ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ:απευθείας σύνδεση με φωλιά πελαργών.

Παρουσίαση B1 φάσης ΓΠΣ Φιλιππιάδας



               ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 ΘΕΜΑ : Παρουσίαση του ΒΙ Σταδίου της μελέτης του Γενικού Πολεοδομικού  Σχεδίου της  Δημοτικής Ενότητας Φιλιππιάδας του Δήμου Ζηρού.

Καλείστε να προσέλθετε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου Δήμου Ζηρού, τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012 και ώρα 18:00, όπου θα πραγματοποιηθεί συζήτηση με θέμα : Συζήτηση – παρουσίαση Β1 Σταδίου της μελέτης με τίτλο : «Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο (Γ.Π.Σ.) Δήμου Φιλιππιάδας Νομού Πρέβεζας»
                          Ο Δήμαρχος  
                  Γιολδάσης Δημήτριος  

43 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

KAΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ!

Αργά το βράδυ και σε ζωντανή σύνδεση των δελτίων των 8, άνοιξε η πόρτα του Μαξίμου κι εξήλθαν οι δυο από τους τρεις αρχηγούς, που συσκέπτονταν επί 5, σχεδόν, ώρες, με το πρωθυπουργό.
Στο μεγάλο μπούγιο των δημοσιογράφων, μίλησε, με δεκάδες πολύχρωμα μικρόφωνα στη μούρη του, ο Καρατζαφέρης, κάνοντας μια σιβυλλική δήλωση : «δεν θα συμβάλλω στην έκρηξη της επανάστασης από εξαθλίωση που εν συνεχεία θα κατακάψει όλη την Ευρώπη.»

Το ύφος του δεν άφηνε τις αμφιβολίες, που άφηνε η δήλωσή του, (εξαθλίωση από τα νέα μέτρα ή από τη χρεοκοπία ?...), κι έδειχνε, ξεκάθαρα, πως διαφωνούσε με τις απαιτήσεις της τρόϊκας και πως έλεγε "όχι" στα μέτρα που προτείνει.
Σε μικρότερο δημοσιογραφικό μπούγιο, έκανε δήλωση ο Σαμαράς, μπροστά στα γραφεία της Ν.Δ. στη Συγγρού : «Για πρώτη φορά γίνεται διαπραγμάτευση. Μας ζητούν περισσότερη ύφεση και η χώρα δεν αντέχει. Παλεύω, και παλεύω με κάθε τρόπο, να το αποτρέψω».

Αυτός κι αν εξέπεμψε εικόνα διαφωνίας, παρουσιάζοντας, μάλιστα, τον εαυτό του, ως τον μοναδικό αντίπαλο της τρόϊκας και υπονοώντας, πως οι άλλοι ...λύγισαν !
Κι όμως, ακριβώς 25 λεπτά μετά, εκδίδεται ανακοίνωση του πρωθυπουργικού Γραφείου, στην οποία αναφέρεται, πως "...Ο Πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί συμφώνησαν σε βασικά θέματα τα οποία, μεταξύ άλλων, αφορούν:


1) Τη λήψη μέτρων εντός του 2012 για τον περιορισμό των δημόσιων δαπανών κατά 1,5% του ΑΕΠ.


2) Την εξασφάλιση της βιωσιμότητας των επικουρικών συνταξιοδοτικών ταμείων.


3) Την αντιμετώπιση του ελλείμματος ανταγωνιστικότητας με τη λήψη μέτρων που περιλαμβάνουν ρυθμίσεις σε διάφορους τομείς, όπως η μείωση του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους, με στόχο την ενίσχυση της απασχόλησης και της οικονομικής δραστηριότητας.


4) Την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με συνδυασμό μέσων που διασφαλίζουν την προαγωγή του δημόσιου συμφέροντος και την επιχειρηματική αυτονομία τους
Πρόκειται, επακριβώς, για τα ζητήματα που βάζει η τρόϊκα, εμφανιζόμενα από την ...ανάποδη, δηλαδή, ως στόχοι, οι οποίοι, όμως, κρύβουν τα νέα σφαγιαστικά μέτρα για τις αποδοχές, τις συντάξεις και τις συμβάσεις !

Ο "περιορισμός, π.χ. των δημοσίων δαπανών το 2012, κατά 1,5% του ΑΕΠ...", είναι τα 4,4 δισ €, που ζητάει η τρόϊκα, η "εξασφάλιση της βιωσιμότητας των επικουρικών ταμείων...", σημαίνει μαχαίρι στις συντάξεις, όπως απαιτούν οι τροϊκανοί, "... αντιμετώπιση του ελλείμματος ανταγωνιστικότητας με τη λήψη μέτρων... όπως η μείωση του μισθολογικού κόστους...", τιτλοφορείται το σφάξιμο του κατώτερου, του 13ου και του 14ου μισθού !

΄Άρα, σύμφωνα, με την ανακοίνωση του κ. Παπαδήμου, οι αρχηγοί συμφώνησαν, περίπου σε όλα !!!

Τότε, ΠΡΟΣ ΤΙ ΤΑ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΛΙΚΙΑ, μπροστά στις κάμερες και τα μικρόφωνα ; Προς τι, οι ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΣΜΟΙ και οι αφορισμοί ;

Τα πράγματα είναι και παρουσιάζονται ξεκάθαρα : ή ο πρωθυπουργός λέει ψέματα ή οι δυο δεξιοί πολιτικάντηδες, μέσα στα αδιέξοδά τους και την απελπισία τους, ξεκίνησαν μια κακόγουστη θεατρική παράσταση, νομίζοντας πως θα ξεγελάσουν τον ελληνικό λαό και θ΄ αποσείσουν από πάνω τους τις ευθύνες των αποφάσεών τους, συνεχίζοντας να το παίζουν αντιρρησίες, αντιδρούντες και αντιστασιακοί !

Για να δούμε και τη συνέχεια, προκειμένου να διαπιστώσουμε το μέγεθος της υποκρισίας τους !...

Logoplokies .

Ανώνυμος είπε...

Κάνοντας τη βόλτα σου στο δάσος της λίμνης Ζηρού με έκπληξη διαπιστώνεις ότι η λίμνη και το δάσος όχι μόνο δεν προστατεύονται αλλά κάθε άλλο. Κάθε τόσο συναντάς κομμένα δέντρα και συχνά πυκνά ακούγονται πυροβολισμοί από κυνηγητικά όπλα. Αν δεν κάνω λάθος εκεί απαγορεύονται και τα δύο. Και το κυνήγι και η υλοτόμηση. Οπότε το ερώτημα που προκύπτει είναι τι κάνουν οι αρχές;
Που είναι ο δήμος, το δασαρχείο, η αστυνομία. Κι αυτοί οι υπεύθυνοι στο περιβαλλοντολογικό κέντρο δε βλέπουν και δεν ακούν να τα καταγγείλουν.
Ντροπή σε όλους.

filoiko είπε...

Η υλοτόμηση βέβαια απαγορεύεται και επειδή βρίσκομαι εκεί αρκετές φορές ποτέ μου δεν συνάντησα κάποιο συνεργείο ελέγχου (Δημος,Δασική υπηρεσία) που δεν θα είναι δύσκολο να εντοπίσουν που κόβουν δέντρα γιατί τα αλυσοπρίονα
έχουν πανηγύρι και ακούγονται παντού.

Για το κυνήγι δυστυχώς ακόμη δεν υπάρχει απαγόρευση.
Τον Σεπτέμβριο νομίζω ο Κυνηγετικός Σύλλογος Φιλιππιάδας τοποθετεί στην είσοδο του Ζηρού μια απαγορευτική πινακίδα για το κυνήγι αλλά μόνο για ένα μήνα και μετά την βγάζουν.

Και όλα αυτά όπως σωστά επισημαίνεις ενώ δίπλα υπάρχει το Κέντρο Περιβαντολογικής Εκπαίδευσης.

Ανώνυμος είπε...

Ακούω τόσα χρόνια για το περιβόητο ΓΠΣ και πίστευα ότι είναι κάτι πολύ καλό και χρήσιμο για την πόλη μας.
Σήμερα, είδα σε έναν χάρτη τα όρια του προτεινόμενου ΓΠΣ και η μόνη αλλαγή που διέκρινα είναι ότι εντάσσονται κάποιες περιοχές στο Ελευθεροχώρι και στο δρόμο προς την Καμπή.
Αυτή η «διεύρυνση» εξυπηρετεί ελάχιστους ιδιοκτήτες (θέλω να πιστεύω ότι το γεγονός ότι είναι και δημοτικοί σύμβουλοι είναι άσχετο).
Επειδή, ομολογώ ότι δεν έχω τις απαιτούμενες γνώσεις για να προσεγγίσω αυτό το θέμα, θα παρακαλούσα αν υπάρχει κάποιος ειδικός να με βοηθήσει.

Ανώνυμος είπε...

Ενας από κοντινό χωριό της Φιλιππιάδας διαπίστωσε πως το σπίτι του που έχτισε πριν δέκα χρόνια είναι τοποθετημένο σε διπλανό από το δικό του δηλαδή σε ξένο οικόπεδο.

Εκ των πραγμάτων μη μπορώντας να κάνει αλλιώς ο άνθρωπος,αυτές τις μέρες θα αγοράσει το οικόπεδο εντός του οποίου είναι το σπίτι του.

Ξέχασα να τον ρωτήσω από που και ποιος ήταν ο μηχανικός...

Ανώνυμος είπε...

Eδώ ο κόσμος καίγεται και το
μ... πουλί χτενίζεται !

Σαν να λέμε: όλα τα είχε η Μαριορή, ο φερετζές της ελλειπε!

Ο Τιτανικός "ωραία Ελλάς" βυθίζεται
...και εσείς στο ΓΠΣ σας !

Ωστόσο, το nonews-news το δικό του
βιολί :
"΄Ενας από τους καραγκιόζηδες που ακολουθούν το Σαμαρά, αυτός ο ανεκδιήγητος Νικολόπουλος, βγήκε πρωί – πρωί στο γυαλί και σ΄ ένα ρεσιτάλ ασυναρτησίας και παραληρήματος, απαντώντας στην... ειρωνική δημοσιογραφική ερώτηση αν «η Ν.Δ. επιμένει στην επαναδιαπραγ-μάτευση ?...», πέταξε το αμίμητο : «η επαναδιαπραγμάτευση και έγινε και γίνεται κάθε μέρα !...».

