ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ:απευθείας σύνδεση με φωλιά πελαργών.

"ΛΑΚΚΙΩΤΙΚΗ ΕΛΙΑ Καλλιέργεια - Προοπτική"

Ο Περιβαλλοντικός - Πολιτιστικός Σύλλογος π. Δήμου Θεσπρωτικού και ο Σύλλογος Γεωπόνων Πρέβεζας, συνδιοργανώνουν ενημερωτική εκδήλωση με θέμα : «ΛΑΚΚΙΩΤΙΚΗ ΕΛΙΑ, Καλλιέργεια – Προοπτική» την Κυριακή 30 Νοεμβρίου στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Γυμνασίου-Λυκείου Θεσπρωτικού.
Η ελιά είναι ένα πολύτιμο δώρο της φύσης, μια ζωντανή κληρονομιά που συνδέεται με πολλούς τομείς της ζωής μας. Είναι το κατ’ εξοχήν δέντρο του μεσογειακού χώρου, επηρέασε την καθημερινή ζωή των λαών που ζουν στη σκιά της, τα ήθη και τα έθιμα, τις λατρευτικές τους συνήθειες.
Για τη Λάκκα θεσπρωτικού είναι το καρποφόρο δέντρο που χαρακτηρίζει την περιοχή, το δέντρο του φυσικού  περιβάλλοντος, βασικό στοιχείο στην οικονομική και κοινωνική πραγματικότητα της περιοχής μας.
Για τις καλλιεργητικές φροντίδες της ελιάς, τη διάθεσή του προϊόντος και τις αναπτυξιακές προοπτικές θα μας μιλήσουν ειδικοί επιστήμονες.
Στο διάλογο που θα ακολουθήσει θα δοθούν απαντήσεις σε ερωτήματα που αφορούν την καλλιέργεια της ελιάς και την προοπτική της ελαιοκαλλιέργειας.


22 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΣΦΟΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ ...

Η μεγάλη κρίση της Δεξιάς παράταξης

Στα πρώτα χρόνια της Μεταπολίτευσης ο ιδρυτής της Νέας Δημοκρατίας και επανιδρυτής της Δεξιάς παράταξης Κωνσταντίνος Καραμανλής, επηρεασμένος και από την γαλλική πολιτική κουλτούρα που απορρόφησε κατά τη μακρά διαμονή του στο Παρίσι στα χρόνια της χούντας των συνταγματαρχών, θέλησε να αναγεννήσει και εκσυγχρονίσει τον πολιτικό του χώρο.

Επιχείρησε να δώσει στη νεοσύστατη τότε Νέα Δημοκρατία φιλελεύθερα και κοινωνικά χαρακτηριστικά και υιοθέτησε προς τούτο τον όρο «κοινωνικός φιλελευθερισμός».

Ταυτόχρονα προσπάθησε να συγκεντρώσει γύρω του διακεκριμένα πρόσωπα, να εντάξει και να φέρει κοντά του διανοούμενους της Δεξιάς που είχαν πρωταγωνιστήσει στην ιδεολογική επικράτηση της παράταξής του στα μεταπολεμικά χρόνια.
Μπορεί ταυτόχρονα να ενσωμάτωσε και να διέσωσε την ακροδεξιά παράταξη, αλλά τον τόνο έδιναν ο Τσάτσος, ο Ράλλης, ο Παπαληγούρας,ο Αβέρωφ, ο Κανελλόπουλος, ο Χορν, ο Λαμπρίας και άλλα ξεχωριστά πρόσωπα,που διακρίνονταν για την πνευματικότητα και την καλλιέργειά τους.
Είχαν διακριθεί για την αντιπαλότητά τους απέναντι στην Αριστερά,αλλά τους διέκρινε το ήθος, η αγωγή και γενικότερα η προσήλωσή τους στα δημοκρατικά ιδεώδη.

Εκείνη η «πεφωτισμένη» δεξιά, όπως την είχε προσδιορίσει η Ελένη Βλάχου, ήταν απαλλαγμένη από το ιστορικό βάρος του βασιλικού κόμματος, είχε ξεπεράσει τον μαυραγοριτισμό και τον δωσιλογισμό της μετεμφυλιακής περιόδου, είχε ξεφύγει από το άγος του κομμουνιστικού κινδύνου, απομόνωσε τους νοσταλγούς της χούντας και γενικώς φάνταζε δύναμη ευρωπαϊκή και εκσυγχρονιστική.
Ωστόσο με την μετοίκηση του ιδρυτή της στην Προεδρία της Δημοκρατίας άρχισε σταδιακά να χάνει τη λάμψη της.Στα χρόνια του Ανδρέα Παπανδρέου ανέδειξε ως αντίπαλο δέος στην ηγεσία της τον Κώστα Μητσοτάκη, ο οποίος την έστριψε προς τον θατσερισμό και τον νεοφιλελευθερισμό. Και όταν αυτός εκρίθη «τούμπαρε» προς τη λαϊκή Δεξιά, αναδεικνύοντας στην ηγεσία της τον Μιλτιάδη Έβερτ.

Με τον καιρό υιοθέτησε επιχειρηματολογία και πρακτικές της παλαιάς Δεξιάς, έκανε κτήμα της το λαΐκισμό, διολίσθησε στο θρησκευτικό φανατισμό του Χριστόδουλου και δι' αυτού νομιμοποίησε και εξέθρεψε στους κόλπους της εκδοχές της εθνικιστικής ακροδεξιάς.

Πιεζόμενη μάλιστα κάποια στιγμή πολιτικά έφτιαξε περιβάλλον για την άνθηση των πιο ακραίων σχημάτων της ακροδεξιάς. Και μαζί συνδιαμόρφωσε κλίμα ξενοφοβίας και αστυνομοκρατίας, εντός του οποίου βρήκε γόνιμο έδαφος για την ανάπτυξή του το απεχθές νεοναζιστικό μόρφωμα.

Περνώντας τα χρόνια, η ευρύτερη δεξιά παράταξη παραμορφώθηκε.

Στην πολυκατοικία της - για να θυμηθούμε και τον διωκόμενο πλέον Καρατζαφέρη - έφθασαν να συγκατοικούν μαχαιροβγάλτες, θρασύδειλοι ροπαλοφόροι, θεομπαίχτες μιζαδόροι, εθνικό - λαϊκιστές της συμφοράς,κάτι ξεπεσμένοι Καραμανλικοί, οι «Μοραΐτες» του αρχηγού και ένας απίθανος κύκλος επιχειρηματιών της Κολομβιανής σχολής που όλα τα σφάζουν κι όλα τα μαχαιρώνουν,χωρίς κανένα μέτρο και ουδένα σεβασμό απέναντι στους νόμους.

Αυτή η δεξιά παράταξη ουδεμία σχέση έχει με εκείνη του ιδρυτή της.

Η σημερινή κρίση της, συνδυαζόμενη με την απόλυτη αδυναμία της κεντροαριστεράς, αποδίδει το πολιτικό πρόβλημα της χώρας.

Κακά τα ψέματα, χωρίς αναγέννηση της Δεξιάς παράταξης και χωρίς ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς, η χώρα θα κινδυνεύσει να διέλθει της Εποχής των Τεράτων, με ότι αυτό συνεπάγεται για τη θέση της στον κόσμο και την προκοπή των πολιτών της.

ΚΑΡΑΚΟΥΣΗΣ , σήμερα ...

Ανώνυμος είπε...

λέει ο Κωστάκης ότι πρέπει να ντρέπεται ο Γιαννάκης...ο Κωστακης όμως δεν ντρέπεται που για ακόμη μία φορά κατάφερε να μη βάλει την στολή του και κοιτάει κατάματα τους συναδέλφους του χωρίς ίχνος ντροπής..Δοξαστε τον!

Ανώνυμος είπε...

Συνεδριάζει, γράφει μία ανακοίνωση, στις 26 Νοεμβρίου, η Επιτροπή Διαβούλευσης των Δημοτών του Δήμου μας. Τελικά, ποιοι αποτελούν αυτή την επιτροπή; Ξέρει κανείς ή είναι κάτι σαν τις αλήστου μνήμης επιτροπές της προηγούμενης διοίκησης;

Ανώνυμος είπε...

Μια δυο φορές το χρόνο συνεδριάζει η επιτροπη για να εχει εισηγητικό ρόλο στο Τεχνικο προγραμμα και στον προϋπολογισμό πριν έρθουν για ψήφιση στο δημοτικο συμβουλιο.Αυτο γινόταν και πριν αυτο θα γινεται και τωρα.Αν το ερωτημά σου ειναι ρητορικό τότε ξέρεις οτι η επιτροπη αυτη ειναι "αλλα λόγια ν αγαπιόμαστε"Έτσι όπως ειναι θεσμικά δεν μπορει να παράγει έργο.

Ανώνυμος είπε...

Το ερώτημα δεν είναι ρητορικό, αλλά ουσιαστικό. Πιστεύω στη δύναμη των πολιτών, που θα μπορούσαν, εάν κάτι δεν τους άρεσε, να το πουν στον Δήμαρχο στη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής. Γι' αυτό θέλω να μάθω ποιους επέλεξε ο Καλαντζής για να συμμετάσχουν σε αυτή την επιτροπή. Κάποιους που μπορεί να διαφωνήσουν ή τους φίλους του;

Ανώνυμος είπε...

Εκτός απο συλλόγους και φορείς που θεσμικά πρεπει να συμμετέχουν ,οι υπόλοιποι ειναι φιλοι και φιλικά προσκείμενοι.Καλυφτηκες;

Ανώνυμος είπε...

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στην κεντρική πλατεία της Φιλιππιάδας

Προεκλογικά η νέα δημοτική αρχή έλεγε ότι δεν υπάρχει χώρος ούτε για να περάσει ένας πεζός ανάμεσα από της καρέκλες τώρα ανακάλυψαν ότι υπάρχει ;

Γιατί όλα πρέπει να γίνονται στην κεντρική πλατεία δεν υπάρχουν άλλες πλατείες στην πόλη;

Ανώνυμος είπε...

