ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ:απευθείας σύνδεση με φωλιά πελαργών.

Τρίτη 25 Μαρτίου 2014...ματιές




77 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξέρω αν θα γίνει ποτέ αυτό – σίγουρα όχι σύντομα. Σήμερα πάντως ένα βιβλίο που θα έγραφε τα αληθινά συμβάντα του 21 θα καιγότανε στην πυρά και ένας καθηγητής που θα το δίδασκε, θα έχανε τη δουλειά του.

Ας πούμε μερικές ιστορικά εξακριβωμένες αλήθειες:

Η επανάσταση ξεκίνησε όχι από τους ηρωικούς αρματολούς και κλέφτες (αντίθετα αυτοί και μέσα στον Αγώνα πολεμούσαν σαν μισθοφόροι για αμοιβή και λάφυρα) αλλά από φιλήσυχους αστούς εμπόρους που ζούσαν έξω από την Ελλάδα. Το κίνημα άρχισε από αστούς αλλά το αγκάλιασε ο λαός. Όμως, όπως γράφει ο Σκαρίμπας: «Το Πατριαρχείο το αφόρισε. Οι Πρόκριτοι και οι Ιεράρχες το χλεύασαν. Ο Καποδίστριας του γύρισε τις πλάτες. Ο Κοραής μας το μυκτήρισε». Η αρχή ήταν πολύ δύσκολη και το τέλος ολέθριο.

Η Εκκλησία όχι μόνο δεν πρωτοστάτησε στον Αγώνα αλλά τον πολέμησε με κάθε τρόπο. Αφόρισε τον Ρήγα Φεραίο, εναντιώθηκε στις «σατανικές» απόψεις για ελευθερία, ισότητα και δημοκρατία που έρχονταν από την Δύση και τελικά αφόρισε και την ίδια την επανάσταση. Φυσικά κανείς δεν ήταν στην Αγία Λαύρα στις 25 Μαρτίου και ο Παλαιών Πατρών Γερμανός όχι μόνο δεν σήκωσε το λάβαρο (που φτιάχτηκε μετά από 50 χρόνια) αλλά έβριζε τον επαναστάτη Παπαφλέσσα ως «εξωλέστατον».

Η επανάσταση του 21 απέτυχε ολοκληρωτικά. Μετά την εισβολή του Ιμπραήμ δεν είχε μείνει ούτε μία επαναστατική εστία. Ελευθερωθήκαμε μόνο χάρη στην απόφαση των Μεγάλων Δυνάμεων – και την δράση τους στην ναυμαχία του Ναβαρίνου. (Ήταν η πρώτη – και η καλύτερη –«ανθρωπιστική επέμβαση» της ιστορίας).

Η επανάσταση απέτυχε επειδή οι Έλληνες πολεμούσαν περισσότερο μεταξύ τους, παρά με τους Τούρκους. Ο – ήδη τόσο απών – Κωστής Παπαγιώργης, την είχε χαρακτηρίσει:«πανεθνικό εμφύλιο, ο οποίος κατ’ ευφημισμόν βαπτίσθηκε επανάσταση από τους ιδεολόγους ιστορικούς».

Στην Επανάσταση έγιναν πράξεις θηριωδίας εκ μέρους των Ελλήνων. Στην κατάληψη της Τριπολιτσάς σφάχτηκαν πάνω από 30.000 άμαχοι – ανάμεσά τους πολλοί Εβραίοι που ήταν αμέτοχοι στον αγώνα. Λόγος: το πλιάτσικο. Λέει ο Κολοκοτρώνης στα Απομνημονεύματα: «το ασκέρι όπου ήταν μέσα, το ελληνικό, έκοβε κι σκότωνε από Παρασκευή ως Κυριακή, γυναίκες παιδιά και άντρες, 32000, μία ώρα ολόγυρα της Τριπολιτσάς». (Αντίθετα οι Τουρκαλβανοί υπερασπιστές της πόλης έφυγαν αλώβητοι μετά από συμφωνία. Που σημαίνει ότι ο Κολοκοτρώνης είχε τον έλεγχο του στρατού του και άρα επέτρεψε τη εθνοκάθαρση).

Και όσοι δεν συμπαθούν τους Αλβανούς θα έπρεπε να ξέρουνπως μερικοί από τους πιο γενναίους οπλαρχηγούς και καπεταναίους μας ήταν Αρβανίτες που δεν μιλούσαν καν τα ελληνικά. Κι όταν ο Μαυροκορδάτος έβγαλε λόγο στα πληρώματα του Ελληνικού στόλου χρειάστηκε μεταφραστή γιατί δεν κατάλαβαν λέξη (το γράφει ο Παπαρρηγόπουλος).

Θα έχουμε ωριμάσει ως έθνος, όταν τα σχολικά μας βιβλία συμπεριλάβουν αυτές (και άλλες) δύσκολες αλήθειες. Όταν θα πάψουν να αποσιωπούν ή να μυθολογούν. Έτσι θα πραγματώσουμε το Σολωμικό ρήμα, που ταυτίζει το αληθές με το εθνικό.

ένα άρθρο των πρωταγωνιστών

Ανώνυμος είπε...


ΥΓ ΤΟ ΠΡΟΓΟΎΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΥ απο το protagon και έχει τον τίτλο:

Πότε θα διδαχθούν τα παιδιά την αλήθεια για το 21;

Ανώνυμος είπε...



Μίλτο,

...και με τους ελληναράδες τι γίνεται;

Ανώνυμος είπε...



ΑΝΕΜΙΖΟΥΝ ΜΕΡΟΝΥΧΤΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ....
ΔΙΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΈΡΕΙΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ...

Ανώνυμος είπε...



Μάλλον είναι ατυχής η τελευταία σου φράση ,
τελευταίε Ανώνυμε.

Το ορθόν είναι:
ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΠΩΣ ΓΙΝΕΣΑΙ ΈΛΛΗΝΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

Συνωστισμος στην εξεδρα της παρελασης σημερα.ΣΜΠΡΩΧΝΟΝΤΑΝ....

Ανώνυμος είπε...



Τιμή και δόξα
στους αναμορφωτές του Δήμου..

Ανώνυμος είπε...


ΚΙ ΑΛΛΟΣ ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΗΣ, ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ Ν.ΔΗΜΟΥ

Ο Ρήγας και ο Μέσι...

Στη σημειολογία μας υπάρχουν δυο λέξεις που τις μπερδεύουμε. Τα πρότυπα και τα είδωλα. Δεν είναι το ίδιο. Τα πρότυπα είναι...
πρόσωπα που δείχνουν πράξεις, που μεταφέρουν αξίες, που ελέγχονται στη δραστηριότητα τους. Τα είδωλα είναι «μαγικά», σχεδόν μεταφυσικά προσωπεία, ανεξέλεγκτα και αυταρχικά. Τα πρότυπα συνδέονται με τις συνειδήσεις μας και μας διδάσκουν. Τα είδωλα χτυπούν απευθείας στο υποσυνείδητο και μας υποτάσσουν. Το ίδιο πρόσωπο μπορεί να είναι πρότυπο και είδωλο μαζί. Ο Μέσι, για αυτόν που παίζει ποδόσφαιρο μπορεί να είναι πρότυπο, και για αυτόν που είναι απλά οπαδός, είδωλο. Τεράστια η διαφορά. Ο ένας δίνει αγώνα να απελευθερώσει δυνάμεις να του μοιάσει και ο άλλος απλά παραδίνεται στην «αυταρχική» γοητεία του.

Μέρες που είναι, δεν κάνει να θίγουμε ήρωες και είδωλα αλλά τέλος πάντων, ας με συγχωρήσουν οι «εορτάζοντες» επαναστάσεις και ξεσηκωμούς. Ο καθένας έχει τις δικές του εικόνες από την 25η Μαρτίου κι εγώ τη δικιά μου. Γιατί όσα χρόνια κι αν πέρασαν από το σχολείο, εγώ μια παράσταση έχω στο νου μου, την αίθουσα που η μεγαλύτερη αφίσα ήταν του Ρήγα Φεραίου. Ίσως γιατί, ενώ ο ίδιος στη συμπεριφορά να έμοιαζα με τους άλλους πιο άγριους ήρωες, ήθελα μια φιγούρα πιο ήσυχη, πιο «ιντελεκτουάλ» να με ηρεμεί.

