυτρωτική συλλογική και εθνική αυτοκτονία ή αναπτυξιακή δράση, δράση, δράση για να ξανακερδηθεί ο χαμένος χρόνος, οι χαμένες δουλειές, ο χαμένος πλούτος”.
Εκεί βρισκόμαστε τώρα. Φτου κι από την αρχή!
Στοπ στην εθνική κατάθλιψη! Σοκ δε σημαίνει Στοπ.
Προχωράμε!
Μπορούμε να τα καταφέρουμε και αυτή η πίστη μας μπορεί και πρέπει να είναι μεταδοτική.

ΥΓ. Επικεφαλίδα και ο επίλογος από το άρθρο- προσκλητήριο του Μίμη Ανδρουλάκη στο Βήμα on line…
Aξίζει τον κόπο. Πρόκειται για την μοναδική μέχρι στιγμή ολοκληρωμένη πρόταση.

filoiko είπε...

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο Σύλλογος Γυναικών Φιλιππιάδας έκλεψε την παράσταση με την παρέλαση των καρναβαλιστών τη Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου στη Φιλιππιάδα.

Το καρναβάλι γυναικών με πολλά χρόνια ζωής και δικαίως χαρακρηρίζεται ως ένα από τα επιτυχημένα που διοργανώνονται στην Ήπειρο. Σε σχέση με τα υπόλοιπα χρόνια αυξήθηκε η συμμετοχή των καρναβαλιστών με το κέφι και τη διασκέδαση να διατηρούνται στα ύψη.

Ο κόσμος που συγκεντρώθηκε να ξεχαστεί από τα καθημερινά προβλήματα που τον βασανίζουν ήταν αρκετός και μετά το πέρας της παρέλασης, καρναβαλιστές και θεατές έκαψαν τον καρνάβαλο στη κεντρική πλατεία της Φιλιππιάδας.

Μια εμπειρία μοναδική, με την συνέχεια του καρναβαλιού να θεωρείται απαραίτητη για την πόλη της Φιλιππιάδας. Για το 2013 το καρναβάλι δεν θα περιοριστεί μόνο στις γυναίκες αλλά σε όλους όσους επιθυμουν να συμμετάσχουν στη γιορτή αυτή.

Σημαντική η βοήθεια του Δήμου Ζηρού, εθελοντών αλλά και τοπικών επιχειρήσεων της περιοχής

Σύλλογος Γυναικών Φιλιππιάδας
www.sgfilippiadas.gr