ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ:απευθείας σύνδεση με φωλιά πελαργών.

στιγμές από το φεστιβάλ νέων στη Λίμνη Ζηρού...

To Zerofestival ξαναζωντανεύει μέσα από το aftermovie που δημιούργησαν οι διοργανωτές. Απολαύστε 4.48 λεπτά με στιγμές από το φεστιβάλ νέων στη Λίμνη Ζηρού στη Φιλιππιάδα με timelapse από το στήσιμο σκηνής, βόλτες στη λίμνη canoe kayak , SUP, μουσική από dj sets, αλλά και το αποκορύφωμα της βραδιά με την συναυλία από Monsieur Minimal & Keep Shelly in Athens. Πάνω απ'όλα όμως δείτε τον ίδιο τον κόσμο που έκανε πετυχημένο το εφετινό Zero Festival! 

25 σχόλια:

filoiko είπε...

Γ Κ Α Β Ο Σ Ι Ο Υ Ρ Α Ω

δεν υπάρχει τέτοιο λήμα στην wikipedia

ούτε to google μπορει να βρει κάτι.

Επειδή σαν θέμα αφορά πολλούς,ο καλός φίλος που το γραψε
σε προηγούμενο σχόλιο, ας κάνει τον κόπο να μας πει τι εννοεί με το

ΘΑ ΓΚΑΒΟΣΙΟΥΡΗΞΟΥΜΕ
με τις αλχημείες στο τσίπουρο.

Ανώνυμος είπε...

Είναι έκφραση που την έχω ακούσει από παλιότερους, όταν ήθελαν να πουν ότι κάποιος έχει γίνει ...λιώμα από το μεθύσι! Έχει πολύ ενδιαφέρον, ενίοτε και πλάκα, η γλωσσική εφευρετικότητα των Ελλήνων.

Ανώνυμος είπε...

Αυτή η μάννα, που φώναζε στο Δημαρχείο είμαι εγώ , η Χρυσάνθη Γκάρτζιου ....
Δεν φώναζα απλώς, ΚΡΑΥΓΑΖΑ, διότι:
Για δεύτερη φορά και πέντε ημέρες προ της ορκωμοσίας του νέου ΔΗΜΟΤΙΚΟΎ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ . ξαναπήραμε καινούργια ειδοποίηση για ανύπαρκτα χρέη νερού παρά το γεγονός ότι από 2.4.2014 εκκρεμεί αίτηση μας ( αριθμός πρωτοκόλλου 5361) για απαλλαγή από το χρέος διότι έχουμε τις αποδείξεις πληρωμής στην κατοχή μας ...

Ξαναπληρώσαμε λοιπόν για ανύπαρκτο χρέος διότι κάποιοι ήθελαν δημοτικούς συμβούλους που χρωστάνε να εκπίπτουν του αξιώματος.....
Εγώ λοιπόν πήγα , η μάννα του νέου δημοτικού συμβούλου Χρήστου Γκάρτζιου διότι κάποιοι ονειρεύονταν...χωρίς ονειροκρίτη.

Δεν φώναζα απλώς. Ζήτησα ΕΠΙΜΟΝΑ από τους αρμόδιους υπαλλήλους να δώσουν απάντηση στο αίτημα μας που εκκρεμούσε από τον Απρίλη.
Και ο μεν διευθυντής επικαλέστηκε κώλυμα διότι ευρίσκετο –όπως ο ίδιος μου είπε- σε άδεια περιφερόμενος από γραφείο σε γραφείο μέσα στο ΔΗΜΑΡΧΕΊΟ Ο μετά από αυτόν αρμόδιος υπάλληλος δήλωσε αδυναμία να μου δώσει απάντηση διότι η υπόθεση έχει πάει στον εισαγγελέα....
Ο προϊστάμενος όμως της πολυνομίας με συνέδεσε τηλεφωνικά με το δικηγόρο του δήμου...για να πάρω την απάντηση : ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα , να περιμένεις την οριστική λύση της όλης υπόθεσης νερό. Επειδή όμως σας βλέπω να επιμένετε μπορείτε τα ξαναπληρώσετε χωρίς να χάσετε τα λεφτά σας διότι θα συμψηφιστούν με νέες οφειλές.
η μήπως δεν έχουν έτσι τα πράγματα, πασίγνωστε ΑΝΏΝΥΜΕ;

