ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ:απευθείας σύνδεση με φωλιά πελαργών.

Στιγμές...Φιλιππιάδα

 
Είναι βράδυ Παρασκευή 17 Φλεβάρη 2012.Είμαστε στις πρώτες Απόκριες.
Νεαροί και νεαρές ντυμένοι αποκριάτικα σουλατσάρουν εδώ και κεί στην πόλη,θα πάνε σε μαγαζιά και σπίτια..Σταμάτησαν να τσιμπήσουν κάτι στην Μπιζανίου και το πρόγραμμα είναι απρόβλεπτο...μέχρι ξημερώματα.
Χρόνια πολλά,καλή σαρακοστή.
 

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΔΥΟ ΙΤΑΛΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΔΙΝΟΥΝ ΤΟΝ ΜΙΣΘΟ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ…
ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΤΟ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑΖΟΥΝ ….

Θα το δούμε ποτέ αυτό στην Ελλάδα;...


Ο Μάρκο Γκάλντι, δήμαρχος της κωμόπολης Κάβα Ντέι Τιρένι, έξω από την πόλη Σαλέρνο της Νότιας Ιταλίας, αποφάσισε να προσφέρει το μισθό του για τη στήριξη του ελληνικού λαού. Οι μηνιαίες απολαβές του, αντιστοιχούν σε... 1.100 ευρώ.

Στην επιστολή του, ο Ιταλός δήμαρχος αναφέρει: «Στην Ευρώπη, υπάρχει ένας λαός που λέει ότι δεν έχει αδέλφια. Και σε αυτή την ιστορική στιγμή, έχει δίκιο. Κανένας στον κόσμο δεν φέρεται με αδελφοσύνη προς τον ελληνικό λαό.. Η Ευρώπη, σήμερα κρίνεται. Αν εγκαταλείψει την Ελλάδα, θα απορρίψει οριστικά μια συγκεκριμένη ιδέα της Ευρώπης, εκείνη την ιδέα της Ευρώπης, που θέλουμε και αγαπάμε. Από το μήνα αυτό θα καταβάλλω το μισθό μου υπέρ του ελληνικού λαού. ».
Στην ίδια κίνηση, αποφάσισε να προβεί και ο δήμαρχος της κωμόπολης Μπαρονίσι, Τζοβάνι Μοσκατιέλο, ενισχύοντας τη χώρα μας με το μισθό του, που αντιστοιχεί σε 780 ευρώ.
«Όσοι κυβέρνησαν τα χρόνια αυτά στην Ελλάδα, οπωσδήποτε διέπραξαν σοβαρότατα λάθη, αλλά θα ήμασταν και εμείς, τώρα, άλλο τόσο ανεύθυνοι, αν δεν στηρίζαμε -με κάθε δυνατό μέσο- αυτή τη χώρα, που είναι η κοιτίδα τού πολιτισμού μας», είπε κ. ο Μοσκατιέλο.


kafeneio-gr.blogspot.com


ΥΓ.. Και όχι μόνο ..

1.Συγκρίνετε τους μισθούς τον ελλήνων δημάρχων με εκείνους των Ιταλών !

2.Εμείς έχουμε και αντιδημάρχους !
Με διπλάσιες απολαβές από εκείνες των Ιταλών δημάρχων !

3. Και αυτή την στιγμή ..μαίνεται ο τοπικός εμφύλιος . Να φύγουν οι παλαιοί για να έρθουν οι καινούργιοι ! Μελαγχολικοί και κατάκοποι οι προς αποχώρηση, ξεκούραστοι και διψασμένοι για δράση οι προσερχόμενοι ! Είναι πολλά τα λεφτά , φίλε !
Να ανορθώσουν και αυτοί με την σειρά τους τον Δήμο…

4. Διαχρονικά ο ίδιος και απαράλλαχτος εμφύλιος με εκείνο των προ-Καλλικρατικών αντιδημάρχων.!
Τα περαμένα ξεχαμεένα!

5. Κατά τα άλλα , στο χοντρο-Πάγκαλο το ανάθεμα για την ΕΠΑΊΣΧΥΝΤΗ βλασφημία του…
Οτι δηλαδή καταληστέψαμε το έρμο το Ρωμαίικο όλοι μαζί !

6. Νάναι καλά οι Ιταλοί « Μο-σκατιέλοι» !
Με υπογράμηση στο δεύτερο συνθετικό ...

Απο-σκατιέλοι μας χρειάζονται και όχι Μο-σκατιέλοι.
Σαν να λέμε : "παντου σκατά, σκατά και Από-σκατα" !

Ανώνυμος είπε...

Aπό το σημερινό κυριακάτικο άρθρο του Χ. Γιανναρά,
Δυο κομματάκια μόνο…
Αξίζει τον κόπο να το διαβάσετε στο σύνολο του.

«Kορύφωμα μικρολογίας, να θριαμβολογεί ο πρόεδρος της N.Δ. ότι μόνο αυτός «διαπραγματεύθηκε», και μάλιστα ασημαντότητες σε σύγκριση με την καταδίκη σε εξαθλίωση δέκα εκατομμυρίων ανθρώπων που απαίτησαν και επέβαλαν οι τοκογλύφοι.
Kαι ένας τέτοιος «αρχηγός», με τέτοια μικροπρέπεια σε στιγμές που το κουράγιο του λαού καταρρέει, επιμένει να ζητάει αμέσως εκλογές, χωρίς να έχει ποτέ ξεκαθαρίσει τι διαφορετικό θα κάνει αυτός αν γίνει πρωθυπουργός και με ποιους συνεργάτες θα το κάνει, με ποιον σχεδιασμό, με ποια στρατηγική θα αντιπαλέψει τη συντελεσμένη καταστροφή. Tα παραδείγματα των προηγηθέντων στην πρωθυπουργία και απορριμμένων σήμερα στην περιφρόνηση και στη χλεύη, δεν τον συνετίζουν

