Ζωντανή σύνδεση με φωλιά στην Φιλιππιάδα

...παλιές φωτογραφίες στο τέλος κάτω-κάτω...

Εντάξει! Θα στείλει επιστολή ο δήμαρχος...

Δι’ αλληλογραφίας, οι αντιδράσεις για την απόφαση που διακόπτονται οι εφημερίες στο Κέντρο Υγείας Φιλιππιάδας…
Γράφει ο Κώστας Γκέτσης
Η φωτογραφία, αλλά και το δελτίο τύπου, αποτελούν μνημείο ερασιτεχνισμού, με την κακή έννοια του όρου, αφού αυτός ο ερασιτεχνισμός, επιχειρείται να παρουσιαστεί στους πολίτες, ως πραγματικό ενδιαφέρον, που αν είναι τέτοιο, μπορεί να έχει και το στοιχείο της αισιοδοξίας.
Στην φωτογραφία εικονίζεται η προϊσταμένη του Κέντρου Υγείας Φιλιππιάδας κα Κωστούλα, ένας γιατρός και δυό νοσοκόμες του Κέντρου Υγείας και στο
μέσον καθήμενος ο δήμαρχος Ζηρού Νίκος Καλαντζής, ο οποίος κρατάει σημειώσεις, για όσα του λένε οι εργαζόμενοι, σε σχέση με την διακοπή των εφημεριών, στο Κέντρο Υγείας Φιλιππιάδας, όπως ανακοινώθηκε απ’ τους αρμόδιους. Η διακοπή των εφημεριών είναι μείζον θέμα και ήρθε η ώρα να πάρει το λόγο η δημοτική αρχή, η οποία συλλαμβάνεται ανενημέρωτη, για τα μεγάλα ζητήματα του Δήμου και κατά συνήθεια, δρα… πυροσβεστικά! Η υπόθεση του αστυνομικού τμήματος Θεσπρωτικού, είναι η πρόσφατη περίπτωση.

 Η πρώτη παρατήρηση, αφορά στην λειτουργία της δημοτικής αρχής, η οποία ενημερώνεται τελευταία, για τις ειλημμένες αποφάσεις, την στιγμή που έπρεπε να ενημερώνεται πρώτα αυτή. Στην περίπτωση των εφημεριών, η δημοτική αρχή ενημερώθηκε, απ’ το σημείωμα της φωτογραφίας, το οποίο τοποθέτησαν οι αρμόδιοι του Κ.Υ. για να ενημερωθούν με την σειρά τους, οι πολίτες της περιοχής. Θα έπρεπε, η δημοτική αρχή, να είχε παρέμβει σε κάθε αρμόδιο, πριν ληφθούν οι αποφάσεις και να τους είχε αναγκάσει, να μην λάβουν τέτοια απόφαση.
Οι πολίτες θα περίμεναν κινητοποίηση, με επικεφαλής την δημοτική αρχή, όλων των Φιλιππιδιωτών και των κατοίκων των χωριών που εξυπηρετούνται απ’ το Κέντρο Υγείας, μιας και το θέμα της δημόσιας υγείας είναι μείζον, είναι το πρώτο που αφορά τους πάντες. Αυτός, άλλωστε είναι ο μόνος δρόμος, για την επίλυση τέτοιων προβλημάτων, όταν φτάνουν εκεί που έφτασε το θέμα των εφημεριών.
Όμως ο δήμαρχος Ζηρού Νίκος Καλαντζής, έχει άλλη αντίληψη(!) για την έννοια των λαϊκών κινητοποιήσεων και «πήρε πάνω του», το όλο θέμα!«Θα αποστείλουμε άμεσα επιστολή στο Υπουργείο Υγείας με αναφορά στα ζητήματα που έχουν προκύψει και θα κάνουμε όσα περισσότερα μπορούμε για την στήριξη και ενίσχυση και των δύο Κέντρων Υγείας που λειτουργούν στον Δήμο μας. Η Υγεία είναι υπέρτατο κοινωνικό αγαθό και δεν χωρούν εκπτώσεις», αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο τύπου του Δήμου Ζηρού.

