Ζωντανή σύνδεση με φωλιά στην Φιλιππιάδα

...παλιές φωτογραφίες στο τέλος κάτω-κάτω...

ΤΕΡΜΑ ΟΙ ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΕΣ, ΖΗΤΩ Η ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ


Του
Λευτέρη Κουσούλη
(Πολιτικός Επιστήμων)
Πόσο μας αρέσουν οι βεβαιότητες! Η αλήθεια είναι ότι οι αυτονόητες και αυθόρμητες απαντήσεις, ασκούσαν πάντα μια γοητεία. Έδιναν μια ασφάλεια. Διαμόρφωναν μια συνθήκη ηρεμίας. Η αμφιβολία κουράζει. Η δοκιμασία της αναζήτησης μας ταλαιπωρεί. Και τα δύσβατα μονοπάτια της γνώσης μας προκαλούν ανασφάλεια και άγχος.

Τα τελευταία χρόνια ζήσαμε στην Ελλάδα, την εποχή των βεβαιοτήτων. Των εύκολων λύσεων και των δεδομένων απαντήσεων. 
Κάποιοι είχαν τις λύσεις για όλα. Ο κόσμος, χωρισμένος στα δύο, εξασφάλιζε μια απλή ερμηνεία στα βασανιστικά ερωτήματα των ημερών και της ύπαρξης. Το καλό και το κακό, ήταν ένας εύκολος οδηγός για όλους. Ένα ερμηνευτικό πλαίσιο τακτοποίησης των πραγμάτων για κάθε σκέψη που τρομάζει, μπροστά στην αλλαγή και στο άγνωστο.

Και ξαφνικά, έρχεται η καταιγίδα της κρίσης. Και οι βεβαιότητες καταρρέουν. Θρύψαλα που τα παίρνει ο ισχυρός άνεμος του χρόνου και της ιστορίας. Άφωνοι μπροστά στις νεκρές βεβαιότητες, χωρίς απλουστευτικούς οδηγούς και παγωμένες πυξίδες, καλούμαστε να ανακαλύψουμε νέους δρόμους. Νέους προσανατολισμούς και νέους τόπους αναφοράς. 
Η κρίση μας διαπαιδαγωγεί και μας διδάσκει. Τίποτα δεν είναι σταθερό. Ούτε γραμμική εξέλιξη υπάρχει. Ούτε υπόσχεση που μπορεί να αναμετρηθεί πραγματικά με το χρόνο. 

Και να λοιπόν, που θα ανακαλύψουμε την αξία της αναζήτησης. Και πρώτα από όλα της αυτοαναζήτησης και της αυτογνωσίας. Καθώς η ανάγκη κινεί την ιστορία, σήμερα η ανάγκη μας υποχρεώνει να δούμε τα πράγματα από την αρχή. Νέα πολιτική λειτουργία, νέες συνθήκες συνύπαρξης. Τα βιώματα και η εμπειρία της κρίσης, ρίχνουν το δικό τους φως και διαλύουν τις σκιές του παρελθόντος. Η συνειδητοποίηση θα ανοίξει το δρόμο. Ο αυτοπροσδιορισμός φέρνει μαζί του και νέο περιεχόμενο. Η πορεία στην έρημο, είναι δύσκολη. Η δοκιμασία δεδομένη. Και αυτό μας φέρνει πιο κοντά στα μονοπάτια της κατανόησης και στην ψηλάφηση της αλήθειας. Όλα αυτά συμπυκνώνουν τον αγώνα του καθενός μας και τον αγώνα όλων μας. Τον αγώνα και την αγωνία για την ελευθερία.

www.lefteriskousoulis.gr

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Από τη Δ/νση Δημοτικής Αστυνομίας Άρτας σχετικά με τους κοινόχρηστους χώρους και τη χρήση αυτών για το έτος 2013 εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:Εν όψει του έτους 2013, σας ενημερώνουμε ότι στην περίπτωση που προτίθεστε να κάνετε χρήση κοινόχρηστου χώρου για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων θα πρέπει να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες για την έκδοση της σχετικής Άδειας.Οι όποιες ενέργειες σας θα πρέπει να έχουν καταληκτική ημερομηνία την 15η Μαρτίου 2013.Για τη σχετική αίτηση προς το Γραφείο Εσόδων θα πρέπει να προσκομίσετε τα εξής δικαιολογητικά:
1.Άδεια Ίδρυσης και Λειτουργίας Καταστήματος
2.Φωτοτυπία τυχόν αδείας κοινοχρήστου χώρου προηγούμενου έτους.
3.Ταμειακή Απόδειξη του καταστήματος στην οποία φαίνεται το Α.Φ.Μ. και η Δ.Ο.Υ. της επιχείρησης.
4.Δημοτική Ενημερότητα (τυχόν οφειλές προς το Δήμο)
5.Τοπογραφική αποτύπωση όπου να απεικονίζεται η θέση του καταστήματος, τα παρακείμενα καταστήματα, οι είσοδοι και τα παράθυρα των κατοικιών, το πλάτος της πρόσοψης του ακινήτου, το πλάτος του πεζοδρομίου, το πλάτος της οδού καθώς και η θέση και διαστάσεις του αιτούμενου χώρου κατάληψης.
Σε κάθε άλλη περίπτωση θα πρέπει να επαναφέρετε τον Κοινόχρηστο Χώρο στην αρχική του μορφή μέχρι την έκδοση της άδειας. Στην αντίθετη περίπτωση τυχόν παραβάσεις που έχουν διαπιστωθεί, κατόπιν ελέγχων από την Υπηρεσία μας, πριν την καταληκτική ημερομηνία θα βεβαιωθούν στην οικονομική υπηρεσία.Επίσης, σε περίπτωση που έχει συντελεστεί στο Κατάστημα οποιαδήποτε αλλαγή σε σχέση με την αρχική του αδειοδότηση (π.χ. αλλαγές, στους αρχικούς υγειονομικούς όρους λειτουργίας, στον αριθμό τραπεζοκαθισμάτων, πολεοδομικής φύσης), καθώς και για την έκδοση της ετήσιας Άδειας Μουσικής, θα πρέπει να απευθυνθείτε στο Γραφείο Καταστημάτων.
Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να απευθυνθείτε στα τηλέφωνα:
•26810 75555 Διεύθυνση Δημοτικής Αστυνομίας, κ Παππά Χρήστο
•26813 62273 Γραφείο Εσόδων, κα Κόντου Ερμιόνη
•26813 62287 Γραφείο Καταστημάτων, κα Παλιούρα Ζωή

Ανώνυμος είπε...

ετσι γινεται και εδω......