ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ:απευθείας σύνδεση με φωλιά πελαργών.

Στον δρόμο για την αιωνιότητα.

Επεσε βαρύ το νέο αργά χθες βράδυ στην πόλη μας.
Εφυγε από την ζωή  σε ηλικία 73 ετών ο  Βασίλης Γκάρτζιος .
Γεννημένος το 1943 μετά τα Γυμνασιακά του χρόνια στην Φιλιππιάδα σπούδασε στο Αριστοτελειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης όπου πήρε το πτυχίο από την Κτηνιατρική σχολή.
Ασκεισε επι χρόνια ευσηνείδητα στην περιοχή μας το επαγγελμά του προσφέροντας τις γνώσεις του και την φροντίδα του ως κτηνίατρος.
 Σεμνός ,ανιδιοτελής με δημοκρατικό ήθος με άρτια επιστημονική 
κατάρτιση-το ονομά του γνωστό σε όλη την Ελλάδα-  και πολύπλευρη συμμετοχή  στα δρώμενα της Φιλιππιάδας
Εκλέχτηκε Δημοτικός σύμβουλος την δεκαετία του 1980.
Καθημερινός επισκέπτης στο filoiko, ηταν ενεργή η παρουσία του από όταν το ξεκινήσαμε το 2009.
Πάρα πολλά τα κειμενά του αφημένα σε τούτο το μπλογκ ,με σχόλια και
παρατηρήσεις για όσα συνέβαιναν.
Θα τον θυμόμαστε πάντα με αγάπη και συγκίνηση.

Η κηδεία του θα γίνει σήμερα Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015 στις 4:30 στον Αγιο Βησσαρίωνα Φιλιππιάδας.

18 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλό κατευόδιο φίλε Βασίλη.
Αιωνία σου η μνήμη

Ανώνυμος είπε...

Πολύ νωρίς προστέθηκες στους αγαπημένους που έφυγαν από κοντά μας, και στις μνήμες που μας στηρίζουν.

Καλό ταξίδι Βασίλη.

Ανώνυμος είπε...

Τέτοια ωρα.

Παλιότερα δηλαδή 4 χρόνια πριν τέτοια ωρα γυρω στις μία μεσημέρι
ανταμώναμε στην πλατεία για τσίπουρο.

Δεικτικός ο λόγος του,δεν προσπέρναγε τις κουβέντες.Κι αναμεσα σε ότι λέγαμε το γέλιο του.

Να προσέχεις Βασίλη εκεί που πήγες
μέχρι ναρθουμε κει μεις.

Ανώνυμος είπε...

Προσωπικοτητα με ηθος,σεβασμο με τεκμηριωμενη παντα πολιτικη αντιληψη .Ανθρωπος με μεγαλη διαθεση για ΖΩΗ.ΕΤΣΙ ΘΑ ΣΕ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΒΑΣΙΛΗ.ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ

filoiko είπε...

Μεγάλη τιμή για το filoiko

εδώ ο Γκάρτζιος έβγαζε την ψυχή του

Για αυτό το blog για το Filoiko

(διαδίκτυο ισον άπειρο...)

κΑΙ ΤΙ ΔΕΝ ΕΊΠΕ ΚΑΙ ΤΙ ΔΕΝ ΈΓΡΑΨΕ

ΑΦΗΣΕ ΚΑΤΙ...Αφησε πολλά

Δεν το προσπερνάμε...

ΒΑΣΙΛΗ ΟΤΙ ΕΓΡΑΨΕΣ ΟΤΙ ΕΙΠΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ.


Ανώνυμος είπε...

Στο καλό Βασίλη.

Ανώνυμος είπε...

http://ksipnistere.blogspot.gr/2015/01/blog-post_601.html

Ανώνυμος είπε...

http://www.terrapapers.com/?p=53785

Ανώνυμος είπε...

Α ρε Γκάρτζιο μας στεναχώρεσες.

Κανε κατάσταση εκεί πάνω και να μας
περιμένεις.

filoiko είπε...

Ο Δήμαρχος Ζηρού κ. Νικόλαος Καλαντζής, ο πρόεδρος και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, οι πρόεδροι και τα μέλη των τοπικών Συμβουλίων, εκφράζουν τα πιο θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια στον αντιδήμαρχο κ. Χρήστο Γκάρτζιο και στους οικείους του, για την απώλεια του προσφιλούς του πατέρα.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει.

Ανώνυμος είπε...

εφημεριδα ΓΝΩΜΗ ΑΡΤΑΣ του Κώστα Γκέτση

Έχασε τελικά την μάχη με την επάρατο νόσο, η οποία τον ταλαιπώρησε τα τελευταία χρόνια, ο γνωστός κτηνίατρος Βασίλης Γκάρτζιος. Ήταν 73 χρόνων και όπως όλοι ομολογούν, είχε πολλά να προσφέρει και στην επιστήμη του, αλλά και στην κοινωνία της Φιλιππιάδας.

