ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ:απευθείας σύνδεση με φωλιά πελαργών.

Στιγμές...

Ζηρός .Ανέβηκε η στάθμη της λίμνης αρκετά.
απόγευμα Δευτέρα 4 Φεβρ 2013 

...ο μπαρμπα-γιώργης ο βατσιλιδης! μας εφερνε στην πορτα του δημοτικου, "πιτες" ετσι τις ελεγε -πιτες τις λενε ακομα, μονο που τωρα εχουν μεσα "γυρο" ή σουβλακι κ τοτε ηταν απλα βρεγμενες με νερο για να κολαει η ζαχαρη που κι αυτη αργοτερα αντικατασταθηκε απο ενα γλυκονερο... με το ειδικα διαμορφωμενο σε "μαγαζι" τρικυκλο. ΠΕΘΑΙΝΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΗΣ! φωναζε για να γελαμε κ να μας προσελκυει να αγορασουμε. τσακωνονταν με τον μπαρμπα βαγγελη τον τεφα, ο οποιος ειχε επισης μετατρεψει το σπιτι του σε μαγαζι -απο την πισω πορτα αυτος- για το ποιος θα εχει την αποκλειστικοτητα του "κυλικειου". πεθανε ο βατσιλιδης, στεναχωρεθηκα θυμαμαι πολυ, αναγκαστικα στον τεφα μετα... δεν υπαρχουν αυτες οι στιγμες! ευτυχως που υπαρχουν μεσα μας.... Τ.3-2-2013



Η νύφη που χορεύει μπροστά από την Καλύβα είναι η
Μιχάλω Ρέντζιου και μετά την στέψη σύζυγος Β.Γιαννάκη
κάτοικος ΑΝΩΓΕΙΑΤΏΝ τότε και σήμερα ΣΚΛΙΒΑΝΗΣ... 
Ήμουν εκεί, δέκα τριών χρονών τότε,
στο βουνό ψηλά πάνω και βόρεια από την Λίμνη Ζηρού ! 
Aνώνυμος 3 Φεβρ 2013 

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

χαρα που πηρες!!!... μαλλον μολις ανακαλυψες το filoiko!!! γεια σου μιλτο -που περνας πορτα πορτα, που ρωτας ολο τον κοσμο, που σταματας στις αυλες -σε οσες υπαρχουν ακομη- να βρεις παλιες φωτογραφιες!

Ανώνυμος είπε...

ο μπαρμπα-γιώργης ο βατσιλιδης! μας εφερνε στην πορτα του δημοτικου, "πιτες" ετσι τις ελεγε -πιτες τις λενε ακομα, μονο που τωρα εχουν μεσα "γυρο" ή σουβλακι κ τοτε ηταν απλα βρεγμενες με νερο για να κολαει η ζαχαρη που κι αυτη αργοτερα αντικατασταθηκε απο ενα γλυκονερο... με το ειδικα διαμορφωμενο σε "μαγαζι" τρικυκλο. ΠΕΘΑΙΝΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΗΣ! φωναζε για να γελαμε κ να μας προσελκυει να αγορασουμε. τσακωνονταν με τον μπαρμπα βαγγελη τον τεφα, ο οποιος ειχε επισης μετατρεψει το σπιτι του σε μαγαζι -απο την πισω πορτα αυτος- για το ποιος θα εχει την αποκλειστικοτητα του "κυλικειου". πεθανε ο βατσιλιδης, στεναχωρεθηκα θυμαμαι πολυ, αναγκαστικα στον τεφα μετα... δεν υπαρχουν αυτες οι στιγμες! ευτυχως που υπαρχουν μεσα μας.... Τ.