ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ:απευθείας σύνδεση με φωλιά πελαργών.

Γράμμα στον Αι Βασίλη

Αγαπημένε μου ΑΓΙΕ . Είμαι ο Κώστας . Έπαψα πια να είμαι  Κωστάκης . Εδώ και χρόνια . Ναι .Αλήθεια σου λέω .Και ως Κωστάκης είπα ,σε συνεννόηση με τον εαυτό μου ,να σου γράψω ένα γράμμα.                     
Θα μου πεις τώρα ,με το δίκιο σου βέβαια ,τι δουλειά έχω εγώ ως Κώστας να σου γράφω γράμμα και να ζητάω δώρα .Σωστή παρατήρηση Άγιε μου .
Ξέρεις την ερώτηση σου ,την σκέφτηκα και γω .Και προσπάθησα να δώσω μια απάντηση που ,αν μη τι άλλο ,να στέκει λογικά .
Και άκου τώρα απάντηση που σκέφτηκα και στη λέω .
Όλοι μέσα μας κουβαλάμε το παιδί που μένει πάντα στην σκιά του μεγάλου μας εαυτού .Εγώ αποφάσισα φέτος αυτό το παιδί ,να το βγάλω από την σκιά .Να το φέρω στο φως .Να του δώσω τα κλειδιά του εαυτού μου ,για λίγες μέρες ,και να ζήσω τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά ,μέσα από τα μάτια του παιδιού ,μέσα μου.   
 Πως σου φάνηκε;   Ευχαριστώ. 
  Λοιπόν ,αρκετά μακρηγόρησα .Εξάλλου ένα παιδί δε μακρηγορεί .Λέει με σταράτα και λιτά λόγια αυτό που θέλει .Η σκέψη του είναι ξεκάθαρη ,και αυθεντική .Έτσι και γω πράττω τώρα.     
Ξεκινάω να απαριθμώ τα δώρα που θέλω να μου φέρεις .Διάβασε προσεκτικά και ξεκίνα να.. φορτώνεις τον σάκο σου.       Ευλογώντας τα γένια μου , που.. μεταξύ μας ,εγώ σαν Κωστάκης δεν έχω ,έχεις όμως εσύ ,ξεκινάω από τον εαυτό μου.      Μην το παίρνεις σαν εγωισμό από μέρους μου ,εγωιστής δεν είμαι .Αν και στις μέρες μας εμφανίζεται μια παράλλαξη του εγωισμού στους ανθρώπους .Ονομάζεται  'για πάρτη μου όλα' .Την ξέρεις ;Εε; Το περίμενα.  Πάλι μακρηγορώ όμως. 
Που είχαμε μείνει; Α στο δώρο μου.  Θέλω να μου χαρίσεις χρόνο και μέλλον .Η τουλάχιστον να μου δώσεις τον χρόνο και το μέλλον που αναίτια μου κλέβουν. 
Να με αφήσεις να πάω να παίξω στο τζαμί ,μπάλα ,αντίπαλος με τη ΜΑΛΜΟ. Αν μας αφήσουν τα..
μαύρα κοράκια !
Να πάω να κάνω μια βουτιά απ τη γέφυρα στο μεγάλο το ποτάμι, στη Στριβίνα με τα παιδιά.  
Άσε με να πάω να κάνω ένα τσιγαράκι στη δαφνούλα στη ζούλα .Συγνώμη για το σκασμένο το τσιγαράκι ,το μάθαμε μικροί ,χύμα ,απ'το μπάρμπα Βαγγέλη τον Τέφα το παίρνω .
Αύριο μπορεί να κάνουμε ένα.. μπακότερμα στο Κουτσέκι .Εεε μέρες που'ναι θα μαζευτούμε πάλι.   
Το κάναμε πάντα .Αυτές τις Άγιες μέρες .
Μετά όταν πέσει ο ήλιος ,θα πάμε προς το Μύλο ,και παρακάτω στους Αγιάννηδες για μελίκοκα .