Στείλε παππούλη την ευχή σου!
«Θα αποστείλουμε άμεσα επιστολή στο Υπουργείο Υγείας», αναφέρει ως πρώτη αντίδραση για το μείζον θέμα, ο δήμαρχος Ζηρού Νίκος Καλαντζής και μπορεί ο καθένας να φανταστεί τι θα γίνει, όταν φτάσει η επιστολή στα γραφεία των αρμοδίων! Δεν λέμε ότι μπορεί «να τα κάνουν πάνω τους», αλλά έναν φόβο θα τον πάρουν και θ’ αλλάξουν την απόφασή τους.
Νέος είναι ο δήμαρχος Ζηρού Νίκος Καλαντζής, εγνωσμένα δεξιούλης, δεν έχει εντρυφήσει στο θέμα των λαϊκών κινητοποιήσεων, άρα η φαντασία του και η δυναμική του, μέχρι την αποστολή επιστολής φτάνει. Γιατί δεν έχει ακούσει ποτέ το σύνθημα «μ’ αγώνες κατακτάμε τα δικαιώματά μας». Ίσως δεν έχει ακούσει και παλιότερους αυτοδιοικητικούς, που όταν προέκυπτε τέτοιο πρόβλημα, έφταναν στο γραφείο του αρμόδιου υπουργού και δεν έφευγαν από εκεί, αν δεν έπαιρναν υπογεγραμμένη την απόφαση, που ζητούσαν, εγκαίρως βέβαια. Ίσως ο άνθρωπος είναι υπέρμαχος των δεξιών αρχών του και επιμένει να πιστεύει πως τα προβλήματα λύνονται, με την «αστική ευγένεια», που εσχάτως έχει γίνει της μόδας.
Να προβλέψουμε και την συνέχεια… Οι εφημερίες δεν θα γίνουν και στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, θα εκδοθεί ένα ψήφισμα, που δεν θα έχει καμία αξία, αλλά θα είναι κάτι σαν το… μνημόσυνο των υπηρεσιών που χάνονται…

Η ιστορία επαναλαμβάνεται
Τι έγινε με το Αστυνομικό Τμήμα Θεσπρωτικού; Ο δήμαρχος Ζηρού, δεν είχε πάρει χαμπάρι, αν και ήταν γνωστό στους πάντες, πως επίκειται ο επανασχεδιασμός της λειτουργίας των μονάδων της Αστυνομίας και πήγε στα Γιάννενα, για δημόσιες σχέσεις. Για ν’ ακούσει, χωρίς να έχει θέσει ούτε ένα αίτημα, που ν’ αφορά τον Δήμου του. «Και του ήρθαν τα μαντάτα»!
Όσα ψηφίσματα κι αν βγάλει τώρα, δεν υπάρχει, για τα επόμενα χρόνια τουλάχιστον, καμία ελπίδα αλλαγής.
ΕΠΙΛΟΓΟΣ. Εφημερίες του Κέντρου Υγείας Φιλιππιάδας: Η ιστορία επαναλαμβάνεται!
 http://www.gnomiartas.gr/

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το ρεπορτάζ είναι εξαιρετικό αλλά η αλήθεια είναι πολύ σκληρότερη.
1) Και ο Δήμαρχος και ο Βουλευτής κύριος Μπάρκας γνωρίζουν οτι απο τον Αύγουστο μήνα υπάρχει σοβαρότατο πρόβλημα με τις εφημερίες στο Κέντρο Υγείας, λόγω έλλειψης γιατρών. Αρχικά και επειδή ψιλοέβγεναν, άφηναν ακάλυπτα μόνο τα σαββατοκύριακα μετά τις 20 του μήνα. Τώρα επειδή επιδεινώθηκε το πρόβλημα το γύρισαν μόνο πρωινό απο Δευτέρα έως Παρασκευή. Προκηρύχθηκαν 2 θέσεις γιατρών και η μια γιατρίνα μόλις την πήρε παραιτήθηκε με αποτέλεσμα να εμφανιστεί αμέσως το κενό. Το ίδιο είχε συμβεί και πριν μερικά χρόνια απο έναν συντοπίτη μας γιατρό που πήρε τη θέση, παραιτήθηκε και άνοιξε ιδιωτικό ιατρείο (?).
2) Η ΚΥΡΙΑ ΚΩΣΤΟΥΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ αλλά ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ και μάλιστα ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΤΟ ΚΡΑΤΑΕΙ ΑΚΟΜΑ ΑΝΟΙΚΤΟ.
3) Η μια νοσηλεύτρια δεν παρίσταται τυχαία, αλλά τυγχάνει να είναι η Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Φιλιππιάδας και είναι φύσει αδύνατον να μην είχε ενημερώσει τον Δήμαρχο για την κατάντια.
4) Το ΣΥΝ είχε αναρτήσει πανώ πέρυσι "ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ", γιατί προφανώς ήθελε να έχει αυτό την τιμή να το κλείσει.
5) Το Κέντρο Υγείας υπάγεται διοικητικά στο Νοσοκομείο Πρέβεζας, αλλά στον χάρτη υγείας υπάγεται στο Νοσοκομείο Άρτας ( ερε γλέντια!), τουτέστιν η Πρέβεζα που έχει και αυτή πρόβλημα με γιατρούς την βολεύει να κλείσει το Κέντρο υγείας για να απορροφήσει προσωπικό, αφού δεν την νοιάζει τι θα γίνει με την υγεία των πολιτών του δήμου Ζηρού αφού γι αυτούς υπεύθυνο είναι το νοσοκομείο Άρτας.
6) Δεν είναι τυχαίο πρόσφατο ρεπορτάζ τοπικής εφημερίδας οτι στο Κ.Υ. υπάρχει πλεονάζον προσωπικό, ρίχνοντας στάχτη στα μάτια των πολιτών για τα τεράστια κενά σε γιατρούς!