Yakoto - Perfect Timing
(Official Music Video)

Ανώνυμος είπε...

Τι γίνεται αλήθεια με το νηπιαγωγείο της παλιάς;

Τα παιδιά ακόμα και τις ηλιόλουστες μέρες παραμένουν στην τάξη σαν κλεισμένα ποντίκια επειδή ο χώρος δεν είναι περιφραγμένος και οι δασκάλες δεν παίρνουν ευθύνη!

Μπουρλότο.....

Ανώνυμος είπε...

Ο νέος Δήμαρχος φώναζε γιατί ο πρώην Δήμαρχος έκλεισε τους δρόμους γύρω από το Δημαρχείο χωρίς να υπάρχει σχεδιασμός. Τώρα που θα κλείσει και αυτό τον λιγοστό χώρο που υπάρχει στην κεντρική πλατεία είναι βάση σχεδίου ;

Ανώνυμος είπε...

Dende - The Big Bamboo

The Dostoyevskys - Am Fenster (Single Edit)

Thievery Corporation - Liberation Front (mister T & Christo P unreleased vocal & sample edit)

Mom and Dad - Xinobi


καλο Σ/Κ.Τ.

Ανώνυμος είπε...

10.05.Αγαπητέ μου πρώτα να Ρώτας κ μετα να γράφεις αρλουμπιτσες

Ανώνυμος είπε...

10:05 είσαι φοβερός και παράλληλα μαρτυριαρης...αφού είδες το σχέδιο ότι το χριστουγεννιατικο σκηνικό θα είναι πάνω από τις καρέκλες και ότι δεν θα υπάρχει χώρος γιατί ρε παλιόπαιδο δεν το κράταγες για τον εαυτό σου...μήπως έχεις δει και τι καιρό θα κάνει τα Χριστούγεννα;

Ανώνυμος είπε...

12.28 πρόσεξε μην πέσεις απότομα απ το θρόνο σου.Κανεις ανθρωπους σαν και μας που δεν συμφωνούμε με την άποψη του 10.05 να βγαίνουμε απ τα ρουχα μας με την αλαζονεία σου

Ανώνυμος είπε...

Ειρήνη υμίν.

Ανώνυμος είπε...

Γεια σου βρε 12.28 φωτεινέ παντογνώστη!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Το ακουσα χθες βραδυ και μου αρεσε.Μαζι με την Αμφιπολη,πριν 2 ημερες...ανακαλυφθηκε και η δευτερη παιδικη χαρα στην Παλια στη θεση ΄΄λιονταρι΄΄,και ευτυχως δεν βρεθηκαν οστα!Ελαχιστα ηταν τα ευρηματα.Μια σαπια μπαλα,μια σφεντονα που εμεινε μονο το πετσι γιατι το ξυλο εγινε πριονιδι,και ένα αθλητικο παπουτσι γνωστης μαρκας..ταριχευμενο!!!

Ανώνυμος είπε...

4.33ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΗΜΟΥΝ ΣΕ ΘΡΟΝΟ.ΑΛΛΑ ΕΣΕΙΣ ΤΟΝ ΔΙΩΞΑΤΕ ΤΟ ΒΑΣΙΛΙΑ ΟΠΟΤΕ ΜΟΝΟ ΣΕ ΠΑΤΑΡΙΑ ΑΝΑΙΒΑΙΝΩ.ΠΗΓΑΤΕ ΤΗ ΠΟΛΗ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΣΩ ΟΣΟ ΗΣΑΣΤΑΝ Κ ΤΩΡΑ ΚΡΥΒΕΣΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΩΝΜΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΟΛΑ ΑΞΙΟΛΟΓΟΥ ΦΙΛΟΙΚΟΥ Κ ΚΑΝΕΤΑΙ ΚΡΙΤΙΚΗ.ΞΕΡΟΛΕΣ

Ανώνυμος είπε...

Φίλε (05:36) η νεοανακαλυφθείσα παιδική χαρά στην Παλιά, βρίσκεται στο λόφο Αλωνάκι. Δημιουργήθηκε επί δημαρχίας Κατραχούρα, άγνωστο γιατί, και ξεχορταριάσθηκε πρόσφατα, στο πλαίσιο καλλωπισμού της Παλιάς! Η ανασκαφή θα γίνει στις Γούβες όταν επιχειρήσουν να ξεμπαζώσουν τα ρέματα που μπάζωσαν!!

Ανώνυμος είπε...

Τελικά το προαύλιο του δημοτικού της παλιάς είναι γήπεδο σε σχέση με το ανύπαρκτο του νηπιαγωγείου....!!!!

Ανώνυμος είπε...

Marietta Fafouti - Kookoobadi (Official Video Clip)

ψηθειτε για το καλοκαιρι στο ζηρο.
καλημερα!Τ.

Ανώνυμος είπε...

Οι καινούργιοι δημοτικοί άρχοντες έχουν όλοι μικρά παιδιά γιαυτό φτείαχνουν καρουζέλ στην πλατεία