ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ:απευθείας σύνδεση με φωλιά πελαργών.

Ηρθε...


Μύρισε άνοιξη.Το ημερολόγιο δείχνει 12 Μαρτιου.Εδω και 12 ημερες εβαλα το..μαρτίτσι!Κοιτάζω τον ουρανό και δεν με νοιάζει αν με κάψει ο πρώτος ήλιος της άνοιξης.Θέλω να είμαι ο πρώτος που θα σε δει και πάλι φέτος.Είσαι σύμβολο μητρότητας λόγω της παροιμιώδους στοργής για τα μικρά σου-ποιος δεν θυμάται την πρώτη ερμηνεία που άκουσε για το πως ερχονται τα παιδια στον κοσμο-αλλα και συμβολο ευτυχιας και καλοτυχιας.Καθε χρονο τέτοιες μερες είναι σαν να ξαναγεννιέμαι και γω!Η φύση μεγαλουργεί αλλα εμείς δεν έχουμε τα μάτια να το δούμε.Τα ματια στον ουρανο εδώ και κάμποσες ωρες.Και...ναααα!!! 
Το απόγευμα σήμερα ο πρώτος πελαργός έπιασε την πρώτη φωλιά απέναντι από το Δημαρχείο στην Φιλιππιάδα την πόλη των πελαργών.Καλώς τον...

19 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ωραιο κειμενο,ωραιο σχεδιάγραμμα,ωραιο σαιτ,ωραιο μερος βρηκε για φωλια[Δημαρχειο]στο πιο κεντρικο σημειο,μας κανουν τη χαρα κάθε χρονο και ομορφαινουν την πολη μας,ωραια ανοιξη θα΄χουμε παλι φετος μιας που ηρθαν ξανα,να΄χαμε και λιγο παραπανω μυαλο,να τους αναδείξουμε λιγο ποιο πολύ τι ωραια που θα΄τανε,και αυτοι και εμεις!Αυτους εχουμε,αυτους κοιταμε πανω ψηλα κάθε χρονο,μ'αυτους μουρμουράμε και του χρονου να'μαστε καλα να τους..ξαναδουμε,μ'αυτους πορευομαστε από γενια σε γενια,πρεπει οπου να'ναι να τους τιμησουμε λιγο παραπανω.Τροπος χρειαζετε,νεες ιδεες,κοφτερα μυαλα[νομιζω υπαρχουν]και όχι κοπο.Τον κοπο τον κανουν αυτοι κάθε χρονο που ερχονται από χιλιαδες μιλια μακρια!Για...στυψτε καμια ιδεα,και ολοι θα σας πουν ένα τεραστιο μπραβο.Οχι μονο στη σφραγιδα,και αντε και του χρονου;Ετσι νομιζω.Καλη ανοιξη Φιλιππιαδα.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΗ ΑΝΟΙΞΗ ΣΤΟ FILOIKO ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ
ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ.....

filoiko είπε...

Εστειλα τα νέα και στον pitsiriko-το μεγαλύτερο σε επισκεψιμότητα site μετά το TAXIS στην Ελλάδα-και κέρναγα τσίπουρα όταν είδα ότι έκανε ανάρτηση.

Δεν είναι και μικρό πράμα έτσι;

Με δικό του σχόλιο στο τέλος γράφει:

(Αγαπητέ φίλε, μαζί τον περιμένουμε κάθε χρόνο τον πελαργό. Φέτος, ο πελαργός ήρθε μια ημέρα πιο αργά από πέρσι στη Φιλιππιάδα. Έρχεται ο πελαργός και μας θυμίζει την φύση των πραγμάτων. Σας ευχαριστώ πολύ. Να είστε καλά. Και ο πελαργός να είναι καλά.)

πατήστε εδώ http://pitsirikos.net/2015/03/%CE%AE%CF%81%CE%B8%CE%B5-3/#more-42470

Ανώνυμος είπε...

