ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ:απευθείας σύνδεση με φωλιά πελαργών.

Ας κρατήσουν οι χοροί…

Στην ανακοίνωση που δημοσίευσε η Επιτροπή Πολιτών μετά την συνάντηση που είχε την 24/9/2014 με τον νεοεκλεγμένο τότε Δήμαρχο αναδείκνυε μεταξύ άλλων:
«… την ανάγκη οι δράσεις σχετικά με χωροταξικά και πολεοδομικά προβλήματα της πόλης της Φιλιππιάδας, να πάψουν να είναι αποσπασματικές αλλά να εντάσσονται σε ένα γενικότερο σχεδιασμό, ο οποίος μπορεί να διαμορφωθεί μόνο στα πλαίσια του ΓΠΣ.»
και:
 «… την ανάγκη ο ίδιος ο Δήμαρχος να αναλάβει προσωπικά την υπόθεση της υλοποίησης του ΓΠΣ.»
Και τα δύο σημεία είναι σημαντικά.
1.    Αν δεν υπάρξει το πλαίσιο του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΓΠΣ):

·         Χαμένες δυνατότητες και ευκαιρίες θα προστίθενται σε όσες χάθηκαν.

·         Νέες άναρχες και ανοργάνωτες δραστηριότητες θα προστίθενται στις ήδη υπάρχουσες, καθώς η ζωή δε περιμένει .

·         Η ίδια η Δημοτική Αρχή θα προσθέσει, αργά ή γρήγορα, τον εαυτό της σε όσους ‘’αμάρτησαν’’ γιατί … δεν μπορούσαν να κάνουν αλλιώς.

2.    Δυστυχώς στην χώρα μας η ύπαρξη και μόνο του ΓΠΣ αποτελεί Ηράκλειο άθλο. Σε αυτό θα πρέπει, ακόμη χειρότερα, να προσθέσουμε και τους κάθε λογής ντόπιους καλοθελητές που από το παρασκήνιο συνεχίζουν ακόμη και σήμερα να το καταπολεμούν. Κακό του κεφαλιού τους, καθώς είναι οι ίδιοι που θα υποστούν σημαντικές συνέπειες από την μη υλοποίησή του.

Επομένως μόνο με την προσωπική του δέσμευση στην υλοποίηση του στόχου, μπορεί ο Δήμαρχος να ανταπεξέλθει σε όλες τις αντιξοότητες, που δεν είναι λίγες. Στην πραγματικότητα ο κ. Δήμαρχος θα πρέπει να ξυπνά και να κοιμάται με αυτό στο μυαλό του.

Προκειμένου να μην προχωρήσει το ΓΠΣ δεν είναι ανάγκη να ενταχθεί κανείς στον μακρύ κατάλογο αυτών που το πολέμησαν ή δεν το ήθελαν. Το να προστεθεί στον κατάλογο αυτών που δεν μπόρεσαν, θα τιμά τουλάχιστον την προσπάθεια. Να μην το προσπαθήσει καν είναι τουλάχιστον μη αναμενόμενο.
Αυτό το κείμενο έχει ακριβώς αυτό τον στόχο:
Ο Δήμαρχος οφείλει να σύρει τον χορό, μεθυσμένος από ένα σκοπό.
Τα όργανα θα βαρούν πάντα σε ήχους πλάγιους, τα βιολιά θα είναι στο τόπο, αλλά το κλαρίνο πρέπει να το’ χει στο αυτί και να μην ακούει τίποτε άλλο, από την ανάγκη υλοποίησης του άθλου.

Χωρίς να μπω σε τεχνικές λεπτομέρειες, απαιτείται ο Δήμαρχος να αναλάβει άμεσα όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες και να διαλύσει τις οποιεσδήποτε ανησυχίες σχετικά με τις προθέσεις του.
Από την πλευρά μου θα κάνω ό, τι περνά από το χέρι μου σε αυτή την κατεύθυνση. Στην συνάντηση που ανέφερα στην αρχή ήταν μαζί μας και ο Βασίλης. Πάντα όρθιος και μαχητής. Το οφείλω τουλάχιστον σε αυτόν.

