ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ:απευθείας σύνδεση με φωλιά πελαργών.

Η περιβαλλοντική εκπαίδευση σε αρχαιολογικούς χώρους και ιστορικά μνημεία του τόπου μου

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Φιλιππιάδας, διοργανώνει στις 28, 29 & 30 Νοεμβρίου 2014,  στις εγκαταστάσεις του, στην Λίμνη Ζηρούτριήμερο Σεμινάριο – Εργαστήριο ,  με θέμα:
«Η περιβαλλοντική εκπαίδευση σε αρχαιολογικούς χώρους και ιστορικά μνημεία του τόπου μου».
                     Το Σεμινάριο έχει ως στόχο την επιμόρφωση σε ότι αφορά το σχεδιασμό και την υλοποίηση περιβαλλοντικών προγραμμάτων, έχοντας ως σημείο αναφοράς την οργάνωση της κατοικίας, την οργάνωση του οικισμού σε ιστορικούς τόπους και αρχαιολογικούς χώρους. Συγκεκριμένα στόχος του Σεμιναρίου είναι η  μελέτη  αρχαιολογικών  χώρων και ιστορικών τόπων  της περιοχής μας έχοντας ως σημείο αναφοράς την κατοικία, την οργάνωση του οικισμού και το φυσικό περιβάλλον καθώς και την επίδραση των περιβαλλοντικών παραγόντων στην οργάνωση τόσο των οικιστικών συνόλων όσο και των κοινωνιών που εγκαταστάθηκαν στα προαναφερόμενα οικιστικά σύνολα.
                     Το Σεμινάριο απευθύνεται σε  εκπαιδευτικούς Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης αλλά η πρώτη μέρα του θα είναι ανοιχτή για το κοινό. (Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014, ώρα έναρξης 17:00)
                     Το Σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του ΚΠΕ Φιλιππιάδας στην Λίμνη Ζηρού και στα πεδία: Παιδόπολης, Λίμνης και Δρυοδάσους Ζηρού, Ρωμαϊκό Υδραγωγείο, αρχαίο Όρραον  και αρχαία Κασσώπη.

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σύμφωνα με πληροφορίες, διενεργείται ανασκαφή στο λόφο Αλωνάκι, προκειμένου να εντοπισθεί σφραγίς αρχαίου συλλόγου και να μπορούν με αυτή να διενεργούνται πανηγύρια και λοιπές εκδηλώσεις κερδοσκοπικού περιεχομένου. Η σφραγίς, ωστόσο, παραμένει άφαντη.......

Ανώνυμος είπε...

Το μονο που ζωγραφιζε λιγο το μπετο και την πολυκατοικια και ηταν το μονο που θυμιζε λιγο ακομη κουτσεκι,ΗΤΑΝ η κουτσουπια που σημερα με λυσσα επεσε στα δοντια του αλισοπριονου!Υπηρχε μια πινακιδα κρεμασμενη καποτε εκει που ελεγε,σε παρακαλω μη με κοψεις,αντεξε κανα 2 μηνες,μετα εξαφανιστηκε,μπορει καποιος να την κρεμασε στο λαιμο του!ΙΔΕΑ!Αν εμεινε λιγο ακομη βενζινη στο αλισοπριονο,υπαρχει και άλλη μια κουτσουπια πισω απ΄την Παναγια,τωρα που ειστε εκει καντε την κομματια.Η γιαγια μου λεει.Οι φρονιμοι τα βαζαν,οι ζουρλοι τα κοβουν!Εμαθα ετοιμάζετε συλλογο στην Παλια.Αν χρειαστείτε καμια παλια φωτογραφια απ΄το κουτσεκι εχω,και με την κουτσουπια μεσα!!!

Ανώνυμος είπε...

KOYTSOYRA REEE,KOYTSOYRA!Aμα δεν κοβει,κοβουν!!!

Ανώνυμος είπε...

Havana - Dave Grusin

εβαλα κι ενα ποτηρι κρασι...Τ.

Ανώνυμος είπε...

Τα λιάνισαν τα δέντρα στην Παλιά. Καμιά διαδικασία, εντελώς αυθαίρετη και παράνομη κοπή. Εμείς καθόμαστε σαν τα ζώα και τους κοιτάμε. Δείτε εδώ μια νόμιμη διαδικασία : http://www.filadelfeia-dimos.gr/files/1/apofaseis%20ds/doc2014/21%CE%B7%20%CE%91%CE%A0%CE%9F%CE%A6%CE%91%CE%A3%CE%97%20%CE%94.%CE%A3%20%282014%29.pdf

Ανώνυμος είπε...

Alain Souchon - Foule Sentimentale

χρονια πολλα σε οσες "ξεχασαμε".Τ.

Ανώνυμος είπε...

ακουσα ενα παλιο του τραγουδι στο ραδιο κ θυμηθηκα αυτο:

Bryan Ferry - Loop De Li

Ανώνυμος είπε...

Eιπα να γραψω κατι σημερα αλλα δεν θα το κανω.Απλα γιατι κανω και γω ΑΠΕΡΓΙΑ!

Ανώνυμος είπε...

Γιαννη θα κερασεις κανα ποτακι το βραδυ που θα παιξεις μουσικουλα γιατι είμαι ρεστος;Μου τα πηρε όλα ο ΕΜΦΙΑ.Εχω ελπιδα;Και με 2 κρασάκια χορτασμένος θα΄μαι.Περιμενω απαντηση.