Είναι ο Ρήγας είδωλο; Βέβαια είναι. Αφού έγινε κι αυτός αφίσα τι άλλο μπορεί να είναι; Έχει κι εκείνο το ωραίο ποίημα, τον Θούριο, χιλιοτραγουδισμένο διακόσια χρόνια τώρα. Όσες γενιές κι αν έφυγαν, η απόλυτα στατική μορφή του μεταφέρεται από αίθουσα σε αίθουσα και κρατάει γερά τα βάθρα της «εθνικής συνείδησης»…

Περνούν οι δεκαετίες, τα χρόνια. Οι κοινωνίες αλλάζουν, τα μυαλά των ανθρώπων άλλα πλέον σκέπτονται, άλλα ζητούν οι ψυχές τους κι ο Ρήγας εκεί, στατικός και αναλλοίωτος, βαλσαμωμένος. Παραμένει είδωλο κι ακόμα να γίνει πρότυπο. Μόνο κάτι λίγοι, που μπήκαν στον κόπο να τον διαβάσουν, κατάλαβαν ότι δεν είναι αφίσα αλλά κώδικας και ιδέα. Τι να το κάνεις όμως; Πόση σημασία έχει να συζητάς για όλα αυτά σε συνέδρια ιστορίας ή πολιτικής επιστήμης, αλλά στα σχολεία να ανεβοκατεβάζεις σημαίες και τα παιδιά να τραγουδάνε μόνο τον «Θούριο» (από τα αγαπημένα σουξέ του μακαριστού Χριστοδούλου…).

Το κακό με μας είναι πως θέλουμε πολύ να μιλάμε και να τραγουδάμε για επαναστάσεις αλλά ποτέ δεν ξέρουμε πώς θα τις κάνουμε. Απ΄ τις πολλές γιορτές νομίζουμε πλέον ότι είναι σενάριο για ταινίες ή πρόγραμμα εθνικών επετείων. Αν είχαμε λίγη διάθεση για αλήθεια, θα ξέραμε ότι ο Ρήγας Φεραίος είναι σημαντικός για πολλά άλλα σπουδαία πράγματα. Ήταν ο πρώτος που ένιωσε τη ρεαλιστική ανάγκη για ένωση των βαλκανικών λαών, κάτω από την ελληνική παιδεία. Ήταν ο πρώτος που μίλησε για έναν πολιτισμό δικαίου, θεσμών, κανόνων και δημοκρατικών συνταγμάτων. Και ήταν αυτός που πέθανε για τις δημοκρατικές κοινότητες των Ελλήνων και των βαλκάνιων λαών. Όχι για την «ελληνοχριστιανική ιδεολογία» που τον «χρησιμοποιεί» σήμερα!

Ποια είναι η διαφορά από το σύμβολο και το χειραγωγούμενο είδωλο; Ότι η μνήμη θα πιάσει τόπο, αν έχει κάτι να διδάξει για σήμερα. Αν έχει να δώσει κάποια τροφή για πολιτική σκέψη στον σύγχρονο άνθρωπο που βασανίζεται σε μια κομματοκρατούμενη κοινωνία δημαγωγίας και λαϊκισμού. Αλλιώς είναι να μπερδεύεις στο μυαλό σου, από μικρός, φαντάσματα, είδωλα και δοξασίες κι αλλιώς είναι να βάζεις τα πράγματα σε μια τάξη και να βλέπεις κατάματα την πραγματικότητα. Υπάρχει δηλαδή σοβαρό ενδεχόμενο, αν μιλούσαμε περισσότερο στα σχολεία για τη σκέψη των ηρώων και όχι για τους πολέμους τους, να μην είχαμε σήμερα δεξιούς θρησκόληπτους, αριστερούς φαντασμένους, «επαίτες» ψεκασμένους και ένα σωρό άλλους, που ζουν με οράματα και σιχαίνονται πάντα τον διπλανό τους.

Μετά από τόσα χρόνια συνεχίζουμε να λέμε τα ίδια ψέματα και να μπερδεύουμε στις συνειδήσεις των νέων τον Ρήγα με τον Μέσι. Έχουμε ανάγκη από περισσότερη καθαρή σκέψη και πιο δυνατές πολιτικές συνειδήσεις. Δεν φτάνει να κουνάμε μόνο τα σημαιάκια. Μπουχτήσαμε από οπαδούς. Ας αποφασίσουμε κάποτε να φτιάξουμε πολίτες...

Ανδρέας Ζαμπούκας (Nonews)

Ανώνυμος είπε...


Μπράβο,

ό,τι το καλύτερο που έχω διαβάσει αυτές τις μέρες.
Τα διάβασα και τα ξαναδιάβασα και τα δύο άρθρα αυτής της σελίδας.
Και δεν ξέρω πόσες φορές θα τα ξαναδιαβάσω.

Ανώνυμος είπε...

Κουτοπόνηρες παραπλανητικές δημοσιεύσεις για να κάνουν ντόρο στο καταδικασμένο ρυάκι. Ούτε η γραμμή που αφήνει το κάτουρο στην κατηφόρα δεν είναι. Ούστ απο κει!

Ανώνυμος είπε...

ΤΑ ΡΑΒΑΣΑΚΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΜΕΝΑ - ΑΠΛΗΡΩΤΑ ΝΕΡΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ! ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΚΟΥΣΟΝ ΑΚΟΥΣΟΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΡΑΤΑΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΑΠΟ ΜΙΑ ΔΕΚΑΕΤΙΑ. ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ... ΚΙ ΑΜΑ ΞΑΝΑΒΓΕΙ Ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΦΥΡΑ ΜΟΥ!

Ανώνυμος είπε...


Ξαναδιάβασε τα,Θα σου κάνουν καλό..
Πικρές αλήθειες,θα τις χωνέψεις σιγά-σιγά,

Ανώνυμος είπε...


ΤΟΝ ΜΠΕΡΟΥΣΚΟΝΙ μας δεν μπορεί να τον ταρακαουνήσει κανένας..

Ανώνυμος είπε...


""Κουτοπόνηρες παραπλανητικές δημοσιεύσεις""

Τα μάτια σου δεκατέσσερα να μη σε παραπλανήσουν οι εχθροί του έθνους.
Κουκιά σε ταϊζουν,κουκιά μαρτυράς.

Ανώνυμος είπε...



Χαρμόσυνο Χαμπέρι...

Σύμφωνα με ανεπιβεβαιότητες πληροφορίες οι δημότες που δεν έχουν στη κατοχή τους τις αποδείξεις ύδρευσης δεν έχουν λόγους να ανησυχούν...διότι ο νυν δήμαρχος προτίθεται να καλύψει όλη την δαπάνη ιδίοις εξόδοις...
Εκλογές έρχονται,
Επί του παρόντος προέχουν τα μαζικά κεράσματα στις καφετέριες και στα καφενεία.... και όταν ντερλικώσουν όλοι και ανεξαιρέτως οι θαμώνες με το νερό της φωτιάς θα αρχίσει αμέσως μετά η πληρωμή των χαμένων αποδείξεων..
Και το πιο σπουδαίο:
Όσοι δεν έχουν πληρώσει καν το νερό δεν έχουν και αυτοί κανένα λόγο να ανησυχούν διότι πέραν του ότι δεν θα πληρώσουν ούτε ένα ευρώ, θα πάρουν και ένα μικρό επίδομα ανταμοιβής επειδή είχαν προνοητικότητα να μη βάλουν καν το προσωπικό του Δήμου σε μπελάδες έκδοσης ή πλαστογράφησης των αποδείξεων. Η τέτοια απασχόληση θα σήμαινε σπατάλη χρόνου.

Ανώνυμος είπε...

ΤΑ "ΝΕΡΑ" ΠΑΛΙΑ ΕΓΡΑΦΑΝ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΑΠΟΔΕΙΞΗ:

α)ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΟΦΕΙΛΗ

β) Ε Ξ Ω Φ Λ Η Θ Η...