Βησσαρίων Γιωρσπύρος

(από την ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΟΥ 22-5-2015)

16 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σαν με την Κρήτη να μοιάζει η Φιλιππιάδα...

Ανώνυμος είπε...

Αναμένω την συνέχεια του άρθρου του κ. Κωστάκου. Τόσο το ίδιο το κείμενο όσο και ο αριθμός 1. στην αρχή του με κάνουν να ελπίζω.

filoiko είπε...

Ξανακοίταξα πάλι το χειρόγραφο κείμενο.
Πράγματι στον τίτλο του γράφει 1.χρέος-ξέχασα να τον ρωτήσω για το 1-.

Πάντως μου υποσχέθηκε ότι θα μου δίνει συχνά κειμενά του.
Και βέβαια δεν χρειάζεται να πώ ότι είναι ιδιαίτερα τιμητικό για το filoiko να φιλοξενεί γραπτά του Μιλτιάδη Κωστάκου.

Ανώνυμος είπε...

Τι βρίσκει κανείς. Με τον θησαυρό που έχει συγκεντρωθεί σε αυτό το blog δεν είναι και δύσκολο.

Συνεδριάζει την Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011 και ώρα 18 : 00΄ το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ζηρού με τα παρακάτω θέματα:

1. Έγκριση Στρατηγικού Σχεδιασμού Επιχειρησιακού προγράμματος 2011 – 2014 Δήμου Ζηρού

Οπότε δεν μπορώ να μην σημειώσω ότι ο Μήτσος το είχε πρώτο θέμα τουλάχιστον. Πως κατέληξε τέταρτο και καταϊδρωμένο 4 χρόνια αργότερα. Ένα για κάθε χρόνο μάλλον.

Το θέμα του στρατοπέδου "έπαιζε" πολύ εκείνο τον καιρό επίσης.

Ανώνυμος είπε...

ΧΘΕΣ...ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΓΠΣ.ΦΤΑΣΑΜΕ 2015 ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΚΟΜΑ.ΠΟΝΕΜΕΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

Ανώνυμος είπε...

Υπέθεσα ότι στην σελίδα του Δήμου θα υπήρχε η δυνατότητα να συζητηθεί στα πλαίσια της ηλεκτρονικής διαβούλευσης ο Στρατηγικός Σχεδιασμός κ.λπ, κ.λπ.

Ε δεν υπάρχει.

ΥΓ

Το γεγονός ότι την άλλη φορά που υπήρχε δεν έγινε και τίποτε δεν απομειώνει την σημασία της έλλειψης.

Ανώνυμος είπε...

Ξανά υπέθεσα ότι θα υπήρχε κάτι στην Θεματολογία του ΔΣ.

Υπήρχε...

Η θεματολογία...

Από υλικό... τζίφος...

Μήπως να ασχοληθεί κάποιος;

Ανώνυμος είπε...

Ε, δεν έχει τελειωμό. Τι θέλω και τα σκαλίζω;

Είπα να δω τις προτεραιότητες των έργων του Δήμου. Εκεί να δείτε. Όλο για γιορτές, πανηγύρια και εκδρομές πριν κανά εξάμηνο λέει. Όπως θα έλεγαν και τα στελέχια της κεντρικής πολιτικής σκηνής...

Παράγουμε έργο, αλλά δεν το επικοινωνούμε.

Επικοινωνήστε το ρε παιδιά. Δεν είναι δύσκολο...

Ανώνυμος είπε...

Έχω και χάλι, δεν μπορώ να σταματήσω. Αλλά είπα μήπως παρεξήγησα. Πάω λοιπόν στην επόμενη σελίδα Έργα του Δήμου.

Καταιγισμός πληροφοριών.

Ελάχιστες αυτές που λείπουν. Όπως το αντικείμενο, καμία σύμβαση, κανένας προϋπολογισμός, κάποια αναφορά στο χρονοδιάγραμμα. Επουσιώδη πράγματα. Τα κύρια όπως μια κουκίδα στον χάρτη είναι εκεί.

