ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ:απευθείας σύνδεση με φωλιά πελαργών.

Ξεθωριασμένες FILOIKES αναμνήσεις

Κοιτάζοντας τις παλιές  φωτογραφίες απ’το  Φιλοικό  μου ΄ρθαν  χιλιάδες σκέψεις στο μυαλό. Κάθε μια και μια μνήμη. 
Κοιτάζω τώρα μια φωτό με τα παιδιά της εποχής. Σύμφωνα με στατιστικές αυτοί από μας που ήμασταν παιδιά τις δεκαετίες του 40-50-60-70 πιθανόν δεν θα έπρεπε να είχαμε επιζήσει . Οι κούνιες ήταν βαμμένες με γυαλιστερή λαδομπογιά με βάση το μόλυβδο. Τα πατώματα είχαν μωσαϊκό που σου περόνιαζε τα κόκαλα. Οι παιδικές αρρώστιες έκαναν θραύση. Κάθε τόσο και ένας φίλος ή συμμαθητής πάθαινε ιλαρά, κοκίτη, μαγουλάδες, ανεμοβλογιά. Δεν είχαμε καπάκια ασφαλείας στα μπουκάλια με τα φάρμακα και καπάκια στις πρίζες του δωματίου. Ζεσταινόμασταν με σόμπες με ξύλα ή με κάρβουνο ( θυμάσαι γιαγιά που πήγαμε να τα φτύσουμε) ή θερμάστρες πετρελαίου. Από καλοριφέρ ααα καλά! 
Στην επόμενη βλέπω τον Γιώργο κοντά στον ΟΤΕ απέξω πρώτα , στην πλατεία, με τις τέντες μετά , ένα είχε κατά τη
δεκαετία του 70 η θείτσα Κατίνα, που φώναζε Γιώργοοο η Κούλα από Αστακοοό στο τηλέφωνο, έλαα περιμένει!!! ΑΑΧΧ !Η επόμενη φωτο απ΄την πρώτη εκδήλωση του αναγνωρίζω την Βάσω σε ένα περίπτερο. Περίπτερο που είχαν κρεμασμένα με μανταλάκια τα περιοδικά ο Μικρός Ήρωας , ο Μικρός Σερίφης , ο Μπλέκ , το Ρομάντζο , το Πάνθεον , το Ντόμινο , η Βεντέτα κλπ. Ακόμα ζητάω τη σοκολάτα ΙΟΝ αμυγδάλου του ταλίρου, ή τις γκοφρέτες ΜΕΛΟ με τα χαρτάκια με τις σημαίες των χωρών του κόσμου. Θυμάμαι ακόμη το γλειφιτζούρι κοκοράκι, τις καραμέλες γάλακτος, τις κατακόκκινες καραμέλες τσάρλεστον, το μαλλί της γριάς! 
Περιμέναμε πως και πως που ερχόταν κάποιος στο πανηγύρι του ΑΪ Βυσσάρη  και μας έκανε μαλλί της γριάς. Κάποια χρόνια το είχε κάνει και ροζ κόκκινο και πάθαμε σοκ! Χάθηκαν τα αυθεντικά πιτόγυρα με την ξεροψημένη πίτα και το κοκκινοπίπερο μέσα, που τη θυμήθηκα τώρα που έβλεπα τον Νταβά! 
Η επόμενη δείχνει ένα παλιό λεωφορείο. Πηγαίναμε στην Άρτα με κάτι Σκάνια- Βόλβο- τα HINO που είχαν τη μηχανή μέσα και ήταν συνήθως καλυμμένη με μπλε δερμάτινα καπιτονέ καλύμματα. Βόγκαγαν κάθε φορά που ο οδηγός άλλαζε ταχύτητα. Η θέση μπροστά δεξιά δίπλα στη μηχανή ήταν η καλύτερη για τα παιδικά μας όνειρα. Υπήρχε και εισπράκτορας στριμωγμένος δίπλα στην πόρτα και έλεγε τις στάσεις.-Για Χαλκιάδεεεεεεες κανεειιίςς! Οι ταμπέλες μέσα που γράφαν  ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΤΟ ΚΑΠΝΙΖΕΙΝ και μείς κάναμε πλάκα και ανάβαμε κρυφά σπίρτο και ερχόταν κάποιος Παντελής , εισπράκτορας από Παντάνασσα μάλλον και μας κατσάδιαζε! Η άλλη που έλεγε ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΘΗΜΕΝΩΝ 30, η άλλη ΚΡΑΤΕΙΣΘΕ ΑΠΟ ΤΑΣ ΧΕΙΡΟΛΑΒΑΣ! Όλοι βουρ στην Άρτα για τσόντα στο ΜΑΧΟ! Έκανε ντου η Ασφάλεια και σου λέγαν τώρα τι θες να σε πάω μέσα ή να σου δώσω ένα μπάτσο; Και έλεγες δώσε μου ένα μπάτσο θείο! 
Στην άλλη βλέπω μια φωτο μάλλον από καφενείο στην παλιά είναι. Κυριακή πρωί μετά την εκκλησιά πηγαίναμε απ΄το καφενείο που ήταν ο μπαμπάς μου κάπου ,κάπου σήκωνε το κεφάλι απ΄την πρέφα και μας κοίταγε να απολαμβάνουμε επί ώρες μια κουταλιά βανίλια το γνωστό υποβρύχιο μέσα σε ένα ποτήρι παγωμένο νερό , ή τρώγαμε το μεζέ του ούζου και του αφήναμε το ούζο ξεροσφύρι. 
Στην άλλη μας βλέπω όλη την παρέα στην παρέλαση. 25 Μαρτίου ήταν η έναρξη για το πρώτο παγωτό! Η καλύτερη αναμονή του καλοκαιριού. Μαζί με τα λελέκια και τα πρώτα παγωτά. Άλλο λεωφορείο σε αυτή. Καλοκαιρινά μπάνια. Ζέστη το λεωφορείο του μπάρμπα Τόλια Κότζιου ζεμάταγε σαν την κόλαση απ΄τη ζέστη η λαμαρίνα  τα κεφτεδάκια και οι πίτες της κάθε θείτσας Λάμπρος έκαναν πιο αφόρητο το όλο θέμα! Γελάγαμε με κάτι χοντρές γριές που κάνανε μπάνιο με τις κομπινεζόν. Ο άλλος κράταγε με το ένα χέρι τυλιγμένη την πετσέτα γύρω του και με το άλλο να προσπαθεί να βγάλει το μαγιό. 
Πίναμε νερό απ΄το λάστιχο του κήπου (τι εμφιαλωμένα και πράσινα άλογα) τρώγαμε λουκουμάδες με ζάχαρη απ΄τον Βατσιλίδη που τον βλέπω τώρα , κουλούρι τριγωνάκι κεφαλοτύρι, σάμαλι. 
