ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ:απευθείας σύνδεση με φωλιά πελαργών.

Απαιτείται ποιότητα.

                

(του Βησσαρίωνα Γιωρσπύρου)
Φαίνεται ότι βαδίζουμε ολοταχώς προς Εθνικές εκλογές, και θα ανέμενε κανείς οι εμπειρίες μας από τα τελευταία πολλά χρόνια να έχουν επιβάλλει στην δημόσια συζήτηση την ανάγκη για την ριζική αναδιάρθρωση και αναμόρφωση του πολιτικού μας συστήματος συνολικά.
Αντιθέτως, τα μηνύματα είναι ιδιαιτέρως ανησυχητικά. Τα σχετικά θέματα έχουν ‘’αποσυρθεί’’ από την δημόσια συζήτηση. Όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές, θα θεωρούνται όλο και περισσότερο ‘’επικίνδυνη πολυτέλεια’’. Η ανάγκη υποστήριξης του ‘’αρχηγού’’ ή/και του κόμματος θα υπερισχύσει οποιασδήποτε άλλης. Εκτός μιας. Της ανάγκης της πληθώρας των ‘’πολιτικών’’ στελεχών όλων των βαθμίδων να κατοχυρώσουν και να διαπραγματευθούν τον ρόλο τους στην επόμενη μέρα.
·       Την ώρα που θα έπρεπε να αλλάξουν όλα.
·       Την ώρα που θα έπρεπε να εμβαθύνουμε και να διευρύνουμε την δημοκρατική λειτουργία των θεσμών και των πολιτικών φορέων.
·       Την ώρα που ορισμένοι θα έπρεπε να κρύβονται από ντροπή και από το βάρος των χρόνιων ευθυνών τους.
Συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο, αν και αναμενόμενο.
Δίνεται από μέρους τους η ύστατη μάχη:
·       Να μην αλλάξει τίποτε.
·       Να περιοριστεί ο έλεγχος και η παρέμβαση της κοινωνίας των πολιτών στα καθημερινά δρώμενα, προωθώντας την σύγχυση, την απογοήτευση και τον φόβο.
·       Να συντηρηθεί το υπάρχον απαξιωμένο, αλλά κρατώντας ακόμη ισχυρά ‘’πόστα’’ πολιτικό προσωπικό.
Αυτή είναι η ανάγκη τους.
Δεν είναι όμως η ανάγκη των απλών πολιτών.
Οφείλουμε λοιπόν κατ’ ελάχιστον να διεκδικήσουμε και να επιβάλλουμε μια Νέα Ποιότητα, για το πολιτικό προσωπικό. Όσοι πολιτικοί φορείς, καταθέσουν την θέλησή τους να διεκδικήσουν την ψήφο μας, θα πρέπει να έχουν επίσης καταθέσει τις απόψεις τους για την αντιμετώπιση του πολιτικού προβλήματος, αλλά και τα εχέγγυα ότι η κατάσταση θα ανατραπεί.
Άλλο εχέγγυο, από την σαρωτική ανανέωση του πολιτικού προσωπικού, δεν υπάρχει αυτή την στιγμή. Δεν πιστεύω ότι έχουν την δύναμη και την θέληση να το πράξουν. Αυτό δεν σημαίνει ότι είμαστε υποχρεωμένοι, να σεβαστούμε και να αποδεχθούμε τις όποιες επιλογές τους. Πόσο μάλιστα όταν αυτές προκύπτουν μέσα από αδιαφανείς διαδικασίες, κολλητιλίκια και συμφωνίες ομάδων συμφερόντων.
Ούτε βεβαίως ότι θα πρέπει να παραμείνουμε απαθείς.
Ποιά όμως είναι αυτή η Νέα Ποιότητα; Αφού αναφερόμαστε σε Εθνικές εκλογές ποια είναι η ποιότητα που οι καιροί επιβάλλουν να διαθέτουν τα μέλη του Εθνικού Κοινοβουλίου;
1.     Ο βουλευτής σύμφωνα με το σύνταγμα είναι εκπρόσωπος του Έθνους. Όχι απλώς των στενότερων τοπικών συμφερόντων ή ακόμη χειρότερα της προσωπικής εκλογικής του πελατείας.

Απαιτούμε ο βουλευτής να ΔΙΑΒΑΖΕΙ, να ΝΟΜΟΘΕΤΕΙ και να ΛΟΓΟΔΟΤΕΙ με πλήρη ευθύνη χωρίς κολοτούμπες και μικροπολιτικούς υπολογισμούς. Να μπορεί να φέρει το φορτίο των δύσκολων αποφάσεων ή/και των συγκρούσεων όπου πιστεύει ο ίδιος ότι απαιτείται. Σε δύσκολους καιρούς απαιτούνται καθαρές κουβέντες και όχι μισόλογα.

Όσοι ισχυρίζονται ότι δεν διάβασαν, δεν ήξεραν, δεν κατάλαβαν, δεν άντεχαν, ανεξάρτητα από την ουσία της όποιας άποψής τους, δεν έχουν θέση στην Ελληνική Βουλή.

2.     Ιδιαίτερα σήμερα, όποιος ενδιαφέρεται για το χρίσμα οφείλει να έχει πάρει θέση και να έχει καταθέσει τις απόψεις του στο χρόνο που έπρεπε στα βασικά ζητήματα:

·       Πριν από όλα για την ανάγκη, και τον μηχανισμό της ριζικής αναδιάρθρωσης του πολιτικού συστήματος.
·       Δεύτερον για την οικονομική κατάσταση της χώρας, και την κατεύθυνση που πρέπει να ακολουθήσουμε.
·       Τρίτον για την ανάγκη, τα μέσα και τις πολιτικές ριζικής αναδιάρθρωσης του κρατικού μηχανισμού.

Όσοι νομίζουν ότι ‘’έχουν σχεδιάσει’’ μια προσωπική ατζέντα προκειμένου να επανέλθουν στην επικοινωνιακή επικαιρότητα, μέσα από πολιτικά ανώδυνα θέματα, εκμεταλλευόμενοι τις πραγματικές ανάγκες των πολιτών, να γνωρίζουν ότι δεν θα μπορέσουν να ξεφύγουν. Όπου και να  σταθούν οι πολίτες θα τους ρωτούν:

Πού ήσουν και τι άποψη είχες για τα μείζονα;

Για ορισμένους είναι πολύ αργά. Ιδίως για όσους τα τελευταία πολλά χρόνια που η πατρίδα οδηγούνταν στον γκρεμό ‘’ποιούσαν την νήσσαν’’ ή  δήλωναν υποκριτικά ότι δεν ενδιαφέρονταν για το χρίσμα πριν ‘’διαμορφωθεί η φυσιογνωμία του κόμματος’’.

Όποιοι δεν πήραν θέση πριν ΠΡΙΝ δεν έχουν θέση ΜΕΤΑ.

3.     Η Νέα Ποιότητα του βουλευτή  που χρειαζόμαστε απορρίπτει το μοντέλο ενός συμβατικού και ανεξέλεγκτου ‘’πόθεν έσχες’’ που στην πραγματικότητα αποτέλεσε διαχρονικά προπέτασμα για να κρύβεται τόσο το πόθεν όσο και το ‘’τι έσχες’’.

Όποιος θέλει να πάρει το χρίσμα στην σημερινή συγκυρία, ιδιαίτερα μάλιστα αν έχει χρηματίσει σε δημόσιες θέσεις, οφείλει να καταθέσει από πριν δημόσια και επίσημα:

·       Θεσμικούς ελέγχους που θα αποδεικνύουν ότι δεν ‘’επωφελήθηκε’’ από την δημόσια θέση του και θα καταγράφουν τη σημερινή οικονομική του κατάσταση και την εξέλιξή της
·       Την παραίτησή του, προς την Βουλή των Ελλήνων, από οποιαδήποτε δικαίωμα του δίδει το σημερινό καθεστώς, για ασυλία στην άσκηση των καθηκόντων του, για την διαφύλαξη των προσωπικών του δεδομένων σε ότι αφορά στην οικονομική του κατάσταση, για την μη πρόσβαση της δικαιοσύνης στους τραπεζικούς του λογαριασμούς.