Ο Βασίλης Γκάρτζιος, αποφοίτησε απ’ την Κτηνιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης και στα τέλη της δεκαετίας του ’70 εγκαταστάθηκε στην Φιλιππιάδα, με έντονη την ανησυχία του, να συμβάλλει στην ανάπτυξης της κτηνοτροφίας στην περιοχή, η οποία ομολογουμένως με την δική του επιστημονική συμβολή, έκανε άλματα. Είχε την επιστημονική επάρκεια, να αλλάξει τον βηματισμό της τοπικής κτηνοτροφίας και να την καταστήσει ανταγωνιστική άλλων περιοχών. Κατά κύριο λόγο, σ’ αυτόν οφείλεται η τεράστια ανάπτυξη της κτηνοτροφίας, κυρίως της χοιροτροφίας, στην ευρύτερη περιοχής της Φιλιππιάδας. Τα τελευταία χρόνια, αν και χτυπημένος απ’ την ασθένεια, έδινε παράλληλα και την μάχη της επιστήμης, με μοναδικό σκοπό να βοηθήσει τον κτηνοτρόφο. Η επιστημονική του επάρκεια, καταγράφηκε και σε άρθρο του, που δημοσίευσε η «Γ», για το τεράστιο πρόβλημα του καταρροϊκού πυρετού.

Παράλληλα με την επιστημονική του κυριαρχία στον χώρο του, έντονη ήταν και η κοινωνική του παρουσία. Ήταν απ’ τα πιο μαχητικά και επαρκή στελέχη του ΠΑΣΟΚ, πριν αυτό γίνει κυβέρνηση, εκλεγόμενος μάλιστα επί σειρά ετών, μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Πρέβεζας. Μετά την ανάληψη της κυβέρνησης απ’ το ΠΑΣΟΚ, διαχώρισε την θέση του και ακολούθησε την δική του πορεία, κινούμενος στον χώρο της Αριστεράς.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε και στην τοπική αυτοδιοίκηση και τον Δήμο Φιλιππιάδας, όπου είχε εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος, με παραγωγική παρουσία στα δρώμενα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Φεύγει χαρούμενος και ικανοποιημένος, αφού είδε τα δυό παιδιά του, τον Χρήστο και τον Αλέξανδρο και επαγγελματικά και οικογενειακά αποκατεστημένα, έχοντας χαρεί και τα εγγονάκια του.

Στην αγαπημένη του σύζυγο και συμπαραστάτη της ζωής του Σούλα και τα παιδιά του Χρήστο και Αλέξανδρο, μεταφέρουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια, τονίζοντας παράλληλα, ότι οι πάντες θα θυμούμαστε τον Βασίλη, που αγαπήσαμε... Xαρούμενο, γλεντζέ και προ παντός, καλό άνθρωπο.

Ανώνυμος είπε...

Ο νέος μας Άγιος

Ο γέροντας Παΐσιος, λόγω ασφυκτικής πίεσης των πιστών, προήχθη εκτάκτως σε Άγιο σε 22 χρόνια (αντί για 70 που απαιτούνται συνήθως). Ο Πρωθυπουργός διαμηνύει ότι οι ιερές εικόνες στα δημόσια κτήρια θα παραμείνουν εσαεί (κατά τα άλλα είναι …Τσάρλυ). Ο ΣΥΡΙΖΑ εξαφάνισε από το πρόγραμμά του τον χωρισμό κράτους-εκκλησίας κι εγώ δεν νιώθω πια καθόλου καλά. Αναρωτιέμαι: τι παραπάνω θα συνέβαινε σε ένα θεοκρατικό κράτος;

Πριν από δεκαετίες ένας έμπειρος πολιτικός μου έλεγε: «με όλους μπορείς να τα βάλεις, εκτός από την Εκκλησία. Όποτε το Κράτος ή κάποιο κόμμα συγκρούστηκε με αυτή, βγήκε χαμένο». Ακόμα και ο Σημίτης που (μόνος αυτός σε 200 χρόνια!) νίκησε την εκκλησία στην διαμάχη για τις ταυτότητες, μπορεί να κέρδισε μία μάχη αλλά τον πόλεμο τον χάσαμε όλοι. Δεν άλλαξε τίποτα - παραμένουμε θεοκρατία.

Ήμουν νιος κι γέρασα συζητώντας για την καύση των νεκρών. Η εκκλησία με χίλιους τρόπους σαμποτάρει ένα νόμο του κράτους που πέρασε με μεγάλη πλειοψηφία πριν δέκα ολόκληρα χρόνια!

