ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ:απευθείας σύνδεση με φωλιά πελαργών.

Όποιος δεν συμμετέχει δεν είναι πολίτης είναι ΙΔΙΩΤΗΣ (από ανώνυμο σχόλιο 12/6/2014)

Το θέμα είναι γενικότερο. Το βασικό πρόβλημα που αναδεικνύεται είναι ότι η νέα Δημοτική Αρχή δεν έχει εμπειρία στην διαχείριση των Δημοτικών πραγμάτων.

Είναι αυτό πρόβλημα;

Οι εκλογές έχουν ήδη απαντήσει στο ερώτημα, σε ότι αφορά στην εκτίμηση του κόσμου. Στην χειρότερη για τους αντιπάλους τους εκδοχή η απάντηση ήταν: 

"Προτιμούμε να πάρουμε το ρίσκο ελπίζοντας ότι Θα τα καταφέρουν, παρά να επιμείνουμε στην υπάρχουσα Δημοτική πλειοψηφία".

Αυτή είναι και η πεμπτουσία της Δημοκρατίας. Η ΕΠΙΛΟΓΗ μεταξύ ΔΙΑΤΙΘΕΜΕΝΩΝ επιλογών.

Το γεγονός αυτό δεν απαλλάσσει μέλη της νέας Δημοτικής αρχής από την ευθύνη της μέχρι τώρα ΜΗ συμμετοχής στα κοινά.

Στο χέρι τους να αποδείξουν ότι είναι ακριβώς η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ τους στους λόγους για τους οποίους δεν συμμετείχαν, εμφανώς τουλάχιστον, μέχρι τώρα, που τους οδήγησε στην ΑΠΟΦΑΣΗ να καταθέσουν την δική τους πρόταση.

Όσο πιο γρήγορα λάβουν πρωτοβουλίες τόσο πιο δυνατές θα είναι οι αποδείξεις για την ορθότητα της επιλογής της πλειοψηφίας των πολιτών.

Για τους γκρινιάρηδες που απέχουν ή/και πυροβολούν απ' την απέξω ισχύει, χωρίς παρέκκλιση.

"Όποιος δεν συμμετέχει δεν είναι πολίτης είναι ΙΔΙΩΤΗΣ".

Τουλάχιστον αποφάσισαν να μην συνεχίσουν να ιδιωτεύουν.

70 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ..ΟΜΩΣ ΤΟ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙΣ ΝΑ ΣΥΜΕΤΕΧΕΙΣ ΣΤΑ ΚΟΙΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ....ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΑΡΕΛΙΑ ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΤΑ ΑΠΟΚΑΛΕΣΑΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΜΑΣ ΕΒΑΛΑΝ ΤΑ ΓΥΑΛΙΑ...ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΕΙΧΑΝ ΕΝΑΝ ΣΤΟΧΟ ΦΤΙΑΞΑΝ ΕΝΑ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΑ ΘΕΛΑΝΕ ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΑΝ ΤΙΣ ΣΕΙΡΗΝΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ ΕΝΑΝ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΠΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΗΣ 24 ΜΑΗ ΦΑΙΝΟΤΑΝ ΑΝΙΚΗΤΟΣ..ΟΠΟΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΣ ΤΑ ΚΡΙΝΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΠΟΛΥ ΑΥΣΤΗΡΑ..ΛΙΓΟ ΥΠΟΜΟΝΗ...

Ανώνυμος είπε...

ποιος το εγραψε κε διαχειριστα?

Ανώνυμος είπε...

Ποιοι εναι παιδαρελια;Μην τρελλαθουμε κι όλας!

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ 'οποιος δεν συμμετεχει δεν ειναι πολιτης ειναι ΙΔΙΩΤΗΣ!!!!!Για να δουμε τι θα δουμε,γιατι πολυ κατηγορησαν πολλοι απο αυτους............

Ανώνυμος είπε...

Αυτά τα παιδαρέλια είναι σχεδόν μεσόκοποι επιστήμονες που τελείωσαν και ένα πανεπιστήμιο και διαπρέπουν και σαν επιστήμονες και σαν επαγγελματίες και σαν οικογενειάρχες. Έχουν το χρόνο να προετοιμαστούν για να δώσουν τις απαραίτητες εξετάσεις στο πρώτο Δ.Σ. που θα γίνει με τη νέα δημοτική αρχή... Από τις λίγες περιπτώσεις που δεν ισχύει το "πας γηραιότερος, σοφότερος"... Αει σιχτίρ...

Ανώνυμος είπε...