Τρώγαμε τόνους κεφτέδες με πατάτες τηγανιτές αλλά ποτέ δεν ήμασταν υπέρβαροι γιατί γυρνάγαμε όλη μέρα στους δρόμους και τις αλάνες παίζοντας. 
Μοιραζόμασταν με τους φίλους μια πορτοκαλάδα απ΄το ίδιο μπουκάλι και ποτέ κανένας δεν έπαθε τίποτα. Δεν πολυαρωσταίναμε, αλλά πάντα τύχαινε πάντα να υπήρχε μια καλή μάνα, γιαγιά, θεία να μας δώσει λίγο φιδέ, να μας ρίξει κούπες(βεντούζες) να μας δώσει μια κουταλιά Νορισοντριν, Ιπεσαντριν ή ασπιρίνη διαλυμένη στο κουταλάκι μαζί με ζάχαρη. Να μας κάνει η θείτσα Λάμπρο μια ένεση με γυάλινη σύριγγα που τη βράζανε στο κατσαρολάκι, πρώτα. Έλεγες ένα …Θείτσα Λάμπρο τσούζει, σβήνω, λιώνω πεθαίνω και αυτό ήταν! 
Α ρε ΦΙΛΟΙΚΟ τη φωτιά μας ανάβεις. Εδώ είναι ο Γιώργος , και ο Βασίλης. Κάναμε ποδήλατο (έσκα ή Βελαμος ) δεν φορούσαμε κράνος, και στην πίσω ρόδα βάζαμε χαρτόνι η πακέτο από τσιγάρα πιασμένο με μανταλάκι για να κάνει θόρυβο να μας θυμίζει μηχανάκι. 
Περνάγαμε ώρες έξω απ΄το σπίτι φτιάχνοντας πατίνια με ρουλεμάν και σανίδια και κατεβαίναμε τις κατηφόρες της γειτονιάς και χωρίς φρένα. Μετά ανακαλύψαμε τα καπάκια από τα πετρογκάζ, καβάλα και οποίον πάρει η μπάλα! Άλλος πάνω σε τσίπες, άλλος μέσα σε θάμνους  σηκωνόμασταν, μαθαίναμε πώς να διορθώσουμε το πρόβλημα για να πιάνει η….φτέρνα μας το τακούνι για φρένο. Πληγωμένα γόνατα ευμεγέθη καρούμπαλα, αυτά ήταν καθημερινά.Μας πάταγε η γιαγιά τα καρούμπαλα στο μέτωπο με εκείνα τα μεγάλα τάλιρα για να μην φουσκώσουν! 
Είχαμε φίλους. Βγαίναμε στους δρόμους. Παίζαμε μπάλα κυνηγητό, κρυφτό. Τα δοκάρια αυτοσχέδια. Ή ήταν σχολικές τσάντες ή τα πουλόβερ ή οι ζακέτες κουβαριασμένες. 
Για τα καλάθια του μπάσκετ είχαμε περβάζια παραθύρων. Πόσες φορές δεν σπάζαμε κανα τζάμι και εξαφανιζόμασταν όλοι μαζί αφήνοντας τη μπάλα στα χέρια κάποιου συνταξιούχου που την έσκιζε με το σουγιά και την πέταγε στο δρόμο! Παίζαμε μπάλα μέχρι που σκοτείνιαζε ή όταν η μάνα μας μας έβαζε τις φωνές να τσακιστούμε να ανέβουμε για διάβασμα.Δεν είχαμε βιντεοπαιχνίδια, τηλεόραση, κινητά, υπολογιστές ίντερνετ άντε κανα ράδιο κάποιος με λυχνίες. 
ΩΠΑ! Σε αυτή εδώ είναι  η Ελένη! Ο πρώτος έρωτας , ήταν συνήθως αδερφή ή ξαδέλφη του καλύτερου φίλου μας. Θυμάστε τα χτυποκάρδια αλήθεια; Την αγωνία μη μας πάρουν χαμπάρι; Το πρώτο φιλί. Τα ξαναμμένα μάγουλα, το χνούδι πάνω απ΄το χείλος μας; Αυτή αγαπητό ΦΙΛΟΙΚΟ είναι από πάρτυ. Θυμάστε τα πάρτυ γενεθλίων με 15 αγόρια και 4 κορίτσια. Πατατάκια σπιτικό κέικ και αργότερα βερμουτάκι και ξηρούς καρπούς. Τις άπειρες φορές που χορεύαμε μπλουζ σε συνεννόηση με τον υπεύθυνο του πικ απ έτσι για να μένουμε πιο πολλή ώρα αγκαλιασμένοι με το κορίτσι των ονείρων μας. Την απίστευτη φράση  ΤΑ ΦΤΙΑΞΑΜΕ. Τι φτιάξαμε ο θεός και η ψυχή μας! 
Η επόμενη είναι από κάπου ψηλά. Δείχνει κήπους αυλές, δέντρα, λουλούδια που το χώμα μύριζε μετά από πότισμα ή τη βροχή. Πανσέδες , χρυσάνθεμα, τα σκυλάκια τα θυμάστε ;Ήμασταν εξπέρ για το πότε βγαίνει το κάθε φρούτο και που ήταν. Για πες σε ένα νεότερο τι είναι τα μελίκοκα, τα κούμπλα τα νέσπλα; Έπαθε εγκεφαλικό θα πει! Τα καλοκαιρινά βράδια τα βγάζαμε στα σκαλιά παρέες παρέες ή παίζοντας κρυφτοντενεκέ. 
Σε κάποια πιο νεότερη φωτό σου βλέπω κάτι παιδάκια που έβγαλες και παίζουν κρυφτό. Όμορφη. Αχ αγαπητό ΦΙΛΟΙΚΟ. Αξέχαστα χρόνια και μας τα σκαλίζεις με τον καλύτερο τρόπο. 
Οι γενιές αυτές έβγαλαν μερικούς απ’τους καλύτερους επιστήμονες , γιατρούς, μηχανικούς, ανθρώπους εργατικούς , και τίμιους οικογενειάρχες, και πολλούς άλλους. Είχαμε επιτυχίες, αποτυχίες και υπευθυνότητα, μάθαμε και τα αντιμετωπίζαμε όλα Μεγαλώσαμε σαν παιδιά, με χαρές, λύπες. ΖΗΣΑΜΕ. Και θα εξακολουθούμε να ζούμε όσο μας χρωστάει ο θεός, σε πείσμα όλων αυτών που μας πλαστικοποίησαν τη ζωή με δικές τους ιδέες και για δικό τους όφελος. Συνέχισε να μας κεντρίζεις το μυαλό με παλιές ξεθωριασμένες FILOIKES αναμνήσεις γιατί μας κάνει καλό. Και σε ευχαριστούμε όλοι για αυτό, ας βλέπουν κάτι οι παλιότεροι και ας μαθαίνουν οι νεότεροι. Καλό μας κάνει.
Σε ευχαριστώ.
Ένας συλλέκτης παλιών … εμπειριών. 
Δευτέρα 8/9/2014
                     