4.     Η Βουλή των Ελλήνων, μετά από απίστευτες παλινωδίες και αλληλοσυγκρουόμενα επιχειρήματα, αποφάσισε ότι οι βουλευτές έχουν δικαίωμα να διατηρούν την όποια οικονομική τους δραστηριότητα.

Όσοι προαλείφουν τον εαυτό τους για μέλος του Κοινοβουλίου και διατηρούν επαγγελματικές δραστηριότητες, οφείλουν να παραιτηθούν οποιασδήποτε αποζημίωσης και προνομίου από τώρα.

Οφείλουν επίσης, να δηλώσουν από πριν τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες, και αν προτίθενται να διακόψουν αυτές (και ποιες ακριβώς) που έρχονται, κατά την κρίση τους, σε σύγκρουση με την ιδιότητα του μέλους του Κοινοβουλίου. Εναπόκειται στην δική μας κρίση να αξιολογήσουμε την δική τους κρίση. Η ψήφος μας θα δώσει και την τελική απάντηση.

Όσοι όμως ασκούν δημόσιο λειτούργημα θα πρέπει να δηλώσουν την παραίτησή τους από όποιες διπλές και τριπλές αποζημιώσεις .

Χρειαζόμαστε βουλευτές που έχουν να επιδείξουν ώρες πτήσης στην επαγγελματική τους σταδιοδρομία. Μπουχτίσαμε από εργατοπατέρες που δεν έχουν δώσει ούτε ένα χτύπημα με το σφυρί στο αμόνι της δημιουργίας, ούτε ξέρουν πως στο καλό δουλεύει το δρεπάνι. Μπουχτίσαμε από δημοσίους υπαλλήλους που θεωρούν ότι ο ρόλος του δημοσίου είναι να τους διασφαλίζει απεριόριστο χρόνο προκειμένου να ‘’ασχολούνται με την πολιτική’’.

5.     Ο βουλευτής της επόμενης μέρας, θα πρέπει να προασπίζεται έμπρακτα και να προωθεί ανελλιπώς την αναδιάρθρωση, την βελτίωση και την αναβάθμιση  των δημοσίων υπηρεσιών.

Όσοι διεκδικούν το χρίσμα θα πρέπει να έχουν απορρίψει την λογικές του βοναπάρτη ψευτόμαγκα με τα λεφτά του Ελληνικού Λαού, που νομίζει ότι τα ξέρει όλα και ο οποίος εξυπηρετεί την ανάγκη για προσωπική προβολή σαλπίζοντας  γιουρούσια ‘’ακόμη και αύριο το πρωί’’ για την επίλυση υπαρκτών προβλημάτων.

Ο αυριανός βουλευτής οφείλει να προτάσσει τις αξίες του σχεδιασμού, της ιεράρχησης και της οργάνωσης των δράσεων. Οφείλει να υποστηρίζει την αξία της ανεξαρτησίας των Δημόσιων Υπηρεσιών έναντι των πολλές φορές ανίδεων ‘’πολιτικών’’ προϊσταμένων.

Χρειαζόμαστε ένα κράτος που θα λειτουργεί πριν, κατά και μετά την αλλαγή των πολιτικών προϊσταμένων, που νομίζουν έχουν καταπληκτικές ιδέες και θέτουν αδιαμφισβήτητες προτεραιότητες.

Αν κάποιος έχει χρηματίσει ‘’πολιτικός προϊστάμενος’’ τι ασφαλέστερο κριτήριο από το να επιδείξει τις τομές που έκανε στον τρόπο λειτουργίας των υπηρεσιών του, τον αξιοπρεπή και αδιάβλητο τρόπο επιλογής των υπηρεσιακών συνεργατών του, αλλά και την κατάσταση στην οποία άφησε τις υπηρεσίες ευθύνης του.