Τι το θες το αι σιχτιρ 3 η ωρα τα ξημερώματα; Τι στο καλό προσθέτει αυτό στην άποψή σου; Μην μου πεις ότι βοηθάει στην προετοιμασία για το πρώτο ΔΣ. Ποιοι άραγε έχουν λόγους να "προετοιμασθούν" σε αυτό το κλίμα; Ή μήπως δεν το σκέφτηκες αυτό;

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και 13 σημερα.Ενα παληκαρι ολιγον ενχρωμον εχει γαζωσει την πολη μας από ακρη ως ακρη φωνάζοντας και πουλοντας τι άλλο...μα φυσικα ΣΚΟΡΔΑ.Αυτο είναι επιχειρηματικο μυαλο κυριοι,που σφαζεστε τωρα δυο ημερες ποιος και αν το κανει καλα.Παρασκευη και 13 είναι σκορδα πουλλα.Απο αυριο εχει ο Θεος.Μπανανες,καρεκλες,κλπ.Ξυπνατεεε αυτά είναι μυαλαααα.Καλημερα και...ΦΤΟΥ ΣΚΟΡΔΑ.

Ανώνυμος είπε...

προς 08:31
Η ώρα σε πείραξε? Εμ τι να κάνουμε, άργησε να τελειώσει το ματς και μας έπιασαν ξημερώματα μέχρι να επιστρέψουμε σπίτι.
Το άει σιχτίρ πηγαίνει σε όλες αυτές τις "τεκμηριωμένες" απόψεις περί παιδαρελίων και δηλώνει αγανάκτηση (δες σχετικό λήμα σε λεξικό) και να συμπληρώσω με την παροιμία "ακόμα δεν τον είδαμε, Γιάννο τον βαφτίσαμε".
κλίμα? ποιό κλίμα? τι εννοείς δεν σε καταλαβαίνω. Το κλίμα για μένα και η προετοιμασία σαφώς και αναφέρεται σε υποδειγματική συνεδρίαση του Δ.Σ.
Ερώτηση: καλά εγώ γύρισα αργά απο τον αγώνα και με παρατήρησες, εσύ πρωί πρωί με την τσίμπλα στο μάτι σερφάρεις και απαντάς?
Δεν θα συνεχίσω την κουβέντα γιατί καταντάει τρολάρισμα...

Ανώνυμος είπε...

Απο τα επίσημα αποτελέσματα:



1. ΓΙΟΛΔΑΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

2. ΒΕΡΓΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

3.ΓΙΟΛΔΑΣΗΣ ΣΤΡΑΤΗΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

4. ΑΝΥΦΑΝΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ

5. ΙΑΤΡΟΥ ΠΑΠΠΑΙΩΑΝΝΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑ

ΥΓ.

Γιολδάσης, Βέργος,Γιολδάσης, Ανυφαντής !!!!

Ανώγι τιμημένο !!!

Τέσσερις Ανωγειάτες και μία γυναίκα !!!

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΜΗ ΒΡΕΘΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΤΙ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ.
ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΝ ΒΡΙΣΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ΜΕ ΥΠΟΝΟΟΥΜΕΝΑ ΑΠΑΝΤΑΜΕ.
ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕΣ
ΚΑΙ ΤΟ ΕΒΑΛΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ.

ΑΥΤΑ ΧΩΡΙΑΝΟΙ ΧΩΡΙΣ ΑΕΙ ΣΙΧΤΙΡ.

Ανώνυμος είπε...

ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ...

1.Χασίδης Χρήστος του Σάββα

2. Γκάρτζιος Χρήστος του Βασιλείου

3.Παπαβασιλείου Βασίλειος του Ευαγγέλου

4. Κατραχούρας Κωνσταντίνος του Στέφανου

5. Ρίζος Αχιλλεύς του Γεωργίου

6.Καραπάνου Αναστασία του Δημητρίου

7 Κάλλης Θεόδωρος του Βασιλείου

8.Γιολδάσης Απόστολος του Ευστρατίου

9 Ζάβαλης Βασίλειος του Χρήστου

10 Γεωργάνου Ελένη του Νικολάου


ΥΓ ...Γκάρτζιος, Γιολδάσης :

Εξ ΑΝΩΓΕΊΟΥ ΟΡΜΟΜΕΝΟΙ
Αποσυμφόρηση !!!

Ανώνυμος είπε...

Για πεστε μου τώρα ποιοί ειναι παιδαρελια ηλικιακά το διευκρινίζω.Γιατι υπαρχει και η άλλη ανάγνωση που δεν θα περιποιεί αξία στον συνδυασμό και δεν θέλω να την αναφέρω για να μη θεωρηθεί κακόβουλο το σχόλιο.

Ανώνυμος είπε...