Eίμαστε λαός με πολλές αδυναμίες χαρακτήρα, ήθους, καλλιέργειας. Kαι ασφαλώς εξαιτίας της ακρισίας μας βρεθήκαμε, εδώ και τριάντα χρόνια, όμηροι συντεχνιών αδίστακτης φαυλότητας και νοσηρής εξουσιολαγνείας. Mας φίμωσαν με Συντάγματα και νόμους που διαιωνίζουν την αυθαιρεσία και απολυταρχία των πλαστής νομιμότητας δυναστών μας. Στερούμαστε την οποιαδήποτε θεσμική δυνατότητα να αποκαταστήσουμε δημοκρατικό, λειτουργικό, έντιμο κράτος. Δεν ζητάμε οίκτο ούτε να μας υποκαταστήσουν άλλοι στις ευθύνες μας. Zητάμε απλώς να πληροφορηθούν οι Eυρωπαίοι εταίροι μας ότι το 91% του λαού μας απορρίπτει με βδελυγμία αυτούς που οι ηγέτες της E.E. συναντούν σαν «εκπροσώπους» μας.
Ποιος θα αναλάβει την πρωτοβουλία μιας τέτοιας διακήρυξης, απρόβλεπτης δυναμικής;

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητε Μιλτο

Αν και σε παρακολουθώ καθημερινά αλλα συνειδητά χωρις σχολια στο blog σου,βλεποντας σημερα την φωτο της ημερας και καταννοώντας τι σημαινει αυτη για σενα,καθώς στο παρελθόν ειχαμε κανει σχετική συζήτηση,θελω μόνο αυτό,να εκφρασω τα θερμα μου συλλυπητήρια για τον Πατέρα σου..Όλοι θα το περάσουμε αυτό Σήμερα ή στο Άμεσο μέλλον :(((

R.I.P

V.L - Filippiada - Zhuhai - and back

Ανώνυμος είπε...

Μίλτο δέξου τα θερμά μου συλλυπητήρια
για τον πατέρα σου!
Δ.

sot είπε...

ΜΙΛΤΟ,ΤΑ ΘΕΡΜΑ ΜΟΥ ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ

filoiko είπε...

Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου όλους σας.
ΜΘΖήκος

Ανώνυμος είπε...

«Έφυγε» η λαϊκή μορφή του ταχυδρόμου
Από την ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΟΥ

Μια από τις πιο λαϊκές μορφές του ταχυδρομικού διανομέα, όπως τον γνώρισαν οι γενιές του 50 και του 60 έφυγε από κοντά μας πλήρης ημερών. Ο Θωμάς Ζήκος, από τα πιο γνωστά πρόσωπα της ευρύτερης περιοχής, διετέλεσε ταχυδρομικός διανομέας του ταχυδρομείου Φιλιππιάδας επί πολλά έτη. Σε όλα τα χωριά ευθύνης του, και ήταν πολλά, ο Θωμάς Ζήκος έδινε το παρόν την προκαθορισμένη μέρα και ώρα και με την ταχυδρομική τρομπέτα του καλούσε τους κατοίκους των χωριών να μαζευτούν στα καφενεία για να τους μοιράσει λίγη χαρά, ένα γράμμα από τα ξενιτεμένα παιδιά ή α τους δώσει τη μικρή επιταγή που έστελναν στους γονείς οι ξενιτεμένοι.

Με κρύο ή βροχή, με ζέστη ή ήλιο, ο Θωμάς πιστός στο καθήκον δεν άφηνε τους παραλήπτες ποτέ χωρίς το γράμμα από τα ξένα, τη μόνη παρηγοριά των γονέων. Για το λόγο αυτό, αλλά και γιατί ο Θωμάς είχε δεθεί με όλους τους χωρικούς, γιατί ζούσε και ήξερε τα προβλήματά τους, όλοι είχαν έναν καλό λόγο να πουν για την άψογη συμπεριφορά του και για το άμεμπτο του χαρακτήρα του.

Σε όλα τα προτερήματα του Θωμά να προστεθεί και η ενασχόλησή του με την ερασιτεχνική ποίηση (δεκάδες ποιήματά του βρίσκονται στην ιδιωτική του συλλογή), μερικά από τα οποία έχουν δημοσιευθεί και στην εφημερίδα μας.

Ο Θωμάς Ζήκος, άφησε πίσω τη σύζυγό του, τρία παιδιά και πολλά εγγόνια. Αγαπήθηκε από όλους και τιμήθηκε στη ζωή του. Έφυγε την περασμένη Δευτέρα, η νεκρώσιμη ακολουθία εψάλη στον ιερό Ναό του Αγίου Βησσαρίωνα Φιλιππιάδας με την παρουσία εκατοντάδων φίλων του μεταστάντος και της οικογένειας και ετάφη στο κοιμητήρι του χωριού του το Τέροβο, όπου τα τελευταία χρόνια περνούσε τους καλοκαιρινούς μήνες και τον αποχαιρέτησαν φίλοι από τη Φιλιππιάδα, συγγενείς και δεκάδες συγχωριανοί του.

Η «Φωνή» με την οποία ο Θωμάς συνδέθηκε με μια σχέση ειλικρινούς φιλίας, εύχεται να είναι ελαφρύ το χώμα της πατρώας γης που τον σκέπασε. Θερμά συλλυπητήρια στη σύζυγό του Ζωή, στα παιδιά του Λένα, Μιλτιάδη και Κική, στα εγγόνια του και σε όλους τους οικείους του.