Όταν με ρωτάνε ξένοι δημοσιογράφοι (τώρα με τις εκλογές πλάκωσαν πάλι λεφούσια) γιατί αντιδρούμε στις μεταρρυθμίσεις, απαντώ πως οι δύο ισχυρότεροι ιδεολογικοί πόλοι στη χώρα είναι η Ορθοδοξία και το ΚΚΕ. Και οι δύο είναι ασάλευτοι, μαρμαρωμένοι στον χρόνο. Η επίδρασή τους στη σκέψη μας είναι βαθύτατη. Ακούς πολιτικό να μιλάει στο Ραδιόφωνο την καθαρόαιμη διάλεκτο της Αριστεράς και στην αποφώνηση αποκαλύπτεται ότι ανήκει στην Νέα Δημοκρατία.

Πριν τριάντα χρόνια η Ελλάδα ήταν πιο ανοιχτή, πιο φιλελεύθερη, πιο κοσμοπολίτικη – υπήρχαν αριστεροί που φρόντιζαν γι αυτό. (Αχ, Μιχάλη!) Με την πτώση του Τείχους η δική μας Αριστερά έγινε δογματική και εθνικιστική – ακόμα και θρησκευόμενη (λέγε με Λιάνα). Η Εκκλησία νίκησε και τον Μαρξ.

Αξίζει να κάνετε μια βόλτα στο Google ψάχνοντας και διαβάζοντας Παΐσιο. Νομίζω πως η αγιοποίησή του είναι πνευματικά και πολιτιστικά σημαντικότερο γεγονός από την έκβαση των εκλογών. Δείχνει ακριβώς ποιοι και πού είμαστε.

ΝΙΚΟΣ ΔΗΜΟΥ protagon.gr

Ανώνυμος είπε...

πριν μια ωρα ηταν τα κορακια στα κυπαρισσια. τα "κορακια".

Ανώνυμος είπε...

ΕΠΑΝΗΛΘΕ Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΙΣ ΤΗΝ ΠΡΟΤΕΡΑΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΝ.

ΦΥΓΑΝ ΤΑ ΣΠΙΤΑΚΙΑ ΤΟΥ ΑΗ ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΙ ΞΑΝΑΡΘΑΝ ΟΙ ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΔΙΑΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΣΤΕΓΑΣΤΡΑ ΤΩΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ
ΝΑ ΧΑΙΡΕΤΟΥΝ ΚΟΣΜΟ.

ΚΑΙ ΑΣ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΟΙ 100 ΠΡΩΤΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΝΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ.

ΛΟΓΩ ΕΚΛΟΓΩΝ ΠΡΟΣ ΑΓΡΑΝ ΨΗΦΩΝ ΜΟΥΓΓΑ,ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ.

ΗΜΟΥΝΑ ΝΙΟΣ ΚΑΙ ΓΕΡΑΣΑ.

Ανώνυμος είπε...

Τεμαχίζουν τα κυπαρίσσια σήμερα όπως πριν έγραψε κάποιος.

Και απο κει να μην περάσεις ακούγονται από το πρωί τα αλυσοπρίονα.

Στα μουλοχτά και τώρα και τότε
-είναι παράνομοι το ξερουν-που έφεραν 31 όταν άλλαζε ο χρόνοςτην τσάπα να τα ρίξει.Ταχα πως φύσαγε και ηταν επικινδυνα.Και με γλάστρα αντιδήμαρχο μπαστακα μπροστά.

Τα κοράκια όπως σωστά είπες φίλε μου.

Αιδώς Αργείοι.

filoiko είπε...

Αρκετές φορές καθόταν αργά ο Βασίλης
και έγραφε διάφορα σχόλια εδώ στο filoiko Συνήθως τέλειωνε με το παρακάτω απόφθευγμα του Καζαντζάκη:

-Μαζεύω τα σύνεργά μου : όραση, ακοή, γέψη, όσφρηση, αφή, μυαλό, βράδιασε πια, τελεύει το μεροκάματο, γυρίζω σαν τον τυφλοπόντικα σπίτι μου, στο χώμα. Όχι γιατί κουράστηκα να δουλεύω, δεν κουράστηκα, μα ο ήλιος βασίλεψε-

Ανώνυμος είπε...

O 'παππους' ηταν ψυχη διαμαντι καλοσυνατος κ ευγενης συναμα, η αυρα του ηταν πολυ θετικη...με ακουραστο ανοιχτο μυαλο στην γνωση κ στην καινοτομια, να αναφερω πως εμαθε πληροφορικη (διψουσε για γνωση καθημερινα) σε καποια ηλικια κ την 'χειριζοταν' με σωστο κ αποτελεσματικο on the point τροπο, πραγμα που εντυπωσιαζε εκκωφαντικα για την ηλικια του, μας λειπει ηδη, Ανθρωποι σαν τον Βασιλη μακαρι να ειχε πιο πολλους αυτος εδω ο τοπος...καλο ταξιδι Βασιλη...Β.Λ

Ανώνυμος είπε...

μεγάλο το κενό που άφησε ο κ.γκαρτζιος.είχε αρκετά να μας δώσει ακόμη.έχει έλλειψη η περιοχή μας από άτομα σαν τον κ.Βασίλη..