ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ:απευθείας σύνδεση με φωλιά πελαργών.

«και η μέρα έγινε νύχτα» στο 3ο ΔΣ Φιλιππιάδας


  Είναι παραδεκτό πως το  εκπ/κό μας σύστημα  τόσο με το χρησιμοθηρικό χαρακτήρα της παιδείας, όσο και με απομνημονευτική μάθηση και  το φόρτο εργασίας ,  δημιουργεί αποστροφή προς το βιβλίο. Επιπλέον κοινή είναι η διαπίστωση πως τα παιδιά μας προτιμούν περισσότερο την  εύκολη οπτικοακουστική παρουσίαση από την ανάγνωση βιβλίων. Όμως το καλό παιδικό βιβλίο είναι αναντικατάστατο, γιατί αποτελεί το ανοιχτό παράθυρο στον κόσμο της γνώσης, οξύνει την
κριτική σκέψη,  βοηθάει την ωρίμανση της προσωπικότητας του παιδιού, την απόκτηση κοινωνικής ευαισθησίας και ηθικής συνείδησης.
     Κοινή η διαπίστωση ότι στη σύγχρονη κοινωνία, που βασίζεται στις έννοιες κέρδος και  παραγωγικότητα, τα παιδιά μας χρειάζονται εφόδια  για να αντισταθούν,  όπως η φαντασία και η δημιουργικότητα, στοιχεία που καλλιεργούνται δια μέσου των βιβλίων.
    Αυτές οι σκέψεις μας οδήγησαν να προβούμε στην πρόσκλησή της κυρίας Αντωνίας Τζερεφού, συγγραφέως του βιβλίου «και η μέρα έγινε νύχτα» στο σχολείο μας, στα πλαίσια του προγράμματος φιλαναγνωσίας.  
 
Εκπαιδευτικοί και μαθητές πραγματικά αγκάλιασαν την πρωτοβουλία αυτή και την πήγαν παραπέρα με τον βιωματικό τρόπο προσέγγισης του βιβλίου
 Μαγγίνας Γιάννης
Δ/ντης 3ου Δ.Σ. Φιλιππιάδας

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο σε τέτοιες πρωτοβουλίες
Ποια μέρα έγινε η εκδήλωση αυτή

Ανώνυμος είπε...

συμφωνω κ επαυξανω! 1000 μπραβο γιαννη. Τ.

Ανώνυμος είπε...

Μια μικρή παρατήρηση στον Γιάννη.

Να το γράφεις ολόκληρο καλύτερα:

Δημοτικό Σχολείο

και όχι Δ.Σ.

Το τελευταίο παραπέμπει στο Δημοτικό Συμβούλιο από το οποίο δεν έχουμε να ελπίζουμε σε πολλά.

Ενώ τα παιδιά μας, όσο και να πείς, μπορεί να κάνουν την νύχτα μέρα.

Ανώνυμος είπε...

Με πολύ μεγάλη χαρά διαβάζω τις συνεχείς εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στο 3ο Δημοτικό Σχολείο της Φιλιππιάδας. Όμως με πολύ μεγάλη λύπη μου διαπιστώνω οτι μαθητές, δάσκαλοι και γονείς του 2ου Δημοτικού Σχολείου βρίσκονται καθημερινά αντιμέτωποι με πολλά προβλήματα που αφορούν στη στοιχειώδη λειτουργία του σχολείου.
Στοιβαγμένα παιδιά σε δωμάτια "κρεβατοκάμαρες", χωρίς ίχνος ασφάλειας εγκαταστάσεις με δεκάδες κινδύνους να περιμένουν το "θύμα", με κρύο, σε χωμάτινο λασπωμένο προαύλιο κλπ. Επισκεφθείτε το για να καταλάβετε.
Με αγωνία παρακολουθούν οι γονείς μήπως και φανεί κανένας εργάτης στο "νέο κτίριο" μιας και απο την παράδοση του χώρου στον εργολάβο μέχρι σήμερα έχουν πέσει μόνο τα θεμέλια της προέκτασης.
"Α"

Ανώνυμος είπε...

Η Ενορία του Αγίου Βησσαρίωνος, στα πλαίσια του εορτασμού των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Φιλιππιάδος , διοργανώνει εκδήλωση μνήμης το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου Ζηρού και ώρα 7.15μ.μ.

Η Εκδήλωση Περιλαμβάνει:

Ομιλία - Συζήτηση με θέμα:
1912: Απελευθέρωση της Φιλιππιάδος
2012: Είμαστε σήμερα ελεύθεροι;

Ομιλητές: Ανδρέας Κουμπαρούλης, Καθηγητής Φιλόλογος και Παύλος Παγκράτης Καθηγητής Θεολόγος.

Προβολή Video "... Φιλιππιάδα 100 χρόνια πριν..."

Τραγούδια Ηπείρου.

Από την παιδική χορωδία Αγίου Βησσαρίωνος και την ορχήστρα νέων σπουδαστών ΤΕΙ Άρτας.

Ανώνυμος είπε...

παρτε ρε τις γυναικες σας κ βγαλτε τις εξωωωωω..........

filoiko είπε...

Μεσημέρι 2 η ωρα.
Ξέρετε τι ρίχνει:
καρέκλες
Πουθενά δεν βλέπεις ορίζοντα.
Κρύο άλλο πραμα.
Να χιόνιζε καλά θαταν.


filoiko είπε...

από το facebook:

Σύλλογος Νέων Φιλιππιάδας

Φίλοι...
Ο Σύλλογος πλεον ξεμπλέκει με όλα τα διαδικαστικά & γραφειοκρατικά της ίδρυσης και πλέον θα είμαστε έτοιμοι για την πρώτη μας συνάντηση/συζήτηση για τις δράσεις μας...! Ετοιμαστείτε για ένα υπέροχο ταξίδι...




Καλή επιτυχία,ευόδωση των στόχων σας

Ανώνυμος είπε...

Γιατί είναι κλειστή η Νίτσα;

Ανώνυμος είπε...

Tελικο αποτέλεσμα σημερα Κυριακή 9/12/12
ΑΣ ΜΕΤΕΩΡΑ-ΕΘΝΙΚΟΣ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ 0-0