Η πρώτη από τις 8 χειρόγραφες σελίδες που μου έδοσε ο φίλος -αν και επέμενα δεν ηθελε να βάλω τ ονομά του-χθες βράδυ Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014,όταν συναντηθήκαμε να πιούμε κανά ποτό.Ηταν αναπάντεχο το δώρο του.Κέρασα πρώτος.
         



61 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τώρα που έχουμε όλα τα καλά μας (τις ανέσεις μας) γιατί κάνουμε έτσι;βέβαια δεν είχαμε τα δάνεια από τις τράπεζες! Να μας τα πρήζουν. Μάλλον ήταν καλύτερα τότε.

Ανώνυμος είπε...

Τοτε δεν ειχαμε και blog για να εκφραζουμε τον πονο μας

Ανώνυμος είπε...

Για πρώτη φορά τέσσερις Μητροπολίτες
θα παρευρεθούν την Δευτέρα 15 του μηνός
στην λιτανεία του Αγίου Βησσαρίωνος.
Σιγά σιγά αρχίζει να φαίνεται ότι
κάτι αλλάζει στην πόλη μας.

Ανώνυμος είπε...

Πόσο "ξεθωριασμένες" μπορούν να είναι οι αναμνήσεις που σε κάνουν να δακρύζεις διαβάζοντας ένα σχόλιο ή βλέποντας μία φωτογραφία; Εκτός από την αίσθηση γλυκύτητας που μού άφησε αυτή η ανάγνωση, με στενοχώρησε το γεγονός ότι άνθρωποι που είχαν- είχαμε τα ίδια υπέροχα βιώματα φτάσαμε να ξεμαλλιαζόμαστε για δημάρχους, πουθενάκηδες και λοιπούς ασήμαντους παρατραχάμενους!!!

Ανώνυμος είπε...

Άντε και ο καλός Θεός μαζί μας...
Από ότι μαθαίνω του χρόνου θα έχουμε και τον Πατριάρχη μαζί μας...

Ανώνυμος είπε...

Αληθεύει ότι φέτος η λιτανεία
θα περάσει μέσα από την πλατεία;

Ανώνυμος είπε...

Δεν θα επανεκλεγούμε!»: Επίθεση στον Χαρδούβελη...



... από βουλευτές της ΝΔ για τον ΕΝΦΙΑ ...


Έντονες αναταράξεις στη ΝΔ εξακολουθεί να προκαλεί ο ΕΝΦΙΑ, παρά τις βελτιώσεις που επήλθαν. Την Τρίτη βουλευτές της ΝΔ επιτέθηκαν με βαρύτατους χαρακτηρισμούς -εν απουσία του- κατά του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη, ενώ ακούστηκε και η...
διαμαρτυρία: «Δεν θα επανεκλεγούμε. Μας καταστρέφετε» - όπως αναφέρει το in.gr

Σύμφωνα τουλάχιστον με το In.gr:
Μιλώντας στο Mega το πρωί της Τετάρτης, ο βουλευτής της ΝΔ Ανδρέας Ψυχάρης δήλωσε ότι πρόκειται για «διαστημικές ανοησίες ότι ο ΕΝΦΙΑ είναι δίκαιος φόρος». Επισήμανε ότι «έχει πολύ καιρό να συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ» και τόνισε ότι έτσι «δεν μπορούμε να βοηθήσουμε». Ο κ. Ψυχάρης τόνισε ότι οι βουλευτές της ΝΔ θέλουν να βοηθήσουν την κυβέρνηση, αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει χωρίς να έχουν ενημέρωση και χωρίς να έχει διαβουλευτεί η κυβέρνηση μαζί τους.
Το βράδυ της Τρίτης, ο υπουργός Οικονομικών επρόκειτο να ενημερώσει τους βουλευτές της ΝΔ για τη νέα ρύθμιση, ωστόσο κάτι τέτοιο τελικά δεν έγινε, με αποτέλεσμα τα «γαλάζια» στελέχη να εκραγούν.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα, εν μέσω ύβρεων και αναθεμάτων εκ μέρους βουλευτών της ΝΔ, η βουλευτής Αννα Καραμανλή -σύμφωνα με πληροφορίες- ανέφερε: «Δεν μπορείτε να μας κοροϊδεύετε! Οι περισσότεροι από εμάς δεν θα επανεκλεγούν. Μας καταστρέφετε...»
Νωρίτερα, ομάδα 21 βουλευτών της ΝΔ είχαν απευθύνει ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών, ζητώντας την αποπομπή του γγ του υπουργείου Νίκου Καραβίτη, ως «δημιουργού» του ΕΝΦΙΑ.
Εν μέσω αυτού του ηλεκτρισμένου κλίματος, ο υπουργός Οικονομικών θα βρεθεί το μεσημέρι της Τετάρτης, ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής, όπου συζητείται η ρύθμιση για τον ΕΝΦΙΑ. Ο Γκίκας Χαρδούβελης θα υποστηρίξει την τροπολογία, ενώ θα επαναλάβει ότι η αρχική σύλληψη του ΕΝΦΙΑ δεν ήταν δική του.
Αναρτήθηκε από nonews-NEWS στις 10:59

ΥΓ
ΕΚΕΙ ,ΕΚΕΙ
ΣΤΗ ΒΗΤΑ ΕΘΝΙΚΗ
ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΑΚΗ
ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ...!!!1

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟ ΛΑΟΚΡΑΤΗ Ο ΛΟΓΟΣ :

Ο άνθρωπος κλειδί…

δίπλα στον Αλέξη…

Τα σχόλιά του μετρημένα, οι κινήσεις του ακόμα λιγότερες και το βλέμμα του με το ανασηκωμένο φρύδι χαρακτηριστικό.

Ο...
Λαοκράτης Βάσσης, το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς, που οι φίλοι του τού αποδίδουν χαϊδευτικά τον τίτλο του «γκουρού», είναι ένας από τους ανθρώπους που βρίσκονται πίσω από τον Αλέξη Τσίπρα, σε έναν ρόλο άτυπου συμβούλου. Μισεί τη δημοσιότητα και τους τίτλους, λατρεύει όμως τους νέους ανθρώπους και τις νέες ιδέες. Ως συγγραφέας έχει ανατρεπτικές απόψεις, τις οποίες μάλιστα κατά καιρούς δεν διστάζει να εκφράσει, ακόμα και αν προκαλούν αμηχανία στους συντρόφους του.

«Η Αριστερά», είχε πει πριν από καιρό, «ώρες-ώρες εκπέμπει αυτιστικό πολιτικό λόγο. Και ενώ φαίνεται πως λέει πολύ ωραία πράγματα, επί της ουσίας δεν δίνει λύσεις. Γι’ αυτό και δεν ριζώνει στον τόπο και δεν γίνεται εθνικής εμβέλειας πολιτική δύναμη».

Με τον Αλέξη Τσίπρα τον χωρίζουν πολλές δεκαετίες, τον συνδέει όμως η Ηπειρος. Η κοινή αγάπη τους για την πατρίδα, αφού ο Αλ. Τσίπρας κατάγεται από την Αρτα και ο Λαοκράτης Βάσσης από το Ριζοβούνι της Πρέβεζας. Γνωρίστηκαν πριν από πολλά χρόνια, όταν ο επικεφαλής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ως γραμματέας της Νεολαίας του Συνασπισμού μετείχε στις συνεδριάσεις της ηγεσίας του κόμματός του, υπό τον πρόεδρο, Νίκο Κωνσταντόπουλο...

Πηγή: parapolitika.gr

Ανώνυμος είπε...

