ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ:απευθείας σύνδεση με φωλιά πελαργών.

Μουσική εκδήλωση για τον Μάνο Λοίζο


42 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο στά παιδιά γιά τη διοργάνωσητου Festival πολύ καλή η προσπαθεια ΄΄ και του χρονου ΄. φιλικα, Ν.Μ

Ανώνυμος είπε...

Είχαν γίνει κατά καιρούς προσπάθειες ανάλογων εκδηλώσεων.
Ξεσηκώνονταν όμως οι ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ του περιβάλλοντος και τα πάντα ματαιώνονταν ...
Θα είχαν γίνει θεσμός τώρα αν δεν είχαν ματαιωθεί.

Εξ άλλου κάτι ανάλογο δεν έχει και με τον αβάσταχτο χωματόδρομο που διασχίζει τον ευρύτερο χώρος;
Θα ήταν έγκλημα κατά του τοπίου η κατασκευή ενός σύγχρονου δρόμου.
Παγκόσμια πρωτοτυπία για την λίμνη Ζηρού.

Ανώνυμος είπε...

ΥΓ ..

Διόρθωση : αντί
Εξ άλλου κάτι ανάλογο δεν έχει και με τον αβάσταχτο χωματόδρομο ...
με το :
Εξ άλλου κάτι ανάλογο δεν έχει ΓΙΝΕΙ και με τον αβάσταχτο χωματόδρομο

Ανώνυμος είπε...

Για τον ΑΝΤΏΝΗ τον Μέγα το σχόλιο..
Παίρνει σοβαρές διαστάσεις η εις ΑΜΦΊΠΟΛΗ πανηγυρική του εμφάνιση :
Το μαυσωλείο που χτίστηκε...με εντολή Σαμαρά!...
Μούμιαemail αναγνώστη:

Ο τάφος της Αμφίπολης κρύβει ένα τρομακτικό μυστικό που μόλις αποκαλυφθεί πολλοί – ακόμα κι εσύ – θα αναγκαστούν να καταπιούν την γλώσσα τους και να σωπάσουν για πάντα.

Αρχαιολόγοι που εργάζονται στις ανασκαφές στην Αμφίπολη βρήκαν ...
μια αρχαία επιγραφή η οποία ανατρέπει τις μέχρι σήμερα αντιλήψεις μας για την ιστορία και εγείρει μεταφυσικά ερωτήματα που δεν μπορούν να απαντηθούν παρά μονάχα με την πίστη. Την βαθιά πίστη. Την πίστη που μόνο ένας ηλίθιος, ένας κρετίνος μπορεί να έχει.

Η αρχαία επιγραφή στον μαυσωλείο της Αμφίπολης το γράφει πεντακάθαρα. Το μαυσωλείο χτίστηκε "με εντολή Σαμαρά" τον 3ο αιώνα π.Χ! Το ίδιο και το λιοντάρι της Αμφίπολης. Στήθηκε εκεί "με εντολή Σαμαρά".

Εικασίες ερευνητών ότι το λιοντάρι υπήρξε αφιέρωμα στον Βησιγότθο φιλέλληνα της εποχής Γιούνγκερ δεν αποδεικνύονται (επί του παρόντος) από την επιστημονική έρευνα.

Από τα θραύσματα μια άλλης αρχαίας επιγραφής, φαίνεται ότι ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν ένας μέθυσος, αμφιφυλόφιλος που γύρναγε την Ελλάδα και κατάσφαζε Έλληνες. Στην ουσία, ήταν χαμένο κορμί που μεταμορφώθηκε σε μεγάλο στρατηλάτη όταν «με εντολή Σαμαρά» ξεκίνησε να καταλύσει την αυτοκρατορία του Δαρείου και να κατακτήσει την Ασία!

Κανείς δεν μπορεί να ερμηνεύσει τα νέα εκπληκτικά στοιχεία που φέρνει στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη. Ούτε καν ο ίδιος ο πρωθυπουργός που δεν φέρεται να διατηρεί σαφείς αναμνήσεις από την μακρινή αυτή εποχή.

Απογοητευμένη η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα ανέθεσε την διερεύνηση της υπόθεσης στο παγκοσμίου φήμης συγκρότημα «Ψυχάρη-Μπόμπολα». Είναι γνωστό ότι οι ερευνητές του συγκροτήματος φημίζονται για την εξυπνάδα και την οξυδέρκεια τους, τόσο ώστε να οι γνωστοί και με το παρατσούκλι «οι πουτάνες».

Σε γενικές γραμμές, το σήριαλ της ανασκαφής στην Αμφίπολη, προβλέπω να ξεπεράσει την «Βέρα στο δεξί» σε μακροβιότητα και ακροαματικότητα.

Ο θεός να μας λυπηθεί, αν και μεταξύ μας δεν έχει κανέναν λόγο για να το κάνει.


(Αγαπητέ, θεωρώ απαράδεκτο να ειρωνεύεσαι τον Μεγάλο Έλληνα Αντώνη Σαμαρά. Αυτό είναι δικό μου προνόμιο. Καλές διακοπές. Και να βλέπεις ειδήσεις των 8. Τύφλα να “χουν οι Μόντι Πάιθον.)...
pitsirikos.net

Ανώνυμος είπε...

Επίθεση σε ιερέα επειδή δεν ευχαρίστησε τον γιο-βουλευτή για την παρουσία του!
τι άλλο θα δουν τα ματάκια μας
τι άλλο θα ακούσουν τα αυτάκια μας

Ανώνυμος είπε...

Για να δούμε θα το κανει το παζάρι μεσα στην πολη η νέα δημοτικη αρχή,όπως μας υποσχέθηκαν;

Ανώνυμος είπε...

ΜΗ ΣΕ ΤΡΩΕΙ Η ΑΓΩΝΙΆ...
ΕΞΩ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΠΑΖΑΡΙ.
ΕΣΥ ΠΑΝΤΩΣ, ΚΑΤΑ ΠΩΣ ΕΙΚΑΖΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΡΌΠΟ ΤΗΣ ΓΡΑΦΗΣ, ΜΑΛΛΟΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΣΑ ΣΥΝΤΆΣΣΕΣΑΙ...

Ανώνυμος είπε...

Γιν δε γιν οφελος δεν εχουμε.

Ανώνυμος είπε...

Σκηνικό Βεργίνας Νο 2...

με πολιτικές προεκτάσεις...

Η επιχείρηση «αλλαγή ατζέντας», από το φιάσκο του ΕΝΦΙΑ στα αρχαιολογικά ευρήματα, που ξεκίνησε με την επίσκεψη Σαμαρά στην αρχαία Αμφίπολη, συνεχίστηκε με...
διαρροές από το Μέγαρο Μαξίμου αλλά και κινήσεις στις ανασκαφές που τροφοδοτούν τα εγχώρια και διεθνή ΜΜΕ. Χθες ενισχύθηκε η αστυνομική φύλαξη στο χώρο της ανασκαφής, ενώ με ειδικά σκέπαστρα καλύφθηκε η είσοδος της ταφικής περιβόλου.