Διανύουμε τη δεύτερη δεκαετία του 21ου αιώνα με τραυματισμένο τον κοινωνικό ιστό και την οικονομία μας συρρικνωμένη. Οι δήμοι καλούνται να επωμιστούν μεγαλύτερο βάρος από ό,τι ενδεχομένως μπορούν, ενώ η οικονομική δυσπραγία κάνει το έργο να μοιάζει τιτάνιο. Όμως τα μέσα τα δημιουργεί αυτός που έχει όραμα, στόχους και ανθρώπους που πιστεύουν ότι τίποτε δεν είναι προκαθορισμένο. Μέσα από τις σημερινές δυσκολίες, όλοι ανακαλύπτουμε και πάλι τη σημασία της χρηστής διοίκησης, της ευθύνης και της λογοδοσίας στον τόπο μας. Ως πολίτες, διεκδικούμε περισσότερα και θέλουμε πλέον να ελέγχουμε αυτούς που εμπιστευόμαστε με την ψήφο μας. Χρειαζόμαστε ευκαιρίες να προχωράμε ενωμένοι και όχι αφορμές για διαιρέσεις και πολιτικές αντιπαραθέσεις που εξυπηρετούν όσους δεν έχουν νέες ιδέες και πρόγραμμα.
Ελπιζω ότι όλοι όσοι εκλέχτηκαν και θα ειναι δημοτικοί σύμβουλοι την προσεχή πενταετία να επιτελέσουν το καθήκον τους είτε είναι στην συμπολίτευση είτε στην αντιπολίτευση.
Υ.Γ Οι Φιλιππιαδιώτες δημοτικοί σύμβουλοι αμφοτέρων των παρατάξεων παρακαλούνται να λειτουργήσουν ενωμένοι για το καλό της πόλης μας.Δυστυχώς είναι μειοψηφία...

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΘΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙ ΤΙΣ ΕΔΡΕΣ.ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΑΚΟΜΗ.

Ανώνυμος είπε...

O ΓΙΑΝΝΟΣ Κ Ο ΓΕΙΤΟΝΑΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΙΣ ΕΔΡΕΣ?

Ανώνυμος είπε...

Mπραβο στο σχολιο του 6.12!!!!!Δυστυχως ειναι μειοψηφια οι φιλιππιαδιωτες δημοτικοι συμβουλοι αλλα ας ειναι αρκετοι για το καλο αυτης της πολης!!!

filoiko είπε...

Η δικαίωση αργεί αλλά έρχεται κάποτε..ΟΣΟ ΘΥΜΆΜΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΏ ΜΟΥΝΤΙΑΛ η Ολλανδία έφτανε τελικό
αλλά δεν κατόρθωνε να νικήσει.Από την δεκαετία του 70 επί Κρόιφ και μετά, πάντα ήμουν με τους Ολλανδούς.

Σαρωτική νίκη απόψε,αλλά θα ήθελα
απεναντί τους να μην ηταν οι Ισπανοί,
αλλά οι Ιταλοί του κατενάτσιο και του σκόπιμα σκληρού ποδοσφαίρου.

Το 1-4 τοδα στην πλατεία και αρκετοί πανηγυρίζαν στα γκολ

Τελικό 1-5 Ισπανία-Ολλανδία.

Δεν καταλαβαίνουν Χριστό δυοτρία μαγαζία στην πλατεία.Ενώ όλοι παρακολουθούσαν μουντιάλ αυτοί από νωρίς βάλαν τα νταμπαντούμπα στα ηχεία.Δύσκολα ακουγες ποδόσφαιρο.

Καλά τόσο δύσκολο είναι να καταλάβουν-αυτοί οι δυοτρείς- ότι αλλάξαμε δημοτική αρχή και πλέον δεν θα περνάει αυτό που είχαν συνηθίσει εδώ και χρόνια...

Καλό βράδυ


Ανώνυμος είπε...

Η εμμονή στην συζήτηση για την ώρα και η τάχα μου μη κατανόηση των σημαινόντων οδηγούν αβίαστα στο συμπέρασμα ότι επιλέγεις να ψάχνεις "αφορμές για διαθέσεις". Μια απλή συγγνώμη για το αι σιχτίρ θα ήταν αρκετή και επαρκής " ευκαιρία για στοιχειώδη συνεννόηση" (η ενότητα είναι πολύ βαριά έννοια).

Ανώνυμος είπε...

Συγνώμη ρε Μίλτο που κολλάει ο Δήμος με την ένταση της μουσικής? Υπάρχει αστυνομία απλά να κάνει τη δουλειά τής

filoiko είπε...

-Μου αρέσει που βλέπω παιδάκια στην πλατεία να ακουμπουν το κεφάλι στον πλατανο και να μετράνε για κρυφτό.