΄Ετσι, λοιπόν ! Αυτό που ο Σαμαράς και η Ν.Δ. έκαναν τις τελευταίες ημέρες, ήταν η πολύδιαφημισθείσα «επαναδιαπραγμάτευση», που θα άλλαζε το «μίγμα της πολιτικής» που εφαρμόζονταν και θα προωθούσε μέτρα που θα ενίσχυαν την ανάπτυξη της οικονομίας.

Ο σκληρός (επανα)διαπραγματευτής Αντωνάκης, έχει κάθε λόγο να επαίρεται, πως τα κατάφερε, αφού, όπως ο ίδιος δηλώνει, πάλεψε ασυμβίβαστα, αφ΄ ενός να μην υπάρξει κατάργηση ή περικοπή του 13ου και 14ου μισθού και αφ΄ ετέρου να μην υπάρξουν μειώσεις, στις επικουρικές συντάξεις μέχρι 300 €, (ενώ στις υπόλοιπες να υπάρξουν !...).

Που οδήγησε η παλαιστική τακτική του …ασυμβίβαστου επαναδια-πραγματευτή ; Στη διάσωση, μεν των 2 μισθών των δώρων, αλλά στον σφαγιασμό των κατώτερων μισθών, μέχρι και 32%, με γενικευμένο τρόπο (κι όχι, βέβαια, για τους νεοεισερχόμενους, που έλεγαν οι της Ν.Δ…), ο οποίος οδηγεί, τελικά, στη περικοπή, όχι 2, αλλά 3,5 μισθών !

Στο άλλο ζήτημα, η γαλάζια «κόκκινη γραμμή» για τις επικουρικές, άνοιξε τον ασκό των κύριων συντάξεων κι έφερε στο τραπέζι μειώσεις και σ΄ αυτές, φέρνοντας στο «σφαγείο» ολόκληρο το ασφαλιστικό σύστημα !!!

Υπάρχει, όμως και μια, ακόμα, επιτυχία, σ΄ αυτό το τομέα, καθώς ένα άλλο «αναπτυξιακό ατού» της «επαναδιαπραγμάτευσης», η μείωση των εργοδοτικών εισφορών προς το ΙΚΑ, πέρασε με τέτοιο τρόπο, που οδηγεί σε σίγουρο σφάξιμο των συνταξιούχων, αφού οι όποιες απώλειες στα έσοδα του Ιδρύματος, απαγορεύεται να καλυφθούν από τον Προϋπολογισμό, αλλά θα προκαλούν μειώσεις των παρεχόμενων συντάξεων !

Είναι δυνατόν, μετά απ΄ αυτά, τα απολύτως ενδεικτικά, κατορθώματά του, ο «επαναδιαπραγματευτής» να μη νοιώθει ευχαριστημένος και περήφανος, και να μην έχει όλο το δικαίωμα να κριτικάρει και να κατηγορεί το Γ. Παπανδρέου, πως δεν «έκανε διαπραγμάτευση…» !...


ΥΓ..κατά τα άλλα,
σχόλιο έτερον,
ΟΥΔΕΝ!

Ανώνυμος είπε...

Οι τελευταίες σωστές κουβέντες
-από το άλλοτε κραταιό ΠΑΣΟΚ-λίγες στιγμές πριν παραδώσει το πνεύμα του:


"Την ίδια ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η καθοριστική συνάντηση των Υπουργών Οικονομικών της ζώνης του ευρώ στις Βρυξέλλες όπου συζητείται το κρίσιμο θέμα της νέας βοήθειας προς την Ελλάδα, αυτή την δύσκολη ώρα για το μέλλον της πατρίδας μας, επέλεξε ο κ. Σαμαράς για να προβεί στη μικροπολιτική κίνηση της δήλωσης του, χωρίς να λογαριάζει την έκβαση της διαπραγμάτευσης για το μέλλον της χώρας.
Για μια ακόμη φορά ο κ. Σαμαράς καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια για να κρύψει τον ίλιγγο που του έχει προκαλέσει η αλλαγή της βολικής αντιμνημονιακής πολιτικής του πρόσφατου παρελθόντος.
Ζαλισμένος από αυτή την στροφή, συμμετέχει ως συγκυβερνών κόμμα, στην Κυβέρνηση του κ. Παπαδήμου και συγχρόνως φαντασιώνεται αντιπολιτευτικούς αγώνες και σκληρές διαπραγματεύσεις κατά του ιδίου του Πρωθυπουργού της χώρας.
Ο Πρόεδρος της ΝΔ είναι, δυστυχώς, ένας κακός σκηνοθέτης στο μονόπρακτο του παραλόγου, που παίζει την περίοδο αυτή, με θεατές το εσωκομματικό ακροατήριο του κόμματος του.
Σε αυτήν την εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία των διαπραγματεύσεων με τους κοινοτικούς εταίρους η ευθύνη και η σοβαρότητα που πρέπει να επιδεικνύει ο αρχηγός ενός μεγάλου κόμματος, είναι έννοιες άγνωστες για τον κ. Σαμαρά. Πολλοί πίστεψαν ότι το παρελθόν του θα τον είχε βοηθήσει να είναι πιο υπεύθυνος. Δυστυχώς διαψεύδονται".

Ανώνυμος είπε...

ΟΤΑΝ ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΦΘΑΝΕΙ ΣΤΟ ΚΟΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΑΝΥΠΟΦΟΡΟΣ Ο ΠΟΝΟΣ…

Ο Δ. Δανίκας είναι σκληρός και απάνθρωπος ανατόμος . Τον διαβάζει όποιος αντέχει….

«Όλοι εμείς πρωταγωνιστές καI κομπάρσοι σε μια ιστορία φαντασίας και απέραντης αφασίας.
Γιατί πρώτον:
Ουδείς μας έβαλε περίστροφο στον κρόταφο και μας ανάγκασε να πάρουμε δανεικά.
Εμείς αρπάξαμε τα λεφτά και τα κάναμε αυτοκινητάκια, σπιτάκια, ρουχαλάκια, ταξιδάκια και μ' αυτά δέσαμε φιόγκο τα πόδια, τα χέρια μας και τις μύτες με χαλκά.
Σαν τις μαϊμούδες να μας χορεύουν οι δανειστές μας στα ταψιά.
Γιατί δεύτερον:
Ουδείς αρχηγός και κανένα κόμμα κυβερνητικό, πάλι με το ίδιο περίστροφο στον κρόταφο, μας εξεβίασε να ψηφίσουμε δικομματισμό.
Μόνοι μας, για τους δικούς μας λόγους, ψηφίζαμε και στηρίζαμε αυτό το άθλιο, ανυπόληπτο σύστημα το πελατειακό.
Γιατί τρίτον.
Ουδείς μας υπνώτισε ώστε να πιστέψουμε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ευρώ είναι επίγειος παράδεισος μοναδικός.
Και γιατί τέταρτον,
ουδείς δανειστής μάς ανάγκασε να υπογράψουμε το πρώτο Μνημόνιο, το Μεσοπρόθεσμο και τώρα την Δανειακή σύμβαση την ανατριχιαστική.
Αγαπητέ μου,
εμείς τα θέλαμε, εμείς τα κάναμε, εμείς θα τα λουστούμε. Γιατί στο βάθος πόρτα εξόδου ανοικτή.
Η πρώτη να διώξεις τους δανειστές σου και να ζήσεις με όσα παράγεις ετησίως σ' αυτή την χώρα την φτωχή. Η αξιοπρέπεια και η ελευθερία βαριά καλογερική.
Η δεύτερη πόρτα εξόδου να φύγεις από το ευρώ και να επιστρέψεις στην δραχμή
Και η τρίτη λύση καθαρή, αυτό που εξαγγέλλει η Αλέκα Παπαρήγα.
Δεν σου αρέσει η λύση η κομμουνιστική;
Ωραία. Υπάρχει λύση έτσι ώστε να γκρεμίσεις το υπάρχον πολιτικο προσωπικό.
Πως; Απλό. Εκατομμύρια πολίτες να κατέβουν σε όλες τις πόλεις σε διαμαρτυρία καθιστική. Χωρίς βία, χωρίς μολότοφ και χωρίς να ανοίξει ρουθούνι. Με απλά λόγια. Το αδιέξοδο σουλατσάρει μέσα στο δικό μας το μυαλό.
Αν δεν βάλουμε μυαλό. Αν ο πόνος, η δυστυχία, ο τρόμος και η ανατριχιαστική πραγματικότητα δεν μας μετακινήσουν από το κάλπικο Όνειρο στην πραγματικότητα, ε, τότε θα καταντήσουμε εντελώς τριτοκοσμικοί. Θα μας βλέπουν οι Ευρωπαίοι και θα ρωτούν με χλεύη: Τι είναι αυτοί; Ελληνες.
Δηλαδή; Μαλάκες εφ όρου ζωής!»

Ανώνυμος είπε...

Έπεσαν οι μάσκες.
Δυστυχώς - επιτέλους.
Ήθελαν- θέλουν να μας κάνουν τριτοκοσμική χώρα. Να φτάσουμε σε τέτοιο επίπεδο ώστε το 1 € κέρδος να θεωρείται επιτυχία.
Κέρδισαν χρόνο να καλύψουν τα δικά τους νώτα και να λάβουν πλήρη θέση για τα δικά μας.
Οι απαιτήσεις τους συνεχώς θα μεγαλώνουν και όλο περισσότερο γιατί ποτέ δεν πρόκειται να πιάσουμε τους στόχους που μας βάζουν.
Δυστυχώς πλέον το δίλημμα είναι:
Ξεκινάς απο το μηδέν και όπου σε βγάλει ή απο το -150% και αργοπεθαίνεις.
Κόμματα, δημόσιοι λειτουργοί, δημοσιογράφοι και όλοι αυτοί που αποτελούν το ΣΥΣΤΗΜΑ έχουν όλη την ευθύνη. Και θα πληρώσουν. Αργά ή γρήγορα θα πληρώσουν.
Δεν ντρέπομαι που είμαι Έλληνας. Και προτιμώ να μη ντρέπομαι και στο μέλλον, απο το να είμαι διασυρρόμενος και δακτυλοδεικτούμενος διεθνώς.

