ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ:απευθείας σύνδεση με φωλιά πελαργών.

Χριστουγεννιάτικες ιστορίες με περιβαλλοντικό μήνυμα

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Φιλιππιάδας, στα πλαίσια των δράσεων του, για τους μαθητές  των σχολείων του Δήμου Ζηρού, διοργανώνει
 στις 11,12,13,14 και  18,19 Δεκεμβρίου 2012, στις εγκαταστάσεις του ΚΠΕ, στην Λίμνη Ζηρού, εκδηλώσεις  με θέμα :  
«Χριστουγεννιάτικες ιστορίες με περιβαλλοντικό μήνυμα»
Οι εκδηλώσεις απευθύνονται σε  μαθητές  Α΄ και Β΄ Δημοτικού των Σχολείων του Δήμου Ζηρού, και το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει:
 Αφήγηση χριστουγεννιάτικων παραμυθιών με περιβαλλοντικό περιεχόμενο, χριστουγεννιάτικες κατασκευές με απλά υλικά ή υλικά της φύσης και «επίσκεψη» του Αη-Βασίλη.
Οι εκδηλώσεις έχουν στόχο, μέσω του παραμυθιού, να ευαισθητοποιήσουν  τους μικρούς μαθητές σε θέματα που αφορούν το Περιβάλλον, 
να τους δώσουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε ομαδικές εργασίες και να δημιουργήσουν ευχάριστη Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα.
Το οικολογικό παραμύθι είναι ένας εναλλακτικός τρόπος μάθησης που απευθύνεται σε μικρούς ή και μεγάλους μεταφέροντας σημαντικά μηνύματα 
και λειτουργώντας σε ένα χώρο μαγείας και φαντασίας ελεύθερο από χρόνο καταφέρνει να αφυπνίσει συνειδήσεις με ευχάριστο τρόπο.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ.
ΩΡΑ
ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ
8:50-900
Υποδοχή στο ΚΠΕ
9:00-9:10
Γνωριμία μαθητών με το ΚΠΕ Φιλιππιάδας
9:10-10:10
Αφήγηση παραμυθιού με περιβαλλοντικό μήνυμα
Μαριάννα Νάστου , Υπεύθυνη ΚΠΕ Φιλιππιάδας
10:10-10:30
Διάλειμμα (χυμός & κεικ)
10:30-10:50
Επίδειξη κατασκευών από τους εκπαιδευτικούς του ΚΠΕ
10:50-11:45
Κατασκευές από τις μαθητικές ομάδες
11:45-12:15
«Επίσκεψη» Αη-Βασίλη
12:15-12:30
Αποχώρηση μαθητικών ομάδων

Τα έξοδα της εκδήλωσης ( χυμός, και κέικ, κουλουράκια) θα βαρύνουν τον προϋπολογισμό του ΚΠΕ Φιλιππιάδας (Τ.Δ. ΕΣΠΑ ή Διαχειριστική Επιτροπή), η μετακίνηση των μαθητών θα γίνει από τις σχολικές μονάδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: