ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ:απευθείας σύνδεση με φωλιά πελαργών.

Θεατρική παράσταση ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥ ΛΥΚΟΥ στην Φιλιππιάδα

Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014 – Πνευματικό κέντρο Φιλιππιάδας,  ώρα: 21.00
Με την υποστήριξη του Πνευματικού κέντρου του Δήμου Ζηρού
__________________________________________________
Ηθοποιοί: Μιχάλης Ζαχαρίας, Βίκυ Λέκκα/Βίκυ Τριανταφύλλου, Μαρίνα Σταμάτη/ Αριάδνη
Μιχαηλάρη, Δανάη Ντέμου/Βικτωρία Καλογιάννη, Παναγιώτης Καλαντζής, Γιώργος Σίμωνας
Σκηνικά: Τώνια Ράλλη
Κοστούμια: Θάλεια Τσίγκου
Φωτογραφία: Τάκης Φωτεινός
Φωτισμοί/ Σκηνοθεσία: Γιώργος Σίμωνας
Τιμή εισιτηρίου:10 ευρώ
Μια παραγωγή της ομάδας Νοσταλγία και του Rabbithole

Η υπόθεση στο "Στόμα του Λύκου"
Ο Σάκης είναι ο υπεύθυνος μιας εταιρίας απολυμάνσεως και καθαρισμού. Η επιχείρησή του βρίσκεται μακριά από το κέντρο της πόλης, στα βόρεια προάστια. Βοηθός του είναι ο νεαρός, "αργόστροφος" φίλος του από τα παιδικά του χρόνια, Άρτσι. Η ζωή
στην καθημερινή τους, ημι-παράνομη εργασία αλλάζει ολοκληρωτικά όταν δύο ελεγκτές τους επισκέπτονται  απροειδοποίητα με σκοπό να εξακριβώσουν την νομιμότητα των δραστηριοτήτων της επιχείρησης.
Ταυτόχρονα, λαμβάνουν μια επείγουσα κλήση από μία πελάτισσα ή οποία τους ζητά να αναλάβουν την περίπτωση ενός λύκου που εθεάθη έξω από το σπίτι της, το οποίο βρίσκεται στην ορεινή Αττική.
Τα γεγονότα που θα ακολουθήσουν, θα αλλάξουν την ζωή των δύο συνεργατών για πάντα.
Το έργο πρόκειται για μια μαύρη κωμωδία, κοινωνικού προσανατολισμού, μέσα στο οποίο διαφαίνονται σκληρά και καθαρά, μεγάλα θέματα που απασχολούν την ελληνική καθημερινότητα όπως είναι η εκμετάλλευση του συνανθρώπου, η ανεργία, η επιτυχία μέσω της παρανομίας, ο αγώνας για επιβίωση.
 Γράφτηκε κατά παραγγελία της ομάδας Νοσταλγία και ανεβαίνει σε πανελλήνια πρώτη, ακολουθώντας μια διαδρομή μέσα από την ελληνική επαρχία, με σκοπό να γνωρίσει τον καινούργιο αυτόν συγγραφέα και το έργο του στο ελληνικό κοινό.
Ο Κώστας Σάμαιργλου, γεννήθηκε στον Κρανιώνα Καστορίας, ύστερα από μετακίνηση της οικογένειάς του από την Αλεξάνδρεια - μέρος που επισκέπτεται συχνά. Σπούδασε Κοινωνιολογία και Εικαστικές Τέχνες στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης αλλά και στο εξωτερικό. Ασχολήθηκε με ομάδες ερασιτεχνών ηθοποιών σε πολλές χώρες της Ευρώπης (ελληνικής ιθαγένειας) και τον απασχόλησε αρκετά το θέμα των μπουλουκιών: μεγάλων ομάδων που ταξιδεύουν μέσα στη χώρα και δίνουν τις παραστάσεις τους σε διάφορα μέρη, όχι απαραίτητα θεατρικά. Τους τελευταίους μήνες ζει μόνιμα  στο Βουκουρέστι. Έχει συγγράψει δύο θεατρικά έργα, αλλά και σχεδιασμούς θεαμάτων με βάση τις χώρες, την ιστορία των χωρών και των λαών που επισκεπτόταν και διέμενε. Η ομάδα Νοσταλγία, είναι ένας καλλιτεχνικός οργανισμός που μετρά 15 περίπου χρόνια ζωής. Έχει ανεβάσει πολλές παραστάσεις και θεάματα σε μερικά από τα πιο γνωστά θέατρα της Αθήνας αλλά και της επαρχίας.  Από το 2011, στεγάζεται στην μόνιμη έδρα της, το Rabbithole: το πρώην δηλαδή Θέατρο της Άνοιξης, που μετονομάστηκε έτσι, μετά την αποχώρηση του σκηνοθέτη Γιάννη Μαργαρίτη και της ομάδας του ύστερα από μια πορεία δεκατεσσάρων ετών και την ένταξη του θεάτρου στην διοίκηση της ομάδας Νοσταλγία.
Ο Γιώργος Σίμωνας γεννήθηκε στην Τρίπολη Αρκαδίας. Έχει σπουδάσει υποκριτική στο Ωδείο Αθηνών και θεωρητικά στο Τμήμα Θεάτρου, Σχολή Καλών Τεχνών στο Α.Π. Θεσσαλονίκης.

Με την Τώνια Ράλλη ίδρυσαν το 2000 την ομάδα Νοσταλγία και το 2011 ανέλαβαν την διαχείριση του Rabbithole. Από το 2000 έχει σκηνοθετήσει πολλές παραστάσεις, χοροθέατρο, έχει διδάξει σε άλλες ομάδες, έχει δημιουργήσει σεμιναριακούς κύκλους και έχει παίξει επίσης σε θεατρικά έργα ξένων και ελλήνων συγγραφέων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: