ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ:απευθείας σύνδεση με φωλιά πελαργών.

Δράσεις για την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος από το ΚΠΕ

«Ενεργός πολίτης: Δρω για το σχολείο, τη γειτονιά, το δάσος, την κοντινή μου παραλία ή τον αρχαιολογικό χώρο του τόπου μου»
Η εκδήλωση, απευθύνεται στους εκπαιδευτικούς και μαθητές των δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων του Νομού Πρέβεζας και έχει ως στόχο την ευαισθητοποίησή τους στην ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος μέσω συμμετοχικών διαδικασιών.
Από το τις 14 Μαίου και ως τις 5 Ιουνίου οι εκπαιδευτικοί που εκδήλωσαν ενδιαφέρον με τους μαθητές τους οργάνωσαν μικρές ή μεγαλύτερες παρεμβάσεις σε χώρους του κοντινού-άμεσου περιβάλλοντός τους π.χ. την αυλή του σχολείου τους, το πάρκο της γειτονιάς τους, το κοντινό δασάκι, την παραλία που βρίσκεται κοντά στο σχολείο τους ή έναν αρχαιολογικό χώρο. 
Στην τελική εκδήλωση, την Πέμπτη 5 Ιουνίου, οι συμμετέχοντες μπορούν να παρουσιάσουν τις δράσεις τους σε πόστερ (με φωτογραφίες/ζωγραφιές/κείμενα/κολάζ, βιντεο που θα αφορούν τις δραστηριότητές τους) ή εκπρόσωποι των μαθητών που εργάστηκαν στη δράση αυτή μπορούν να διαβάσουν αντιπροσωπευτικές επιστολές που θα έχουν γράψει με θέμα:"Ενα σημαντικό περιβαλλοντικό πρόβλημα του τόπου μου, επιστολή στους αρμόδιους φορείς".

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η περιβαλλοντικη συνειδηση εξαρταται απο τον τροπο που μεγαλωσε ο καθενας μας.Αν εχεις μαθει να σεβεσαι το διπλανο σου ,θα σεβεσαι και το περιβαλλον.
Αυτο πρεπει να γινει βιωμα καθημερινο .Δυστυχως ομως στη νοοτροπια του Ελληνα ειναι:τα παντα επιτρεπονται ,αρκει να μην απαγορευονται.

Ανώνυμος είπε...

Διαβαζω ενα αποσπασμα απο την ΤΟΠΙΚΗ ΦΩΝΗ ΠΡΕΒΕΖΑΣ.<>.Με αφορμη εκπαιδευτικη ασκηση της ΛΕΚ .ΜΕ ΣΕΝΑΡΙΟ ΔΙΑΣΩΣΗς ΑΠΟ ΤΟ βΡΑΧΟ,ΒΡΕΘΗΚΑΜΕ ΤΗΝ κΥΡΙΑΚΗ ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟ ΠΡΩΙΝΟ ΖΑΛΟΓΓΟ και διαπιστωσαμε την καταντια στην οποια εχουν περιελθει τα σημεια προσβασης στον Ιερο Βραχο.....Περιτωματα και δυσοσμια εκαναν την προσβαση αδυνατη,οχι μονο για μας ,αλλα και για τους τουριστες οι οποιοι εφτασαν στην περιοχη με λεωφορειο λιγο αργοτερα ,προερχομενοι απο τις εκδηλωσεις του Σουλιου οι οποιοι λογω της αποκρουστικης εικονας ακυρωσαν την επισκεψη τους.Αυτα επ αφορμη της Παγκοσμιας (επετειακης)Ημερας Περιβαλλοντος