ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ:απευθείας σύνδεση με φωλιά πελαργών.

5. Ευλογημένη γη, ευλογημένος κόσμος.

 του Μιλτιάδη Κωστάκου
 Την Έβδομη Μέρα της Δημιουργίας πήρε, λέει, ο Θεός λάσπη και έπλασε τον άνθρωπο. Δηλαδή από χώμα και νερό. Λένε οι Γραφές. Περίπου όπως κάνουν τα μικρά παιδιά στο Νηπιαγωγείο, που με την πλαστελίνη πλάθουν κούκλες και σπιτάκια.
  Πλην όμως ο καλός Θεός << τα πάντα εν σοφία εποίησε >> . Όταν λοιπόν , λέω εγώ τώρα , έφτιαξε ο Μεγαλοδύναμος την Φιλιππιάδα , πήρε λάσπη από τον κάμπο της και από τους γύρω λόφους και έπλασε τους Φιλιππιαδιώτες.
  Αυθαίρετη η σκέψη, δικής μου επινόησης. << Ποιητική άδεια >>, κατά πως λέμε.
  Αλλά που δεν απέχει και πολύ από την Μεγάλη Αλήθεια. Αλλού το πάω εγώ και δεν θρησκειολογώ. Αφορμή παίρνω, θέλω να πω ότι κατά τον τόπο είναι και οι άνθρωποι. Όμορφος τόπος, ήρεμος και γαλήνιος, ήρεμοι και ωραίοι οι άνθρωποι που τον κατοικούν.
  Ανάλογα με τον τόπο και ο χαρακτήρας των ανθρώπων. Μην το ψάχνεις καθόλου, έτσι είναι τα πράγματα.
  Για να καταλάβεις, δεν έχεις παρά να κοιτάξεις την Φιλιππιάδα. Μια λοφοσειρά  πάνω  πάνω  να την στεφανώνει σαν πράσινο διάδημα στο μέτωπο της . το ίδιο καταπράσινος και ο κάμπος της κάτω χαμηλά με ένα ποτάμι να κυλάει από δίπλα χειμώνας καλοκαίρι, ήσυχο και υποτακτικό. Και αν πεις για το κλίμα, το καλύτερο. Ήπιος χειμώνας, δροσερό καλοκαίρι. Απόδειξη, ότι η Φιλιππιάδα ήταν για χειμαδιό αιώνες τώρα, για τους τσοπαναρέους  και τα κοπάδια τους.
  Τόπος ευλογημένος !
  Ίδια και οι άνθρωποι. Αν κάτι χαρακτηρίζει τους Φιλιππιαδιώτες , εμβληματικά θα έλεγα, αυτό είναι η ημεράδα τους . Εγώ δεν τους λέω ιδιαίτερα ευφυείς προκομμένους, πρότυπα σε όλα τους. Αν και θα εύρισκα ένα σωρό επιχειρήματα για να υποστηρίξω κάτι τέτοιο.
  Μιλάω για ήμερους και γελαστούς ανθρώπους, που τους αρέσει η συντροφιά και η καλή κουβέντα.
  Κάτσε μια μέρα στην πλατεία και θα το διαπιστώσεις με την πρώτη ματιά.
  Ή ρώτησε έναν αστυνομικό,  αν έχει τίποτα ζόρια στη δουλειά του με τους ανθρώπους εδώ. Αφού όλοι οι αστυνομικοί που πέρασαν από τη Φιλιππιάδα για το πόσες καλές ήταν οι σχέσεις τους με τον κόσμο και πως δεν αντιμετώπισαν κανένα πρόβλημα στη δουλειά τους .
  Πήγαινε τώρα και σε κάτι άλλες κοινωνίες, κλειστές και απομονωμένες, και θα δεις την διαφορά.
  Δεν σου λέω τίποτα άλλο.
  Όχι να το παινευόμαστε. Εμείς οι Φιλιππιαδιώτες  έτσι είμαστε, φιλήσυχοι, ειρηνική και φιλόξενοι. Είναι η φκιασιά μας τέτοια.
  Δεν είναι τυχαία αυτά τα πράγματα.
  Είπαμε, ευλογημένος τόπος, ευλογημένοι άνθρωποι.

Ιούνιος 2015

15 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εεεεε εντάξει!Οταν η πενα κεντάει,λεε πολλές αλήθειες οσο πικρές και να είναι.Το ποιο απλο που μπορώ να πω αυτή τη στιγμή είναι ότι μεχρι και τώρα μας περνάνε για Μαου-Μαου!ΕΥΓΕ Filoiko ευγε Ι.Μ.Απλά...σκιτσάρα...!Ρ.Σ.