Η Ιστορία ξαναγράφεται (ευτυχώς ή δυστυχώς).

Ανώνυμος είπε...

Ξεκινώντας από το τελευταίο περί ΓΠΣ σχόλιο που το παρουσιάζει με το μ...πουλί που χτενίζεται την ώρα που η χώρα χάνεται:

Η απάντηση είναι το ακριβώς προηγούμενο σχόλιο που αποδεικνύει ότι η κατάσταση για χρόνια πολλά ήταν μ...πουλί καπέλο. Για αυτό ακριβώς, μεταξύ πολλών άλλων παρόμοιας νοοτροπίας, χάνεται και η χώρα. Ακόμη και η τσατσά, που επαγγελματικά, ασχολείται με τα μ...πουλιά βάζει σειρά στο μπουρδέλο.

Όποιος αντιλαμβάνεται το ΓΠΣ σαν δυό γραμμές στον χάρτη που δεν αλλάζουν τίποτε δύο απλές επισημάνσεις:

1ον Το ΓΠΣ είναι πολλά παραπάνω και μπορεί να ανατρέξει σε πολλά σχόλια περί αυτού και στην συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας .

2ον Οι δύο γραμμές στο χάρτη κάνουν μια μεγάλη αλλαγή πολύ απλά γιατί πριν δεν υπήρχαν καθόλου γραμμές!

Και ελείψει των γραμμών ο καθένας έκτιζε στο οικόπεδο του διπλανού, ή το διπλανό οικόπεδο "κάλυπτε" τον "ακάλυπτο", αν με εννοείς.

Τέτοιο μπουδρέλο είμαστε τόσα χρόνια και προφανώς κάποια τσατσά θα πρέπει να βάλει μια σειρά, διαφορετικά θα γα.ούν οι ίδιοι και οι ίδιοι όταν οι υπόλοιποι θα βάζουν αλοιφές στα χέρια.

Βάρδα, μην βάλει σειρά ο γερμανός επίτροπος και μας καλέσουν οι γαμίκουλες να κάνουμε εθνική αντίσταση για να συνεχίσουν να γα.ούν ανεξέλεγκτα.

Ανώνυμος είπε...

Ένα αρκετά ενιαφέρον σχόλιο- επιστολή.
Αναδημοσίευση από το capital.gr

Ομολογω πως βρισκομαι σε συγχηση. Δεν ξερω τι να υποστηριξω και εχω σηκωσει τα χερια ψηλα.
Ο ψυχικος μου κοσμος όπως και του κάθε ελληνα κινειται σε ακραια επιπεδα. Θελω να βγω στον δρομο να ουρλιαξω, να πιασω από τον λαιμο τον κάθε πολιτικαντη που στερησε το μελλον των παιδιων μου, τον κάθε ξεφτιλα που μας εχει γελοιοποιησει στα περατα του κοσμου, τον κάθε Ακη απατεωνα που πινει στην υγεια των κοροιδων και δεν προκειται να τιμωρηθει ποτε του.
Θελω να φωναξω ΟΧΙ, τι λετε ρε τρελοι ευρωπαιοι της αλλυλεγγηης των λαων, πώς να ζησεις με 400 ευρω μισθο, με 1.000.000 ανεργους, με χαρατσια, με κοψιμο της ανεργιας, με αφορολογητα των 5.000 ευρω και με κοστος ζωης μεγαλυτερου του δικου σας.
Ποια η προταση, να γινω η Κινα της ευρωπης για να μου ερθουν οι επενδυσεις ? Ποτε βαλατε το μαχαιρι στο κοκαλο για να αποδωθει δικαιοσυνη-αποδοση ευθυνων στα καθαρματα που κυβερνουσαν τοσα χρονια,ποτε βαλατε το πιστολι στον κροταφο για να περασουν τα σας σχεδια και οι μεταρυθμισεις ?

Μπαλακι του πινγκ πονγκ ο ελληνας , βαλε φορους η κυβερνηση-κοψε μισθους η τροικα, κονιορτοποιημενος στην αρενα μεζες για τα λιονταρια

Ολοι ξερουν ότι τα εσοδα θα καταρευσουν,οσο ζητανε τοσο θα καταρεουν, μην πληρωνετε άλλο μηπως ξεστραβωθουν, ενώ οσοι δουν απολυσεις και μεταρυθμισεις εν μεσω της εκρηξης –συμαχιας βολεμενων-απελπισμενων μαλλον θα εχουν κανει χρηση περι της διαταξης αποποινικοποιημενων φυτων. Μεσα από την ψυχη μου


Από την άλλη….
Ποια η εναλαχτικη προταση ?
Να ξεσηκωθουμε για να ερθει ποιος ?
Να μας οδηγησει που ?
Ολο το χρεος να μας χαρισουν ζουμε ?
Να παμε στην δραχμη λενε καποιοι. Ποσος καιρος θα χρειαστει και μεχρι τοτε τι θα γινει ?
(Μαυρη αγορα υποθετω με ευρω)
Τα 800 ευρω που τωρα γινονται 600 μετα ποσα θα γινουν ? Οι οικονομιες μιας ζωης στην τραπεζα τι θα απογινουν ?
Τα παιδια που σπουδαζουν εξω τι θα τους στελνουμε ?
Η βενζινα ποσο θα φτασει και τι θα βοηθησει αυτό την δικη μας παραγωγη ?
Οι 800.000 ανθρωποι των εισαγωγικων επιχειρησεων τι θα απογινουν ?

Ερωτηματα το ένα πισω από το άλλο χωρις σαφης απαντησεις παρα μονο φανφαρες τυπου ΚΚΕ
Οι αλλοι λενε σταση πληρωμων. Ωραια, ζησε με αυτά που εχεις .
Με 20 δις ελειμα που πρεπει να εξαφανισεις σε μια νυχτα και με 45 δις εσοδα , παρε 400 ευρω για να ζησεις και βλεπουμε.
Βεβαια την δευτερη χρονια με τετοιους μισθους και συνταξεις τα εσοδα θα εχουν καταρευσει στα 20 δις, οποτε παρε 200 και βλεπουμε. Αν βαλεις και τις κλειστες στροφιγκες της ΕΚΤ δηλαδη με απλα λογια ότι τα λεφτα σου στην τραπεζα δεν υπαρχουν , ε τοτε μεσα από την ψυχη μου

Όπως βλεπετε ειμαστε στην κολαση. Μονες φωνες παρηγοριας όπως το SPIEGEL
Φωνες που ελπιζουμε να πυκνωσουν, μονο που πρεπει να το δουν αυτοι δεν ωφελει να το ζητησουμε εμεις. Βλεπετε εχουμε χασει κάθε ιχνος αξιοπιστιας αφου ποτε δεν καναμε οσα μας ζητησαν ώστε σημερα να μπορουμε να τους το τριψουμε στα μουτρα <κυριοι αποτυχατε&gt ;

kostas of millwall

ΥΓ
Το αναδημοσιεύω,ως ΑΦΙΈΡΩΣΗ στον ανώνυμο που είναι τόσο περήφανος "που είναι έλληνας".!

Δεν μπόρεσα όμως να καταλάβω από που ανλεί την τόση περιφάνεια του.
Από τα μεγάλα και θαυμαστά των αρχαίων ημών προγόνων;
Από τα έργα και τις ημέρες ημών των ιδίων, ως άξιων επιγόνων λαμπρών προπατόρων;
ή για να διαγράψει έτσι το όνομά του-δια της εις άτοπον απαγωγής- από τον ατελείωτο κατάλογο των μυριάδων ενόχων... του Δανίκα;

filoiko είπε...

Στο σημερινό της φύλλο η ΦΩΝΗ αναφέρεται στην παρουσίαση για το ΓΠΣ και σε σχολιό της γράφει:

Επίκειται μεγάλη συζήτηση.

Μεθαύριο Δευτέρα έρχεται προς συζήτηση στο Δ.Σ. Ζηρού η Β1 φάση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου και αναμένεται να γίνει μεγάλη κι ενδιαφέρουσα συζήτηση.Επιβάλλεται άλλωστε.Θα είμαστε εκεί και θα καταγράψουμε τις λεπτομέρειες αποφέυγοντας να καταγράψουμε προκαταβολικά αντιδράσεις και ερμηνείες που κατακλύζουν τα καφενεία αυτές τις μέρες.Θέτουμε μόνο ως προβληματισμό το αν θα πρέπει να προχωρήσει το ΓΠΣ μόνο ως σχέδιο για τον πρώην Καποδιστριακό δήμο.Ο δήμος πια είναι πια πολύ ευρύτερος .Και αν το Θεσπρωτικό έχει εκπονήσει ΣΧΟΑΠ,τι γίνεται με τον πρώην δήμο Ανωγείου και την Κρανιά;Μετά από λίγα χρόνια θα εκπονούμε άλλο ΓΠΣ;
Επίσης να δόσουν μεγαλύτερη σημασία τα Τοπικά Συμβούλια στο προβλεπόμενο ΓΠΣ.Δεν έχει περάσει στους κατοίκους των χωριών η πληροφόρηση για το τι ακριβώς πρόκειται να γίνει και πως θα διαμορφωθεί η κατάσταση στον τόπο τους.Σ αυτό έχουν ευθύνη κύρια τα Τοπικά Συμβούλια.Ας διοργανώσουν εκδηλώσεις ενημέρωσης καλώντας τους πλέον αρμόδιους να εξηγήσουν και να αποφασίσουν.

Ανώνυμος είπε...

Λεηλατούν το δάσος Ζηρού
Η λίμνη Ζηρού και το πανέμορφο δάσος που την περικλείει αποτελούν σίγουρα ένα μοναδικό οικοσύστημα για την Ήπειρο.

Δυστυχώς η περιοχή αυτή όχι μόνο δεν έχει αναδειχθεί στο βαθμό που θα έπρεπε, αλλά δεν φαίνεται να είναι ούτε τελευταίο στη λίστα προτεραιοτήτων της Δημοτικής Αρχής Ζηρού.

Το χειρότερο είναι ότι η περιοχή αυτή λεηλατείται χωρίς κανένας να ενδιαφέρεται για τη στοιχειώδη λήψη μέτρων.

Άγνωστοι έχουν κόψει δεκάδες δέντρα, προφανώς για να τα κάνουν καυσόξυλα για τις κρύες νύχτες του χειμώνα.

Καμία αντίδραση από το Δήμο και το χειρότερο καμία παρέμβαση από το δασαρχείο. Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις η υλοτομία στο δάσος Ζηρού απαγορεύεται.

Απαγορεύεται βέβαια και το κυνήγι με βάση την ισχύουσα νομοθεσία. Αλλά η απαγόρευση αυτή δεν είναι αρκετή για να αποτρέψει τους λαθροθήρες. Πλήρεις εξαρτήσεων εισβάλλουν στην πέριξ του δάσους περιοχή και δεν είναι λίγες οι φορές που οι πυροβολισμοί δίνουν την αίσθηση εμπόλεμης ζώνης….

Φυσικά όλα αυτά τα γνωρίζουν οι αρχές αλλά μάλλον έχουν πιο σημαντικά θέματα να ασχοληθούν.

epiruspost.gr

Ανώνυμος είπε...

Ορθά θέτει η Φωνή το ζήτημα της ολοκλήρωσης και διασύνδεσης των ΓΠΣ στα πλαίσια του ενιαίου δήμου Ζηρού.

Μόνο που αυτό γίνεται με συγκεκριμένες και προβλεπόμενες διαδικασίες.

Επομένως αν μπορώ να δώσω μια συμβουλή προς την αγαπητή Φωνή αυτή είναι να αγνοήσει τα κροκοδείλια δάκρυα ορισμένων αν θα ξανακάνουμε τάχα μου ΓΠΣ.

Είναι εκ του πονηρού.

Ορισμένοι ψαρεύουν στα θολά νερά προκειμένου να σταματήσει οποιαδήποτε προσπάθεια.

Δεν θα τους περάσει να είναι σίγουροι.

Όσα και αν λεν στα καφενεία.

Ανώνυμος είπε...

ΥΓ.

Ακόμη ορθότερη η επισήμανση της ανάγκης ενημέρωσης όλων των πολιτών από τους υπεύθυνους.

Για να μην λένε παραμύθια ορσιμένοι που κοιτούν ψηλά την ώρα που τους έχουν πέσει τα παντελόνια.

Ανώνυμος είπε...

Γα την Β1 φάση του πολεοδομικού σχεδιασμού, τίποτα;
Γιατί τόση βουβαμάρα;
Δεν θα φιλοτιμηθεί κάποιος;

Ανώνυμος είπε...

Το ακούσαμε και αυτό !

"Αν εγώ δεν ... τους διέγραφα και έκανα πίσω , τι σόι πρωθυπουργός θα γίνω?".

Αυτός θα μας Σαμαρώσει όλους. Υποζύγια γαρ...

Νότος, νάτος ο πρωθυπουργος μας !

Δύσμοιρη Ελλάς, τι σου έμελλε ακόμα να υποφέρεις!

Ανώνυμος είπε...

Ο κύβος ερρίφθη!

Το ΓΠΣ είναι πλέον μια πραγματικότητα.

Απέτυχαν όσοι ήθελαν να το σταματήσουν.

Όχι μόνο απέτυχαν αλλά για μια ακόμη φορά εκτέθηκαν ανεπανόρθωτα.

Το σημαντικότερο από όλα, αποδείχθηκε πόσο μόνοι έμειναν.

Δυό τρείς νομάτοι, εκνευρισμένοι και αδαείς.

Ρεπορτάζ λίγο-λίγο. Να κάνουμε και καμιά δουλειά.

Ανώνυμος είπε...

Τι ωραίος ο Καστανίδης!

Μας πρότεινε να κάνουμε δημοψήφισμα ώστε να ψηφίσουμε όλοι το μνημόνιο και να μείνουμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Και μετά το καταψήφισε ο μπαγασάκος.

Σας τα λέω χρόνια. Είναι πολύ μαλάκες οι άνθρωποι

Ανώνυμος είπε...

Από κοντά στον αντι μνημονιακό αγώνα και ο Σταύρος.

Βγήκε και διαλαλεί. Η τρόικα επέβαλε το ΓΠΣ!

Χρόνια ολόκληρα δημοτικός σύμβουλος, τότε που η χώρα είχε λεφτά, δεν κατάφερε να κάνει ένα σχέδιο πόλης.

Δεν εκλέχτηκε και τα’ βαψε μαύρα. Μαζί με άλλες μαύρες χήρες.

Την κοπάνησε άρον - άρον από την συζήτηση για το ΓΠΣ όταν κατάλαβε ότι τσαμπουκάδες δεν περνάνε.

Εξάλλου τι να πει. Για την ανάπτυξη, τις χρήσεις γης την προοπτική του τόπου;

Όχι βέβαια! Η τρόικα φταίει!

Ανώνυμος είπε...

Έπιασαν οι δυό κουμπάροι τα άκρα της αίθουσας.

Μην τυχόν και κατηγορηθούν για συμπαιγνία; Ή γιατί δεν μπορούν πλέον να συναγελάζονται;

Χρόνια δημοτικοί σύμβουλοι. Με άποψη.

Κουβέντα τσακιστή.

Ούτε μια στοιχειώδης δήλωση.

Όπως αυτή που έκανε ο Χρήστος.

"Προτιμώ ένα κακό ΓΠΣ από καθόλου ΓΠΣ"

Είναι έξυπνος ο Χρήστος. Κατάλαβε ότι δεν οφελεί να κάνει παρέα με τις εξαλοσύνες του Μιχάλη, ούτε να σταθεί εμπόδιο στην πρόοδο.

Μια χαρά καλό είναι το ΓΠΣ Χρήστο μου και το ξέρεις πολύ καλά αυτό.

Κρίμα, λέμε τώρα, που δεν είσαι στο Δημοτικό Συμβούλιο να το ψηφίσεις.

Γιατί θα το ψήφιζες έτσι δεν είναι;

Δεν πιστεύω να έκανες την δήλωση για να μας ρίξεις στάχτη στα μάτια;

Ανώνυμος είπε...

Απών και ο εκπρόσωπος της ηγετικής ομάδας του ΚΚΕ.

Όπως είπε και το ιστορικό στέλεχος αυτός είναι από την Λάκκα γιατί να ενδιαφερθεί για την Φιλιππιάδα;

Μα τι λες τώρα! Η Φιλιππιάδα είναι το προπύργιο του παγκόσμιου καπιταλισμού.

Εδώ αναμετριόνται οι επιλογές της άρχουσας αστικής τάξης που θέλει να εγκλωβίσει την ανάπτυξη στα στενά πλαίσια ενός ΓΠΣ, με τις επιλογές της εργατικής τάξης που θέλει το σύστημα πανταχόθεν ελεύθερο.

Στο καπιταλιστικό σύστημα δεν υπάρχουν κανόνες. Μόνο ένας: Το κέρδος των αστών.

Κανόνες θα μπούν όταν έλθει στην εξουσία το κόμμα. Μέχρι τότε όσο χειρότερα τόσο καλύτερα.

Ο υποβολέας μου λέει ότι του δίνω πολύ σημασία.

Δίκιο έχει!

Ανώνυμος είπε...

Ο Γιώργος. Άχ ο Γιώργος!

Σαν μηχανικός της σειράς μίλησε. Και έβαλε σοβαρά θέματα.

Το πρώτο.

Να καταγράψουμε αυτούς που έχουν παράνομα άδειες να κτίσουν εντός οικισμού προ του 23.

Άδικα προσπαθούσε ο μελετητής να του εξηγήσει ότι για να το κάνεις αυτό πρέπει να έχεις καθορίσει πρώτα τα όρια του οικισμού. Και ότι αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα. Ότι δεν έχουμε καθορίσει τα όρια. Και ότι αυτό προσπαθούμε να λύσουμε τώρα. Και ότι καλό είναι τώρα τα όρια του οικισμού να λάβουν υπόψη την υπάρχουσα κατάσταση.

Μιλάμε για μεγάλη εξυπνάδα.

Ότι πεις Γιώργο μου. Αλλά ρε παιδί μου πανεπιστήμιο πήγες γιατί μπερδεύεσαι τόσο πολύ; Τι ακριβώς σε ζορίζει και δεν μπορείς να το εκφράσεις με απλά λόγια και μας ταλαιπωρείς;

Ανώνυμος είπε...

Το δεύτερο ήταν πιο σοβαρό.

Η τελευταία κουβέντα του Γιώργου ήταν:

Τι πρέπει να κάνει κάποιος αν θέλει να σταματήσει το ΓΠΣ!

Εξανέστει ακόμη και ο μελετητής! Ξένος άνθρωπος τα πήρε στο κρανίο. Ξέχασε την επιστημονική του ψυχραιμία και του βγήκε αυθόρμητα το ανθρώπινο στοιχείο.

Σαν να ήταν ένας από μας!

"Με συγχωρείτε αλλά τόσα χρόνια προσπαθείτε να το φτιάξετε και εσύ με ρωτάς πως θα το σταματήσετε;"

Παρεξηγήθηκε ο Γιώργος και την μάλωσε και από πάνω γιατί λέει τον προβοκάρει.

Ρε συ Γιώργο. Τι προβοκάστια να σου κάνει. Αφού μόνος σου καρφώνεσε, με τις ερωτήσεις που κάνεις. Σκέψου λίγο παραπάνω να τις κάνεις λίγο πιό έξυπνα. Σκεπάσου λίγο μην εκτίθεσαι.

Οπότε και ο μελετητής μετά το πήρε στα σοβαρά και του απάντησε τα γνωστά και στοιχειώδη.

Όχι κύριε δεν μπορείς να το σταματήσεις. Ούτε ενστάσεις ούτε τίποτε. Μόνο προτάσεις μπορείς να κάνεις.

Να σου πώ τα νέα Γιώργο.