Ρε παιδιά αν δεν το δουλεύετε το site μην μας δουλεύετε. Δεν ξέρω τι στο καλό πληρώνουμε κιόλας για αυτά.

ΥΓ

Ωχ μωρέ τώρα τι βρήκα να ψάξω και εγώ. Λεφτά από την ΕΕ είναι.

Ανώνυμος είπε...

Θα σε πιάσω, που θα μου πας. Ταΐζεις ψίχουλα τις κίσσες να τις μαζεύεις στην γειτονιά και μετά μου τρώνε τα κεράσια, για να κορδώνεσαι ότι μόνο εσύ έχεις.

filoiko είπε...

Αμ δε.

Το δέντρο ονοματίζεται από τον καρπό και όχι από τα φύλλα του.

π.χ.
Λες ρε παιδί μου τρώω από αυτό το δέντρο μήλα άρα είναι μηλιά

Μη μου πεις φάγατε φύλλα-καρπό δεν βγάζει να σκάσεις- και καταλάβατε ότι είναι κερασιά;

Με συγχωρείς δηλαδή...

Ανώνυμος είπε...

Κέντρο Υγείας Φιλιππιάδας ώρα μηδέν.
Σε τροχιά υποβάθμισης βρίσκεται πλέον το Κέντρο Υγείας Φιλιππιάδας, εάν δεν υπάρξει δυναμική αντίδραση απο τους φορείς και τους πολίτες. Η επαναλαμβανόμενη καραμέλα οτι το Νοσοκομείο Πρέβεζας αντιμετωπίζει οξύτατα προβλήματα στελέχωσης και το ότι δεν φτάνουν τα λεφτά για τις εφημερίες του Κέντρου υγείας δίνει το άλοθι για την τελευταία εξέλιξη που μιλάει για 15νθήμερη 24ωρη εφημερία εναλλάξ με το Θεσπρωτικό. Και αυτό θα είναι φυσικά μόνο η αρχή, αφού στη συνέχεια θα τεθεί θέμα περαιτέρω στελέχωσης και χρημάτων και θα καταντήσει πρωινό ιατρείο. Για το θέμα είναι ενήμεροι οι τοπικοί άρχοντες και ο Βουλευτής του Νομού που γνωρίζει από πρώτο χέρι τα προβλήματα και τις συνέπειες που θα έχει μια τέτοια εξέλιξη. Να τονιστεί οτι πέρυσι την ίδια εποχή, που υπήρχε ακριβώς το ίδιο σκηνικό, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αναρτήσει πανό "ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ" και ανάρτησε τη σχετική δημοσίευση στην εφημερίδα "ΑΥΓΗ": http://www.avgi.gr/article/717515/%C2%ABlouketo%C2%BB-kai-sto-kentro-ugeias-filippiadas.
Οι συνέπειες μιας τέτοιας εξέλιξης για τους δημότες θα είναι πολύ σοβαρές και ξεκινούν απο μια ταλαιπωρία πολλών ωρών για αντιμετώπιση μικροτραυματισμών και παθολογικών περιστατικών στο Νοσοκομείο της Άρτας (γιατί μή μου πείτε οτι θα πάει κάποιος στο Θεσπρωτικό) μέχρι και τη σταθεροποίηση της υγείας των σοβαρών περιστατικών μέχρι τη διακομιδή τους στο Νοσοκομείο. Ας πάρουμε όμως μερικά παραδείγματα για να γίνει καλύτερα κατανοητό. Πέφτει το παιδάκι, ο αθλητής και σκίζεται το λίγο το δέρμα του (συχνό φαινόμενο), τρέξε στην Άρτα και φάε ένα τρίωρο στο νερό για να το περιποιηθούν. Σε δάγκωσε φίδι, τσίμπισε μέλισσα, σφήκα, σκορπιός (συχνό φαινόμενο που κρύβει και σοβαρό περιστατικό απο αλλεργικό σόκ), άντε πάλι τα ίδια. Αισθάνθηκες ξαφνική αδιαθεσία (ζάλη, τρέμουλο, πόνο κλπ) είναι σοβαρό; δέν είναι; άντε στην Άρτα να το αξιολογήσουν για να μην μείνεις στον τόπο. Κρυολόγημα, γρίπη, αλλεργία; Βούρ στην Άρτα στην ουρά. Δεν έχεις αυτοκίνητο; Ταξάκι. Βέβαια η εναλλακτική είναι να καλέσεις τον ιδιώτη γιατρό σπίτι, να τα στάξεις κανονικά ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ, μετά την φρενίτιδα των BAR, τα ιδιωτικά ιατρεία ανοίγουν το ένα μετά το άλλο γύρω απο το Κέντρο Υγείας.
Είναι γνωστό οτι ο ρόλος των Κέντρων Υγείας είναι η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας στον πληθυσμό και το φιλτράρισμα των περιστατικών για να μην υπάρχει συμφόρηση για ψύλου πήδημα στα νοσοκομεία. Αυτό μάλλον μόνο οι διοικούντες δεν το βλέπουν.
Κλείνοντας, για να μη σας κουράζω άλλο, θα ήθελα να αναφερθώ στην Ηρωϊδα του Κέντρου Υγείας, την κυρία Κωστούλα. Θα ήθελα να την ευχαριστήσω προσωπικά μέσα απο την καρδιά μου για όλο αυτό τον αγώνα που δίνει για να κρατήσει το Κέντρο Υγείας ανοικτό.