Ειρήσθω εν παρόδω δύο επισημάνσεις.

·       Καλό είναι να αποφεύγουν ορισμένοι την εμπλοκή επίσημων φορέων της πολιτείας στο ‘’πολιτικό’’ τους παιχνίδι. Ως εκπρόσωπος των μηχανικών στην αντιπροσωπία του ΤΕΕ/ΤΗ απαιτώ να σεβαστούν το ρόλο του ΤΕΕ ως επίσημου συμβούλου της πολιτείας. Το ΤΕΕ λειτουργεί μέσα στα πλαίσια θεσμικά κατοχυρωμένων διαδικασιών και δεν αποτελεί παρακούμπαρο στα γιουρούσια του καθενός.

·       Όλοι έχουμε πικρή πείρα από την οδική ανασφάλεια που χαρακτηρίζει τους δρόμους μας. Όχι μόνο στην Ηπειρο. Το ταξίδι προς την Αθήνα εξακολουθεί να αποτελεί ένα μακάβριο στοίχημα με το θάνατο, όπως ‘’διαφημίζουν’’ και οι πινακίδες άλλου πρωτοφανούς μεγέθους πολιτικού άντρα. Τυχαίνει όμως η γυναίκα μου και ο  μικρός μου γιός να έχουν γλυτώσει σαν από θαύμα όταν το αυτοκίνητο έπεσε στον γκρεμό στην γέφυρα της Δέσπως. Έτσι έχω το θλιβερό ‘’δικαίωμα’’ να εξεγείρομαι και να αναρωτιέμαι πόσο θράσος πρέπει να διαθέτει κάποιος που είχε την ευθύνη, αν όχι την υπηρεσιακή σίγουρα την πολιτική, για την ΑΜΕΣΗ αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος και απέτυχε παταγωδώς, να καμώνεται λίγες μέρες πριν τις εκλογές ότι έχει την αγωνία και την φροντίδα να μας σώσει ΚΑΙ από αυτούς του κινδύνους. Έλεος!

6.     Χρειαζόμαστε βουλευτές που υπηρετούν έμπρακτα την ιδέα της ανανέωσης του πολιτικού προσωπικού, που συμβάλουν ουσιωδώς στις διαδικασίες παραγωγής στελεχών, και όχι ξόανα και ‘’πατέρες του Έθνους’’ που μόνος στόχος τους αποδεικνύεται η ‘’διακράτηση’’ της βουλευτικής έδρας μέχρι ο ‘’κανακάρης’’ ή η ‘’θυγατέρα’’ να αναλάβουν την θέση.

Ιδιαίτερα οι ‘’επίγονοι’’ οφείλουν να στηρίζονται στις προσωπικές τους δυνατότητες και όχι σε ‘’πατροπαράδοτα’’ και ‘’κληροδοτούμενα’’ οφίτσια. (Ορισμένοι το παρακάνουν με αποτέλεσμα να προβληματιζόμαστε τι στο καλό συμβαίνει και αυτές οι οικογένειες είναι τόσο παραπάνω έξυπνες από εμάς τους κοινούς θνητούς.)

Είναι στην δική μας ευθύνη να καταδικάσουμε όσους υπηρέτησαν και υπηρετούν αυτή την παλαιοκομματική συμπεριφορά.

7.     Ο βουλευτής οφείλει να συγκρούεται καθημερινά με μικρά και μεγάλα συμφέροντα. Εθνικά και τοπικά. Να προωθεί συστηματικά την βελτίωση και την αλλαγή. Σε νοοτροπίες και δομές.

Χρειαζόμαστε ανθρώπους που να γνωρίζουν, να μελετούν, να θέλουν να μάθουν, να ακούν και να συνεργάζονται. Όχι πανηγυρτζίδες που χτυπούν τους πολίτες στην πλάτη εν μέσω μπύρας και κλαρίνου.

