ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ:απευθείας σύνδεση με φωλιά πελαργών.

ψηλά...πάνω απ την σπηλιά του δράκου...


Η διαδρομή με τα πόδια με κόκκινο χρώμα.Απόγευμα Παρασκευής 27 Απρίλη 2012.Αφετηρία και τέρμα κάτω στην Εθνική στην Παντάνασσα.
Για πρώτη φορά το αποτόλμησα.Αρχικά ήθελα απλώς να ακολουθήσω το μονοπάτι στην απέναντι όχθη της λίμνης που περνάει χαμηλά.Σε κάποιο σημείο όμως έχει καταστραφεί (σημείο Α).
Αναγκάζομαι να γυρίσω πίσω και ανεβαίνω σιγά σιγά προς τα πάνω στο βουνό.Προχωρώ χωρίς να ξέρω προς τα που,απλώς προς τα πάνω.Πέτρες και θάμνοι μέχρι το γόνατο, πολύ δύσκολα
πατάς,και δεν διακρίνεις μονοπάτι.Αποκοτιά ίσως γιατί αυτή την εποχή πέρα από τα φίδια (βρήκα 2) πιθανόν να υπάρχουν και άλλοι κίνδυνοι.Αποζημιώνομαι όμως όταν σταματώ για μια ανάσα.Υπέροχη η θέα της λίμνης και ακόμη βλέπω Φιλιππιάδα , Αρτα αλλά και πίσω προς βορρά..Από το σημείο Β είναι οι περισσότερες φωτογραφίες που τράβηξα.Η διάρκεια της ...περιπέτειας περίπου 2,5 ωρες.Δύσκολα να το ξανακάνω μόνος μου.
Το μονοπάτι που είχε κατασκευαστεί το 2002 περιμέτρικά της λίμνης αλλά τώρα είναι άβατο και άφαντο...








3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μίλτο οι φωτογραφίες από τη διαδρομή γύρω από το Ζηρό είναι φανταστικές. Συγχαρητήρια. Δ.

filoiko είπε...

Δεν το ξανακάνω μόνος μου.
Την επόμενη φορά θα πάμε μαζί φίλε Δ.
Σε ευχαριστώ.

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητηρια για τις φωτογραφιες.Πιστευω να φτασει και στ΄αυτια των υπευθυνων και ισως επιχειρησουν να κανουν πιο προσπελασιμη τη διαδρομη.Και παλι συγχαρητηρια Ε