ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ:απευθείας σύνδεση με φωλιά πελαργών.

Περιβαλλοντική Εκπαίδευση για την Προσχολική ηλικία



Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Φιλιππιάδας, στα πλαίσια των δράσεων του, με φορέα υλοποίησης του έργου του το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ), στα πλαίσια των υποχρεώσεών του που απορρέουν από το Τεχνικό Δελτίο Έργου, στην Πράξη «Δράσεις Δια Βίου Μάθησης για το Περιβάλλον και την Αειφορία» που συγχρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ (2007-2013),  διοργανώνει στις 19 Ιανουαρίου, ημέρα Σάββατο, στις 9.00 π.μ., στις εγκαταστάσεις του ΚΠΕ στην Λίμνη Ζηρού Ημερίδα  με θέμα : 
 «Σχεδιάζοντας Προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για την Προσχολική ηλικία»

Η Ημερίδα απευθύνεται σε  Νηπιαγωγούς των Νομών Πρέβεζας (10) και Άρτας (10) και θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τους Υπευθύνους Σχολικών Δραστηριοτήτων των Νομών Πρέβεζας και Άρτας καθώς και τις Σχολικές Συμβούλους Προσχολικής Αγωγής των ανωτέρω Νομών.
Στην Ημερίδα θα σχεδιαστούν Προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης τα οποία θα προκύψουν μετά την εκπαιδευτική επίσκεψη των συμμετεχόντων στη Λίμνη Ζηρού και το δάσος που την περιβάλει.
Η Ημερίδα θα ολοκληρωθεί με την εισήγηση-παρουσίαση ολοκληρωμένου προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης από τους εκπαιδευτικούς του ΚΠΕ Φιλιππιάδας.
Τα προγράμματα και οι δραστηριότητες που θα σχεδιαστούν από τις ομάδες Νηπιαγωγών θα επεξεργαστούν από την Παιδαγωγική Ομάδα του ΚΠΕ Φιλιππιάδας ώστε να συμβάλλουν στη δημιουργία ενός νέου προγράμματος για την προσχολική ηλικία που θα εφαρμοστεί πιλοτικά την Άνοιξη του  2013 από το ΚΠΕ Φιλιππιάδας.
Το ακριβές πρόγραμμα της Ημερίδας θα ανακοινωθεί το επόμενο διάστημα.
Τα έξοδα της εκδήλωσης (καφές, νερό, κουλουράκια) θα βαρύνουν τον προϋπολογισμό του
ΚΠΕ Φιλιππιάδας (Τ.Δ. ΕΣΠΑ ή Διαχειριστική Επιτροπή).


5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Την Δευτέρα 14 Ιανουαρίου στις 6:00 μ.μ , θα πραγματοποιηθεί συνάντηση των μελών και φίλων του συλλόγου Γυναικών ΦΙλιππιαδας ,
στο Le Monde-Cafe Filippiada με σκοπό την οργάνωση της καρναβαλιστικης επιτροπης, καθώς επίσης και την εκδήλωση ενδιαφέροντος για την συμμετοχή γκρουπ στο καρναβάλι 2013.

Παρακαλούμε τις κυρίες να συμμετέχουν με σκοπό μια δυναμικη παρουσία στο καρναβάλι μας .
Σας ευχαριστούμε
Το Δ.Σ

filoiko είπε...

Για την σημερινή φωτογραφία με τον παραπόταμο του Λούρου τη Βόσσα όπως την ξέρουμε.Μου έκανε εντύπωση αφ ενός ο ήλιος που μόλις σκάει στο Ξηροβούνι αλλά περισσότερο οι καπνοί πάνω από το νερό,που εμοιαζε να βράζει.Προφανώς χωρίς να είμαι ειδικός αυτό παρατηρείται όταν έχει παγωνιά η θερμοκρασία στην ατμόσφαιρα είναι χαμηλότερη από την θερμοκρασία στο ποτάμι.

Ανώνυμος είπε...

ακριβως μιλτιαδη, το βλεπουμε τα κρυα πρωινα οσοι περναμε απο τις "βρυσες"(απο το χωρο με τις παπιες, διπλα απο τις εκκλησιες)στην καμπη. Τ.

Ανώνυμος είπε...

Το αφησαν λιγο παραπάνω αλλά σήμερα το πρωί αφαίρεσαν το χριστουγεννιάτικο δεντρο
από την κεντρική πλατεία.Φαντάζομαι ότι φρόντισε να μείνει περισσότερες μέρες αναμένο η Επιτροπή ποιότητας ζωής...
Και του χρόνου.

Ανώνυμος είπε...

αποψε -11 γεναρη- ηταν αναμενες οι φωτεινες καμπανες στις κολωνες.....