ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ:απευθείας σύνδεση με φωλιά πελαργών.











Δεν ξέρω από πού και ποιοι είναι.Eνα αντρόγυνο και στη μέση το παιδί τους δίπλα στη λίμνη.Περαστικός με τα πόδια τους είδα από τον δρόμο και από τέτοια απόσταση για να μην γίνω αδιάκριτος,για να μην τους διακόψω πλησίασα αθόρυβα και πριν καταλάβουν τράβηξα την φωτογραφία.Είναι απόγευμα φυσάει λίγο,αλλά έχει ζέστη.

Το παιδάκι ανάμεσα από τους γονείς του, ακούει και ενώ κοιτάζει γύρω του μαθαίνει…

(Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012 ωρα 4 απόγευμα στο Ζηρό)

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ούτε ένα ούτε δύο αλλά 111 επιχειρηματίες κατέθεσαν αίτηση στο Δήμο Ζηρού προκειμένου να συμμετέχουν στην κλήρωση για μία έως πέντε θέσεις στην εμποροπανήγυρη της Φιλιππιάδας που θα γίνει τον Οκτώβριο. Συνολικά ζητήθηκαν διακόσιες ογδόντα τέσσερις ( 284 ) θέσεις, εκτός τις αιτήσεις που έγιναν για τις θέσεις των τριών ψησταριών, όσες και οι συνολικές αιτήσεις που αξιολογήθηκαν από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, ότι πληρούν τις προϋποθέσεις. Το θέμα συζητήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο Ζηρού το οποίο και προχώρησε στη διαδικασία της κλήρωσης για την επιλογή των δικαιούχων, για τη θέση στην οποία θα τοποθετηθεί ο κάθε αδειοδοτούμενος. Να θυμίσουμε ότι η εμποροπανήγυρη της Φιλιππιάδας ή αλλιώς «Μουχούστι» όπως το θυμούνται οι παλαιότεροι γίνεται κάθε τέλος Οκτωβρίου και έχει τις ρίζες της στα χρόνια της Τουρκοκρατίας.
Αναρτήθηκε από EPIRUSGATE

Ανώνυμος είπε...

Ωραίο το τοπίο για να ηρεμήσεις με την οικογένειά σου. Ωστόσο, πριν από λίγο δημοσιεύθηκε από τοπικά ιστολόγια ότι στη Β τάξη του δημοτικού που κάνει μάθημα στο Ζηρό εντοπίσθηκε μία οχιά να περιφέρεται δίπλα από παιδάκια 7 ετών. Αν αυτό αληθεύει θα πρέπει να κρυφτούν από την ντροπή τους τόσο οι γονείς που άφησαν τα παιδάκια τους να πάνε εκεί, όσο και αυτοί που το αποφάσισαν.

Ανώνυμος είπε...

Όσον αφορά τη φωτογραφία στη λιμνη.
Αν βλέπαμε το τοπίο στην τηλεόραση ίσως λέγαμε από μέσα μας: "Εμείς μάλλον δεν θα μπορέσουμε να επισκεφθούμε ένα τέτοιο υπέροχο μέρος". Τώρα που το' χουμε μέσα στα πόδια μας αμφιβάλω αν το επισκεπτόμαστε έστω και μια φορά το χρόνο. Προτιμάμε τη ρουτίνα -για να μην πω τη μιζέρια - δηλαδή την καρέκλα της καφετέριας. Έτσι είναι όμως όταν έχεις κάτι δεν το εκτιμάς. Όταν δεν το έχεις το νοσταλγείς.

Ανώνυμος είπε...

Ο Δήμος Ζηρού στην Κοινωνική Εργασία: Προσέλαβε 110 να κάθονται
Κυριακή
EpirusPost.gr


Να γίνει χαφιές, προέτρεψε κατ' ουσίαν ο δήμαρχος Ζηρού Δημήτρης Γιολδάσης τον επικεφαλή της «Συνεργασίας Πολιτών» Γιώργο Ζυγούρη, όταν εκείνος, με καθυστέρηση τριών μηνών είναι η αλήθεια, κατέθεσε ερώτηση για το πού και πώς απασχολούνται οι 110 που προσέλαβε ο δήμος μέσω του προγράμματος της « Κοινωνικής Απασχόλησης». «Έλα και κάνε ονομαστική καταγγελία για το ποιος δεν δουλεύει, άμα έχεις τέτοια στοιχεία» ήταν η αποστροφή του δημάρχου εντός του Δ.Σ.

Βοά ο τόπος, ότι ο δήμος Ζηρού αφήνει τους ανθρώπους αυτούς να κάθονται ή και να μην εμφανίζονται καθόλου στα πόστα τους τρεις μήνες μετά αφότου προσελήφθησαν κι ο Δήμαρχος αντιπαρέρχεται την κριτική της αντιπολίτευσης με το να τους αποστέλει απλά την κατάσταση με τα ονόματα των προσληφθέντων ανά κατηγορία και αριθμό.

«Δεν σας ζητήσαμε τα ονόματα, αλλά πού δουλεύει ο καθένας και τι έχει κάνει μέχρι σήμερα... Δεχόμαστε καταγγελίες πολιτών ότι δεν εμφανίζονται καν στις θέσεις τους ή ότι δεν τους αναθέτετε τίποτα. Με έναν άνθρωπο σε κάθε χωριό για πέντε μήνες, θα είχατε κάνει τα χωριά και την πόλη αγνώριστη...Μια αξιοπρεπή προσφορά θα ήθελαν και οι ίδιοι να έχουν. Εσείς δεν έχετε προγραμματισμό, ούτε έλεγχο...» κατήγγειλε σε γενικές γραμμές τόσο η παράταξη του κ. Ζυγούρη όσο και του κ. Βογιατζή κατά τη διάρκεια συζήτησης στο Δ.Σ μετά από γραπτό ερώτημα της «Συνεργασίας Πολιτών».

Ο κ. Γιολδάσης απ' τη μεριά του απάντησε με το απίστευτο, ότι «αυτό το πρόγραμμα δεν εφαρμόστηκε για να επωφεληθούμε εμείς αλλά για να πάρουν το σχετικό επίδομα των 525ευρώ οι άνεργοι κι ήταν επιτυχία μας που μας ενέκριναν 110 θέσεις»! Υποστήριξε επίσης πως «δεν είναι είλωτες» για να κάνουν όλες τις δουλειές και παραδέχτηκε πώς όντως «κάποιοι δεν κάνουν τίποτα».

Από τη συζήτηση διαφάνηκε ότι σαφώς και δεν έγινε ποτέ προγραμματισμός έργου και αναγκών που θα μπορούσαν να καλυφθούν αξιοποιώντας τα 110 άτομα διαφόρων ειδικοτήτων. Φάνηκε επίσης πως στην έδρα του δήμου και τις άλλες δημοτικές ενότητες πλην του Θεσπρωτικού που έχει πάρει την υπόθεση πάνω του ο αντιδήμαρχος κ. Αθανασόπουλος δεν υπάρχει κανένας αποκλειστικά αρμόδιος για τη διαχείριση του προγράμματος.

Σε γενικές γραμμές, η φιλοσοφία της δημοτικής αρχής Ζηρού, είναι να περάσουν δυο μήνες ακόμα χωρίς να αποκομίσει καμία ουσιαστική ωφέλεια από την εφαρμογή του προγράμματος για να μην δυσαρεστήσει πολλούς από τους 110, που βολεύονται με το να μην κάνουν απολύτως τίποτα ή να κάνουν το ελάχιστο. Η διαφορά όμως με τους όμορους δήμους στην αξιοποίηση του προγράμματος είναι πια εμφανής και κριτικάρεται αναλόγως από τους δημότες.

Ανώνυμος είπε...

Aν ο Γιολδασης ειχε τους προσληθεντες στην εταιρια του θα τοΥς αφηνε να καθονται...οσο για τους αντιδημαρχους ας παιξουν κλαρινο καλυτερα ...