Άν, λέμε άν, σου περάσει από το μυαλό να κάνεις καμιά αίτηση στην Περιφέρεια να σταματήσει η διαδικασία τότε ξέρεις τι απάντηση θα λάβεις;

"Αφού δεν έκανες προτάσεις και δεν φρόντισες για την βελτίωσή του, πόσο μάλλον που είσαι και δημοτικός σύμβουλος και μηχανικός, δεν δικαούσαι να ομιλείς"

Στο λέω για να μην παιδεύεσαι, όχι ότι δεν καταλαβαίνω γιατί τα κάνεςι αυτά. Και για να καταλάβουμε όλοι περί τίνος πρόκειται!

Μπρός γκρεμός και πίσω ρέμα Γιώργο. Για να μπορείς να διαμαρτυρηθείς πρέπει να συμμετάσχεις. Θετικά και με προτάσεις. Οπότε Γιώργο μου τότε δεν θα θες εσύ να σταματήσει!

Βέβαια πρέπει να έχεις άποψη.
Λυπάμαι να σου πω ότι χθές δεν έδειξες καν ότι έχεις το παραμικρό ενδιαφέρον για την ανάπτυξη, για το περιβάλλον, για τα χωριά μας και τα προβλήματά τους για την αγροτική παραγωγή και τι θα κάνουμε, για το Λούρο, για τον Ζηρό και τόσα άλλα που συζητήσαμε χθές. Μόνο σου ενδιαφέρον ο σ.δ. Σημαντικό αλλά δεν φτα΄νει.

Οπότε:

Οπότε μάλλον θα το καταψηφίσεις το ΓΠΣ χωρίς να ξέρεις και γιατί. Τώρα αυτό θα έχει πλάκα. Γιατί και ο μεν Χρήστος και ο δε Χρήστος δήλωσαν ότι το θέλουν και το ΓΠΣ και την επέκταση.

Οπότε μάλλον την πάτησες και τώρα "δείχνουν" αυτοί να μην έχουν αντίρρηση και έμεινες μόνος σου απέναντι σε όλη την Φιλιππιάδα να μην θες την επέκταση!

Όπως τα βλέπω τα πράγματα και αρκετοί από τους συμβούλουςντης παράταξης θα το ψηφίσουν οπότε από πολιτική άποψη σε βλέπω να μένεις μόνος σε ένα κρίσιμο θέμα.

Κρίμα!

Να σου πω και τα νεότερα.

Όσοι θέλουμε να εφαρμοσθεί η νομοθεσία και να προστατεύσουμε το περιβάλλλον και να οργανώσουμε σύμφωνα με την νομοθεσία την πόλη και τον Δήμο προκειμένου να εξυπηρετείται καλύτερα ο πολίτης ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ.

Άν δεν το κατάλαβες το υποννούμενο θα τα πούμε λεπτομερέστερα άλλη φορά!

Ανώνυμος είπε...

Η παρουσίαση της μελέτης έγινε σε δύο φάσεις:

Πρώτα τα θέματα των χρήσεων γης και της χωροθέτησης των δραστηριοτήτων. Των προβλημάτων και των επιλογών για την ανάπτυξη. Με λίγες λέξεις η παρουσίαση ενός οράματος και των εργαλείων υλοποίησης του για τον τόπο.

Κουράστηκαν τα παιδιά. Βαρέθηκαν. Δεν τα βρήκαν ενδιαφέροντα τα θέματα. Αυτοδιοικητικοί κατά τα άλλα!

Φοβήθηκαν μάλλον. Μόλις άναψαν τα φώτα νόμισαν ότι τελείωσε το ζήτημα και το σημαντικώτερο για αυτούς (ο σ.δ.) δεν είχε ακόμη συζητηθεί.

"Πάμε να φύγουμε από εδώ!" ο ένας.

"Για το συντελεστή να μας πείς" ο άλλος.

Ουρλιαχτά και ακρότητες. Και αποκάλυψη προθέσεων και επιπέδου πολιτισμικού.

Παρα λίγο να μας δείρουν κιόλας.

Αλλά τσαμπουκάδες δεν περνάνε παλληκάρια. Αυτά που ξέρατε να τα ξεχάσετε!

Αποφάσισα να τους κάνω πλάκα. Και πρότεινα να μην πάμε στο δεύτερο μέρος - το οικιστικό - αλλά να συνεχίοσυμε με συζήτηση για πρώτο μέρος.

Να συμφωνήσουμε δηλαδή για την ανάπτυξη, για το πλαίσιο και μετά τα συζητάμε όλα. Μέχρι και τον συντελεστή.

Τους έπιασε κρύος ιδρώτας. Ο τσαμπουκάς και ο σχεδιασμός να τα κάνουν μπάχαλο έσπασε. Τι να πουν τώρα, δεν είχαν προετοιμασθεί για σοβαρή και τεκμηριωμένη συζήτηση. Λόυφαξαν και κοίταγαν την πρόεδρο στα μάτια μην τυχόν και αποδεχθεί την πρότασή μου.

Αχ ρε πρόεδρε. Έπρεπε να με ακούσεις. Θα έπεφτε πολύ γέλιο.

Ανώνυμος είπε...

Άν εξαιρέσεις την αρχική του έκρηξη και τους ψευτοτσαμπουκάδες, πρώην αντινομάρχης και καθηγητής θα έπρεπε να ντρέπεται, ο κος Κώνστας δεν τα πήγε άσχημα στην ομιλία του.

Βέβαια σαν αντινομάρχης τα αναπτυξιακά θα έπρεπε να τα παίζει στα δάκτυλα. Αλλά που καιρός και μυαλό για τέτοια. Ο συντελεστής. Τώρα μάλιστα που ήρθε και η τρόικα άλλο δεν έχουμε για να σωθούμε παρά τον συντελεστή.

Όταν έδειχναν στον ηλίθιο το φεγγάρι αυτός είχε στο μυαλό το δάκτυλο και δεν έβλεπε τίποτε άλλο.

Μια χαρά τα είπε.

Και πως φθάσαμε ως εδώ. Και πως ευθύνονται οι δήμαρχοι και οι μηχανικοί και πως έγινε χαμός με τα ύψη και τα πλάτη (προ του '23). Όλα! Μια χαρά!

Και μετά τον έπιασε το γνωστό παράπονο! Τόσα ξαδέλφια έχω και τα γνωστά. Το λύσαμε αυτό ρε Δημητράκη! Δεν γίνεται ο αριθμός των ορόφων να ισούται με το αριθμό των εξαδέλφων συν ένα! Τι θες ακι επάνερχεσαι! Δεν γίνεται!

Και τι θα κάνω εγώ τώρα! Που θα χτίσω για τους υπόλοιπους.

Ότι κάναμε όλοι Δημητράκη. Να αγοράσεις κανένα οικοπεδάκι στην επέκταση κατά προτίμηση.

Και δεν έχω λεφτά και τόσα χρόνια στην Αυτοδιοίκηση και το Ε9 δεν άλλαξε. Μιλάμε για πολύ κλάμα ο αντινομάρχης.

Οπότε δεν άντεξε και ο Δήμραχος και του την είπε:

"Ρε συ άσε τώρα τα έψιλον και τα κουραφέξαλα, λες και είμαστε από αλλούν εμείς"

Αλλά κατά τα άλλα πολύ σωστός. Έβαλε τον κάθε κατεργάρη στον πάγκο του.

Απλώς διαμαρτυρήθηκε γιατί σταματά τώρα το μπάχαλο και αυτός δεν πρόκανε! Αντινομάρχης λέμε τώρα. Με άποψη για το τόπο. Στέλεχος που ξέρει να κερδίζει εκλογές. Και που κατάντησε να φτιάχνει τις μικροφωνικές του Γιώργου. Αχ ρε Δημητράκη!

Στο τέλος κάτι άλλαξε μέσα του και το κατάλαβε. Τόσο καιρό που του το έλεγα δεν άκουγε. Κάτι σαν φλασιά να πούμε.

Φεύγοντας (βιαζόταν είχε δουλειά, δεν αποχώρησε) την πέταξε την ερώτηση. Δηλαδή άμα χτίσω τώρα, χτίζω με το παλιό συντελεστή. Ναι του είπε ο μελετητής. Ε, τότε θα χτίσω τώρα!

Αυτό να κάνεις κ. Κώνστα. Και μην ακούς τους απίθανους που λένε ότι το ΓΠΣ δεν θα γίνει, "λίγο ακόμα να σηκωθούμε λίγο ψηλότερα", και όπου νάναι το Νομικό Συμβούλιο θα ξεκαθαρίσει την κατάσταση και βάλαμε μεγάλο δικηγορικό γραφείο και πράσινα άλογα. Παίρνουν κόσμο στο λαιμό τους. Χρόνια τώρα!

Αυτό να κάνες! Άν έχεις λεφτά!

Γιατί αν δεν έχεις λεφτά, τι να σου κάνει ο συντελεστής! Σάμπως θα το πουλήσεις το πατρικό ές στο κέντρο; Παλαβός είσαι; Σου εγγυόμαι προσωπικά. Τα καλύτερα για την αξία των οικοπέδων στο κέντρο τα έχουμε μπροστά μας. Άν δουλέψουμε όλοι μαζί! Ξέχνα τους αλμπάνηδες φίλους σου! Πάλι σε πούλησαν!

Ανώνυμος είπε...

Ο καλύτερος όλων ο Μιχάλης.

Να ξέρετε προσωπικά τον συμπαθώ τον Μιχάλη. Εξάλλου πως αλλοιώς θα τον ψήφιζα δυό φορές.

Και το έχω παράπονο. Μια φορά κατέβηκα και δεν με ψήφισε. Δεν πειράζει Μιχάλη. Περασμένα Ξεχασμένα!

Όμως ο Μιχάλης έχει αλήθεια πρόβλημα! Σοβαρό! Έκανε μια "επένδυση" και δεν του βγήκε. Δεν μπορεί να ξαναβγεί και Δήμαρχος και απελπίζεται. Πάνε τα λεφτουδάκια μου σκέφτεται.