Χρυσάνθη Γκάρτζιου

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητή κυρια,οι νόμοι ειναι υπεράνω όλων ακομα και των δημοτικων συμβούλων ενίοτε.Οταν λοιπόν ο αρμόδιος Υπαλληλος επικαλείται τον νόμο και ο Δικηγορος του δήμου το ίδιο έχετε το νόμιμο δικαίωμα να το αμφισβήτησετε μέσω αλλου δικηγόρου ή να ενημερώσετε τον εισαγγελέα.Με το να φωνάξετε δεν λύνετε κανένα προβλημα,απλώς δημιουργείτε εντυπώσεις.

Ανώνυμος είπε...

ΥΓ... μικρή διόρθωση στο παραπάνω σχόλιο :
Ο προϊστάμενος της πολεοδομίας και όχι της πολυνομίας
Χ.Γ

Ανώνυμος είπε...

Γκαβοσιουρίζω: σύνθετη λέξη από το γκαβός (τυφλός) και σιουρίζω (σιούριξα=τρελάθηκα). Το πολύ ξυλόπνευμα των σκληρών αποσταγμάτων-κυρίως αυτών που βράζουν με τα κοτσάνια- μπορούν να δημιουργήσουν απώλεια της όρασης. Ομοίως, και η κακή ποιότητα τσίπουρου μπορεί να σε κάνει να χάσεις τα λογικά σου. Σε ό,τι αφορά στο φίλο που είπε ότι καβατζώθηκε από πέρυσι, έχω να του πω ότι όλοι έχουμε 5-10 κιλά στο σπίτι μας. Στα καφενεία, όμως, που καταναλώνονται αρκετοί τόνοι, είναι σίγουρο ότι δεν μπορείς να βρεις ποιοτικό τσίπουρο! και με 1,2-1,5 ευρό που κοστίζει, ούτε το μεζέ δεν μπορούν να βγάλουν οι καφετζήδες. Μέγα, λοιπόν, το ζήτημα του εκ Τζουμέρκων ορμώμενου αποστάγματος. Και με τα εκλογικά, μην αγχώνεστε! ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ!!!

Unknown είπε...

Καταπληκτική η φωτο από το καφενείο της Παλιάς! Θα ήταν τέλεια αν μπορούσε ο κάτοχός της να μας πει και τα ονόματά τους (κάποιοι που αναγνωρίζονται εύκολα είναι ο Κώστας Δρυμούζης, ο Σπύρος Λάππας και ο Σπύρος Λαχανάς). Τέλεια, επίσης, είναι και η ποιότητα της φωτογραφίας (ή η επεξεργασία της). Οι συγχωριανοί μας φαίνεται πως ...μαζεύουν ήλιο, παρά ότι πήγαν εκεί για να πιουν καφέ ή ούζο!!
ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ!!!

Ανώνυμος είπε...

με σταματαει αγροτικο
τεζα στο τσαμπι
πριν 2-3 χρονια στο δρομο με τα πλατανια:
-φιλε απο δω εισαι;
-ναι.
-Πιστιανά πως θα παω;

σημ: ΕΔΡΑ Κ.ΑΧΑΙΑ...

filoiko είπε...

Ευχαριστώ ιδιαίτερα για το σχόλιο
της/του ΠΑΛΑΙΑ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ.

Διακριτική αλλά ουσιώδης με θέση και άποψη η παρουσία της/του ΠΑΛΑΙΑ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ στο διαδίκτυο (facebook κτλ).

Ανταποδίδω ειλικρινά το ΜΠΡΑΒΟ.

filoiko είπε...

Ούτε ένα email ακόμη για κάτι που ίσως ενοχλεί από την διαχείρηση
στο blog.

Δεν μπορεί,ίσως κάπου ναμαι λάθος!

Επαναλαμβάνω το email

filoiko@gmail.com

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΚΑΤΣΕ ΡΕ ;ΦΙΛΕ,ΤΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΗΝ Κ ΑΧΑΓΙΑ ΠΗΓΑΙΝΕ ΠΙΣΤΙΑΝΑ ΓΙΑ ΖΑΜΠΕΛΑ;

Ανώνυμος είπε...