--Δεν μου αρέσει που οι τόσες καρέκλες και τα κλειστά πεζοδρόμια-μαγαζιά δεν αφήνουν τα παιδιά να τρέξουν,να παίξουν.

-Η αυθαιρεσία είναι παντού
και στον ήχο τα βράδια φίλε μου.

Η ανοχή στα πριν επιτρέπει και τα μετά

filoiko είπε...

ΚΟΝΤΕΥΕΙ ΜΙΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ

ΧΙΛΗ-ΙΣΠΑΝΙΑ σε λίγο

ΠΟΛΛΟΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ
ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΟ ΜΑΤΣ,ΑΛΛΑ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΡΟΧΑΛΙΖΟΥΝ ΣΤΟ ΚΑΝΑΠΕ ΤΕΤΟΙΑ ΩΡΑ.

Θα τα παίξουμε με αυτό το Μουντιάλ!

Ανώνυμος είπε...

Ε!Αφου άλλαξε η δημοτική αρχή θα πρεπει και οι φρέσκοι δημοτικοί σύμβουλοι να εφαρμόσουν οτι έλεγαν προεκλογικά για τα τσαντίρια της πλατείας.Για να δούμε τί θα κάνουν.

Ανώνυμος είπε...

Αλλαξε η δημοτικη αρχη...ΠΟΤΕΕΕ!ΥΔΟΠΕΙΑΤΕ ρε παιδια δεν το καταλαβα!Ελειπα!Αχ αυτη ειναι η ζωη κυριε..Πετροχειλο μου.Ατιμη κοινωνια,αλλους τους ανεβαζεις στα Ταρταρα και αλλους τους κατεβαζεις.Ακου αλλαξε!Υδοπειατε λεω,υπαρχει κοσμακις που δεν το καταλαβε ακομα!

Ανώνυμος είπε...

Ειδήσεις εν συντομία:

1. Την προσάρτηση του Πολυστάφυλλου στον Δήμο Πρέβεζας διεκδικούν η τοπική κοινωνία και οι φορείς της περιοχής.

Ο Δημοτική Αρχή του Δήμου Ζηρού δεν έχει αντίρρηση.

2. Το νοσοκομείο της Πρέβεζας είναι ένα βήμα πριν την κατάρρευση, σύμφωνα με τον πρόεδρο των εργαζομένων.

3. Σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη για λογαριασμό της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδος από την εταιρία MARC Α.Ε. 9 με 9 στους 10 φούρνους σημειώνουν κάμψη εσόδων με την μέση μείωση ανα φούτνο να φτάνει στο 36,7% Η υποχώρηση αφορά κυρίως στα είδη ζαχαροπλαστικής και στα αρτοσκευάσματα.

4. Κατά 20% ψαλίδισαν οι οικογένειες τις δαπάνες τους στα super market τα τελευταία 2 χρόνια.

5.Από όπου περνά το Εθνικό Κτηματολόγιο το Δημόσιο κινδυνεύει να χάσει ακίνητη περιουσία επειδή οι κτηματικές υπηρεσίες είναι αδύνατον να φέρουν σε πέρας τα καθήκοντα ελέγχου που τους αναθέτει ο νόμος, σύμφωνα με πόρισμα των οικονομικών επιθεωρητών του Υπουργείου Οικονομικών.

6. 17 ΚΔΑΠ στην Ήπειρο κινδυνεύουν με λουκέτο λόγω υποχρηματοδότησης σύμφωνα με ανακοινώση του Πανελλήνιου Συλλόγου εργαζομένων ΚΔΑΠ μετά την συνάντηση τους με τον αρμόδιο υπουργό.

7. Τρείς χελώνες καρέτα-καρέτα εντοπίστηκαν νεκρές το τελευταίο διαστημα στην Δροσιά, και αρκετές ακόμη σε σημεία της παράκτιας ζώνης του Αμβρακικού και του Ιονίου.

8. Προς έγκριση της Β' φάσης του ΓΠΣ Φιλιππιάδας προχωρά η παρούσα Δημοτική Αρχή στην επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ του Δήμου Ζηρού.

9. Την Κυριακή 15/6/2014 συνεδριάζουν στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου και του Πολιτιστικού Κέντρου οι δύο μεγάλες παρατάξεις του Δήμου Ζηρού με θέματα την αποτίμηση των αποτελεσμάτων των τελευταίων δημοτικών εκλογών και τον προγραμματισμό των ενεργειών τους.

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΩΤΟΝ΄Ωραια η φωτο με το λουλουδι σημερα.Αχ και να βρεις ενα τροπο να το μυριζαμε κιολας!ΔΕΥΤΕΡΟΝ΄Η φωτο με τις πατατες,οπως μπαινουμε στα δεξια,νααα αυτες οι τεσσερις πεντε,ειναι ωραιες τηγανιτες με...αυγα!Για σκεψου το λιγο!Δε χρειαζεται κοπος τροπος χρειαζεται!

Ανώνυμος είπε...

Καλημερα!Μη ξεχναμε οτι εχει αναλαβει τον ΄΄πολιτισμο ΄΄Ηπειρώτης και ωσονουπω θα βλεπουμε πολλα πραγματα να ...αλλαζουν.

Ανώνυμος είπε...

Η εφημερίδα "η Πρέβεζα" έγραψε στο "Σημειωματάριό" της:

Ο Γιαννιώτης βουλευτής Κώστας Τασούλας ανέλαβε υπουργός Πολιτισμού. Μην του το πείτε (του πολιτισμού)

Να προσθέσουμε. Το ωραίο είναι ότι σύμφωνα με τον Σαμαρά αυτό έγινε ως βραβείο στην επιλογή του Καχριμάνη από τους Ηπειρώτες.

Ενός κακού μύρια έπονται.

Ανώνυμος είπε...

Ετσι ,φανταζομαι,στα πλαισια της επικειμενης πολιτιστικης αναβαθμισης της Ηπειρου, θα αλλαξουμε ολοι μας συνηθειες.Το καλοκαιρι δε θα το τρωμε ολο σε πανηγυρια ,σουβλακια .Θα αρχισουμε να παρακαλουθουμε αρχαιο θεατρο,θα ακουμε κλασσικη μουσικη,θα σταματαμε στα διαφορα παρκινγκ και δε θα φοραμε μασκες απο τη βρωμια.Θα υπαρχει συνεχης ελεχχος,ουτως ωστε να μην αφηνει ο καθενας τα σκουπιδια οπου ναναι.Γενικα θα αρχισουμε να σκεφτομαστε, οτι δεν ειμαστε μονοι μας και πρεπει να σεβομαστε το καθε τι!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

πρωτα πρωτα να γκρεμισουν οι συμβουλοι τα τσαντιρια κ τα καθισματα τους συμφωνα με τα τετραγωνικα μετρα που εχουν ,να πληρωσουν τα προστιματα κ τις υποχρεωσεις τους απεναντι στον δημο κ μετα να γκρεμισουν κ ολα τα αλλα.ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ.και αν δεν γινει αυτο υπαρχουν κ οι πολιτες με καταγγελιες προς την εισαγγελεα....ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ.....

filoiko είπε...

Ο Τάσούλας υπουργός πολιτισμού,ενώ αν δεν κάνω λάθος πριν ηταν στο άμυνας.

Θυμήθηκα το εξής:

Ξέρετε παλιά που οι γύφτοι παίζαν
στα πανηγύρια και τους έριχναν λεφτά,

μόλις τελειώναν

τους στείναν καρτέρι

τους δέρναν

και παίρναν πίσω τα λεφτά.

Δεν ξέρω μπορεί να φταίει και το τσίπουρο,μεσημέρι Σάββατο για τον συνειρμό.

Ανώνυμος είπε...

<<...Όσο πιο γρήγορα λάβουν πρωτοβουλίες τόσο πιο δυνατές θα είναι οι αποδείξεις για την ορθότητα της επιλογής της πλειοψηφίας των πολιτών...>>
Αλλά που;
..ΣΕ ΨΗΛΆ ΚΙ ΑΓΝΆΝΤΕΥΕ

Ανώνυμος είπε...

Πεστα ρε 1:19

Ανώνυμος είπε...

ΕΞΟΙΚΙΩΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΟΚΤΑΕΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΑΔΟΞΩΣ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΤΑΠΕΙΝΩΤΙΚΑ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΩΝ ...
ΧΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΥΠΟΜΟΝΉ ΣΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΈΧΕΙΣ ΟΥΤΕ
ΤΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΛΙΓΟ ΑΚΌΜΑ...

ΜΗΝ ΑΡΧΙΖΕΙΣ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΤΟ ΑΓΝΑΤΕΜΑ..

ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΛΙΓΑΚΙ..
ΓΙΑ 70 ΜΈΡΕΣ ΑΚΟΜΑ...ΘΑ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΣΟΥ.
ΜΕΓΑΛΗ Η ΧΑΡΗ ΤΟΥΣ !

Ανώνυμος είπε...

και θ'αγναντεψω και θα πραξω...

Ανώνυμος είπε...

Απο τις 70 μέρες και μετα θα γίνει το ΘΑΥΜΑ.Μη μας κανεις και γελάμε και δεν έχουμε διάθεση γιατι χάνουμε....στο ματς εννοώ.