Επισήμως πρόκειται για την προστασία των Σφιγγών αλλά και των αρχαιολόγων από τον ήλιο, αλλά τα σκέπαστρα πολλαπλασίασαν τα ερωτήματα για το μυστήριο που συνοδεύει την ανακάλυψη των Ελλήνων αρχαιολόγων.

Όσοι στα τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά σόου εξέφρασαν την βεβαιότητα ότι πρόκειται για τον τάφο του Μεγάλου Αλεξάνδρου συνέδεσαν τα ευρήματα με την ελληνικότητα της Μακεδονίας. Την τελευταία υποτίθεται ότι είχε υπερασπιστεί ο κ. Σαμαράς στην διαβόητη μακεδονική εκστρατεία των αρχών της δεκαετίας του ‘90, που οδήγησε στην μεγαλύτερη διπλωματική ήττα της Ελλάδας τις τελευταίες δεκαετίες.

Ο Αντώνης Σαμαράς, προχώρησε σε δηλώσεις, ως άλλος αρχαιολόγος, χωρίς βέβαια να περιμένει να ανακαλυφθεί ποιου ιστορικού προσώπου είναι τελικά ο τάφος, ελπίζοντας να είναι του Μεγάλου Αλέξανδρου, λόγω της πολιτικής σημασίας που θα είχε μια τέτοια ανακάλυψη, καθώς θα επανέφερε στο προσκήνιο τη μάχη αρχαίων προγόνων που είχε ξεκινήσει ο ίδιος πριν από 20 και πλέον χρόνια με την ΠΓΔΜ. Μιας πρώτης τάξεως δηλαδή ευκαιρία για την κυβέρνηση, να απομακρύνει τα βλέμματα από τα προβλήματα του «εδώ και τώρα», όπως ο ΕΝΦΙΑ...

tvxs.gr

Ανώνυμος είπε...

Τι όφελος να έχουμε θα έρθουν θα μας αφήσουν τις βρομιές τους θα μας περικυκλωσουν σαν τα ποντίκια 10 μέρες πριν το στήσουν 10 μέρες αφού τελειώσει να το ξεστησουν (δηλαδή 1 μήνα εγκλωβισμενοι). Τα παιδιά μας δεν θα τα αφήνουμε να κυκλοφορούν άνετα μην τα αρπάξει κανένας περίεργος που θα είναι είναι και πολλοί θα γεμίσει ο τόπος ακαθαρσίες γιατί όπως γνωρίζετε τουαλέτες δεν υπάρχουν και θα υπάρχει κίνδυνος ηπατίτιδας.Έτσι τους μόνους που θα οφελεσει θα είναι αυτούς με τις ψησταριές και τις καφετέριες.... Καταλαβαινετε τι εννοώ. Για να μην πιάσουμε την περίπτωση πυρκαγιάς σε κεντρικό σημείο που δεν θα μπορεί να προσεγγίσει η πυροσβεστική τι έχει να γίνει. Άρα καλά θα κάνουν να τα σκεφτούν πριν τα αποφασίσουν γιατί το παζάρι θα τους γυρίσει μπούμερανγκ. Και τα λεφτά τα παίρνουν ξένοι και οι ντόπιοι επαγγέλματος παραμονεύουν με τα καταστήματα τους όλη τη μέρα ανοιχτά χωρίς ανταπόκριση.

Ανώνυμος είπε...

Τι έφεραν στον κόσμο οι θρησκείες; Παρηγοριά κι ελπίδα σε πολλούς – αλλά μίσος και θάνατο σε άλλους. Η συμφορά των καημένων Γιαζίντι, που οι Τζιχαντιστές τους θεωρούν σατανιστές και τους εξολοθρεύουν κατά εκατοντάδες – μάλιστα τους θάβουν ζωντανούς! – μου ξαναθύμισε το παράδοξο της θρησκείας. Ενώ θεωρητικά αποτελούν λατρεία προς κάποιον πανάγαθο και ελεήμονα θεό, οι μονοθεϊστικές θρησκείες έχουν προκαλέσει περισσότερες δολοφονίες, γενοκτονίες, εγκλήματα, και θηριωδίες, από οποιαδήποτε άλλη ιστορική δύναμη. Και το πιο φρικτό: όλες. Όλες έχουν διαπράξει εγκλήματα. Και όχι μόνο πολεμήσαν η μία την άλλη – αλλά και μέσα στις τάξεις τους: Χριστιανοί Καθολικοί έσφαξαν τους Χριστιανούς Προτεστάντες την νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου. Ορθόδοξοι Εικονολάτρες καθάρισαν «δεκάκις μύριους» (100.000) Εικονομάχους. Μουσουλμάνοι Σουνίτες πολεμάνε και σφάζουν τους επίσης μουσουλμάνους Σιίτες! Το μεγαλύτερο έγκλημα στην ιστορία – το Ολοκαύτωμα – ήταν κυρίως θρησκευτικό. Έξη εκατομμύρια δολοφονήθηκαν επειδή ήταν Εβραίοι. Και 8000 μουσουλμάνοι θάφτηκαν από ορθόδοξους στην Σρεμπρένιτσα.
ΝΙΚΟΣ ΔΗΜΟΥ protagon.gr

Ανώνυμος είπε...

Μεταξύ των θεμάτων της πρωτης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου τον Σεπτέμβριο θα είναι ΝΕΡΑ,ΠΛΑΤΕΙΑ,ΠΑΝΗΓΥΡΙ.
Ωι ωι μανα μ

Ανώνυμος είπε...

Είναι πολύ εύκολο να προτείνει κανείς επιμέρους δραστηριότητες για ένα χώρο σαν τον Ζηρό.

Σε κάποιους θα φανούν συμβατές με τον χώρο σε κάποιους άλλους όχι.

Κάποιες θα έχουν ως πυρήνα τους την "ανάγκη" εκμετάλλευσης του χώρου.

Στο άλλο άκρο ο πυρήνας μπορεί να είναι η απομάκρυνση κάθε ανθρώπινης δραστηριότητας.

Κάποιοι θα ανησυχούν μήπως οι όποιες εκδηλώσεις αποτελούν απλώς τον προάγγελο της ιδέας της εκμετάλλευσης και

Κάποιοι θα βρίσκουν σε κάθε κριτική σκέψη ή προβληματισμό τον λόγο που "δεν περπατά η ανάπτυξη".

Αν τα πράγματα πάνε στην μια ή άλλη κατεύθυνση η απάντηση της άλλης πλευράς θα είναι: "Τά' λεγα εγώ".