Το μόνο σίγουρο είναι οτι Βουλευτής και Δήμαρχος είναι ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΛΟΓΟΙ για ότι γίνει με το ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Το ΚΥ καλο ειναι να ειναι ανοιχτο και να εφημερευει αλλα θα πρεπει να τους παρεχουν και το καταλληλο υλικο για να κανουν τη δουλεια τους!αρα φταιει και το κρατος που δεν τα εξοπλιζει καταλληλα!τι να το κανεις οταν ειναι ανοιχτο και πας για εναν τραυματισμο και σου λενε οτι δεν εχουν αντιτετανικο η γαζες?σαν να ειναι τοτε κλειστο!αλλα και οι εργαζομενες αδελφες νοσοκομες ας αλλαξουν το υφακι τους που ειναι σαν της Κωνσταντοπουλου και ανωτερο και να κανουν αυτο ακριβως που πληρωνονται και τιποτα παραπανω!

filoiko είπε...

pitsirikos.net
Υπέρυθρη κάμερα που φωτογραφίζει το μεθάνιο θα έχει το iPhone 7

Πάταγο έχει προκαλέσει η είδηση πως το iPhone 7 θα έχει υπέρυθρη κάμερα που θα φωτογραφίζει και θα βιντεοσκοπεί το μεθάνιο γύρω από κάθε άνθρωπο, με αποτέλεσμα, από εδώ και πέρα, να μην μπορεί κανείς να πέρδεται ελεύθερα.

Μετά την κυκλοφορία του iPhone 7 -το οποίο θα λέγεται και iFart-, κανείς δεν θα μπορεί να πέρδεται και να παριστάνει τον ανήξερο, αφού η κάμερα θα εντοπίζει αμέσως τον περδόμενο.

Οπότε, μπαίνει οριστικά ένα τέλος στο προαιώνιο ερώτημα «ποιος την αμόλησε, ρε παιδιά;», το οποίο απασχολεί καθημερινά εκατομμύρια παρέες σε όλο τον κόσμο και αποτελεί βασικό θέμα στις συζητήσεις τους.

Οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα καταγγέλλουν την Apple, υποστηρίζοντας πως η κάμερα που φωτογραφίζει το μεθάνιο παραβιάζει το πανανθρώπινο δικαίωμα του πέρδεσθαι και περιορίζει την ελευθερία της έκφρασης.

Το τεχνολογικό επίτευγμα της Apple να ενσωματώσει στο iPhone 7 κάμερα που φωτογραφίζει το μεθάνιο, έχει προκαλέσει αναστάτωση στους ανταγωνιστές της.

Ήδη, η Samsung σκέφτεται σοβαρά να καθυστερήσει την έκδοση του Galaxy S7, ώστε να μπορέσει να ενσωματώσει την κάμερα που θα φωτογραφίζει το μεθάνιο, ενώ εξετάζει το ενδεχόμενο να συμπεριλάβει και μια ειδική εφαρμογή, ώστε, όταν σας τηλεφωνεί κάποιος, εκτός από το όνομά του και την φωτογραφία του, να μυρίζετε και την δική του πορδή.

Και οι Κινέζοι κατασκευαστές κινητών τηλεφώνων έχουν θορυβηθεί από το τεχνολογικό άλμα της Apple στο νέο iPhone 7 -με την υπέρυθρη κάμερα που φωτογραφίζει το μεθάνιο- αλλά σκέφτονται να βάλουν αυτή την κάμερα μόνο στα κινητά που θα πουληθούν εκτός Κίνας, γιατί οι Κινέζοι, με τόσο ρύζι, τι να κλάσουν;