Ανώνυμος είπε...

Ευτυχώς που δεν χα-χανίζεις σήμερα.

Ίσως απευθυνόταν να σένα εκείνο το:

"Γέλα....παλιάτσο , γέλα ".

Ότι ...ΣΟΥ ΠΡΕΠΕΙ.
Το γράμμα αποδίδει πλήρως το πνεύμα σου.

Ανώνυμος είπε...

Πώς να νικησουν μεσημεριατικα οι Ελληνες;

Ανώνυμος είπε...

μιλτο,
οι γυφτοι αφου την πατησαν μια-δυο φορες περναγαν να φυγουν απο τα πανηγυρια
την αλλη μερα ενας ενας
ή στο ασχετο ενας γυφτος σε ενα καρο κλπ
για να γλυτωσουν το παραδακι.

κι εχει μεινει:
ο νασιοκατερης μικρος
να τον μπατσαλιαζουν
να σκουζει κ να φωναζει
-ταχει ου πατέραζμ τα λιπτά...Τ.

Ανώνυμος είπε...

Να σε κοβ η νιλα!

Ανώνυμος είπε...

1.19 τι εννοεις? ποιος συμβουλος εχει τσαντηρι στην πλατεια?

Ανώνυμος είπε...

"Όποιος δεν συμμετέχει δεν είναι πολίτης είναι ΙΔΙΩΤΗΣ".

Να συμμετάσχει που και με ποιους όταν πορεύομαστε συνεχώς από τον προ αιώνων διαμορφωμένο μεσαιωνικό ομαδισμό αίματος και χωρικής εντοπιότητας (4 Ανωγειάτες και μια γυναίκα) στα παπαγαλίστικα τιτιβίσματα της βιαίως εισαχθείσης νεοτερικότητας όπου κυριαρχεί η μερικότητες και η αδιαφορία με τους αγχώδεις και καταθλιπτικούς τύπους;
Να τρέξει πίσω από την άλλη, την σύγχρονη διχαστική μορφή ΟΜΑΔΙΣΜΟΥ, την αποσυνθετική κράτους και κοινωνίας που προβάλει συνεχώς δικαιώματα χωρίς υποχρεώσεις, και διεκδικεί απολαβές χωρίς να προσφέρει , τις συντεχνίες του δημοσίου, στις οποίες για αρκετές δεκαετίες πολλοί από εμάς αφιερώναμε διθυραμβικούς ύμνους ;
Σε αυτό το πανελλαδικό τέλμα εκείνο που μας χρειάζεται είναι πρώτιστα ο συνδυασμός συναισθήσεως και αυτογνωσίας , συνειδήσεως και προοπτικής ,ο αυτογνωρισμός του ίδιου του εαυτού μας και η αποτίμηση και αποδοχή του βαθμού ΣΥΝΕΝΟΧΗΣ του καθενός μας στη δημιουργία και προπαντός στη ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ του τέλματος.

Αν αυτό το επιτυγχάναμε τότε θα είχαμε κάθε δικαίωμα να αναφωνήσουμε:
ΌΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΗΣ , ΕΙΝΑΙ ΥΠΗΚΟΟΣ !

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΣΟΧΗ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ.Θελω να ευχαριστησω δημοσια τη google steet view,που με της νεες φωτογραφιες[πλεον οχι χαρτες]που με αυτες βρηκα ενα..τσαπι που ειχα χασει,και το λουρακι απο τον ντανι το σκυλο μου που το ειχε κρυψει εδω και μηνες και χαρη σ'αυτους τα βρηκα!Θα τους παρακαλεσω τους αμεσως επομενους μηνες,αν μπορουν να..εισβαλουν και μεσα στο δωματιο μου,γιατι ψαχνω κατι κλειδια που εδω και κατι βδομαδες εχω φερει τ'ανασκελα τα παντα και δεν μπορω να τα βρω με τιποτα!Υ.Γ.Καλη η τεχνολογια δε λεω,αλλα νομιζω οτι μερικες φορες το παρα@@@@@ζουν!Ηθελα να'ξερα που θελουν να το φτασουν!Επομενο βημα θα'ναι απο κατω απ΄την κρεβατοκαμαρα!Η μηπως ηρθαν κιολας!ΛΕΕΣΣΣ!Ας αφησω το filoiko και να παω να..δω!ΛΕΕΕΣΣΣ!

Ανώνυμος είπε...

απλα τωρα μας πηρε η σειρα, στο εξωτερικο εχουν χρονια που το κανουν.Τ.

Ανώνυμος είπε...