Τρεις αραδες από ένα site τις πολης μας,και αυτές τις τρεις αραδες εχουν διαβασει πανω από 1.950.000 ζευγάρια ματια ανα την Ελλαδα και όχι μονο!Δε μοιαζει εκπληκτικο;Απαντω στον φιλο[11'47]για το ωραιο κειμενο που εγραψε,και εχει απολυτο δικιο.Σιγα-σιγα πρεπει να ξυπνάμε,πριν..ξαναπαμε για υπνο!Ενα μεγαλο ευχαριστω από μενα,που εστω[ελα μωρε με τα..λελέκια μας εχετε πρηξει,θα πουν καποιοι,το ξερω!]και με αυτά τα πλασματα με καναν γνωστο παντου,και διαβαζουν για την αγαπημενη μου πολη,με τους πελαργούς της.Την πολη μου.Την πολη μας.Ευχαριστουμε pitsiriko,ευχαριστούμε filoiko.

filoiko είπε...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Φιλιππιάδα 13 Μαρτίου 2015
ΝΟΜΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
ΔΗΜΟΣ Ζ Η Ρ Ο Υ Αριθ. Πρωτ. 2802
ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ
ΑΙΡΕΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 03η

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η
Π Ρ Ο Σ : 1. Mέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ζηρού
2. Καλαντζή Νικόλαο, Δήμαρχο Δήμου Ζηρού
3. Πρόεδρο Δημοτικής Κοινότητας Φιλιππιάδας
4. Προέδρους και Εκπροσώπους Τοπικών Κοινοτήτων
Καλείστε να προσέλθετε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Καταστήματος Φιλιππιάδας την Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015 και ώρα 19 : 00΄ σεσυνεδρίαση για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης :
1. Έγκριση διενέργειας δαπανών ( προμηθειών – υπηρεσιών )
2. Έγκριση σχεδίου αναμόρφωσης του προϋπολογισμού του Δήμου Ζηρού οικονομικού έτους 2015
3. Έγκριση διάθεσης πίστωσης για την αντιμετώπιση δαπάνης πρωτοχρονιάτικης πίτας των υπαλλήλων του Δήμου
4. Συμπλήρωση της αριθ. 241/2014 προηγούμενης απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα « Έγκριση εγγραφής του Δήμου μας ως συνδρομητής σε εφημερίδες – περιοδικά και ηλεκτρονικές σελίδες νομοθεσιών Ο. Τ. Α. »
5. Ενημέρωση επί των Λατομικών Εκτάσεων – Εκμεταλλεύσεων του Δήμου Ζηρού
6. Έγκριση διενέργειας πλειοδοτικής δημοπρασίας προς εκμίσθωση δημοτικών εκτάσεων
7. Συγκρότηση επιτροπής για την διαχείριση αδέσποτων ζώων συντροφιάς
8. Συμμετοχή του Δήμου Ζηρού στο πρόγραμμα δακοκτονίας περιόδου 2015, της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής, Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας
9. Εξουσιοδότηση του Δημάρχου για τον ορισμό υπολόγου διαχειριστή για τη λήψη χρηματοδοτήσεων ( ΕΣΠΑ – ΤΕΟ – ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ κλπ. ) από την Τράπεζα Ελλάδος
10. Ορισμός υπολόγου διαχειριστή για τη μεταφορά χρηματοδοτήσεων από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα « Ψηφιακή Σύγκλιση » της πράξης : « Ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα διαχείρισης Πολιτιστικών και Αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου Ζηρού », προϋπολογισμού 142.000,00 €
11. Έγκριση διενέργειας διαγωνισμού για την παροχή της υπηρεσίας « Διάθεση προσωπικού σε υπηρεσίες του Δήμου Ζηρού » από φορείς Κοινωνικής Οικονομίας ( Νόμος 4019/2011 )
12. Αποδοχή 1ης τροποποίησης της απόφασης ένταξης του έργου δράσης L 321-2 του προγράμματος «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007 – 2013 » του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για το έργο με τίτλο : « Κατασκευή Γηπέδου 5 Χ 5 στην Τοπική Κοινότητα Πέτρας »
13. Τροποποίηση Τεχνικού προγράμματος – καθορισμός εργασιών
14. Έγκριση εκτέλεσης του έργου : « Συντήρηση – ασφαλτόστρωση οδού στον οικισμό Παλαιά Φιλιππιάδα Δήμου Ζηρού », έγκριση σύναψης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου Ζηρού και της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας – Περιφέρειας Ηπείρου για την υλοποίηση του παραπάνω έργου, εξουσιοδότηση του Δημάρχου για την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης και ορισμός μέλους με τον αναπληρωτή του για τη συμμετοχή τους στην Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης του έργου
15. Συγκρότηση επιτροπής προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου : « Βελτίωση και εκσυγχρονισμός εξωτερικού και εσωτερικού δικτύου ύδρευσης οικισμού Πέτα »
16. Έγκριση παράτασης συμβατικής προθεσμίας περαίωσης εκτέλεσης του έργου με τίτλο : «Δημιουργία χώρου δασικής αναψυχής στη θέση ‘’ Αγνάντιο ‘’ της Κοινότητας Κρανέας »
17. Έγκριση παράτασης και μεταβολής χρονοδιαγράμματος εκτέλεσης της εργασίας με τίτλο : « Παροχή Υποστηρικτικών Υπηρεσιών για την υλοποίηση του Υποέργου του Δήμου Ζηρού στο πλαίσιο της Πράξης με διακριτικό τίτλο : ‘’ LAROUTE ‘’ »
18. Έγκριση 2ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα εργασιών του έργου : « Δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων Τοπικής Κοινότητας Νέας Κερασούντας Δήμου Ζηρού »
19. Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής παραλαβής εργασιών του έργου : « Κατασκευή πεζοδρομίου από Σούπερ Μάρκετ έως Γυμνάσιο της Τοπικής Κοινότητας Θεσπρωτικού »
20. Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής παραλαβής εργασιών του έργου : « Ασφαλτοστρώσεις οδικού δικτύου Δήμου Ζηρού »
21. Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής παραλαβής εργασιών του έργου : « Κατασκευή ισοπεδωτικής στρώσης στην Παλαιά Φιλιππιάδα »
Ο Πρόεδρος
Χρήστος Χασίδης