Ανώνυμος είπε...

Μένουμε στην Ευρώπη.
Ζούμε στην Ευρώπη.
Στηρίζουμε την Δημοκρατία στην Ευρώπη.
Λέμε ΌΧΙ σε όσους νομίζουν ότι και χωρίς βασιλιά έχουν το δικαίωμα να ορίζουν κηπουρούς.
Λέμε ΟΧΙ στα φαντάσματα που βγήκαν παγανιά για να μας φοβίσουν.
(ΒΓ)

Ανώνυμος είπε...

Στις πιο μαύρες σελίδες της ηγεσίας του οι σημερινές δηλώσεις του Κουτσούμπα.

Ανώνυμος είπε...

Βγαλτε μπύρες,παραγγείλτε πίτσες,πιτόγυρα ότι σας κάνει κεφι,και δείτε...MEGA!Eχει φρικαρει η Τρέμη!!!Οσο για το ΣΚΑΙ ο Μπογδανος κλαίει τωρα στ'αλήθεια!!!ΧΑ-ΧΑ-ΧΑ-ΧΑ!Τελικα Μιλτιάδη μας εσωσε ο...ΑΖΟΡ στο σκίτσο του Ι.Μ...!!!Δεν παραδοθηκε!

Ανώνυμος είπε...

Και τώρα Αντωνάκη μ';

Ανώνυμος είπε...

Άι στο καλό!

Ανώνυμος είπε...

Να ξεβρωμισει η ΝΔ από Βοριδηδες και ρέστα.

Ανώνυμος είπε...

Διαπίστωση για την βδομάδα που πέρασε και το σημερινό αποτέλεσμα:

-το ψέμα έχει κοντά ποδάρια.

Ανώνυμος είπε...

ΤΕΛΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΔΗΜΟΣ ΖΗΡΟΥ
σε 47 απο τα 47 τμήματα

ΟΧΙ 51,95%
ΝΑΙ 48,05%
(5-7-2015 ωρα 11:30μμ)

Ανώνυμος είπε...

Μιλτιάδη Κωστάκο τα κειμενά σου για την Παλιά Φιλιππιάδα τα διαβάζουμε με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.Συνέχισε

Ανώνυμος είπε...

50 δις χαρτί, στα παπλώματα. Οι (κάποιοι) Έλληνες έχουν λεφτά και η Ελλάδα πτωχεύει. Μην μας το παίζουν Έλληνες και Ευρωπαίοι.

Ανώνυμος είπε...

Αν δεν ήταν ανοικτή η ΕΡΤ;

Ανώνυμος είπε...

Δε μου αρεσε καθολου η ιδεα του ανοιγματος τηςΕΡΤ το θεωρουσα περιττο εξοδο.Ομως αυτες τις μερες μονο ΕΡΤ παρακολουθησα οχι οτι ηταν καλυτεροι απο τους αλλους αλλα επειδη δεν ηταν τοσο γελοιοι σαν τους αλλους.Ευτυχως αρχιζουμε σιγα σιγα και ξυπναμε απο το ληθαργο που μας.....εριξαν.Ας ελπισουμε να γινουμε οι Ελληνες αυτοι που τα παλια χρονια πολεμουσαμε για τα ιδανικα μας και τα κεκτημενα μας!!!

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΕΚΔΟΤΟ...!Η θειτσα Λάμπρο κατέβηκε από πανω απ'τα χωρια τα ορεινά Αρτας να παει να βρει τον Α.Τσιπρα να τον συνγχαρεί για το χθεσινό αποτέλεσμα.Παει στο γραφείο στην Αθηνα,τις λενε δε μπορεί να σας δει τώρα γιατι..συσκέπτετε.Και απαντά η θείτσα,μα πως...μι σκεπτιτε,αφου δε με ξερ;

Ανώνυμος είπε...

Για όσους δεν το ξέρουν. Ο περιφερειάρχης μας δήλωσε ότι όσοι ψηφίσουν ΟΧΙ είναι προδότες. Αν δεν μάθατε τι έγινε είναι γιατί κάποιοι κοιμούνται, και άλλοι (χωρίς να σημαίνει ότι τα δύο σύνολα δεν τέμνονται) έχουν λόγους να "κοιμούνται".