Καλημερα συγχωριανοι, αυτη η γειτονισα θα με τρελανει.
Εβαψε το μαλλι και κανει κι ενα ντυσιμο -αλλο πραγμα!

Ανώνυμος είπε...

10:28 edit στο προηγουμενο μου ποστ

ο Eric Arthur Blair,

περισσοτερο γνωστος σαν George Orwell το 1948(!)
ειχε γραψει το προφητικο 1984
(big brother is watching you..)

καφεδακι, filoiko
κι οι james με το getting away with it all messed up
καλημερα!Τ.

Ανώνυμος είπε...

κυριε Τ.Εμ δεν το'ξερα ότι είναι χρονια στας Ευρωπας.Εγω εδώ ποιμην,γιδοβοσκος είμαι.Αν το'ξερα δεν θα'τρωγα τον τοπο...δαγκα να βρω το τσαπι!Συχωρα με!Εμ το λουρι που το βαζεις!

Ανώνυμος είπε...

Καπου διαβασα ότι την Εθνικη την πειραξε ο ηλιος,και τους εκαψε!Α ρε..φουρνοσκιωπο που λεει και η γιαγια μου που χρειαζετε!Παιζουν με τα εκατομυρια!Για τραβα οικοδομη να δουμε!

Ανώνυμος είπε...

Πόσο δήθεν είστε όλοι σας....

Ανώνυμος είπε...

ΕΣΥ ΡΕ ΤΙΤΑΝΟΜΕΓΙΣΤΟΤΕΡΑΣΤΙΕ
ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΔΗΘΕΝ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ??? Ο ΘΕΟΣ? ΝΑΙ-Ε?

Ανώνυμος είπε...

Τελικά ο νεός έπαιρνε έργα με απευθείας ανάθεση;ή λένε ψέμματα;
Οι κότες μου σταμάτησαν να γεννούν.

Ανώνυμος είπε...

Εσυ κι η Μοιραρακη φτιάχνετε τέτοιες ωραίες λέξεις...Πες κι αλλα.Γελαμε.

Ανώνυμος είπε...

Δεν υπάρχει κανένας Χριστιανός να για κράξει:

Μην είδε κανείς τους απερχόμενους άρχοντες του τόπου;
Προς τα που έχουν λιποτακτήσει προ
της ώρας;
Τους έχουν καταπιεί τα βάτα και τα αγριόχορτα που έχουν καταπνίξει τους δρόμους, τα σπίτια την πόλη ολόκληρη,τις πλατείες, τα χωριά;
Πού είναι ο δήμαρχος;
Τι κάνουν οι άφαντοι αντιδήμαρχοι;
Εξακολουθούν να εισπράττουν τους μισθούς τους;
Προσωπικό δεν έχει αυτός ο Δήμος, που κρύβεται;
Μια σπίθα φωτιάς αν ανάψει σε κάποιο σημείο του ορίζοντα θα γίνουν τα πάντα ολοκαύτωμα !

ΥΓ Ένα εξώδικο κάθε μέρα πρέπει να
τους στέλνεις , Ν.Καλαντζή ,για να τους υπενθυμίζεις τις ευθύνες τους.Μέχρι τον Σεπτέμβρη δεν θα μείνει τίποτε όρθιο!
Μέχρι

Ανώνυμος είπε...

Σκουπίδια παντού. .Οι δρόμοι γεματοι χόρτα και χωρίς φωτισμό. ..Και θέλατε αλλά 5 χρόνια εξουσία. Απλά είστε τραγικοί. ..

filoiko είπε...

Για το σχόλιο της 8¨54
και το:--Δεν υπάρχει κανένας Χριστιανός για να κράξει:--

Μια ερώτηση:

Οι νεοεκλεγέντες-Δήμαρχος και σύμβουλοι- σε τι Θεό πιστεύουν;

filoiko είπε...

<<...Όσο πιο γρήγορα λάβουν πρωτοβουλίες τόσο πιο δυνατές θα είναι οι αποδείξεις για την ορθότητα της επιλογής της πλειοψηφίας των πολιτών...>>

Ανώνυμος είπε...

Σε όποιον και σε όσους θεούς κι αν πιστεύουν δεν νομοποιούνται με τίποτε αν αρχίσουν τα κραξίματα πριν της ώρας τους. Είναι η ώρα της ευθύνης, της συλλογής πληροφοριών και περισυλλογής εν όψει των κραξιμάτων που αναπόφευκα θα πρέπει να υφίστανται όταν έλθει το πλήρωμα του χρόνου.
Το κράξιμο στο οποίο αναφερόμουν απευθυνόταν σε αυτούς που αυτοβούλως έχουν ταχθεί να διαφωτίζουν τον κόσμο΄.
Τις ανύπαρκτες κομματικές οργανώσεις και τους ΦΟΡΕΙΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ...

