ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ:απευθείας σύνδεση με φωλιά πελαργών.

ΝΤΡΟΠΗ: Δίπλα στον Αμβρακικό… νεκροταφείο ζώων!

Εικόνες ντροπής... Εικόνες που δεν έχουν προηγούμενο. Ασυνείδητοι μετέτρεψαν σε εστία ρύπανσης με τεράστιους κινδύνους για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον, αποστραγγιστική τάφρο στην περιοχή Στρογγυλής του Δήμου Αρταίων.

Αγελάδες νεκρές, υπολείμματα από άλλα ζώα, πλαστικά και σκουπίδια... Και σύμφωνα με μαρτυρίες των κατοίκων η συγκεκριμένη τάφρος δεν είναι η μοναδική που έχει μετατραπεί σε νεκροταφείο ζώων. Ανάλογη είναι η κατάσταση και σε άλλες, πέριξ του Αμβρακικού.
Οι κάτοικοι είναι οργισμένοι και με νόημα δείχνουν ως υπεύθυνους της κατάστασης επιχειρηματίες του πρωτογενούς τομέα. Όπως σημειώνουν ορισμένοι από αυτούς λειτουργούν χωρίς κανέναν σεβασμό στις άδειες που τους έχουν χορηγηθεί.

Παράλληλα τόσο ο ΤΟΕΒ όσο και ο Δήμος Άρτας δεν δείχνουν το παραμικρό ενδιαφέρον για τον καθαρισμό των τάφρων οι οποίες αποτελούν πια μόνιμες εστίες ρύπανσης.

Ο Δήμος Αρταίων, που έχει την ευθύνη, παρότι ενημερώθηκε εδώ και μέρες για την κατάσταση που επικρατεί στη συγκεκριμένη τάφρο δεν έδειξε το παραμικρό ενδιαφέρον.




Μάλιστα η Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης και Κτηνιατρικής της ΠΕ Άρτας η οποία έγινε δέκτης των καταγγελιών, απέστειλε έγκαιρα σχετική αναφορά προς το Δήμο Αρταίων. Μετά την παρέλευση εύλογου χρονικού διαστήματος και επειδή δεν υπήρξε ανταπόκριση από την πλευρά του Δήμου Αρταίων, ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας Βασίλης Ψαθάς ζήτησε τη συνδρομή μηχανήματος του ΤΟΕΒ Λούρου.

Έτσι το μεσημέρι της Παρασκευής ολοκληρώθηκε η απομάκρυνση των νεκρών ζώων, που αποτελούσαν εστία μόλυνσης τόσο για τη συγκεκριμένη περιοχή, όσο και για τον Αμβρακικό Κόλπο όπου καταλήγουν τα νερά των αποστραγγιστικών τάφρων.

Όπως τόνισε ο κ. Ψαθάς το πρόβλημα με τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται πέριξ του Αμβρακικού είναι πολύ σοβαρό. Ο ίδιος και οι υπηρεσίες του έχουν προχωρήσει επανειλημμένα σε συστάσεις όμως υπάρχουν αυτοί που εξακολουθούν να μην συμμορφώνονται.

Πηγή: epiruspost

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

κεφαλοπουλα, λαυρακια αμβρακικου και τσιπουρες αλανιαρες καλοζωισμενες,
με σκουληκια απο τα ψοφιμια στα αυλακια.
δωσε και μενα μπαρμπα!
φατε κοσμεεε! ...μια χαρα!

Ανώνυμος είπε...

Εδώ κοντά στην Πάργα για διαβάστε:

Συνελήφθησαν λίγο μετά τα μεσάνυκτα στην Πάργα Πρέβεζας, από αστυνομικούς της Ομάδας Γενικής Αστυνόμευσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πρέβεζας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, δύο άτομα, ηλικίας 42 και 43 ετών, ιδιοκτήτης και προσωρινά υπεύθυνος λειτουργίας καταστημάτων, υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφετέρια, καφέ μπαρ), για ηχορύπανση.Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον ιδιοκτήτη και τον προσωρινά υπεύθυνο λειτουργίας των καταστημάτων, καθώς όπως διαπιστώθηκε σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε με ειδική συσκευή ηχομέτρησης, παραβίαζαν τα ανώτατα επιτρεπόμενα όρια ήχου.

Ανώνυμος είπε...

Εδώ, απ' ό,τι γνωρίζω, οι΄ "έλεγχοι" γίνονται χωρίς συσκευή ηχομέτρησης, με συνέπεια, αν ποτέ φθάσει η υπόθεση σε κάποιο δικαστήριο να μην μπορεί να τους τιμωρήσει κανείς. Πλησιάζει 15Αύγουστος. Αρχίζει να καθαρίζεται και η έρμη η Παλιά. Βέβαια, θα καθαρίσουμε ότι φαίνεται από το δρόμο που θα περάσει η Λιτανεία της εικόνας. Η παιδική χαρά που παίζουν τόσα παιδάκια έχει σκουπίδια που βρίσκονται εκεί χρόνια ολόκληρα. Γυαλιά σπασμένα, χόρτα κ.λπ. και κανείς δεν ενδιαφέρεται. Η Παλιά είναι "δεδομένη", ποιος να ασχοληθεί μαζί της; Όλη η προσοχή μας είναι στη Λάκκα.