ΤΩΡΑ ΤΟΥΣ ΠΟΝΑΕΙ Ο Κ@ΛΟΣ ΝΑ ΤΑ ΓΡΑΨΟΥΝ?

filoiko είπε...

Για λίγο ψυχραιμία με τα νερά...

Σε τέτοια θέματα τι ώραίο να λες και να γράφεις κρυμμένος πίσω από μια οθόνη ανωνυμοελεύθερα.

Δεν κατάλαβε εν τω μεταξύ ο παντοδύναμος και νομίζει πως δεν έχουμε νερό και συνέχεια από το πρωί βρέχει.



filoiko είπε...

Πεθανε σημερα ο Λακης Παππας Πρεβεζανος τραγουδιστης Νεο κυμα

Ανώνυμος είπε...



Λύσσαξαν σήμερα οι Τράγκας και Χατζηνικολάου με το άρθρο του ΝΊΚΟΥ ΔΗΜΟΥ για την αλήθεια και το 21...
Ξελαρρυγγίστηκαν για τέσσερις ολόκληρες ώρες.
"Διαβάστε την ιστορία του Καργάκου¨για να μάθετε την αληθινή ελληνική ιστορία" ωρύονταν ο Νικολάκης...
Πρόκειται για την ιστορία που διέθετε ή διέθετε ακόμα κάθε Κυριακή με την εφημερίδα του ο κυρ Νίκος..
Πρόκειται για τον γνωστό Καργάκο που δεν είχε βρει τίποτε μεμπτό στην επτάχρονη χούντα...
Τι περισσότερο έχει γράψει ο Ν.Δ
από ότι έχουν γράψει ο Κ.Καστοριάδης και Π.Κονδύλης για τα περίφημα ελληνοχριστιανικά ιδεώδη. τα οποία έχουν αποκοιμίσει γενιες επί γενιών Ελλήνων;

Ανώνυμος είπε...



Αν συχαίνονται την ανωνυμία ας απαντήσουν επώνυμα και δημοσίως οι αρμόδιοι του Δήμου και προπαντός ο Δήμαρχος ο ίδιος...για τα ΝΕΡΑ.
Μη μας γράψεις και συ, αγαπητό ΦΙΛΟΙΚΟ, ότι δεν έφταιγε σε τίποτε ο κυρ δήμαρχος αλλά οι παρακάτω από αυτόν υπεύθυνοι που έπρεπε να ελέγχουν τον αρμόδιο υπάλληλο...
Μη μας θυμίζεις την Εύα που της έφταιγε ο καταραμένος ο όφις!
Εξ άλλου, που να βρει χρόνο για τέτοιους ελέγχους ο δήμαρχος, όταν είναι αφοσιωμένος ψυχή και σώματι σε άλλες πιο ενδιαφέρουσες ενασχολήσεις με τις πασίγνωστες και τόσο θαυμάσιες επιδόσεις.

Ανώνυμος είπε...

Τελικά σύντροφοι θα προχωρήσουμε με τον μήτσιο;ή θα κάνουμε την έκπληξη να πάμε με τους νέους εμείς οι πάντα νέοι;;
Αγνωστοι αι Βουλαι του Κυριου

Ανώνυμος είπε...



Όταν ανακατεύεις τις "Βουλές του Κυρίου" στα δημοτικά δεν σε βλέπω και τόσο πρόθυμο να κάνεις την έκπληξη.
Φαίνεται ότι είσαι πιστός και καθηλωμένος στις ιερές ημών παραδόσεις...
Δόλωμα λοιπόν το "σύντροφοι", δεν ΤΣΙΜΠΆΜΕ λοιπόν εν Χριστώ αδελφέ.

Ανώνυμος είπε...



"Υπάρχει δηλαδή σοβαρό ενδεχόμενο, αν μιλούσαμε περισσότερο στα σχολεία για τη σκέψη των ηρώων και όχι για τους πολέμους τους, να μην είχαμε σήμερα δεξιούς θρησκόληπτους, αριστερούς φαντασμένους, «επαίτες» ψεκασμένους και ένα σωρό άλλους, που ζουν με οράματα και σιχαίνονται πάντα τον διπλανό τους."
Από το παραπάνω θαυμάσιο άρθρο του Ν.Ζαμπόύκα (Νοnews)

Ανώνυμος είπε...



O Gewrgos ή Γεωργάκης έχει εξαφανιστεί τελείως από το προσκήνιο
Λες να περιμένει την δική μου απάντηση σχετικά με το ΚΟΥΤΣΕΚΙ;
Απολογούμαι για αυτό.Ήταν έξω από την θέληση μου διότι απουσίαζα αυτές τις μέρες.

Ανώνυμος είπε...


Με το νερό τι γίνεται , ρε παιδιά;

Όλοι στο Κατή,και οι συνεπείς και οι
μπαταξήδες;

Αληθεύουν οι φήμες που λένε ότι ο Μήτσος πίεσε αφόρητα τον αρμόδιο υπάλληλο να μη στείλει τις οφειλές στην εφορεία για να εξεταστεί το όλο πρόβλημα μετά τις προσεχείς εκλογές;
Από την παρούσα δημοτική αρχή δεν περιμένουνε καμία απάντηση διότι προσπαθεί με νύχια και με δόντια να πνίξει το όλο πρόβλημα...
Από το άλλοτε κραταιό και τώρα εξαϋλωθέν ΠΑΣΟΚ δεν περιμένουμε κάτι.
Τα άλλα κόμματα της τιμημένης Αριστεράς που βρίσκονται;
Η αντιπολίτευση του Δήμου,η μείζων και ελάσσων που κοιμάται;
Οι ταγοί των τοπικών Μέσων ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ αλλά και οι περίφημοι επιτόπιοι bloggers γιατί έχουν καταπιεί την γλώσσα τους;

Γιώργο Ζυγούρη, εάν συνεχίσεις να παραμένεις βουβός θα θεωρηθείς συνένοχός..

Και εσύ Κώστα Βογιατζή, που βρίσκεσαι;

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο με εσας θα πάει μπροστά ο τόπος.Φορέστε και μάσκα ανωνυμίας και βγείτε στην πλατεία βόλτα.Με εσάς τους ΣΩΤΗΤΗΡΕΣ.ΜΠΡΑΒΟ!!!!

Ανώνυμος είπε...

Με τόσα σενάρια και φαντασία γύρω απο το δήμαρχο μη το αφήσετε το ταλέντο να πάει χαμένο!!! Γράψτε βιβλία.... κατά τα άλλα θα γίνει εδε και έχει επέμβει ο εισαγγελέας τι πιο απλό? Αν είχε γίνει στον Δήμο Θεσσαλονίκης θα έφταιγε ο Μπουτάρης? Μήπως ήταν αφορμή να αναστηθούν κάποιοι?

Ανώνυμος είπε...

Σε αργία τέθηκε από τα καθήκοντα του όπως αναμένονταν άλλωστε, ο Κώστας Διαμαντής δήμαρχος του Δ. Μακεδνών για υπόθεση υπεξαίρεσης 1 εκατομμυρίου ευρώ όπου κατηγορείται υπάλληλος του δήμου-ταμίας ότι υπεξαίρεσε εν αγνοία του δημάρχου. Ο γαλάζιος δήμαρχος Μακεδνών Κ. Διαμαντής λίγο πριν την εκλογική αναμέτρηση ανέμενε αυτή την εξέλιξη.

Την όλη υπόθεση » κυνήγησε » εντονότατα ο πρώην δήμαρχος Μακεδνών Κώστας Πετσάλνικος ( αδελφός του Φίλιππα) καταγγέλλοντας ακόμη και τον κ. Διαμαντή.

Θυμίζουμε πως ο φερόμενος δράστης-ταμίας είχε στείλει αρκετές επιστολές μέσα από τις οποίες αναλάμβανε αποκλειστικά την ευθύνη για την υπεξαίρεση ποσού που ξεπέρασε το 1 εκατομμύριο ευρώ, τονίζοντας πολλές φορές πως έχει πλαστογραφήσει ακόμη και την υπογραφή του Δημάρχου.