Ανώνυμος είπε...

Τα κεράσια είναι όμορφα όταν τα βγάζεις φωτογραφία.
Αλλά είναι πιο νόστιμα όταν τα τρως με φίλους.

filoiko είπε...

Κανόνισε να βρεθούμε να δόσω και σένα παραπονιάρη...

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα filoiko
Πέρασα από στρατόπεδο και είδα τα κτήρια του στρατοπέδου , λεηλατημένα κουφάρια, όπως και όλο το στρατόπεδο.Μήπως ο Δήμος τώρα το καλοκαίρι σε μία εκδήλωση που θα κάνει , να καλέσει τον τελευταίο διοικητή και υποδιοικητή του στρατοπέδου , να τους ευυχαριστήσει και γιατί όχι , να τους απονείμει και καμμιά αναμνηστική πλακέτα . Αλήθεια μπορούμε να μάθοθμε τα ονόματά τους;

Ανώνυμος είπε...

Για να μη ξεχνιόμαστε.
Σχετικά με τις παιδικές χαρές
28/5/2015
O Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανανασυγκρότησης Νικ. Βούτσης με την Εγκύκλιο του προς τις Αποκεντρωμένες Δοικήσεις της Χώρας εξέδωσε Εγκύκλιο με ΘΕΜΑ: «Λειτουργία παιδικών χαρών των ΟΤΑ»

Επισημαίνει ότι κάθε παιδική χαρά λειτουργεί με ευθύνη του οικείου δήμου. Ως εκ τούτου, κάθε δήμος οφείλει να τηρεί το θεσμικό πλαίσιο που ορίζουν οι προαναφερθείσες αποφάσεις, προκειμένου να εξασφαλίζει την ακίνδυνη χρήση των παιδικών χαρών, αφού προηγουμένως έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή λειτουργία τους. Βέβαια, σε κάθε περίπτωση, οσάκις ο οικείος δήμος κρίνει ότι μια παιδική χαρά είναι ακατάλληλη οφείλει να τη σφραγίζει ο ίδιος άμεσα ή να αποξηλώσει τα επικίνδυνα παιχνίδια σύμφωνα με τις αναλυτικές οδηγίες που έχει δώσει το Υπουργείο κατά καιρούς. Κατά συνέπεια, σε περίπτωση ατυχήματος σε παιδική χαρά, η οποία δεν είναι σφραγισμένη και είναι προσβάσιμη στο κοινό, ο οικείος δήμος ουδόλως αποποιείται την ευθύνη του με την τοποθέτηση πινακίδας στην οποία αναγράφεται ότι η παιδική χαρά δεν διαθέτει πιστοποίηση και η χρήση της γίνεται με ευθύνη των γονέων ή των συνοδών των ανηλίκων.