Σκεφτόταν ο καημένος. Να χτίσω κάτι τις εκει πίσω, να ρίξω και το μπάστακα το παλίο ξενοδοχείο να μην το έχω μπροστά στην μούρη μου, να σωθώ. Δεν σώθηκε και έχασε έκτοτε την ψυχραιμία του. Άρχισε και τις παλαβομάρες. Τι γυάλινα ρολόγια, τι τρενάκια υδραυλικά. Ότι του κατέβει. Τα γράφει κιόλας. Και τα γραπτά μένουν!

Τι να του πω;

Έχω και σε αυτόν νέα! Θα το αναδείξουμε το παλιό ξενοδοχείο. Έτσι λέει η μελέτη. Και το πιό πιθανόν θα πρέπει ο χώρος από πίσω να μείνει ακάλυπτος.

Μιλάμε αλήθεια για μεγάλη ζημιά. Επενδυτική. Γιατί εντάξει θα τον αγοράσει τον χώρο ο Δήμος. Αλλά πόσο να τον αγοράσει; Εξάλλου και αυτός σαν παλιός Δήμαρχος δεν πρέπει να προσφέρει κάτι στην πόλη που τόσο τον υπηρέτησε;

Τα ακούει αυτά ο Μιχάλης και σαλτάρει. Ανεβαίνει στην μπουλντόζα να μου κατεδαφίσει το σπίτι. Το δικό μου και το παλιό μπουζοκομάγαζο που γκρέμισε ο Παπανδρεόυ.

Τι να κάνω και εγώ τον παίρνω στην πλάκα, και βάζω τσιπουράκι να πιούμε να παν τα φαρμάκια κάτω.

Αλλά ο Μιχάλης είναι γάτα και παλιός στην πιάτσα.

Σου λέει άλλο δεν μπορώ να κάνω παρά να απαξιώσω την μελέτη και τον μελετητή.

Και άρχισε τις φωνές:

Τι είναι αυτά! Και δεν μπορείτε να μας δείξετε στον προβολέα τον χάρτη! Τι εταιρεία είστε εσείς! Και δεν προετοιμαστήκατε! Κια τόσα λεφτά πήρατε!

Τι να κάνει και ο μελετητής έδειξε στο προβολέα τον χάρτη. Θα το έδειχνε δηλαδή ούτως η άλλως στην επόμενη διαφάνεια αλλά σου λέει κάντο τώρα, δεν ξέρεις με ποιόν μπλέκεις, ουρλιάζει κιόλας. Άν ήξερε σαν εμάς θα τούκανε πλάκα!

Ο Μιχάλης όμως ξεφούσκωσε! Δεν του βγήκε το ζήτημα!

Αλλά κάτω δεν το έβαλε.

Επιτέθηκε ξανά με διακοπές και οργισμένο ύφος γιατί είπε κάτι για τα δύο νεκροταφεία ο μελετητής και αυτός κατάλαβε ότι το άλλο δεν το ήξερε! Πάλι τα ίδια!

Και τι είναι αυτά! Και δεν ξέρετε ότι έχουμε και νέο νεκροταφείο!

"Όλα τα νεκροταφεία έχουν χαρτογραφηθεί" απάντησε ψύχραιμα ο μελετητής!

Κόκκαλο πάλι ο Μιχάλης.

Και άλλα ηχηρά και παρόμοια. μας έσπασε τα νεύρα. Πεταγόταν σαν την ... συνέχεια.

Του χώθηκε και η Τασία. Είπα και εγώ στον Χρήστο που τον έχω και φίλο να του πεί ότι δεν βοηθά με τον τρόπο του, έκαστε κάτω. Ησυχάσαμε από τον θόρυβο.

Αχ ρε Μιχάλη, δυό φορές Δήμαρχος θόρυβος κατάντησες! Δεν βοηθάς! Μα καθόλου μιλάμε! Το εαυτό σου εννοείται!

Ανώνυμος είπε...

Τώρα για τον άλλο το Χρήστο τι να πω.

Άφησε τους άλλους να εκτεθούν και στο τέλος είπε ότι ο ίδιος δεν διαφωνεί, και να γίνει το ΓΠΣ και κάτι τέτοια, μόνο που να μειωθεί λίγο ο συντελεστής. Στην επέκταση! Γιατί στο κέντρο να μειωθεί τόσο πολύ και να το δούμε κ.λπ.

Σωστός!

Τα πήρε στο κρανίο ο Ταγκαρέλης και του είπε:

"Να σας δώσουμε ρε και το δικό μας συντελεστή άπό την παλιά που παραπονιέστε να σηκώσετε τις πολυκατοικίες και εμείς ας πεθάνουμε" ή κάπως έτσι.

Γάτος ο Χρήστος κατάλαβε αμέσως.

Σε πόσα τετραγωνικά χτίζεις τον ρώτησε;

Δυό στρέμματα λέει ο Ταγκαρέλης.

Έλα ρε σε μένα να σου βγάλω την άδεια στα τετρακόσια μέτρα.

Κόκκαλο ο Ταγκαρέλης. Άρχισε να προβληματίζεται. Ρε συ σου λέει, λές να είναι αλήθεια αυτό που λένε στα καφενεία και όταν η άδεια που δεν βγαίνει πάει στον Χρήστο, κάτι γίνεται και μετά βγαίνει;

Έτσι απλά. Εκεί μπροστά σε όλους!

Όχι - όχι η πολεοδομεία του Δήμου δεν ήταν εκεί να ξεκαθαρίσει τα πράγματα! Δεν ήταν και το θέμα σοβαρό, ήταν και εκτός ωραρίου η συζήτηση, είχε και δουλειές που να τρέχουμε τώρα!

Λίγο πρίν είχε γίνει το εξής απίθανο.

Παραδέχθηκε ο μελετητής ότι υπήρχε ένας λάθος στα όρια της ζώνης Α και ότι μόλις τώρα την είχε ενημερώσει η πολεοδομία.

Σηκώθηκαν απάνω δυό τρείς μηχανικοί και την "ενημέρωσαν" ότι τα όρια που έχει δεν είναι τα σωστά και η πολεοδομία δεν ξέρει και ότι θα της στείλουν αυτοί τα σωστά και τέτοια.

Τρελαθήκαμε!

Που πας ρε έρμη Φιλιππιάδα με τέτοιες υπηρεσίες!

Για αυτό ξέρω ότι η πολεδομία δεν ήταν εκεί. Γιατί άμα ήταν θα έλεγε τα πράγματα όπως έχουν. Και δεν θα δεχόταν τέτοιες προσβολές. Έτσι δεν είναι;

Αυτά και ο Χρήστος! Και αυτός υποστηρίζει το ΓΠΣ. Απόμεινε μόνος του ο Γιώργος!

Ανώνυμος είπε...

Κατά τα άλλα η συζήτηση ήταν εποικοδομητική. Αλήθεια.

Αλλά αυτά θα τα πούμε άλλη φορά.

Για σήμερα ρεπορτάζ.

Ελπίζω να μην μου θυμώσει η Ρούλα και Φάνης, και βρώ τον μπελά μου.

Είπα να τα γράψω, τώρα που τα έχω πρόσφατα. Γιατί αυτά πρέπει να μένουν. Είναι ιστορία. Και η ιστορία θα μας καταγράψει και θα μας κρίνει όλους.

Άντε και καλά γέλια. Είναι πάντως αθεόφοβοι οι μπαγάσηδες.

Ανώνυμος είπε...

Kαι εγώ ανυπόμονος και βιαστικός πρωί-πρωί τα εβαλα μετο filoiko:
"τι γίνεται με την Β1 φάση.." και τα λοιπά... !
Ο καταιγισμός των πολυάριθμων σχολίων που ακολούθησαν με αποστόμωσαν και με απογείωσαν!

Αυτό δεν ήταν ρεπορτάζ δόκιμου δημοσιογραφάκου.
Ήταν μεγάλου ψυχαναλυτή πρωταγωνιστών ...γράφημα.
Το απόλαυσα και για αυτό δοξάζω τον
Δία που στάθηκε εμπόδιο να παρευρεθώ στην ιστορική συνεύεση..

Αν ήμουν παρών δεν θα το απλάμβανα
τόσο.

ΥΓ... ΑΥΤΌ ΤΟ ΨΥΧΟΓΡΑΦΗΜΑ ΘΑ ΜΕΊΝΕΙ ΕΔΩ "ΕΣ ΑΕΙ"...ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΓΟΝΟΥΣ.

Ανώνυμος είπε...

Καλά γελάμε με τα καμώματά τους, αλλά αυτό δεν λύνει προβλήματα.

Πυκνώνουν οι φωνές στην Ευρωπαϊκή Ένωση που προτείνουν ένα άλλο δρόμο στους Ευρωπαϊκούς λαούς από τον εξευτελισμό της χώρας μας.

Όμως ΜΟΝΟΝ εμείς με τις ΔΙΚΕΣ πράξεις μπορούμε να ανακτήσουμε την αξιοπρέπειά μας και το δικαίωμα να πέρνουμε αποφάσεις για το τόπο μας.

Το πολιτικό προσωπικό, από την κυβέρνηση, την αντιπολίτευση, τα κομματικά στελέχη, τους συνδικαλιστές, την τοπική αυτοδιοίκηση, τους δικαστές, έχουν αποτύχει οικτρά και όσο περνά ο καιρός ευτελίζονται όλο και περισσότερο.

Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι όλοι ίδιοι και άλλες ακροδεξιές κορώνες και νοοτροπίες, η αποτυχία είναι δεδομένη. Το ίδιο δεδομένη πρέπει να είναι και η αδυναμία τους να διαχειρστούν την κρίση και να σχεδιάσουν και υλοποιήσουν την επόμενη μέρα.

Από την άλλη πλευρά το νέο δεν έχει εμφανισθεί πόσο μάλλον να διεκδικήσει την παρουσία του στο παρόν σαν δύναμη αλλαγής και ανατροπής.

Αυτό ισχύει σε όλους τους χώρους και όχι μόνο σε κεντρικό επίπεδο.

Τα απολιφάδια της παλιάς σχολής και νοοτροπίας θα δώσουν την μάχη να κρατηθούν ενάντια στις δυνατότητες και στις προοπτικές του τόπου.

Όσο παραμένουμε να σχολιάζουμε απλώς αρνητικά τις πρακτικές δεν κάνουμε βήμα.

Αυτό ήταν και ένα πρόβλημα στην προχθεσινή συζήτηση.

Σε πείσμα της επιμονής και του σχεδιασμού τους να κάνουν φασαρία η συζήτηση ανέδειξε πολλά και σημαντικά ζητήματα. Και κατέθεσε πολλές και συγκροτημένες προτάσεις. Προτάσεις που συγκροτούν ένα ενιαίο και συνεπές σύνολο.

Σε αυτό πρέπει να στρέψουμε τώρα την προσοχή μας. Και αυτό προτίθεμαι να κάνω τις επόμενες μέρες.

Δεν κρύβω ότι αισθάνομαι ότι αυτή είναι και η μόνη ελπίδα που μπορούνε να έχουμε.

Ανώνυμος είπε...

Στην προχθεσινή συζήτηση κατατέθηκε μια συγκεκριμένη άποψη, από αυτούς που μόνο καημό έχουν να μην αλλάξει τίποτε αρκεί οι ίδιοι να ΦΑΙΝΕΤΑΙ ότι έχουν κάτι να πουν.

Η άποψη σκιαγραφείται περίπου ως εξής:

"Τώρα με την τρόϊκα και το μνημόνιο η μόνη σανίδα σωτηρίας είναι να μείνει ο σ.δ. στο 1.80"

Τελεία και παύλα. Ούτε μια σκέψη παραπάνω.

Αρκεί κανείς να σκεφτεί ότι αν το θέμα λυνόταν τόσο απλά αρκούσε ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ τον σ.δ. ΣΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΤΗΣ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ και ως δια μαγείας θα λύναμε όλα μας τα προβλήματα.

Οι τοκογλύφοι/γερμαναράδες/ναζί θα ήταν τότε υποχρεωμένοι να αγοράσουν τις περιουσίες μας σε ακριβές τιμές και έτσι όλοι μαζί θα είμαστε ευτυχισμένοι που ΠΟΥΛΗΣΑΜΕ ΑΚΡΙΒΑ το τομάρι μας, συγνώμη την ΧΩΡΑ ήθελα να πω.

Εκτός να κάποιος έχει την πεποίθηση ότι λεφτά υπάρχουν για να αλλάξουμε περιουσίες μεταξύ μας και έτσι να μεγαλώσουμε το ΑΕΠ.

Λεφτά βεβαίως υπάρχουν, μόνο που είναι στο εξωτερικό. Οι μαυραγορίτες δεν έπαψαν να υφίστανται ποτέ σε αυτή την χώρα και να εκμεταλεύονται τις καταστάσεις.

Επομένως ακόμη και αν το κάναμε αυτό, θα έπρεπε να κάνουμε και κάτι άλλο.

Αυτό το άλλο είναι που θα προστατέψει την χώρα και τις περιουσίες μας.

Ποιό όμως είναι αυτό το άλλο;

Οι ίδιοι δεν έχουν να προτείνουν τίποτε άλλο. Ας τους βάλουμε στην άκρη.

Όι υπόλοιποι τι θα κάνουμε;

Ανώνυμος είπε...

Η επιτροπή πολιτών έχει προτείνει να βρούμε τις λύσεις με σχεδιασμένο τρόπο. Και ότι το εργαλείο για να σχεδιάσουμε αποτελεσματικά ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ.

Αυτό είναι απλώς μια άποψη.

1. Για κάποιους είναι αυταπόδεικτα σωστή.

2. Για άλλους όχι.

3. Για άλλους είναι αυταπόδεικτα ενάντια στα συμφέροντά τους.

4. Για άλλους τους περνά από το μυαλό ότι μπορεί και να είναι ενάντια στα συμφέροντά τους.

5. Για άλλους απλώς ότι τα συμφέροντά τους δεν καλύπτονται πλήρως.

6. Για άλλους το θέμα είναι αδιάφορο.

Τι θα κάνουν αυτοί οι οποίοι θεωρούν αυταπόδεικτα ότι είναι ενάντια στα συμφέροντά τους;

Πολύ απλά:

1ον. Θα προσπαθήσουν να απαξιώσουν την προσπάθεια και τους φορείς που την υποστηρίζουν.

2ον. Θα προσπαθήσουν να ενσπείρουν διχόνια ώστε η άλλη πρόταση να μην συζητηθεί καν.

3ον. Θα προσπαθήσουν με όλα τα μέσα να πείσουν τους υπόλοιπους ότι θίγονται τα συμφέροντά τους.

4ον. Να ενδυναμώσουν την γνωστή Ελληνική νοοτροπία του:

ΔΕΝ ΒΑΡΙΕΣΑΙ
ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΙΠΟΤΕ
ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΓΙΝΟΥΝ ΑΥΤΑ κ.λπ.

Το έδαφος είναι πρόσφρορο και καθως η εντροπία είναι ένα περίεργο φυσικό φαινόμενο δεν αποκλείεται να το επιτύχουν κιόλας.

Άν όμως το να χτίζεις είναι πιό δύσκολο και χρονοβόρο από το καταστρέφεις, η φυσική ροή των πραγμάτων, μας οδηγεί στο χτίσιμο και όχι στην καταστροφή.

Πολύ απλά το να φτιάξουμε το ΓΠΣ είναι το φυσικό πράγμα. Το να μην φτιάξουμε είναι το ασφύσικο. Έρχεται σε αντίθεση με την ροή των πραγμάτων.

Μέχρι στιγμής τι έχει συμβεί:

1ον Αποκαλύφθηκαν αυτοί που έχουν (στην πραγματικότητα νομίζουν ότι έχουν) συμφέρον να μην γίνει. Και οι άνοες συνοδοιπόροι τους.

2ον Απέτυχαν οι μέχρι τώρα προσπάθειές τους να σταματήσει η σύνταξη του ΓΠΣ να ανατραπεί η πορεία. Η τελευταία τους προσπάθεια στέφθηκε με ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΠΟΤΥΧΙΑ. Το ξέρουν αλλά μην ελπίζετε ότι θα αναδιπλωθούν.

3ον ΤΟ ΓΠΣ έστω και με ακθυστερήσεις βρίσκεται ένα βήμα κοντά στην ολοκλήρωσή του.

Για κάποιους που έχουν την πολιτική εξουσία, όπως η δημοτική πλειοψηφία, τα πράγματα μπορεί να είναι απλά. Εφόσον πράγματι το θέλουν, έτσι δηλώνουν και έτσι φαίνεται.

Θα το ψηφίσουν μεθαύριο και θα πάμε παρακάτω, και άσε τους άλλους να κουρεύονται.

Προσωπικά πιστεύω ότι αυτό δεν αρκεί. Για πολλούς λόγους. Ο κυριότερος σχετίζεται ότι με το γεγονός ότι τό πραγματικά δύσκολο κομμάτι είναι η υλοποίησή του.

Έτσι πιστεύω ότι είναι πολύ κρίσιμο πράγμα να πεισθούμε και ότι το χρειαζόμαστε και ότι πρέπει να το υλοποιήσουμε.

Τι πρέπει να κάνουμε λοιπόν;

Ανώνυμος είπε...

Επαναφέρω λοιπόν την πρότασή της Επιτροπής Πολιτών:

"Το ΓΠΣ αποτελεί το πλαίσιο της κοινής μας συμφωνίας για το μέλλον του τόπου μας. Αποτελεί την βάση ώστε μέσα από την ενοποίηση των αντίστοιχων σχεδίων σε επίπεδο του νέου Δήμου Ζηρού να δώσουμε σάρκα και οστά στην ενοποίησή μας σαν πολίτες και κοινωνία με τους παλιότερους δήμους. Είναι κάτι που πρέπει να μπει σε άμεση προτεραιότητα."

Από ότι βλέπετε είναι μια τελείως διαφορετική πρόταση από την "άλλη" πρόταση.

Μπορούμε να συζητήσουμε και θα συζητήσουμε πολλά επιμέρους θέματα, σημαντικά για το συμφέρον του οποιουδήποτε. Αυτό όμως θα γίνει στα πλαίσια μιας κοινής συμφωνίας για το συμφέρον όλων και όχι σε μια ζούγκλα επιμέρους και αντικρουόμενων συμφερόντων. Χώρος υπάρχει για όλους.

Όπως είπα και πριν αυτό είναι απλώς μια άποψη, μια ιδέα, ένας προτεινόμενος τρόπος, για να σχεδιάσουμε το μέλλον μας.

Αυταπόδεικτα είναι προτιμώτερος, από το να μην κάνουμε τίποτε και να αφήσουμε τα πράγματα να εξελιχθούν από μόνα τους. Το έλυσαν αυτό οι αρχαίοι Έλληνες.

"Συν Αθηνά και χείρα κίνει".

Ας βάλουμε τα πιό κακότροπα ερωτήματα για να ανατρέψουμε αυτή την μοναδική πρόταση που έχει πέσει στο τραπέζι.

1ον. Είναι λάθος πρόταση, έχουμε καλύτερη!

2ον. Η πρόταση έχει λάθη και δεν κινείται στην σωστή κατεύθυνση.

3ον. Εμένα με αφήνει απέξω.

4ον. Να χτίζουμε στην Παλιά και στο Ελευθεροχώρι στα τριακόσια μέτρα.

5ον. Έρχεται σε κατάφορη αντίθεση με ότι έχουμε δημιουργήσει μέχρι τώρα!

6ον. Έρχεται σε αντίθεση με τα συμφέροντά μας!

7ον. Ωραία είναι αυτά αλλά δεν γίνονται ούτε σε είκοσι χρόνια!

8ον. Που θα βρούμε τόσα λεφτά;

Για να τα δούμε ένα - ένα!

Ανώνυμος είπε...

Και ύστερα σου λένε , πως φταίει ο φονιάς..!

Απολαύστε το. Είναι ψυχοθεραπευτικό .