Αφού ηταν τόσο απλό και ευκολο το καθάρισμα και το ξεχορταριασμα της πολης γιατί η προηγούμενη δημοτική αρχή την είχε μονίμως βρομικη και ζούγκλα...γιατί ετουτα τα πεινασμένα παιδάκια όπως τα αποκαλούσε γνωστός εκλογομαγειρας της πολης μας κατάφεραν σε δέκα μέρες και την αλλαξαν;:απάντηση γιατί κάποιοι νόμιζαν οτι τα προβλήματα λύνονται με την παρουσια στα πανηγύρια και το αραλεικη στη κεντρικη πλακεια.πάρτε το χαμπαρι ο νυν δήμαρχος θα είναι δήμαρχος για τα επομενα 10 χρόνια. Οποτε κοιτάξτε την υγεια σας γιατί σε 10 χρόνια ποιος ζει ποιος πεθαίνει και ψαξτε βρείτε δουλειά.... Όσοι δεν είχατε....

Ανώνυμος είπε...

Ανακοινώνεται οτι παρατηρούνται ορδές μετανενοημενων,μετα την προσευχή του Τσίπρα στο Άγιο όρος.Για να μην δημιουργηθεί συνωστισμός την ημέρα της λιτανείας του Αγίου Βησσαριωνα θα έρθουν 4 δεσποτάδες για να ευλογησουν.Οσοι πιστοί προσέλθετε.

Ανώνυμος είπε...

Ο παρατρεχάμενος του παρατρεχάμενου ω παρατρεχάμενε

Ανώνυμος είπε...

Καλα ρε παιδια χαλαρώστε και λίγο!Δεν είδαμε και τιποτα μεσα στην πολη.Τα σκουπίδια ειναι ακομα δίπλα στους κάδους,τα χορταρια στα πεζοδρόμια αφάνες,η Μπιζανίου εχει να πλυθεί απο το 2011,η πλατεια βρωμάει στις περιοχές που δεν καθαρίζουν οι καταστηματάρχες.Καντε μια βόλτα απο το μνημείο μέχρι τον Παράδεισο να δείτε το σκουπιδαριό σε όλο το μήκος του δρόμου.Εχετε πολυ δουλεια να κάνετε και μην αρχίσετε μόνοι σας τους διθυράμβους.Υπαρχει και η αλάνθαστη ελληνική παροιμία:
Στον καθρέφτη μου κοιτιεμαι κι απο μονη μου αγαπιέμαι.
Αντε τώρα γιατι θελουμε και να μπούμε στο κλίμα της κατάνυξης με τους δεσποτάδες,

Ανώνυμος είπε...

Πάντα θα υπάρχουν και αυτοι οι μόνιμος ανικανοποίητος.αν σε δέκα μέρες είχαν καταφέρει να κανουν τα παιδιά όλα όσα αναφέρονται στο παραπανω κείμενο τοτε θα έπρεπε μέχρι τέλος του μήνα να τελειώσουν και το γενικό πολεοδομικό..αν σας βρωμαει η πόλη και τώρα τότε καλό είναι να δώσετε /ενα τριανταευρο σε ώριμα.η αλλιως ρεξονα...αυτός ο μηδενισμός...

Ανώνυμος είπε...

μπραβο που εστω και τωρα προσφερετε στην πολη σας.γιατι μεχρι τωρα στας αρτας σας βλεπαμε να το γλεντατε.καιρος ειναι να αγαπησετε τον τοπο σας κ να δουλεψετε γι αυτον.Καλλιο αργα παρα ποτε.....αφιερωθειτε σ αυτο γιατι ειναι πολυ νωρις να κρινεστε απο μονοι σας.εμεις θα σας κρινουμε εσωνουπω...

Ανώνυμος είπε...

ασημαντοι παρατρεχαμενοι....εσυ??? σημαντικος τρεχαμενος???καταντια να αποκαλεις τους συνανθρωπους σου ετσι

Ανώνυμος είπε...

Έτσι μπράβο.Δειξτε χαρακτήρα και εξηγείστε πρωτα απ'ολα στον εαυτό σας γιατι τόσο πολυ φοβάστε την παρελθούσα δημοτικη αρχή.Μηπως τώρα γιατι κρίνεστε εσείς;

Ανώνυμος είπε...

Να πάρουμε απο ενα κουβαδάκι στα ΠΑΙΔΙΑ για να παίξουν.Ακου παιδια.Μη χειρότερα Θεέ μου ,τί είχα να διαβάσω σήμερα.
Εσυ πάντως να τις χαίρεσαι τις παρωπίδες.

Ανώνυμος είπε...

Εχεεεειιιι πααανσεληνοοοο αποψεεεε κι'εινννν ωραιαααααα!!!Βλεπω σας επιασε!Γραψτε σας απολαμβανω,εχετε πλακα!

Ανώνυμος είπε...

Ολη η Ελλάδα θέλει να κάνει έρωτα με την Αννα Καραμανλή!
-Nα πείτε στον Χαρδούβελη να πάει να γαμηθεί!.

koyrdisto Portokali

Ανώνυμος είπε...

ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΘΛΙΒΕΡΑ

Από τα κόμματα της Αριστεράς και τους αριστερούς έχουμε μεγαλύτερες απαιτήσεις. Θεωρητικό είναι αυτό σήμερα, αλλά κάποτε ήταν αλλιώς. Ειδικά ένα μικρό κόμμα και τα στελέχη του δεν θα θέλαμε να συμπεριφέρονται όπως τα μεγάλα και φθαρμένα κόμματα εξουσίας.

Και μετά τη θεωρία, ιδού η πράξη. Ο βουλευτής Επικρατείας της ΔΗΜΑΡ Σπύρος Λυκούδης ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από το κόμμα, δεν προσχωρεί σε άλλο και δεν παραιτείται από βουλευτής, δηλαδή κρατάει την έδρα του.

Δεν πρόλαβε να κάνει την ανακοίνωση και έσπευσαν να τον καταχεριάσουν δύο (πρώην) σύντροφοί του, ειδικά για την έδρα, καλώντας τον να την παραδώσει στο κόμμα (εδώ και εδώ οι δηλώσεις τους).

Πάμε τώρα λίγους μήνες πίσω. Η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μαριλένα Κοππά ανακοινώνει ότι αποχωρεί από το κόμμα της και θα συνεργασθεί με την ΔΗΜΑΡ. Δεν παραιτείται από ευρωβουλευτής. Γίνεται δεκτή μετά βαΐων και κλάδων, αλλά κανένας «ευαίσθητος» της ΔΗΜΑΡ δεν θέτει καν θέμα με την έδρα. Στις ευρωεκλογές του περασμένου Ιουνίου ήταν υποψήφια, αλλά δεν εξελέγη, αφού το κόμμα καταποντίστηκε.

