ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ:απευθείας σύνδεση με φωλιά πελαργών.

Είναι η ιστορία της πόλης ...(Φωνή 12 Απριλ 2013)


Ο Δήμος είναι σίγουρο ότι έχει οικονομικά προβλήματα, δεδομένης και της οικονομικής κρίσης την οποία διέρχεται η χώρα. Πλην όμως υπάρχουν διάφορα προγράμματα στα οποία θα μπορούσε ο Δήμος να εντάξει κάποιες από τις δραστηριότητες του οι οποίες απαιτούν χρήματα.
Μια τέτοια δραστηριότητα, είναι η διάσωση τη ιστορίας της πόλης που μπορεί να γίνει μόνο με τη διάσωση κάποιων κτιρίων που σχετίζονταιι μ αυτήν. Δυστυχώς δεν υπάρχουν πολλά τέτοια κτίρια, ωστόσο  διασώζονται  λίγα, τα οποία μπορεί ο δήμος να εντάξει στους σχεδιασμούς του για. την αγορά τους;. Στη γειτονική  Άρτα ήδη το δημοτικό συμβούλιο πήρε απόφαση, να αγοράσει διατηρητέο κτίριο, αλλά  και σε άλλες πόλεις μικρές ή μεγάλες, με τον ίδιο τρόπο διασώζεται ιστορία τους.
Είναι γνωστό στους δημοτικούς άρχοντες ότι έχουν. χαρακτηρισθεί διατηρητέα λίγα κτίρια της πόλης, τα οποία όμως η φθορά του χρόνου τα παρασύρει στην κατάρρευση. Με δεδομένο ότι οι ιδιοκτήτες δεν μπο­ρούν να τα συντηρήσουν, ο δήμος ας κάνει μια προ­σπάθεια να τα εντάξειι σε κάποιο πρόγραμμα με στόχο να τα αγοράσει. Νομίζουμε  ότι οι ιδιοκτήτες δεν θα έλεγαν όχι.
Και με  την ευκαιρία,είναι προς έπαινο η ενέργεια του μηχανικού Παύλου Ντόβα να αγοράσει παλιό κτί­σμα στο Θεσπρωτικό, το οποίο μάλιστα προτίθεται  να αξιοποιήσει παραγωγικά, κάτι που, όπως ο ίόιος λέει ι,θα έχει ως αποτέλεσμα την αναβάθμιση του Θεσπρωτικού αλλά και της περιοχής.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

κτηριο ΠΟΥΛΙΣΗ
κατι νομιζω μπορουσε να γινει.....
αλλα προεχει εκεινη η σαπια σκεπη και
τα παραθυρα που πευτουν στο πεζοδρομιο να ξυλωνοταν η κατι αλλο
που ειναι κυνδινος για διερχομενους
και στα παιδια που πανε σχολειο.

Ανώνυμος είπε...

http://ariscap.blogspot.gr/2011/11/blog-post_13.html http://ariscap.blogspot.gr/2011/07/blog-post_06.html

Ανώνυμος είπε...

Ο Γιώργος Γιάννος είναι και επίσημα ο νέος τεχνικός της Αναγέννησης Άρτας, όπως ανακοινώθηκε πριν από λίγα λεπτά από την διοίκηση του συλλόγου. Ο κ. Γιάννος που θα έχει ως βοηθό του τον Δημήτρη Μπαλάφα, αναμένεται να προπονήσει για πρώτη φορά τους παίκτες της Αναγέννησης την προσεχή Πέμπτη, καθώς αύριο η ομάδα θα ταξιδέψει στα Λεύκτρα Βοιωτίας για να παίξει την Τετάρτη με τον τοπικό Επαμεινώνδα για την β΄ φάση του Κυπέλλου Ερασιτεχνών Ελλάδας.ΓΝΩΜΗ ΑΡΤΑΣ

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=Ml7megduf1k συγχαρητηρια στην κυρια Γιουλα Φακη-Πετσουκη για την εξαιρετικη δουλεια κ ντροπη σε οσους γνωριζουν κ βαριουνται... Τ.