ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ:απευθείας σύνδεση με φωλιά πελαργών.

Το παλιό και το καινούργιο.


Τριάντα οχτώ χρόνια  μεταπολίτευσης χρειάστηκαν για να έλθουν  στο προσκήνιο ανατροπές, αλλαγές και εξελίξεις που πριν λίγο καιρό φάνταζαν ανήκουστες.
Η λαιμαργία, η αλαζονεία, η χυδαιότητα των ασκούμενων πολιτικών και η απαξίωση των μαζών σαν άβουλων προβάτων και υποτακτικών του συστήματος, οδήγησαν τον κόσμο έξω από τα όρια, και τους πολιτικούς εκτός νόμου και νομιμότητας.
Από τη στιγμή που η κυβέρνηση Παπανδρέου-Πασόκ διαπίστωσε το αδιέξοδο της εφαρμοζόμενης πολιτικής της, δεν είχε κανένα δικαίωμα να επιλέξει ερήμην του λαού καμία αλλαγή  πλεύσης, καμία αλλαγή πολιτικής, που ερχόταν σε αντίθεση με τις αρχές της και το πρόγραμμα που υπέβαλλε στο λαό για την εκλογή της. Ετσι αποδέχθηκε συμβάσεις εξοντωτικές για τον λαό  και την χώρα, που επιβλήθηκαν αφού  γελοιοποιήθηκαν και λοιδορήθηκαν οι Έλληνες, σαν  απατεώνες και άχρηστοι που ξεγέλασαν δήθεν τους ηθικούς Ευρωπαίους για να μπουν στη ΕΕ με αλχημείες και ψέματα. Υπέγραψε η υποταγμένη κυβέρνηση την υποταγή της χώρας σε ξένα διευθυντήρια (ΔΝΤ), παίζοντας το παιχνίδι των ισχυρών τραπεζιτών και παρακάμπτοντας δυστυχώς  τους αδύναμους Έλληνες.
Δεν είχαν δικαίωμα ο Παπανδρέου - Βενιζέλος, μετά
την αποτυχία του πρώτου “παράνομου” μνημονίου, και την στιγμή που έχασαν την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο, να συνάψουν συμμαχία με τον “εχθρό τους”, την  συντηρητική δεξιά-ακροδεξιά  των Σαμαρά-Καρατζαφέρη για να προχωρήσουν σε πιο επώδυνα μέτρα, πολυετούς διάρκειας, αμφιβόλου οικονομικού αποτελέσματος και κυρίως μέτρα που υποθήκευαν την δημοκρατία μας, την εθνική κυριαρχία, τον φυσικό και ορυκτό πλούτο, τα έσοδα, τους νόμους και το σύνταγμα της χώρας.
Ποιά πλειοψηφία και ποιό ΠΑΣΟΚ τους έδωσε εντολή να συμμαχήσουν με το ΛΑΟΣ και τη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ βάζοντας μάλιστα έναν εκπρόσωπο των ΤΡΑΠΕΖΩΝ για πρωθυπουργό, με σκοπό  να συντάξουν το γνωστό μνημόνιο με όρους προτεκτοράτου και αποικίας, με καταστροφή της εγχώριας  παραγωγής και οικονομίας, με πτώχευση του λαού και της κοινωνίας. Ο Σαμαράς και η ΝΔ που αντιστάθηκαν και καταψήφισαν το 1ο μνημόνιο, υποχώρησαν τελικά στις πιέσεις των ντόπιων και ξένων εντολέων, συγκυβέρνησαν, υπέγραψαν το 2ο μνημόνιο και συνάμα υπέγραψαν και την καταδίκη τους. Υποτίμησαν και αυτοί τον λαό που είχαν μέχρι τώρα στο ...τσεπάκι τους!
Συνεπώς ας μη γελιόμαστε. Ο λαός τιμωρεί και πρέπει να τιμωρήσει αυτούς που τον αγνόησαν προκλητικά, σε θέματα που αφορούσαν όχι μόνο το σήμερα, αλλά την Ελλάδα του νέου αιώνα που με πολλά όνειρα υποδεχτήκαμε. Οι αλυσίδες που μας έβαλαν χωρίς να μας ρωτήσουν δεν θα σπάσουν εύκολα. Ούτε μπορούμε να ζήσουμε με αλυσίδες, ούτε μπορούμε να γίνουμε Βούλγαροι ή Κινέζοι ή οικονομικοί σκλάβοι, μέλη όμως της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μπήκαμε στην Ευρωπαϊκή Ενωση με στόχο το 2010 να εξισωθούμε με τους Γερμανούς και τους Γάλλους και όχι με τους διαλυμένους Κροάτες και τους Ρουμάνους. Αν ακυρώνεται ο σχεδιασμός ακυρώνεται και η Ευρώπη. Κανείς δεν υποδουλώνεται για να λέγεται δούλος Ευρωπαίος. Το σύμπλεγμα του “Ευρωπαίου” τουλάχιστον το έχουμε ξεπεράσει. Δεν ζηλεύουμε τους Ευρωπαίους, ζηλεύουμε τους παλιούς Έλληνες που ήταν αξιοπρεπείς, νοικοκύρηδες, γλεντζέδες, εργατικοί, φίλοι, γειτόνοι, χωρίς δανεικά  και έτσι πρέπει να μείνουν. Αν η Ευρώπη δεν μπορεί να προχωρήσει με εταίρους και ισότιμα μέλη τότε ας  διαλυθεί. Εμείς το ΟΧΙ του 1940 και τους αγώνες του λαού για ελευθερία δεν τους ξεχνάμε, ούτε πολεμήσαμε για να παραδοθούμε αμαχητί στο απεχθές χρέος και στους παράνομους δανεισμούς που ακόμη και τώρα υπογράφουν υπόδουλοι κυβερνήτες.
Η Ευρώπη των λαών πρέπει να ξυπνήσει και να συμμαχήσει για μια άλλη Ευρώπη, ισότιμη, δίκαιη, αλληλέγγυα, χωρίς πολέμους, σύνορα και προκαταλήψεις.
Είναι άδικο για τους Έλληνες να πλειοψηφήσει αύριο, η συμμαχία των Σαμαρά-Βανιζέλου που θα  μας οδηγήσει σε δύσβατα μονοπάτια, στην  χρεωκοπία των Ελλήνων, στον εκφυλισμό τους, στο τέλος της ιστορίας. Αυτοί που  τους εγκατέλειψαν, η ιστορία θα τους δικαιώσει. Η αριστερά και οι δυνάμεις που έχουν αντιληφθεί έγκαιρα τους κινδύνους για την πολιτική και πολιτισμική εκτροπή της χώρας, αναλαμβάνουν μεγάλες ευθύνες, αφού η κοινωνική δυναμική τους ξεπερνά και ζητά εδώ και τώρα προστασία, αλλαγή πορείας, νέες συμμαχίες, τολμηρά προγράμματα για τον απεγκλωβισμό των Ελλήνων από την αχρηστία, την αδράνεια, την ανεργία, την απαξίωση. Η Ελλάδα και οι χώρες του νότου οφείλουν να ανοίξουν ξανά τον φάκελο “Χαλασμένη Ευρώπη”.
Το καινούργιο που έρχεται, έρχεται γιατί  το φέρνει το παλιό που πεθαίνει. Ας συνταχθούμε με το καινούργιο, σε μια νέα αφετηρία που  θα βασίζεται στην δημοκρατία, στην διαφάνεια, στην συμμετοχή, και όχι στο ψέμα και στην απληστία!
 Πρέβεζα 5 Μάη 2012                                                                 
Σπύρος Κανιώρης

52 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

”Το καινούργιο που έρχεται,
έρχεται γιατί το φέρνει το παλιό
που πεθαίνει.»

Παιδιά,
Χαλινώστε τον,

Ένα 16%,
Ήταν αρκετό να τον απογειώσει σε δισθεόρατα ύψη αλαζονείας και έπαρσης
Ώστε να ζητήσει τηλεσιγραφικά από τους «ηγέτες»
του «ετοιμοθάνατου» παλαιοκομματισμού
δηλώσεις «εθνικής» συμμόρφωσης,
αυτοεξευτελισμού
και κωλοτούμπας !
Δηλώσεις εκτελεστές και παραδοτέες εντός 24ώρου ,
όρος απαράβατος για να γίνουν δεκτοί
στην αυλή του αυτοκράτορα !

Διερωτώμαι,
Αν η αυτού εξοχότης
είχε κατακτήσει ένα 25 ή 45% ,
Σε ποια ύψη έπαρσης
θα είχε σταματήσει
να εκτοξεύεται
και ποιας μορφής «εθνικής» και πολιτικής συμμόρφωσης
θα τύγχαναν
οι εθνοπροδότες του δικομματισμού ;

Φανατικός οραματιστής
του Τσάβιου πρωτύπου ή
όψιμος εραστής
των πάλαι ποτέ Πασόκων καλαμοκαβαλάρηδων;

ΥΓ.

1.Μου είναι νοητικά
και διανοητικά αδύνατο
να ενστερνιστώ
την προφητεία του εκ Πρεβέζης συντρόφου:
«Το καινούργιο που έρχεται,
έρχεται γιατί το φέρνει το παλιό που πεθαίνει «,
γιατί ,
οι τέτοιες ενέργειες αιματοδοτούν
και ανασταίνουν
το ετοιμοθάνατο παλαιό

2. Και τι να πω,
για το ανεκδιήγητο της δέσμευσης των καταθέσεων
του ανεκδιήγητου Στρατούλη ;

3. Μοναδική Όαση ,
η Δραγασάκειος σωφροσύνη !
Ένας κούκος
δεν φέρνει την ΆΝΟΙΞΗ …

Ανώνυμος είπε...

Σπύρο συγκρατήσου, δεν είμαστε στο 1940!

Σε είχα για σοβαρό και όχι για θιασώτη Σκουρλέτο/Λαφαζάνιων λογικών.

Ανώνυμος είπε...

Άμα το νέο έρχεται απλώς από το παλιό και όχι από την διαμάχη του με το παλιό ζήτω που καήκαμε!

Ανώνυμος είπε...

Κόκκαλο ο πρωινός εκπρόσωπος του Κουβέλη όταν πληροφορήθηκε την ρήση του βραδινού του εκπροσώπου ότι συζητήθηκε επίσημα η πρόταση για δημιουργία κυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ με πρωθυπουργό Κουβέλη!

Άμα δεν τα βλέπεις με τα μάτια σου δεν τα πιστεύεις!

Ανώνυμος είπε...

Να θυμίσω σε όσους παραλληλίζουν την, ορθή αν και λίγο άκομψα διατυπωμένη, απαίτηση του Τσίπρα με τις δηλώσεις μετανοίας που ζητούσε η δεξιά από την αριστερά ότι οι τελευταίες ζητούνταν επί του εδάφους της Μακρονήσου της Γυάρου και λοιπόν καθαρτηρίων, και όχι ντάλα μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας.

Ποιός άραγε να έχει συμφέρον να ξαναφέρει την συζήτηση στον εμφύλιο;

Και γιατί ακολουθεί ο Μπένι;

Ανώνυμος είπε...

Στήνουν παγίδες καθημερινά στο ΣΥΡΙΖΑ οι "υπεύθυνοι" για να αποδείξουν την "ανεύθυνότητά" του.

Για παράδειγμα, ο "υπεύθυνος" Βορίδης τσακώνεται με τον "ανεύθυνο" Βούτση.

Και ο ΠΑΣΟΚος χαμογελά "δείχνοντας" τον νέο δικομματισμό.

Τα παιδία παίζει με 1,2 εκατομμύρια ανέργους και άλλους τόσους απλήρωτους για μήνες.

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδιά, μήπως η λάσπη στον Τσίπρα είναι κάνα σχέδιο των Αμερικανοεβραίων και του Τζορτζ Σόρος να μας κάνουν όλους να ψηφίσουμε ΣΥΡΙΖΑ;

o pitsirikos

Ανώνυμος είπε...

Υπομονή λίγες ωρες μείναν μεχρι
ο Βενιζέλος να βγάλει τον άσσο από το μανίκι του.

Είναι άνθρωπος ειδικών αποστολών.

Και υπουργός των μνημονίων αλλά
και αρχηγός κόμματος που το ξαναφερε σε ποσοστά αφετηρίας.

Ανώνυμος είπε...

Μη σκοτίζεστε είναι μαθημένοι έτσι.

Χρόνια εναλλάσονταν στην εξουσία.

Δύο οικογένειες 60 χρόνια.

Συνήθισαν γι αυτό τους κακοφαίνεται.

Τι άλλο από υποκρισία στην αγωνία τους;

Τρέμουν τις εκλογές γιατί πόσο παρακάτω να πάνε τα ποπσοστά τους;

Ανώνυμος είπε...

...Αυτό έχουμε πάθει με τον κ. Τσίπρα. Τα κάναμε τόσο χάλια επί δεκαετίες, που τώρα έχουμε εναποθέσει τις ελπίδες μας πάνω σε έναν νέο άνθρωπο που –στην πραγματικότητα- δεν έχουμε ιδέα ποιος είναι, αλλά μας φαίνεται καθαρός, γλυκός και καλοπροαίρετος.

Στην ουσία, του ζητάμε να μη μας προδώσει, ενώ εμείς τα έχουμε προδώσει όλα. Του ζητάμε να μην αποδειχτεί βρόμικος. Δηλαδή, του ζητάμε να μην γίνει σαν κι …εμάς. Γιατί αυτό δεν θα του το συγχωρέσουμε ποτέ…

ο pitsirikos

Ανώνυμος είπε...

Πολύ καλό το τελευταίο!

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ είπε...

ΛΟΓΟ-ΠΛΟΚΙΕΣ

ΠΛΑΚΩΣΑΝ ΟΙ ΣΤΡΑΤΟΥΛΗΔΕΣ !...

Πήραν 16% εκμεταλλευόμενοι την απελπισία του κόσμου και νόμισαν πως έγιναν πλειοψηφία ! Καβάλησαν το καλάμι και κοιτάν τους πάντες αφ΄ υψηλού, ενώ το παίζουν ειδήμονες και άνετοι σε όλα : στο μνημόνιο, το χρέος, τα λεφτά, την ανάπτυξη, σε όλα ! Οι Στρατούληδες βγήκαν παγανιά κι όποιον πάρει η μπόρα !...
LOGOPLOKIES.gr
Θα φτιάξουν κυβέρνηση, λένε... Με τι και με ποιους ;

Απ΄ αυτούς που υπολογίζουν, άλλοι τους φτύνουν κι άλλοι τους περιπαίζουν, ετοιμάζοντάς τους χουνέρι, εν όψει νέων εκλογών. Μαζεύουν ψήφους εμπιστοσύνης στα εκτός Βουλής κόμματα !...

Ως ξελιγωμένοι, που ονειρεύονται καρβέλια, βρήκαν και που "υπάρχουν τα λεφτά" κι έβαλαν στο μάτι τις καταθέσεις των πολιτών. Μιλάνε, δεξιά κι αριστερά, για τη χρησιμοποίησή τους, ακόμα και για δέσμευσή τους, λες και μιλάνε για τα λεφτά της μάνας τους και του πατέρα τους. Συνεχίζουν και τώρα, να λειτουργούν ως μπαχαλάκηδες !

Ο ηλίθιος, όταν ψηφίζεται και εκλέγεται, δεν εξαγνίζεται, ούτε χάνει τα χαρακτηριστικά του. Απλά, γίνεται και εκπρόσωπος ηλιθίων !...

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Αλέξη,
Είμαι ένας από τους δεκάδες χιλιάδες ψηφοφόρους
που την Κυριακή το βράδυ ανέτρεψαν ένα «καθεστώς» 38 ετών,
οδηγώντας το ΠΑΣΟΚ στο 13%, την Ν.Δ (αν και πρώτο κόμμα ακόμα) στο 18%
και επιβράβευσαν τον δικό σου αγώνα οδηγώντας
σε με ένα απρόσμενα μεγάλο ποσοστό στην ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Δεν είμαι κομματικά ενημερωμένος,
δεν ξέρω πώς λειτουργούν οι μηχανισμοί και οι εξαρτήσεις μέσα στα κόμματα
και δεν έχω πάει ποτέ μου ούτε σε μια πολιτική συγκέντρωση οιουδήποτε είδους
–εκτός από καμιά βόλτα ίσως στα μεγαλεία του Μπιρσίμ,
για πλάκα όμως και από περιέργεια.

Δεν υπήρξα, δεν είμαι και δεν πρόκειται στα 59 μου
α γίνω «στρατιώτης» κανενός κόμματος
και δεν με ενδιαφέρει πως λειτουργούν οι «μηχανισμοί» τους.
Είμαι ένας ελεύθερος ψηφοφόρος, άνθρωπος και πολίτης με λίγα λόγια
– που αλλάζει και συχνά γνώμη με κριτήριο την σκέψη του και αυτά που παρατηρεί.

Σε υποστήριξα τους τελευταίους δέκα περίπου μήνες
σθεναρά και αποφασιστικά όπου και όπως μπορούσα
γιατί πίστευα και πιστεύω
ότι μπορείς πολλά να καταφέρεις –προς την κατεύθυνση μιας συμφιλίωσης (ή συναίνεσης) όσο το δυνατόν μεγαλύτερης,

Δεν θα σε κουράσω:
Θέλω απλώς να σε παρακαλέσω κάτι.
Επειδή δεν θέλω να δω ξανά την Ν.Δ και το ΠΑΣΟΚ
να επιστρέφουν θριαμβευτές εκεί απ’ όπου ο λαός
(και με την δική σου βοήθεια εκτός πολλών άλλων παραγόντων)
τους έδιωξε την Κυριακή 6 Μαΐου
(προσφέροντάς μου μια μεγάλη ανάσα και ένα τεράστιο χαμόγελο),
θέλω λέω να σε παρακαλέσω
να μην επιτρέψεις σε «συμβούλους» και «εκπροσώπους»
να συνεχίσουν τα λάθη που πριν κάν λάβεις
την διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, είχαν ήδη ξεκινήσει.

Σαν αριστερός
σου είναι εύκολο να καταλάβεις πόσο άσχημα ηχεί να ζητάς «γραπτές δηλώσεις μετανοίας» από αρχηγούς κομμάτων
που ο λαός, καλώς η κακώς, τα έχει τιμήσει επί 38 χρόνια με την ψήφο του.

Θα μπορούσες να συζητήσεις με τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο την Τετάρτη
ό,τι ήθελες, χωρίς να απαιτείς από αυτούς να αποσύρουν ταπεινωτικά
μια υπογραφή που έβαλαν (καλώς η κακώς)
πριν καν τους δείς στις επίσημες συναντήσεις σας της Τετάρτης.

Δεν μ’ αρέσει να «καρφώνω» κανέναν
λλά πρέπει να σου πω ότι λίγες ώρες μετά τις εκλογές
οι δηλώσεις του κ. Στρατούλη για τις καταθέσεις και τις τράπεζες
(που μετά ανασκευάστηκαν) έκαναν πολύ μεγάλο κακό –
που δεν ξέρω σε πόσο ποσοστό χαμένων ψήφων μπορεί να μεταφραστεί.
αν αυτός ο συνεργάτης σου δεν είναι επαρκής ή κατάλληλος
(εγώ δεν ξέρω, εσύ ξέρεις)
θυμήσου ότι
δεν είσαι πιά μόνος σου,
ότι είσαι υπόλογος σε όλους όσους σε ψηφίσαμε
και ότι
θα πρέπει να επιλέξεις πιο ψύχραιμους
και λιγότερο «παλαιοκομματικούς» συνεργάτες.

Στο κάτω-κάτω μία από τις σαφέστερες εντολές του εκλογικού σώματος την Κυριακή
ήταν η ρήξη με ό,τι παλαιοκομματικό.
Θα πρέπει να το λάβεις και εσύ το μήνυμα
και να απαλλαγείς από τους «κολλημένους»
σε πολύ παλιές απόψεις και κοσμοθεωρίες
–για να μην μας χάσεις εμάς τους καινούργιους ψηφοφόρους σου

Αλέξη φίλε μου,
με ειλικρινή αγάπη και σεβασμό στην υπερπροσπάθεια που καταβάλλεις,
θέλω να σου πω εγκαίρως με αυτό το γράμμα
ότι δεν ξεκινήσαμε καλά.
Ξέρεις καλύτερα από μένα ότι σε ένα μήνα έχουμε εκλογές
και ότι ο Έλληνας πολίτης θα είναι πολύ αυστηρός στις επιλογές του –
γιατί βρίσκεται στην άκρη του γκρεμού και θέλει να σωθεί.
Τι βαραίνει πιο πολύ στη ζυγαριά;
«Τα λόγια και τα χρόνια τα χαμένα» ή το σήμερα και το αύριο;
Αν δεν μπορείς να απαντήσεις ρώτα ή τον Μανόλη Γλέζο ή την γυναίκα σου
και τους γιούς σου –αυτόν που ήδη κόβει βόλτες μπουσουλώντας
και τον άλλον που έρχεται σε λίγες μέρες
και περιμένει κουλουριασμένος στην κοιλιά της μαμάς του την έξοδο του
σε μιαν Ελλάδα όμορφη, αισιόδοξη, με μέλλον και φως.
Μην επιτρέψεις στα πεισματωμένα «αριστερά» στελέχη του Σύριζα
να μας στερήσουν ένα κοινό μέλλον
με προοπτικές δικαιοσύνης,
ισότητας,
ευκαιριών εργασίας,
δημιουργικότητας,
επιτυχίας,
χαράς,
ελπίδας,
αισιοδοξίας.
Σκοπός της ζωής, φίλε Αλέξη, είναι η ευτυχία.
Η ευτυχία για όλους.
Άρης Δαβαράκης, protagon

Ανώνυμος είπε...