Ιδια περίπτωση με του Λυκούδη, ο οποίος έπρεπε να παραιτηθεί από βουλευτής. Αν και υπάρχει και διαφορετική άποψη, νομίζω ότι η δεοντολογία αυτό επιβάλλει. Όμως, όσοι από τη ΔΗΜΑΡ θυμήθηκαν τώρα ότι «η έδρα ανήκει στο κόμμα», αισθάνονται εντάξει με τον εαυτό τους; Στην περίπτωση της κ. Κοππά γιατί δεν έβγαλαν κιχ; Προφανώς επειδή τότε η έδρα ανήκε σε άλλο κόμμα.

Θλιβερά πράγματα. Από ένα μικρό κόμμα, που επαγγέλθηκε από την ίδρυσή του κάτι διαφορετικό, αλλά στην πορεία το ξέχασε και πρόλαβε να αποκτήσει τα κουσούρια των παλιών και φθαρμένων κομμάτων.

Απογοήτευση.
ΚΑΡΕΛΙΑΣ
PROTAGON

Ανώνυμος είπε...

ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΘΛΙΒΕΡΑ

Από τα κόμματα της Αριστεράς και τους αριστερούς έχουμε μεγαλύτερες απαιτήσεις. Θεωρητικό είναι αυτό σήμερα, αλλά κάποτε ήταν αλλιώς. Ειδικά ένα μικρό κόμμα και τα στελέχη του δεν θα θέλαμε να συμπεριφέρονται όπως τα μεγάλα και φθαρμένα κόμματα εξουσίας.

Και μετά τη θεωρία, ιδού η πράξη. Ο βουλευτής Επικρατείας της ΔΗΜΑΡ Σπύρος Λυκούδης ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από το κόμμα, δεν προσχωρεί σε άλλο και δεν παραιτείται από βουλευτής, δηλαδή κρατάει την έδρα του.

Δεν πρόλαβε να κάνει την ανακοίνωση και έσπευσαν να τον καταχεριάσουν δύο (πρώην) σύντροφοί του, ειδικά για την έδρα, καλώντας τον να την παραδώσει στο κόμμα (εδώ και εδώ οι δηλώσεις τους).

Πάμε τώρα λίγους μήνες πίσω. Η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μαριλένα Κοππά ανακοινώνει ότι αποχωρεί από το κόμμα της και θα συνεργασθεί με την ΔΗΜΑΡ. Δεν παραιτείται από ευρωβουλευτής. Γίνεται δεκτή μετά βαΐων και κλάδων, αλλά κανένας «ευαίσθητος» της ΔΗΜΑΡ δεν θέτει καν θέμα με την έδρα. Στις ευρωεκλογές του περασμένου Ιουνίου ήταν υποψήφια, αλλά δεν εξελέγη, αφού το κόμμα καταποντίστηκε.

Ιδια περίπτωση με του Λυκούδη, ο οποίος έπρεπε να παραιτηθεί από βουλευτής. Αν και υπάρχει και διαφορετική άποψη, νομίζω ότι η δεοντολογία αυτό επιβάλλει. Όμως, όσοι από τη ΔΗΜΑΡ θυμήθηκαν τώρα ότι «η έδρα ανήκει στο κόμμα», αισθάνονται εντάξει με τον εαυτό τους; Στην περίπτωση της κ. Κοππά γιατί δεν έβγαλαν κιχ; Προφανώς επειδή τότε η έδρα ανήκε σε άλλο κόμμα.

Θλιβερά πράγματα. Από ένα μικρό κόμμα, που επαγγέλθηκε από την ίδρυσή του κάτι διαφορετικό, αλλά στην πορεία το ξέχασε και πρόλαβε να αποκτήσει τα κουσούρια των παλιών και φθαρμένων κομμάτων.

Απογοήτευση.
ΚΑΡΕΛΙΑΣ
PROTAGON

Ανώνυμος είπε...

Απόψε βρήκες και σύ να βάλεις αναμετάδοση;Απόψε που γινονται κοσμοϊστορικά γεγονότα;Πλύθηκαν οι κάδοι,ο δήμαρχος μάζεψε όλους τους συλλόγους σε σύσκεψη και έπονται και αλλα.Ο αντιδημαρχος της καθαριότητας έβαλε γκολ.

Ανώνυμος είπε...

Και η αναμετάδοση ενημέρωση αποτελεί και τα δικά σου γραφόμενα πολύ ενδιαφέροντα είναι....
Υπάρχουν όμως και πράγματα που σιχαίνεσαι να τα αναφέρεις...
Όπως επί παραδείγματι εάν επισκεφτείς και ενδοσκοπήσεις μια από τις υδοτοδεξαμενές της πόλης τότε θα εμέσεις όλο το νερό που ήπιες αυτά τα ιστορικά οκτώ χρόνια της χρυσής διακυβέρνησης..
Πρόκειται για πραγματικές βοθρολίμνες!
Και τολμούν κάποιοι νοσταλγοί και αμετανόητοι να κάνουν συγκρίσεις με τους καινούργιους πριν ακόμα αναλάβουν δράση...

Πάντως ας έχουν υπόψη τους ότι η καλή η ημέρα από το πρωί φαίνεται

Ανώνυμος είπε...

Μάλλον πας να μας τρελάνεις φίλε.
Καλά τόσα χρόνια επινες βρώμικο νερό και δεν μίλαγες.
Ενταξυ η δημοτική αρχή
αδιαφόρησε.
Εσύ που ήσουν να πεις,να φωνάξεις.

Ανώνυμος είπε...

Το διάβασα πριν λίγο:
Ισχυρή ηλιακή «καταιγίδα» κατευθύνεται προς τη Γη.

Νομίζω δεν χρειάζεται τα συνεργεία του Δήμου να συνεχίσουν να κόβουν τα χορτάρια.

Δεν θα μείνει φύλλο για φύλλο.

Ανώνυμος είπε...

ειναι αρχη ακομη και οι υπαλληλοι ειναι ψαρωμενοι.θα δειτε σε λιγο καιρο πως θα ειναι.ετσι εκαναν και οι προηγουμενοι στην αρχη.απ'της 6 το πρωι στο ποδι αλλα μετα......λουφα κ παραλλαγη.

Ανώνυμος είπε...

Την αμέριστη συμπόνοια μου σε όλα τα παιδιά που ξεκινάνε σήμερα σχολείο

Ανώνυμος είπε...

"Εσύ που ήσουν να πεις,να φωνάξεις."

Ήμαρτον !!
ήταν τόσο ευαίσθητος στις φωνές ο Μήτσιος ...

Ανώνυμος είπε...

Λύκος στα πρόβατα !

Μόνο οι τέτοιες φωνές ενεργοποιούσαν τον Μήτσο ...

Ανώνυμος είπε...

Εγώ δεν φώναζα...παω πάσο.
φωνάζουν όμως κάποιοι άλλοι :

"Να μας πουν για τα νερά από τα οποία έχασαν και τις εκλογές,
να μας πουν για την καθαριότητα ,
να μας πουν για τις υδατοδεξαμενές που έχουν σκουλήκια,
για τα φώτα των 150000 ευρώ
για τους δρόμους,
για τα χόρτα,
για την αποχέτευση,
για τα σφαγεία,
για την κοινωφελή,
για την ανώνυμη,
να μην μιλάν για τα έργα του ΕΣΠΑ που δεν είναι δικά τους και για όλα αυτά που δεν έκαναν γιατί μάλλον δεν είχαν χρόνο τις δύο τετραετίες.
Στην Αρτα στα Γιάννενα στην Πρέβεζα σε οχτώ χρόνια οι δήμαρχοι άλλαξαν ολόκληρη την πόλη!