Την απόφαση να τεθεί σε αργία ο κ. Διαμαντής έλαβε ο περιφερειάρχης Δ. Μακεδονίας.


πηγή: (διαβάστε περισσότερα) http://www.alphafm.gr/archives/8233

Ανώνυμος είπε...

Πλησιάζει η ώρα του ακροατηρίου για την πολύκροτη υπόθεση του οικονομικού σκανδάλου στο ταμείο του πρώην Δήμου Νεάπολης με το έλλειμμα να ανέρχεται σε περίπου 1.400.000 ευρώ, σύμφωνα με το ογκώδες πόρισμα των οικονομικών επιθεωρητών.
Το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Ανατολικής Κρήτης παραπέμπει στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων έξι πρόσωπα, τα οποία αντιμετωπίζουν βαριές κατηγορίες.
Ως «κεντρικό πρόσωπο» της σκανδαλώδους υπόθεσης κατηγορείται η επί χρόνια ειδική ταμίας του πρώην Δήμου Νεάπολης, η οποία είχε την «διαχείριση» των χρημάτων. Τον περασμένο Σεπτέμβριο κρίθηκε προσωρινά κρατούμενη και οδηγήθηκε στις φυλακές Νεάπολης. Μέχρι και σήμερα παραμένει έγκλειστη ενώ τις ημέρες αυτές συζητείται η αίτηση που έχει υποβάλλει για την αποφυλάκιση της με περιοριστικούς όρους.
Η πρώην ειδική ταμίας αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της υπεξαίρεσης χρηματικού ποσού από το Δήμο, χρησιμοποιώντας ιδιαίτερα τεχνάσματα, και της απιστίας, για την περίοδο από το 1999 μέχρι και το 2011.
Στο εδώλιο παραπέμπεται επίσης ο πρώην δήμαρχος Νεάπολης και μετέπειτα αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου, Νίκος Καστρινάκης, ο οποίος κατηγορείται για άμεση συνέργεια στην υπεξαίρεση και στην απιστία της ταμίας, για απιστία και παράβαση καθήκοντος. Στον πρώην δήμαρχο, είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι, απαγόρευση εξόδου από την χώρα και χρηματική εγγύηση, ύψους 30.000 ευρώ.
Ακόμα παραπέμπονται: ο τότε προϊστάμενος του τμήματος Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Νεάπολης, η τότε πρόεδρος του παιδικού σταθμού, ο τότε αντιπρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης Ανάπτυξης και Πολιτισμού καθώς και ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΑΠΗ.
Άγνωστη η «διαδρομή» των χρημάτων
Παρά τις έρευνες που έχουν διεξαχθεί, μέχρι και σήμερα δεν έχουν δοθεί απαντήσεις σε σχέση με την «διαδρομή» των χρημάτων, τα οποία έκαναν «φτερά» από τα ταμεία του πρώην Δήμου Νεάπολης.
Η ταμίας στην απολογία της είχε αναλάβει την ευθύνη για υπεξαίρεση ποσού 237.000 ευρώ. Ισχυρίστηκε ότι αναγκάστηκε να βάλει «χέρι» στο ταμείο, εκβιαζόμενη από κύκλωμα τοκογλύφων καθώς για να σπουδάσει τον γιο της στην Ιταλία, πήρε δάνειο 50.000 ευρώ από τοκογλύφους.
Αρνήθηκε ότι υπεξαίρεσε όλο το ποσό που καταλογίζεται, υποστηρίζοντας ότι θα πρέπει να «αναζητηθούν και αλλού ευθύνες» για τον τρόπο λειτουργίας των οικονομικών υπηρεσιών του πρώην Δήμου. Πολλές φορές στην απολογία της χρησιμοποίησε την λέξη «μπάχαλο», ενώ υποστήριξε ότι συχνά γίνονταν καταβολές χρημάτων χωρίς να έχουν εγκριθεί τα αντίστοιχα εντάλματα πληρωμής.
Από την πλευρά του, ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης, υποστήριξε κατά την απολογία του ότι ήταν πεπεισμένος ότι ο δήμος όχι μόνο δεν χρωστούσε αλλά είχε και πλεόνασμα.
Μάλιστα αναφέρθηκε στο ποσό του 1.706.000 ευρώ που ήταν σε προθεσμιακό λογαριασμό και παραδόθηκε στον Καλλικρατικό δήμο του Αγίου Νικολάου.
Υποστήριξε ακόμα ότι στον πρώην Δήμο λειτουργούσε οργανωμένη ταμειακή υπηρεσία, λογιστήριο, διπλογραφικό σύστημα ενώ υπήρχαν και οι εκθέσεις του ορκωτού λογιστή, ο οποίος βεβαίωνε ότι όλα βαίνουν καλώς.
Τόνισε ότι ουδέποτε τού αναφέρθηκε από τον οποιονδήποτε ότι υπάρχει το παραμικρό πρόβλημα στη διαχείριση των οικονομικών ή στην πληρωμή των ενταλμάτων.

Ανώνυμος είπε...



ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΩΤΗΡΕΣ ΒΓΑΛΕ ΠΡΩΤΑ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΜΑΣΚΑ

ΜΑΣΚΑ και ΜΑΣΑ ...ΤΑΥΤΟΣΗΜΑ ΠΛΕΟΝ.

Ανώνυμος είπε...

ΕΓΩ ΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ ΘΑ ΤΗΝ ΑΦΗΣΩ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ.

ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ...

Ανώνυμος είπε...



Γιατί αυτή η ξαφνική ακινησία;

Μου είναι αδιανόητο να φανταστώ ότι επενέβησαν και εδώ ΑΟΡΑΤΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ.

Εάν συμβαίνει κάτι τέτοιο,άντε να μαζέψουμε τα μπογαλάκια μας και κατ ευθείαν στη Ζούγλα με τον Ταρζάν!

Ανώνυμος είπε...


Μεταξύ των άλλων :

"Αν είχε γίνει στον Δήμο Θεσσαλονίκης θα έφταιγε ο Μπουτάρης? Μήπως ήταν αφορμή να αναστηθούν κάποιοι?"....
27 Μαρτίου 2014 - 11:09 π.μ.

Τι ωραία, τι καλά ! Αφού δεν θα φταίει ο ΜΠΟΥΤΆΡΗΣ σίγουρα φταίει ο Ψωμιάδης...
Τι θέλετε και φωνάζετε αφού θα γίνει ΕΔΕ;
Τι είναι αυτά που τσαμπουνάτε αφού έχει αναλάβει την υπόθεση ο εισαγγελέας;
Τσιμουδιά λοιπόν.Να γίνουν πρώτα οι εκλογές και έως ότου βγει το πόρισμα του εισαγγελέα , ποιος ζει και ποιος πεθαίνει!

Σίγουρα από κάποιο γραφείο του Δημαρχείου ο γραφιάς αυτών των τόσο καθυσηχαστικών ειδήσεων...
εκτός και αν είναι ο γνωστός ανταποκριτής.

Δεν διαφέρουν βασικά από εκείνη την συμβουλή του Δήμαρχου προς τον αρμόδιο υπάλληλο να μη στείλει τις οφειλές στην εφορία...

Η συνυπευθυνότητα είναι προφανής.

Ανώνυμος είπε...


ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΗΝ ΚΆΝΕΙΣ ΚΕΛΕΜΠΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΦΟΡΑΣ ΜΕΡΟΝΥΧΤΑ...
ΘΑ ΑΡΚΟΥΔΟΦΈΝΕΣΑΙ ΛΙΓΑΚΙ
ΑΛΛΑ ΘΑ ΣΟΥ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΠΡΙΜΑ....

Ανώνυμος είπε...


YΓ Για τον τιμημένο σημαιοφόρο το προηγούμενο σχόλιο.

Ανώνυμος είπε...