Η ΕΠΕΛΘΟΥΣΑ ΠΑΡΑΛΥΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΤΟΥΣ ΑΓΓΙΖΕΙ.

Ανώνυμος είπε...

με το μέλι στα σχολεια τι εγινε;;;

Ανώνυμος είπε...

Εδώ και μια ωρα η ρημαδα η πολη μας η μιση δεν εχει..νερο!Θ αφταιω εγω τωρα να παρω πετσετα και να παω να κανω μπανιο στου κάθε[ΑΑ ΚΑΛΑ]αρμοδιου!Το αφρολουτρο το βαζω εγω!Ειναι κανεις[καμια]διαθεσημος,δεν κανω φασαρια ουτε σκυβω για το σαπουνι!ΣΑ ΔΕ ΝΤΡΕΠΟΜΑΣΤΕ ΛΕΩ ΕΓΩ,ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΚΑΝΕΤΕ ΜΟΥΤΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΤΑΓΕΡ ΚΛΠ!

filoiko είπε...

Παρατήρησα απόψε στην πλατεία-οπως άλλωστε τα περισσότερα βράδια-από τις 1.000 πάνω κάτω καρέκλες είναι ζήτημα αν κάθονταν κόσμος στις 100 από αυτές.Περνάς δύσκολα ακόμη και στο κέντρο της,στην Ταγμ. Βελισσαρίου που και εκεί βάλαν καρέκλες,τραπέζια,τέντες.

Αλήθεια γιατί την λέμε ακόμη πλατεία;

Πόσες μέρες μείναι μέχρι 1 Σεπτεμβρη;

Ανώνυμος είπε...

απο οταν...

να μην πιω αλλο καλυτερα....

θα σας τα πω το πρωι...

Ανώνυμος είπε...

Αν και ψηφισα την μεγαλη ανατροπη στο δημο μας δεν εχω μεγαλες προσδοκιες δυστυχως ολοι θα φτιαχτούν πρωτα και το τελευταιο εξαμηνο θα μας θυμηθουν και παλι γιατι τη ενεργητικοτητα τους θα τη εδειχναν απο τωρα ιδωμεν!!!!!

Ανώνυμος είπε...

το πρωι κοντευει μεσημερι κι ακομα να φανει...

Ανώνυμος είπε...

Τωρα συσκεπτονται,βρισκονται στο σταδιο του προγραμματισμου,καταγραφουν τα τυχον προβληματα ,ουτως ωστε με την αναληψη των καθηκοντων να ειναι ετοιμοι για δραση

Ανώνυμος είπε...

Νίλα κακιά!

filoiko είπε...

Το filoiko πάντα πρωτοπόρο σας
ενημερώνει πως απόψε στις 10
θα δούμε ΒΡΑΖΙΛΙΑ-ΜΕΞΙΚΟ.
Καλό μεσημέρι.

Ανώνυμος είπε...

Οι συνεργάτες του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή, εγκαταστάθηκαν σε γραφείο του Δήμου Αρταίων…

Ανώνυμος είπε...

ΝΙΛΑ ΣΑΝ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΞΑΝΑΒΙΩΣΕΙ Ο ΤΌΠΟΣ...

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΔΗΜΟ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ .

ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΣΑ ΑΠΔΙΑ ΕΜΕΙΝΑΝ ΣΤ ΣΑΚΚΟ.

ΑΝ ΦΥΣΙΚΑ ΕΜΕΙΝΕ ΤΙΠΟΤΕ..

Ανώνυμος είπε...

ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΝΕΡΟ ΕΛΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΠΑΝΙΟ ΣΕ ΜΕΝΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΛΗΡΩΝΩ.ΕΣΥ???

Ανώνυμος είπε...

Κάθε τόπος κυβερνάται απο τους πολιτικούς που του αξίζουν ....Στην προκειμένη περιπτωση για τους δημότες της Φιλιππιάδας η μιζέρια,η γκρίνια,η αγνωμοσύνη και η ματαιοδοξια περισσεύει...Μακάρι η νέα Αρχή να υπάρξει ανιδιοτελής και να λειτουργησει με μακροπρόθεσμους στόχους και όχι με εφήμερα πυροτεχνήματα.... Καλη αρχή....Εύχομαι να γίνει η Φιλιππιάδα μια πόλη να ζεις.
Υ.Σ. Καλό είναι οποίος εχει γνώμη και ασκεί κριτική να δειξει θάρρος και να μην κρύβεται πίσω απο την ανωνυμια.
Ρ.Β.