Α, Μπράβο,

Πόσο δίκαιο είχα,
όταν σας έλεγα:

Χαλινώστε τον
ή
επί το λαϊκότερον:
χαλιναρώστε τον...

Ανώνυμος είπε...

Εντυπωσιακό το ενδιαφέρον των καθεστωτικών ΜΜΕ για τις καταθέσεις των Ελλήνων στο εσωτερικό, αν και οι ιδιοκτήτες τους έχουν τις καταθέσεις τους στο εξωτερικό. Και πόσο ειλικρινές το ενδιαφέρον για καταθέσεις που δεν υπάρχουν, όταν έχεις συγκαλύψει το ξεπούλημα της χώρας.

Δεν ξέρω πόσο ηλίθιος μπορεί να είναι κάποιος που η χώρα του έχει χρεοκοπήσει ώστε να πιστεύει πως ο κίνδυνος είναι να του πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ τις καταθέσεις.

Σε κάθε περίπτωση, ας τις πάρει όποιος θέλει τις καταθέσεις. Να δούμε, όμως, ποιος θα πάρει τις αλυσίδες μας. Γιατί, ουσιαστικά, μόνο αυτές μας έχουν μείνει.

Και δεν αρκεί να θέλει κάποιος να σου πάρει τις αλυσίδες. Πρέπει να θέλεις κι εσύ. Κυρίως, εσύ.

o pitsirikos

Ανώνυμος είπε...

Μια χαρά είναι ο Τσίπρας απέναντι στους Σαμαρά και Βενιζέλο.

Ε, τώρα ξεφεύγουν και κάτι ψιλοπαπαριές από κάτι Σκουρλετο/Στρατουλο/Λαφαζάνηδες δεν έγινε και τίποτε.

Όλα τα χωριά έχουν τους παλαβούς τους.

Όχι όμως και να μας λέει ο Σαμαράς ότι θα μας πάρει τις περιουσίες ο Τσίπρας.

Εξάλλου εδώ σε μας για ποιές περιουσίες μιλάμε. Μας τις πήρε το ΓΠΣ.

Έτσι δεν λέει ο Μιχάλης μας;

Το (μας) πάει στο ότι όλα τα χωριά αγαπάνε τους παλαβούς τους.

Ανώνυμος είπε...

Ωχ οι καημένοι οι ΣαμαροΒενιζέληδες αισθάνθηκαν ταπεινωμένοι.

Όταν υπογράφαν ενώ δηλώναν οτι δεν θα υπογράψουν είχαν το κεφάλι ψηλά ή χαμηλά;

Δυό χρόνια τώρα μας έχουν εξευτελίσει παγκοσμίως και ήθελαν να έχουν και αυτοδυναμία.

Υπομονή κάναμε, δεν τραβάγαμε μ...α!

Ανώνυμος είπε...

Μέχρι και με την Ομοσπονδία Θυρωρών Ελλάδος συναντήθηκε η διερευνητική εντολή του Τσίπρα (και ο ίδιος)...


Στα πλαίσια των διερευνητικών επαφών του ΣΥΡΙΖΑ , ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας πραγματοποίησε σήμερα από τις 11 το πρωί σύσκεψη με εκπροσώπους Συνδικάτων, Επιστημονικών και Κοινωνικών Φορέων.

Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος μεταξύ άλλων, πάνω από 120 άτομα εκπροσωπώντας 50 περίπου φορείς, μεταξύ των οποίων η WWF αλλά και η Ομοσπονδία Θυρωρών Ελλάδος!

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΗ.gr

Ανώνυμος είπε...

...Δεν ξέρω αν ο Τσίπρας μπορεί και πώς, να κυβερνήσει, αλλά ξέρω καλά, όπως όλη η χώρα ποιοι μας κυβέρνησαν και πώς. Κυβέρνησε ο Άκης, ο Τσουκάτος, ο Ρουσόπουλος με τις ευλογίες του Εφραίμ και το απολυτήριο εξαταξίου Γυμνασίου και δεν μπορεί ο Τσίπρας ή ο Παπαδημούλης; Φοβόμαστε μήπως μας ρίξουν στο χάος; Και το λένε την ίδια ώρα που χάρισαν δισεκατομμύρια στους Γερμανούς των υποβρυχίων και στη SIEMENS;...

από: Palmografos.com - Το φάντασμα του Τσίπρα - Του Κώστα Βαξεβάνη

Ανώνυμος είπε...

...Ουρλιάζουν στα κανάλια πως απειλούνται οι Τράπεζες και η ρευστότητα. Πως ο Στρατούλης θα εθνικοποιήσει τις καταθέσεις .Ποιά ρευστότητα και αποθεματικά των Τραπεζών; Ποτέ δεν υπήρξαν. Οι Τράπεζες χωρίς κανένα θεσμικό έλεγχο, έπαιρναν τις καταθέσεις των καταθετών, (αυτές που θα πάρει ο Στρατούλης) και με αυτές έδιναν δάνεια στους ανθρώπους τους και σε δικές τους Offshore εταιρείες, οι οποίες μετά εμφανίζονταν να κάνουν αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας. Δεκάρα τσακιστή δεν έβαλαν ποτέ. Καταχράστηκαν χωρίς έλεγχο τις καταθέσεις του κόσμου.

από: Palmografos.com - Το φάντασμα του Τσίπρα - Του Κώστα Βαξεβάνη

Ανώνυμος είπε...

0.5.12
Έπαρση...

Και αλαζονεία... Εκτός από το Στρατούλη και το Λαφαζάνη-που γράφει και ο Ζαphod-μπας και πρέπει να βάλει σε κάνα μπαούλο ο Τσίπρας και το Σκουρλέτη;
Ο τρόπος που εκπρόσωπησε το κόμμα του απόψε στην εκπομπή του ΑLPHA, "Αυτοψία" , ήταν επιεικώς απαράδεκτος. Μέχρι και...

υποδείξεις στον παρουσιαστή της εκπομπής, Αντώνη Σρόιτερ, έκανε για το πως πρέπει να συντονίζει τη συζήτηση.
Αρνήθηκε δε, να απαντήσει σε ερώτηση, αν ο Σρόιτερ πρηγουμένως δεν έκανε αυστηρές συστάσεις στον Ανδρέα Λοβέρδο για τον τρόπο με τον οποίο του είχε μιλήσει.
Δηλαδή, αν είχε βγει πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ, θα τον έδερνε κιόλας. Μαζί με τους καλεσμένους του...

nonews...

YΓ...
θεός να μας φυλάει !

Ανώνυμος είπε...

Πέμπτο και τελευταίο.
Επομένως για να ενσωματωθεί η χώρα στην Ευρώπη,
απαιτείται εδώ και τώρα εφαρμογή επώδυνων μέτριων για τον λαό
και ριζικές τομές,
για το σύστημα το θεσμικό
και το πολιτικό.
Που σημαίνει ότι σε πρώτη φάση
που μπορεί να διαρκέσει μια δεκαετία,
η ανεργία θα βαρέσει κόκκινο,
οι μισθοί θα συμμορφωθούν με εκείνους της Βουλγαρίας,
η φοροδιαφυγή πρέπει δραστικά να περιοριστεί,
οι δημόσιες δαπάνες να συρρικνωθούν
και ταυτόχρονα με όλα αυτά
πρέπει απαραιτήτως
να μετακινηθούν μάζες πληθυσμού
από τις υπηρεσίες στην παραγωγή.

Μπορεί να συμβούν όλα αυτά;
Όχι λένε οι περισσότεροι αναλυτές.
Μόνο αν υπάρχει θεός και με δικό του θαύμα αλλάξει τον ελληνικό λαό.
Πράγμα που σημαίνει ότι:
είτε με τον σάπιο δικομματισμό
είτε με τον ρητορικό λόγο τον Αριστερό,
αργά ή γρήγορα
θα βρεθούμε έξω από τον ευρωπαϊκό χορό.
Αγαπητέ Ράμφο.
Νόημα υπάρχει.
Απλώς είναι τριπλό.
Τριτοκοσμικό - φεουδαλικό - καπιταλιστικό.
Άντε γεια!

ΥΓ1… .Επίλογος , από το σημερινό σχόλιο του Δ.Δανίκα

Ανώνυμος είπε...

«Ξεπέζεψε Αλέξη» απάντησε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ στις δηλώσεις Αλ.Τσίπρα..
Νοnews .
ΥΓ..
Για να μη σπάσει το καλάμι,
φυσικά...
Όσο για το Ελλαδιστάν,
Ακόμα τούτη την άνοιξη,
Ραγιάδες,Ραγιάδες,
Δεν μπορεί θα έρθει ο Μόσκοβος.

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ είπε...

τάρτη, 9 Μαΐου 2012
«Όχι» από Ολάντ για συνάντηση με τον Τσίπρα!

Αρνητικά απάντησε ο νικητής των γαλλικών εκλογών Φρανσουά Ολάντ στην πρόταση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα να συναντηθεί μαζί του, όπως ανέφερε η γαλλική εφημερίδα Humanite στη διαδικτυακή της έκδοση.
Η γαλλική προεδρία επικαλέσθηκε το πρωτόκολλο, σύμφωνα με το οποίο ο πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας δεν δέχεται αρχηγούς κομμάτων.
star.gr
Καλά αυτός ο Αλέξης δεν έχει κανένα σύμβουλο της προκοπής; Πάντως ο πολιτικός μικρομεγαλισμός μερικές φορές εκδικείται...


Αναρτήθηκε από Βασίλης Αξελής στις 6:47 μ.μ.

Ανώνυμος είπε...

Παραίτηση Σαμαρά, Βενιζέλου Παπαρήγα πριν από τις αναπόφευκτες - και γιατί όχι ευκτέες - νέες εκλογές. Απαραίτητοι όροι για να αποκατασταθεί, ενδεχομένως, η αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος και να αρχίσει η χώρα να ψηλαφίζει λίγο σοβαρότερα την έννοια της συνεννόησης. Αν όχι, ή αν πιστεύουμε ότι δεν υπάρχει χρόνος, Τσίπρα δαγκωτό για ανατροπές εδώ και τώρα.

ΥΓ1

Ο Ήλιος θα συνεχίσει να βγαίνει πάνω από την Ευρώπη (δεν σταματά ποτέ να υπερίπταται του πλανήτη) ακόμη και αν ο Τσίπρας γίνει πρωθυπουργός.

ΥΓ2

Σκουρλετο/Στρατουλο/Λαφαζάνηδες δεν είναι κακό να μπουν σε κανέναν κλουβί. Έτσι και αλλιώς δεν προσφέρουν τίποτε.

Ανώνυμος είπε...