Η ιδέα ενός κατασταστικού χάρτη για την συμπεριφορά απέναντι σε κάτι αυθύπαρκτο και ενεργό για χιλιάδες χρόνια μοιάζει τόσο μακρινή στους τώρα ζώντες περί την Ιερουσαλήμ που αντανακλά τη ανευθυνότητά τους.

Ας διασταυρώσουμε λοιπόν τα ξίφη μας στα επιμέρους: Τα αναψυκτήρια, τα θεατράκια, τις εκδηλώσεις, τον χωματόδρομο. Θεωρώντας εν τη αγνοία μας και ανευθυνότητά μας το αντίθετο από την γνώμη μας ως παγκόσμια πρωτοτυπία, ελλείψει άλλου επιχειρήματος.

Εν τω μεταξύ όλοι μαζί θα ανεχόμαστε τον καθένα να διατυπώνει το κοντό του και το μακρύ του και να υλοποιεί κατά την περιστασιακή δυνατότητά του.

Τι και αν τα λύματα και η κακογουστιά επικρατούν σε ένα από τα ομορφότερα και πανοραμικά μέρη του "αγαπημένου" μας Ζηρού.

Τι και αν οι προηγούμενες πράξεις μας αποδείχθηκαν έωλες και σαπίζουν στον χρόνο.

Εμείς εκεί, θα ελπίζουμε ότι τελικά όλα καλά θα πάνε.

Μέχρι να φύγει από πάνω μας η ευθύνη, εγκαταλείποντας τον μάταιο τούτο κόσμο.

Που θα παραμένει εκεί πάντα έτοιμος να υποστεί τις συνέπειες των πράξεων και παραλήψεών μας, αλλά και επίσης έτοιμος να επανέλθει, στην παραμικρή ευκαιρία που τα "έλλογα όντα" θα του "επιτρέψουν".

Από τους νέους του Δήμου περιμένω να αντιληφθούν αυτή την ανάγκη. Και να διατυπώσουν ευθέως και ειλικρινά την άποψή τους. Πριν την επόμενη εκδήλωσή τους. Πριν η εκδήλωσή τους γίνει θεσμός που θα ξεφύγει από τα ίδια τα χέρια τους.

Από μας τους υπόλοιπους μην περιμένετε τίποτε. Πολλά τα βάρη απ΄τα πολλά και χρόνια λάθη.

Χάσαμε το δικαίωμα, χάνοντας την υποχρέωσή μας.

Ανώνυμος είπε...

"Είναι πολύ εύκολο να προτείνει κανείς επιμέρους δραστηριότητες για ένα χώρο σαν τον Ζηρό...."
και άλλα πολλά...

Τί μας λες ρε φίλε !!!

Ιερή αγελάδα ο Ζηρός και μόνο το ΙΕΡΑΤΕΙΟ μπορεί να εκφέρει γνώμη !

Μη σας ξεφύγει λέει ο έλεγχος της εκδήλωσης από τα χέρια και μετατραπεί ο ιερός αυτό χώρος σε ΣΟΔΟΜΑ ΚΑΙ ΓΟΜΑΡΑ...!
Και σε τι διαφέρει από τα ΣΟΔΟΜΑ και τα ΓΟΜΑΡΑ από εκείνο το άθλια περιφραγμένο συγκρότημα με την ακόμα πιο άθλια εικόνα που παρουσιάζει ;
Αλίμονο , γεράσαμε περιμένοντας τους ειδήμονες να μας φωταυγάσουν.

Ο ΖΗΡΌΣ πριν από όλα πρέπει να μείνει ζωντανός για να προσελκύει τα πλήθη ...
Για να γίνει όμως αυτό πρέπει να πάψει να παρουσιάζει την εικόνα πραγματικής ζούγκλας
Και αυτό δεν γίνεται με ευχολόγια εν αναμονή του του ΜΕΣΣΊΑ που θα δώσει μία και καλή την ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΉ λύση...
Έχει ανάγκη πρωτίστως από μια αναπλαστική καθημερινή φροντίδα
για να γίνει πραγματικός πόλος έλξεως ...
Και τούτο είναι χρέος και αποκλειστική αρμοδιότητα του Δήμου Ζηρού..
Ας κάνει το πρώτο τόλμημα: τα έσοδα από την εμποροπανήγυρη να διατίθενται όλα για αυτό το σκοπό. Όλα τα άλλα θα έρθουν μόνα τους.

Από ειδήμονες και επαΐοντες έχει χορτάσει αυτός ο τόπος.
Ας μη λιθοβολούμε τα απλά ανθρωπάκια που έχουν την τόλμη να διατυπώσουν την γνώμη τους

Ανώνυμος είπε...

Indila - Dernière Danse (Muttonheads Remix)

και

Που γυρίζεις - Imam Baildi ft.Μαίρη Λίντα

repeat please...

ΚΑΛΟ (υπολοιπο) ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ! Τ.

Ανώνυμος είπε...

Η πρωτοβουλία των ΝΕΩΝ της πόλης μας αποτέλεσε πραγματικό αφυπνιστικό σοκ για την ΣΕ μακροχρόνιο λήθαργο ευρισκόμενη κοινωνία και εξέπεμψε ένα και μοναδικό
Μήνυμα.:
ΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΛΙΜΝΗ ΣΤΟ ΛΑΟ…

Όμως για να γίνει τούτο πραγματικότητα πρέπει πρώτα απ όλα να ΑΠΟΖΟΥΓΚΛΟΠΟΙΗΣΟΥΝ την ακτογραμμή της..
Η εξαφάνιση του αδιαπέραστου τείχους από τις πελώριες βατομουριές, του δάσους από τις λυγαριές, των μικροθάμνων από πουρναρια πρέπει να αποτελέσει το πρώτο μέλημα της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΉΣ…
Και να ακολουθούσουν μετά πολλά , μικρά και ολιγοδάπανα έργα υποδομής

Ανώνυμος είπε...

ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ,
ΠΑΙΔΟΠΟΥΛΗΣ ΖΗΡΟΎ ΑΝΑΠΑΛΑΙΩΘΕΝΤΑ ΚΑΙ ΑΝΕΓΕΝΝΗΘΕΝΤΑ ΚΤΉΡΙΑ :
ΛΙΘΟΙ ,ΠΛΥΝΘΟΙ ΚΑΙ ΚΕΡΑΜΟΙ ΑΤΑΚΤΩΣ ΕΡΡΗΜΜΕΝΑ !

ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ!

Ανώνυμος είπε...

[...]Δεν ξέρω αν είναι ο Αλέξανδρος ο νεκρός που φρουρούν άγρυπνα οι δυο σφίγγες, η Ρωξάνη κι ο γιος του, ο Αλέξανδρος Δ΄, ο Κάσσανδρος ή όποιος άλλος. Σίγουρα είναι κάτι μεγάλο κι απ’ ό,τι φαίνεται ασύλητο. Πεντακόσια μέτρα μαρμάρινο τείχος και δυο αγάλματα σφίγγες 5,20 μ. έκαστο, δεν τα φτιάχνεις για να θάψεις τον οινοχόο ή τον ιπποκόμο σου.

Αυτό που με θλίψη είδα, ήταν την χολερική και προκαταβολικά μίζερη αντίδραση μέρους της αριστεράς. Είδα πχ τον κακομοίρη τον Κυρίτση, αυτή την συμπαθή παλιμπαιδίζουσα γεροντική φιγούρα, με το σκουλαρικάκι του και τα μπλουζάκια των Ζαπατίστας, να επιδίδεται σε κλαψομουνίαση από τηλοψίας. Σέβομαι τους ηλικιωμένους και τους αγαπώ αλλά αν εμένα με δείτε να έχω καβατζάρει τα 60 και να ντύνομαι σαν δεκαεξάχρονος στα Εξάρχεια και να λέω τέτοιες μπούρδες, ρίχτε μου μια μπούφλα να συνέλθω. Αν είχε βρεθεί απολιθωμένη κοπριά από το άλογο του Βελουχιώτη ή ένα τρύπιο βρακί του Ζαχαριάδη, θα κάνανε τρία επιστημονικά συνέδρια, δυο κατασκηνώσεις της τζιβανάτης νεολαίας τους και σειρά άρθρων στην «Αυγή».

Έχω βέβαια την υποψία πως ο Αλέξης, άρτι αφιχθείς εκ του Αγίου Όρους, που θέλει να γίνει πρωθυπουργός και όχι ταβλαδόρος επαναστάτης στο «Φλοράλ» ή αναλυτής στην «Αυγή» για 1000 μερακλήδες αναγνώστες, θα ρίξει αργότερα, ως οφείλει, μια επίσκεψη στην ανασκαφή και θα μιλήσει για την τεράστια επιστημονική και εθνική σημασία της όποιας ανακάλυψης, οπότε θα πέσουν τ’ ανάσκελα οι ψιλοκομμισάριοι του. Είθε, τώρα που έχει και θεία φώτιση[...].


Του

ΦΑΗΛΟΥ Μ. ΚΡΑΝΙΔΙΩΤΗ

antinews.gr

Ανώνυμος είπε...

ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΧ ΧΕΛΙΔΟΝΙ ΜΟΥ ΠΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΑ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΤΑΛΑΡΑΣ.
Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΜΑΝΟΥ ΛΟΙΖΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ ΤΟΥ ΛΕΥΤΕΡΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ.
ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΤΟ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΜΕΘΑΥΡΙΟ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Ανώνυμος είπε...

Μαγάλε Φαήλε,

Εσύ δεν ήσουν που σεργιάνιζες τον άλλο σωτήρα της Χώρας τον ΟΤΣΑΛΑΝ από αεροδρόμιο σε αεροδρόμιο για να σώσεις την χώρα με την ελπίδα ότι θα ξεσηκώσει τους Κούρδούς ;
Τώρα η σωτηρία της θα προέλθει από τα ΕΝΔΟΞΑ οστά που είναι θαμμένα στο τάφο της Αμφίπολης;

Όταν ο Τίτο και οι κατοπινοί Γιουγκοσλάβοι ηγέτες διέπλαθαν γενιές επί γενιές Σκοπιανών με το πιστεύω ότι είναι ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ , εσείς οι υπερπατριώτες είχατε καταπιεί την γλώσσα σας για μα μη δυσαρεστήσετε τον ΤΙΤΟ υπακούοντες τυφλά στις επιταγές των ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ

Και ήρθε ο ηγέτης σας ΑΝΤΏΝΗΣ το 1991 να πει σε 500.000 λαό που πίστευε μέχρι το μεδούλι του ότι είναι γνήσιοι ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ να ξεχάσουν αυτό το όνομα...

Είναι πολύ αργά πλέον για σωτήρες εκ του ΤΆΦΟΥ αναδυομέων διότι το σύνολον σχεδόν της διεθνούς κοινότητας έχει αναγνωρίσει τα Σκόπια με το όνομα Δημοκρατία της Μακεδονίας.
Τον Μέγα Αλέξανδρο ΟΛΟΣΩΜΟ και αν βρουν εκεί μέσα οι αρχαιολόγοι η ενική ήττα που υπέστη τότε(1991)η χώρα μας αρνούμενη μια σύνθετη ονομασία δεν επανορθώνεται με τίποτε...

Οι σημερινοί Σκοπιανοί έχουν ήδη διαμορφωμένη εθνική συνείδηση και δεν μπορεί κανένας αρχαίος σκελετός να τους την αλλάξει και για αυτό χτίζουν αγάλματα του Μέγα Αλέξανδρου χωρίς κανείς να μπορεί να τους εμποδίσει...

ΥΓ1... Και η κουμουνιστική Αριστερά είχε καταπιεί την γλώσσα της τότε που ο ΤΊΤΟ διαμόρφωνε συνειδήσεις.
ΥΓ2... Τούτο το σχόλιο: για τον ΑΝΩΝΥΜΟ που περιχαρής έκανε την ανάρτηση των απόψεων του Φαήλου και όχι για τον Φαήλο διότι αυτός εν γνώση του πουλάει φτηνό πατριωτισμό για τους ΑΦΕΛΕΙΣ.

ΥΓ 3... ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΞΕΧΝΙΩΜΑΣΤΕ:

Αυτή η παράταξη με την μια ή άλλη της μορφή, που θέλει να πουλάει πολύ φτηνό πατριωτισμό, ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣΕ σε όλες τις εθνικές τραγωδίες συρρίκνωσης του ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΎ :
Μικραασιατή καταστροφή, Εξανδραποδισμό των Ελλήνων από την ΠΌΛΗ Αλεξάνδρεια,Ίμβρο, Τένεδο ,
ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ...

Ανώνυμος είπε...

Το απόσπασμα από τον Κρανιδιώτη που ανάρτησα, δεν αναφέρεται καθόλου στους Σκοπιανούς. Απλά δείχνει, με χιουμοριστικό τρόπο, πώς αντιμετωπίζουν κάποια εθνικά θέματα, κάποιοι γραφικοί της Αριστεράς. Όλα τα υπόλοιπα που αναφέρεις μπορούν να μας κάνουν να συζητούμε ώρες ολόκληρες-φυσικά χωρίς να καταλήξουμε πουθενά- και να κουράσουμε τους αγαπητούς συνοδοιπόρους του filoiko.

Ανώνυμος είπε...