Θέλοντας να βοηθήσω στο σχόλιο της27ης Αυγούστου 2014 - 1:00 μ.μ. στην "Παλαιά Φιλιππιάδα" Θα προσπαθήσω να αναφέρω τα πρόσωπα της φωτογραφίας στο Καφενείο. Τους θυμάμαι από τη δεκαετία του '60.
Από τα αριστερά: Γιώργος Ανήφορος (ο πατέρας του Σωτήρη, του Πάνου, του Θόδωρου, του Κώστα, της Λένης, της Κούλας, της Χρυσάνθης) μετά είναι ο Σπύρος ο Λαχανάς (ο πατέρας του Τάκη, του Κώστα και δυο ακόμη κοριτσιών), ο Κώστας ο Δρυμούζης (θείος του Νίκου πέθανε από ανακοπή αρκετά νέος στο καφενείο του Σπύρου Κωστάκου), ο Σπύρος Λάπας (πατέρας του Γιώργου του ταξιτζή και της Ελένης), νομίζω ότι δίπλα κάθεται ο Γιάννης Τσατσάνης (πατέρας του Βησσάρη, Λέανδρου, Άννας, Ειρήνης Άγγελου, Λαμπρινής και της ), δίπλα ο Γιάννης Λάππας ο ταξιτζής ( πατέρας της Βούλας και της Φωτεινής), τον καθιστό πισω από αυτόν δεν τον γνωρίζω. Πίσω όρθιοι είναι ο Χρήστος ο Πήτας με το καφενείο και ο Λευτέρης Χουλιάρας νομίζω (πατέρας του Στέφου, Βασίλη, Σταύρου, Γιώργου και πολλών άλλων αδελφών)

Ανώνυμος είπε...

2:11 ξαναδιαβασε προσεκτικα.

Ανώνυμος είπε...

τα νερα που ΟΟΟΟΛΟΙ ΕΧΟΥΝ πληρωσει ηταν μαζι με την αποχετευση;;;ΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ συνδεσεις ειναι περιπου 500...

Ανώνυμος είπε...

Ακόμα και ο γκιώνης ακουγόταν χθες βράδυ στη πλατεία.
Είπαμε ησυχία από τα νταμπαντουμπα
αλλά όχι κι έτσι.
Νάναι σημάδι αλλαγής;

Ανώνυμος είπε...

Ενα απίστευτο εύρημα στις Γούβες στην Παλιά Φιλιππιάδα.Το βρήκε συμπολίτης μας που πήγε να αδειάσει σκουπίδια.Μισοφαινόταν σφίγγα χωρίς κεφάλι ανάμεσα στα μπάζα.Ναχουμε κανα τυχερό αλλά Αμφίπολη λετε.

Ανώνυμος είπε...

ΚΛΑΔΕΥΟΥΝ ΤΑ ΠΛΑΤΑΝΙΑ , μετά τον θάνατο του 9χρονου...

ΦΩΤΟ-Κλαδεύουν τα πλατάνια μετά τον θάνατο παιδιού
Μετά το τραγικό θάνατο του 9χρονου Μπάμπη, που καταπλακώθηκε από τεράστιο κλωνάρι που έσπασε, ειδικοί επιστήμονες από το ΕΘΙΑΓΕ , με επικεφαλής τον καθηγητή στη Φυτοπαθολογία Παναγιώτη Τσόπελα, πραγματοποίησαν αυτοψία και έδωσαν...
οδηγίες και εντολές για κλάδεμα.Τα συνεργεία του Δήμου σήμερα το πρωί έπιασαν δουλειά υπό την επίβλεψη του Δασαρχείου και της Υπηρεσίας Πρασίνου.
«Δεν είμαστε αρμόδιοι να μιλήσουμε εμείς για το τραγικό συμβάν. Εξάλλου είναι σε εξέλιξη Εισαγγελική έρευνα. Όμως αυτό που συνέβη είναι τα σπάνια φαινόμενα... », είχε δηλώσει μεταξύ άλλων ο καθηγητής της Φυτοπαθολογίας Παναγιώτης Τσόπελας, όταν επισκέφτηκε το σημείο για αυτοψία.
Φόβος και τρόμος τα πλατάνια και οι λεύκες
Μετά και το δεύτερο συμβάν στη Λιβαδειά, όπου κλωνάρι πλατάνου τραυμάτισε τρεις ανθρώπους την ώρα που έπιναν ξένοιαστοι το ποτό τους, οι πολίτες έχουν τρομοκρατηθεί.
Τα τηλεφωνήματα και οι αιτήσεις στα δασαρχεία και τους δήμους είναι τόσες πολλές που οι αρμόδιοι "έχουν χάσει τη μπάλα".
Γεγονός είναι ότι πολλοί αποφεύγουν πλέον τον ίσκιο των δέντρων που άλλες φορές επεδίωκαν, κυρίως όταν βλέπουν δέντρα με κλαδιά τα οποία έχουν ξεραθεί ή δείχνουν άρρωστα.
Νoneews

ΥΓ... Αφιερωμένο με αγάπην στους λάτρεις των γερασμένων πλατανιών...

Ανώνυμος είπε...

Όπως επίσης και τις παιδικές χαρές! Ή τις ξέχασες;

Τελικά μάλλον είσαι αδιόρθωτος.

Ανώνυμος είπε...

Έξω τα πλατάνια απ' τα χωριά μας!

Ανώνυμος είπε...

Πλατανοφάγε, που κοιτάς όταν σου δείχνουν το φεγγάρι;

Ανώνυμος είπε...

Στη θέση κάθε γέρικου πλάτανου, που θα ξυλεύεται, ένας τούρκικος μιναρές θα αναγείρεται εις ανάμνηση τους.
Τούρκικο ραχάτι:
Πολύωρες ξάπλες στη σκιά του πλάτανου με τον ναργιλέ παρέα..

ΚΌΝΤΡΑ ΣΤΗ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ :
ΟΙ ΤΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ..
ΜΟΝΟ ΑΥΤΕΣ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ
ΕΜΠΟΔΙΖΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΠΛΑΤΑΝΠΨΕΙΡΕΣ ΝΑ ΠΈΦΤΟΥΝ ΣΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΜΑΣ..

Ανώνυμος είπε...

Αδέρφια λίγη υπομονή ακομα!Απο την πρώτη Σεπτεμβρη θα γίνουμε σε όλα Ελβετία.Ακομα ακομα ολα τα προβλήματα με μπροσταρηδες μανες πεθερές αδέρφια μπαντζανακηδες θα λυθούν. Μη μου βαλαντωνετε κι έχουμε καλοκαίρι ακομα.

Ανώνυμος είπε...

Έχει ο καιρός γυρίσματα.
Και τώρα ,
θα μας λείψουν πολύ :
Το παραμάγαζο- υπερδημαρχείο,
Τα τόσο λαλίστατα-όλα για το Θείο ρε γαμώτο,ανίψια
και προπαντός ο ΥΠΕΡΔΉΜΑΡΧΟΣ..

Μην είδατε τον Παναγή, χάθηκαν από το ΠΡΟΣΚΉΝΙΟ...

Από το μπάχαλο στην Ελβετία είναι μεγάλη η απόσταση για το ΕΛΛΑΔΙΣΤΆΝ...
ΌΜΩΣ έχει ο καιρός γυρίσματα και γρήγορα θα καταπιείς την γλώσσα σου.

Αλλά τι λέω; Όταν νοσταλγείς ακόμα τα χάος,το διοικητικό μπάχαλο- νερά και τόσα άλλα- και την χαβουζολίμνη που λέγεται ΦΙΛΙΠΠΙΆΔΑ δεν υπάρχει περίπτωση να εξαφανιστεί η αδιαπέραστη στο φως πάνα με την οποία σου έχουν καλύψει τα μάτια..

Ανώνυμος είπε...

Η σφίγγα που βρέθηκε στις γόυβες το έχει πληρώσει το νερό. ..

Ανώνυμος είπε...

ΑΝ ΖΕΙΣ ΣΤΗΝ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΖΕΙΣ ΧΑΒΟΥΖΟΛΙΜΝΗ,ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΦΥΓΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΙΣ ΜΑΖΙ ΣΟΥ[για να μην πω τιποτε αλλο]