ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ:απευθείας σύνδεση με φωλιά πελαργών.

Ανεξέλεγκτη κοπή δέντρων στο Ζηρό

(βάλτε τέρμα τον ήχο) 




Ανεξέλεγκτα γίνεται κοπή δέντρων στο Ζηρό.Από την Εθνική οδό  μέχρι την είσοδο στο Κέντρο Περιβαντολογικής Εκπαίδευσης δίπλα στο δρόμο είναι κομμένα πάνω από τριάντα δέντρα.Δεν έφταιγε ο άσχημος καιρός των τελευταίων δύο ημερών που πέσαν τα δέντρα.

-Εχουμε πάρει άδεια από το δασαρχείο απάντησαν δυο τρεις ιδιώτες που βρισκόταν εκεί και τεμαχίζαν τους κορμούς.Οχι δεν έπεσε κανένα από τον αέρα.Τα κόβουμε γιατί αποτελούν κίνδυνο για τα αυτοκίνητα που περνάνε.
-Και ποιος κρίνει ότι πρέπει να κοπεί ετούτο η το άλλο δέντρο; Ρώτησα.
-Εμείς….!!! ηταν η απάντηση.

Συμπτωματικά σήμερα είχε Δημοτικό Συμβούλιο και για το θέμα ο Δήμαρχος απάντησε ότι το Δασαρχείο είναι υπεύθυνο για το ποια δέντρα θα κοπούν
 -τα σημαδεύουν είπε χαρακτηριστικά ποια είναι επικίνδυνα,πρόσθεσε όμως πως αυτη η περιοχή ανήκει στο Δήμο Αρταίων…!!!

Συμπεράσματα όμως μπορούν να βγουν ακόμη και από τις φωτογραφίες που είναι τραβηγμένες σήμερα το απόγευμα Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μη ενοχλείτε τον ΑΝΥ....ΝΤΗ και το ΒΕ..Ο. Αυτοί δεν δουλεύουν το απόγευμα.. .Οσο για το Δήμαρχο οταν μπηκαν γιδοπροβατα στο Κ.Π.Ε και εφαγαν τα φυτά και τα λουλούδια που φύτεψαν Μαθητες απο τη ΚΡΗΤΗ και τη ΚΕΡΚΥΡΑ ειπε κρίμα τα προβατάκια κατι πρέπει να φάνε...

Ανώνυμος είπε...

Προτεινω μεχρι να ληφθουν οποιαδηποτε μετρα απο τους ευθυνοανευθυνους να κλεισει η εθνικη οδος απο οδηγους που μετακινουνται καθημερινα.Ας λαβει χωρα η πολιτικη προστασια.Κινδυνευει η ζωη μας.

Ανώνυμος είπε...

Είναι γνωστές οι οικολογικές ανησυχίες σου και σίγουρα ένιωσες πληγωμένος απο το θέαμα που αντίκρισες. Επειδή το θέμα σέρνεται πολύ καιρό τώρα ακου για να ενημερωθείς.
Τα δέντρα που κόπηκαν είχαν σημαδευτεί από το δασαρχείο Άρτας εδώ και ένα μήνα. Ήταν όντως εξαιρετικά επικίνδυνα να πέσουν σε λεωφορείο ή ΙΧ ή πεζό. Είχαν μεγαλώσει επικίνδυνα και η κλίση τους ήταν τέτοια που συχνά πυκνά έπεφτε και από ένα στη μέση του δρόμου.
Επειδή έχω και εγώ, όπως και πάρα πολλοί άλλοι, οικολογικές ανησυχίες το είδα με τα μάτια μου και το πίστεψα. Είχαν σημαδευτεί μόνο τα επικίνδυνα δέντρα (και ήταν πάρα πολλά).

"Α"

filoiko είπε...

Δεν έχω λόγο να μην σε πιστέψω σε αυτά που γράφεις φίλε Α και σε ευχαριστώ πραγματικά για οτι μου αποδίδεις.
Να μου επιτρέψεις όμως κάτι που ίσως χωρίς ίχνος υπερβολής διεκδικώ.Εδω και πάνω από 4 χρόνια περνάω καθημερινά το χώρο στο Ζηρό με τα πόδια και όχι με ΙΧ.Ας μην πω ποτέ αλλά είναι μηδαμινές οι φορές -μία η δύο στα 4 αυτά χρόνια -που δέντρα επεσαν μπροστα στο δρόμο.

Και βέβαια περιεργεια μου προκαλεί το εξής:

Πρόσεξε δίπλα στο φράχτη του Κέντρου Περιβαντολογικής Εκπαίδευσης-που από εκεί δεν περνάνε αυτοκίνητα-κόπηκαν αρκετά δέντρα όπως φαίνεται στην φωτογραφία.Γιατί σημαδεψαν ας πουμε απο το Δασαρχείο και αυτά τα δέντρα;

Αλλά το κυριώτερο ερώτημα είναι αλλού και εδώ νομίζω φίλε μου θα συμφωνήσουμε.

Πότε θα ρθει ο καιρός που θα αναγκαστούν να ενημερώνουν οι αρχές τους πολίτες;

Τέσσερα δέντρα έκοψε η ΔΕΗ στην Κοζάνη απο ένα κοντινό δάσος και διαμαρτυρήθηκαν με διαβήματα αρκετοί πολίτες.

Ανώνυμος είπε...

Να τολμήσω Μιλτιάδη να προτείνω, να δημοσιεύσεις ένα μικρό κείμενο το οποίο θα ζητά υπεύθυνη ενημέρωση από τις όποιες υπεύθυνες υπηρεσίες;

Ένα κείμενο που θα υπογραφεί εδώ σε αυτό το blog με ΕΠΩΝΥΜΟ σχόλιο που θα δηλώνει την συμφωνία του με αυτό.

ΥΓ.

Λέω να "τολμήσω", γιατί πολύ φοβάμαι ότι δεν θα υπάρξουν πολλά τέτοια σχόλια. Βλέπεις εδώ εκτός από Ζαγόρι, δεν είναι ούτε Κοζάνη!

filoiko είπε...

Συμφωνώ και περιμένω το κείμενο για ανάρτηση.

filoiko είπε...

Από email που λάβαμε σήμερα
αποστολέας agiorgitika news

Καλησπέρα,
είδαμε την είδηση που αναρτήσατε στο blog σας και πραγματικά μείναμε με ανοιχτό το στόμα. να ξέρετε ότι η είδησή σας έχει αναδημοσιευθεί απο το site μας(αναφέροντας την πηγή φυσικά) και έχει σταλθεί και σε πολλά άλλα site και blogs για αναδημοσίευση. Ελπίζω οι αρμόδιοι φορείς της περιοχής μας να αφυπνιστούν όσο το δυνατόν συντομότερα πριν υπάρξει μια τόσο μεγάλη οικολογική καταστροφή γαι την περιοχή μας. Είμαστε στην διάθεσή σας σε ότι και αν μας χρειαστείτε. Διατίθενται επίσης και τα τηλέφωνά μας σε περίπτωση που θα θέλατε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας

Ανώνυμος είπε...

Νέα Υόρκη και μαλακίες. Αφήσαν τα δένδρα στην άκρη του δρόμου και τους ήρθαν στι κεφάλι.

Δεν ήξεραν! Δεν ρώταγαν;

Μήτος Δημήτρης είπε...

Καλησπέρα,
Κατανοώντας τις ανησυχίες σας σχετικά με την κοπή των δέντρων θα ήθελα να σας πληροφορήσω τα εξής:
• Η υλοτόμηση στο χώρο ξεκίνησε (έστω και καθυστερημένα) έπειτα από επίσημο αίτημα προς το Δασαρχείο Άρτας, του τότε Διευθυντή του 2ου Δημοτικού Σχολείου Φιλιππιάδας τον Μάιο του 2012.
• Φέτος το Σεπτέμβρη έγινε εκ νέου δική μου τηλεφωνική παρέμβαση, για το ίδιο θέμα, προς το δασαρχείο Άρτας, την εισαγγελία καθώς και τον Δήμαρχο Ζηρού.
• Τον ίδιο μήνα, σε συνέλευση του συλλόγου γονέων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Φιλιππιάδας, μεταξύ άλλων τέθηκε και το θέμα της κοπής των δέντρων ως άμεσης προτεραιότητας.
• Από τον περσινό Μάιο μέχρι και τον Ιούνιο, τα δέντρα που είχαν πέσει στο δρόμο ήταν ακριβώς 6. Ακόμη, 1 δέντρο έπεσε πάνω στην περίφραξη, πίσω από τα κτήρια της Παιδόπολης, και πολύ περισσότερα έχουν πέσει μέσα στο δάσος. Με τη νέα σχολική χρονιά από το Σεπτέμβρη μέχρι σήμερα έπεσαν άλλα 3.
• Στη διαδρομή από την εθνική οδό μέχρι την Παιδόπολη γίνονται καθημερινά 5 δρομολόγια του ΚΤΕΛ, 5 δρομολόγια με ταξί, όλα με μαθητές του σχολείου μας, καθώς και λεωφορείων που επισκέπτονται το Κ.Π.Ε. Ζηρού.
Ανέφερα όλα τα προηγούμενα, ανταποκρινόμενος στα σχόλια για έλλειψη ενημέρωσης, αλλά και γιατί αποτελούν εύλογη απάντηση στο ερώτημα γιατί κόβονται τα δέντρα.
Τέλος, αισθάνομαι την ανάγκη να εκφράσω κι εγώ την προσωπική μου αγωνία για το μέλλον του Ζηρού, όπου περπατάω αρκετά χρόνια, και όπου, εκ των πραγμάτων, εργάζομαι ως εκπαιδευτικός του 2ου Δημοτικού Σχολείου.
Σας ευχαριστώ,
Μήτος Δημήτρης, (Δ/ντής στο 2ου Δημοτικό Σχολείο Φιλιππιάδας)

filoiko είπε...

Καλοσύνη σας κ.Μήτο που νοιώσατε την ανάγκη να πληροφορήσετε για το σοβαρό αυτό θέμα.
Οτι και να πουν η να γράψουν οι άμεσα εμπλεκόμενες υπηρεσίες και κύρια σαν τέτοιες θεωρούμε τον Δημο Ζηρού-κι ας λέει ότι αφορά την Αρτα το κομμάτι αυτό- και το Δασαρχείο εμείς επιμένουμε και είμαστε καχύποπτοι και δύσπιστοι για το Ζηρό.
Η όποια παρέμβαση στο χώρο προυποθέτει απαραίτητα ειδική μελέτη.Πόσο μάλλον όταν κόβονται δέντρα.Ψαχνω από το αρχείο μου να βρω για να συγκρίθεί το πριν με το μετά εκεί.

Επιμένουμε στο ανεξέλεγκτη κοπή γιατί
τον ίδιο ηχο βγάζουν τα αλυσοπρίονα είτε έχουν άδεια από το Δασαρχείο είτε όχι...












Ανώνυμος είπε...

1984 ομαδα μπασκετ αγοφ, κατω αριστερα πυρρος τσάκας.

Ανώνυμος είπε...

Το ΚΠΕ δεν έχει να πει τίποτα για αυτά που συμβαίνουν δίπλα του;

Ανώνυμος είπε...

κανονισμενα ειναι τα "φορτια" παιδια!!! αφου τεμαχιστουν καταληλα θα στοιβαχθουν κιολας στις πυλωτες γιατι εχει φτασει 140e+ ο τοννος.............