Όσοι έχουν χρηματίσει ήδη σε υπεύθυνες θέσεις, θα πρέπει να μπορούν να επιδείξουν με ποια συμφέροντα συγκρούστηκαν, προκειμένου να επιτευχθεί το γενικότερο συμφέρον.

Πρέπει να είναι σε θέση να αποδείξουν ότι δεν στήριξαν ή δεν έκαναν πλάτες σε οργανωμένα ή μεμονωμένα συμφέροντα προκειμένου να διασφαλίσουν την πολιτική τους μακροημέρευση.

Οι πολίτες είναι σε θέση ούτως η άλλως να βγάζουν τα δικά τους συμπεράσματα.

8.     Ο βουλευτής δεν δικαιούται να προτάσσει την προσωπική του στρατηγική.

Οφείλει να υπηρετεί και όχι να υπηρετείται από τον πολιτικό του φορέα.

Οφείλει να λογοδοτεί στην κοινωνία μέσα από συντεταγμένες και θεσμοθετημένες διαδικασίες.

Οφείλει να φροντίζει για την διάδοση, την ανανέωση και την ενίσχυση των ιδεών του πολιτικού του φορέα, και όχι απλώς για την διόγκωση της εκλογικής του πελατείας και την αύξηση των τετραγωνικών του πολιτικού του γραφείου.

Οφείλει να προωθεί την ενότητα και να στηρίζει διαχρονικά τις αποφάσεις, και όχι να τις υποσκάπτει εμμένοντας ετσιθελικά στις προσωπικές του στρατηγικές, ‘’εξαφανιζόμενος άμα τη εμφανίσει’’ προκειμένου να διατηρεί το ‘’δικαίωμά του’’, άλλα να δηλώνει στις κάμερες και άλλα να πράττει στο παρασκήνιο.

9.     Ο σύγχρονος βουλευτής δεν επιτρέπεται να επιφυλάσσει για τον εαυτό του το ρόλο του γραφείου ευρέσεως εργασίας. Παλιότερα μέσω διορισμών στο δημόσιο, και πρόσφατα με απαιτήσεις που ξεπερνούν τα όρια του παραλογισμού προς τον ιδιωτικό τομέα.

Αντίθετα οφείλει να έχει άποψη για τις στρατηγικές ανάπτυξης, να προωθεί συνεχώς την δημόσια συζήτηση για τα θέματα αυτά, να συνδιαμορφώνει την άποψή του μέσα από συντεταγμένες θεσμικές διαδικασίες μαζί  με την κοινωνία, να διεκδικεί πολιτικές και χρηματοδοτήσεις που θα διασφαλίζουν θέσεις εργασίας.

Φτάνει πια ο εξευτελισμός των νέων κυρίως ανθρώπων για ένα κομμάτι ψωμί.

Να δοθεί τέλος στην αντίληψη που θέλει τον κάθε πολιτικό παράγοντα να έχει το ‘’δικαίωμα’’ να επιλέγει, να προωθεί και να διορίζει, διαμορφώνοντας με αυτό τον τρόπο την εκλογική του πελατεία.

Να δοθεί τέλος στην αντίληψη των πολιτών ότι είναι υποχρεωμένοι να καταβαραθρώνουν την αξιοπρέπειά τους απέναντι στον οποιοδήποτε παραγοντίσκο της κακιάς ώρας.

Καλό βόλι. Ότι και αν πιστεύετε.
Βησσαρίων Γιωρσπύρος

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καθαρές κουβέντες, έντιμη τοποθέτηση, πικρές αλλά μεγάλες αλήθειες από ένα οξυδερκές πνεύμα, έναν λαμπρό επιστήμονα, έναν έντιμο άνθρωπο, έναν ενεργό πολίτη.

Και πώς να διαφωνήσεις...

