ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ:απευθείας σύνδεση με φωλιά πελαργών.

Αύγουστος.

Σήμερα ξημέρωσε ηλιόλουστο ζεστό το πρωινό. Και σήμερα λέει θα χει ζέστη πολύ.Τα χρώματα του ουρανού όπως τα βλέπω από τη μικρή βεράντα μου είναι λες και είναι περασμένα με photoshop.

Αλήθεια.Αν σε ρωτήσω τώρα, μέχρι στιγμής, αν θυμάσαι, πόσες αγκαλιές έδωσες και πόσες πήρες, θα μπορέσεις να μου απαντήσεις; Καλοκαιρινές αγκαλιές, Αυγουστιάτικες, με χρώματα ,εικόνες από βόλτες, από μυρωδιές; Μπααα! Εεεε, άνοιξε το παράθυρο της ψυχής σου να μπει φως… Να σε λούσει, είναι καλοκαίρι δεν το βλέπεις;  Κι ο Αύγουστος να έχει γυρίσει το διακόπτη του ήλιου στο 4, η άσφαλτος να έχει μαλακώσει κάτω από τα πόδια σου και να μοιάζει σα λιωμένο μαύρο λίπος εεεε, καιρός δεν είναι να μαλακώσεις και συ:

Εχω προσέξει ότι υπάρχουν έξυπνοι άνθρωποι στο μυαλό αλλά βλέκες στο συνάισθημα.Αυτό σαν κάποιος να μου το είπε,κάπου το διάβασα,δεν ξέρω έτσι μουρθε τώρα.

Είναι Αύγουστος.Αν καταφέρεις και τον παγιδέψεις μέσα σου ένα μόνο σου λέω.Είναι όνειρο.Τότε μόνο το ζεις.Μην κοιτάς ποιοι είναι γύρω σου.Δεν έχει σημασία.Σημασία έχει εσύ τι μαζεύεις.Εσύ.Εμπειρίες το λένε.Στο κάτω κάτω αν θυμάσαι τα χρόνια δεν τα μετράμε με χειμώνες αλλά με καλοκαίρια.Εγώ πάντως από χθες τη νύχτα που είχα μέσα μου,την άφησα μόνη της στην γωνία.Είπα με τόσα που γίνονται γύρω μου,να βγώ να χαρώ τουλάχιστον τον Αύγουστο.

Αυτός μόνο μου έμεινε.

Ανωνύμως  1-8-2015

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Όσες σταφίδες λιάζονται τον Αύγουστο στ' αλώνια, τόσα βυζιά χαϊδεύονται το βράδυ στα σεντόνια.
Καλό μήνα!
fb pitsirikos

Ανώνυμος είπε...

Τι εννοείς ρε φίλε να κάνουμε κάτι; Αφού έχουμε Δήμαρχο που ξέρει και νογάει. Και είναι και άσφαλτος, σαν τον πάπα ένα πράγμα. His master voice!

filoiko είπε...

από email:


ΔΗΜΟΣ ΖΗΡΟΥ
31 07 2015




ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 31.7.2015
Μέχρι τις 14 Σεπτεμβρίου 2015 οι αιτήσεις για χορήγηση στεγαστικής συνδρομής για κτίρια που έχουν υποστεί ζημιές από πλημμύρες σε Φιλιππιάδα, Άγιο Γεώργιο, Κερασώνα και Νέα Κερασούντα.

Από το γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ζηρού ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με την αριθμ. Πρωτ. ΔΑΕΦΚ/οικ. 925/Α325/21.05.2015 ΚΥ.Α. ΦΕΚ 1144/Β/16.06.2015 «Οριοθέτηση

περιοχών και χορήγηση στεγαστικής συνδρομής για την αποκατάσταση ζημιών σε κτίρια, από τις πλημμύρες του Δεκεμβρίου του 2014 και Φεβρουαρίου 2015», όσοι συνδημότες και κάτοικοι των Τοπικών Κοινοτήτων Αγίου Γεωργίου, Κερασώνος, Νέας Κερασούντας και Δ.Ε. Φιλιππιάδαςέχουν κτίρια που επλήγησαν από πλημμύρες, μπορούν να απευθύνονται στο Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ζηρού για να υποβάλουν σχετική αίτηση, μαζί με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.
Η ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων λήγει στις 14 Σεπτεμβρίου 2015.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ζηρού, καθ’ όλες τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, στο τηλ. 2683 360604. (κ. Ζαχαριά Γρηγόριο).



Ανακοίνωση του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας Δήμου Ζηρού προς ιδιοκτήτες κτιρίων που επλήγησαν από κατολισθήσεις
Από το γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ζηρού ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με την αριθμ. Πρωτ. ΔΑΕΦΚ/οικ. 2263/Α325/21.05.2015 ΚΥ.Α. ΦΕΚ 1143/Β/16.06.2015 «Οριοθέτηση περιοχών και χορήγηση στεγαστικής συνδρομής για την αποκατάσταση ζημιών σε κτίρια, από κατολισθήσεις του Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου 2015», όσοι συνδημότες και κάτοικοι των Τοπικών Κοινοτήτων Γοργομύλου, Γαλατά, Μελιανών, Παπαδατών και τη Δ.Ε. Θεσπρωτικού έχουν κτίρια που επλήγησαν από κατολισθήσεις, μπορούν να απευθύνονται στο Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ζηρού για να υποβάλουν σχετική αίτηση, μαζί με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.
Η ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων λήγει στις 14 Ιουνίου του 2016.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ζηρού, καθ’ όλες τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, στο τηλ. 2683 360604. (κ. Ζαχαριά Γρηγόριο).



Ανώνυμος είπε...

Κανείς δεν είναι...άσφαλτος!!!

Ανώνυμος είπε...

Πες, πες θα του μείνει. Ο ...άσφαλτος.

Ανώνυμος είπε...

Θα αυξηθεί η κίνηση των θεατρόφιλων, προς το θεατράκι. Άσχετοι...
Μέχρι και η Βάνα Μπάρμπα θα έρθει.

Ανώνυμος είπε...

Όταν πλημμυρίζει η λίμνη και σκεπάζεται ο ...άσφαλτος, θα βάζουν αντλίες να τραβάν τα νερά. Το λογαριασμό θα τον πληρώνουν όσοι δεν έχουν αποδείξεις ότι πλήρωσαν το νερό τα τελευταία 100 χρόνια. Αμέσως μετά την απελευθέρωση από τους Τούρκους δηλαδή.

Ανώνυμος είπε...

Κυκλοφορεί μια φήμη. Θα μπει όριο σε αυτούς που θα κληθούν να πληρώσουν δεύτερη φορά το νερό. Όσοι είχαν λογαριασμό ΚΑΤΩ από 100€ θα πληρώνουν. Όσοι ΠΑΝΩ και κυρίως όσοι είχαν καταστρεμένα ρολόγια δεν θα πληρώσουν. Που να τρέχεις να τους βρεις τώρα. Ούτε οι προηγούμενοι δεν τους ήξεραν.