Ανώνυμος είπε...

χαρηκα και δακρυσα ταυτοχρονα καλη διαμονη στους πελαργους μας βασω

Ανώνυμος είπε...

φοιλικο ολα τα συναισθηματα για εμας τους μακρινους

filoiko είπε...

-Μ αρέσει που είδα σήμερα συνεργείο του Δήμου να καθαρίζει τις φωλιές των πελαργών.

-Μ αρέσει που απόψε σε καφενείο της πλατείας μισ καλλίφωνη κοπέλλα θα παίζει ακορντεόν-την συνοδεύουν μπουζούκι και κιθάρα.

-Δεν μ αρέσει που η πλατεία-παναθεμά την- συνεχίζει όπως πριν να κλείνει πεζοδρόμια.

-Αλλα δε βαριέσαι αφου ξανάρθε ο πελαργός...

-Τρελάθηκα που χθές τοβαλε ο pitsirikos

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΗΝ ΤΖΑΒΕΛΛΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΦΩΛΙΑ ΜΕ ΠΕΛΑΡΓΟ

gelygeorg2yahoo.gr είπε...

Δεν θα το πιστέψεις Μίλτο, αλλά φέτος έμαθα τον ερχομό του πρώτου μας πελαργού πρώτα από τον pitsiriko και μετά από σένα! Έχουν ευαισθητοποιηθεί τόσο οι φίλοι μου εδώ που μου το έστειλαν κατ' ευθείαν! Καλώς όρισε λοιπόν πάλι ο πρώτος ανοιξιάτικος φίλος μας και με το καλό να φτάσουν και οι υπόλοιποι! Ήρθε και μυρίσατε άνοιξη και αλλάξατε θέμα συζήτησης και ενεργοποιήθηκε ο δήμος για τις φωλιές και αναζωογονηθήκατε λες και κουβαλάει χαρά στις πυκνές του φτερούγες! Το κυριότερο ξέρεις ποιο είναι; Ξεχάσατε το eurogroup! Εντελώς! Πόσο σας ζηλεύω!Καλή άνοιξη σε όλους σας!
Γκέλυ Γεωργούλα
Υ.Γ.: Πολύ ωραία τα σχόλια από τους αναγνώστες σου!