Από όσο μπορώ να ξέρω ο Ολαντ δεν έχει γίνει ακόμη Πρόεδρος, όπως ακριβώς και ο Τσίπρας δεν έχει γίνει ακόμη πρωθυπουργός.

Να υποθέσω λοιπόν ότι η καλή γαλλική εφημερίδα εννοεί τον Ολάντ, απλό αρχηγό ενός γαλλικού κόμματος για την ώρα, όταν αναφέρεται σε μικρομεγαλισμούς;

Ανώνυμος είπε...

Independent: «Ο Τσίπρας πιστεύει πως είναι ο νέος Ανδρέας Παπανδρέου» ...

O Independent, μία από τις μεγαλύτερες εφημερίδες του πλανήτη, έστρεψε το βλέμμα του στον Αλέξη Τσίπρα. Αυτό θα ήταν καλό, αν ο συντάκτης του άρθρου δεν εκτόξευε τόνους ειρωνείας πάνω στον...

επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ...

Ξεκινώντας γράφει ότι «ο κ. Τσίπρας κατήγγειλε τους όρους διάσωσης και δεσμεύτηκε να δημιουργήσει ένα ευρωπαϊκό κίνημα αντι-λιτότητας» ενώ δεν παραλείπει να αναφέρει ότι «Έχει αναλωθεί στο να κάνει το κόμμα του το σπίτι των δυσαρεστημένων ψηφοφόρων στην Ελλάδα».

Η συνέχεια είναι ακόμα πιο επικριτική, χαρακτηρίζοντας τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ «φωνακλά κριτικό της αστυνομικής βαρβαρότητας» και υπερτονίζοντας πως «ο κ. Τσίπρας έχει επικριθεί για την παροχή ηθικής υποστήριξης προς τους αναρχικούς, οι οποίοι κατηγορούνται για βίαιες συγκρούσεις με τις αρχές».

Από το άρθρο δεν λείπουν και οι ειρωνικοί συσχετισμοί με τον Ανδρέα Παπανδρέου, σχολιάζοντας πως «Off camera μιλάει για τον εαυτό του ως το νέο Ανδρέα Παπανδρέου, τον σοσιαλιστή ηγέτη του οποίου η επέκταση του κράτους, θεωρείται ως η κύρια αιτία της σημερινής πιθανολογούμενης χρεοκοπίας».

Τέλος καταλήγει: «Ο Αλέξης Τσίπρας θέλει να κάνει το ΣΥΡΙΖΑ, το σπίτι των εργαζομένων του δημόσιου, οι οποίοι αισθάνονται προδομένοι από το ΠΑΣΟΚ και πιστεύει ότι μια νέα εκλογή θα καταστήσει το κόμμα του ως την κύρια φωνή της αριστεράς στη χώρα».

parapolitika.gr

ΥΓ... Συγκλονιστική η επιστολή που
έστειλε στη Κομισιόν!
"Μαζέψετε τα ..και όξω από δω"..

Που είσαι Ανδρέα;

Γιάνκηδες,
Τις Βάσεις,
and go home !

Λίγη σοβαρότητα
θα ήταν πολύ ψυχοθεραπευτική !
Σε ποιες τράπεζες βρίσκονται αυτά τα 160 δις,
που θα δεσμεύσει ο Στρατούλης
για να απογειωθεί η χώρα;

Καταθέσεις υπάρχουν,
Φράγκα δεν υπάρχουν!
Έχουν εξανεμιστεί σε δάνεια
και"παροχές".
Άδειασαν τα παγκάρια...
από την εποχή της επανίδρυσης.

Τι χρόνια ευημερίας
και ευδαιμονισμού !
Θα μείνουν αλησμόνητα.

Ανώνυμος είπε...

Με την πρόταση χθες του Κουβέλη για Οικουμενική κυβέρνηση ουσιαστικά άρχισε και η νέα προεκλογική περίοδος.
Βασικό επιχείρημα και των τριών:

ο Τσίπρας μας εσειρε στις εκλογές.

Ανώνυμος είπε...

...Είκοσι λεπτά διήρκησε μόνο η κρίσιμη συνάντηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου με τον Αντώνη Σαμαρά

Συμπέρασμα
Δεν θέλουν και οι δυο τους εκλογές αλλά δεν μπορούν να τις αποτρέψουν

Ανώνυμος είπε...

«Φυσικά βλέποντας και κάνοντας.
Με τις εξής προϋποθέσεις.
Πρέπει ο Τσίπρας να βάλει νερό στο κρασί του
και σταδιακά να μετατρέψει την «καταγγελία του μνημονίου» σε «επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου».
Πράγμα εφικτό.
Άλλωστε ο αείμνηστος Ανδρέας
από το «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο»
κατέληξε και στο ΝΑΤΟ και στην ΕΟΚ.
Τα ηχηρά συνθήματα είναι για το Λαό.
Και φυσικά πρέπει η Γερμανία να μετακινηθεί κι αυτή
περισσότερο προς την ανάπτυξη και λιγότερο προς την «πειθαρχία».

Γιατί σου λέει έτσι κι αλλιώς,
με τα δύο συνεταιράκια υπήρχαν αρκετές πιθανότητες
να χάναμε τα λεφτά μας
και η Ελλάδα να κατέληγε στην δραχμή.
Ίδιες, ίσως λιγότερες πιθανότητες να συμβεί υπάρχουν και με τον Τσίπρα.

Αν σου λέει,
από το σύστημα αφομοιωθεί.
Διατηρώντας το Αριστερό του προφίλ.
Αν μ' αυτό το κόμμα
και με μερικά ανακουφιστικά μέτρα,
ο ελληνικός λαός ηρεμήσει
και το σύστημα από το χάος καταφέρει να διαφύγει.
Ε, τότε εμείς με τον ΣΥΡΙΖΑ
αγοράζουμε πολύτιμο χρόνο.
Οχυρωνόμαστε καλύτερα από τον κίνδυνο
που θα μπορούσε
να προκαλέσει στην ευρωζώνη μια άτακτη χρεοκοπία της Ελλάδας,
και την κατάλληλη στιγμή
αν εκείνοι δεν τα καταφέρουν
θα τους πούμε Adios Muchachos!».

Danιkas Έφη, σήμερα.

ΥΓ. To ξαναγράψαμε:
Στις επόμενες εκλογές,
Τσίπρα,
με φανατισμό !
Για να εκτονωθεί το πόπολο.
Και
αφού προσγειωθεί ανωμάλως,
και διαπιστώσει του λόγου το
αληθές:
«Τι βρήκες Γιάννη;
Αυτό που ήταν πάντα.
Στη θέση των παλαιών,
Καινούργιες λαμογιές και απάτες».

Όταν αφιονίζεται
ο κάθε άνεργος και
ο κάθε πεινασμένος
με « λυσσαλέες αντιμνημονιακές καταγγελίες»,
Τα βελούδινα καλέσματα
προς τους ευρωπαίους,
«Αδέρφια, να τα βρούμε!»,
υπό τις ιαχές του πλήθους,
Η τρανότερη απόδειξη
μιας νέας εξαπάτησης
υπηκόων...
πεινασμένων και
επικίνδυνα εξαγριωμένων,
που μόλις ανανήψουν από την
καινούργια απάτη .
δεν θα αφήσουν πέτρα
πάνω στη πέτρα..!
Η χώρα
της κλεψιάς
των προ πολλού εξαυλωθέντων δανεικών,
της γενικευμένης λαμογιάς και
της ΜΗΔΕΝΙΚΗΣ παραγωγής
δεν οδεύει απλώς προς την δραχμή,
αλλά στον όλεθρο
και την καταστροφή…

Ανώνυμος είπε...

Το θέμα είναι πάρα πολύ απλό και να αφήσουμε τις φιοριτούρες.

Σαμαράς, Βενιζέλος δεν μπορούν να εγγυηθούν την έξοδο από τον κρίση.

Επί αυτού συμφωνούμε ή όχι;

Είναι Ναι ή Όχι οι - άν όχι αποκλειστικά πάντως κύρια - υπεύθυνοι για το χάλι της χώρας σε όλα τα επίπεδα και όχι μόνο στο οικονομικό;

Έχουν χάσει Ναί ή Όχι κάθε ψείγμα αξιοπιστίας, σοβαρότητας και υπευθυνότητας;

Άν λοιπόν έτσι έχουν τα πράγνατα ,και πράγματι έτσι έχουν, τι θα πρέπει να κάνουμε;

Πρώτα και κύρια οι δυό τους, και μερικοί ακόμη, θα έπρεπε να έχουν παραιτηθεί. Για να ανοίξει ο ένας και μοναδικός δρόμος για την χώρα.

ΑΥΤΟΣ ΤΗΣ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗΣ.

Δεν το έκαναν οπότε πρέπει να δούμε τι ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ.

Έχει κανείς την εντύπωση ότι αυτοί οι δύο κύριοι θα βάλουν ποτέ μυαλό στο κεφάλι, για να αποφασίσουμε να εναποθέσουμε τις ελπίδες μας για μια διαφορετική πορεία σε αυτούς ΠΑΛΙ;

Αφού λοιπόν τα δύο κόμματα που κυβέρνησαν αδειάλειπτα την χώρα για 4 ολόκληρες δεκαετίες, ΑΠΕΤΥΧΑΝ ΠΑΤΑΓΩΔΩΣ να φτάξουν μια ΣΟΒΑΡΗ (απλώς και αυτονοήτως σοβαρή) χώρα, τι περιμένετε αλήθεια να γίνει πέρα από την καταστροφή;

Έχει η Ελλάδα την δυνατότητα να τα βγάλει πέρα με τα παγκόσμια μεγαθύρια;

Άν η απάντηση είναι όχι, γιατί κάποιοι την κατάντησαν γονυπετή, θα συνεχίσουμε να ελπίζουμε σε αυτούς, ή θα πρέπει να συνομολογήσουμε ότι εφόσον αυτοί οι ίδιοι γνωρίζουν καλύτερα την τέχνη που συνοδεύται ανεκδοτολογικά με την γονυπετή στάση θα πρέπει να συνεχίσουν στο όνομα μας να την εξασκούν σε "ώφελός" μας!

Μήπως υπάρχει και κάποιος άλλος δρόμος;

ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ.

Εμ βέβαια, και λάθη θα κάνουμε και υπερβολές και κάποια λαμόγια θα δούν το φως τους και θα μπουν στον νέο και όλες οι μαλακίες του κόσμου θα γίνουν.

Όμως είμαστε σοφότεροι και ίσως αρκετά απελπισμένοι ώστε να το αποτολμήσουμε.

Αν δεν είμαστε, δεν πειράζει. Ούτως οι άλλως τα δύσκολα και όχι τα εύκολα είναι ΜΠΡΟΣΤΑ.

Και τότε θα αποδειχθεί το πιό απλό πράγμα του κόσμου.

ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!

ΣΑΝ ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!

