ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ:απευθείας σύνδεση με φωλιά πελαργών.

Παραδοσιακές ποικιλίες σπόρων και σχολικοί κήποι

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Φιλιππιάδας διοργανώνει, την Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015, ημερίδα,  με θέμα:
«Παραδοσιακές  ποικιλίες σπόρων και σχολικοί κήποι»
Οι παραδοσιακές ποικιλίες σπόρων είναι τα πρωταρχικά φυτά, «οι γονείς», των σύγχρονων ποικιλιών και αποτέλεσαν για αιώνες τη βάση της διατροφής μας. Στις μέρες μας οι ποικιλίες αυτές έχουν σχεδόν εξαφανιστεί ή χρησιμοποιούντα ελάχιστα. Διασώζονται χάρη στις προσπάθειες δικτύων εθελοντών και ενημερωτικών ημερίδων-δράσεων που αποσκοπούν στην ενημέρωση και εκπαίδευση των καλλιεργητών για τη σημασία διαφύλαξής τους τόσο στο πλαίσιο της διατήρησης ειδών βιοποικιλότητας του τόπου μας όσο και στο πλαίσιο διάσωσης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και της διατροφικής μας κουλτούρας
Η Ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί στις 8 Φεβρουαρίου, με τίτλο: «Παραδοσιακές  ποικιλίες σπόρων και σχολικοί κήποι», διαρθρώνεται σε θεωρητική προσέγγιση και εργαστήρια εφαρμογής και αποσκοπεί στη διάσωση και διάδοση των παραδοσιακών ποικιλιών σπόρων καθώς  και στην μετάδοση της γνώσης γύρω από το θέμα αυτό  στο πλαίσιο πρόληψης απώλειας ειδών και διατήρησης της βιοποικιλότητας γνωρίζοντας πως η βιοποικιλότητα που θα χαθεί δεν επανέρχεται.
Στην Ημερίδα η οποία πραγματοποιείται σε συνεργασία με την κοινότητα Πελίτι (τοπική ομάδα Περατιάς) θα παρουσιαστούν επιπλέον των θεωρητικών εισηγήσεων και εκπαιδευτικές δραστηριότητες-εργαστήρια ως προτάσεις εφαρμογής ώστε η γνώση αυτή να περάσει στους εκπαιδευτικούς και στη συνέχεια στους μικρούς μαθητές.
Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του ΚΠΕ Φιλιππιάδας (Παιδόπολη λίμνης Ζηρού) και  θα είναι ανοικτή για τους εκπαιδευτικούς και πολίτες που ενδιαφέρονται να την παρακολουθήσουν. Ώρα έναρξης 10:00 π.μ.
Στην διάρκεια της Ημερίδας, η τοπική ομάδα Πελίτι θα διαθέσει και σπόρους από ντόπιες ποικιλίες λαχανικών.



5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εκεί στην ηγετική ομάδα του ΚΚΕ μοιάζουν με τον κυνηγό που χουχουλιάζει δίπλα στο τζάκι προειδοποιώντας αυτούς που φεύγουν για κυνήγι μην τυχόν και έρθουν με άδεια χέρια. Πάλι καλά που είναι ξύπνιοι. Να έφτιαχναν και κανένα τραχανά.

Ανώνυμος είπε...

να φυγουν τα ταξι απο την αγορα...

τι εξυπηρετουν εκει που ειναι?

γυναικα εχει χρονια να περασει απο εκεινο το πεζοδρομιο...

Ανώνυμος είπε...

Κανονικά διεξάγεται εδώ και λίγα λεπτά,η κυκλοφορία των οχημάτων στην εθνική οδός Ιωαννίνων-Άρτας.Η κυκλοφορία των οχημάτων είχε διακοπεί στην περιοχή του Τερόβου,λόγω μεγάλης καθίζησης του οδοστρώματος.

Ανώνυμος είπε...

https://www.youtube.com/watch?v=kSoBORS3KZE

Ανώνυμος είπε...

γεια σου ρε μιλτο
με το απολυτο blog!

κοιταζω τη δεσποινιδα στα ματια.

απορια, προσμονη, κρυμενη χαρα.

κι απο πισω ακριβως τα ιδια
αλλά
με την καχυποψια του αρσενικου.Τ.