ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ:απευθείας σύνδεση με φωλιά πελαργών.

Η Περιβαλλοντική Εκπαίδευση σε χώρους ιδιαίτερης ιστορικής και οικολογικής σημασίας



Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Φιλιππιάδας,  στο πλαίσιο της Πράξης «Δράσεις Δια Βίου Μάθησης για το Περιβάλλον και την Αειφορία», διοργανώνει,  στις 15, 16 και 17 Φεβρουαρίου 2013, στις εγκαταστάσεις του ΚΠΕ, στην Λίμνη Ζηρού, Σεμινάριο  με θέμα :  
«Η Περιβαλλοντική Εκπαίδευση σε χώρους ιδιαίτερης ιστορικής και οικολογικής σημασίας».
Το Σεμινάριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς των τεσσάρων Νομών της Ηπείρου και μέλη της ΠΕΕΚΠΕ Ηπείρου.
 Την πρώτη μέρα του Σεμιναρίου, Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου, η κα Νάστου Μαριάννα, Υπεύθυνη ΚΠΕ Φιλιππιάδας θα παρουσιάσει τους στόχους και τη φιλοσοφία του Σεμιναρίου, ο κος Ντάκουλας Ευάγγελος, αναπληρωτής Υπεύθ. ΚΠΕ Φιλιππιάδας θα παρουσιάσει τα προγράμματα του ΚΠΕ Φιλιππιάδας.
 Στη συνέχεια του προγράμματος στο πλαίσιο των επιστημονικών εισηγήσεων, ο κος Κατσίκης Απόστολος, Καθηγητής ΠΤΔΕ Παν. Ιωαννίνων θα παρουσιάσει εισήγηση με θέμα: «Άνθρωπος και Περιβάλλον: το θεωρητικό-ερμηνευτικό υπόβαθρο σχέσεων και
αλληλεπιδράσεων», η κα Πλακίτση Κατερίνα, Επίκουρη καθηγήτρια Παν. Ιωαννίνων, θα παρουσιάσει εισήγηση με θέμα: «Μουσειοπαιδαγωγική και Φυσικές Επιστήμες». Οι επιστημονικές εισηγήσεις θα συνεχιστούν με την κα Μερκούρη Χριστίνα, Προϊσταμένη ΛΓ΄ Εφορίας Προϊστορικών-Κλασικών Αρχαιοτήτων Πρέβεζας & Άρτας, τίτλος της εισήγησής της: «Εκπαιδευτικά Προγράμματα της ΛΓ΄ Εφορίας στην περιοχή της Πρέβεζας. Οι εισηγήσεις θα συνεχιστούν με τον ιστορικό μελετητή κο Σάνδρη Βασίλειο, ο οποίος θα παρουσιάσει την «Ιστορία της Παιδόπολης Ζηρού μέσα από μαρτυρίες». Η πρώτη μέρα εισηγήσεων θα κλείσει με την κα Νταλαούτη Παρασκευή, Σχολ. Σύμβουλο Ιωαννίνων, της οποίας ο τίτλος εισήγησης  θα είναι: «Εργαλεία για την προσέγγιση της εκπαίδευσης για την Αειφορία, Θεωρητικό υπόβαθρο»
Τη δεύτερη μέρα του Σεμιναρίου, Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013, θα πραγματοποιηθεί εκπαιδευτική επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Νικόπολης Πρέβεζας, όπου θα παρουσιαστεί από τους αρχαιολόγους του Μουσείου, στους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς, η Παιδαγωγική Προσέγγιση αρχαιολογικών χώρων μέσα από τα προγράμματα του Μουσείου και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθούν βιωματικές δραστηριότητες πεδίου στον αρχαιολογικό χώρο Κασσιώπης.
Το απόγευμα της δεύτερης μέρας θα υλοποιηθούν εκπαιδευτικά - βιωματικά εργαστήρια σχετικά με την προσέγγιση υδάτινων οικοσυστημάτων από την κα Νταλαούτη Π. και τα μέλη της Παιδαγωγικής Ομάδας ΚΠΕ Φιλιππιάδας.
Την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013 το πρόγραμμα του Σεμιναρίου περιλαμβάνει: Εργαστήριο από τον κο Λώλη Θωμά, Δ/ντη 7ου Δημ. Σχ. Ιωαννίνων, με τίτλο: «Εκ-μετάλλευση τόπων ιδιαίτερου φυσικού κάλλους. Το τίμημα της ανάπτυξης». Στις παρουσιάσεις εκπαιδευτικών προγραμμάτων που ακολουθούν θα παρουσιάσουν τα εξής προγράμματα οι εκπαιδευτικοί: Τόλης Ν.-Στούμπος Ι. «Στη Σκιά του Κάστρου», Μαυροματίδης Η. «Περιβαλλοντικές παρεμβάσεις μέσω προγράμματος αυτοαξιολόγησης εκπαιδευτικού έργου», Μπακόλα Θ. «Δράσεις Αειφορίας στη Β/θμια Τεχνική-Επαγγελματική Εκπ/ση»
Το Σεμινάριο θα ολοκληρωθεί με την βιωματική προσέγγιση του Οικοσυστήματος Λίμνης Ζηρού και ποταμού Λούρου, η οποία θα πραγματοποιηθεί από την Παιδαγωγική Ομάδα του ΚΠΕ Φιλιππιάδας και την αξιολόγηση του Σεμιναρίου.

Η ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΠΕ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ

ΝΑΣΤΟΥ ΜΑΡΙΑΝΝΑ


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η εικονα που αντικρυζουν καθημερινα οσοι χρησιμοποιουν το ΚΤΕΛ ειναι απογοητευτικη.Ειναι αναγκασμενοι βρεξει χιονισει να περιμενουν με αγωνια το λεωφορειο διπλα σε ενα σκουπιδοτοπο.Π΄΄οτε αραγε θα ευαισθητοποιηθει η Δημοτικη αρχη;Και το κυριοτερο απεναντι βρισκεται το Πνευματικο κεντρο.Ελεος

Ανώνυμος είπε...

Και στο πιο ορεινο χωριο να βρεθεις τετοια εικονα δεν θα αντικρυσεις.Παρακαλω αν μπορειτε να μεσολαβησετε μπας και περασει κανενα συνεργειο να καθαρισει.Βλεπω ουτε ο τοπικος τυπος ενδιαφερθηκε ποτε.Δε βρισκει μαλλον χρονο να αναφερθει σε τετοια επουσιωδη θεματα.Εχουν προτεραιοτητα αλλα.................