Ξέρουμε πια ήταν τα κέντρα αποφάσεων που πάντως δεν ήταν το δημαρχείο!
Ένα μπράβο στον αγώνα που άρχισε η καινούργια δημοτική αρχή να ξεβρομίσουν τον τόπο!"

Ανώνυμος είπε...

Ένα μεγαλο μπραβο μεχρι τωρα[αν και αυτό που επρεπε ναγινει κανουν-καθαριοτητα-χορτα κλπ]αλλα φιλαράκια χρειαζετε λιγη προσοχη!Τι εννοω,απλα τοσα χρονια ειχαν μαθει αλλιως,ολα ηταν με ρεγουλο και σιγά-σιγά,και τωρα υπαρχει το θεμα και σοβαρο[ΣΤΡΑΤΗΓΕ]μην...συγκαουν!ΑΜΕΣΑ ΕΝΑ ΚΟΝΔΥΛΙΟ ΔΗΜΑΡΧΕ ΓΙΑ ΤΑΛΚ!!!ΧΑ-ΧΑ-ΧΑ!

Ανώνυμος είπε...

Λοιπόν ,έχουμε και λέμε:Καλη η προσπάθεια για καθαρισμό και μακάρι να συνεχιστεί και στα επόμενα χρονια.Ολες ανεξαιρέτως οι δημοτικες αρχές που πέρασαν απ'την πολη μας παντα στην αρχή της θητείας τους επεδείκνυαν εναν υπερβάλλοντα ζήλο και μετα τα ίδια Παντελακη μου τα ίδια Παντελή μου.Η καθαριότητα δεν εξαντλείται σε κόψιμο χορταριων στην αρχή μιας σεζόν ουτε και στο πλύσιμο των κάδων.Ειναι θεμα προγραμματισμού και μέχρι τώρα δεν είχαμε και τα καλυτερα αποτελέσματα.Στο θεμα των δεξαμενών τώρα:Απ'οτι γνωρίζω υπήρχε εταιρία η οποία έκανε ελέγχους στις δεξαμενές.Αν δεν έκανε καλα τη δουλεια της η παρούσα δημοτικη αρχή οφείλει να καταγγείλει την εταιρεία αυτη.Για την αποχέτευση:Περιμένουμε με ανυπομονησία να δούμε αν η παρούσα δημοτικη αρχή θα υποχρεώσει όλους να συνδεθούν στον βιολογικό καθαρισμο.Δεν ειναι δυνατόν να υπαρχουν παράνομες συνδέσεις,ουτε ειναι δυνατόν όποιος θελει να μην συνδέεται.θα μπορουσα να γράψω και για τα υπόλοιπα, θελω ομως να υπενθυμίσω οτι ο κακοπροαίρετος κάτι παντα θα βρίσκει.Οπως για παράδειγμα με το παζάρι του Θεσπρωτικου που το έστησαν χωρις καμια αποφαση.Τα χρηματα τα οποία εισπραχτηκαν ή δαπανήθηκαν αυτομάτως απαλλάσσονται υποψιών;Αν αυτο το εκανε η προηγούμενη δημοτικη αρχή τί θα λέγονταν;Μ´αυτο δεν θελω να πω κάτι για το παζάρι.Αν η τοπική κοινωνία το θελει με γεια της με χαρά της.Η διαδικασία δεν ηταν καθόλου διαφανής.Πώς θα φαινόταν αν σήμερα κάποιοι άρχιζαν να λεν:τα λαμόγια,τα παίρνουν κατω απ'το τραπέζι,δεν υπολογίζουν το νόμο,δίνουν τις παράγκες όπου θελουν,πώς θα πληρώσουν τον εργολάβο κλπ κλπ.
Όςον αφορα δέ τα κέντρα αποφάσεων και για τούτη τη δημοτικη αρχή λεγεται οτι δεν ειναι το δημαρχειο.Κρατειστε λοιπόν τους τόνους χαμηλά γιατι όποιος κοροιδεύει σαμαρωμενο καβαλικευει ξεσαμαρωτο.Και μακάρι σε πέντε χρονια που θα ξαναγίνουν εκλογες να ειναι ολα εντάξει και να ξανά βγείτε.

Ανώνυμος είπε...

Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014

Ὥρα 7.30 μ.μ. Πανηγυρικός Ἀρχιερατικός Ἑσπερινός,
χοροστατοῦντος τοῦ Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρα,
καί συγχοροστατούντων τῶν Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτῶν Καστοριάς κ.κ Σεραφείμ καί Νικοπόλεως καί Πρεβέζης κ. Χρυσοστόμου.

Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

Ὥρα 07:00 π.μ. Ὄρθρος καί Ἀρχιερατική Θεία Λειτουργία,
ιερουργούντος τοῦ Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστοριάς κ.Σεραφείμ
καί συλλειτουργούντων,
τῶν Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτῶν Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρα,
καί Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσοστόμου.

Ὥρα 10:30 π.μ. Λιτάνευσις Ἱερᾶς Εἰκόνος του Αγίου Βησσαρίωνος.

Ὥρα 7.30μ.μ. Ἱερά Παράκλησις πρός τιμήν τοῦ Ἁγίου Βησσαρίωνος.

filoiko είπε...


Την Κυριακή 7/9/2014 έγινε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ζηρού για την εκλογή προεδρείου (Προέδρου, Αντιπροέδρου, Γραμματέα), καθώς επίσης και μελών (τακτικών και αναπληρωματικών) για την Οικονομική Επιτροπή και την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

Για το πρώτο θέμα, «Εκλογή προεδρείου» :
Το σημαντικότερο ζήτημα είναι ότι ενώ ο Ν.3852/2010 (Καλλικράτης), μιλάει για προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου (άρθρο 64), από καμία διάταξη δεν ορίζεται η λειτουργία του. Αντίθετα, όπως προκύπτει από το άρθρο 67 παρ. 7, ο Πρόεδρος καταρτίζει μόνος του την ημερήσια διάταξη, χωρίς τη συμμετοχή του Αντιπροέδρου και του Γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου. Πρόκειται δηλ. στην ουσία για αξιώματα χωρίς αρμοδιότητα. Γι΄ αυτό το λόγο ψηφίσαμε λευκό στην ψηφοφορία.