”Έλα στην θέση του. Εννοώ του Σόιμπλε. Αυτού ντε του κακιωμένου. Που μορφολογικά και ενδυματολογικά παραπέμπει σε αρχιλογιστή Τραπέζης της Ελλάδος του πενήντα. Άντε του εξήντα. Εκείνους τους ταμίες που για να μην φθείρονται οι αγκώνες τους φορούσαν μαύρα «μανίκια». Και όπου κάθε φορά που ήταν να μετρήσουν μερικά χιλιάρικα στον Χ πελάτη, πρώτα του ρίχναν βλέμμα μισομοχθηρό, μισοκαχύποπτο, συνοδευόμενο από στιγμιαίο χαμόγελο με δόντια. Πως λέμε «ήλιος με δόντια»; Έτσι. Ένα βλέμμα που περίπου έλεγε «μπας και ο πελάτης είναι απατεώνας;», «μπας και δεν εξοφλήσει το δάνειό του;».
Κάπως έτσι ο χερ Σόιμπλε κάθεται και σκέφτεται. Ότι απέναντί του έχει να κάνει με εξωγήινους. Κάποιου μακρινού πλανήτη. Με χαμηλό έως ανύπαρκτο δείκτη σοβαρότητας και ευθύνης. Ύστερα σου λέει. Ας υποθέσουμε ότι εμείς τους δίνουμε 130 δισεκατομμύρια. Και ας υποθέσουμε - πράγμα πολύ πιθανό - ότι στις επερχόμενες ελληνικές εκλογές, σχηματίζεται συμμαχία με επικεφαλής την Λούκα Κατσέλη, τον Γιάννη Μανώλη, τον Κώστα Γκιουλέκα και τον Αλέξη Τσίπρα.
Ενα τουρλουμπούκι δηλαδή. Τότε εγώ τι να τις κάνω τις υπογραφές του Παπανδρέου και του Σαμαρά; Παλιόχαρτο για την τουαλέτα μου; Και αν αυτοί μου πουν ότι δεν αναγνωρίζουν καμία δανειακή σύμβαση; Με τέτοιο μπουρδέλο δεν γίνεται δουλειά. Επομένως δύο τινά. Το πρώτο οι εκλογές να αναβληθούν για δύο ακόμα χρόνια. Πρέπει λοιπόν επειγόντως να στριμώξουμε τον Σαμαρά. Το δεύτερο, το plan Β δηλαδή, σε περίπτωση που ο Σαμαράς κάνει του κεφαλιού του, πρέπει απαραιτήτως να απαιτήσω τις υπογραφές όλων των αρχηγών όλων των κομμάτων συμπεριλαμβανομένης και της Αλέκας. Αλλιώτικα No τζίφρες, no money! Παρανοϊκό; Φοβάμαι ότι λίαν συντόμως θα δούμε και θα υποστούμε το έργο αυτό. Και ως θεατές και ως θύματα!».

Δανίκας... Δανεική αναδημοσίευση.

Ανώνυμος είπε...

Επειδή ξέρω ποιός
κάνει χρέη ανώνυμου δημοσιογράφου
την επόμενη φορά που θα φύγω θα του ζητήσω
Την άδεια και αν μου επιτρέψει θα το κάνω
αλλιώς θα υποχρεωθώ να δω το θέατρο μέχρι το τέλος
Σ Κ

Ανώνυμος είπε...

"Αν ψηφίσεις το μνημόνιο είσαι ανεπιθύμητος - Ο λαός της Πρέβεζας"...

...έγραψαν έξω από το γραφείο του βουλευτή Πρέβεζας Δ. Τσουμάνη ...
Αυτό το μήνυμα έγραψαν με μαύρο σπρέι στο πεζοδρόμιο της εισόδου της πολυκατοικίας

nonews-NEWS

filoiko είπε...

Συνεδριάζει την Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012 και ώρα 18 : 00 το Δημοτικό Συμβούλιο με τα παρακάτω θέματα:

1. Αποδοχή ποσού 15.500,00 € από το Υπουργείο Εσωτερικών για επισκευή και συντήρηση σχολικών κτιρίων, τροποποίηση του προϋπολογισμού – έγκριση έργων που θα εκτελεστούν, καθορισμός τρόπου εκτέλεσής τους και τροποποίηση τεχνικού προγράμματος έτους 2012
2. Αποδοχή ποσού 1.944,00 € από το Υπουργείο Εσωτερικών και κατανομή στη Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ζηρού, λόγω εκτέλεσης του προγράμματος Σχολικού Τροχονόμου
3. Συμμετοχή του Δήμου Ζηρού στην πρόσκληση 4 του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης στο επιχειρησιακό πρόγραμμα « Ανάπτυξη ανθρώπινου Δυναμικού, στο θεματικό άξονα ‘’ Πλήρης ενσωμάτωση του συνόλου του Ανθρώπινου Δυναμικού σε μια κοινωνία ίσων ευκαιριών ‘’ »
4. Ορισμός Επιτροπής για τον εορτασμό των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Φιλιππιάδας
5. Χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης στο σύλλογο Γυναικών Φιλιππιάδας και στο σύλλογο Γυναικών Θεσπρωτικού για τη διοργάνωση του Καρναβαλιού
6. Διοργάνωση εκδήλωσης με θέμα : « Αποκριάτικες εκδηλώσεις 2012 »
7. Γνωμοδότηση σχετικά με τις σχολικές μονάδες του Δήμου Ζηρού
8. Συζήτηση σχετικά με έγγραφο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ηπείρου σχετικά με την κατάργηση ή συγχώνευση Τοπικών Γραφείων Δημόσιων Υπηρεσιών
9. Συζήτηση σε έγγραφη διαμαρτυρία του Βάσσιου Γεωργίου Τοπικού Συμβούλου Ριζοβουνίου, σχετικά με πιθανή μόλυνση των υδάτων των πηγών « Πριάλας »
10. Έγκριση 2ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα του έργου : « Αποκατάσταση των χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Αποβλήτων ( Χ.Α.Δ.Α. ) στην περιοχή Γέφυρα Καλογήρου ( ΦΙΞ ) και στο Τ. Δ. Κερασώνα του Δήμου Φιλιππιάδας »
11. Έγκριση εκπόνησης και ανάθεση της μελέτης με τίτλο : « Επικαιροποίηση και αναθεώρηση της μελέτης ‘’ Δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων Τοπικής Κοινότητας Νέας Κερασούντας ‘’ », τροποποίηση του τεχνικού προγράμματος και αναμόρφωση του προϋπολογισμού
12. Ανανέωση σύμβασης της παροχής υπηρεσίας με τίτλο : « Λειτουργία και Συντήρηση Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων Φιλιππιάδας »
13. Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής παραλαβής του έργου : « Αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης στο Τ. Δ. Παναγιάς »
14. Έγκριση εκτέλεσης του έργου : « Διαμόρφωση χώρων νεκροταφείου Κρανέας » ( ΣΑΤΑ 2010 ) και καθορισμός τρόπου εκτέλεσης
15. Έγκριση εκτέλεσης του έργου : « Αγροτική οδοποιία ( κατασκευή σωληνωτών ) στη Δημοτική Ενότητα Κρανέας » ( ΣΑΤΑ 2010 ) και καθορισμός τρόπου εκτέλεσης
16. Έγκριση εκτέλεσης του έργου : « Κατασκευή ελαστικού δαπέδου σε υφιστάμενα γήπεδα τένις » και καθορισμός τρόπου εκτέλεσης
17. Τροποποίηση Τεχνικού προγράμματος, αναμόρφωση του προϋπολογισμού

Ανώνυμος είπε...

Σαν ευαίσθητη ψυχή...

Δεν υπάρχει περίπτωση να σταθεί εμπόδιο στην ενστικτώδη
-παλαιά σου τέχνη, κόσκινο- απόδραση.

Εξ άλλου σας ενώνουν δεσμοί ακατάλυτοι παιδιόθεν.

Ανώνυμος είπε...

Έτσι απλά,
"οι πολίτες πληρώνουν φόρους και περιμένουν ως αντάλλαγμα δημόσια αγαθά και υπηρεσίες. Από την στιγμή που το επίπεδο των παρεχόμενων αγαθών/υπηρεσιών δεν αντιστοιχεί στους φόρους που καταβάλλουν, έχουν κάθε ηθικό δικαίωμα (για να μην πω υποχρέωση) να προσπαθήσουν να σπάσουν το 'συμβόλαιο' και να φοροδιαφύγουν."

Ανώνυμος είπε...

Λόγια, λόγια.
Συνθήματα χωρίς αντίκρισμα..
Χαμένος κόπος !
Πληρώνουν μόνο οι αλυσιδωμένοι.

Οι ελεύθεροι και ωραίοι,
δεν έχουν χρεία συμβουλών.
Σαν καλά παλικάρια
γνωρίζουν πολύ καλά
τα ελβετικά κελάρια.

Μη τους ζαλίζεις-του λοιπού- τον "θείο έρωτα" !

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑΤΙ ΤΟ Γ.Π.Σ. ΔΕΝ ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΣΤΟ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ ΟΠΩΣ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ Η ΜΕΛΕΤΗΤΡΙΑ;ΠΩΣ ΘΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟΨΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΣΤΑ ΚΑΦΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ BLOGS;
ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΚΑΤΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ.
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΠΛΟΙ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΙΩΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΝΑΜΕ ΛΑΘΗ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΕΡΔΙΣΑΜΕ ΠΟΤΕ ΤΙΠΟΤΕ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΗΣΑΜΕ ΝΑ ΩΦΕΛΗΘΟΥΜΕ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΣΥΝΔΗΜΟΤΩΝ ΜΑΣ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΟΥΜΕ.

Ανώνυμος είπε...

ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΟΡΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ..ΒΑΖΟΥΝ ΜΕΣΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΣΠΙΤΙΑ ΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΑΦΗΝΟΥΝ ΕΞΩ ΣΠΙΤΙΑ ΜΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΠΟΥ ΖΟΥΝ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ..ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΕΥΘΕΙΑ ΔΕΝ ΕΜΑΘΑΝ ΝΑ ΤΡΑΒΑΝΕ.....ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΟΤΕΙΝΑ ΜΙΑ ΤΑΙΝΙΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΝΑ ΔΕΙ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΞΥΠΝΗΣΗ...ΤΗΝ ΑΛΙΚΗ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΘΑΥΜΑΤΩΝ....ΞΕΡΕΙ ΑΥΤΟΣ...