Σας γνωστοποιώ το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ του υποψήφιου Δήμαρχου Ν.ΚΑΛΑΝΤΖΉ σχετικά με τα όργια του ΝΕΡΟΎ ....
Θέλω να πιστεύω ότι θα τύχει της ανάλογης κριτικής από τους Δημότες διότι δεν αρκούν μόνο οι απλές καταγγελίες χρειάζονται και οι κατεπείγουσες ενέργειες.Αν δεν γνωρίζει που βρίκεται το γραφείο του εισαγγελέα να του πούμε που ακριβώς ΕΊΝΑΙ.

27/03/2014
Δελτίο Τύπου 27/03/2014


Διάχυτο προβληματισμό και μεγάλη ανησυχία προκαλεί στους πολίτες του Δήμου Ζηρού το θέμα των λογαριασμών ύδρευσης (οικιακών και κτηνοτροφικών). Σε πολλούς συνδημότες μας έχουν σταλεί λογαριασμοί που αφορούν ληξιπρόθεσμες οφειλές παρελθόντων ετών (από το 2008 και μετά), όπου εμφανίζονται ως οφειλέτες τη στιγμή που δεν είναι, αλλά δε διαθέτουν πια τις έγκυρες αποδείξεις.

Αγανακτισμένοι συμπολίτες μας βρίσκονται έξω από το Δημαρχείο, στην προσπαθειά τους να βγάλουν μια άκρη στο γενικό μπάχαλο που επικρατεί. Τα ειδοποιητήρια που τους έχουν αποσταλεί προμηνύουν ότι ο Δήμος πρόκειται να προβεί χωρίς άλλη ειδοποίηση σε εφαρμογή του νόμου που προβλέπει δέσμευση φορολογικής ενημερότητας.

Αλήθεια με ποιό δικαίωμα απαιτούμε από συμπολίτες μας, οι οποίοι εν μέσω αυτής της πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης ήταν συνεπείς στις υποχρεώσεις τους απέναντι στο Δήμο, να αποδείξουν τα προφανή;

Σε ποιά άλλη υπηρεσία αποστέλλονται βεβαιωμένες οφειλές μετά από 5 χρόνια και πως μπορεί ο καθένας μας να αποδείξει ότι δεν οφείλει; Είναι ποτέ δυνατό για όλες τις δοσοληψίες με τις αρμόδιες οικονομικές υπηρεσίες να κρατάμε αρχείο για την πληρωμή οποιονδήποτε τελών;

Ποιά διαδικασία θα ακολουθηθεί και πως θα αποδείξουν οι συμπολίτες μας τη μη οφειλή τους αν δεν έχουν κρατήσει τις αποδείξεις;

Η Δημοτική αρχή γνώριζε εδώ και μήνες τη δυσλειτουργία της ταμειακής υπηρεσίας και παρόλα αυτά δε μερίμνησε ώστε να αποκαταστήσει την ομαλή λειτουργία της.

Ζητούμε πλήρη διερεύνηση και ενημέρωση για τα αίτια που μας έφεραν σε αυτή την θέση, καθώς και τον τρόπο μέσα από τον οποίο θα βγούμε από το αδιέξοδο.

Επιβάλλεται καταρχήν να ομαλοποιηθεί αυτή η κατάσταση αλλά και να τακτοποιηθεί και οποιαδήποτε άλλη εκκρεμότητα που τυχόν προκύψει ώστε να μην βαρύνει στο μέλλον τα Δημοτικά Τέλη και λοιπές παροχές εκ μέρους του Δήμου.

Καλούμε τη δημοτική αρχή να ενημερώσει δημόσια και υπεύθυνα την κοινή γνώμη για το πραγματικό μέγεθος του προβλήματος και να βρει λύση για τους δημότες μας που ταλαιπωρούνται άδικα.



ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Υποψήφιος Δήμαρχος Ζηρού

Ανώνυμος είπε...

Ευκαιρία τωρα με τη δυνατή βροχή που ρίχνει σήμερα.

Βγάλτε εξω κουβάδες,λεκάνες να μαζέψετε νερό.

Ο Δήμαρχος θα κόψει σ ολους τα νερά αφού είναι απλήρωτα.





Ανώνυμος είπε...

Οι άλλοι δύο υποψήφιοι δήμαρχοι Γιάννος και Γείτονας απλώς καταγράφουν τα γεγονότα;
Δεν τους αφορά το πρόβλημα;
Γιατί η τέτοια αδιαφορία;
Θα κάθονται με τα χέρια σταυρωμένα;

Εάν πραγματικά ενδιαφέρονται για τον ΔΉΜΟ εμπρός λοιπόν:
Καλαντζής ,Γιάννος,Γείτονας , οι τρεις μαζί,
σήμερα κιόλας, κατ ευθείαν στον εισαγγελέα..

Ανώνυμος είπε...

Κατά τα άλλα όσοι δεν είχαν πληρώσει τα νερά τους ποτέ,ο κόσμος το έχει τούμπανο και εμείς κρυφό καμάρι, βρήκαν τη κατάλληλη ευκαιρία μήπως και συνεχίζουν να τη βγάζουν τζάμπα

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΟΝΟΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΩΤΩΝ 20 ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ


ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ

«ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ» ΔΗΜΟΥ ΖΗΡΟΥ

(ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ : ΝΙΚΟΣ ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ)





ΒΕΡΓΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΑΛΕΞΙΟΥ Ιδιωτικός Υπάλληλος




ΓΑΛΙΟΥ ΜΑΡΙΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Συνταξιούχος Συνεταιριστ. Υπάλληλος




ΓΕΩΡΓΑΝΟΥ ΕΛΕΝΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ Μεταλλειολόγος Μηχανικός, Μηχανικός Μεταλλουργός του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.




ΓΙΑΝΝΟΥΛΑΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ Ελ. Επαγγελματίας




ΓΚΑΡΤΖΙΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ Κτηνίατρος




ΔΑΡΔΑΜΑΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ Ελ. Επαγγελματίας




ΚΑΡΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (ΤΖΙΜΗΣ) ΤΟΥ ΦΩΤΙΟΥ Ιδιωτικός Υπάλληλος



ΚΑΡΑΠΑΝΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Επιχειρηματίας



ΚΑΤΡΑΧΟΥΡΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ Αστυνομικός




ΛΑΙΝΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ Εκπαιδευτικός



ΜΑΝΙΚΑΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ Ιδιωτικός Υπάλληλος



ΜΠΑΚΑΡΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΤΟΥ ΦΙΛΙΠΠΟΥ Κτηνοτρόφος



ΝΤΑΛΑΓΙΑΝΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ Ελεύθερος επαγγελματίας



ΠΑΝΤΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ Εκπαιδευτικός




ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ Αξιωματικός Ε.Α.Σ.Ξ.



ΠΑΠΑΔΗΜΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ (ΝΤΙΝΟΣ) ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ (M.SC.) Γεωπόνος



ΠΟΤΣΙΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ Κτηνοτρόφος -Επιχειρηματίας



ΡΕΜΠΗΣ ΖΗΚΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ Επιχειρηματίας



ΥΦΑΝΤΗΣ ΘΕΟΦΑΝΗΣ ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ Πτηνοτρόφος



ΧΑΣΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑ Αξιωματικός Ε.Α. Πολεμικού Ναυτικού

Ανώνυμος είπε...


Μπόχα!

Κάτι μου θυμίζει η όλη υπόθεση.

Παπαγεωργόπουλο, Ψωμιάδη και όλα τα καλά παιδιά ...

Ανώνυμος είπε...

Τώρα όλοι το Δημαρχειο να κάνουμε αίτηση για τα νερά.

Ανώνυμος είπε...



Μπάχαλο στο δήμο Ζηρού
ΣΥΝΤΆΧΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ/ΤΗΝ ΗΧΩ
ΠΈΜΠΤΗ, 27 ΜΆΡΤΙΟΣ 2014 17:29
Τους ζητούν να ξαναπληρώσουν λογαριασμούς ύδρευσης!
Χάθηκαν τα στοιχεία ή έγινε κάτι άλλο; Ότι και να έγινε οι δημότες στο Δήμο Ζηρού, είναι ανάστατοι αφού η Δημοτική Αρχή τους ζητά να ξαναπληρώσουν λογαριασμούς ύδρευσης που πλήρωσαν. Μάλιστα σύμφωνα με δημότες του Δήμου που πήραν τηλέφωνο στην ΗΧΩ, ο Δήμος έστειλε τα χρέη στην εφορία!
Όπως μας είπαν, οι πληρωμές γίνονταν με αποδείξεις, που δεν περνούσαν στο μηχανογραφικό σύστημα, ούτε οι αποδείξεις είχαν πάνω ένδειξη εάν είχε εξοφληθεί ο προηγούμενος λογαριασμός. Έτσι ένα μεγάλος αριθμός καταναλωτών βρίσκονται να χρωστάνε στο Δήμο τέλη που τα έχουν πληρώσει.

Μάλιστα όσοι εξ αυτών έχουν κρατήσει τις αποδείξεις από τα προηγούμενα χρόνια και μπορούν να αποδείξουν τις πληρωμές, οι υπηρεσίες του Δήμου Ζηρού προχωρούν σε διαγραφή των χρεών. Όσοι όμως δεν έχουν φυλάξει τις αποδείξεις, τραβάνε τα μαλλιά τους, επειδή δεν βρίσκουν άκρη παρότι έχουν πληρώσει τις υποχρεώσεις τους.

Ανώνυμος είπε...

ΧΑΟΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΓΚΙΣΕ ΝΕΡΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΟΡΟΦΟ.

ΟΥΡΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.

ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΛΗΡΩΣΕ4Ι ΠΟΤΕ ΝΕΡΑ

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΠΙΟ ΑΠΛΟ
ΣΥΓΚΑΛΕΣΤΕ ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ.

Ανώνυμος είπε...


"Παρά τις έρευνες που έχουν διεξαχθεί, μέχρι και σήμερα δεν έχουν δοθεί απαντήσεις σε σχέση με την «διαδρομή» των χρημάτων, τα οποία έκαναν «φτερά» από τα ταμεία του πρώην Δήμου Νεάπολης".

27 Μαρτίου 2014 - 11:53 π.μ.

Παρά τις έρευνες που έχουν γίνει δεν μπορούν να βρουν άκρη...Και έπειτα σου γράφει ο άλλος ότι θα γίνει ΕΔΕ και η αλήθεια θα αποκαλυφθεί!
Δεν είμαστε στα καλά μας.
Όταν ο επιθεωρητής δημόσιας διοίκησης έχει διαλαλήσει κατά κόρο ότι η τοπική αυτοδιοίκηση βρωμάει πατόκορφα διότι είναι ο πιο διαπλεκόμενος φορέας,τι περιμένατε ότι κάνει η δική μας;
Θα εκτρέφει αγγελούδια;
Κάντε λίγο υπομονή,γιατί θα δείτε και θα ακούσετε πάρα πολλά. Η υπόθεση δεν θα μείνει εδώ. Θα πάρει μεγάλες διαστάσεις.
Τώρα προσπαθούν να τα φορτώσουν όλα στον υπάλληλο για να βγουν οι πραγματικοί υπεύθυνοι λάδι...
Κάτι παρόμοιο προσπάθησε να κάνει και ο φτερωτός γιατρός της Θεσσαλονίκης....
Τώρα την έχει αράξει για τα καλά στις φυλακές των ΔΙΑΒΑΤΏΝ...
ΔΙΑΒΑΤΕ κόσμε...

Ανώνυμος είπε...


Είναι πολύ πετυχημένο το σχόλιο σου.
Ας θυμηθούν κάποιοι τον Παντοδύναμο δήμαρχο Θεσσαλονίκης. Δεν περπατούσε ο άνδρας στη γη,
πετούσε στα σύννεφα
και... τώρα στης φυλακής τα σίδερα!

Πως αλλάζουν οι καιροί!

Ανώνυμος είπε...



Μάθαμε σήμερα ότι κάποιοι προσπαθούν να ενοχοποιήσουν την διοικητική ιεραρχία του Δήμου για να βγει λάδι ο... ανευθυνοΫπεύθυνος Δήμαρχος..

Ανώνυμος είπε...


Μάλλον θέλουν να τα φορτώσουν στον κύριο Διευθυντή...
Σίγουρα θα έχουμε... εξελίξεις,

Ανώνυμος είπε...

Στην εξέδρα λοιπόν την μπάλα;

Και ο εντεταλμένος Σύμβουλος επί όλων των οικονομικών του Δήμου τι αρμοδιότητες έχει;

Δεν φαντάζομαι να έχει προσληφθεί από τον Δήμαρχο και τους περί αυτόν ΤΙΜΗΣ ΕΝΕΚΕΝ...

Ανώνυμος είπε...

Μην αγχώνεστε! Θα τα βρει όλα η Δικαιοσύνη. Αλλά μου φαίνεται πιο πιθανό να εμπλακούν αυτοί που είναι η δουλειά τους να ελέγχουν, παρά αυτοί που βρέθηκαν σε μία θέση για λιγότερο ή περισσότερο και οι περισσότεροι από αυτούς μπορεί να είναι αμόρφωτοι,αγρότες, κτηνοτρόφοι κ.λπ. Πάντως, οι Νόμοι υπάρχουν και η Δικαιοσύνη δεν μασάει ούτε από δημάρχους ούτε από διευθυντάδες.

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΛΑ ΠΡΑΜΑΤΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ,

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕς ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΘΕ ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ;

ΔΙΟΡΙΣΤΕ ΥΔΡΑΥΛΙΚΟΥΣ ΛΟΓΙΣΤΕΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΤΟΥ.

ΤΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΑΝΑΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΜΕ;

ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΑ ΖΗΜΙΩΣΑΝ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΤΟΥς ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΖΗΡΟΥ,

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

Μην αφαιρείς σχόλια που τσούζουν,
κύριε διαχειριστή του ΦΙΛΟΙΚΟ.
Είσαι το ΜΟΝΟ βήμα από το οποίο μπορούν να ενημερώνονται οι συμπολίτες μας.

Ναι το ΜΟΝΑΔΙΚΟ.
Κάποιοι κάνουν την πάπια παρότι ευαγγελίζονται την πλήρη και γνήσια ενημέρωση του λαού.
Άλλοι, νίπτουν τα χέρια τους και περιμένουν την δικαιοσύνη στην οποία μέχρι στιγμής δεν πρέπει να έχει καταφύγει κανείς...
Ούτε οι ΤΡΕΙΣ υποψήφιοι ΔΉΜΑΡΧΟΙ ,
Ούτε οι δύο επικεφαλής της μικρής και μεγάλης αντιπολίτευσης κάνουν τίποτε.

Ανώνυμος είπε...

Εσύ που μιλάς για τον εισαγγελέα ,γιατί πηγαίνεις ο ίδιος;;;;Αλλά βέβαια μάγκες μόνο απο τον Ιντερνετ και ανώνυμα!
Η σημαία κυματίζει ακόμα....
Θα την κρατήσω λίγο ακομα.......

Ανώνυμος είπε...

"Είσαι το ΜΟΝΟ βήμα από το οποίο μπορούν να ενημερώνονται οι συμπολίτες μας"

Δεν είναι ενημέρωση να βγαίνει κάποιος, και με την κουκούλα της ανωνυμίας, να προσβάλλει ανθρώπους και να τους συκοφαντεί. Κάτι που είδαμε τις προηγούμενες ημέρες.

Ανώνυμος είπε...

Μη διστάζεις. Γράψε και για τους Φιλιππιαδιώτες δημοσιογράφους που έχουν καταπιεί την γλώσσα τους.
Μόνο κάποιος αχνός αντίλαλος από την
Άρτα ΑΝΑΦΈΡΕΤΑΙ στον χαμό που προκαλούν οι διαμαρτυρόμενοι στα γκισέ της οικονομικής υπηρεσίας του Δήμου....
Γιατί;
Τι συμβαίνει;

Ανώνυμος είπε...

Επειδή φιλε μου:

Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ Κ@ΛΟΣ,
ΑΝ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΕΙΣ ΝΑ ΤΟΝ ΜΑΜΗΣΕΙΣ
ΘΑ ΣΕ ΘΕΣΕΙ!
Ο νοών, νοείτω...

