Ζωντανή σύνδεση με φωλιά στην Φιλιππιάδα

...παλιές φωτογραφίες στο τέλος κάτω-κάτω...

Ο ΝΙΚΗΤΗΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΕΡΜΑΤΙΣΕ ΠΡΩΤΟΣ!


Να μία από εκείνες τις ιστορίες που σου δίνουν μπόϊ. Σε ανεβάζουν. Σε φορτίζουν με κουράγιο και ελπίδα. Δυστυχώς, τα συμβατικά μέσα ενημέρωσης τις αγνοούν τις ιστορίες αυτές και τις προσπερνούν. Εμείς εδώ, όχι.
 
 
Λοιπόν, η ιστορία αυτής της φωτογραφίας έχει ως εξής. Στις 2 του περασμένου Δεκεμβρίου, ο Βάσκος αθλητής Ιβάν Φερναντέζ Ανάγια συμμετείχε σε έναν αγώνα ανώμαλου δρόμου στην Μπουρλάντα, στο Ναβάρρε.
 
Βρισκόταν στη δεύτερη θέση, σε αρκετά μεγάλη απόσταση από τον προπορευόμενο Αμπέλ Μουτάι, ο οποίος είχε κερδίσει το χάλκινο μετάλλιο στο αγώνισμα των 3000 μέτρων στήπλ, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το περασμένο καλοκαίρι.
 
Μπαίνοντας όμως στην τελική ευθεία, ο Βάσκος αθλητής είδε τον Κενυάτη δρομέα - σίγουρο νικητή της κούρσας - σαν να χάνει την αίσθηση του χώρου, ΄και να σταματά να τρέχει μόλις 10 μέτρα πριν από το νήμα, νομίζοντας πως είχε κιόλας περάσει τη γραμμή!
 
Ο Φερναντέζ Ανάγια τον έφτασε και, αντί να τον προσπεράσει και να τερματίσει εκείνος πρώτος, σταμάτησε επί τόπου και με διάφορα νοήματα κατηύθυνε τον Μουτάι προς την γραμμή και τον βοήθησε να τερματίσει πρώτος.
 
Αμέσως μετα, ο Ανάγια, που είναι αθλητής με μεγάλο μέλλον (ήδη πρωταθλητής Ισπανίας στα 5 χιλιόμετρα, στη κατηγορία των νέων), δήλωσε:
 
"Ακόμα και εάν μου έλεγε κάποιος ότι, κερδίζοντας αυτόν τον αγώνα θα εξασφάλιζα μια θέση με την ισπανική ομάδα στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου, δεν θα το έκανα. Η ενέργειά μου να βοηθήσω τον πελαγωμένο συναθλητή μου ήταν αυθόρμητη, και η ηθική μου ικανοποίηση από αυτήν είναι πολύ μεγαλύτερη από οποιοδήποτε μετάλλιο. Για μένα, ιδίως με όσα συμβαίνουν σήμερα στη κοινωνία, στην πολιτική, κλπ, όπου ο κάθε ένας κοιτάζει μόνο το δικό του συμφέρον, νομίζω ότι το να ενδιαφέρεσαι για τον συνάνθρωπό σου, έχει μία ιδιαίτερη αξία".
 
Αυτό το παιδί, που μας έδειξε όλους ότι νικητής μπορεί να είσαι και χωρίς να τερματίζεις πρώτος, με γέμισε τόση χαρά που θέλω να το φιλήσω!

http://filoftero.blogspot.gr

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
Δ/ΝΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ
ΤΜΗΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ & ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΗΣ
ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ & ΑΛΙΕΙΑΣ


Σέρρες, 21.01.2013

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η


Το Γραφείο Γεωργικής Ανάπτυξης του Δήμου Σερρών στα πλαίσια ενημέρωσης των γεωργοκτηνοτρόφων του Δήμου μας, θα πραγματοποιήσει την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013 ημερήσια ενημερωτική επίσκεψη στη « ZOOTECHNIA 2013 » (8η Διεθνή Έκθεση για την Κτηνοτροφία & Πτηνοτροφία), στο Εκθεσιακό Κέντρο Helexpo Θεσσαλονίκης.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν:

Την ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ & ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ, καθώς και τις παράλληλες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στο χώρο της έκθεσης:

1. ΤΟ 4Ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΖΩΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ
2. ΤΟ 2Ο ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΦΥΛΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ
3. ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΠΙΛΟΤΙΚΗΣ ΚΑΘΕΤΟΠΟΙΗΜΕΝΗΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ

Η μετακίνηση θα γίνει αυθημερόν με λεωφορείο του Δήμου, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση των συμμετεχόντων.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής στο τηλέφωνο 2321350342 ή στο γραφείο 119 του διοικητηρίου.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Ε. ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ

ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ - ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ
& ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Ανώνυμος είπε...

Ανακοίνωση 1-2-2013
Η Διοίκηση του Εθνικού Φιλιππιάδας ανακοινώνει την απόκτηση με ελέυθερη μεταγραφή των
α) Άγγελου Παρρά από τον Α.Ο. Άρτας ο οποίος είναι 16 ετών, αριστεροπόδαρος μέσος και είναι από τα ανερχόμενα ταλέντα από την περιοχή της Άρτας και
β) Γιώργου Τζιάκου από τον Κεραυνό Θεσπρωτικού, 30 ετών, αμυντικός, βασικό στέλεχος της ομάδας του Κεραυνού Θεσπρωτικού στην άνοδο στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα.

Ανώνυμος είπε...


Η νύφη που χορεύει μπροστά από την Καλύβα είναι η Μιχάλω Ρέντζιου και μετά την στέψη σύζυγος Β.Γιαννάκη
κάτοικο ΑΝΩΓΕΙΑΤΏΝ τότε και σήμερα ΣΚΛΙΒΑΝΗΣ...
Ήμουν εκεί, δέκα τριών χρονών τότε,
στο βουνό ψηλά πάνω και βόρεια από την Λίμνη Ζηρού !

Ανώνυμος είπε...

Ν. Ι. Πάνος: «Ρεντζαίοι – ''Οι βασιλείς της Ηπείρου''»