Το θέμα είναι: πόσοι από μας συνειδητοποιούμε το χάλι μας και σκοπεύουμε να λάβουμε υπόψη όλα αυτά που θαυμάσια αναλύει ο Βησσαρίων;

Θα δείξει...

Βησσαρίωνα, συγχαρητήρια για το -επιεικώς- έξοχο κείμενο!
Σ.Α.Ν.

filoiko είπε...

Από email σημερινό:

ΔΗΜΟΣ ΖΗΡΟΥ

Γνωρίζουμε στους Δημότες -κατοίκους του Δήμου μας οτι από 1/5/2012 εως 31/10/2012 ΙΣΧΥΕΙ Η ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΑΥΣΤΗΡΑ για οποιαδήποτε λόγο, το άναμα της φωτιάς χωρίς την έγγραφη άδεια της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Σε διαφορετική περίπτωση, κινούνται διαδικασίες που προβλέπονται από το νόμο.

filoiko είπε...

Από email της ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ:

Την Δευτέρα 9 Απριλίου 2012
στη Θεοφάνειο Αίθουσα Τέχνης
η ΚΛΠ συνεχίζει τις προβολές της
στις 9.00 μ.μ. ΜΙΑ ΠΡΟΒΟΛΗ
με την ταινία
Το δέντρο της ζωής
THE TREE OF LIFE
Χρυσός Φοίνικας στο Φεστιβάλ Καννών.
Διάρκεια: 138'
Παραγωγή: Αμερικανική
Σκηνοθεσία: Τέρενς Μάλικ
Πρωταγωνιστούν: Μπραντ Πιτ, Σον Πεν, Φιόνα Σο, Τζέσικα Τσάστεϊν

Μια ταινία ύμνος στη ζωή με την υπογραφή του Τέρενς Μάλικ («Η Λεπτή Κόκκινη Γραμμή») τόσο στη σκηνοθεσία όσο και στο σενάριο, ενώ σηματοδοτεί και την πρώτη συνεργασία του Μπραντ Πιτ με τον Σον Πεν. Για το «Δέντρο της Ζωής» δημιουργήθηκαν εικόνες του σύμπαντος και της γης από το εκρηκτικό χάος, την ανάπτυξη και την εξέλιξή σε θαυμάσιες δομές ζωής. Ο Μάλικ για τον σκοπό αυτό συνεργάστηκε με διακεκριμένους επιστήμονες και ειδικούς στα ψηφιακά εφέ.

ΥΠΟΘΕΣΗ
Ο Τζακ είναι ένα 11χρονο αγόρι που αντιμετωπίζει τη ζωή με θαυμασμό... Ο ίδιος, προσπαθεί να βρει τις απαντήσεις σε μια σειρά από ερωτήματα που τον απασχολούσαν για χρόνια σχετικά με το θυμό του πατέρα του, την αγάπη της μητέρας του, το θάνατο του αδερφού του, αλλά και την προσωπική του «πάλη» με το νόημα της ζωής και την πίστη. Η αναζήτηση της αλήθειας για τον κόσμο, αλλά και για τον εαυτό του, τον οδηγεί σε μονοπάτια που ποτέ δεν φανταζόταν. Μια αναζήτηση που ξεκινά από τους αστικούς πύργους του σήμερα και φτάνει μέχρι την αυλή μιας οικογένειας στο Τέξας του 50, ενώ ταυτόχρονα ξεκινά από την αρχή της ζωής στη γη και φτάνει μέχρι το τέλος του γνωστού σύμπαντος, αναζητώντας αυτό που είναι αληθινό, που έχει διάρκεια, που είναι άπειρο. Το ταξίδι ενός παιδιού από την αθωότητα των παιδικών του χρόνων στην «αυταπάτη» της ενήλικης ζωής...
ΠΗΓΗ: Clickatlife.gr

filoiko είπε...

Από sms στο κινητό από τον Σύλλογο Περί Βιβλίου:

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΤΟΥ ΑΧΙΛΛΕΑ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ 7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2012 ΚΑΙ ΩΡΑ 8:30 ΜΜ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ

filoiko είπε...

Από email που λάβαμε σήμερα:

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η
Π Ρ Ο Σ : 1. Τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου ΖΗΡΟΥ
2. Γιολδάση Δημήτριο, Δήμαρχο ΖΗΡΟΥ
3. Πρόεδρο Δημοτικής Κοινότητας Φιλιππιάδας
4. Προέδρους Τοπικών Κοινοτήτων Δήμου Ζηρού
5. Εκπρόσωπο Τοπικής Κοινότητας Τσαγκαροπούλου
Καλείστε να προσέλθετε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχιακού Καταστήματος την Μεγάλη Δευτέρα 09 Απριλίου 2012 και ώρα 19 : 00΄ σε συνεδρίαση για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης :
1. Αποδοχή χρηματοδότησης ποσού 600.000,00 € από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα « Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας – Ηπείρου 2007 – 2013 » για πληρωμή λογαριασμών του έργου : « Βελτίωση και εκσυγχρονισμός εξωτερικού και εσωτερικού δικτύου ύδρευσης οικισμού Πέτα » και ορισμός υπολόγου διαχειριστή
2. Αποδοχή απόφασης ένταξης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα « Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας – Ηπείρου 2007 – 2013 » της πράξης με τίτλο : « Προμήθεια εξοπλισμού για τα Τμήματα Ένταξης ( ΤΕ ) των σχολείων του Δήμου Ζηρού », αποδοχή των ειδικών όρων αυτής και εξουσιοδότηση του Δημάρχου για την υπογραφή του Συμφώνου Αποδοχής των όρων ένταξής της
3. Αποδοχή παραίτησης του Προέδρου του Διοικητικού Συμβούλιου της « ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΖΗΡΟΥ » ( Κ.Ε.ΔΗ.ΖΗ ) και ορισμός νέου Προέδρου
4. Έγκριση διακανονισμού χρεών του Δήμου Ζηρού προς τη ΔΕΗ
5. Έγκριση δαπάνης ηχητικής κάλυψης επετειακών εκδηλώσεων έτους 2012
6. Καθορισμός ανώτατου αριθμού αδειών υπαιθρίου πλανόδιου Εμπορίου
7. Έγκριση της αριθ. 07/2012 Απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Νομικού Προσώπου « ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ – ΔΗΜΟΥ ΖΗΡΟΥ » που αφορά την έγκριση του προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2012
8. Ορισμός ενός Δημοτικού Συμβούλου για τη συμμετοχή του, ως αναπληρωματικός του Δημάρχου, στην Επιτροπή χορήγησης βεβαιώσεων σε παραγωγούς
9. Συζήτηση και λήψη απόφασης σε αίτηση της Λαμπρινής Ντάκουλα του Ευαγγέλου για ανταλλαγή οικοπέδου έκτασης 1.074 τετραγωνικών μέτρων που βρίσκεται στην Τοπική Κοινότητα Ρωμιάς, με Δημοτικό οικόπεδο 1.383 τετραγωνικών μέτρων που επίσης βρίσκεται στην Τοπική Κοινότητα Ρωμιάς και στο οποίο υπάρχει ιδιόκτητη πετρόκτιστη ισόγεια οικία από το έτος 1951, στην οποία και διαμένει μόνιμα
10. Έγκριση εκμίσθωσης δημοτικού ακινήτου ( παλαιό Δημοτικό Σχολείο που βρίσκεται στο Μεσοχώρι ) στον Αγροτικό Γυναικείο Συνεταιρισμό Θεσπρωτικού « Η ΜΙΚΡΗ ΛΑΚΚΑ ΣΟΥΛΙ » για τις ανάγκες στέγασης του Συνεταιρισμού

(συνέχεια στο επόμενο σχόλιο)

filoiko είπε...

