ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ:απευθείας σύνδεση με φωλιά πελαργών.


Το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012 το απόγευμα ξεκίνησε στα Γιάννενα -πλατεία Νομαρχίας-το διήμερο αφιέρωμα για το τσίπουρο από τον Δήμο Ιωαννιτών.Στο βίντεο που τραβήξαμε το χορό σέρνουν και όλοι μαζί τραγουδούν ηλικιωμένοι από τα ΚΑΠΗ του Δήμου ενώ παίζει μια Βορειοηπειρώτικη κομπανία.

2 σχόλια:

filoiko είπε...

Ένα περίεργο πράμα.

Οταν βλέπεις η ακούς τη βροχή σαν να πίνετε καλλίτερα το τσίπουρο.
Ετσι σήμερα Κυριακή με παρέα πριν λίγο στην πλατεία.
Ολοι τσίπουρο και ακούγαμε Τσακαγιάννη.

Λοιπόν να σας πω για χθες
Επέμενε ο παλιός Γιαννιώτης φίλος χθες το πρωί που με πήρε τηλέφωνο:

-Νάρθεις θα σου αρέσει,

και όντως αποζημιώθηκα και ας έκανα τόσο δρόμο.Mε αυτά που είδα άκουσα και πάνω απ όλα γεύτηκα το πρωτοτσίπουρο.
Ωραίο πιο ελαφρύ από το τσίπουρο ζαμπέλας που ξέρουμε εμείς.

Δεν έπρεπε…να πιω πάνω από 10 γιατί έπρεπε να επιστρέψω Φιλιππιάδα.
Ψεύδομαι γιατί με 10 δεν θα βρησκα που αφησα το αυτοκίνητο,μόνο 2 ηπια.

Ηταν μια γιορτή με μέτρο και αισθητική,δεν διέκρινες κάτι κακογουστο και περιττό.Πιασμένοι αντρες γυναίκες ηλικιωμένοι τραγουδούν όλοι και χορεύουν ενώ τα όργανα ακολουθούν.Ισως από το βίντεο κάτι να φαίνεται αλλά είναι άλλο να είσαι εκεί.Δεν ηταν αυτό που είδα σαν το καγκελάρι που ξέρουμε.

Επίσης μου έκανε εντύπωση που μετά τα ΚΑΠΗ μπήκαν μπροστά και χορεύαν τα ίδια τραγούδια νέοι από Γιάννενα με πολιτικά όχι με φορεσιές.

Επειδή είχα πάει νωρίς έκανα μια βόλτα μέχρι κάτω τη λίμνη.Επιστρέφοντας μπήκα μέσα από παλιό κάστρο και ανηφόρισα για να βρω το φίλο μου που περίμενε στην πλατεία Νομαρχίας εξω από ένα τεράστιο αντίσκηνο που θα φιλοξενούσε την εκδήλωση.

Ειναι όμορφα τα Γιάννενα και δεν είναι μακριά από την Φιλιππιάδα

filoiko είπε...


Εθνικός Φιλιππιάδας-Κεραυνός Θεσπρωτικού 4-0

Σε ένα παιχνίδι που έγινε κάτω από συνεχή βροχή ο Εθνικός Φιλιππιάδας πήρε τη νίκη με σκορ 4-0 απέναντι στον Κεραυνό Θεσπρωτικού.

Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού και έφτασαν δίκαια σε μια εύκολη νίκη απέναντι στον Κεραυνό. Από την άλλη πλευρά ο Κεραυνός Θεσπρωτικού στο σημερινό παιχνίδι παρουσίασε το κακό του πρόσωπο και στα αξιοσημείωτα του παιχνιδιού είναι ότι δεν δημιούργησε ούτε μια ευκαιρία.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΟΣ):Μπαντής, Ρούμπος, Μπούρμπος (80΄ Κολιός), Διαμάντης, Γατσέλος, Πάνος, Γιάτσε (85΄ Κοντογεώργος), Κόλλινς (73΄ Φλώρος), Κολιάκης, Τσακανίκας, Θεοδώρου.

ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΚΟΥ (ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΦΙΝΤΖΟΣ):Μπάμπης, Χωραβάτης, Τζιάκος Δ. Ν., Τζιάκος Γ. (60΄ Πανταζής), Παπαδόπουλος, Λέκκος, Λέτσος, Χήτος (55΄ Δήμος), Λέτσος, Λάππας, Κολιός (40΄ λ.τρ. Τζιάκος Γ.Ν.), Φέκκας.

ΒΗΣΣΑΡΙΩΝ ΣΑΚΚΟΣ
http://www.prevezasports.gr