ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ:απευθείας σύνδεση με φωλιά πελαργών.

Έχει ληφθεί υπόψη η ευρύτερη συνεισφορά του χώρου στην ανατροφή και κοινωνικοποίηση των παιδιών?

Τετάρτη 25/7/2012

(πρωί 19-7-2012)
   (από ανώνυμο σχόλιο)   
Τρίτη 18 -7-2012 στο σχολείο
αποξηλώνεται η στέγη
 Ειλικρινά χαίρομαι τα παιδιά της αγοράς (Νέας Φιλιππιάδας) που απέκτησαν μετά από πολλά χρόνια χώρο παιχνιδιού (πλατεία στο κέντρο υγείας) γιατί στην μικρή παιδική χαρά του Δημαρχείου ασφυκτιούσαν. Οι παλιότεροι θα θυμούνται οτι ο χώρος αντάμωσης των παιδιών ήταν το τζαμί (οικοκυρικη) που μετά έγινε τέννις, για να καταλήξει σε Δημαρχείο. Μας πήρε κάτι δεκαετίες αλλά τελικά κάτι έγινε. Στην Παλιά όμως η ταλαιπωρία τώρα αρχίζει. Το κουτσέκι ήταν από παλιά μέχρι σήμερα τόπος συγκέντρωσης των παιδιών. Δεν ήταν απλά ένα σχολείο αλλά ο μοναδικός χώρος παιχνιδιού, συναναστροφής και κοινωνικοποίησης των παιδιών της παλιάς. Όντως το κουτσέκι η παιδική χαρά και ό χώρος της εκκλησίας ήταν ο "μικρόκοσμος" των παιδών και μαζί με τις γούβες που είναι ο "προς εξερεύνηση" νέος κόσμος συνέθεταν την εξωσχολική διαπαιδαγώγηση των παιδιών. Όλοι οι παλιοφιλιππιαδιώτες το γνωρίζουν αυτό, γιατι όλοι κάπως έτσι μεγάλωσαν, γενιές και γενιες τώρα. Ειδικά τα αγόρια είχαν το δικό τους "μαρακανά" μέχρι τώρα, παιρνώντας ατέλειωτες ώρες παίζοντας μπάλα στην αυλή. Συνεπώς διακρίνω μια δόση αλήθειας στους ισχυρισμούς του πρώην δημάρχου.
Απο την άλλη όμως μεριά οι αναγκες για αίθουσες στη σχολική μονάδα του β' δημοτικού αυξήθηκαν. Τα 2 κοντέινερ που τοποθετήθηκαν δεν έλυσαν τα πρόβλημα, οι τουαλέτες και το λεβητοστάσιο που προστέθηκε είναι ένα χάλι μαύρο και φυσικά λείπουν και άλλοι ζωτικοί χώροι (εκδηλώσεων, γραφείο διδασκάλων, πρακτικης και πειραμάτων, Η/Υ κλπ). Η αυλή του σχολείου, παρά τις φιλότιμες πλήν όμως ανεπιτυχείς παρεμβάσεις, περισσότερο θύμιζε λίμνη τις βρόχινες μέρες παρά αυλή.Βέβαια οι χώροι, όταν δημιουργήθηκε το σχολείο αρκούσαν για τοτε, γιατί ως 3θέσιο οι αίθουσες φιλοξενούσαν 2 τάξεις μαζί, επειδή ήταν ευρύχωρες και οι ανάγκες της εκπαίδευσης ήταν περιορισμένες κατά κάποιον τρόπο. Τις εκπαιδευτικές ανάγκες του σήμερα λοιπόν ήρθε να λύσει η καθ' ύψος και επέκταση του σχολείου με χρήματα του ΕΣΠΑ. Σαφώς και δόθηκε σκληρός αγώνας και επιμονή δεκαετιών, από εκπαιδευτικούς και γονείς για να λυθει το εκπαιδευτικό κτιριακό πρόβλημα και όλα δείχνουν οτι βρισκόμαστε στην αρχη του τέλους. Ο εργολάβος εγκαταστάθηκε και άρχισε η αποξήλωση της στέγης και του λοιπού εξοπλισμού.
Υπάρχουν όμως κάποια κενά σημεία και ερωτήματα τα οποία βρίσκονται στο μυαλό κάθε παλιοφιλιππιαδιωτη αλλά κανείς δεν τολμά να εξωτερικεύσει για να μη θεωρηθεί "αντίπαλος" της προόδου:
1. Έχει ληφθεί υπόψη η ευρύτερη συνεισφορά του χώρου στην ανατροφή και κοινωνικοποίηση των παιδιών? Δηλαδή θα παραμεινει αρκετός ελεύθερος χώρος για το παιχνίδι των παιδιών τις εξωσχολικές ώρες και ειδικά χώρος για άθληση?
2. Θα συνεχίζει ο αύλιος χώρος να είναι χώρος παιχνιδιού και άθλησης τις εξωσχολικές ώρες, όπως συνέβαινε γενιές και γενιες μέχρι σήμερα?
3. Οι κτιριακές εγκαταστάσεις θα εναρμονίζονται με την γενική εικονα της παλιάς ή θα είναι ενα παράταιρο κτίριο στη μέση του οικισμού? (σ.σ. είδε κανείς το σχέδιο?)
4. Θα παραδωθεί το έργο έγκαιρα ή θα υπάρξουν "τεχνικές-γραφειοκρατικές" δυσκαμψίες?

Ευχή όλων είναι να γίνουν τα πράγματα σωστά και έγκαιρα. Δηλαδή να ικανοποιηθούν όλες οι προϋποθέσεις. Χώρος υπάρχει αρκετός, αλλά δεν είναι μονοδιάστατος.


18 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΕΣΑΝΕ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ.
ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΕΚΤΡΩΜΑΤΑ.
ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΑΡΑΓΕ...........

Ανώνυμος είπε...

Διβαζω το μυθιστορημα του Στιβ Γουατσον ''ΑΜΝΗΣΙΑ''.Καπου αναφερει :Τα μικροπραγματα της ζωης μου.Ισως για τετοια μικροπραγματα γραφω στο ημερολογιο μου,γι αυτους τους μικρους γαντζους στους οποιους κραμαμε ολη μας τη ζωη.

Ανώνυμος είπε...

και οχι μονο στη πλατεια , θα πρεπει να πεσουν προστιμα σε ολη τη φιλιππιαδα με τα εκτρωματα που εχουν φτιαξει ολοι τους.

Ανώνυμος είπε...

συμφωνω μονο ο κυριος μακις τριανταφυλοπουλος μας χρειαζεται

filoiko είπε...

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Καλείστε να προσέλθετε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχιακού Καταστήματος την Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012 και ώρα 19 : 00΄ σε συνεδρίαση για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης :
1. Έγκριση κανονιστικής πράξης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής για τη διενέργεια της εμποροπανήγυρης Θεσπρωτικού
2. Έγκριση κανονιστικής πράξης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής για τη διενέργεια της εμποροπανήγυρης Φιλιππιάδας
3. Ορισμός υπολόγου διαχειριστή για τη μεταφορά της χρηματοδότησης των 33.400,00 € του Υπουργείου Εσωτερικών για την κάλυψη δράσεων Πυροπροστασίας, από το Πρακτορείο Πρέβεζας της Τράπεζας της Ελλάδος στο Ταμείο του Δήμου Ζηρού
4. Χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης σε Πολιτιστικούς Συλλόγους
5. Έγκριση χορήγησης άδειας στο Λάκκα Δημήτριο για διεξαγωγή επιστημονικών ερευνών στο Δήμο Ζηρού
6. Καθορισμός τρόπου εκτέλεσης του ενταγμένου έργου με διακριτικό τίτλο : « LA.ROUTE », στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Εδαφικής Συνεργασίας Ελλάδα – Ιταλία 2007 – 2013, αποδοχή της χρηματοδότησης ποσού 300.200,00 € και τροποποίηση του προϋπολογισμού και του Τεχνικού προγράμματος με την εγγραφή σε αυτά του παραπάνω έργου
7. Έγκριση 4ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών του έργου : « Διαπλάτυνση Κοινοτικών δρόμων και κατασκευή τοίχων αντιστήριξης » στην Τοπική Κοινότητα Κρανέας
8. Έγκριση 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών του έργου : « Οδοποιία στον οικισμό Ξηρόκαμπου »
Η Πρόεδρος


Ιατρού – Παπαϊωάννου Θεοδώρα

Ανώνυμος είπε...

ΔΗΜΑΡΧΕΕΕΕΕ Κ ΠΡΟΕΔΡΟΙ(γενικως) ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΤΣΙ ΠΟΥ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΤΕ??? ΣΑΝ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΡΕΕΕΕΕ.... ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ!!!! με κεφαλαια,επειδη μονο αν γκαρηξει κανεις....

Ανώνυμος είπε...

Η αναφορά που ακολουθεί ανήκει στον Ιωάννη Πετράκη , υπαστυνόμο του Κιλκίς, ο οποίος στις 7 Aπριλίου 1923, αναφέρει στο τοπικό τμήμα της χωροφυλακής τα εξής:
"Λαμπυριζούσης και σελαγιζούσης της σελήνης
παρά λίμνην της Δοϊράνης εωράκαμεν τους ληστάς.
Κράζων δε
"σταθήτε ρε πούστηδες, γαμώ το σταυρό σας"
και απαντησάντων
"Κλάστε μας τα αρχίδια",.απέδρασαν"...

Ανώνυμος είπε...

Η παρουσια του Μιλτου Πασχαλιδη αποψε με την Αυγουστιατικη Πανσελινο στην Πρεβεζα μας αποζημιωσε με τον καλυτερο τροπο.Ξεκινησε με Καριωτακη.Στη σνεχεια ο ακροβατης,οι βυθισμενες αγκυρες,το αερικο.
Τωρα που γρηγορα νυχτωνει σαν παραμυθι θα στο πω ο,τι αγαπας δεν τελειωνει
Θα κατεβασω απ το ταβανι σου ταστερια

Εναλλασονταν με την Φροσω Στυλιανου.

Ανώνυμος είπε...

κάνε ένα κόπο να ανανεώσεις το φωτογραφικό αρχείο του έργου γιατί έχουμε νέο ορισμό της έννοιας "καθ'ύψος επέκταση"...

Ανώνυμος είπε...

εγω λεω θα ασχοληθει,μετα το σ/κ ομως, εχει "τρεξιμο" τωρα με τις δηλωσεις....

Ανώνυμος είπε...

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τη Διευθύντρια, το ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας Φιλιππιάδας, οι οποίοι συνεχίζουν την προσπάθεια που ξεκίνησε πέρυσι ο Σύλλογός μας και αφορά στη συγκέντρωση φαρμακευτικού υλικού.
Σήμερα, παραδώσαμε στο κοινωνικό ιατρείο της Πρέβεζας μια μεγάλη ποσότητα φαρμακευτικού υλικού, που, σίγουρα, θα ανακουφίσει αρκετούς συνανθρώπους μας, οι οποίοι δεν έχουν πρόσβαση σε δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
Επίσης, θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε στους συμπολίτες μας ότι στο Κ.Υ. Φιλιππιάδας υπάρχει μόνιμα ένα κουτί συγκέντρωσης φαρμακευτικού υλικού, ενώ τα φάρμακα που έχουν λήξει, μπορούμε να τα απορρίψουμε σε ειδικούς κάδους που βρίσκονται στα φαρμακεία της πόλης μας.

Το Δ.Σ του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Φιλιππιάδας

filoiko είπε...

Από email που λάβαμε:

Φιλιππιάδα 03/08/2012
ΠΡΟΣ: ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ
ΘΕΜΑ: «Παραχώρηση Κτηρίων για τις Ανάγκες Στέγασης της Πυροσβεστικής
Υπηρεσίας Φιλιππιάδας και του Πυροσβεστικού Κλιμακίου
Θεσπρωτικού»


ΣΧΕΤ.Υπ΄αριθμ. 23404 Φ.531.31 / 26-07-2012 Α.Π.Σ




1. Σε απάντηση του σχετικού εγγράφου σας, σας γνωρίζουμε ότι ο Δήμος Ζηρού παραχωρεί κτήρια κατάλληλα για την στέγαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Φιλιππιάδας, στο παλαιό στρατόπεδο «ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΑΚΗ».

2. Για το Πυροσβεστικό κλιμάκιο Θεσπρωτικού πρόθεσή μας είναι να παραχωρήσουμε το 1ο Δημοτικό Σχολείο Θεσπρωτικού το οποίο και βρίσκεται σε άριστη κατάσταση.


3. Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες.


Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΖΗΡΟΥ


ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΙΟΛΔΑΣΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια στον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο για την άμεση αντιμετώπιση αυτών των κρίσιμων ζητημάτων.

Με μια μόνο απόφαση τριών γραμμών:

Επιλύεται το θέμα της αξιοποίησης του στρατοπέδου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Συμβάλλει ο Δήμος στο θέμα της συννένωσης σχολικών μονάδων.

Γίνεται άμεση εκμετάλλευση της περιουσίας του δημοσίου.

Επιλύονται τα προβλήματα της πυροσσβεστικής.

Καταχυρώνονται και εμπεδώνονται οι Δημοκρατικές διαδικασίες στην λήψη των αποφάσεων και η συμμετοχή του πολίτη στην διαμόρφωσή τους.

Και πάλι συγχαρητήρια στον Δήμαρχο και το Δημοτικό μας Συμβούλιο.

Ανώνυμος είπε...

Προσέξτε τι λάθη κάνετε. Δεν ψηφίσατε ΠΑΣΟΚ και τώρα μας επιφυλάσσουν σενάρια αναδιοργάνωσης υψηλού επιπέδου:

- Τι θες εσύ εδώ ρε, Να φύγεις!

-Εσύ να φύγεις ρε!

Λογικό, αφού δεν έχουν θέσεις να μοιράσουν στο δημόσιο μοιράζουν θέσεις αναδιοργάνωσης.

Τυχερός ο Νάσος έφυγε από την Ηπειρο αφήνοντας πίσω σταθερά θεμέλια, ανάλογα του πολιτικού του διαμετρήματος.

Ευτυχισμένα τα Ιόνια Νησιά θα αναβαθμισθούν από την προσήλωση του Βασιλάκη στις αρχές της ενότητας και τη διαφάνειας.

Άτυχη η Πρέβεζα. Θα έπρεπε σε αντιστάθμισμα να δεχθεί τις οδηγίες της Άντζελας με τα ωραία μάτια για την ορθή και χρόνια αντιμετώπιση των φορολογικών υποθέσεων των μελών του αναδιοργανωμένου κόμματος.

Αντε ρε, και να προσέχετε τι ψηφίζετε άλλη φορά.

Ανώνυμος είπε...

Έπαθα πλάκα.

Το άκουγα, το έβλεπα και δεν το πίστευα.

Ο Ροβέρτος, τον οποίο εκτιμώ βαθύτατα, δήλωσε:

"Τόσα χρόνια εκλέγομαι βουλευτής, δεν μου ζήτησε ποτέ κανείς διαφάνεια. Διορισμό μου ζήταγαν."

Οπότε, μην έχοντας πλέον την δυνατότητα να επιτυγχάνει διορισμούς και έχοντας χάσει την δυνατότητα να εκμεταλλευτεί τα πλεονεκτήματα που ενδεχομένως θα έφερνε στον δημόσιο βίο η διαφάνεια που με ΣΥΝΕΙΔΗΤΟ, από ότι προκύπτει τρόπο, ΔΕΝ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕ δεν έχει πλέον καμία πιθανότητα να εκλεγεί βουλευτής.

Μαζί με την άλλη πασιονάρια του σοσιαλισμού Βασούλα και το εξαφανισμένο θείο βρέφος.

Τι κατάντια!

Και τι πιθανότητες αναδιοργάνωσης!

Ανώνυμος είπε...

Μην ανησυχείτε όμως. Η χώρα οδηγείται από το σταθερό χέρι το Αντωνάκη.

Υπάρχει απλά μια μικρή καθυστέρηση, γιατί ο άνθρωπος δεν μπορεί να ταξιδέψει.

Έχει το ίδιο πρόβλημα που είχε και ο Σουφλιάς και είδατε που κατέληξε.

Ανώνυμος είπε...

Καλό καλοκαίρι, και να μην χανόμαστε!

Ανώνυμος είπε...

Oloi ginane idimones Kai ekfrazoune gnwmh san anonimoi,Pou htane omws oloi autoi prin riksoune ta wrea tous xrhmata oi katasthmatarxes;den tous evlepa sta tote kafeneia Pou htane wrea Kai oxi San tourkikes parages;