ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ:απευθείας σύνδεση με φωλιά πελαργών.

ΔΙΗΜΕΡΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΚΠΕ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ 16 & 17 ΜΑΙΟΥ 2015, «Φύση: Τέχνης εργαστήριο»

Στο Σεμινάριο θα μελετηθούν διάφορες μορφές τέχνης όπως ζωγραφική, γλυπτική, μουσική, φωτογραφία, ποίηση κ.λ.π. και οι επιρροές του φυσικού περιβάλλοντος τόσο στη θεματολογία όσο και στην εξέλιξή τους. Επίσης θα μελετηθεί ο τρόπος που οι μορφές τέχνης μπορούν να αποτελέσουν εκπαιδευτικό εργαλείο για τη μετάδοση του περιβαλλοντικού μηνύματος. Κατά τη διάρκεια του Σεμιναρίου θα δοθούν θεωρητικά στοιχεία και μοντέλα βιωματικών παραδειγμάτων σχετικά με την αφηγηματική, την εικαστική, τη μουσική ή κινητική εμψύχωση των περιβαλλοντικών ζητημάτων.
Οι εισηγητές θα αναδείξουν ότι η οικολογική συνείδηση δεν διαμορφώνεται μόνο με τη λειτουργία του νου, αλλά απαιτεί συμμετοχή ψυχής και συναισθήματος αναδεικνύοντας τις συνθήκες κατά τις οποίες η Τέχνη γίνεται μια ουσιαστική γέφυρα ανάμεσα σε χώρους στους οποίους ασκείται η Περιβαλλοντική Αγωγή, όπως το Σχολείο και το Μουσείο.
Το σεμινάριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης των Νομών Πρέβεζας, Άρτας, Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων, Λευκάδας & Αιτωλοακαρνανίας.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

τι γινεται επιτελους
με τους κλειστους καδους?

καποτε πετουσαμε τις σακουλες
απο το παραθυρο του αυτοκινητου...

θα μας αναγκασετε να τα πηγαινουμε στην αρτα τα σκουπιδια!


...αντε κι εχω καιρο να γραψω.

Ανώνυμος είπε...

Καλα ο δημος δεν συμμετεχει και αδιαφορει εντελως για την καθυστερηση των πεζοδρομιων και την αποκατασταση των δρομων(θα μπορουσανε να φτιαχνανε ενα κομματι και επειτα να πηγαινενε παρακατω) αλλα η τροχαια γιαποσο χρονικο διαστημα τους εδωσε αδεια να κλεισουν δρομους και πεζοδρομια και να προκαλουν το χαος παντου τους επαγγελματιες δεν τους σκεφτηκε κανενας ε! Κυριε δημαρχε ακους ; αλλα μαλλον βουλωσαν τα αυτια σου!Ο αντιδημαρχος τι λεει που ειναι μεσα σε ολα;;;;;;;;;;;;;;

Ανώνυμος είπε...

Μουσική εμψύχωση των περιβαλοντικων ζητημάτων. Οκ κλαρίνα κ σουβλάκι. Ακους στις 16 και 17. Νέα πορεία.