Ο,τι και να λέτε το γεγονός ειναι οτι Έλληνες επιστήμονες που δουλεύουν με μεθοδικότητα υπομονή και επιμονή απο το1964,αν θυμάμαι καλα,στο συγκεκριμένο σημείο,έφεραν στο φως τον σπουδαίο αυτόν τάφο.Οι Έλληνες επιστήμονες θα συνεχίσουν τις έρευνές τους,προχωρώντας στην ταυτοποίηση των ενταφιασμενων.Ο τάφος ειναι σε Ελληνικό έδαφος φτιαγμένος απο έλληνα αρχιτέκτονα με ελληνικό ονομα της εποχής εκείνης.Δεινοκρατης!Συνθετη λέξη απο το δεινός και κράτος.Ας φτιάξουν όσα αγάλματα θελουν οι Σκοπιανοί κι ας κανουν όση προπαγάνδα θελουν.Και στο Λας Βεγκας εχει αγάλματα και μνημεία ενα σωρό.Ψευτικα ομως.Γι αυτο μην αγωνιάτε και τόσο πολυ γι αυτο.Πιο πολυ να αγωνιατε για τη βαθειά έχθρα που υπαρχει ακομα ανάμεσα σε αριστερούς και δεξιούς.Αυτη ειναι που δεν αφήνει τον τόπο να παει μπροστά.

Ανώνυμος είπε...

"... Μια επίσκεψη στην ανασκαφή και θα μιλήσει για την τεράστια επιστημονική και ΕΘΝΙΚΗ ΣΗΜΑΣΙΑ της όποιας ανακάλυψης, οπότε θα πέσουν τ’ ανάσκελα οι ψιλοκομμισάριοι του."

Φαήλος !!!!

Εκεί στο "ΕΘΝΙΚΗ ΣΗΜΑΣΙΑ" να εννοεί άραγε την Πόλη και την Αγιά Σοφιά
και όχι τα Σκόπια ο υπέρμαχος του μακεδονομάχου Αντώνη;

Ανώνυμος είπε...

16 Αυγούστου 2014 - 2:04 μ.μ.

Έλεος!

Αν δεν ξέρεις να διαβάζεις τι θες και γράφεις;

Ενδεχομένως η βαθιά πίστη, και ελπίδα σου μέχρι σήμερα στους κάθε λογής μεσσίες και ιερατεία να σε οδηγεί να τους βλέπεις ως προτεινόμενους εκεί που η χρόνια αποτυχία τους απαξιώνεται.

Πόσο ταιριαστή (και προφητική;) η κατακλείδα:

"Από μας τους υπόλοιπους μην περιμένετε τίποτε. Πολλά τα βάρη απ΄τα πολλά και χρόνια λάθη.

Χάσαμε το δικαίωμα, χάνοντας την υποχρέωσή μας."

Μπορείς να συνεχίζεις να προσθέτεις λάθη, παρά τα επικαλούμενα γεράματά σου.

Ως άλλος μεσσίας και επαναστάτης, τις έχεις έτοιμες τις λύσεις: Οικολογικές - περιβαλλοντικές - οικονομικές - διοικητικές. Με σαφείς προτεραιότητες και στόχους. Πριν από τους νέους, για τους νέους.

Εμπρός λοιπόν για εμπορο - ζωο - πανηγύρια που θα σώσουν τον Ζηρό.

Και γιατί όχι, να γίνεται το πανηγύρι στο Ζηρό, μέρες που είναι.

Ο σοφός γέρων κάτι θα ξέρει!

ΥΓ1

Καμία αμφιβολία δεν έχω ότι σε τρώει το χέρι σου να κατακεραυνώσεις την υποτιθέμενη ταύτιση της εκδήλωσης των νέων με τα πανηγύρια.

Ε, αυτό και αν θάναι για τα πανηγύρια.

ΥΓ2

Καλά κάνει ο σύλλογος των νέων με αυτές τις εκδηλώσεις. Ακόμη καλύτερα που η προσπάθεια σεβασμού του χώρου υπήρξε διαρκής και έκδηλη.

Δεν είναι δική τους συνεισφορά στο χώρο, τα θεατράκια, τα αναψυκτήρια, οι παγκοσμίως αποδεκτοί ασφαλτόδρομοι (πολύ θα το θέλαν κάποιοι-δεν τα κατάφεραν), το κακόγουστο λυματοφόρο μπαλκόνι κ.λπ. κ.λπ.

Είναι έργα των αιωνίως παλιμπαιδιζόντων "γερόντων". Ενδεδυμένων κατά καιρούς την τύβενο αναρμόδιων αξιωμάτων.

Σε αυτούς αναφέρεται το σχόλιο και όχι "στα απλά ανθρωπάκια" που ποτέ δεν κλήθηκαν να διατυπώσουν την γνώμη τους. Και που άμοιροι ευθυνών όμως δεν είμαστε.

ΥΓ3.

Τι λες εσύ σοφέ γέροντα, μεσσία, επαίοντα και επαναστάτη με τους αδιάβαστους κεραυνούς σου. Τυχαία να τον έφτιαξαν τον σύλλογο ή πνίγονταν από κάποιους σαν και μας;

ΥΓ4

Μου επιτρέπεις άραγε να είμαι ένα από αυτά "τα απλά ανθρωπάκια που τολμούν να πουν την γνώμη τους" ή κατά την Ολύμπια κρίση σου, μου πάει πολύ;

Ανώνυμος είπε...

ΑΚΟΥΩ ΤΩΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟ BOYΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ ΓΝΩΣΤΟΣ ΕΡΓΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ...ΛΟΓΟΣ ΣΤΟ ΒΗΜΑ FM.ΑΝΕΔΕΙΞΕ ΧΘΕΣ Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΗΜΑ ΤΟ ΝΕΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟ«Αριστερά και Ευρώπη-Η Κύπρος αλλάζει την ατζέντα»
ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟΝ ΠΗΡΕ ΤΗΛΕΦΩΝΟ Ο ΒΗΜΑ FM.ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΡΩΤΗΣΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΓΙΑ ΟΛΑ.ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΜΑΙ ΛΙΓΟ ΣΧΕΤΙΚΟΣ ΕΙΛΚΙΚΡΙΝΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΤΙΠΟΤΑ

Ανώνυμος είπε...

Τα πλήθη, τα πλήθη. Αυτός είναι ο στόχος. Τριάντα χρόνια στην Αθήνα, δεν είδε τον Κατράκη, την Μελίνα, τον Μάνο. Στην ίδια την Ακρόπολη δεν ανέβηκε. Κλεισμένος στο γυροπωλείο του, στου Ψυρή, περίμενε τα πλήθη να τον σώσουν. Περίπτερο είχε στην ρίζα του βράχου. Η τιμή του νερο-μπούκαλου ήταν η έννοια του. Πλήθη να αγοράζουν, να πουλάει. Να κρεμά την διαμαρτυρία του απ' τον ιερό βράχο. Ιερή είναι η αγελάδα. Μόνον όταν πουλά. Στα πλήθη. Οτιδήποτε. Εμπόδιο η Ιερότητα. Αν μας μποδάει. Αν με βατράχια και φίδια, και τσουκνίδες μας κλείνει τον δρόμο. Στο προσκύνημα. Του μαμμωνά. Τέτοιο στολίδι, να πάει χαμένο; Τα πλήθη, τα πλήθη. Αυτά θα μας σώσουν.

Ανώνυμος είπε...

"Ενδεχομένως η βαθιά πίστη, και ελπίδα σου μέχρι σήμερα στους κάθε λογής μεσσίες και ιερατεία να σε οδηγεί να τους βλέπεις ως προτεινόμενους εκεί που η χρόνια αποτυχία τους απαξιώνεται."

Αργοπορείς πάρα πολύ...
Εξ άλλου κάνεις λάθος και στη διεύθυνση και στις βαθυστόχαστες εκτιμήσεις σου καθότι ο γράφων κατά την πολύχρονη εδώ του διαμονή μία και μόνο φορά ψήφισε ένα από τους τοπικούς άρχοντες που διαφέντεψαν αυτόν τον τόπο και αυτόν μόνο για δύο χρόνια.Για τα δύο υπόλοιπα "ήρε" την ψήφο εμπιστοσύνης για να αποκτήσει αυτομάτως και τον τίτλο του αποστάτη της κομματικής γραμμής τον οποίο αποδέχθηκε ευχαρίστως και έκτοτε έφερε περιφάνως.

Και για να μη ξεχνιόμαστε :
Άλλοι ήταν αυτοί που προσκύνησαν κομματικούς μεσσίες και ιερατεία..
και κατά περιστάσεις ανθρώπους όχι συντηρητικής αλλά ακροσυντηρητικής δημοτικής παράταξης.
Σε άλλον λοιπόν τα μαθήματα δημοκρατικής αγωγής.

Ανώνυμος είπε...

Τόσο πολύ πονάτε ακόμη? Για αυτό δεν μαζεύεται τα σκουπίδια στην παλιά φιλιππιάδα? Λίγες μέρες μείναμε ακόμη και.μετά θα σας μάθει όλοι η Ελλάδα. ...

Ανώνυμος είπε...

Παλιές ιστορίες, βαρίδια αξεπέραστα, αχός στα αυτιά, πέπλο στα μάτια, σκοτούρα στο νου. Μακρυά.

Ανώνυμος είπε...

Σχολίου παραλειπόμενα :

« Εμπρός λοιπόν για εμπορο - ζωο - πανηγύρια που θα σώσουν τον Ζηρό.
Και γιατί όχι, να γίνεται το πανηγύρι στο Ζηρό, μέρες που είναι.
Ο σοφός γέρων κάτι θα ξέρει!» ..

Εάν με την τελευταία του φράση ο ανώνυμος θέλει να ΕΙΡΩΝΕΥΘΕΙ και να αποδώσει ΥΒΡΗ στα γερατειά και εφόσον φυσικά δεν πρόκειται για γνωστό σαλτιμπάγκο που κατά καιρούς προσκύνησε κατουρημένες ποδιές με ευχαρίστηση τo αποδέχομαι.
Θα ήταν όμως φρόνιμο :
Πριν ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙ να δώσει στους άλλους συμβουλές για το πώς πρέπει να διαβάζουν για να μπορέσουν μετά να ΔΙΕΙΣΔΥΣΟΥΝ στις βαθυστόχαστες προσεγγίσει του, να το κάνει πρώτα με τον πολύξερο εαυτό του και να μη ρίχνει την μπάλα στην εξέδρα με τις ΑΣΥΛΛΗΠΤΕΣ επινοήσεις περί εμπορο-ζωο-πανήγυρεων και πανηγυριών…

Εξακολουθώ να πιστεύω και να το διακηρύττω προς κάθε κατεύθυνση : Εάν οι κατά καιρούς δήμαρχοι – προ παντός οι Καλλικρατικοί- είχαν διαθέσει τις ετήσιες εισπράξεις από την εμποροπανήγυρη - οι οποίες ΕΞΑΥΛΩΝΟΝΤΑΙ πριν ακόμα εισπραχθούν – για έργα υποδομής στο Ζηρό τα πράγματα εκεί θα ήταν πολύ διαφορετικά..
και αν ο νέος δήμαρχος το αποτολμήσει θα έχει επιτελέσει μεγάλο έργο..

ΥΓ1.. Ως το προς το ακόμα πιο βαθυστόχαστο : «Χάσαμε το δικαίωμα, χάνοντας την υποχρέωσή μας."
δεν μου απομένει τίποτε άλλο παρά να υποκλιθώ μπροστά στη σοφία του. Δεν διαφέρει σε τίποτε από εκείνη την συγκλονιστική δήλωση του Μένιου Κουτσιώγιωργα : «Εσείς δεν δικαιούστε ούτε να ομιλείτε:!!!!

ΥΓ2… «…οι παγκοσμίως αποδεκτοί ασφαλτόδρομοι (πολύ θα το θέλαν κάποιοι-δεν τα ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ), το κακόγουστο λυματοφόρο μπαλκόνι κ.λπ. κ.λπ....
Βεβαίως και δεν τα ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ διότι είναι ακόμα διάσπαρτα εκατέρωθεν του ΠΕΡΙΦΗΜΟΥ χωματόδρομου τα πλακάτ, οι σημαίες και τα κοντάρια των αγωνιστών που ΟΡΘΩΣΑΝ το ανάστημα για να αποτρέψουν την ολέθρια επιδρομή του αδηφάγου καπιταλισμού!!!
Την ανικανότητα τριών γειτονικών δημάρχων που για δεκαετίες τσακώνονταν για την ιδιοκτησία της λίμνης και είχε σαν συνέπεια κανένας νομάρχης να μη μπορεί να εγκρίνει πιστώσεις και κονδύλια την μετατρέψαμε σε αγωνιστικό θρίαμβο κάποιων επαναστατών του γλυκού νερού !

ΥΓ3… Είναι ακόμα πιο νωπός ο θρίαμβος των αγωνιστών όταν νομαρχιακός σύμβουλος εν όψει της εγκατάστασης του Περιβαλλοντολογικού Κέντρου- που από ατυχία σχεδιασμού δεν μετεξελίχτηκε σε εργαστήρι παραγωγής εναλλακτικής ενέργειας- είχε εξαπολύσει το ερπιστριοφόρο και ξάπλωνε το δέντρα σαν σπιρτόξυλα στους δρόμους..
Ποιος δεν θυμάται αυτούς τους συγκλονιστικούς αγώνες του ξεσηκωμού;
Ο μόνος αντίλογος που υπήρξε τότε ήταν μέσα από το ΦΙΛΟΙΚΟ...