Το αφήνω στην κριση του διαχειριστή.

filoiko είπε...

Υψηλός επισκέπτης σήμερα Σάββατο στη Φιλιππιάδα.
Ο πρέσβη; των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα Ντέηβιντ Πιρς περνόντας από την πόλη μας σταμάτησε στην οδό Τσαντούκλα να φωτογραφίσει τις φωλιές με τους πελαργούς.Στη γειτονιά των πελαργών όπως λέμε για κείνη την περιοχή.
Συνέχισε οδικώς προς Αγιο Γεώργιο στις πηγές όπου θα γευμάτιζε.

Ανώνυμος είπε...

Δεν τα λες όλα filoiko.

Γιατί αποκρύβεις τους λοιπούς υψηλούς επισκέπτες που ήταν μαζί με τον πρέσβη;
Τον δήμαρχος μας δηλαδή και κάτι συμβούλους που στέκονταν δίπλα του σαν στιλιάρια;

Ανώνυμος είπε...

"Δεν είναι ενημέρωση να βγαίνει κάποιος, και με την κουκούλα της ανωνυμίας, να προσβάλλει ανθρώπους και να τους συκοφαντεί. Κάτι που είδαμε τις προηγούμενες ημέρες".

29 Μαρτίου 2014 - 12:48 μ.μ.

Βγάλε την κουκούλα σου για να διαπιστώσουμε το καθαρότατο μέτωπο σου.
Όσο για τις συκοφαντίες μη λες χοντρές κουβέντες.
Το χωριό που φαίνεται κολαούζο δεν θέλει. Εξάλλου ο κόσμος το έχει τούμπανο και εσύ κρυφό καμάρι..
Κατανοείς τι εννοώ. Εγώ πάντως κατανοώ ποιος βρίσκεται πίσω από την τόσο μισητή μάσκα...
Αργά ή γρήγορα τα ΝΕΡΑ θα γίνουν πραγματικό ποτάμι που θα πάρουν αρκετούς στο διάβα τους.

Ανώνυμος είπε...

Δε διαφωνώ με την ανωνυμία δυστυχώς ειναι πολύ μικρός ο τόπος μας άλλος μπορεί να ειναι υπάλληλος στον τάδε σύμβουλο ο άλλος να ειναι επαγγελματίας και να περιμένει να ζήσει από όλους κλπ κλπ αυτοί μετά κριτική δε δέχονται γιατί νομίζουν οτι τα κάνουν ολα τέλεια και έτσι ας τα ακούνε έστω και ανώνυμα.Τα υβριστηκα σχολια καλα ειναι να μην υπάρχουν αλλα επειδή δεν υπάρχουν και πολλά μέσα ενημέρωσης στη περιοχή πρέπει να ακούγονται ολα

Ανώνυμος είπε...


Αγνοείστε την χρηστοήθεια των κηρύκων της κατάργησης της ανωνυμίας...
Τα έργα και οι ημέρες τους στα υπόγεια και τις κατακόμβες της συναλλαγής και της λαμογιάς επιτελούνται.
Και βεβαίως !! ο κόσμος το έχει τούμπανο .

Ανώνυμος είπε...

Παρασκευή, 28 Μαρτίου 2014
Από το Tromaktiko η ανταπόκριση:

Δήμος Ζηρού: Έχουν πληρώσει τους λογαριασμούς, όμως τους ζητούν να... ξαναπληρώσουν



Το μπελά τους έχουν βρεί οι κάτοικοι του Δήμου Ζηρού , αφού ναι μεν έχουν πληρώσει τους λογαριασμούς του νερού αλλά... φαίνεται ότι τους χρωστούν και ο Δήμος τους ζητά να τους ξαναπληρώσουν! Η ιστορία θυμίζει το μπάχαλο που είχε δημιουργηθεί πριν απο λίγο καιρό στο χωριό Βουργαρέλι Αρτας, όταν οι ιδιοκτήτες οχημάτων είχαν πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας αλλά απο λάθος στο σύστημα των υπολογιστών φαινόταν ότι δεν ήταν συνεπείς και καλούνταν να τα ξαναπληρώσουν με πρόστιμο.
Οι κάτοικοι του Δήμου Ζηρού πλήρωσαν το λογαριασμό του νερού παίρνοντας μία απόδειξη χωρίς να αναγράφει εαν έχουν ξοφλήσει και τους προηγούμενους λογαριασμούς και χωρίς οι αποδείξεις αυτές να είναι καταχωρημένες στο μηχογραφικό σύστημα. Ετσι τυχεροί είναι όσοι έχουν κρατήσει αποδείξεις προηγούμενων ετών και μπορούν να βγάλουν κάποια άκρη... Οσο για τους υπόλοιπους τα πράγματα είναι μπερδεμένα και τα ... υδάτινα "χρέη" τους έχουν περάσει στην Εφορία
epirus-tv-news.blogspot.gr
Αναρτήθηκε στις 8:11:00 π.μ.

Ανώνυμος είπε...

Από το
ΛΟΓΙΑ και ΣΚΕΨΕΙΣ
Αφορμές για σκέψεις


Τα τελευταία χρόνια που καταθέτω τις απόψεις, τις ανησυχίες τον προβληματισμό και την αγωνία μου μέσα από τούτο το βήμα, είχα την βεβαιότητα πως κάποια στιγμή πολύ σύντομα η κατάσταση θα άλλαζε, από μας για μας.

Πέρασαν χρόνοι δέκα που λέει και το άσμα και ακόμα ελπίζω αλλά όχι πια σε συλλογικό επίπεδο.
Ελπίζω στις μεμονωμένες αντιδράσεις, στο ξεχείλισμα της οργής σε προσωπικό επίπεδο, στην οργισμένη αντίδραση του γονιού, που πεινάει το παιδί του, του ανασφάλιστου, που κλείνει ραντεβού με το θάνατο, του απελπισμένου που η τράπεζα και η κυβέρνηση τον πετάνε έξω από το σπίτι του.

Δεν θα ασχοληθώ καθόλου με το αεροσκάφος που χάθηκε και τα σενάρια γύρω από αυτό, με την Κριμαία και την κατάσταση εκεί, ούτε καν με την τρόικα και τους εκβιασμούς.
Δεν θα ρωτήσω γιατί είναι παράνομη η λαϊκή ετυμηγορία στην Κριμαία ή πως έγινε νόμιμη η Τουρκική εισβολή στην Κύπρο.

Έτσι και αλλιώς είναι ερωτήματα χωρίς απάντηση, θα ήθελα όμως όσοι ρίχνετε μια ματιά στα κείμενα μου, να μου απαντήσετε τι γίνετε στις γειτονιές σας.

•Υπάρχουν παιδιά πεινασμένα; Ο δήμος τι κάνει;
•Υπάρχουν ανασφάλιστοι με ανάγκη φαρμάκων και περίθαλψης; Ο δήμος τι κάνει;
•Πόσα μικρά μαγαζιά έκλεισαν γιατί προτιμούσαμε το παράνομο Μall;
•Οι άνεργοι στο δήμο σας πόσοι είναι; Επιβιώνουν;
•Υπάρχουν συσσίτια στην περιοχή σας;
•Πόσα σπίτια δεν έχουν ρεύμα;
•Πόσα παιδιά πάγωσαν από το κρύο αυτό το χειμώνα;
•Υπάρχουν άστεγοι στη γειτονιά σας; Ο δήμος τι κάνει;
•Αυτοκτόνησε κάποιος φίλος, γνωστός, γείτονας, γιατί δεν άντεχε άλλο;
•Μήπως ζήτε αυτήν την αγωνία ήδη;
•Ντρέπεστε, φοβάστε, ή μήπως θυμώνετε;
Εγώ θυμώνω, οργίζομαι- για λίγο παραδόθηκα, για λίγο όμως- τώρα είμαι πάλι όρθια να αντιμετωπίσω τους διώκτες μου, από όπου και αν προέρχονται, δεξιά, ΠΑΣΟΚ, ελιά, ποτάμι, χρυσαυγή και το κακό συναπάντημα.

