ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ:απευθείας σύνδεση με φωλιά πελαργών.

Κράτησε το απόγευμα...



Κράτησε το απόγευμα.Δεν έβρεχε οπότε ευκαιρία για επίσκεψη που αλλού στο Ζηρό.Δεν εκανε και πολύ κρύο.Εβρεχε από το πρωί σήμερα.Αν περπατάς γρήγορα η τρέχεις δεν νοιώθεις το κρύο.Ένα παχύ στρώμα από φύλλα στις ακρες του χωμάτινου  δρόμου.Λίγα φύλλα μείναν στα δέντρα η βροχή κι ο χειμώνας τα ριξαν.Ησυχία επικρατεί,δεν ακους τίποτα.Αντε που και που κανα γαύγισμα από μακριά.Και τουφεκιές κυνηγών βέβαια.Η περιοχή έχει αγριογούρουνα.Το πολύ νερό που πέφτει εδώ και μερες ανέβασε την στάθμη της λίμνης,και από το δάσος αρκετά ρυάκια με το χαρακτηριστικό τους θόρυβο φτάνουν  μέχρι το δρόμο και καταλήγουν στη λίμνη.Ο δρόμος γέματος λάσπη και λακούβες. 
Επιστρέφοντας βλέπω το Ξηροβούνι φωτισμένο,προφανώς ο ήλιος ενώ κρυβόταν πίσω από το βουνό της Κρανιάς κατάφερε και πέρασε μέσα από τα σύννεφα και φωτιζε μόνο εκεί.Τυχερός γι αυτό που είδα και το αποτύπωσα στη φωτο και το βιντεο που τράβηξα.Πανω από το Ζηρό είχε βαριά συννεφιά δεν φαινόταν ήλιος και μάλιστα αρχιζε να σουρουπώνει εκεί γύρω στις 5 και μιση. Ενα ΙΧ μόνο πέρασε με αναμμένα φώτα και έφυγε πίσω προς τη Λάκκα.Μέσα στη λίμνη κάτι μικρά πουλιά επιπλέαν, βουτηχτάρια τα λένε επειδή ψαρεύουν βουτόντας  μέσα στο νερό. Εκεί κάπου στη μέση της διαδρομής στα είκοσι περίπου μέτρα μια αλεπού αφου κοντοστάθηκε και με κοίταξε τρύπωσε μέσα στα δέντρα.Που να προλάβω να βγάλω φωτογραφία.
Τράβηξα φωτογραφίες πάλι.Κι ας έλεγα να μην τραβήξω καμία για να μην καθυστερήσω.Δεν γίνεται τοχω παρατηρήσει κάθε φορά αυτό που βλέπεις είναι διαφορετικό.Και δεν μπορείς να το προσπεράσεις.Δείτε τις φωτογραφίες είναι ανεπεξέργαστες.






1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Το κόκκινο ξηροβουνι το είδα και εγώ. Έκατσα και χάζευα ψάχνοντας τον ήλιο που έριχνε αυτό το φως. Ήμουν σίγουρη πως θα το ξαναβλεπα στο φιλοικο.
Καλή Χρονιά