Ίσως γιατί δεν είμαστε καλοί άνθρωποι.

Πως αλλιώς να εξηγηθεί ότι ακόμη και τώρα παίζουνε (και παίζουμε και εμείς μαζί τους) τις κυρα-κουμπάρες.

Ένα και κάτι εκατομμύρια άνεργοι και άλλοι τόσοι απλήρωτοι δεν έχουν άλλα περιθώρια.

Τι περιμένουμε από το διεκδικήσουν κάτι άλλο.

Ποιούς θα στηρίξουμε;

Ανώνυμος είπε...

Mου είναι πολύ δύσκολο να πιστέψω
ότι εντάχτηκες στο στρατόπεδο του
Καμένου!
Μόνο αυτός βάζει σαν προϋπόθεση
την παραίτηση των δύο αρχηγών
των δύο πρώην μεγάλων κομμάτων
για να αρχίσει ένας σοβαρός διάλογος..

Τους όποιους αρχηγούς,
μόνο ο λαός τους κλείνει στο χρονοντούλαπο
της Ιστορίας και όχι
τα όποια τελεσίγραφα των άλλων κομμάτων!

Ως προς τα άλλα,
«Τι πρέπει να κάνουμε;
Τι μπορούμε να κάνουμε;
Πώς να το κάνουμε;»

Αν δεν,
Πρόκειται για ρητορικά ερωτήματα,
Τότε,
Για να περισώσουμε ό,τι μπορεί
Να περισωθεί,
Μόνο μια διέξοδος υπάρχει:

Αφύπνιση από τον γενικευμένο
Αυτοκαταστροφικό λήθαργο και
Σάλπισμα πάνδημης επιστράτευσης..

Επανιδρύσεις,
Ανοιχτές διακυβερνήσεις
Φαιδρές και νεόκοπες απομιμήσεις
σοσιαλιστικών τερατουργημάτων
του «άλλοτε υπαρκτού» ,
Αποτελούν εφιαλτικές αναμνήσεις
και ουτοπικές φαντασιώσεις
στα μυαλά των όποιων ΕΠΙΔΟΞΩΝ σωτήρων..

Ανώνυμος είπε...

Ντροπή στον Κουβέλη που δεν κάνει κυβέρνηση συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, για να σωθεί η χώρα.

ο pitsirikos

Ανώνυμος είπε...

Ρε κάτι τύποι που κατέστρεψαν την χώρα και θέλουν να την σώσουν.

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή δεν τους έκλεισε στο χρονοντούλαπο ο λαός και θέλει να τους κλείσει ο Καμένος;

Και όποιος λέει ότι έπρεπε να έχουν ήδη παραιτηθεί είναι με τον Καμένο; Ωραία δημοκρατική αντίληψη για να ξεκινήσει η αφύπνιση!

Και μέχρι να αφυπνισθεί ο λαός θα στηρίζουμε τον Βενιζέλο και τον Σαμαρά;

Αν υποψιαστώ ότι υπάρχει άνθρωπος που πιστεύει ότι τις τελευταίες μέρες (τουλάχιστον) ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος λένε αλήθειες και μιλούν σοβαρά...

Αν υποψιαστώ ότι χρειαζόμαστε τον Βενιζέλο και τον Σαμαρά για να προχωρήσει η χώρα...

Άν υποψιαστώ ότι τα καλύτερα μυαλά που έχουμε είναι στην ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ...

Άν υποψιαστώ ότι ο Τσίπρας ονειρεύεται τον "αν-ύπαρκτο"...

Θα πεθάνω...

Λες να είμαι ανυποψίαστος;

Ανώνυμος είπε...

Σαμαράς, Βενιζέλος δεν μπορούν να εγγυηθούν την έξοδο από τον κρίση.
Επί αυτού συμφωνούμε ή όχι;
Είναι Ναι ή Όχι οι - άν όχι αποκλειστικά πάντως κύρια - υπεύθυνοι για το χάλι της χώρας σε όλα τα επίπεδα και όχι μόνο στο οικονομικό;
Έχουν χάσει Ναί ή Όχι κάθε ψείγμα αξιοπιστίας, σοβαρότητας και υπευθυνότητας;
Άν λοιπόν έτσι έχουν τα πράγνατα ,
και πράγματι έτσι έχουν,
τι θα πρέπει να κάνουμε;
Πρώτα και κύρια οι δυό τους, και μερικοί ακόμη, θα έπρεπε να έχουν παραιτηθεί. Για να ανοίξει ο ένας και μοναδικός δρόμος για την χώρα.»

Τα ύπερθεν παρένθετα μαργαριτάρια ξεπερνούν και του Καμένου της απόψεις..
Να παραιτηθούν οι δύο αποβλητέοι αρχηγοί …και ο δρόμος για τον μέγα Ηγέτη ανοίγει διάπλατα !
Παραιτούνται οι εν λόγω κύριοι και μετά προς την δόξα ξανά !
Μετά από αυτή την απίθανη μαρξιστική ανάλυση σηκώνω τα χέρια μου.
Ο μέγας Ναπολέων γεύτηκε το Βατερλό του στο τέλος του πολέμου,
Ο Μέγα Αλέξανδρος θα αρχίσει να το φυσάει και δεν θα κρυώνει για να βιώσει το δικό του Βατερλό πριν ακόμα αρχίσει ο πόλεμος ,
γιατί ένας εξαθλιωμένος λαός σε μια εξαθλιωμένη οικονομικά και ανύπαρκτη παραγωγικά χώρα θα κατασπαράξει τους επίδοξους επαναστάτες γιατί είναι ανίκανοι να αντιληφθούν ότι έχουμε μπει σε μια διαρκή κατοχή στερήσεων και πείνας…
Ξεκόλλα φίλε,
Από τους Σαμαρά και Μπένι…
Το δάσος κοίτα που καίγεται ολόκληρο

Ανώνυμος είπε...

Συνεχίζεις, με τρόπο απαράδεκτο, τις προβοκάτσιες.

Σε περίμενα πιό μετρημένο.

Αν βέβαια πράγματι θεωρείς ότι είμαστε υποχρεωμένοι να σώσουμε το δάσος, και... (άσε, καλύτερα να δώσω τόπο στην οργή)

Αν νομίζεις ότι θα σβήσουν την φωτιά όσοι προσποιούμενοι τους πυροσβέστες έβαζαν φωτιά σε κάθε γωνιά του, καλά κάνεις.

Ο Βενιζέλος μίλησε μόλις χθες για το σαπισμένο ΠΑΣΟΚ.

Ε, δεν νομίζω ότι το σάπισμα άρχισε προχθές ούτε ότι παραπροχθές ήταν ένα σάπισμα που απέπνεε υπευθυνότητα.

Αν κάποιος χρειάζεται μαρξιστικές αναλύσεις για να καταλάβει ότι αυτό που λείπει από την Ελλάδα είναι η σοβαρότητα προσώπων και λειτουργίας των θεσμών, τι να πω.

Απλά πράγματα.

Υποστηρίζεις ότι Σαμαράς και Βενιζέλος μπορούν να ηγηθούν τις κεντροδεξιά παράταξης ο ένας, της Σοσιαλδημοκρατίας ο άλλος;

Ε, δεν μπορούν, τι να κάνουμε τώρα.

Υποστηρίζεις ότι υπάρχει άλλη λύση από την στοιχειώδη συννενόηση;

Υποστηρίζεις ότι αυτοί οι δύο υπηρέτησαν την συνεννόηση τα χρόνια που πέρασαν;

Άν δεν τα υποστηρίζεις αυτά τι τρώγεσαι και αντριδράς στην ανάγκη να κάνουν πέρα και αν αφήσουν τις εξελίξεις και την χώρα να πάρει το (ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ) δρόμο της;

Ασφαλώς η λύση δεν θα έρθει αν αυτοί οι δύο κάνουν πέρα.

Όμως αυτοί οι δύο (και κάποιοι άλλοι - δεν είναι της ώρας) στέκονται εμπόδιο στην λύση.

Το βρίσκεις πολύ μαρξιστικό αυτό;

Ανώνυμος είπε...

Τι κατάντια για όσους υπέστησαν, την λογική του

"Αυτή η δραχμή είναι δική σου, μην αφήσεις τον Παπανδρεόυ να σου την πάρει"

να κατρακυλούν στο όνομα της υπευθυνότητας και της συνεργασίας στο ίδιο επιχείρημα με μόνη παραλλαγή στα όνόματα.

Τι κατάπτωση, να ζεις με εφιάλτες για το αύριο, και να θέλεις να κάνεις και τους άλλους να τους μοιραστούν μαζί σου.

Ανώνυμος είπε...

Διαβάστε το σημερινό άρθρο του Θύμιου Τζάλλα στην σημερινή τελευταία σελίδα του Ηπειρωτικού Αγώνα των Ιωαννίνων.

Αντιγράφω την τελευταία πρόταση:

"Το εκλογικό σώμα δεν βρίσκει λοιπόν τον εταίρο του στην πελατειακή σχέση. Πρόκειται για πολιτικό κενό, για ακυβερνησία. Πόσο θα διαρκέσει η χρονική περίοδος του αποσυντονισμού; Είναι άγνωστο. Για αυτό ακριβώς είναι και άγνωστο το μέλλον της χώρας."

Ανώνυμος είπε...

Ακόμη και σήμερα ο ανεκδιήγητος Βασιλάκης Ιωάννου, τολμά να εκφράζει δημόσια την άποψη ότι είναι προσβολή για τον ίδιο να "γυρίσει" στην δουλειά του.

Μιλάμε για μεγάλη υπευθυνότητα και απίστευτες ικανότητες ο τύπος.

Άμα δεν έχεις κάνει άνεργος και απλήρωτος παρά μόνο άεργος και καλοπληρωμένος τέτοιες μαλακίες λες.

Σαπίλα, που λέει και ο Βενιζέλος.

filoiko είπε...

Μόλις φτάσαμε ψηλά δίπλα στη φωλιά ανεβασμένοι στο ανυψωτικό με καλάθι
οι 2 πελαργοί φοβισμένοι έφυγαν και στάθηκαν στις κολώνες στην εκκλησία-διακρίνονται στη φωτοΗΜΕΡΑΣ- .Τράβηξα την φωλιά και τα τρία αυγά φαίνονται καθαρά στη φωτογραφία.
Η φωλιά αυτή είναι στα Τένις και με βοήθησαν με το ανυψωτικό ιδιοκτησίας τους
ο Μήτρος Γιολδάσης με τον γυιο του Αρη.Ενω είχαν τελειώσει κάποια εργασία στα Γυμνάσια σημερα Σάββατο 12 5 2012 μου τηλεφώνησαν αν θέλω να ανέβουμε με το μηχάνημα για να δούμε τα αυγά πελαργών.Τους ευχαριστώ πάρα πολύ.

Ανώνυμος είπε...