.......
11. Έγκριση εκμίσθωσης δημοτικού ακινήτου ( τμήμα του πρώην Γυμνασίου Παναγιάς ) στον Γυναικείο Αγροτικό Συνεταιρισμό Παναγιάς για τις ανάγκες στέγασης του Συνεταιρισμού
12. Έγκριση μελέτης με τίτλο : « Έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στα Δ. Δ. Δήμου Θεσπρωτικού »
13. Έγκριση υποβολής πρότασης στο πρόγραμμα Ολοκληρωμένα Σχέδια Αγροτικής Αναγέννησης για ένταξη του έργου : « Ανάπλαση Κεντρικών οδών της Πόλεως της Φιλιππιάδας »
14. Έγκριση υποβολής πρότασης στο πρόγραμμα Ολοκληρωμένα Σχέδια Αγροτικής Αναγέννησης για ένταξη του έργου : « Αποκατάσταση – Επανάχρηση Παλαιού Δημαρχείου Φιλιππιάδας »
15. Τροποποίηση της αριθ. 37/2012 Απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου ( Ανανέωση σύμβασης της παροχής υπηρεσίας με τίτλο : « Λειτουργία και Συντήρηση Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων Φιλιππιάδας » )
16. Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής παραλαβής του έργου : « Συνδέσεις Παροχών Ύδρευσης στην Τ. Κ. Άσσου »
17. Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής παραλαβής του έργου : « Οδοποιία στον Οικισμό Αγία Παρασκευή Τ. Δ. Γοργομύλου »
18. Αύξηση της πίστωσης για την εκτέλεση της εργασίας : « Διαμόρφωση και ανάδειξη μνημείου των πεσόντων »
19. Έγκριση 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα του έργου : « Επισκευές στο Δημοτικό Σχολείο Τ. Δ. Τσαγκαροπούλου »
20. Λήψη απόφασης επί αιτήσεως της εταιρείας « ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Ο. Ε. » για εγκατάσταση ενός έως τριών Ανεμολογικών Ιστών μέτρησης Αιολικού Δυναμικού, για χρονικό διάστημα έως εικοσιτεσσάρων μηνών εντός των ορίων της Τοπικής Κοινότητας Κρανέας
Η Πρόεδρος
Ιατρού – Παπαϊωάννου Θεοδώρα

filoiko είπε...

Αύριο Σάββατο μεσημέρι εκεί γύρω στις μία σε ένα από τα μαγαζιά της πλατείας έχει σουαρέ.
Δηλαδή ποτό,μεζε,καλή παρέα και τραγούδι με συνοδεία κιθάρας.
Δεν λέμε το μαγαζί.
Θα τραγουδάμε δυνατά και θα μας βρείτε.
Καλό Σαββατοκύριακο.

Ανώνυμος είπε...

Τάσος με προβατινα

filoiko είπε...

Δεν κατάλαβες φίλε.
Χατζιδάκης και προβατίνα δεν πάει.

Ανώνυμος είπε...

Μεταξύ άλλων διορίστηκε νέος αντιδήμαρχος για την εποπτεία:

Θεμάτων διαφάνειας, ηλεκτρονικής διακυβέρνησης μηχανοργάνωσης και τεχνολογίας.

Ο ίδιος αντιδήμαρχος έχει και την εποπτεία:

Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Επίσης στον ίδιο ανήκει η εποπτεία:

Τεχνικών Έργων, Πολεοδομίας, Οδοποιίας, και Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου.

Η αποδοχή, εκ μέρους του, αυτών των καθηκόντων σηματοδοτεί και την εμπεδωμένη πεποίθησή του για την βαθιές του γνώσεις στα θέματα που του ανατέθηκαν.

Εύχομαι στον ίδιο, την ίδια επιτυχία που επέδειξε στον ίδιο ρόλο ο προηγούμενος αντιδημάρχος, και στην δημοτική πλειοψηφία να διαθέτει πάντα τέτοιου διαμετρήματος στελέχη, για το καλό του Δήμου μας.

Σε όλους μας πάντα τέτοια, και να μην ανησυχούμε για το μέλλον αυτού του τόπου.