Τα παιδιά θελαν να πάμε το βράδυ για.. σπρίδια στις πορτοκαλιές ,αλλά τους είπα είναι κρίμα ρε !Μα στον ύπνο ;Όταν κοιμούνται ;
Α..τα μελίκοκα ;Ε ναι ,έγιναν !Φυσάν οι μελικοκιές φέτος πολύ καρπό!  Έκανα μια.. φιφιτα φέτος ,σκέτος θάνατος !Ε συγνώμη για το θάνατο.
Τελείωσα με μένα. Έτσι απλά. Και ξέρεις γιατί ;
Απλά.
Έχω καταλάβει ,ότι έχω πιο πολύ παρελθόν , και πιο λίγο μέλλον!  
Μεγάλες κουβέντες; 
Είναι.
 Σωστές όμως και πονάνε .Πονάνε και δίνουν ιδέες. Ιδέες για στάση ζωής, ιδέες για ουσία, ιδέες για ουσιαστικά δώρα.  Και έτσι προέκυψε το δώρο μου ,η επιθυμία μου.  
Έλα τώρα, σαν Κωστάκη άσε με να πάω!   Σε κούρασα αγαπημένε παιδικέ μου Άγιε.  Θα σου φανεί παράξενο, αλλά.. είχα την ανάγκη να σου γράψω αυτό το γράμμα φέτος.  Δεν ξέρω.  Μάλλον έχασα το παιδί μέσα μου, και κάπου έπρεπε να το ξαναβρώ.  Σ' ευχαριστώ που με διάβασες, και άκουσες τις επιθυμίες μου.  Δεν ξέρω αν μπορέσεις να μου φέρεις τα δώρα που σου ζήτησα, ξέρω όμως ότι θα προσπαθήσεις.   Και για μένα μετράει η προσπάθεια.  
Ααα να. Αυτή τη στιγμή φωνάζουν τα παιδιά. Θα δέσω τα καινούρια αθλητικά, αθλητικά Θεός να τα κάνει.
Τα είχε κρεμασμένα ο Μπούσιας ο μπαρπαΛάμπρος ντε, το παλιό τσαγκάρικο, κατάλαβες; Ε ναι αυτός, κάτι μαύρα, με πλαστικά καρφιά από κάτω. Για 2 ημίχρονα είναι Άγιε μου μετααα...Αστα. Λιώνουν. Πατινάζ! Α ρε τούμπες θυμάμαι που κάναμε μετά στο Ζηρό όταν μας πήγαιναν εκδρομή. Α καλά.
Αυτά είχαμε και για μπάλα και για.. καλά!  Ακούω τον μπαμπά να λέει ότι φέτος ο Δήμος μας θα φέρει το μαγικό χωριό στη Φιλιππιάδα. Ξωτικά, ξυλοπόδαροι, μάγοι, καρουζέλ, τρενάκια για μικρούς και μεγάλους. Καλά και Άγια είναι όλα αυτά, δε λέω.
Αλλά εμένα σε παρακαλώ άσε με να πάω με τα παιδιά σαν τότε, εκεί που σου είπα.  Το έχω ανάγκη. Όπως και τ' άλλα τα παιδιά. Η παρέα μου. Γι’ αυτό σου λέω, βάλε στο σάκο σου, χρόνο και μέλλον, σε μένα και στα παιδιά που θα βρεθούμε, και έχει να πάει το.. ΒΖΙΙΙΙΝΝΝΝ απ'τα μελίκοκα χαμός! 
Και όπως είπα και πριν, σε αυτά τα θέματα θέλω να είμαι εγωιστής. Μόνο σ'αυτά. Δαφνούλα, Τζαμί, Μπέϊ, Γήπεδο, Κουτσέκι, Μύλο, Αγιάννηδες κλπ. Και θέλω σε αυτά να τα έχουμε για την πάρτη μας όλα. Πάντα.   Να'σαι πάντα καλά, και να με αφήνεις κάπου-κάπου να σου γράφω κανα γράμμα.                 
 Ευχαριστώ    

ο μικρός Κωστάκης.
Δεκέμβρης 2014

33 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Οι πολίτες του Δήμου Ζηρού, καλούν τον Δήμαρχο να τους ενημερώσει με σαφήνεια:

1. Πόσα χρήματα ΕΧΟΥΝ εισπραχθεί από τον Δήμο από δημότες για την ύδρευση τα τελευταία 10 χρόνια.

2. Πόσα χρήματα ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ εισπραχθεί από τον Δήμο από δημότες για την ύδρευση τα τελευταία 10 χρόνια.

3. Πόσοι είναι οι δημότες που συστηματικά αποφεύγουν να καταβάλουν τέλη (π.χ. δεν έχουν πληρώσει πάνω από τρεις φορές στην σειρά)

4. Πόσοι από αυτούς χρωστούν πάνω από 1000.0€

5. Τι ενέργειες έγινα τα τελευταία πέντε χρόνια για να "μαζευτεί" το θέμα (και το χρήμα).

6. Τι ενέργειες σκοπεύει να κάνει η νέα Δημοτική Αρχή.

Μετά τα παραπάνω μπορείτε να ζητήσετε από τις γριές να ψάξουν στα σεντούκια και εγώ δεν ξέρω για πόσα χρόνια πριν αποδείξεις.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

ΥΓ

Άμα ζορίζονται για τα δέκα χρόνια ας τα κάνουν πέντε!

Ανώνυμος είπε...

Το αστείο είναι ότι ζητούν με dsad line την 31η Δεκεμβρίου (μέσα σε 10 μέρες) η γιαγιά μου από το Σφιλέγγο να μπει στο filoiko να δει την ανακοίνωση και να πάει στο Δήμο!

Ανώνυμος είπε...

...ΤΟ ΓΡΑΜΜΑ ΕΓΡΑΨΕ ΜΠΡΑΒΟ.ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ

Ανώνυμος είπε...

Οι πιτσιρικοι-Γ.Κοινουσης

...ευγε Κωστακη.Τ.

Ανώνυμος είπε...

Röyksopp feat. Robyn - Monument (The Inevitable End Version)

....τα απογευματά μας!.Τ.

Ανώνυμος είπε...

Πού πήγε το καρουζέλ ρε παιδια;Πήγα το μεσημέρι που ειχε ήλιο για το καρουζέλ κι αντί γι αυτο ειχε τραμπολίνο και τρενάκι.Κι οχι τιποτα αλλο το είχα τάξει στα παιδια.#πεστε την αληθεια#

Ανώνυμος είπε...

Το πνεύμα των Χριστουγέννων δεν έχει χαθεί. Μπράβο παιδιά

http://www.otoposmou.gr/

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΠΟΥ ΓΚΡΙΝΙΆΖΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΡΟΎΖΕΛ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΊΝΩ.ΕΊΧΕ ΜΑΘΕΙ ΌΛΑ ΤΑ ΠΡΟΥΓΟΥΜΕΝΑ ΧΡΌΝΙΑ ΜΕ ΤΟ ΚΑΡΟΎΖΕΛ ΚΑΙ ΦΈΤΟΣ ΤΟΥ ΛΕΊΠΕΙ.ΑΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΞΎ ΜΑΣ ΣΙΓΆ ΜΗΝ ΞΈΡΕΙ ΠΏΣ ΕΊΝΑΙ...

Ανώνυμος είπε...

Δεν γκρινιάζω και δεν ήμουν μαθημένος ουτε εγω ουτε τα παιδια μου.Ηταν ευκαιρία να δουν κάτι που άκουγαν οτι υπήρχε.Προσεξτε λίγο τονελιτισμό σας,δεν θα σας βγει σε καλό.Και μια και τοφερε η κουβέντα τα σώματα τα αποκτήσατε κάνοντας ζουμπα;#Ελα δεν το πιστευω#

Ανώνυμος είπε...

ποτε θα χιονισει μαθατε?

Ανώνυμος είπε...

ΜΑΘΑΜΕ...

Ανώνυμος είπε...

εσεις με τα μαγαζια αν εχετε καμια εκδηλωση παραμονιατικα να τη στειλετε στο φιλοικο.
μπας κ φκιασει καμια το μαλλι κ σηκωθει κ κανενας απο τον καναπε.

Ανώνυμος είπε...

-Eιχα δουλεια,μαζευα ελιες,τωρα μπηκα και διαβασα τα σχολια.Εμαθα ότι ειχε χορο ζουμπα στην πλατεια!Α ρε πως αλλαζουν οι καιροι.Απο το Ζουμπα[τα κλαρινα]στο χορο ζουμπα!Ειχαμε κακομαθει καποτε,και να τα σουβλάκια,και να τα κοντοσουβλια,και να τα γεια μας θειο,και να τα αποτελέσματα!Μπλεξαμε με τα..παιδακια[και μεταξυ μας θελουν πολλαααα χρονια ακομα!]και όπως μας βλεπω θα μας βαλουν να χορεψουμε ακομη και το..tragila[χορος είναι κι αυτος]σε επομενες γιορτες!ΩΙ ΩΙ ΜΑΝΑΜ!Βρηκαμε μπελια!Αντε τωρα να φυγουν χολιστεροτριγλικεριδια!Ερμα χρονια πως περναν,χωρις να το καταλάβουμε,απο προσωπικότητες,μας βαλαν να..χοροπηδάμε!Αστα-αστα μουρχεται ότι..σβηνω!MERRI KRISMAS που λεν και στο χωριο μου!

Ανώνυμος είπε...

Τι λες καλέ;Δεκατέσσερις μέρες εκδηλώσεις όλες τύχουν φτιαγμένο το μαλλί.Να τα ρουχα να τα παπούτσια βόγκηξε η αγορά.Τοσος κόσμος περίμενε αυτές τις εκδηλώσεις να βγει εξω και να ξεχάσει τη μιζέρια.Πού βάζεις κι αυτούς που απ τον πολυ τον λουκουμά και τον κουραμπιέ άλλαξαν νούμερο στα ρουχα;Να λοιπόν κι άλλη τόνωση στην αγορά.Αντε και του χρόνου θα μάθουμε και τον αλλον τον χορό,θα πίνουμε και τα κρασιά μας στην πλατεία μαζι με εκείνους που ξέρουν απο κρασιά και θάχουμε να λέμε.Χρονια πολλα.Εγω πάντως σαν ανεπίδεκτος μαθήςεως σας λέω οτι πέρα απο τσάμικο δεν μπορω να μάθω.εξηγηθηκα για να μην παρεξηγηθώ.

Ανώνυμος είπε...

Μπραβο για το γραμμα στον Αη Βασιλη.Καλα Χριστουγεννα

Ανώνυμος είπε...

Healer Selecta: Cuban Project

χρονια πολλα!Τ.

Ανώνυμος είπε...

δευτερα βραδυ - τριτη πρωι, χιονι!

Ανώνυμος είπε...

Caruso Lucio Dalla GREEK SUBTITLES

καλο απογευμα.Τ.

Ανώνυμος είπε...

Προβληματισμενος ο Αη Βασιλης για τα δωρα που θα φερει φετος.Ο Τσιπρας εχει ταξει τα παντα.

Ανώνυμος είπε...

Ο Τσιπρας θα μας τα φέρει τα δωρα γι αυτο ολη μέρα σεργιανιζουμε στην πλατεία πίνουμε τσίπουρα και δεν χολοσκαμε καθόλου.Και θα κανουμε ζωαρααα.

Ανώνυμος είπε...

Πες το ψέματα.Υπαρχει καλύτερο Απο το να είμαστε Αραχτοί και να λέμε φιλοσοφίες και Θεωρίες .ας βάλει όσο φόρο θελει εμείς θα πάρουμε το μισθούλη μας και οποιος ειναι χαμένος ας παει να δουλέψει.Θα βγω και στη σύνταξη τωρα που ειμαι νεος θα παρω το εφαπαξακι μου θα κανω και μια δουλίτσα μαύρη και θα ειμαι άρχοντας.Καλη χρονια

Ανώνυμος είπε...