Ποιοί ψήφισαν "Χρυσή Αυγή";;;
Αναρτήθηκε από ΟΔΟΙΠΟΡΟΣ στις Παρασκευή, Μάϊος 11, 2012 σχόλια (3)
Ενας στους δύο αστυνομικούς ψήφισαν «Χρυσή Αυγή»


"Εγέρθιτι", από τα Νέα στις 8/5
Περισσότεροι από ένας στους δύο αστυνομικούς ψήφισαν «Χρυσή Αυγή»! Το εντυπωσιακό αυτό στοιχείο φαίνεται να προκύπτει από την ανάλυση των ψήφων σε εκλογικά τμήματα της πρωτεύουσας-κυρίως στις περιοχές των Αμπελοκήπων και στην Καισαριανή- όπου ψηφίζουν μαζικά περίπου 5.000 αστυνομικοί που υπηρετούν σε αστυνομικές υπηρεσίες της Αθήνας.


Στα περισσότερα από τα τμήματα στα οποία ψηφίζουν οι αστυνομικοί -όπως κι άλλοι πολίτες- το ποσοστό της «Χρυσής Αυγής» κυμαίνεται από 19-24% κι είναι το μεγαλύτερο που παρατηρείται σε ολόκληρη την πρωτεύουσα. Είναι χαρακτηριστικό ότι η οργάνωση σε περιοχές όπως ο Αγιος Παντελεήμονας ή η Κυψέλη, όπου θεωρείται ότι έχει ισχυρά ερείσματα, συγκεντρώνει ποσοστό από 15 έως 18%!

Η ανάλυση των ψήφων που έλαβε η «Χρυσή Αυγή» σε 11 εκλογικά τμήματα της Α΄ Αθηνών είναι εντυπωσιακή. Σ΄αυτά ψηφίζουν - με βάση ειδικούς εκλογικούς καταλόγους- χιλιάδες αστυνομικοί που υπηρετούν στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής και σε υπηρεσίες όπως η Άμεση Δράση, η ΔΙΑΣ, η Ασφάλεια Αττικής κι άλλες. Τα τμήματα αυτά- από το 806 ως και το 816 εκλογικό τμήμα-,βρίσκονται στα σχολικά συγκροτήματα στην οδό Αμπελακίων 24 και στην οδό Πανόρμου, κοντά στην έδρα του Μεγάρου της ΕΛ.ΑΣ, στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας.


Στα εν λόγω τμήματα η «Χρυσή Αυγή» έρχεται πρώτο κόμμα και το ποσοστό της κυμαίνεται από 18,64% (στο 813ο εκλογικό τμήμα) έως 23,67% (στο 816ο εκλογικό τμήμα). Επιπλέον η «Χρυσή Αυγή» έλαβε ποσοστά 23,08% στο 811ο εκλογικό τμήμα, 22,7% στο 808ο εκλογικό τμήμα και 22,2 στο 806ο.

"Πολίτες" μαζί με Αστυνομικούς στον πετροπόλεμο έξω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών στις 10/5
Είναι χαρακτηριστικό ότι λίγες εκατοντάδες μέτρα πιο κάτω σε εκλογικά τμήματα της οδού Τσόχα, όπου δεν ψηφίζουν οι αστυνομικοί, το ποσοστό της «Χρυσής Αυγής» πέφτει στο 12-14%. Αν συνυπολογισθεί ότι κατά μέσο όρο σε κάθε ένα από αυτά τα τμήματα, όπως προκύπτει εξάλλου και από τους εκλογικούς καταλόγους, ψηφίζουν περίπου 550-700 άτομα κι ο αριθμός των αστυνομικών που ψηφίζουν σ΄αυτά κυμαίνεται από 20% ως 30% επί του συνόλου των ψηφισάντων, τότε με την σχετική αναγωγή το ποσοστό των αστυνομικών που ψηφίζουν «Χρυσή Αυγή» κινείται μεταξύ του του 45% και του 59%.


Εκτός τούτου, σε τέσσερα αστυνομικά τμήματα της Καισαριανής, που βρίσκονται δίπλα στην έδρα των ΜΑΤ, όπου και πάλι ψήφισαν αστυνομικοί της συγκεκριμένης αστυνομικής δύναμης, η «Χρυσή Αυγή» καταλαμβάνει ποσοστό από 13 έως 19%. Το ποσοστό αυτό είναι εξ ίσου εντυπωσιακό αν συσχετισθεί με το γεγονός ότι σε γειτονικά εκλογικά τμήματα στην περιοχή του Βύρωνα η δύναμη της «Χρυσής Αυγής» είναι από 7% ως 10%.
Πηγή A-KAKIES

Ανώνυμος είπε...

H ΑΛΗΘΕΙΑ ΝΑ ΛΕΓΕΤΑΙ…

Αντώνης και Βαγγέλης ,
Να ξεκουμπιστούν πάραυτα !

Αλέξις !

Ιδού, ο νυμφίος έρχεται
Εν τω μέσω της νυκτός…
Μαύρα σκοτάδια και άραχνα…


Γρήγορα άρχισαν και βγάζουν τις μάσκες οι Συριζαίοι!
Έτσι σήμερα μάθαμε ότι αυτούς που κατακρεούργησαν οι φιλελεύθεροι μνημονιακοί
θα τους αποτελειώσουν οι αριστεροί αντιμνημονιακοί
λόγω φιλανθρωπίας προς τους φτωχούς!
Τέτοια αλληλεγγύη με ξένα κόλλυβα!

Μόνο που το καινούργιο χαράτσι το βαφτίζουν δημαγωγικά κάπως αλλιώς.
Όχι, δεν το λένε περικοπή 13ης και 14ης σύνταξης ή μισθού
που εγκαινίασε ο δολοφόνος με το αγγελικό πρόσωπο Τζέφρυ Παπανδρέου,
ούτε το λένε μείωση 20% για συντάξεις άνω των 1.200 ευρώ μηνιαίως.

Δεν το λένε ΛΑΦΚΑ (3-10%) για συντάξεις πάνω από 1.400 ευρώ,
χαράτσι που σκαρφίστηκαν προς ενίσχυση των Ασφαλιστικών Ταμείων
τα οποία καταλήστευσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις της συμφοράς.
Δεν το λένε εισφορά αλληλεγγύης (1-4%)
που μας επιβλήθηκε με το ζόρι
για να γίνουμε με το στανιό καλοί Χριστιανοί,
ούτε μείωση του αφορολόγητου,
τουτέστι αύξηση της φορολογίας
που επέβαλαν για να μας προφυλάξουν από την παχυσαρκία.

Το λένε "υποχρεωτικό δάνειο",
για να χωνεύεται καλύτερα
και να περιμένει ο δανειστής του κράτους
να του το επιστρέψει τον κόκκινο Μάη!
Χα, χα, χάαα!
Τ’ ακούσαμε κι αυτό δια στόματος του Μανώλη Γκλέζου!
Βρε κοίτα τι κομμουνισμό έκρυβε μέσα του ο ήρωας!
Αυτό το χαράτσι for starters θα μας βάλει να πληρώσουμε
ο επίδοξος σωτήρας αριστερών προδιαγραφών Αλέξης Τσίπρας
του γέρου και της γριάς
που έχει για ώρα έκτακτης ανάγκης
και το μάζεψε κάνοντας το σκατό του παξιμάδι!
Θα γίνει, δηλαδή, αυτό που λέει η παροιμία:
Πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος,
και στην περίπτωσή μας, οι κουρεμένοι μνημονιακά
θα βγουν γουλί αντιμνημονιακά,
βοώντες αλί και τρισαλί!

Ανώνυμος είπε...

Πάει χάλασε ο κόσμος.

Και ο Κουβέλης με τον Καμένο!

Αφού θέλει κυβέρνηση χωρίς τους "ένοχους πολιτικούς".

Ή μήπως όχι;

Ανώνυμος είπε...

Μοιραίος και εθνικά επικίνδυνος ο Βενιζέλος, λίγες στιγμές μετά την συνάντηση με το Πρόεδρο της Δημοκρατίας, οδηγεί την χώρα σε διχασμό με μόνο στόχο "η οργή και το πάθος να αλλάξουν αποδέκτη". Ξεκαθάρισε ότι την αναγέννηση του ΠΑΣΟΚ θα την φέρουν "όσοι τόλμησαν να υπάρξουν βουλευτές" κάποιοι σαν τον Βασιλάκη δηλαδή. Για μια φορά ακόμη δείχνει να μην καταλαβαίνει τι συμβαίνει γύρω του, εκστασιασμένος από την ίδια του την φωνή.

Ανώνυμος είπε...

Μου κάνει μεγάλη εντύπωση η εμμονή σου να απαντάς στα προβλήματα που επί δεκαετίες συσσώρευσαν στην χώρα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ προβλέποντας τα προβλήματα που θα δημιουργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ και ποιό συγκεκριμένα ο Αλέξης όπως λες.

Δικαίωμά σου να πιστεύεις ότι Σαμαράς και Βενιζέλος είναι οι σωτήρες της χώρας και γιαυτό είναι μεγάλη η υποχρέωσή σου να μας πεις πως ακριβώς μας σώζουν αυτοί οι δύο λέοντες της πολιτικής μπας και αποφύγουμε τα τραγικό λάθος που μας σπρώχνει η βλακία μας.

Οι ίδιοι πάντως δεν το κατάφεραν.

Προφανώς, φταίει ο ηλίθιος λαός που δεν καταλαβαίνει τις φωτισμένες ηγεσίες του.

Ακριβώς αυτές τις ηγεσίες που ξήλωσε χθες ο Βενιζέλος γιατί είναι σαπισμένες για να τις αντικαταστήσει με ηγέτες με καθαρό βλέμμα όπως ο Βασιλάκης μας.

Από κοντά και τα αστέρια του Σαμαρά, δεν θυμάμαι και τα ονόματά τους που να με πάρει. Που θα οδηγήσουν "στην ανασυγκρότηση της κετροδεξιάς παράταξης ώστε να κατατροπωθούν οι ιδέες της αριστεράς που καταδυναστεύουν τον τόπο".

Ότι πεις. Αλλά μια άλλη στάση ίσως ήταν περισσότερο εποικοδομητική.

Μια πληροφορία ίσως σου φανεί χρήσιμη. Ανάμεσα σε αυτόν τον ηλίθιο λαό υπάρχουν 1.2 εκατομμύρια άνεργοι και άλλοι τόσοι απλήρωτοι για μήνες.

Ανώνυμος είπε...

““Μοιραίος και εθνικά επικίνδυνος ο Βενιζέλος»

Έχεις κάθε δικαίωμα να το υποστηρίζεις, σύντροφε «αλλοτινέ» !
Τίποτε δεν αποκλείεται στο Ελλαδιστάν ,
Στη χώρα των νεοελλήνων , στην οποία
για την κάθε μας τύφλωση και εθνική μας ύπνωση
φτιάχνουμε και ένα Εφιάλτη…

Λίγοι και εκλεκτοί
Είναι εκείνοι που τάχτηκαν
Να φυλάνε Θερμοπύλες,
Είναι όμως ακόμα λιγοστοί
οι πραγματικοί… Αριστεροί.