Ανώνυμος είπε...

πιστευω και ευχομαι να ερθει πελαργος και στην παναγια στο καμπαναριο στην παλια φιλιππιαδα να χαρουμε περισσοτερο το πασχα που θα ερθουμε κοιταζοντας τους θελω ναευχαριστησω πολυ και τον υπευθυνο του filoiko για αυτα που μας προσφερει

Ανώνυμος είπε...

https://www.youtube.com/watch?v=m-HonQmNgsc

καλημερες.Τ.

Ανώνυμος είπε...

ας drinking tsipouro,
ακουμε:
https://www.youtube.com/watch?v=k4PYRdb71_w
.Τ.

Ανώνυμος είπε...

Δύο μήνες τώρα προσπαθούν να αποδείξουν ότι "και αυτοί σαν τα μούτρα μας είναι".

Ανεξάρτητα αν η διαπίστωση είναι σωστή ή όχι, δεν αντιλαμβάνονται ότι αυτό δεν μπορεί να είναι το Α και το Ω της πολιτικής τους γραμμής;

Τι είναι αυτό που τους κάνει να πιστεύουν ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ αποδειχθεί σαν τα μούτρα τους, θα προτιμηθούν κάποια στιγμή τα δικά τους μούτρα;

Η κατανόηση ότι η χώρα χρειάζεται άλλες πολιτικές από άλλα μούτρα είναι το στοιχειώδες συμπέρασμα που υποτίθεται ότι θα έπρεπε να έχουν συνάγει ήδη, όσοι ενδιαφέρονται να δρουν πολιτικά.

Δεν γίνεται κατανοητό από τους Σαμαρο - Βενιζέλους.

Κακότροποι και μονίμως επικίνδυνοι καθυστερούν το αναπόφευκτο της προσωπικής τους απομάκρυνσης από τα έσχατα αξιώματά τους.

Ελπίζοντας στη καταστροφή, για να δικαιωθούν, χωρίς να θέλουν να αντιληφθούν ότι η καταστροφή είναι το άλλο όνομά τους.

Ανώνυμος είπε...

Για να λέμε και του στραβού το δίκιο, οι καινούργιοι κάνουν ότι μπορούν για να αποδείξουν ότι είναι σαν τα μούτρα τους.

Τελευταίο κρούσμα οι Γενικοί Γραμματείς των υπουργείων.

Ξιφουλκούν απέναντι στις κατηγορίες ότι διορίζουν γενικούς γραμματείς τους αποτυχημένους βουλευτές τους με το επιχείρημα ότι η θέση του γενικού γραμματέα είναι "πολιτική" θέση.

Επιβεβαιώνουν με αυτό τον τρόπο την γενική πεποίθηση όλων ότι το κράτος στην Ελλάδα δεν έχει καμία συνέχεια και ότι η υπηρεσιακή ιεραρχία ήταν είναι και θα είναι έρμαιο πολιτικών επιλογών και όχι αξιοσύνης κατά την άσκηση των καθηκόντων.

Δικαιώνουν και τους τελευταίους ανερυθρίαστους, 18 παρακαλώ τον αριθμό γενικούς γραμματείς που παραιτήθηκαν για να εκτεθούν ως βουλευτές. Τρανή απόδειξη ότι κατά την άσκηση των καθηκόντων τους δεν τους ενδιέφερε η ορθή λειτουργία του υπουργείου και των υπηρεσιών του αλλά η προσωπική τους εκλογική πελατεία. Και ίσως, λέμε τώρα ίσως, η χρηματοδότηση των πολιτικών φιλοδοξιών τους.

Και πολύ σωστά. Αφού η θέση τους ήταν πολιτική.

Ή μήπως όχι...

Ανώνυμος είπε...

ρε που ασχολειστε με ολα,
τα αδεσποτα μεσα στο γυμνασιο???

Ανώνυμος είπε...

https://www.youtube.com/watch?v=W-e2bptjUOc

για μεγαλα παιδια.Τ.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΟ ΑΠΡΙΛΗ ΝΑ ΕΧΕΙΣ !!!

Ανώνυμος είπε...

Καλο μηνα!Αν και περιμενα καποιο πρωταπριλιατικο