Dead Man's Bones- Lose Your Soul

Ανώνυμος είπε...

Πίσω από τα πομπώδη λόγια όλων μετά την ψηφοφορία της βουλής:
ΠΕΝΤΕ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΣΤΟ ΦΛΕΓΟΜΕΝΟ ΠΛΟΙΟ

Περισεύει η υποκρισία από όλους.
ΝΑΥΑΓΙΟ
Τι συγκυρία κι αυτή;
Τι θέλουν να μας δείξουν οι θεοί;

Ανώνυμος είπε...

Bajofondo ( Santullo ) - La Humedad

καλο μεσημερι.Τ.

Ανώνυμος είπε...

αυριο χιονιζει?

Ανώνυμος είπε...

Ναι κανόνισε να πας για σκι.

Ανώνυμος είπε...

Όχι άλλες ασπρες μερες,δε θελω!

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΗΝ ΤΗΝ ΚΟΠΑΝΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ-ΠΑΜΕ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ!!!

Unknown είπε...

γεια σας!!!!!χρονια πολλα με υγεια σε ολους!!εχω μια απορια αρκετο καιρο τωρα,κρυβεστε ολοι σας στην ευκολια και στο βολεμα της ΑΝΩΝΥΜΙΑΣ και δεν εχετε τα κοτσια να δημοσιευσετε η να κριτικαρετε κατι με το ονοματακι σας.και αντε 2-3 εχουν τους [[λογους τους]],οι υπολοιποι γιατι?????μονο με το ονομα σας εχει αξια η οποια αποψη η κριτικη.καλα να μας ερθει το 15 και να ειναι καλυτερο απο το 14...ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΧΑΡΑ σε ολους!!!

Ανώνυμος είπε...

Δε γνωριζω ο επωνυμος κυριος με τι επαγγελεται αλλα αυτος ο ερμος τοπος δυστυχως απαρτιζεται απο πολλου ελευθερους επαγγελματιες ιδ.υπαλληλους που σν πουνε ευθεως την αποψη τους για τον καθε πολιτευομενο μπορει την αλλη μερα να βρεθουν χωρις ψωμι να ταισουν τα παιδια τους.Αν παρεις παραδειγμα απο την οικογενεια σου μπορει η γυναικα σου να πει ποσο μ........ ς ειναι ο δημαρχος ο ταδε δημοτικος συμβουλος;κλπ.ετσι η ανωνυμια ειναι ενα μεσα διαμαρτυριας εστω και λιγο ......ζουφιο.Αλλα προφανως εσενα σου αρεσουν ολα σε αυτον το τοπο που δεν ειδα ποτε επωνυμα σχολια καλα και κακα.Η δεν εχεις αποψη για τιποτα και μας τη λες εμας τους ανωνυμους.

Ανώνυμος είπε...

αυτος με τα χιονια το πετυχε.

Unknown είπε...

αγαπητε ανωνυμε που με πικαρεις,επειδη υπαρχει η δικη σου αρρωστημενη νοοτροπια δεν εχεις κερδισει στη ζωη σου να λες την γνωμη σου ΕΛΕΥΘΕΡΑ.οσο για το αν πεινασει το παιδι σου η το δικο μου,δυστυχως αυτο μας εχει διαλυσει ως ελευθερους ανθρωπους και μαθαμε να ζουμε με τον ΦΟΒΟ,μηπως.μηπως,μηπως και χανεις την ζωη σου περιτριγυρισμενη απο φοβο...λυπαμαι πραγματικα!!!!χαιρομαι ομως επειδη ειμαι τυχερος που εχω γνωρισει μερικους λιγους ειναι η αληθεια που δεν φοβουνται να πουν την γνωμη τους και εμαθαν να ειναι αξιοπρεπεις ασχετα απο επαγγελματα.......!

λετσος γιωργος είπε...

πετρο για ενα κομματι ψωμι χαθηκε ο αντρισμος