filoiko είπε...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΗ 28/11/2015

Αλλάζουν τα δεδομένα

Ενδιαφέρουσες ήταν οι παρατηρήσεις που έκανε ο δήμαρχος Ζηρού Νίκος Καλαντζής στη συζήτηση που έγινε στο δημοτικό συμβούλιο και αφορούσε το υπό έγκριση σχέδιο πόλης του πρώην δήμου Φιλιππιάδας και ζήτησε από την εκπρόσωπο του μελετητικού γραφείου να τις λάβει υπόψιν της. Μία από τις παρατηρήσεις αφορούσε την υπό κατασκευή Ιόνια οδό, την είσοδο της πόλης της Φιλιππιάδας η οποία θα πρέπει να έχει κατεύθυνση προς την οδό αυτή, καθώς και την προστασία των δημοτικών διαμερισμάτων, της Κλεισούρας συμπεριλαμβανομένης, από τα ρέματα τα οποία θα γίνουν επικίνδυνα με την αποπεράτωση της Ιόνιας οδού.
Εκείνο που διέλαθε των παρατηρήσεων του δημάρχου, είναι η αλλαγή που θα επιφέρει η αποπεράτωση της Ιόνιας οδού στη Φιλιππιάδα, αλλά και στην περιοχή γενικότερα, τόσο από πλευράς μετακίνησης των πολιτών, όσο και από πλευράς διέλευσης των αυτοκινήτων. Υπολογίζεται ότι οι αλλαγές αυτές θα είναι καθοριστικές για όλη την περιοχή, την οποία πιθανότατα να εγκαταλείψουν άνθρωποι, δεδομένης της εύκολης μετακίνησής τους προς μεγάλες πόλης, κυρίως προς τα Γιάννενα, ενώ η μείωση της κίνησης στους δρόμους θα είναι αισθητή, αφού ο κύριος όγκος των αυτοκινήτων θα ακολουθεί την Ιόνια οδό, η οποία θα του παρέχει και ασφάλεια και μεγαλύτερη ταχύτητα.
Τα νέα δεδομένα πρέπει να δει ο δήμαρχος και οι δημοτικοί σύμβουλοι και μαζί με όλους τους φορείς να αποφασίσουν πως βλέπουν το μέλλον της περιοχής. Γίνεται αντιληπτό ότι πολλά θα αλλάξουν στην περιοχή και οπωσδήποτε χρειάζεται νέα προσαρμογή και νέος σχεδιασμός για το μέλλον της περιοχής. Δεν αρκεί μόνο η αλλαγή του κεντρικού -αυτή την ώρα- δρόμου σε δρόμο τρίτης βαθμίδας, αλλά σκέψεις και προτάσεις οι οποίες θα μπορέσουν να διατηρήσουν την οντότητα της πόλης και της περιοχής τουλάχιστον στα ίδια επίπεδα που είναι σήμερα.
Διαφορετικά, η Φιλιππιάδα και η περιοχή της θα καταντήσουν χώρος για υπερήλικες ανθρώπους οι οποίοι δύσκολα μετακινούνται. Γιατί, χωρίς να προβλεφθούν κάποιες αλλαγές και κάποιος αναπροσανατολισμός της περιοχής, οι νέοι δεν θα μπορούν να χωρέσουν σ’ αυτήν. Και το αποτέλεσμα θα φανεί πολύ γρήγορα.
Πολύ καλή ιδέα είναι η εύκολη μετάβαση από μια πόλη σε άλλη, μέσω της ασφαλούς μετακίνησης και τους περιορισμού των αποστάσεων μέσω της Ιόνιας οδού. Απαιτείται όμως και σχεδιασμός για τη διατήρηση της πληθυσμιακής επάρκειας. Και γι’ αυτό είναι πρωτεργάτης ο δήμος. Και οι έμποροι της πόλης φυσικά.

Ανώνυμος είπε...

Σήμερα είναι Τετάρτη.Βλέπω πάνω στο τραπέζη κάτι κουραμπιέδες.Θα αρχίσω να απειλώ τη μάνα μου ότι θα τους τινάξω πάνω στο χαλί αν δεν πετάξει της μπάμιες που μαγείρεψε!Εεεε μααα!!!

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΟΛΙΣΤΕ ΚΑΝΕΝΑ Μ@Λ@Κ@ ΓΙΟΡΤΕΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ.ΕΞΑΛΛΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟΙ ΠΟΛΛΟΙ!!!

Ανώνυμος είπε...

ΜΕ ΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΑ ΕΠΙΓΕΙΑ ΤΡΕΛΑΙΝΕΣΑΙ.

ΓΙ ΑΥΤΟ ΠΗΡΕ ΤΩΝ ΟΜΑΤΙΩΝ ΤΟΥ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΥΝΑ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ.

ΘΑ ΘΥΜΗΘΕΙ ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΕΗ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΡΟ;