ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ:απευθείας σύνδεση με φωλιά πελαργών.

χόρτα από το ΜΕΓΑΛΟ



Επιστρέφοντας εκεί γύρω στη 1 το μεσημέρι στη σκάλα ηταν αφημένη μια πλαστική σακκούλα με χόρτα.Αμέσως κατάλαβα χωρίς να ρωτήσω ποιος τα αφησε.Αγρια χόρτα που τα μάζεψε- τον έχω ξαναδεί να πηγαίνει-δίπλα από τα χωράφια στο ΜΕΓΑΛΟ.Μεγάλο λέγαμε το ποτάμι το Λούρο.Απλώς μια καλημέρα ανταλλάσουμε όταν συναντιώμαστε -είναι μεγαλύτερος 18 με 20 χρόνια από μένα-αλλά σήμερα που ανταμωθήκαμε στη Μπιζανίου-ηταν με γαλότσες και είχε στα χέρια πλαστικη σακκούλα και σουγιά.

-Ειμαι σίγουρος κυρ Κώστα ότι πας για χόρτα-του φώναξα από πίσω.

-Πάω δίπλα στο ΜΕΓΑΛΟ θα μαζέψω και για και σένα μου είπε.
Τα αφησε στη σκάλα και έφυγε.

Αντε βρες τρόπο να ανταποδώσεις. 
Τι ωραία.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σημερα αποτέλεσμα Φιλικού Αγώνα Ποδοσφαίρου
Α.Ο.Φιλιππιάδας - Εθνικός Φιλιππιάδας 4 - 5 (ημιχρ 2-0)

filoiko είπε...

Τετάρτη βράδυ πλατεία.
Η μόνη αλλαγή στην πλατεία μετά την εφαρμογή του κανονισμού λειτουργίας είναι τα φύλλα που κίτρινα πλέον πέφτουν από τα πλατάνια.

Δυο τραπέζια πιασμένα από δύο ατομα στο καθένα και ο καφετζής απόμακρα καθισμένος να κοιτάζει τηλεόραση που δεν είχε ήχο,μόνο εικόνα.Το δυνάμωσε το ράδιο επαιζε ένα παλιό του Ρεπάνη.Πριν ακούγαμε ειδήσεις από την Τιβι.Σωθήκαμε θα μας δόσουν την δόση.Αλλά μετά το τρίτο ποτό δεν μας αφορούν οι αναδιαρθρώσεις του χρέους. Μεζες κόκκινο λάχανο ελιές με οδοντογλυφίδα και τσίπουρο από ζαμπέλα.Κουβέντα για διάφορα. Αλληλοκεραστήκαμε με τους δίπλα.Ο παλιότερος από τους δίπλα κάποια στιγμή διηγείται το εξής περιστατικό:

Αρχές δεκαετίας του 60 στην Αγροτική Τράπεζα διευθυντής ήταν ο Μέκκας.Ο Κώστας Μπεσδέκης είχε ένα μικρό υπόγειο ταβερνάκι στα πρακτορεία-στη Ναπ.Ζέρβα και με αυτό συντηρούσε μια πολυμελή οικογένεια,είχε 6 παιδιά και εκ των πραγμάτων ταβγαζε δύσκολα πέρα.
Μιά μέρα ο Μέκκας είχε καθίσει στο μαγαζί του και φώναζε στο γυιο του Κώστα που πέρναγε απ εξω ,αρκετά ευτραφής ο Κώστας -να πάει γρήγορα στο σπίτι για να φάει.
Ακουγοντάς τον ο Μπεσδέκης του λέει χαριτολογώντας :

-Εσύ Ηλία φωνάζεις τα παιδιά σου να πάνε να φάνε ενώ εγώ έχω αγωνία μην έρθουν να ζητήσουν φαί...

Ανώνυμος είπε...

Καλοφάγωτα τα χόρτα.Προτείνω μπατσάρα.

Ανώνυμος είπε...

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ.κ. Χρυσόστομος την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου θα λειτουργήσει στον Ι.Ν. Αγίου Βησσαρίωνος Φιλιππιάδος.

filoiko είπε...

Για την παλιά φωτογραφία 1971 του Εθνικού.
Προπονητής τότε ήταν ο Θωμάς Κώνστας.
Εκείνη την περίοδο ηταν ιδιαίτερα φιλικές οι σχέσεις με την ομάδα της Αναγέννησης Αρτας που είχε προπονητή τον Ανδρέα Παπαεμανουήλ.Πρώην μαγάλος διεθνής παίχτης του Παναθηναικού γνωστός σε όλη την Ελλάδα.

Ερχόταν για κάποιο διάστημα ο Ππαπαεμανουήλ στην Φιλιππιάδα και μας προπονούσε.