Η δύναμη τους είμαστε εμείς, όπως και το χρήμα του εργοδότη μας.
Όσα καράβια, φάμπρικες, τυπογραφία, μεγαλοκαταστήματα και αν έχουν, χωρίς εμάς

Ανώνυμος είπε...

Λέτε να γίνει το θαύμα;

Κυκλοφόρησε η φήμη ότι ο κατενθουσιασμένος από τους πελαργούς και τις πηγές του Αη΄Γιώργη Αμερικάνος πρεσβευτής υποσχέθηκε στο δήμαρχο ότι είναι αποφασισμένος να καλύψει:
1.όλα τα ελλείμματα του ΝΕΡΟΎ
2.Τα αρκούντως υψηλά χρέη
διαχείρισης των σκουπιδιών
3. Κάτι εκκρεμότητες περί
βοσκοτόπων ....
Και το σπουδαιότερο:
Πρότεινε την άμεση αδελφοποίηση του Δήμου της Νέας Υόρκης με τον Δήμο Ζηρού...
Τα τρία πρώτα έγιναν αμέσως αποδεκτά από τον δήμαρχο.
Κράτησε όμως επιφύλαξη για την αδελφοποίηση διότι πρέπει να εξασφαλίσει πρώτα την ομόφωνη γνώμη της αντιπολίτευσης αφού γνωρίζει πολύ καλά τον έντονο αντιαμερικανισμό των Ζυγούρη- Βογιατζή...

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΤΕ ΝΑ ΑΛΛΆΞΕΙΣ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΑΝΤΟΥ.

ΣΠΙΤΙ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΓΑΖΙ ΣΤΟΥ ΦΙΛΟΥ ΤΟ ΒΡΑΔΥ

ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΡΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΤΑΔΙΩΚΟΥΝ.ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ

ΕΓΩ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΤΙΠΟΤΑ

ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΕΠΑΝΑΛΘΟΥΜΕ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ

filoiko είπε...

Γεμάτη ήλιο η σημερινή Κυριακή.

Αρκετός κόσμος στη πλατεια και στα γύρω καφε.

Πολλόι συζητάνε για την στάση της πομπής του ξένου πρέσβη που πέρασε χθες από την Φιλιππιάδα και μας φωτογράφισε.

Κάπου έμαθε για την πόλη των πελαργών

σταμάτησε

και τράβηξε φωτογραφία τις φωλιές.

Και τον περιμέναν οι τοπικές αρχές
που έχουν... γράμμένους χρόνια τους πελαργούς.

οι Α π α ί δ ε υ τ ο ι

Είναι δυνατόν να σταματάει ο Αμερικανός πρέσβης -κάποιος που ρθε από την άκρη του κόσμου-να τραβάει φωτογραφία

και για σκεφτειτε
αν ειναι δυνατον

δεν εγινε άλλα λέμε

Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ ΝΑ ΤΡΑΒΑΕΙ ΤΟΝ ΠΡΕΣΒΗ ΠΟΥ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΕΙ ΤΟΥς ΠΕΛΑΡΓΟΥΣ...

Σουρεάλ σκηνικό για ταινία.

Ανώνυμος είπε...

Επειδή κάποια πράγματα τα θεωρείται τυχαία, δεν πέρναγε ο πρέσβης και είπε να βγάλω μια φωτογραφία και τον πέτυχαν τυχαία δήμαρχος και του λέει άντε πάμε και για φαγητό....
άσχετο τη προηγούμενη βδομάδα ήταν και ο πρέσβης από το Αζερμπαϊτζάν στη φιλιππιαδα με

Ανώνυμος είπε...

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΒΑΡΕΘΗΚΕ ΤΟΥΣ ΠΕΛΑΡΓΟΥΣ..
ΤΟΝ ΠΡΕΣΒΗ ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΟΝ ΞΑΝΑΔΕΙ;
ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΑΚΑΤΑΜΑΧΗΤΟ ΟΠΛΟ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΓΩΝΑ...

Ανώνυμος είπε...

ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ Η ΓΕΙΤΟΝΙΣΑ.

filoiko είπε...

Δεν είχε τίποτα ιδιαιτερο η σημερινή Κυριακή εκτός από την νίκη του Εθνικού εκτός έδρας στην Πρέβεζα με την τοπική ομάδα.

Νικήσαμε 0-2 και πλέον δεν φοβόμαστε για υποβιβασχμό.

Αρκετοί Φιλιππιαδιώτες πήγαν στον αγώνα στην Πρέβεζα για να βρεθούν δίπλα στην ομάδα και μεταξύ αυτών και ο Θωμάς Τζουβέλης.

Πάει κι αυτή η Κυριακή

Στη βδομάδα που πέρασε πέθανε ο Λάκης Παππάς.Ο Λάκης Παππάς το καλοκαίρι του 1978 τραγούδησε στην Φιλιππιάδα στο χάνι όπως λέγαμε τότε.Είχα την τιμή σε εκείνη την συναυλία να παίξω και γω δυο τραγούδια με την κιθάρα πριν την εμφανισή του.

Τελειώνει και ο Μάρτης αύριο.

Καλή βδομάδα.

Ανώνυμος είπε...

Γιατί καλή γειτόνισσα,
καθόλου δεν συγκινείσαι;

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΩ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΝΑ ΤΗΣ ΤΟ ΠΩ.

Ανώνυμος είπε...

Άκουσον, Άκουσον,
καθότι δεν είναι απόρρητο.

Περιφερόμενος από χωρίο σε χωρίο λόγω των επικείμενων αυτοδιοικητικών εκλογών ο ΕΠΙΤΕΛΑΡΧΗΣ του Μήτσου, ως έχων το γενικό πρόσταγμα για κάθε πρόβλημα εντός και εκτός Δημαρχείου,
διακηρύσσει μετά μεγίστης αυτοπεποιθήσεως και στο διαπασόν:
Δεν θα ΚΑΤΕΒΑΖΑ τον αδελφό μου για τρίτη τετραετία εάν δεν ήμουν σίγουρος ότι θα ΚΕΡΔΙΣΩ τις εκλογές...
Δεν υπολογίζω με τίποτε τα νιάνιαρα του Καλαντζή...

ΥΓ1 Έχει απόλυτο δίκαιο ο Άνδρας. Αν είναι δυνατόν να συγκριθούν οι προσωπικότητες που κατεβάζει για σύμβουλους με τα νιάνιαρα του αντίπαλου !

ΥΓ2.Ο επιτελάρχης θα κερδίσει τις εκλογές και όχι ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ;

ΥΓ3. Διαδίδεται ευρέως ότι οι εκβιασμοί, ιδίως επαγγελματικοί, δεν έχουν όρια...

ΥΓ4..Ευτυχώς που έχουν καταργηθεί
τα πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων γιατί θα ξαναζούσαμε τις μετεμφυλιοπολεμικές καταστάσεις...

Μπανανία !!!

Ανώνυμος είπε...

Η Εφημερίδα ΠΡΕΒΕΖΑ του Σαββάτου

Πρωτοσέλιδο:
"Τους ζητούν να ξαναπληρώσουν το νερό"!

Η εφημερίδα ΦΩΝΉ του Αγρότη της Παρασκευής΅:
"Μπάχαλο με τους λογαριασμούς του νερού".


ΥΓ Αχός βαρύς ακούγεται...

filoiko είπε...

Με όλο τον σεβασμό στο προηγούμενο σχόλιο ωρα 9 και 20 και άσχετα αν συμφωνώ η οχι θέλω να πω τούτο για άλλη μια φορά:

Αφ ενός μεν δεν έχω την δυνατότητα να διαχειριστώ αντικειμενικά ενα διαλογο σχετικό με τις δημοτικές
εκλογές για μια σειρα λόγους

και αφετερου δν θέλω να ξεφύγω από ένα πλαισιο επιλογων που εδω και 5 χρόνια ακολουθεί το filoiko.

Πάντως ευχαριστώ όλους αυτούς που κατα καιρούς γράφουν σχόλια