ΥΓ4… Σε ότι αφορά τον πως και γιατί έφτιαξαν τον σύλλογο αυτοί οι λαμπροί νέοι, δεν έχω ανάγκη από μαθήματα και συβουλες διότι από συγκυρία ΑΓΑΘΗ τυχαίνει να είμαι τόσο κοντά τους όσο δεν μπορείς να το διανοηθείς..

Ανώνυμος είπε...

Θα ήταν αστείο, αν δεν ήταν ΑΣΎΛΛΗΠΤΑ θλιβερό.

Ανώνυμος είπε...

Πλάκα πλάκα αφορά και μας τους ΦΙΛΙΠΠιαδιώτες
το μυστικό του τύμβου της Αμφίπολης.

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΕΚΔΟΤΟ

- Μπαμπά, εσύ είχες ερωτευθεί ποτέ καμιά δασκάλα στο σχολείο;
- Τι μου θύμησες τώρα γιέ μου! Φυσικά!
- Και τι έγινε;
- Τίποτα..... Το έμαθε η μάνα σου και σου αλλάξαμε σχολείο...!!! ..

Ανώνυμος είπε...

Προς αποφυγή κάθε παρεξήγησης αναγκαία διευκρίνηση :
Αποδέχτηκα την ΕΙΡΩΝΙΑ και την ΥΒΡΗ διότι δεν είχα άλλη επιλογή.
Μου ήταν φύσει γηρατειών αδύνατον να αποκρούσω απόψεις συγκλονιστικές.

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΤΑΦΟ;
του Κώστα Γιαννακίδη

«Ο Αλέξανδρος; Μα σας παρακαλώ, τι είναι αυτά που μου λέτε; Είναι δυνατόν να λέγονται αυτά τα πράγματα; Για να αποδώσεις τάφο στον Αλέξανδρο θα πρέπει να τον βρεις ασύλητο και με επιγραφές που να εξηγούν ότι τελικά δεν ετάφη στην Αίγυπτο!» Συζητώ με κορυφαίο παράγοντα της αρχαιολογικής έρευνας στη χώρα μας. Και η διάθεσή του μετακινείται από τον εκνευρισμό στο σαρκασμό. Του εξήγησα ότι οι φωτογραφίες του πρωθυπουργού σε θέση Indiana Jones δίνουν, εκ των πραγμάτων, τροφή σε σενάρια. «Και πού να συζητήσετε με παράγοντες της τοπικής κοινωνίας που προσπαθούν, εδώ και χρόνια, να κάνουν σπέκουλα με τον Αλέξανδρο. Θυμώνουν δε, όταν τους λες και το προφανές: αν μετέφεραν τον Αλέξανδρο στη Μακεδονία, δεν υπήρχε περίπτωση να τον θάψουν μακριά από τις Αιγές...».

Άρα, ποιος είναι εκεί; Μήπως είναι η Ρωξάνη; Δύσκολο, λένε. Αφού δολοφονήθηκε εκεί, δεν θα της έφτιαχναν τέτοιο μνημείο. Δεν είναι σίγουρα και ο γιος της, ο «μικρός Αλέξανδρος», που είναι ο πρίγκιπας, δίπλα στον Φίλιππο Β', στη Βεργίνα. «Πιθανότατα είναι κάποιος κορυφαίος αξιωματούχος του Αλεξάνδρου. Ο Νέαρχος, που είχε εξοριστεί εκεί, πιθανώς ο Λαομέδοντας (ναύαρχος) ή κάποιος άλλος στρατηγός...». Θα μάθουμε σε λίγες μέρες...
Η ανασκαφή της Αμφίπολης έχει ωραία ιστορία. Άρχισε το 1964 από έναν σπουδαίο αρχαιολόγο, τον Δημήτρη Λαζαρίδη. Ήταν μία ανασκαφή «ανταγωνιστική» εκείνης του Μανώλη Ανδρόνικου. Ο Άνδρόνικος, έλεγαν, έψαχνε τον Φίλιππο, ο Λαζαρίδης τη Ρωξάνη. Ο Λαζαρίδης αποκάλυψε αρκετούς τάφους, όχι όμως το μεγάλο ταφικό μνημείο που αναζητούσε. Μετά τον θάνατο του Λαζαρίδη, το 1985, η ανασκαφή συνεχίστηκε από την Χάιδω Κουκούλη. Ωστόσο η έλλειψη κονδυλίων δεν επέτρεψε τη διάθεση σημαντικών ανθρώπινων πόρων.

Η Κατερίνα Περιστέρη ανέλαβε την ανασκαφή το 2009 και αποφάσισε να σκάψει πιο χαμηλά, κάτω από τους αρχαίους τάφους που είχαν αποκαλυφθεί. Τότε βρήκε τον περίβολο του μνημείου. Ένας τοίχος ύψους τριών μέτρων που δημιουργούσε περίβολο 60 μέτρων. Αυτός ο τοίχος αγκάλιαζε το μνημείο. Στην κορυφή ήταν ο Λέων της Αμφίπολης.

Σε λίγες μέρες η αρχαιολόγος αναμένεται να συναντηθεί με το επιστημονικό της πεπρωμένο που άρχισε να γράφεται πριν από δύο χιλιάδες χρόνια. Πιθανότατα ξέρει ήδη περί τίνος πρόκειται, αλλιώς ο πρωθυπουργός δεν θα έσπευδε στην ανασκαφή. Και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, άλλωστε, είχε δείξει προσωπικό (και πιεστικό) ενδιαφέρον για την ανασκαφή του Ανδρόνικου καθώς τότε υπήρχαν και εθνικοί λόγοι περί Μακεδονίας. Τώρα αυτοί οι λόγοι δεν υπάρχουν. Το ενδιαφέρον είναι επιστημονικό και, φυσικά, τουριστικό. Εντάξει, είναι και πολιτικό. Θέλει δεν θέλει ο διάσημος νεκρός θα φωτογραφηθεί με τον Σαμαρά. Και μετά να δούμε τι μπορεί να γίνει με τον ΕΝΦΙΑ του τάφου.

PROTAGON

Ανώνυμος είπε...

Τα παραλοιπόμενα και τα πιο ενδιαφέροντα από το έξοχο άρθρο του Ν.ΔΉΜΟΥ το πρώτο μέρος του οποίου ανώνυμος φίλος αναδημοσίευσε εδώ.

Για να μην αναφέρω και άλλα επιτεύγματα της θρησκείας, όπως την Ιερά Εξέταση, τον βίαιο προσηλυτισμό των ιθαγενών της Αφρικής και της Αμερικής, την καταστροφή μεγάλων πολιτισμών επειδή ανήκαν σε «ειδωλολάτρες». Μόνον οι Βουδιστές δεν έχουν κάνει εγκλήματα κι αυτό γιατί ο Βουδισμός δεν είναι θρησκεία (δεν έχει θεό, ούτε δόγμα) αλλά μέθοδος σωτηρίας από την οδύνη της ζωής.

Η μόνη λύση: η θρησκεία να παραμείνει πίστη, εσωτερική ιδιωτική υπόθεση κάθε ανθρώπου. Να μην παρεμβαίνει στο δημόσιο χώρο. Να μη συνδέεται με κράτος, ισχύ, όπλα, εξουσία. «Τα του Καίσαρος τω Καίσαρι» που είπε και ο πιο Προδομένος της ιστορίας. Χωρισμός από το κράτος, αυτονομία διοικητική, κοινωνική και οικονομική. Αυτό που κατόρθωσε η Δύση και τέλειωσε με τους θρησκευτικούς πολέμους. Θα το καταφέρει – και πότε – η Ανατολή; Κι εμείς, που είμαστε ανάμεσα;

Το κακό με το Ισλάμ: θρησκεία και κράτος αποτελούν μία ενότητα. Δεν υπάρχει η έννοια του κοσμικού, λαϊκού κράτους. Οι νόμοι που ρυθμίζουν τα πάντα είναι θρησκευτικοί και ο φανατισμός κατευθύνει την κρατική ισχύ. Αν δεν σπάσει αυτός ο δεσμός, οι πόλεμοι είναι αναπόφευκτοι.

Κι εμείς που είμαστε ανάμεσα; Θα πετύχουμε ποτέ μια ελεύθερη και ισόρροπη σχέση; Όπου η «επικρατούσα» θρησκευτική μας κοινότητα θα είναι οικονομικά και διοικητικά αυτόνομη, δεν θα αναμιγνύεται στο κράτος, ούτε θα εξαρτάται από αυτό, εφόσον θα συντηρείται από εκκλησιαστικό φόρο που θα πληρώνουν οι δηλωμένοι πιστοί της. Τόσες φορολογικές μεταρρυθμίσεις κυοφορούνται, τόσα νομοσχέδια ψήνονται: ας υπάρξει επιτέλους κι ένας προαιρετικός φόρος! Για να δούμε και πόσοι είναι οι πραγματικά πιστοί στην Ελλάδα…
Αλλά θα μου πείτε: μετά το τετ α τετ του Τσίπρα με το «Άξιον Εστί», υπάρχει ελπίδα;

ένα άρθρο των πρωταγωνιστών

Ανώνυμος είπε...

Στον παιδικό σταθμό μοίρασαν μέλια γιατί ο μελισσοκομος πληρώθηκε και δεν μάθαμε τελικά σε ποιο σχολείο φάγανε τα παιδάκια μέλι. Αν γνωρίζει κανείς ας το γράψει.Έτσι και αλλιώς το filoiko είναι η μοναδική πηγή ενημέρωσης.

Ανώνυμος είπε...

ΣΦΙΓΓΕΣ ΟΛΟΙ.
ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΙΑ

Ανώνυμος είπε...

Για φαντασθείτε μετά απο 1000 χρόνια
ψαχνοντας κάτω απ τα χώματα στην Φιλιππιάδα οι αρχαιολόγοι να βρουν
το αέτωμα της ΛΑΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ-εννοώ τη μύτη που προεξέχει-μπροστά από το ΕΚΤΡΩΜΑ έτσι το λέμε όλοι.

Στην Αμφίπολη ήταν ο Δεινοκράτης.

Ανώνυμος είπε...

Ε οχι και δράκος του παραμυθιού ο Τσίπρας.Πινόκιο ναι

Ανώνυμος είπε...

Χρόνια πολλά πριν, η εκλιπούσα πλέον κυρία της δημοσιογραφίας, διευθύντρια της Καθημερινής τότε, κα. Ελένη Βλάχου έλεγε:

"Αποκλείεται να έρθει το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία γιατί οι δεξιοί είμαστε πιο έξυπνοι"

Κάπως έτσι φαίνεται να αισθάνονται και σήμερα ορισμένοι.

Ανατριχιάζουν και μόνο στην ιδέα... να παρίσταται στην δοξολογία στην Μητρόπολη ο Τσίπρας.

Και η μεν κα Βλάχου, δεξιά μέχρι το κόκκαλο, έκανε τις δηλώσεις αυτές γιατί πράγματι πίστευε ότι ανήκει σε μια ανώτερη πνευματικά κάστα. Οι εκτός της κάστας της δεν είχαν κανένα δικαίωμα και να σκεφτούν να κυβερνήσουν.

Ετούτα, τα δικά μας (να ανήκουν στην κάστα της Βλάχου δεν το λες) που συχνά πυκνά αναφέρονται στον Τσίπρα, δεν χόρτασαν τόσα χρόνια κουτόχορτο και αναμασάν ανοησίες;

Σε κάνουν να το ρίξεις στον Τσίπρα μόνο και μόνο για να αισθανθούν σαν την Βλάχου: Απογοητευμένοι μέχρι ανοησίας.

Ανώνυμος είπε...

Μα πως δεν το κατάλαβα τόσο καιρό. Οι πόλεμοι στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν, στην Γιουγκοσλαβία, στην Ινδία κ.λπ έγιναν για θρησκευτικούς λόγους. Όπως οι Σταυροφορίες. Και όχι γιατί οι Χριστιανοί είναι πολεμοχαρείς. Αυτοί τέλειωσαν με τους πολέμους. Το Ισλάμ τον έχει τον πόλεμο στο αίμα του. Και έτσι είναι αναπόφευκτος. Άσε που αρχίζω να υποψιάζομαι ότι και αυτοί οι μαύροι της Αφρικής είχαν τον πόλεμο στο αίμα τους και για αυτό τους "μετέφεραν" στην Αμερική. Να μην σκοτώνονται μεταξύ τους. Και εκεί που πάω να το πάρω απόφαση, έρχεται κάποια ενημερωτική εκπομπή να μου πει για παράδειγμα που τα βρήκε τα λεφτά Ο Ρωμαίος και έκτισε το Κολοσσαίο. (Τίποτε σπουδαία πράγματα, ένα προσκύνημα στην Ιερουσαλήμ έκανε ο γιος του.) Ή αυτές οι έξη σφαίρες στο κορμί (οι δύο στο κεφάλι) του μαύρου στο Αμέρικα. Ολόκληρα Πανεπιστήμια ανέλυσαν το ζήτημα σε αυτή την βάση επί Μπους (του ηλιθιοδέστερου). Άμα θέλει ο άνθρωπος, πως βολεύεται με τις εξυπηρετούσες απόψεις.