Παλεύουν όμως
σαν πραγματικοί Διγενείς Ακρίτες,
Καμάρωσέ τους :

«Είσαι ανήθικος Αλέξη..

Έξω φρενών ο Φώτης Κουβέλης μ' αυτά που διαδίδει ο Τσίπρας σε βάρος του. Ότι δηλαδή είχε προσυμφωνήσει κυβερνητική συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ.
Ο Κουβέλης εξέδωσε ανακοίνωση σε οργισμένο ύφος: Είναι ψεύδη, συκοφαντίες και... συνιστούν πολιτική ανηθικότητα αυτά που ο κύριος Τσίπρας διαδίδει για τη ΔΗΜΑΡ και το πρόεδρο του.
Και ακόμη δεν έχουμε δει τίποτα...»
Αναρτήθηκε από nonews-NEWS στις 16:21…

ΥΓ.
1. Για της ακρίβειας το αληθές :
"Ο κ. Τσίπρας στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών, ξεπέρασε κάθε όριο πολιτικής αθλιότητας. Έως χθες μας καλούσε να μείνουμε σταθεροί στη γνωστή μας θέση να μη μετέχουμε σε κυβέρνηση χωρίς τον ΣΥΡΙΖΑ. Σήμερα μετά τη σύσκεψη δήλωσε ότι έχουμε συμφωνήσει με ΠΑΣΟΚ και ΝΔ σε κυβέρνηση στήριξης του μνημονίου. Είναι ντροπή. Η προφανής αδυναμία να δικαιολογήσει τη στάση του δεν επιτρέπεται να τον οδηγεί στη συκοφαντία και στο ψεύδος. Αυτό είναι πολιτική ανηθικότητα».
2. Αναφορικά με μένα,
Τον ζηλωτή του Βενιζέλου, του Σαμαρά και όλως αιφνιδιαστικά του «Βασιλάκη»
Έχω την εντύπωση ότι κάπου Χάνεις…στις συνάψεις.
Για αυτοκτονική Καιάδα του Μπένι μίλησα πολλές
Φορές και αν θυμάμαι καλά σε προέτρεψα να τον ξεχάσεις αυτόν,
Για τον Σαμαρά και τον Αλέξης έγραψα πολλές φορές στο filoiko…
Ήμουν τόσο ενθουσιασμένος με τις αλλεπάλληλες πιέσεις προς τον Ππαπαδήμα
Να γίνουν αμέσως οι εκλογές για να δώσει την λύση ο «κυρίαρχος» Ελληνικός
Λαός…
‘Όπως καληώρα του,
Αποφάσισε την Περασμένη Κυριακή,
Αν με εγκαλείς για αυτά,
Τότε πρέπει να μου χρεώσεις και τον Αλέξις ..
Μη μου τον στερείς, σε ΠΑΡΑΚΑΛΩ !
3. Πάντως,
Να έχεις υπόψη σου,
Τα ΟΝΕΙΡΑ έχουν σαν κύρια αποστολή να προφυλάσσουν τον ύπνο
από τις καθημερινές ερινύες ,
εάν όμως αποτύχουν σε αυτό το ρόλο,
τότε γίνονται ΕΦΙΑΛΤΕΣ …

Ανώνυμος είπε...

...Ας αφήσουν τον Τσίπρα ήσυχο λοιπόν (αφού δεν θέλει ο άνθρωπος να ταυτιστεί μαζί τους –και με το δίκιο του) και ας κάνουν επιτέλους κάτι ο Παπούλιας και το «Ελληνικό Έθνος» του, να σώσουν ότι μπορούν. Ας κληθεί συμβούλιο αρχηγών-πρώην πρωθυπουργών στην Προεδρία να συνεδριάσουν: Αυτοί μάλιστα, ξέρουν τις λεπτομέρειες του εγκλήματος : Σημίτης, Μητσοτάκης, Κώστας Καραμανλής, ΓΑΠ, Παπαδήμος. Μαζί τους και οι σημερινοί αρχηγοί : Ο Βενιζέλος του ΠΑΣΟΚ (που ξέρει τα περισσότερα όλων, ζωντανών και νεκρών μαζί), και ο Σαμαράς της ΝΔ (που διάγοντας μια 20ετία ουσιαστικά στην αποστρατεία, είναι –εκ των πραγμάτων - ο εντιμότερος και αθωότερος όλων). Ας πάει και ο κύριος Κουβέλης, αν θέλει να είναι στο παιχνίδι – και ας βρουν μια λύση για το έκτρωμα που δημιούργησαν.

Ο Αλέξης Τσίπρας είναι αθώος του αίματος – και οφείλει να παραμείνει αυτός που είναι. Για να έχουμε την επόμενη μέρα (όσο σκληρή και να 'ναι), όταν όλη αυτή η σαπίλα του δικομματισμού καταρρεύσει ανεπιστρεπτί, κάπου να ακουμπήσουμε. Για να μπορεί να υπάρχει μια «επόμενη μέρα».
ΑΡΗΣ ΔΑΒΑΡΑΚΗΣ protagon.gr

filoiko είπε...

Από τον φίλο δημοσιογράφο Κώστα Κολιό το email (μαζί με φωτογραφίες και video):

Εθνικός Φιλιππιάδας-Α.Σ.Τρίκαλα 2011 1-1
Καλύτερος στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού αλλά άτυχος στην τελική προσπάθεια σήμερα ο Εθνικός Φιλιππιάδας δεν τα κατάφερε να πάρει τη νίκη απέναντι στα Τρίκαλα στο τελευταίο του εντός έδρας παιχνίδι για φέτος.

Οι γηπεδούχοι είχαν κατοχή μπάλας και την υπεροχή στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού ενώ φωνάζουν για τη φάση που ο κ. Κοεμτζίδης έδωσε το πέναλτι στα Τρίκαλα υποστηρίζοντας ότι δεν υπήρξε καμία παράβαση.

Από την άλλη πλευρά η ομάδα των Τρικάλων δεν έδειξε κάτι το ιδιαίτερο στο σημερινό παιχνίδι και σίγουρα πρέπει να είναι ευχαριστημένοι με τον βαθμό που απέσπασαν στη Φιλιππιάδα.

ΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΚΟΛ



8΄ λεπτό σέντρα του Παναγιώτου κεφαλιά του Μπαλάφα μπλόκαρε ο Νικολαΐδης.

11΄ λεπτό γυριστό σουτ του Κόκκινου από το ύψος της μεγάλης περιοχής άουτ.

27΄ λεπτό σουτ του Δημουλιά από καλή θέση άουτ.

37΄ λεπτό ανατροπή Κόκκινου από τον Κοντογεώργο και ο κ. Κοεμτζίδης δείχνει το σημείο του πέναλτι μέσα σε έντονες διαμαρτυρίες παικτών και φιλάθλων του Εθνικού. Το εκτέλεσε ο Τσάτσος και το 0-1.

43΄ λεπτό κίτρινη κάρτα στον Πάνο.

44΄ λεπτό κίτρινη κάρτα στον Τεντολούρη Δ.

53΄ λεπτό κόρνερ Δημουλιά κεφαλιά του Λέντζου μπλόκαρε ο Νικολαΐδης.

54΄ λεπτό απ’ ευθείας φάουλ του Δημουλιά έδιωξε με υπερένταση σε κόρνερ ο Νικολαΐδης.

55΄ λεπτό σουτ του Δημουλιά από καλή θέση άουτ.

75΄ λεπτό γκολ που πέτυχε ο Μπόμπορης ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

77΄ λεπτό κίτρινη κάρτα στον Τασιόπουλο.

80΄ λεπτό κίτρινη κάρτα στον Γατσέλο.

84΄ λεπτό κόρνερ Δημουλιά κεφαλιά του Μπαλάφα μπλόκαρε στην γωνία του ο Νικολαΐδης.

85΄ λεπτό πλάγιο άουτ από τον Γατσέλο η μπάλα μέσα στην περιοχή, γυριστή κεφαλιά του Μπόμπορη και ο Γυφτοκώστας με νέα κεφαλιά το 1-1.

87΄ λεπτό πλασέ του Γούτσιου από καλή θέση άουτ.

94΄ λεπτό δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβολή για τον Γατσέλο.

Διαιτητής: Κοεμτζίδης (Κοζάνης)

Βοηθοί: Τσιαμπάζης (Κοζάνης)-Στυλιάδης (Καστοριάς)

ΕΘΝΙΚΟΣ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΟΣ):Μπαντής, Γατσέλος, Κοντογεώργος, Τσακανίκας (19΄ λ.τρ. Φλώρος), Μπαλάφας, Λέντζος, Παναγιώτου (70΄ Ραβανός, 90΄ Δήμος), Πάνος, Γυφτοκώστας, Μπόμπορης, Δημουλιάς.

Α.Σ.ΤΡΙΚΑΛΑ 2011 (ΝΙΚΟΣ ΑΡΓΥΡΟΥΛΗΣ): ΝικολαΊδης, Νάκου (87΄ Πολυζόπουλος), Παπαγιανόπουλος, Πολύζος Α., Μπελεβέτης (74΄ Τασιόπουλος), Πολύζος Θ. (82΄ Γούτσιος), Κόκκινος, Τεντολούρης Α., Τσάτσος.

Ανώνυμος είπε...

Να λοιπόν η ουσία της διαφωνίας μας. Βρίσκεται σε δύο σημεία.

Αυτοκτονικός ή επικίνδυνος ο Βενιζέλος;

Παραδομένος στις αλλοτινές ηδονές ή απελπισμένος και δέσμιος ο Ελληνικός Λαός.

Γνωρίζω πολύ καλά, το δρόμο που μπορεί να πάρει η συζήτηση αν γίνεται αποσπασματικά, και χωρίς πλαίσιο. Οδηγεί, χωρίς σταθμό, στην ασυνεννοησία. Αυτό επιδιώκουν πολλοί σε αυτή την χώρα. Σε ότι με αφορά, τον δρόμο μου τον διάλεξα. Είναι αυτός της συνεννόησης.

Προσπάθησα και προσπαθώ να το κάνω πάντα. Φαίνεται πως πρέπει να επανέλθω. Δύο τρείς απλές κουβέντες λοιπόν, για να μπορέσουμε να συνεννοηθούμε.

Η χώρα χρειάζεται την κεντροδεξιά παράταξη. Για να μην αναλυθούμε σε πολλά, ένα το επιχείρημα. Αν δεν ήταν ο Κων/νος Καραμανλής και η ΝΔ, δεν θα είμαστε στο Ευρωπαϊκή Ένωση. ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο υπέγραφε ο καθηγητής Κων/νος Σημίτης, αν θυμάσαι το βιβλιαράκι, και όχι απλώς το σύνθημα του Ανδρέα. Μόνος του ο Κύρκος προσπαθούσε να μας πείσει για τον δρόμο της μάχης μέσα στην Ευρώπη. Κανείς τους δεν ήξερε το μέλλον. Το δρόμο έδειχναν. Σταθερή λοιπόν η πεποίθησή μου. Ο Σαμαράς δεν μπορεί να ενώσει την κεντροδεξιά παράταξη, το ακριβώς αντίθετο. Mε την παιδιάστικη εγωκεντρική πολιτική του, ανέδειξε τα πιο ακραία στοιχεία της παράταξής του και την οδήγησε σε αδυναμία άσκησης στοιχειώδους πολιτικής.

Η χώρα χρειάζεται την κεντροαριστερή παράταξη. Μια παράταξη που για χρόνια οριοθετήθηκε κατά το κύριο μέρος της από το ΠΑΣΟΚ. Ελπίζω να μην χρειάζεται να επιχειρηματολογήσω περί αυτού.

Μπορούσε ο Βενιζέλος να μην «αυτοκτονήσει» ; Προσωπικά δεν θα μπορούσα να περιμένω τίποτε λιγότερο από κάποιο που προσπάθησε να ηγηθεί του κόμματος, παρά να συμβάλει με όλες του τις δυνάμεις την ώρα που η χώρα χρειάζεται όλες τις δυνάμεις της. Οτιδήποτε άλλο θα ήταν «αυτοκτονία» για τον ίδιο. Όλη του η πορεία και οι τελευταίες ενέργειες δείχνουν ότι το έκανε με βαριά καρδιά. Σήμερα εκείνο που λέει είναι ότι το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί και δεν ΩΦΕΙΛΕΙ να προσπαθήσει «άλλο». Ότι παρέλαβε το κόστος του και ότι τώρα αποκαμωμένο έχει το δικαίωμα να ξεκουραστεί. Ας αναλάβουν άλλοι. Συμπεριφορά αρχηγίσκων και όχι ηγετών. Όμως δεν είναι μόνον αυτό. Τις μπλόφες και τις μαγκιές του περασμένου καλοκαιριού τις ξεχάσαμε; Όταν γίναμε μάρτυρες της διαμάχης του με το άλλο επίδοξο τέκνο της παράταξης τον Λοβέρδο, αν μπορούμε ή όχι να μιλάμε και να πράττουμε με χαρτοπαικτικούς όρους. Όμως η επικινδυνότητα του δεν είναι μόνον αυτή. Ο εγωκεντρικός του χαρακτήρας τον οδηγεί συνεχώς σε απρέπειες και σε ενέργειες που διασπούν την κοινωνική συνοχή και την συνεννόηση. Με κουβέντες «γεμάτες», υποτίθεται περίτεχνες αλλά ουσιαστικά πέτρες που δεν γυρίζουν πίσω, έκοψε όλες τις γέφυρες σχεδόν με όλους, μέσα και έξω. Ο Βενιζέλος λοιπόν «αυτοκτόνησε» αν το θες όχι γιατί «ανέλαβε» όπως υπαινίσσεσαι αλλά γιατί χειρίστηκε τις ευθύνες του με τρόπο επικίνδυνο . Και το δια ταύτα είναι ένα. Και αυτός όπως και ο Σαμαράς θέλει να ηγηθεί της αναγέννησης του ΠΑΣΟΚ. Ας αποδεχθούμε την υπόθεση εργασίας ότι αυτό είναι εφικτό, έστω σε βάθος χρόνου, και πράγματι είναι, και θα γίνει με άλλη μορφή ίσως. Η Σοσιαλδημοκρατία ούτως ή άλλως είναι ουσιώδες συστατικό του Ευρωπαϊκού γίγνεσθαι. Σε ότι αφορά όμως στην δική του δυνατότητα να το πράξει μου αρκεί να τονίσω την δική του ρήση. Το ΠΑΣΟΚ έχει σαπίσει, ο επόμενος αρχηγός θα είναι 30 χρονών. Ποια λοιπόν η διαφωνία μου με τον Βενιζέλο για την οποία μου αποδίδεις τόσο εύκολα Καμένειες «συνάφειες»; Ο χρόνος παραίτησής του, αν λέει αλήθεια.

(συνεχίζεται...)

Ανώνυμος είπε...

Κυβερνήθηκε η χώρα για χρόνια πολλά από αρχηγούς ανίκανους που τους στηρίξαμε οι περισσότεροι από εμάς. Καραμανλής, Παπανδρέου, Σαμαράς, Βενιζέλος. Μειράκια της πολιτικής αποδείχθηκαν πιο επικίνδυνοι για την χώρα από όσο τους κατηγορούσαν οι πολιτικοί τους αντίπαλοι. Η εγκληματικότερη των ηθελημένων ή αθέλητων πολιτικών τους; Η δηλητηρίαση του λαού, το κόψιμο κάθε γέφυρας σοβαρής συζήτησης και επικοινωνίας. Φθάσαμε στο σημείο να θεωρείται αφελής και γραφικός όποιος διεκδικούσε τα αυτονόητα. Και μάγκας το κάθε λαμόγιο που δεν σεβάστηκε ποτέ του τίποτε. Και τα πρόσωπα υπαρκτά, με ονόματα και διευθύνσεις, δημιουργούν αξεπέραστες «συνάφειες».

Και οι δύο έχουν χάσει κάθε ψήγμα αξιοπιστίας. Αυτή είναι και η ουσία του προβλήματος.

Ποιο λοιπόν είναι το νόημα της διαφωνίας περί αυτοκτονικότητας ή επικινδυνότητας του Βενιζέλου; Για τον πολιτικό χρόνο των εγκοσμίων, έχασε το τραίνο και το ξέρει. Μπορεί ίσως να μείνει σαν τον Κωστάκη στο όνειρο της χρυσής εφεδρείας. Δικό του τους το όνειρο, δική μας η ανάγκη να δούμε τι κάνουμε.

Η χώρα όμως χρειάζεται και την αριστερά. Μια αριστερά ανοιχτή στις προκλήσεις του σήμερα και στις αλλαγές, και όχι κλειστοφοβική, ουσιαστικά αναπόσπαστο μέρος των πιο συντηρητικών δυνάμεων ης χώρας. Η χώρα δεν μπορεί πλέον να κυβερνηθεί χωρίς η αριστερά να «λερώσει» τα χέρια της. Αυτό δεν της ζητάνε όλοι;

Λίγες ώρες πριν έγραψα σε αυτό το blog:

«Η αριστερά που ΑΡΝΗΘΗΚΕ επίμονα ακόμη και την θεσμική συζήτηση υπό το Πρόεδρο της Δημοκρατίας, πόσο μάλλον την συμμετοχή στη λύση του προβλήματος, θεωρώντας ότι δεν απαιτείται(;) και δεν μπορεί να υπάρξει συνεννόηση, πρέπει τώρα να καταθέσει σχέδιο και όχι φωνές και διαμαρτυρίες. Αποδέχθηκε και επεδίωξε αυτόν τον ρόλο. Η κάλπη έδειξε ότι ένας σημαντικός αριθμός συμπολιτών μας αποδέχεται να της προσφέρει την ευκαιρία να δείξει αν μπορεί να το κάνει. Όχι να κυβερνήσει, αλλά να συνεννοηθεί πρώτα από όλα.»

Το ερώτημα που αντιμετωπίζουμε επομένως είναι ποια θα είναι η δική μας στάση απέναντι σε αυτή την αριστερά. Γιατί ακριβώς αυτή είναι η ουσία της δεύτερης διαφωνίας μας.

Προσωπικά αρνούμαι, χωρίς να σημαίνει ότι έχω δίκιο, να υποκύψω στον εφιάλτη ότι τελικά σαν λαός πολύ απλά ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ. Ότι έχουμε όλοι μας δηλητηριασθεί τόσο πολύ ώστε ούτε και τώρα δεν μπορούμε να βρούμε μιαν άκρη. Ότι χρειάζεται ακόμη περισσότερη απελπισία, ακόμα περισσότερα δεσμά για να αντιληφθούμε ότι πρόκειται για την Ελλάδα και τα παιδιά μας και όχι για τον καθένα από εμάς. Για αυτό και σταθερά τίθεμαι ενάντια στις πέτρες περίτεχνες ή άτεχνες που πετροβολεί ο καθένας με αποκλειστικό στόχο να πλήξει τον αντίπαλο και να περισώσει την θέση του, όπως δυστυχώς εξακολουθεί να γίνεται ακόμη και σήμερα.

Η στάση μου όμως, δεν κρίνεται μόνο από ότι συμβαίνει στην Ελλάδα. Λίγες ώρες πριν πάλι σε αυτό το blog είχα γράψει:

«Να μην ξεχνιόμαστε, το πολιτικό γίγνεσθαι στην Ελλάδα είναι άμεσα συνδεδεμένο με όσα γίνονται στην Ευρώπη. Με την σειρά τους τα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη είναι μέρος του παγκόσμιου γίγνεσθαι».

Οι αδιόρθωτες «συνάφειες» βλέπεις.

Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι πρόκειται για μια μάχη που στηρίζεται στην μακροχρόνια και ανεμπόδιστη συσσώρευση του πλούτου και στην απόφασή τους να επαναδιαμορφώσουν σε διαφορετική βάση το πλαίσιο κοινωνικών ρυθμίσεων που διασφαλίστηκε στην Ευρώπη τα χρόνια μετά το πόλεμο.

Εύλογα θα υπάρξουν αντιδράσεις.

Αντιδράσεις που ο ιδεολογικός τους χαρακτήρας και η πολιτική τους στόχευση ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΕΣ. Για αυτό και σταθερά επεσήμανα την διαφωνία μου στην επικίνδυνη "άθροιση" ετερόκλητων δυνάμεων στις πλατείες.

Σε αυτό το πλαίσιο επαναλαμβάνω:

«Πολύ σύντομα θα δούμε αν μια τέτοια αριστερά μπορεί να υπάρξει.

Προφανώς, δεν είμαι ελεύθερος αφού ελπίζω…»

Μου το επιτρέπεις;

filoiko είπε...

Για να μην δημιουργούνται παρεξηγήσεις και ζητόντας προκαταβολικά συγνώμη από κάποιους
αναφέρω το εξής:

όπως και πριν έτσι και σε αυτή την προεκλογική περίοδο που ηδη έχει ξεκινήσει,αντικειμενικά είναι αδύνατον να διαχειριστώ σχόλια για θέσεις απόψεις η οτιδήποτε του ενός η του άλλου κόμματος.

Ευκαιρίας δοθείσης ακόμη να αναφέρω πως έλαβα αρκετά email αλλά και σχόλια από υποψήφιους της 6/5 και άλλους και δεν δημοσίευσα κανένα.