ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ:απευθείας σύνδεση με φωλιά πελαργών.

Μια βοσκοπούλα αγάπησα.

Τραγούδι σεφαράδικο, που του βάλαμε ελληνικούς στίχους και το πολιτογραφήσαμε δικό μας. Γι' αυτό και η μουσική είν' ωραία. Ή μάλλον, όχι απλώς ωραία. Είναι όμορφη. Με την πιο βαθιά και έντονη έννοια της ομορφιάς. Σου επιτρέπει να την κάνεις ό,τι θέλεις - και εδω αναφέρομαι μόνο στην "θετική πρωτοβουλία". Αυτήν που μοιάζει με υιοθεσία ενός παιδιού, που το αγκαλιάζεις περισσότερο κι απ' ότι αν ήταν δικό σου. Το αγαπάς. Το λατρεύεις. Και κάποια στιγμή, πιστεύεις, και νοιώθεις, ότι εσύ το γέννησες.

Σήμερα στην εκπομπή, έβαλα αυτό το κομμάτι. Η Γιασμίν Λεβί, γεννημένη το 1975 στην Ιερουσαλήμ, Ισραηλινή συνθέτρια και τραγουδίστρια, με σεφαράδικες ρίζες από την αλησμόνητη εκείνη μήτρα της Αγίας Διασποράς, το ερμηνευσε με τρόπο εκπληκτικό - άλλωστε, το μαρτυρεί, νομίζω, και το βιντεάκι που αναρτώ. 

Η συγκεκεριμένη ερημεία, μαζί με το μουσικό σύνολο My Sweey Canary, Γλυκό μου Καναρίνι, είναι από ζωντανη μαγνητοσκόπηση μιας συνυλίας στο Stage της Θεσσαλονίκης, σε μία βραδυά αφιερωμένη στην μεγάλη Ρόζα Εσκενάζυ.

Καλη ακρόαση.


http://filoftero.blogspot.gr/

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μίλτο, νάσαι καλά, μου έφτιαξες την μέρα.

Όταν οι πολιτισμοί αγκαλιάζονταν...

Κάτι έμενε πίσω...

Να διδάσκει...

Στους αιώνες των αιώνων...

Ψηφιακά πλέον...

Ανώνυμος είπε...

Φεύγει και το ΙΚΑ τελικά από την Φιλιππιάδα.Ανάσα δεν ακούγεται

Ανώνυμος είπε...

μας ψεκαζουν??? Τ.

Ανώνυμος είπε...

Νασαι καλα ρε φιλε .Γρεβενα