Για το δεύτερο θέμα, «Εκλογή τακτικών και αναπληρωματικών μελών για την οικονομική επιτροπή και για την επιτροπή ποιότητας ζωής» :
Όλες οι παρατάξεις της μειοψηφίας εκπροσωπούνται συνολικά με δύο μέλη τακτικά και δύο μέλη αναπληρωματικά σε κάθε μία από τις δύο επιτροπές. Ο Νόμος του Καλλικράτη δίνει τη δυνατότητα στην παράταξη του Γιολδάση, λόγω αριθμού εκλεγμένων συμβούλων, να εκλέξει και τα δύο μέλη και στις δύο επιτροπές. Προβάλλαμε τη θέση ότι και οι άλλες δύο παρατάξεις της μειοψηφίας θα πρέπει να εκπροσωπούνται στις επιτροπές, λόγω της μεγάλης σοβαρότητας των θεμάτων που χειρίζονται (η Οικονομική Επιτροπή έχει αρμοδιότητες για τον προϋπολογισμό, τις διακηρύξεις, τις δημοπρασίες, την επιβολή δημοτικών τελών κ.α., ενώ η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής έχει αρμοδιότητες για τις άδειες ίδρυσης καταστημάτων, την ανάκλησή τους, τη χορήγηση άδειας μουσικής, καθώς επίσης εισηγείται στο Δημοτικό Συμβούλιο θέματα καθορισμού χρήσεων γης, ρυθμιστικών σχεδίων, εφαρμογής Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου, χωροθέτησης κοιμητηρίων κλπ.) και ότι η συμμετοχή τους ή όχι, εξαρτάται αποκλειστικά από τη στάση της παράταξης Γιολδάση.
Ο πρώην δήμαρχος δήλωσε ότι ο Καλλικράτης του δίνει το δικαίωμα να εκλέξει και τους 4 αντιπροσώπους και δεν κάνει πίσω. Ο ισχυρισμός του δε ότι οι συνεδριάσεις επί δημαρχίας του ήταν ανοικτές και μπορούσε να τις παρακολουθεί ο καθένας είναι έωλος και δε χωράει καμία κριτική. Ούτε οι συνεδριάσεις ήταν ανοικτές, ούτε τα πρακτικά των συνεδριάσεων ήταν προσβάσιμα. Κάτι περισσότερο θα γνωρίζει ο πρώην δήμαρχος για να μη θέλει τη Λαϊκή Συσπείρωση στις επιτροπές…
Ως Λαϊκή Συσπείρωση, διεκδικούμε να παρακολουθούμε τις συνεδριάσεις των Επιτροπών ως ισότιμα μέλη, με δικαίωμα λόγου και καταγραφή της θέσης μας και χωρίς δικαίωμα ψήφου (ειδοποίηση με πρόσκληση και ημερήσια διάταξη).
Για το τελευταίο βέβαια θα κριθεί η νέα δημοτική αρχή.


Μενέλαος Γείτονας, Δημοτικός Σύμβουλος Ζηρού με τη Λαϊκή Συσπείρω

Ανώνυμος είπε...

ενω πριν τον μητσο ολα ηταν τελεια ?οι παιδικοι σταθμοι τα παζαρια μεσα στην πολη η ανωνυμη τα νερα και αλλα πολλα πολλα....

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΠΑΖΑΡΙ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ?ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ?ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΠΑΡΑΓΚΕΣ. ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΙΩΤΗΣ...

Ανώνυμος είπε...

Παρόλα αυτά,
κάποιοι εξακολουθούν να χαχανίζουν...
Παλαιά τους τέχνη....
Τι άλλο θα μπορούσαν να κάνουν !!!

Ανώνυμος είπε...

Παίδες μετα τη λιτανεία θα εχει γεύμα για τους επίσημους;Και ποιοι ειναι οι επίσημοι;

Ανώνυμος είπε...

ποσο ομορφο να θυμομαστε το χθες... για να βιωνουμε ομορφοτερα το σημερα.Σας ευχαριστουμε!

Ανώνυμος είπε...

το παζαρι θα γινει κατω.
χημικες τουαλετες,
διοδος πυροσβ/κου οχηματος κλπ
δεν γινονται με μια αποφαση...

Ανώνυμος είπε...

->10:58
το εχω ξαναπει:
οταν γραφει γυναικα,
φαινεται βρε παιδι μου
-πως να το κανουμε!

Ανώνυμος είπε...

Ηρθε το ωδειο αρτας να κανει παρουσιαση στην φιλιππιαδα.περιμενω να δω ποιοι επισημοι πηγαν,γιατι τα δικα μας παιδια[της φιλιππιαδας] καναν παρουσιαση πριν λιγο καιρο και δεν ηρθε κανεις εκτος του κου αποστολη γιολδαση.Πως ετσι ξαφνικα ενδιαφερθηκαν για την φιλιππιαδα ?Καπως ετσι ειχαν κανει επι δημαρχιας Βεργου κ ειχαν διαλυσει το ωδειο φιλιππιαδας.Τωρα που δημιουργηθηκε κατι εδω κ μαθαινουν τα παιδια μας μουσικη πως κ μας θυμηθηκαν?Υποπτο εως κ παραξενο.Μ.Μ ΜΙΑ ΜΑΝΑ

Ανώνυμος είπε...

12.9.14

Εμφύλιος Βενιζέλου – Χρυσοχοΐδη…

Μετά από...μήνες αναμονής, φαίνεται ότι επιτέλους κάποιος στο ΠΑΣΟΚ αποφάσισε να πει κάποιες αλήθειες και μάλιστα απευθυνόμενος προσωπικά στον Ευάγγελο Βενιζέλο ο οποίος δεν βρήκε κάτι σοβαρό να του απαντήσει.

Πρόκειται για...
τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, ο οποίος είπε τα εξής σε σύσκεψη υπό τον Βενιζέλο με τους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ που μετέχουν στην κυβέρνηση:

-Να επισπευσθεί η προεδρική εκλογή. Αυτό που γίνεται είναι θεσμικό ατόπημα. Δεν πάει καλά η οικονομία. Είμαι περήφανος που είμαι ΠΑΣΟΚ αλλά δεν υπάρχει κόμμα! Δεν βρίσκω κάποιον θεσμικό γραμματέα ή κάποιον από την Κεντρική Επιτροπή να μιλήσω.

-Υπάρχει ένα ζήτημα που ευτελίζει το πολιτικό σύστημα. Το ζήτημα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας. Στέλνουμε κόσμο στις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ και την Χρυσή Αυγή. Ακούω ότι ο Σαμαράς έχει 180 κι ο Λοβέρδος 190. Εγώ δεν είμαι σε κανέναν από τους δυο. Όσο υπάρχει πολιτική συναλλαγή, ο κόσμος θα φεύγει από εμάς.

-Εδώ και 3 μήνες δεν έχει έρθει ούτε ένα ευρώ στην Ελλάδα γιατί υπάρχει το ερώτημα της πολιτικής σταθερότητας. Πως θα δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας Πως θα πορευτεί η χώρα το επόμενο εξάμηνο με αυτή την αβεβαιότητα; Πως θα έρθει ο κόσμος σ' εμάς αν δεν έχουμε δίκαιο κράτος και δεν κάνουμε μια δική μας συνολική πρόταση ως ΠΑΣΟΚ για δίκαιο φορολογικό σύστημα;

-Για να γίνει δημοκρατική παράταξη πρέπει να υπάρξουμε εμείς το ΠΑΣΟΚ να υπάρξουν συντεταγμένα όργανα να υπάρξει διάλογος. Πρέπει να δώσουμε μάχες. Το ΠΑΣΟΚ να γίνει επιθετικό, θαρραλέο, κρυστάλλινο και αποενεχοποιημένο. Έτσι μόνο θα μπούμε στην διαδικασία να συγκροτήσουμε μια ευρύτερη και δημοκρατική παράταξη.

-Όπου πηγαίνει ο Βαγγέλης υπάρχει και το ΠΑΣΟΚ. Λειτουργούμε ως σύμβουλοι του Προέδρου. Εγώ δεν είμαι κανενός σύμβουλος. Είμαι πολιτικό στέλεχος. Που λαμβάνονται αποφάσεις και σε ποιά όργανα;..

parapolitiki.com

ΥΓ Άρχισαν τα όργανα !!!

Ανώνυμος είπε...

Μου ανεφερε καποια οτι στη πολη μας λειτουργει δημοτικο ωδειο.Τελικα διαπιστωσα οτι μονο δημοτικο δεν ειναι.Οι δασκαλοι νοικιαζουν ιδιωτικο χωρο και αμοιβονται κανονικα απο τους γονεις.Οι φτωχοι δεν μαθαινουν μουσικη δεν τους χρειαζεται αλλωστε.

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι δημοτικό ωδείο αλλά σύλλογος όπως και οι Ανωγειατων,Συρακιωτων,και εκεί πληρώνονται οι δάσκαλοι για να μαθαίνουν τα παιδιά μας χορούς.αλλά και δημοτικό να ήταν παλιθα πλήρωναν.Μην γράφουμε οτι νάναι έτσι για να γραφουμε

Ανώνυμος είπε...

Μονο που στους συλλογους δεν πληρωνεις 40 ευρω το μηνα και ο δημος τους δινει ρευμα και αιθουσα το γνωριζω προσωπικα και δεν κοκορευονται οτι ο συλλογος ειναι δημοτικος.Ενω το ωδειο το διατυμπανιζουν ως δημοτικο.Και δεν γραφω για να γραφω αν ειμαι καπου λαθος γραψτε το.

Ανώνυμος είπε...

Σημερα δε γραφω τιποτα.Αυτο εδώ το κειμενο που διαβαζεις αυτή τη στιγμη δεν υπαρχει διοτι πολύ απλα δεν το εχω γραψει.Ενα θα πω μονο.ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ,που κανενας σας δεν εγραψε!ΕΥΓΕ!!!

Ανώνυμος είπε...

Στην Ελλάδα δεν γίνονται επενδύσεις γιατί υπάρχει το ερώτημα της πολιτικής σταθερότητας.

Δηλαδή υπάρχει πολιτική αστάθεια στην Ελλάδα γιατί μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να βγει πρώτο κόμμα και ενδεχομένως να σχηματίσει κυβέρνηση.

Πολιτικές/Οικονομικές αναλύσεις από λαμόγια που χάνουν το έδαφος κάτω από τα πόδια τους. Και όχι "λέμε τα πράγματα με το όνομά τους". Για αυτό και οι ευγενείς τοποθετήσεις. Γνωρίζονται μεταξύ τους.

Υπάρχουν βέβαια και άλλα λαμόγια που ψάχνουν το έδαφος αλλού.

Από ποιούς να πρωτοφυλαχτείς;

Ανώνυμος είπε...

http://www.24htv.eu/LiveRadio/Greece/Kosmos936.aspx

...και μην ακουσω κουβεντα.Τ.

Ανώνυμος είπε...

Λαμπικο η Φιλιππιαδα χτες περασαν και τα σκουπιδια πρωι πρωι ας ηταν αργια για να δουμε .....

Ανώνυμος είπε...

παντα τα μαζευαν τα σκουπιδια του Αγιου Βησσαριωνα και 6 το πρωι σκουπιζαν κ ολη την διαδρομη της Λιτανειας....

Ανώνυμος είπε...

κ φυτευαν κ λουλουδακια στο τριγωνο.μαλλον δεν ειχες ξαναβγει στην Λιτανεια....

Ανώνυμος είπε...

Μαλλον τοτε η οδος που μενω δεν θα ανηκει στη Φιλιππιαδα...αλλα ξεχασα το σπιτι μου δεν ειναι διπλα στη πλατεια.....γι αυτο μου εκανε εντυπωση που περασαν για τα σκουπιδια και εκτος πλατειας.Ειπαμε Φιλιππιαδα ισον πλατεια.Και στη λιτανεια βγαινω καθε χρονο μονο που δεν συχναζω στη πλατεια για να με δουνε και να καμαρωσω.

Ανώνυμος είπε...

Αμάν βρε παιδια!Ελεος!Μη τσακωθουμε τωρα για το ποιος πήγαινε στη λιτανεία.Οσο για τα σκουπίδια χρονιάρες μέρες, τα μάζευαν όλοι,πολλες φορές κατόπιν πιέσεων.Ωραια θα ηταν τους κάδους να τους έπαιρναν απο την Μπιζανίου και να τους πήγαιναν πίσω.Δεν ειναι και το πιο ωραίο πράγμα να βλέπεις τεράστιους κάδους φίσκα στο σκουπίδι στα πιο κεντρικά σημεία μιας πολης.

Ανώνυμος είπε...

Το δικό μου σπίτι δεν ειναι κοντα στην πλατεια και ο κάδος άδειαστηκε μεν αλλα τα σκουπίδια γύρω γύρω κανουν παρτυ.Απλα χρησιμοποιούνται τα σοσιαλ μίντια στο έπακρον.

Ανώνυμος είπε...

Συγγνώμη βρε παιδια υπήρξε περίοδος που δεν αδειάζονται οι κάδοι;

Ανώνυμος είπε...

Μενω στο κεντρο της πολης και απο την οδο μου περναει η σκουπιδιαρα δυο φορες την εβδομαδα ζεχνει ο τοπος τωρα το καλοκαιρι.

Ανώνυμος είπε...

Βλεπω στην tv.Πεταξαν στα σκουπίδια Βο[υ]λευτη στο Κιεβο!!!Ελα πειτε την αληθεια...ο ΣΥΡΙΖΑ ηταν από πισω!

Ανώνυμος είπε...

για να σας δω: για τη λιγδα που αφηνει στο δρομο ο καθε καδος που αδειαζεται εχετε καμια ιδεα?

Ανώνυμος είπε...

Στο Λύκειο Φιλιππιάδας Μηπως θα μπορούσαν να κόψουν ολα τα χορταρια και οχι μόνο αυτα που ειναι στην είσοδο;Επισης μήπως θα μπορούσαν και να καθαρίσουν γιατι ο χώρος ειναι γεμάτος σκουπίδια,Επισης εξω απο το ολοήμερο νηπιαγωγείο έκοψαν μεν τα χόρτα αλλα παραμένουν εκει εδω και τόσο καιρο.Οσο για το δρόμο εχει να πλυθεί απο το 2011

Ανώνυμος είπε...

Μηπως εχετε και τιποτα απλυτα,καμια καλτσα,κανα σωβρακο,η εστω καμια αυλη καμια φασινα σε κανα δωματιο,λεω εγω τωρα!Α ρε κουταβια τοσα χρονια κιχ,τωρα τα ειδατε όλα!Φρεντοφραπεδωμαγκες,γραφετε να'χουμε να σας κανουμε χαζι!